Najbolje pohranjivanje u oblaku za obitelji u 2020. godini: Skladištenje, djeca i vi

Upotreba pohrane u oblaku postala je uobičajena za većinu ljudi. Međutim, pokušaj upravljanja obitelji u oblaku može biti teži. Pronalaženje najboljeg prostora za pohranu u oblaku za vašu obitelj nije tako jednostavno kada tražite skladište za pet osoba. Srećom, tvrtke poput Microsofta i Googlea svima olakšavaju upravljanje pohranom u oblaku.


Postoji mnogo različitih opcija za pohranu u oblaku, pa smo htjeli dati neke smjernice prilikom izrade ovog najboljeg vodiča za oblake za obitelji..

Što je najbolje obiteljsko pohranjivanje u oblaku

 1. OneDrive
 2. Google vožnja
 3. pCloud
 4. Sync.com
 5. iCloud

Kada svojoj obitelji dodate bilo što novo, lijepo je kada ne stvara probleme. Spremanje u oblaku nije ništa drugačije. Vaša obitelj sprema fotografije, videozapise i druge datoteke, tako da mislimo da bi vaša pohrana u oblaku trebala biti sigurna, brza, jednostavna za upotrebu i pružiti vam puno prostora za pohranu za cijenu.

Radi sigurnosti pogledali smo autentifikaciju s dva faktora (2FA) i enkripciju nulte znanja. Autentifikacija s dva faktora značajka je koja zahtijeva da potvrdite svoj identitet unosom koda koji vam se šalje. 

Šifriranje nula znanja osigurava da čak ni vaš pružatelj prostora u oblaku ne može pristupiti vašim datotekama, tako da znate da vašim podacima ne pristupa nijedna treća strana.

Ove dvije sigurnosne značajke uglavnom – ili u potpunosti – rade u pozadini i uglavnom nemaju nikakvu krivulju učenja, tako da će vaše datoteke ostati sigurne bez obzira na to koliko vaša obitelj može znati ili ne mora biti.. 

Da biste saznali više o nultom znanju i najboljim uslugama pohrane u oblaku koje pružaju, pogledajte naš popis najboljih pohrana u oblaku nulteg znanja.

Napokon, razmotrili smo dodatne značajke, poput uredskih alata poput Word-a ili Google Dokumenata, koji znatno olakšavaju uređivanje i stvaranje dokumenata u oblaku.

Imajte na umu da će uvijek doći do kompromisa kada se gleda na sigurnost u odnosu na funkcionalnost. Davatelji pohrane u oblaku koji se više fokusiraju na sigurnost obično nemaju mnogo mogućnosti ili podrške za aplikacije trećih strana. Zbog prirode zaštite oblaka, softver se mora u velikoj mjeri zidati kako bi vam pružio najbolju zaštitu.

1. Microsoft OneDrive

OneDrive je Microsoftovo rješenje za pohranu u oblaku, a ujedno je i jedina opcija na ovom popisu koja ima jeftin plan pohrane za velike obitelji. To, plus uključivanje paketa Microsoft Office, OneDrive savršeno pogoduje za studente visokih učilišta i srednjoškolce, poslovne profesionalce i sve između.

onedrive-file-manager

OneDriveu se može pristupiti putem web stranice, mape za sinkronizaciju na radnoj površini ili prijenosnog računala ili bilo kojeg Android ili iOS uređaja. UI koristi sustav mapa, tako da će biti poznat većini ljudi. Datoteke i mape možete dijeliti i s drugima putem zajedničke veze. OneDrive vam također omogućuje da lozinkom zaštitite svoje veze kako bi bile sigurne čak i ako upadnu u pogrešne ruke.

OneDrive ima četiri plana za pohranu u rasponu od 5 GB do 1TB. Kućni plan sustava Office 365 obiteljski je program OneDrive i nudi 1 TB za najviše šest korisnika i ukupno 6TB. Plan iznosi 99 USD godišnje ili 9,99 USD mjesečno, ovisno o tome kako želite platiti.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju OneDrive

Obiteljski plan uključuje Office 365 Home tako da imate pristup Microsoft-ovim članovima Officeovih proizvoda na svim računalima, Mac-ovima, tabletima i pametnim telefonima. Microsoft Office široko se koristi u školama i poslovnom svijetu, pa bez obzira na to vodite li dnevnik, obavljate domaći zadatak ili tumačite podatke za posao, Microsoft je pokrivao.

