Najbolja sigurnosna kopija za studente u 2020. godini: štedi ocjene

Suprotno uvriježenom mišljenju, fakultet nije samo za tulumarenje, bratstva, sestrinstva i divlje vrijeme. Veliki dio toga je studiranje. Puno proučavanja zahtijeva da koristite računalo ili idete na mrežu, ali računala mogu neispravno raditi, ostavljajući vas bez bilješki, izvještaja i eseja. Da se borim protiv toga. sastavili smo najbolju mrežnu sigurnosnu kopiju za studente, a Backblaze je na vrhu popisa.


Online izrada sigurnosnih kopija pomaže vam da napravite sigurnosnu kopiju svojih osobnih računala i vanjskih pogona. Ako to učinite, možete biti sigurni da pad sustava na tvrdom disku ili drugi softverski groznici neće utjecati na vaše datoteke. Rezervna kopija ne premješta vaše datoteke u oblak pa neće uštedjeti prostor. Umjesto toga, ona zrcali strukturu vaših datoteka u oblaku.

S druge strane, pohrana u oblaku omogućuje vam uporabu središnje mape, nazvane “mapa za sinkronizaciju” za sinkronizaciju datoteka u oblak. To je glavna razlika između sigurnosnog kopiranja u oblaku i usluga pohrane u oblaku. U skladu s tim, neke sigurnosne kopije na našem popisu sadrže sinkronizaciju i dijeljenje datoteka, koje su značajke pohrane u oblaku.

Međutim, oni se ne mogu natjecati s vlasničkim uslugama pohrane u oblaku. Ako mislite da biste mogli imati više koristi od pohrane u oblaku nego sigurnosne kopije u oblaku, pročitajte naš najbolji pregled usluga pohrane u oblaku. Ako želite brzu usporedbu, pročitajte članak JustCloud vs. Backblaze vs. SugarSync.

Ako vam je glavni kriterij pri odabiru sigurnosne kopije u oblaku cijena, pročitajte naš najjeftiniji mrežni članak o sigurnosnoj kopiji. Birali smo studente, uključujući i naš najbolji izbor, sa naše najbolje liste sigurnosnih kopija na mreži. Prije nego što započnemo s prodorom, razgovarajmo o kriterijima po kojima smo ih rangirali.

Najbolja izrada sigurnosne kopije za studente 2020

Što čini sigurnosnu kopiju na mreži najboljom za studente

Vrijednost je naš glavni kriterij jer većini studenata nedostaje novca. To znači izvući maksimum iz internetske sigurnosne kopije za jeftino. Što jeftiniji planovi nude uslugu to je i bolje jer to povećava izglede za pronalazak odgovarajućeg. Besplatni planovi nekima će uspjeti, pa ćemo ih i mi razmotriti. Ako želite besplatnu sigurnosnu kopiju, pročitajte naš najbolji besplatni članak o sigurnosnoj kopiji.

Usluga također ne bi trebala biti teška za korištenje. Izrada plana sigurnosnih kopija trebao bi biti jednostavan, kao što bi trebali biti i naredne sigurnosne kopije i oporavak. Klijenti za radne površine trebali bi raditi na većini operativnih sustava, a usluga bi trebala imati web i mobilne aplikacije. Cjelokupno korisničko iskustvo trebalo bi biti dovoljno intuitivno da vam nije potrebno tražiti podršku.

Značajke izvan mrežnih alata za izradu sigurnosnih kopija s golim kostima također su korisne. Tražimo značajke poput sinkronizacije i dijeljenja, koje vam pomažu da surađujete s drugima koristeći više uređaja i verzije datoteka, što vam pomaže pri dohvaćanju prethodnih verzija datoteka ako pogriješite ili vas pogodi ransomware.

Brzina je naš posljednji kriterij, a važna je zbog brzog načina života učenika. Vaša početna izrada sigurnosnih kopija obično će trajati dugo vremena. Koliko dugo ovisi o infrastrukturi sigurnosne kopije koju koristite, koliko ste blizu jednog od njegovih poslužitelja i vašeg davatelja internetskih usluga. Sigurnosno kopiranje na razini bloka je plus jer ubrzava sljedeće sigurnosno kopiranje.

