Najbolje rješenje za pohranu u oblaku za dijeljenje 2020: najbolja rješenja za dijeljenje datoteka u oblaku

Ljudi svakodnevno dijele datoteke putem Interneta, od memesa i video zapisa do osjetljivih dokumenata. Iako se puno sadržaja dijeli na društvenim mrežama, usluge pohrane u oblaku nude sigurnije mjesto za pohranu i dijeljenje datoteka. Budući da postoji puno opcija, sastavili smo vodič za najbolju pohranu u oblaku za dijeljenje.

Najbolji način za dijeljenje i pohranu datoteka je putem Sync.com, što je glavni izbor u našem vodiču s najboljom pohranom u oblaku za velike datoteke i obično se ovdje smatra Cloudwards.net vodećim rješenjem za pohranu oblaka.. 

Nastavite čitati kako biste saznali više o najboljoj pohrani u oblaku za dijeljenje, no prvo želimo dotaknuti neke značajke koje se izdvajaju uz svaku našu mogućnost.

Najbolja pohrana u oblaku za dijeljenje

  1. Sync.com – Sjajne značajke dijeljenja, sigurne i jednostavne za korištenje
  2. pCloud – Jednostavni, sigurni planovi skladištenja
  3. Google vožnja – integracija, saradnja, pristupačna pohrana Google dokumenata
  4. Dropbox – Integracija ureda, robusne mogućnosti dijeljenja, neograničena mogućnost pohrane
  5. Tresorit – Vrhunska sigurnost, jednostavno dijeljenje

1. Sync.com

Sync.com.com je mrežni dobavljač podataka koji je poznat po svojoj sigurnosti, mogućnostima pohrane i općenito ugodnom korisničkom sučelju. Pored ostalih značajki, Sync.com nudi i nekoliko opcija dijeljenja. Kada dijelite veze sa Sync.com, možete postaviti lozinke i ograničenja za preuzimanje. Također možete odabrati da ćete biti obaviješteni e-poštom kada postoji aktivnost na vašim zajedničkim vezama.

syncshare

Besplatni plan Sync.com počinje od 5 GB, a povrh toga možete dobiti 1 GB dodatnog prostora za pohranu tako da popunite vodič za Sync.com. Besplatni plan će vam dati dobar ukus bez obzira hoćete li voljeti Sync.com ili ne. 

Ako vam se poveća slobodan prostor za pohranu, Sync.com nudi tri Pro Solo plana, koji započinju s osnovnim planom, nudeći 2TB za 8 USD mjesečno, kad se naplaćuju godišnje. Sync.com također ima Pro Solo Standard i Plus planove koji nude mogućnosti pohrane od 3TB i 4TB.

Ako imate više korisnika, Sync.com nudi i tri plana za Business Pro Teams. Oni počinju od 1TB za 5 USD mjesečno po korisniku sa standardnim planom i prelaze u 10TB za 15 USD mjesečno po korisniku s naprednim planom. Svi se planovi naplaćuju godišnje, tako da je usporediva mjesečna cijena konkurentna, a mogućnosti pohrane trebale bi lako prihvatiti većinu korisnika.

Sync.com ima izvrsnu sigurnost, podržava šifriranje nultih znanja i dvofaktornu provjeru autentičnosti kako bi vas zaštitio od vanjskih i unutarnjih napada. Sync.com također koristi AES 256-bitnu enkripciju i osigurava vaše datoteke i u mirovanju i u tranzitu. Konačno, Sync.com nalazi se u Kanadi, koja je jedna od najboljih zemalja za privatnost podataka.

Ostale stvari koje smo voljeli o Sync.com

Sync.com je usluga koja dobro funkcionira i na radnoj površini i na njenoj mobilnoj aplikaciji. Njegovo je korisničko sučelje približno jednako lako i ima prigodnu karticu za datoteke i mape koje dijelite. Sync.com vam daje nekoliko načina upravljanja vezama, iako su lozinke za veze dostupne samo uz besplatni račun.

Jedina mana Sync.com-a je što nije sjajna za suradnju. Zbog svoje usredotočenosti na sigurnost, Sync.com je žrtvovao integraciju trećih strana, što znači da nije kompatibilna s Officeom ili Google dokumentima. Da biste pročitali više o sigurnosti, planovima i značajkama Sync.com, pročitajte naš cjelovit pregled Sync.com.

