Najbolji alati za pohranu u oblaku: Osobna pohrana u oblaku za 2020. godinu

Ako vas pomisao na izgradnju vlastite oblačne pohrane ne plaši, na pravom ste mjestu. Izgradnjom vlastitog rješenja dat ćete više kontrole nad svojim oblakom i bolje ćete zaštititi svoju privatnost. U ovom ćemo pregledu razgovarati o najboljim alatima za samostalno skladištenje u oblaku.


Da se ne brkaju s osobnim uređajima za pohranu oblaka, ovo su softverski alati koji vam pomažu u postavljanju vlastite osobne pohrane u oblaku.

Morate rukovati hardverom kupovinom opreme ili ulaganjem u virtualni domaćin. Ako niste toliko oduševljeni DIY alatima za pohranu u oblaku nakon što ih pročitate, pogledajte naš najbolji vodič za pohranu u oblaku za jednostavnije rješenje.

Što je osobna pohrana u oblaku?

Sama pohrana u oblaku obično je softver klijenta-poslužitelja, otvorenog koda ili se plaća, što vam pomaže u postavljanju i održavanju vlastitog oblaka. Možete ga postaviti na fizički poslužitelj koji i dalje upotrebljavate uslugu hostinga u oblaku, poput DigitalOcean. Treća je najveća svjetska kompanija za hosting u oblaku, iza drugoplasirane Alibabe i lidera Amazona (pročitajte našu recenziju Amazon S3).

Možete postaviti neka rješenja za samostalno skladištenje u oblaku na uređajima za pohranu priključenim na mrežu ili koristiti mogućnosti koje nude naši najbolji web hosting pružatelji usluga.

Postavljanje može biti teško, ali odabrali smo aplikacije koje postupak čine jednostavnim, čak i ako ste glavni korisnik. To uključuje instaliranje poslužiteljskog softvera i preuzimanje klijentskog softvera za računala i mobilne aplikacije za vaše pametne telefone.

Softver za klijente funkcionira slično kao Google Drive ili pCloud. To znači da će stvoriti mapu za sinkronizaciju na vašem tvrdom disku. Mape ili datoteke koje upadnete u tu mapu sinkronizirat će se u vašem prostoru za pohranu u oblaku, a zatim na druge uređaje s instaliranim klijentima.

Mnogi alati za pohranu u oblaku imaju web sučelja pa možete pristupiti svom sadržaju pomoću preglednika. To vam štedi probleme s instaliranjem klijentskog softvera na računala koja nisu vaša. Lakše je dijeljenje datoteka i putem softverskog preglednika i mobilnih aplikacija.

Sada kada smo pregledali što su DIY alati za pohranu u oblaku, pogledajmo gore dostupne opcije.

1. Sljedeća boja

Nextcloud razdvojio se od drugog unosa u ovom članku, ownCloud, 2016. Frank Karlitschek, osnivač ownClouda, i tim inženjera odlučili su napraviti “viljušku”, u osnovi kopiju spremišta koda koja ide u drugom smjeru.

nextcloud-dom

Karlitschek se susreo s “teškim iskustvima i odlukama” koje su ga motivirale da napusti tvrtku. Razlozi za podjelu vrte se oko novca i uspostavljanja ravnoteže između interesa zajednice i tvrtke. Odluka je utjecala i Nextcloud danas dobija sve više buke. TU Berlin prešao je na Nextcloud i prepolovio vrijeme učitavanja baze podataka.

Enterprisecd izdanje Nextcloud može smjestiti od 50 korisnika do 10 milijuna. Korisnici kućnih i malih poduzeća mogu ipak koristiti Nextcloud Standard ili izdanja otvorenog koda. Potonji ne košta ni dinara.

Da biste se pretplatili na Osnovni plan koji podržava do 50 korisnika, morat ćete potrošiti 2.180 USD godišnje. Za više korisnika možete se pretplatiti na Standardni plan za 3.902 USD godišnje. Oboje nude popust ako platite za više korisnika. Posljednji plan, Premium, može primiti 50 ili više korisnika i nudi napredne značajke za 5.623 dolara godišnje.

nextcloud desktop

Da biste koristili Nextcloud, morate postaviti Nextcloud poslužitelj preuzimanjem za poslužitelj i instaliranjem. Zatim morate preuzeti Nextcloud desktop klijent koji će komunicirati sa poslužiteljem. Radi na Windows, macOS i Linuxu, a njegove pametne aplikacije rade na iOS i Android. Svojim datotekama također možete pristupiti s bilo kojeg kompatibilnog preglednika.

ako ne želite uključiti u posao, možete kupiti unaprijed konfigurirani hardver, poput Nextcloud Box, Spreedbox ili Syncloud.