1. Najbolja izrada sigurnosnih kopija na mreži za studente: Backblaze

Backblaze je dio backup tržišta od 2007. godine i jedna je od najpopularnijih usluga. To je također na vrhu naših mrežnih pričuvnih pregleda. Glavni doprinos tome je to što pruža jednostavno i lako sigurnosno kopiranje za jedno računalo.

Plan cijena je jednostavan, jer ima samo jedan plan, koji nudi neograničenu rezervnu kopiju za jedan uređaj za 6 USD mjesečno. Možete ga sniziti na 5 USD mjesečno ako plaćate za godinu unaprijed. Većina usluga ne nudi opciju plaćanja mjesečno, tako da je fleksibilnost Backblaze-a plus. Ako niste sigurni u Backblaze, možete to iskoristiti besplatnim 15-dnevnim probnim postupkom.

Backblaze-Slider1

Backblaze-Slider2

Backblaze-Slider3

Backblaze-Slider4

Backblaze-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Jednostavno je izraditi rezervni plan jer ne morate upravljati količinom ili onim što stvarate sigurnosne kopije. Desktop aplikacija Backblaze ima minimalan dizajn koji vas neće opuniti mogućnostima. Status sigurnosne kopije je jasan za vidjeti. Možete pristupiti naprednim opcijama pomoću gumba “postavke”.

To je rečeno, nećete se morati pomiriti ako proces sigurnosne kopije ne radi onako kako bi trebao, ali tijekom testiranja nismo imali problema. Web klijent je također jednostavan za korištenje. Pomoću njega možete vidjeti sigurnosne kopije datoteka, vratiti ih, vidjeti što ste podijelili i pronaći svoje računalo.

Desktop klijent Backblaze-a radi na Windows-u i macOS-u, ali ne i na Linuxu. Za podršku Penguina, pročitajte naš najbolji sigurnosni sigurnosni kopija za članak u Linuxu. Mobilni klijent pridržava se istog dizajna. Jednostavan je za upotrebu, a izbornik na lijevoj strani omogućuje vam pregledavanje sigurnosne kopije i vidite što ste obnovili iz oblaka.

Ostali razlozi koji volimo backblaze

Nedostatak jednostavne usluge za korištenje je što Backblaze nema mnogo mogućnosti. Rečeno je da su korisni oni koje ima. Možete dijeliti datoteke pomoću web klijenta. To možete učiniti generiranjem veze koju možete kopirati i zalijepiti na društvenu mrežu. Dostupna je i inačica, ali sprema samo verzije iz prethodnih 30 dana.

Web klijent omogućuje vam i lociranje računala ako uključite značajku mapiranja. To znači da ako vam netko ukrade računalo, možete ga koristiti Backblaze da biste ga lakše pronašli.

Backblaze ne ograničava vašu brzinu, pa što ste bliže svojim podatkovnim centrima u Kaliforniji i Arizoni, brzina će vam biti veća. Omogućuje vam podešavanje postavki prijenosa i brzinu leptira, a koristi algoritam prijenosa na razini bloka, koji djeluje prijenosom samo dijelova datoteka promjena, a ne cijelih datoteka, kako biste ubrzali sigurnosno kopiranje nakon početnog.

Ako želite postići veće brzine, možete povećati broj sigurnosnih kopija koje pokrećete. Postoji koristan alat koji testira koliko je brza vaša veza s Backblazeovim podatkovnim centrom kako biste dobili procjenu kako će raditi sigurnosna kopija.

Backblaze je snažna usluga koja jeftino pruža neograničen prostor za izradu sigurnosnih kopija. To je i jednostavno i intuitivno za korištenje. Uz to, ima korisne značajke, poput verzije datoteka, dijeljenja i mapiranja. Ako je proces sigurnosne kopije spor, Backblaze vam daje mogućnost da ga ubrzate. Zahvaljujući tome, osvaja prvo mjesto na našoj listi. Više o tome pročitajte u našoj Backblaze recenziji.

