Najbolji izvanmrežni sigurnosni softver 2020

Spremni ste za sigurnosnu kopiju podataka, ali niste sigurni u upotrebu jednog od naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih rješenja. Možda oblak nije vaša stvar ili ste samo stara škola. Bez obzira, jer smo sastavili popis najboljih izvanmrežnih sigurnosnih kopija.


Ako želite nešto što može funkcionirati na mreži i izvan mreže, pogledajte naš pregled CloudBerry sigurnosne kopije.

Koji god put da krenete, stvaranje sigurnosne kopije je dobra ideja jer ne možete znati kada će se tvrdi disk okretati u posljednjem ciklusu ili će doživjeti pad ili kvar..

Softver za oporavak podataka mogao bi vam pomoći u toj situaciji, ali ne možete biti sigurni da će dohvatiti vaše podatke. Ne biste se trebali oslanjati ni na solid-state pogone jer, unatoč njihovoj stopi otkaza manjoj od 1 posto, imaju više pogrešaka.

Pohranjivanje podataka na više lokacija, poput vanjskih pogona i poslužitelja, dobra je metoda za osiguranje njegove sigurnosti. Toliko je korisno da je poznato kao pravilo 3-2-1.

Ako ste radili samo s pohranom u oblaku i ne znate koja je razlika između njega i sigurnosne kopije, pročitajte naše objašnjenje. Prije nego što nastavimo s popisom, uspoređivat ćemo izvanmrežna rješenja s mrežom.

Offline vs. Online

Glavna je razlika što offline sigurnosna kopija ne šalje datoteke nikamo, što je ujedno i jedna od najvećih prednosti upotrebe. Početna izrada sigurnosnih kopija treba dugo vremena da se završi s internetskim uslugama. Izvanmrežne usluge brže su jer ne moraju prenijeti vaše podatke da bi stvorile sigurnosnu kopiju. Ono što dobivate na brzini, izgubite u skladištu jer to morate osigurati.

Budući da vaši podaci nisu u oblaku, doći ćete do njih teško ako niste fizički blizu svog računala, vanjskog tvrdog diska ili USB stick-a. Ako su vaši podaci izvan mreže, to smanjuje prijetnju internetskim napadima na nulu, ali ostavlja vas ranjivima ako netko ukrade vaš uređaj jer neka izvanmrežna rješenja ne koriste napredne enkripcije.

Većina internetskih sigurnosnih kopija koristi nekoliko metoda za zaštitu podataka, uključujući en-rest i tranzitne enkripcije, TLS / SSL protokole za zaštitu datoteka tijekom prijenosa, dvofaktorsku provjeru identiteta kako bi vaše vjerodajnice bile sigurne i privatne, od kraja do kraja enkripciju kako bi se osigurala vaša privatnost.

Osim izuzetaka koji ciljaju korisnike napajanja, internetska rješenja nude jednostavna sučelja koja su jednostavna za upotrebu i zahtijevaju nekoliko koraka za izradu sigurnosne kopije tvrdog diska ili računala. Mnogi nude mogućnost sigurnosnog kopiranja prema vrsti datoteke ili ručnom označavanju.

Internetska rješenja korisna su kada trebate napraviti sigurnosnu kopiju više računala jer svaku sigurnosnu kopiju možete nadgledati iz centraliziranog internetskog čvora. Ako vas to zanima, pročitajte naš članak o najboljim sigurnosnim kopijama za više računala. Možete koristiti i sigurnosnu kopiju na mreži za vanjske pogone. Za više informacija pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za komad vanjskih pogona.

U ostatku ovog članka opisat ćemo najbolje sigurnosne sigurnosne kopije usluga i vidjeti kako se slažu.

Najbolja sigurnosna kopija izvan mreže: Cobian Backup 11

Cobian Backup nazvan je po svom tvorcu, Luisu Cobianu. Proizvod je predstavljen 2000. godine i od tada je više puta ažuriran. Trenutna verzija, 11, je kod nazvan Gravity. Radi na svim većim verzijama sustava Windows.

Cobian-ui-start

Sučelje se čini datirano i nije jednostavno koliko bi moglo biti, ali je funkcionalno. Lijeva strana prikazuje popis vaših zadataka (sigurnosnih kopija), a desna prikazuje svojstvo zapisnika, povijest ili zadatke. Na vrhu ćete pronaći padajuće izbornike i ikone pomoću kojih možete pokretati, pauzirati ili otkazivati ​​zadatke, dodavati novi zadatak, mogućnosti pristupa i provjeravati ažuriranja.