Kao i vlasničke cloud usluge, Nextcloud vam omogućuje dijeljenje datoteka s drugima. Ima sve standardne značajke, uključujući dijeljenje putem korisnika, e-pošte, veze ili društvenih medija, zaštitu lozinkom i datume isteka. Možete vidjeti što ste podijelili s drugima ili što su drugi podijelili s vama. Korisnici bez računa mogu i uređivati ​​dokument.

Još jedna zanimljivost je “siguran pad”, koji omogućuje drugima da učitavaju datoteke na vaš poslužitelj. Softver Nextcloud također vam omogućuje vraćanje prethodnih verzija datoteka i dopušta komentiranje datoteka. Također je dostupno i cjelovito pretraživanje.

Konkurenti Nextclouda imaju slične značajke, ali dodatci mu pomažu da se istakne. U trgovini app Nextcloud postoje 162 aplikacije. Na primjer, možete poboljšati svoj tijek rada koristeći Collabora Online, konkurent otvorenog koda Googleovom uredskom paketu. Multimedijske aplikacije uključuju audio i video uređaje, zajedno s Talkom koji vam omogućuje postavljanje video konferencija.

Nextcloud Sigurnost

Ni sigurnost ne nedostaje. Nextcloud podržava LDAP, Active Directory i Single Sign-On. Dvofaktorska provjera autentičnosti pomoći će u zaštiti vaših vjerodajnica. U implementaciji se koriste univerzalni hardverski tokeni 2. faktora i vremenski osnovana jednokratna lozinka. Podrška drugog faktora uključuje NFC i Gateway, Signal, Telegram ili SMS.

Nextcloud koristi SSL / TLS protokol za zaštitu datoteka tijekom prijenosa. Pored toga, on može kriptirati vaše podatke u mirovanju koristeći AES 256-bitnu enkripciju pomoću poslužiteljskog ili prilagođenog upravljanja ključevima.

Također postoji mogućnost omogućavanja enkripcije od početka do kraja za određene mape, dok poslužitelj pomaže u dijeljenju i upravljanju ključevima koristeći model nulte znanja. Ako niste sigurni u implementaciju Nextclouda, pročitajte članak o najboljim uslugama nulte znanja da biste saznali o tradicionalnim uslugama pohrane u oblaku koje nude privatno šifriranje.

Ipak, nije sve ružičavo jer je Nextcloud angažirao treće kompanije za nadzor osiguranja radi provjere sigurnosti na poslužiteljima svojih korisnika. Predstavnik je bacio više svjetla na to pitanje na redditu. Prema njima, skeniranje treće strane jedna je od strategija koja se koristi za zaštitu korisnika, ali mnogi to smatraju sjenovitim poslovanjem.

Tvrtka sada ima vlastiti sigurnosni skener koji provjerava ažurnost vašeg poslužitelja i obavještava vas ako trebate nešto poduzeti. Nextcloud je posvećen pronalaženju grešaka, tako da održava HackerOne stranicu koja poziva ljude da predaju izvješća o greškama i hackama koje pronađu. Najteža kršenja poslužitelja Nextclouda mogu donijeti 5000 dolara.

Nextcloud je u skladu s HIPAA i Općom uredbom o zaštiti podataka. Više o GDPR-u možete saznati u našem opisu istog.

Nextcloud smo postavili na vrh zahvaljujući širokoj knjižnici aplikacija trećih proizvođača i jakoj sigurnosti.

2. vlastitiCloud

Najbliži konkurent Nextcloudu je njegov prethodnik, ownCloud. S obzirom da dijele puno koda, nije čudo da je i njihova primjena slična. ownCloud je također s otvorenim kodom i poduprt je od strane jake zajednice. Također ima poslovno izdanje koje je popularno među tvrtkama. Postoje razlike, međutim, koje ćemo dotaknuti u nastavku.

owncloud-poduzeća

Kao i kod Nextcloud-a, morat ćete prvo preuzeti i instalirati softver vlastitog softvera na strani poslužitelja. To možete učiniti na kućnom poslužitelju ili iznajmiti. ownCloud također ima nekoliko javnih pružatelja usluga koje možete birati.