2. Idrivi

IDrive je lansiran 1995. godine, što je tehnološki vrlo staro. Za razliku od našeg najboljeg odabira, on ne nudi neograničenu količinu prostora za pohranu, ali omogućuje sigurnosno kopiranje neograničenih uređaja na jeftinim. Čak ima i besplatan plan, što je rijetkost među mrežnim servisima sigurnosnih kopija. Pruža samo 5 GB besplatne pohrane, ali to bi moglo biti dovoljno za neke studente. Dovoljno je i testirati uslugu.

IDrive ima dva plana za osobne korisnike. Jedna nudi 2TB rezervnog prostora, a druga 5TB. Morate platiti unaprijed jednu ili dvije godine jer ne postoji mogućnost pretplate mjesečno.

IDrive-Client-backup-Slider1

IDrive-Client-Vraćanje-Slider2

IDrive-Client-Planer-Slider3

IDrive-Client-Sync Slider4

IDrive-Client-disk-slika-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Da bi to nadoknadio, IDrive osigurava 2TB ili 5TB prostora za sinkronizaciju na vrhu vašeg rezervnog prostora. To znači da dobijate 4TB ili 10TB prostora za rad, ovisno o pretplati koju kupite. Trenutno se na planove snižava 50 posto.

IDrive nije usluga klikanja i zaboravi. Obuhvaća vaš rezervni prostor, što znači da morate odabrati datoteke na temelju lokacije. Zbog toga morate proći kroz hijerarhiju datoteka i provjeriti datoteke koje želite sigurnosno kopirati. Povrh svega, IDrive ima mnogo opcija koje se mogu prilagoditi, što u početku može otežati glavnim korisnicima..

Mrežna aplikacija je, međutim, jednostavna i jednostavna za upotrebu. Zadana stranica prikazuje sigurnosnu kopiju. Možete ga koristiti i za pregled povezanih uređaja, sinkronizaciju mape, dijeljenja i web dnevnika.

Mobilna aplikacija je intuitivna i ima minimalan dizajn. Možete ga koristiti za pristup sigurnosnim kopijama i vremenskoj traci fotografije. Također može vratiti datoteke i omogućiti prepoznavanje lica za analizu pojedinaca s vaših fotografija.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju

IDrive ne predstavlja značajnu značajku. Koristi metodu “istinskog arhiviranja” koja vaše datoteke zadržava u oblaku, čak i ako ih izbrišete na računalu. To je korisno ako želite očistiti prostor na svom pogonu. Osim toga, verzija IDrivea zadržava do 30 prethodnih verzija svih datoteka sigurnosnih kopija na vašem računu.

Također možete koristiti značajke sinkronizacije i dijeljenja. Kao i usluge pohrane u oblaku, značajka sinkronizacije IDrive na vašem računalu stvara mapu koju možete koristiti za sinkronizaciju datoteka u oblaku. Kad god postavite ili uredite datoteku u mapu za sinkronizaciju, promjena će se odraziti na sve povezane uređaje u gotovo stvarnom vremenu.

IDrive nije među najbržim sigurnosnim kopijama i ne može povećati broj sigurnosnih kopija kao što je naš gornji izbor. Što ste bliže SAD-u, gdje IDrive održava svoje poslužitelje, to će vam biti brže brzine. U skladu s tim, koristi se sigurnosno kopiranje na razini bloka kako bi se ubrzale sljedeće sigurnosne kopije.

Stavili smo IDrive iza Backblazea jer je teže koristiti i sporiji od Backblaze. U skladu s tim, IDrive je jeftin, omogućuje sigurnosnu kopiju neograničenih uređaja i može sinkronizirati i dijeliti datoteke. Pročitajte našu recenziju IDrive da biste saznali više.

3. BigMIND početna

BigMIND Home omogućuje jednom ili više korisnika sigurnosnu kopiju više računala i uređaja. Nema toliko dobre vrijednosti kao naša prva dva odabira, ali to nadoknađuje u drugim aspektima.