Cobian-UI-nova-zadatak

Aplikacija vam omogućuje odabir datoteke, direktorija ili FTP poslužitelja kao izvora sigurnosne kopije. Možete odabrati isto za svoje odredište. Ako ne znate što je FTP, pročitajte naš vodič za FTP. Cobian Backup omogućuje vam odabir jedne od četiri vrste sigurnosnih kopija: “full”, “inkrementalno”, “diferencijal” ili “dummy”.

“Potpuno”, kao što naziv govori, stvara potpunu sigurnosnu kopiju vaših datoteka. “Incremental” pomaže ubrzati naredne sigurnosne kopije jer izrađuje sigurnosne kopije svih datoteka koje su izmijenjene od zadnje sigurnosne kopije. “Differential” sprema datoteke koje su izmijenjene od posljednje pune sigurnosne kopije. “Dummy” ne stvara sigurnosnu kopiju, ali vam omogućuje da koristite značajku zadatka kao planer za izvršavanje događaja.

Možete planirati zadatke da se izvode svakodnevno, tjedno, mjesečno, godišnje, pri pokretanju, tajmeru ili ručno. Cobian Backup omogućuje vam i odabir dana u tjednu. Možete kombinirati sve te mogućnosti da biste napravili prilagođeni raspored koji odgovara vašim potrebama.

Da biste postavili događaje, možete ih priložiti prije ili sigurnosno kopiranje. Oni mogu uključivati ​​izvršavanje i pauziranje aplikacije, operacije naredbenog retka, zatvaranje programa i pokretanje ili zaustavljanje usluge.

Opcije sigurnosne kopije Cobian

Cobian Backup ima dvije vrste kompresije: zip i 7zip. Oni će vašu sigurnosnu kopiju učiniti manjom, ali trebat će duže vremena da je napravite. Uprkos tome, programu je trebalo nešto manje od jedne minute da izvrši sigurnosnu kopiju naše testne mape od 2 GB s mnogo datoteka u njoj. Ipak, brzina će varirati ovisno o tome koliko je vaše računalo moćno.

U istom izborniku možete postaviti Cobian Backup tako da šifrira vaše datoteke pomoću AES 128-bitne, 192-bitne ili 256-bitne. Potonji je jedan od najjačih šifriranja koji se danas koristi, jer je procijenjeno da će trebati blizu milijardu godina da se on probije pomoću superračunala.

Cobian-sučelja filter

Prije izrade sigurnosne kopije možete uključiti ili isključiti podatke pomoću značajke filtra. Možete odabrati datoteke ili mape ili ih filtrirati. Opcije filtriranja uključuju veličinu datoteke, datum kreiranja ili proširenje datoteke, koje biste morali unijeti ručno.

Cobian Backup mogao bi poboljšati svoje korisničko sučelje, ali brz je, može kriptirati vaše datoteke algoritmom AES i ima mnogo moćnih značajki. Povrh toga, neće vas koštati ni kilograma. Zbog toga je naš izbor broj jedan.

FBackup 7

FBackup 7 proizvod je Softlanda, tvrtke u Rumunjskoj osnovane 1999. godine. Služi kao besplatna verzija premium premium backup aplikacije tvrtke Backup4all.

fbackup-dobrodošli zaslona

FBackup-ovo sučelje osjeća moderno, atraktivno i prijatno za korisnike. Zaslon dobrodošlice pozdravlja vas kada pokrenete aplikaciju i pomaže vam pokrenuti sigurnosnu kopiju. Gumbi na vrhu se ističu i odgovaraju njihovoj funkciji, tako da je lako pronaći ono što želite. Aplikacija naziva sigurnosne kopije “poslovi”, a na lijevoj strani se nalazi filtar poslova koji vam omogućuje pregled i filtriranje sigurnosnih kopija..

Desni dio korisničkog sučelja prikazuje trenutni izbor radnih mjesta. Osim što možete vidjeti njihova imena, možete ih brzo ponovo pokrenuti, testirati ili vratiti.

FBackup radi na svim glavnim verzijama Windowsa i obitelji Windows Server operativnih sustava.