Klijenti za radne površine dostupni su za Windows, macOS i Linux. Mobilni klijenti dostupni su za Android i iOS. Kao i kod mnogih rješenja za pohranu u oblaku, aplikacije za pametne telefone pružaju jednostavno i prijateljsko korisničko iskustvo, zajedno s korisnim značajkama, poput automatskog prijenosa fotografija. ownCloud vam omogućuje pristup datotekama i putem sučelja preglednika.

Kao i naš najbolji izbor, ownCloud zarađuje novac svojim premium planovima za pretplatu. Oni su jeftiniji od Nextclouda, ali koštaju 3600 dolara za standardnu ​​pretplatu. Enterprise počinje od 9000 USD, a uključuje markirane aplikacije za pametne telefone, poslovne aplikacije i brže vrijeme reakcije podrške.

Prilagođena pretplata dodaje podršku većem broju korisnika i dodatno smanjuje vrijeme reakcije, ali zahtijeva da kontaktirate ownCloud za ponudu.

ownCloud ima mnogo mogućnosti, uključujući sinkronizaciju datoteka, dijeljenje, kolaborativno uređivanje i pretraživanje cijelog teksta.

Možete bezbrižno dijeliti datoteke i mape jer ownCloud ima siguran pristup dijeljenju datoteka koji uključuje veze zaštićene lozinkom, automatsko istekanje veza i obavijesti o dijeljenju mobilnih uređaja. Komentiranje datoteka, oznake datoteka, uređivanje datoteka i mogućnosti video konferencija pomažu u podršci suradnji.

Slično kao Nextcloud, značajka Files Drop omogućuje anonimnim korisnicima da povuku datoteku i prenesu je izravno u svoj vlastitiCloud.

Postoji više od 70 aplikacija u knjižnici aplikacija ownCloud. Uključuju popularne poput Collabora Online, OnlyOffice Connector, Workflow aplikacije, PDF Viewer, Kalendara, Kontakata i još mnogo toga.

Na sigurnosnoj strani, lastCloud ne zaostaje. Ima zaštitu od ransomwarea, enkripciju od kraja do kraja i politiku lozinke koja omogućuje administratorima definiranje zahtjeva za zaporkom.

ownCloud ima krajnje kriptiranje, tako da korisnici mogu stvarati mape za unutarnju ili vanjsku razmjenu podataka kodiranih na strani klijenta. Ni administrator sustava lastCloud niti treće strane neće moći pročitati sadržaj mape, samo autor može.

Osim toga, dostupno je pojedinačno ili centralno upravljanje ključevima, zajedno s aplikacijom Key Service koja omogućuje profesionalno upravljanje ključevima s opcijom korištenja USB tokena, HSM-a ili pametnih kartica i drugih uređaja za dešifriranje podataka.

ownCloud Delta Sync

Još jedna zanimljivost u djelima je delta sinkronizacija koja smanjuje vrijeme prilikom prijenosa već prenesenih datoteka. To čini samo prenošenjem promijenjenog dijela datoteke. U najavi je stigla vijest o značajci koja se zove “Virtualni datotečni sustav.” Omogućuje korisnicima da izravno sinkroniziraju datoteke i mape u pregledniku datoteka.

ownCloud skenira vaše prenesene datoteke pomoću ClamAV-a kako bi se spriječila automatizirana distribucija zaraženih datoteka. Može otkriti viruse, malware, trojanske programe i druge prijetnje. Male mogućnosti prilagodbe omogućuju vam da proširite svoju antivirusnu zaštitu vanjskim virusnim skenerima koji mogu skenirati datoteke na vašem odabranom poslužitelju.

Za prijavu na svoje poslužitelje možete koristiti Active Directory, LDAP ili OpenLDAP. Ostali atributi korisnika, kao što su njihova kvota, adresa e-pošte, avatar, mogu se integrirati u ownCloud iz vanjskog direktorija..