2. pCloud

pCloud je pružatelj usluga pohrane u oblaku koji je dobro poznat po svojoj sigurnosti i lakoći uporabe. Ima sučelje koje dolazi s nježnom krivuljom učenja, a nudi čak i planove za cijeli život, tako da možete jednom platiti i zauvijek pohraniti svoju pohranu. Ako ste novi u pCloud-u, možete isprobati njegov besplatni plan.

Besplatni plan pClouda započinje s 2 GB prostora za pohranu, što nije puno. Srećom, pCloud će to podići i do 10 GB besplatno ako dovršite različite zadatke, poput preuzimanja pCloud aplikacije i sinkronizirajućeg klijenta.

Osim besplatnog plana, pCloud ima dva premium plana za pojedine korisnike. Spremanje s pCloud-om počinje od 500 GB i ide do 2TB. Oba se plana mogu plaćati mjesečno, godišnje ili jednom tijekom života.

Premijski paket od 500 GB košta 4,99 USD mjesečno, 47,88 USD godišnje ili jednokratno plaćanje 175 USD za cjeloživotno skladištenje. Plan 2TB Premium Plus košta 9,99 dolara mjesečno, 95,88 dolara godišnje ili 350 dolara za život.

Dijeljenje datoteka s pCloud-om jednostavan je postupak. Klikom na postavke datoteke ili mape, pokazat će vam se mogućnost zajedničkog dijeljenja. Pomoću mapa možete pozvati korisnike pClouda u mapu ili podijeliti vezu za prijenos ili preuzimanje. Pomoću datoteka klikom na “dijeli” otvorit ćete mogućnosti dijeljenja u kojem možete postaviti lozinke, skratiti veze i odrediti datume isteka.

pcloudshare

Kada je riječ o sigurnosnim značajkama, pCloud nema zastoja. Za zaštitu datoteka koristi 256-bitni AES protokol enkripcije i koristi enkripciju u mirovanju i tijekom prijenosa.. 

Dvofaktorska provjera identiteta ili 2FA zaštitit će vas od osobe koja pokušava pristupiti vašem računu lozinkom. pCloud također nudi šifriranje nultih znanja kako bi vas zaštitio od mogućih unutarnjih napada.

Nažalost, sva sigurnost pClouda ne dolazi s vašim računom. Mnoge sigurnosne značajke koje nudi pCloud dio su njegovog Crypto dodatka, uključujući šifriranje nultih znanja. Kripto dodatak započinje s dodatnim pCloudom, a vrijedi ga dobiti ako vam se sviđa pCloud i cijenite dodatnu sigurnost.

Ostale stvari o kojima smo voljeli pCloud

Dijeljenje s pCloud-om je jednostavno i ne zahtijeva čak i račun. pCloud nudi uslugu pod nazivom pCloud Transfer koja vam omogućava da jednostavno unesete svoju adresu e-pošte kao i primateljevu adresu, a zatim odaberete što želite poslati. Na ovaj način možete slati datoteke do 5 GB, što pCloud predstavlja jednu od najboljih oblaka za pohranu opcija dijeljenja datoteka.

Osim pCloud prijenosa, pCloud nudi i veliki izbor medijskih značajki i snažnu sigurnost, što ga čini općenito dobrom uslugom. Životni plan također znači da nećete morati plaćati mjesečno ili godišnje, štedeći novac na duži rok i eliminirajući dodatni račun. Da biste saznali više o sigurnosti i dodatnim značajkama pClouda, pročitajte naš cjeloviti pCloud pregled.

3. Google pogon

Google pogon jedna je od najboljih internetskih usluga za pohranu podataka za razmjenu i suradnju. Škole, radna mjesta i pojedinci širom svijeta koriste se za daljinsku suradnju na dokumentima, dijeljenje sadržaja s prijateljima i obitelji i još mnogo toga. 

Vaš je Google račun također povezan s Google Photosom, što ga čini jednom od najboljih opcija za internetsku pohranu za dijeljenje obiteljskih fotografija.

Google vam pokreće 15 GB prostora za pohranu besplatno, što je dovoljno za pohranu većine dokumenata i malih datoteka. Ako želite pohraniti više, Google to pojednostavljuje s tri dodatna plana. Google nudi 100 GB, 200GB i 2TB za 1,99, 2,99 i 9,99 USD mjesečno.