Uz Microsoft Office, OneDrive ima i još jednu urednu značajku za korisnike s više računala. Klikom na karticu “računala” u OneDriveu na radnoj površini ili prijenosnom računalu, možete pristupiti svim datotekama na bilo kojem računalu s kojim ste već povezani.

onedrive-PC-pristup

Microsoft je u OneDrive uključio i 2FA, iako ne koristi enkripciju nulte znanja, što znači da ćete morati koristiti softver treće strane kao što je Boxcryptor ako želite tu sigurnosnu značajku. Možete pogledati naš potpuni pregled Boxcryptor da biste saznali više o tome kako osigurati OneDrive kao i drugi mrežni softver.

OneDrive ima još jednu sigurnosnu značajku nazvanu Personal Vault. Pomoću osobnog trezora možete skenirati važne dokumente – poput rodnih listova, poreznih evidencija i svega ostalog za što želite da bude zaštićen – izravno u zaštićenu mapu. Tu su i dodatne sigurnosne značajke koje automatski čuvaju vaše datoteke zaštićene.

Vaš osobni trezor zahtijeva 2FA, a 20 minuta neaktivnosti automatski će zaključati mapu, pa ćete biti zaštićeni ako se slučajno udaljite s nečim važnim. Osobnom sefu možete pristupiti sa svih svojih uređaja, a skeniranje dokumenata može se obaviti s mobilne aplikacije.

2. Google pogon (Google One)

Googleov izbor internetskih alata i usluga nije uvijek bio najlakši, pogotovo što se tiče Google diska i njegovih različitih planova. U nastojanju da to promijeni, Google je sakupio svoje planove pohrane pod robnom markom Google One, kojima je cilj pružiti jasne mogućnosti pohrane korisnicima i obitelji, kao i druge pogodnosti.

Google disku se može pristupiti putem web stranice, mobilne aplikacije i mape za sinkronizaciju sa sustavom Windows ili Mac. Google pogon organiziran je i putem mapa, a lako je pohraniti i pristupiti bilo kojoj datoteci kad god želite. Datoteke se lako mogu dijeliti i s drugima putem veze.

google-drive-file-manager

Google pogon ima četiri standardna plana koji se kreću od besplatnog plana od 15 GB pa sve do 2TB. Svi plaćeni planovi oglašavaju mogućnost dodavanja članova obitelji, što Google Drive čini dobrom opcijom za obitelji koje žele isprobati jeftin plan ili imaju niske potrebe za skladištenjem.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Google pogon

Uz pohranu putem Google diska, Google One uključuje i članske pogodnosti sa svim svojim plaćenim planovima. Od sada, prilikom pretraživanja s Googleom, možete dobiti popuste na odabrane hotele. Možete dobiti i do 10 posto natrag u kupnjama u Google Storeu, a Google obećava da dolazi još više.

Uz pohranu putem Google diska, imate i besplatan pristup Googleovim uredskim aplikacijama sa svakim planom. Te aplikacije omogućuju vam izradu i uređivanje dokumenata izravno s Google diska, surađivanje s ostalim korisnicima Diska i mnogim drugim. Google Docs još je jedan popularni uredski paket za škole i radna mjesta što dodatno doprinosi njegovoj korisnosti.

Google dokumenti

Kao i OneDrive, Google koristi 2FA. Također poput OneDrive-a, Google ne pruža šifriranje nule znanja, što znači da ćete za dodatnu sigurnost morati potražiti podršku treće strane. Boxcryptor će također raditi s Google diskom za one koji trebaju ili žele zaštitu nula znanja. 

Ako želite usporediti OneDrive i Google Drive jedan uz drugi, možete pogledati našu usporedbu Dropbox u odnosu na Google Drive u odnosu na OneDrive. Moći ćete usporediti Google pogon i OneDrive, kao i Dropbox, još jednu vodeću uslugu pohrane u oblaku za opću upotrebu.