Također možete zaštititi vjerodajnice korisnika pomoću dvofaktorske provjere identiteta. Možete koristiti standardnu ​​vremensku lozinku zasnovanu na vremenu ili proširiti značajku za podršku dodatnih uređaja za provjeru autentičnosti putem aplikacije PrivacyIDEA ownCloud. ownCloud ima stranicu na HackerOneu, ali ona ne uzima prijave.

Ako se bavite podacima o pacijentima, možete biti sigurni da vlastitiCloud neće spriječiti obavljanje vašeg posla jer je u skladu s HIPAA. Ako cijenite svoju privatnost, bit će vam lako ako znate da se ownCloud pridržava GDPR-a.

Iako je ownCloud snažna usluga, postavili smo je iza Nextcloud-a jer ima manje dodataka, ne vodi računa o sigurnosti i skupljim premijskim planovima.

3. Morska datoteka

Kao i prethodna dva rješenja, Seafile je rješenje otvorenog koda za pohranu oblaka s besplatnim izdanjem u zajednici i poduzetničkim koje potiče dobit. Kao poslovno rješenje, to može ići „to-to-toe“ s bilo kojim od najboljih poslovnih datoteka za sinkronizaciju datoteka i dijeljenje davatelja usluga, iako s mnogo više varki.

seafile-dom

Seafile vam omogućuje organiziranje datoteka u zasebne biblioteke, koje možete sinkronizirati i dijeliti pojedinačno. Iako to pruža dovoljno prilagođavanja, u početku može biti zbunjujuće.

Klijenti za sinkronizaciju na radnoj površini dostupni su za Windows, macOS i Linux, dok aplikacije za pametne telefone rade na Androidu i iOS-u. Prije nego što počnete koristiti Seafile, morate preuzeti i instalirati izdanje poslužitelja na svoj poslužitelj.

Seafile ima mnogo mogućnosti, ali ih zadržava više od ostalih rješenja za svoje plaćeno poslovno izdanje. Enterprise izdanje je jeftinije u usporedbi s Nextcloudom i ownCloudom. U stvari, besplatno je ako imate tri ili manje korisnika. Za devet korisnika morate platiti 100 USD po korisniku. Od 10 do 249 korisnika košta 44 dolara po korisniku.

Cijena postaje sve niža kako se broj korisnika povećava sve dok ne dođete do 1.000 korisnika, nakon čega se morate obratiti Seafileu. Ako pripadate obrazovnoj ustanovi, godišnje ostvarujete popust po korisniku.

Seafile također sadrži selektivnu sinkronizaciju, tako da možete isključiti sinkronizaciju za određene mape. Ako radije ne upotrebljavate klijent za sinkronizaciju, Seafile nudi mapiranje virtualnog pogona putem svog pogonskog klijenta. Omogućuje vam i pristup datotekama izvan mreže. Postoji i pristup pregledniku ako pristupate s računala bez klijenta za sinkronizaciju. Dostupna je i podrška za WebDAV.

Sinkronizacija morskog zapisa

Pri sinkronizaciji datoteka Seafile ih isječe na male komade što mu omogućuje brzo izvršavanje sinkronizacije, posebno kada se radi sa puno malih datoteka. Ipak, pristupanje datotekama na poslužitelju postaje složeniji.

Biblioteke i mape možete dijeliti s korisnicima ili skupinama s dopuštenjem samo za čitanje ili za čitanje i pisanje. Vanjski korisnici mogu pristupiti datotekama putem veza za dijeljenje. Njihovu zaštitu možete poboljšati postavljanjem zaporki i datuma isteka.

Seafile također ima verziju, tako da korisnici mogu lako vratiti datoteku ili mapu u prethodnu verziju. Dostupno je i zaključavanje datoteka kako bi se spriječilo istodobno uređivanje datoteka i generiranje sukoba. Korisnici mogu zaključati datoteke pomoću web sučelja ili klijenata za radne površine. Dodatne značajke napomene uključuju pretraživanje u cijelom tekstu i razdvajanje podataka.

Seafile se integrira s Microsoft Office Online Server i Collabora Online poslužiteljem, tako da datoteke možete uređivati ​​na mreži. Tu su i ugrađeni pretpregledi za video, audio, .pdfs, slike i tekstualne datoteke. Međutim, Seafile nema opcije biblioteke aplikacija koje Nextcloud i ownCloud imaju.