Dijeljenje s Google diskom jednostavno je kao što kliknite desnu tipku datoteke i odaberete “dijeli”. Možete promijeniti korisnička dopuštenja i s kime ih dijelite, ali nema mnogo uobičajenih opcija, poput dodavanja lozinke ili postavljanja datuma isteka vaših veza. Iako je nadzor nad onim što korisnik može raditi sa vašim zajedničkim datotekama velik, bilo bi lijepo vidjeti više opcija.

driveshare

Zbog sigurnosti, Google koristi 128-bitnu AES enkripciju i osigurava vaše datoteke u mirovanju i u prometu. Google također nudi 2FA kako bi vas zaštitio od nekoga ko može imati vašu zaporku. Nažalost, Googleu nedostaje šifriranje nulteg znanja, iako se to lako može popraviti s Boxcryptor-om.

Ostale stvari o Google disku

Iako je Google pogon općenito sjajan pružatelj usluga pohrane u oblaku, integracija s Google dokumentima stvara više načina za dijeljenje i suradnju. Nažalost, nedostatak značajki dijeljenja i manje sigurnosnih značajki od konkurencije stavili su je niže na ovaj popis. 

Ipak, Boxcryptor može puno toga nadoknaditi u odjelu sigurnosti, a Google Drive vrijedi pogledati. Više o Google disku, Googleovoj sigurnosti i više možete pročitati u našem cjelovitom pregledu Google diska.

4. Dropbox

Dropbox jedna je od najpopularnijih usluga skladištenja u oblaku, pored Google diska. Nudi jednostavno korisničko sučelje, integraciju ureda i robusne značajke dijeljenja. Iako mu nedostaje sigurnosni odjel, u usporedbi s uslugom poput pClouda, on i dalje nudi dobru sigurnost i neke od najboljih funkcija dijeljenja.

Besplatni Dropbox plan, Basic, nudi 2 GB za početak, što i nije puno, iako se njegovi premium planovi cijene dobro ako vam ponestane prostora za pohranu. Dropboxovi premium planovi za pojedince uključuju plan od 2 TB i 3 TB za 11,99 USD i 19,99 USD mjesečno.. 

Za one od vas koji imaju obitelji ili tvrtke postoje i tri Dropbox Business plana, uključujući i Napredni plan koji osigurava neograničenu pohranu za 25 USD po korisniku mjesečno, s najmanje tri korisnika.

Dijeljenje s Dropboxom je jednostavno. Klikom na opciju dijeljenja na bilo kojoj datoteci otvorit ćete postavke dijeljenja, gdje možete dijeliti ili samu datoteku ili vezu do nje. Kada dijelite vezu, možete stvoriti lozinke, postaviti datume isteka, promijeniti dozvole, onemogućiti preuzimanja, jednostavno odabrati hoće li vaša veza korisnicima omogućiti uređivanje ili pregled i još mnogo toga.

dropboxshare

Sigurnost s Dropboxom je odgovarajuća. Štiti vaše datoteke i u mirovanju i u tranzitu. Također koristi AES 256-bitnu enkripciju i koristi dvofaktorsku provjeru identiteta. Dropbox ne nudi izvorno šifriranje nulte znanja, iako je Boxcryptor kompatibilan s Dropboxom i to može popraviti za vas.

Ostale stvari koje su nam se svidjele oko Dropboxa

Dropbox je odlična usluga za dijeljenje. Ne pruža samo više načina dijeljenja i veliki izbor opcija veza, već ih čini lako dostupnim. Uz dijeljenje, Dropbox nudi i konkurentne planove pohrane kao i neograničeni plan za one obitelji, grupe prijatelja i tvrtke s više korisnika.

Uz planove i značajke dijeljenja, sviđa nam se što je Dropbox kompatibilan s dokumentima Google Docs i Microsoft Office. To čini dijeljenje dokumenata u poslovnom okruženju produktivnijim jer vam omogućava pristup dokumentima unutar Dropboxa. Saznajte više o Dropbox-u u našoj cjelovitoj Dropbox recenziji.

5. Tresorit

Iako nema mnogo dodatnih značajki i sadrži malo krivulje učenja, Tresorit odlicno radi na osiguravanju datoteka i mapa. Također je odlična opcija za one koji žele dijeliti datoteke s drugima. Nažalost, visoki troškovi Tresorita držali su je više u rangu, iako je to i dalje dobra opcija koju vrijedi razmotriti.