Prilikom izrade sigurnosne kopije možete dodati određene mape ili datoteke ili odabrati dodatak. Dodaci djeluju poput unaprijed definiranih popisa datoteka koje treba uključiti. Postojeći dodaci mogu sigurnosno kopirati mape “moji dokumenti” ili “moje slike”, glavne preglednike, konfiguraciju Microsoft Outlook i FBackup..

Dodatne mogućnosti možete dobiti preuzimanjem s dugog popisa udaljenih dodataka, koji uključuje filtre datoteka i mapa za Microsoft Office datoteke, Avast, Acronis True Image i AVG (pročitajte naš pregled Acronis True Image i AVG pregled).

Za odredište možete odabrati lokalni ili vanjski disk, optički pogon, prijenosnu pohranu ili mrežu. Čak možete spremiti lokalnu sigurnosnu kopiju na Google pogon ili Dropbox. To možete proširiti na Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive i Box ako kupite Backup4all. Ako želite saznati više o tim, pročitajte našu najbolju datoteku za sinkronizaciju i podjelu datoteka.

fbackup-create-backup

Možete napraviti sigurnosnu kopiju “cijelog” ili “ogledala”. “Ogledalo” je isto kao “puno”, ali ne komprimira vaše datoteke u zip arhivi i ne može ih zaštititi lozinkom. “Povećavajuća”, “diferencijalna” i “pametna sigurnosna kopija”, što je kombinacija prethodnih metoda, dostupni su s Backup4all.

FBackup omogućava pokretanje sigurnosne kopije jednom ili postavljanje u određene dane u tjednu, mjesecima, u praznom hodu ili svaki put kada se korisnik prijavi. Napredne opcije omogućuju vam postavljanje određenog datuma i vremena ili ponavljajući obrazac.

Značajka filtra omogućuje vam isključivanje ili uključivanje datoteka upisivanjem u proširenja datoteka ili odabirom s padajućeg popisa. Ako za izradu sigurnosne kopije koristite način “jednostavan”, možete primijeniti jednostavne filtre, koji uključuju dokumente, slike, glazbu i video datoteke.

FBackup raspoređivanje

Nakon što definirate sigurnosnu kopiju, možete je proširiti i zakazati događaje. Mogu se izvoditi prije ili nakon izrade sigurnosnih kopija, mada prije nego što očistite akciju možete koristiti samo prije. Radnje nakon izrade sigurnosne kopije mogu biti “pripravno stanje”, “odjava”, “hibernacija” ili “isključivanje”.

Oni su jednostavni i nisu tako moćni kao što nudi Cobian Backup.

Možete koristiti samo šifriranje Zip2.0, koje vas ne može zaštititi od pojedinaca koji imaju pristup specijaliziranim alatima za oporavak lozinke. Jedina prednost koju ima nad AES-om je ta što je kompatibilan s aplikacijama treće strane.

fbackup-sigurnosna kopija u tijeku

Backup4all nudi AES, no pored toga što možete učitati sigurnosne kopije mnogim pružateljima usluga oblaka. Također koristi sigurnosnu kopiju na razini bloka, koja ubrzava prijenose samo prijenosom promijenjenih dijelova datoteka i prati verzije datoteka. Te i druge značajke možete dobiti kupnjom verzije Professional za 49,99 USD.

Backup4all Standard vratit će vam 39,99 USD, ali izostavlja sigurnosnu kopiju i enkripciju u oblaku s popisa značajki.

Testirali smo sigurnosne kopije sigurnosnim kopijama mape od 2 GB. Bilo je brzo, ali 50 posto sporije od Cobian Backupa.

FBackup 7 nudi sjajno korisničko iskustvo, pristojne značajke i korisne dodatke koji vam pomažu u stvaranju sigurnosne kopije. Pored toga, to je više izlog za vrhunsku ponudu kompanije Backup4all, jer se mnoge moćne opcije kriju iza platnog zida. Cobian Backup pruža te značajke besplatno i brže je, pa je zato FBackup na drugom mjestu.

Retrospektiva

Retrospect ne nudi besplatnu verziju, već samo probnu verziju. Počeo je izrađivati ​​sigurnosne kopije podataka 1989. godine, tako da ne nedostaje iskustva, ali postoje stvari koje bi se mogle poboljšati. Najočitiji primjer je korisničko sučelje, koje nalikuje nečemu od prijelaza stoljeća i čini tvrtku kao da je zaglavila u prošlosti.