Seafile koristi dvofaktorsku provjeru identiteta za osiguranje vaših vjerodajnica, stvara snimke za zaštitu od ransomwarea i skeniranje virusa. Može obaviti i udaljene maramice i reviziju dnevnika.

Dostupno je šifriranje od početka do kraja, ali trebate imati na umu da ne šifrira metapodate. Ali podrazumijeva se da će to ubuduće.

Šifriranje na strani klijenta ne radi s web preglednikom ili značajkom pretraživača datoteka na stolnom klijentu.

Ako vam je glavna briga brza sinkronizacija datoteka bez da morate puno platiti za korporacijsko izdanje, Seafile je odlična opcija. U skladu s tim, izdanja ostalih rješenja u zajednici nisu ograničena i njihova je sigurnost jača.

4. Pydio

Pydio se nekada zvao AjaxPlorer, a stvorio ga je 2007. Charles du Jeu. Kao i prethodna rješenja, to je aplikacija otvorenog koda za sinkronizaciju i spremanje datoteka na vašem poslužitelju.

pydio-web

Pydio nudi mogućnost implementacije na javne poslužitelje oblaka, kao što su Scaleway, Amazon AWS i Microsoft Azure. Ako vas zanima Microsoftova oblačna infrastruktura, pročitajte naš pregled Microsoft Azure.

Najnovije izdanje Pydio-a naziva se Pydio Cells i ima povećanu mogućnost suradnje i dijeljenja. Svoje datoteke možete jednostavno podijeliti s drugima tako što ih stavite u svoju ćeliju.

pydio-udio

Ćelija funkcionira poput zajedničke mape u koju možete dodati više korisnika dok im dajete određena dopuštenja, poput čitanja i pisanja. Možete ga usporediti s javnim oblačnim rješenjima u našem najboljem oblaku za pohranu članka za dijeljenje.

Cells Home edition radi na Linuxu i macOS-u. Za Windows ćete morati upotrijebiti sliku doktora. Enterprise Edition ogleda se u tome što dok proširujete popis verzija s OVF paketom za virtualne strojeve i starijom verzijom Pydio-a koja se zove Pydio Enterprise 8. Za pristup datotekama u pokretu, možete koristiti Android ili iOS aplikacije.

Aplikacije za pametne telefone omogućuju vam i snimanje slika i njihovo prijenos, stavljanje datoteka u predmemorije i sinkronizaciju datoteka lokalno kako biste im pristupili izvan mreže.

Verzija otvorenog koda je pod licencom AGPL v3 i ne nudi podršku. Njegove su značajke ograničene na osnovno dijeljenje i provjeru autentičnosti. Enterprise Edition ima napredne značajke dijeljenja i administracije, zajedno sa zaštitom administracije, politikama na temelju uloga i sigurnosti.

Pydio Enterprise

Morate kontaktirati Pydio da biste dobili ponudu za Enterprise izdanje, ali imate 30-dnevno besplatno probno razdoblje koje vam omogućuje testiranje usluge.

Pydio vam omogućuje zaštitu vaših dijeljenih datoteka lozinkama, vezama, datumima isteka i ograničenjima za preuzimanje. Možete komentirati datoteke i primati upozorenja kada se dogodi i nešto novo. Ako ustanovite da je ostavljanje komentara i slanje e-poruka sporo, možete koristiti izravnu komunikaciju putem chata. Dostupne su i sobe za chat za više ljudi.

Možete pozvati korisnike da razgovaraju ili stvarati sobe oko određenih datoteka. Ako vi ili jedan od vaših suigrača pogriješi, inačica verzije pomoći će vam da vratite prethodnu verziju datoteke.

Kad se bavite korisnicima, možete kontrolirati njihova dopuštenja s mnogim varijablama, tako da oni mogu samo vidjeti, dijeliti i uređivati ​​ono što dopuštate. S prijateljima možete surađivati ​​na dokumentima koristeći Collabora Online. Pydio vam također omogućuje pregled i uređivanje slikovnih datoteka, kao i reprodukciju audio i video datoteka pomoću integriranih playera.

Enterprise pretplatnici mogu prilagoditi Pydio sučelje dodavanjem svog logotipa, promjenom boja, dodavanjem novih gumba i još mnogo toga.