Tresorit Basic plan započinje s 3GB prostora za pohranu kako bi vam pružio osjećaj za uslugu. Iako nema gotovo toliko prostora za pohranu koliko nude druge usluge na ovom popisu, dovoljno je da pohranite nekoliko datoteka. 

Ako odlučite da želite pohraniti još neki sadržaj pomoću Tresorita, postoje dva dodatna individualna plana. Premijski plan od 200 GB počinje s 12,50 USD kada se plaća mjesečno, a solo paket od 2 TB počinje s 30 USD.

Dijeljenje s Tresoritom vrlo je jednostavno i može se u potpunosti izvršiti s kartice veza ako prenosite novu datoteku ili iz izbornika pojedinačne datoteke ili mape koja je već pohranjena u Tresoritu. Prilikom dijeljenja datoteke Tresorit uključuje nekoliko korisnih značajki, poput lozinki za veze, datuma isteka veza i ograničenja preuzimanja.

tresoritshare

Uz standardne značajke dijeljenja, Tresorit vam omogućuje i pregled detaljnih dnevnika – uključujući IP adresu i približnu lokaciju – korisnika koji su pristupili vašim zajedničkim vezama. Tresorit vam omogućuje i pregled adresa e-pošte svakoga tko pokušava pristupiti vašim vezama.

Tresorit osigurava vaše datoteke 256-bitnom AES enkripcijom, en-tranzitom i en-enkripcijom u mirovanju, plus enkripcijom nulte znanja, a nudi i 2FA. Budući da šifriranje nulteg znanja sprječava Tresorit-u da pristupi vašoj zaporci, preporučujemo vam da pogledate naš vodič najboljim besplatnim upraviteljima lozinki.

Ostale stvari koje smo voljeli o Tresoritu

Tresorit je jedan od najsigurnijih servisa za pohranu na mreži. Iako ima blagu krivulju učenja, dijeljenje datoteka je jednostavno jednostavno, a mogućnosti pohrane su usporedive s drugim kandidatima. Jedini razlog koji Tresorit ne možemo ocijeniti višim je strma cijena i mala količina slobodnog prostora za pohranu.

Za usporedbu, Google Drive nudi 2TB prostora za pohranu za 9,99 USD mjesečno, dok Tresorit nudi istu pohranu za tri puta veću cijenu od 30 USD. 

Ipak, ako vam je sigurnost pred očima dok tražite najbolju internetsku pohranu za dijeljenje, nećete biti razočarani Tresoritom. Više informacija o Tresoritu, kao i njegove planove i značajke potražite u cjelovitom pregledu Tresorita.

Završne misli

Kad smo odlučivali o najboljoj pohrani u oblaku za dijeljenje, prije svega smo razmotrili značajke i sigurnost posebno uključene u dijeljenje vašeg sadržaja. Iako možete dijeliti gotovo sve od bilo kojeg pružatelja internetske pohrane, neki imaju snažnije opcije i sigurnost. Na primjer, mogućnost dodavanja lozinke ili postavljanja vremena isteka vaših veza povoljno se reproducira.

Također smo se htjeli uvjeriti da usluga internetskog pohranjivanja pruža dobro iskustvo. Ako ćete pohraniti svoje dokumente, slike i videozapise u oblak, želite uslugu koja je jednostavna za navigaciju i koja ima značajke i sigurnost koje vam pomažu.

Za kraj smo pogledali cijenu i raspon mogućnosti pohrane povezane sa svakom uslugom. Smatramo da je sjajna usluga pohrane u oblaku ona koja pruža mogućnosti pohrane za svaki proračun. Dodijelili smo bonus bodove za usluge koje su imale besplatan plan ili barem besplatnu probnu verziju, tako da možete osjetiti uslugu prije nego što je preuzmete na sebe.

Sve usluge mrežne pohrane koje se nalaze na ovom popisu sjajne su opcije, ne samo za dijeljenje, već i za pohranu, pristup i zaštitu datoteka. Sve u svemu, Sync.com je najbolja pohrana u oblaku za dijeljenje datoteka i mapa zbog svoje jednostavnosti, robusne značajke dijeljenja i sigurnosti. Ipak, ne oklijevajte provjeriti ostale mogućnosti.

Kao i uvijek, voljeli bismo vas čuti. Pošaljite nam komentar i javite nam što mislite. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me