UI se čini nespretnim jer zahtijeva da izvršite nekoliko koraka za odabir određenih mapa koje želite sigurnosno kopirati. To je u suprotnosti s modernim aplikacijama koje se smatraju intuitivnim i jednostavnim za korištenje. Ikone na vrhu glavnog prozora su malene i morate pogoditi koje su njihove funkcije.

Izbornik slijeva omogućuje izvršavanje sigurnosnih kopija, vraćanje ili odabir drugih opcija. Postoji monitor aktivnosti, koji pokazuje vaše sigurnosno kopiranje kada mu pristupite. To bi bilo korisnije u glavnom prozoru.

Retrospekt djeluje na Windows i macOS.

Korištenje Retrospekta

Osvrt-dobrodošli zaslona

Prilikom izrade sigurnosne kopije možete odabrati cijeli volumen ili koristiti jedan klik da Retrospect automatski stvori sigurnosnu kopiju za vas. Možete odabrati i određene datoteke ili mape, ali morate proći kroz nekoliko prozora da biste mogli izabrati one koje su vam potrebne.

Osvrt-backup-čarobnjak

Osvrt-backup-napredni-mode

Možete spremiti sigurnosnu kopiju na vrpcu, što je korisno ako živite 70-ih, optičke ili prijenosne pogone, tvrde diskove na lokalnim računalima ili mrežama i pohranu u oblaku. Opcije oblaka uključuju Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox ili lokalnu pohranu. Također može izraditi sigurnosnu kopiju za mnoge druge pružatelje usluga oblaka.

Za više informacija pročitajte naš Backblaze B2 pregled i Dropbox pregled.

Osvrt-oblak-partneri

Retrospect pohranjuje sigurnosne kopije u “backup set” koji se sastoji od jednog ili više tvrdih diskova. Možete povećati razinu sigurnosnih kopija da biste povećali razinu zaštite. Da biste ubrzali sljedeće sigurnosno kopiranje, koristi se postupnim sigurnosnim kopijama.

Možete zakazati kada se te sigurnosne kopije pokreću s alatom za planiranje. Pomoću njega možete postaviti određeni datum i vrijeme, izvršiti izradu sigurnosnih kopija u određene dane u tjednu ili postaviti interval koji se ponavlja.

Nakon što to učinite, možete kopirati sigurnosnu kopiju pomoću zip algoritma i kriptirati je. Retrospekt koristi više metoda šifriranja. SimpleCrypt je brz, ali ne tako siguran kao DES. 128-bitni i 256-bitni AES sigurniji su od DES, ali usporit će izradu sigurnosnih kopija.

Retrospekti je bilo potrebno 1 minuta, 12 sekundi za izradu sigurnosne kopije testne mape od 2 GB bez kompresije i šifriranja.

To je prosjek u odnosu na ostale usluge.

Možete odabrati mnoge vrste datoteka, uključujući glazbu, Office dokumente, programe i slike. Osim onih, možete ručno označiti mape i datoteke koje želite sigurnosno kopirati.

Retrospektiva ne može postaviti događaje unaprijed sigurnosne kopije ili naknadne sigurnosne kopije, ali možete stvoriti i zakazati skripte za izvođenje sigurnosnih kopija, dupliciranja, arhiviranja, vraćanja i drugih operacija.

Aplikacija ima zanimljivu postavku nazvanu “politika upravljanja rezervnim diskom”. Uz omogućeno Retrospect traži novi disk ako odredišni disk postane pun, zadržava samo posljednje sigurnosne kopije ili čuva sigurnosne kopije u skladu s definiranim pravilima Retrospecta.

Da biste se dodatno zaštitili od gubitka prostora na disku, možete koristiti proaktivnu izradu sigurnosnih kopija koja vam može prilagoditi raspored sigurnosnih kopija na temelju parametara koje definirate.

Osvrnite se na retrospektivu

Možete uživati ​​u značajkama Retrospecta, a da ništa ne platite 45 dana, koliko traje suđenje. Nakon što istekne, morat ćete kupiti jednu od licenci. Osobna licenca, koja je dobra opcija za kućna računala, zove se Solo i košta 67,05 dolara.

Retrospect ima brojne značajke, uključujući izradu sigurnosnih kopija u oblaku, razne algoritme šifriranja, proaktivne sigurnosne kopije i skupove sigurnosnih kopija. Ipak, to nije jeftino, a korisničko iskustvo je, u najmanju ruku, subparno.