Pydio koristi 256-bitni AES za šifriranje datoteka u mirovanju i SSL kako bi ih zaštitio tijekom prijenosa. Ako nešto pođe po zlu, lako je analizirati i pregledati zapisnike. Kako biste korisnicima pomogli da se prijave, možete koristiti LDAP. Pydio se također slaže sa GDPR-om.

5. Resilio

Resilio ne djeluje na isti način kao prethodna rješenja. Umjesto toga, on samo sinkronizira vaš sadržaj na uređajima i ne pohranjuje ih na poslužitelj. To čak nije ni opcija. Takođe nije besplatno.

resilio-dom

Njegov desktop klijent radi na Windows, macOS i Linuxu, dok mobilne aplikacije rade na Androidu ili iOS-u. Također se može instalirati na NAS uređaje (pročitajte naš vodič o najboljim mrežnim sigurnosnim kopijama za NAS).

Selektivna sinkronizacija je opcija. Možete ga koristiti za odabir sadržaja koji ostaje na vašem NAS uređaju i sadržaja koji je također pohranjen na vašem računalu. Poput Dropboxa, Resilio koristi rezervirana mjesta za selektivnu sinkronizaciju koja vam omogućuju prikaz datoteka na vašem računalu bez potrebe da ih tamo pohranjujete. Kako biste vidjeli kako Dropbox to radi, pročitajte našu Dropbox recenziju.

resilio-planovi

Sync Home je Resiliov plan za osobnu upotrebu. Od vas se traži jednokratna naknada u iznosu od 59,99 USD. Ima standardne značajke, uključujući sinkronizaciju na uređajima, dozvole, selektivnu sinkronizaciju i kontrole za korištenje propusne širine.

Porodica Sync može primiti do pet članova i ima sve značajke u planu Sync Home. Jednokratna naknada iznosi 99,99 USD. Poslovni plan počinje od 29 USD mjesečno i uključuje podršku za više korisnika i premium.

Resilio tvrdi da može sinkronizirati datoteke brže od tradicionalnih usluga u oblaku jer ne moraju usmjeriti sadržaj putem udaljenog poslužitelja. Umjesto toga, koristi se ravnopravni pristup.

Datoteke ili mape možete dijeliti i pomoću Resilio. Mape mogu imati dopuštenja koja vam omogućavaju dodijeliti vlasništvo drugom korisniku, opozvati pristup ili promijeniti prava čitanja i pisanja. 128-bitni AES štiti vaše datoteke i mape u mirovanju.

Resilio vam također može pomoći da automatski sigurnosno kopirate datoteke na drugi uređaj. Na primjer, možete ga postaviti za sigurnosno kopiranje fotografija na prijenosno računalo ili NAS uređaj.

Iako Resilio ne može djelovati kao odgovarajuća zamjena za tradicionalne usluge pohrane u oblaku, zanimljiv je alat koji vam može pomoći u sinkronizaciji datoteka pri korištenju peer-to-peer povezivanja.

Završne misli

DIY alati za pohranu u oblaku nisu lako rješavati, za razliku od tradicionalnih usluga pohrane u oblaku, oni mogu zahtijevati mnogo posla, ovisno o vašem postavljanju. To nije bez njegovih zasluga. Radeći posao sami i ugostite svoj osobni poslužitelj, preuzimate kontrolu nad svojom privatnošću i možete prilagoditi sve po svojoj želji.

Nextcloud je vrhunski pas zbog svoje opsežne biblioteke i jake sigurnosti. Njegov potomak, ownCloud, nije daleko iza, ali nema toliko aplikacija u svojoj biblioteci i nije toliko siguran. Ipak obećava da će dodati podršku za sinkronizaciju na razini bloka, tako da to i treba.

Seafile je bolja opcija za one koji trebaju brzu sinkronizaciju i jeftino poslovno izdanje. Pydio će biti izvrstan za one koji trebaju snažne mogućnosti dijeljenja i intuitivno i atraktivno sučelje.

Za one koji bi željeli zaobići poslužitelje i koristiti peer-to-peer pristup koji se fokusira na NAS uređaje, Resilio je dobra opcija, ali ne može se uspoređivati ​​s drugima ako zamjena tradicionalnih usluga pohrane u oblaku.

Što mislite o DIY alatima za pohranu? Jesu li previše složeni ili vrijede truda? Koristite li neku drugu uslugu koja nam je nedostajala? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map