3. pCloud

pCloud je sigurno rješenje za pohranu u oblaku koje se više fokusira na čuvanje vašeg računa nego išta drugo. pCloud nudi i jedan od zanimljivijih obiteljskih planova. Umjesto da plaćate mjesečno, jednokratno plaćate 1.400 dolara, što je trenutno napisano do 500 USD u trenutku pisanja.

pCloud također ima zanimljiv besplatni plan koji vas pokreće s 2 GB i pruža vam više prostora za pohranu jednostavnih zadataka.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

Kao i druge opcije na ovom popisu, pCloud ima moderno korisničko sučelje koje se temelji na mapama i olakšava pohranu i pronalaženje datoteka. Dokumenti se mogu dijeliti i putem veza, tako da drugi mogu imati jednostavan pristup foto albumima, videozapisima i datotekama po vašem izboru. Također možete pristupiti pCloud-u iz mobilne aplikacije na Androidu i iOS-u ili sa web mjesta.

pcloud-file-manager

pCloud također ima drugi način dijeljenja datoteka – pCloud Transfer – za koji niko ne zahtijeva pCloud račun. Jednostavno idite na web klijent i dodajte datoteku (do 5 GB) koju želite podijeliti i primatelja, a zatim pritisnite „pošalji datoteke“. Primatelj prima e-poštu s vezom koja im omogućuje preuzimanje datoteke.

Datoteke koje pošaljete putem pCloud prijenosa mogu se kriptirati i lozinkom tako da samo osobe s lozinkom mogu pristupiti onome što pošaljete.. 

Ova je opcija sjajna za starije roditelje ili bake i djedove koji manje poznaju tehnologiju, ali žele vidjeti obiteljske slike i videozapise bez dodatnih koraka. Uz to, lozinku se može dodati ili ukloniti, ovisno o vašim potrebama.

pcloud prijenos

Obiteljski plan nudi vam 2TB prostora za pohranu i njemu može pristupiti do pet korisnika. Plan je plan za cijeli život, tako da se nikad nećete morati brinuti o plaćanju pretplate ili gubitku podataka zbog propuštene uplate. Također možete odabrati koliko prostora za pohranu dobiva svaki korisnik, tako da član obitelji koji ima glad za pohranom može imati dovoljno prostora.

pCloud koristi 2FA za sigurnost, kao i šifriranje nultih znanja, mada ta značajka zahtijeva dodatnu naknadu od 3,99 USD mjesečno. Jednom kada platite kripto mapu, svemu što spremite tamo možete pristupiti samo vi.

Za obitelji s puno prostora za pohranu medija, pCloud nudi ugrađeni video uređaj i ugrađeni audio uređaj sa izradom popisa za reprodukciju.

4. Sync.com

Sync.com je osnovna usluga pohrane u oblaku koja je jednostavna za upotrebu i vrlo sigurna. Sync.com podržava 2FA, a šifriranje nula znanja omogućeno je izvan okvira, što Sync.com predstavlja najsigurniju mogućnost pohrane u oblaku na popisu.

Iako Sync.com tehnički ne nudi obiteljski plan, plan za 4 korisnika za jednog korisnika plus dostupan je 180 dolara godišnje. Možete se odlučiti i za plan poslovnih timova koji košta tri dolara godišnje za tri korisnika i 1TB prostora za pohranu. Poslovni planovi dolaze u rasponu od 1 TB, 4 TB i 10 TB, a mogu smjestiti između dva i 100 korisnika, ovisno o vašem proračunu..

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Sync.com je jednostavan za navigaciju i pristupiti mu se putem mape za sinkronizaciju, Sync.com ili putem aplikacije. Možete stvoriti zajedničke mape kojima možete dodati ljude ili pretvoriti redovne mape u zajedničke mape. Datoteke se mogu dijeliti i putem veze, uz pojedinačne videozapise ili druga sjećanja i dokumente.

sinkronizacija-file-manager

Zajedno s dijeljenjem veza, veze možete lako prilagoditi pomoću gumba “upravljaj vezom” kako bi bili zaštićeni lozinkom, imali ograničenja preuzimanja, samo za čitanje i više.

sinkronizacija-link

Sync.com možda nema puno dodatnih značajki zbog enkripcije nula znanja i 2FA, ali ako vaša obitelj cijeni privatnost i sigurnost iznad svega, ne možete pobijediti Sync.com.