Bvckup 2

Poput našeg najboljeg odabira, i Bvckup je aplikacija za Windows koju je razvio jedan autor. Za razliku od Cobian Backupa, nije besplatan i ne nudi toliko.

bvckup2-dobrodošli zaslona

Kada pokrenete Bvckup, vidjet ćete zaslon dobrodošlice. Ima minimalistički dizajn i skriva mogućnosti tako da ne preplavljuje korisnika. Jasan je i jednostavan za upotrebu, ali drabljiv. Možete odabrati mapu ili pogon za izvor i odredište sigurnosne kopije.

bvckup2-nova kopija

Možete kopirati datoteke u cijelosti ili koristiti kopiranje delta, što stvara pojedinačne sigurnosne kopije. Delta kopiranje je brže jer se datoteke skeniraju zbog promjena i kopiraju samo modificirani dijelovi. Inače datoteke možete kopirati u cijelosti, što minimizira rizik od gubitka podataka.

Bvckup nudi alat za planiranje, tako da ne morate ručno pokretati sigurnosne kopije. Možete zakazati datum i vrijeme te postaviti interval nakon kojeg se zadaci sigurnosnih kopija ponovo pokreću. Na primjer, možete ga postaviti na svakih šest sati, dana, tjedana ili mjeseci.

Možete ga postaviti i za pokretanje sigurnosnih kopija kad su datoteke ili mape izmijenjene. Budući da se sigurnosne kopije mogu stalno izvoditi, minimalni interval između sigurnosnih kopija možete postaviti na sate, minute ili sekunde.

bvckup2-backup-lista

Kompresija i šifriranje nisu dostupni ili planirani. Međutim, možete postaviti događaje pomoću naredbi prije i sigurnosnog kopiranja. U skladu s tim, možete ih postaviti samo ručno, što znači da ih morate upisati. Na popisu naredbi možete pronaći popis naredbi koje možete koristiti na web lokaciji za podršku.

Bvckup 2 trebalo je samo 30 sekundi za stvaranje sigurnosne kopije pomoću naše testne mape, i to ga čini najbržim na ovom popisu.

Bvckup 2 probno

Ne postoji besplatna verzija, ali postoji probno razdoblje od 14 dana. Nakon što to završi, morate kupiti licencu. Imate dvije mogućnosti: osobnu ili profesionalnu.

Osobni troškovi 19,95 USD i pruža osnovnu podršku e-poštom, ažuriranja za održavanje i snižene cijene od druge licence nadalje.

Profesionalni vrhovi koji s prioritetnom tehničkom podrškom, podrškom za pokretanje u servisnom načinu rada i podrškom za Windows Server obitelj operativnih sustava. Košta 39,95 dolara. Ako dobijete licence za dva ili pet paketa, ostvarujete popust.

Aplikacija je lagana i čvrst izbor za one koji trebaju stvoriti brze sigurnosne kopije bez mnogo opcija. Ne postoje algoritmi za kompresiju ili sigurnost, tako da trebate ići s drugim programom ako vam trebaju. Iako cijena nije strma, Bvckup nije ni najbolja vrijednost, ako uzmete u obzir što nudi.

Završne misli

Offline aplikacije imaju prednost nad oblačnim uslugama, uključujući brže stvaranje sigurnosnih kopija i jednokratne naknade za licencu. U skladu s tim, korištenje oblaka nudi više razine zaštite jer pružatelji oblaka čuvaju vaše podatke na više mjesta radi suvišnosti i omogućuju vam pristup s više aplikacija.

Neke izvanmrežne aplikacije u tu svrhu koriste oblak za pohranu i predstavljaju zanimljivu kombinaciju. U tom slučaju morat ćete platiti dvije usluge.

Cobian Backup 11 učinili smo našim najboljim izborom jer je slobodan, moćan i siguran. FBackup je također dobar izbor ako vam je potrebno besplatno rješenje koje je korisnije. Retrospect i Bvckup 2 traže da kupite licencu. Prva je skuplja, ali nudi više mogućnosti, iako s lošim sučeljem. Potonji nije tako moćan ni skup, ali je korisniji.

Ako vam je potrebna alternativa i imate Windows XP ili Linux, pogledajte stranicu Areca. Za robusno rješenje koje ne nudi besplatnu probnu verziju ili verziju i djeluje na svim većim Windows operativnim sustavima, razmotrite CyberLink PowerBackup.

Što mislite o offline backup uslugama? Imate li svog favorita? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map