Međutim, za upotrebu BigMIND Home-a ne morate plaćati ništa jer ima slobodan plan. Omogućuje sigurnosno kopiranje jednog računala, jednog vanjskog pogona i dva mobilna uređaja pomoću 5 GB rezervnog prostora. Odobreno, to nije puno rezervnog prostora, ali možda će mu biti dovoljno. Osim toga, omogućuje vam testiranje usluge i odlučiti vrijedi li vaš teško zarađen novac.

Nadzorna ploča radne površine BigMIND

Opcije povezivanja BigMIND

BigMIND pametni izbor

Raspored rezervnih kopija BigMIND

BigMIND Istražite datoteke

prijašnji

Sljedeći

Ako smatrate da vam BigMIND Home najbolje odgovara, možete odabrati tri premium plana. Svi oni zahtijevaju plaćanje godišnje. Osobni plan iznosi 35,88 USD godišnje, što znači 2,99 USD mjesečno, ali plaća se godišnje i daje vam skupih 100 GB rezervnog prostora za jednog korisnika i tri računala.

Obiteljski plan košta 6,99 dolara mjesečno i osigurava 500 GB prostora za pohranu za tri korisnika, devet računala i šest mobilnih uređaja. To je bolji dogovor, ali vjerojatno ne nudi dovoljno prostora za toliki broj korisnika.

Možete dobiti 1TB prostora za sigurnosno kopiranje u oblaku za 12,99 USD pretplatom na Family Family plan. To je pristojna količina prostora, ali nije najbolje. Ovaj plan omogućuje dijeljenje s još četiri korisnika na 15 računala i neograničenim mobilnim uređajima.

Drugi razlozi zbog kojih volimo BigMIND Home

Klijent radne površine je jednostavan, atraktivan i na prvi pogled pokazuje sve potrebne informacije, uključujući vaš status sigurnosne kopije, vrijeme koje je prošlo od posljednje sigurnosne kopije, kada će se pokrenuti sljedeća i koliko prostora za sigurnosno kopiranje koristi. Također možete prilagoditi podatke odabrane za sigurnosno kopiranje, pristupiti svojim postavkama i vratiti datoteke.

Gumb u gornjem lijevom dijelu omogućuje vam pokretanje web klijenta. Njezin je zadani prikaz nadzorna ploča koja prikazuje vaše povezane uređaje, sigurnosno kopiranje prometa, grafikon dijagrama koji prikazuje detalje vaših vrsta podataka, tok aktivnosti, vaše medije i količinu prostora za pohranu koji koristite. U početku može biti neodoljivo, ali jasno je i jednostavno za korištenje.

Mobilna aplikacija pomalo je zbunjujuća za upotrebu u odnosu na aplikacije drugih usluga jer trebate poduzeti više koraka za odabir podataka za izradu sigurnosne kopije. Omogućuje vam pristup sigurnosnoj kopiji, stvaranje sigurnosne kopije za svoj telefon i brisanje na telefonu videozapisa i slika koje ste napravili sigurnosne kopije kako biste uštedjeli prostor.

BigMIND Home je brz, ali ako vam treba veća brzina, možete omogućiti izradu sigurnosnih kopija s više navoja, što će usluzi omogućiti korištenje svih dostupnih mrežnih širina. Možete vidjeti tablicu brzine i performanse kompanije BigMIND Home u drugim kategorijama u našoj recenziji BigMIND Home.

4. Acronis True Image

Acronis True Image može stvoriti sigurnosnu kopiju vaših podataka, ali također ima puno mogućnosti. Dobar je izbor kada trebate zaštititi više računala, ali shema cijena nije u usporedbi s konkurentnijim uslugama.

Njegov napredni plan osigurava 250 GB rezervnog prostora i omogućuje vam da napravite sigurnosnu kopiju jednog računala za 49,99 USD godišnje. 500 GB prostora za pohranu iznosi 69,99 USD, a cijena raste kako dodajete pohranu i računala. Premium plan počinje s 1TB za 99,99 USD i završava na 5TB za 259,95 USD godišnje, što je skupo..