Ako imate poteškoća u odlučivanju između pCloud i Sync.com za sigurnu obiteljsku pohranu, možete provjeriti našu cjelovitu usporedbu “head-to-head” u našem članku o Sync.com u odnosu na pCloud.

5. iCloud

Ako koristite iPhone ili Mac, šanse su da već upotrebljavate iCloud u nekom svojstvu. iCloud daje vaše sigurnosne kopije i pohranu fotografija, a njima se na jednostavan način upravlja na ostalim Appleovim uređajima.

Apple-ove cijene su prilično jednostavne s četiri plana, od kojih dva imaju obiteljsko dijeljenje: planovi od 200 GB i 2TB..

Ostali razlozi koji nam se sviđaju iCloud

Uz pohranu iCloud Drive, Apple je uključio nekoliko korisnih značajki za korisnike Apple-a. Pomoću iClouda možete sigurnosno kopirati sve svoje Apple uređaje, koristiti značajke poput Find My iPhone i lako dijeliti fotografije s drugim korisnicima Mac-a i iOS-a, bilo da su oni u vašem obiteljskom planu ili ne.

icloud pogona

Sam iCloud Drive jednostavan je za korištenje na Mac ili iOS uređaju, a jedina strana mu je Windows klijent. Klijent iCloud za Windows u najboljem slučaju frustrira i pruža vrlo mali pristup vašem sadržaju.

iCloud-pogon-prozori

Još jedna značajka iClouda za uštedu novca je mogućnost dijeljenja svojih aplikacija, glazbe i drugog sadržaja sa svima na vašem obiteljskom planu. To omogućava svima da igraju igrice i koriste premium aplikacije bez potrebe da ih kupujete zasebno za svaku osobu u vašem domaćinstvu.

Završne misli

Spremanje u oblaku je nešto o čemu većina ljudi ne razmišlja. Iako su neki sigurno bolji od ostalih, sav softver za pohranu u oblaku služi u osnovi istu svrhu. Kada tražite dobru opciju za pohranu u oblaku za svoju obitelj, međutim, vrlo je malo onih koji nude skupo skladište za više korisnika, uz dobru sigurnost i značajke.

OneDrive stoji iznad ostatka kao najbolja pohrana u oblaku za obitelji, s pristupačnim planom koji nudi 1 TB po korisniku za do šest korisnika, potpun pristup temeljnom paketu Microsoft Officea i pristojna sigurnost. Google pomno slijedi jer ako je Google One cjenovni i integrira Google Docs.

Za obitelji usmjerene na sigurnost pCloud i Sync.com su sjajne opcije, a Sync.com ima bolju sigurnost izvan okvira. Konačno, tu je iCloud, koji je gotovo potreban ako ste vezani za Apple, ali također je prilično dobra opcija ako želite pohraniti datoteke ili dijeliti aplikacije i sadržaje Apple s obitelji.

Ako vas zanima još jedna opcija za izradu sigurnosnih kopija obiteljskih fotografija, Amazon Drive – ranije Amazon Cloud Drive – nudi neograničeno spremanje fotografija i osvojio je prvo mjesto u našoj najboljoj internetskoj pohrani za fotografije. Neograničena pohrana u oblaku bilo koje vrste je rijetka, a Amazonova ponuda neograničene internetske pohrane fotografija dostupna je s članstvom Prime. Ovdje možete pogledati i našu kompletnu recenziju Amazon Drive. 

Sve opcije pohrane u oblaku na ovom popisu imaju malu količinu besplatne pohrane, tako da ih možete isprobati prije nego što ih predstavite cijeloj svojoj obitelji. Ako tražite druge mogućnosti besplatne pohrane u oblaku, onda naš popis najboljih besplatnih pohrana u oblaku za 2020. godinu ima 12 sjajnih prijedloga.

Konačno, ako pohrana u oblaku za cijelu obitelj nije baš ono što tražite, ali i dalje želite dijeliti datoteke s obitelji i prijateljima, ovaj će vas vodič uputiti kroz jednostavan način dijeljenja datoteka putem Interneta..

U komentarima ispod navedite svoje misli o našim najboljim odabirima za najbolju pohranu u oblaku za obitelji. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map