Kratica-Istina-slika-backup-postavljanje-Slider1

Kratica-Istina-slika-Odredište-Slider2

Kratica-Istina-slika-Active-Protect-Slider3

Kratica-Istina-slika-Postavke-Slider4

Acronis-pravi-slika-alati-Slider5

prijašnji

Sljedeći

Prva verzija Naprednog plana trebala bi biti dovoljna za većinu učenika. Cijena mu se spušta na 4,16 dolara mjesečno, što je dobra ponuda. Prije pretplate pretplatite se na 30-dnevno probno razdoblje kako biste osigurali da li dobivate ono što vam treba od Acronis True Image.

Desktop klijent radi na Windows i macOS, ali ne i na Linuxu. Ima moderan i izravan dizajn. Iako Acronis True Image nije neograničena sigurnosna kopija, radna površina vam omogućuje sigurnosnu kopiju računala umjesto odabira određenih datoteka i mapa. To je brzo, ali treba više prostora. Da biste uštedjeli prostor, datoteke možete izuzeti iz sigurnosne kopije.

Internetsku nadzornu ploču možete otvoriti i od klijenta. Pokazuje povezane uređaje i omogućuje vam vraćanje. Također možete pregledati svoju arhivu, status pohrane, ono što ste podijelili s drugima i pristupiti svom prostoru za sinkronizaciju.

Aplikacije pametnih telefona rade na Androidu i iOS-u. Jednostavni su za upotrebu i omogućuju vam pristup datotekama i sigurnosnu kopiju vaših mobilnih podataka.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Acronis True Image

Acronis True Image pruža koristan alat koji možete koristiti da biste oslobodili prostor na tvrdom disku. Možete koristiti i sinkronizaciju za zrcalne datoteke na druge uređaje. Verzija Acronis True Image omogućuje vam da zadržite 20 prethodnih verzija datoteka, a Acronis True Image možete reći kada treba obrisati starije verzije.

Uz to, klijent za radnu površinu može vam pomoći očistiti vaš sustav, prenijeti datotečni sustav na novo računalo, stvoriti medij za pokretanje i izbrisati stare podatke. Također možete instalirati alate treće strane koje je razvila korisnička zajednica Acronis True Image. Ljubitelji društvenih medija mogu se koristiti i Acronis True Image kako bi napravili sigurnosnu kopiju svojih Facebook i Instagram računa.

Acronis True Image ima globalnu mrežu poslužitelja, što mu pomaže da postigne bolje brzine od usluga koje imaju poslužitelji u jednoj regiji. Zahvaljujući tome, to je brže od većine pričuvnih usluga. Također ima algoritam kopiranja datoteka na razini bloka koji ubrzava naredne prijenos. Da biste saznali više, pročitajte našu recenziju Acronis True Image.

5. Karbonit

Karbonit je dio rezervnog tržišta od 2005. Odličan je za korisnike koji žele neograničene sigurnosne kopije za jedno ili više računala i ne misle više platiti da ga dobiju. Za razliku od većine internetskih pričuvnih servisa, Carbonite ima tri neograničena sigurnosna plana: Basic, Plus i Prime. Međutim, oni omogućuju sigurnosnu kopiju jednog internog tvrdog diska.

CARBONITE-vratiti-step1

Basic iznosi 71,99 USD godišnje i pruža neograničenu zaštitu sigurnosnih kostiju. Plus dodaje sigurnosnu kopiju vanjskog pogona i automatsku sigurnosnu kopiju videa za 111,99 USD godišnje. Prime iznosi 149,99 USD godišnje i dolazi s uslugom kurirske usluge oporavka povrh značajki plana Plus.

Možete uštedjeti 5 posto ako se pretplatite na dvije godine ili 10 posto ako se prijavite za tri. Ako ne možete znati je li karbonit prikladan, možete se uvjeriti u besplatno 15-dnevno probno razdoblje.

Carbonite desktop klijent radi na Windows i macOS, ali ne i na Linuxu. Jednostavan je za upotrebu, a za stvaranje sigurnosne kopije morate provesti samo jedan korak. Carbonite odabire najčešće vrste datoteka za kontinuirano izradu sigurnosnih kopija. Ako je to u redu, jednostavno možete pokrenuti postupak izrade sigurnosne kopije.

Boja karbonata kodira vaše datoteke, tako da na prvi pogled možete vidjeti njihov status u pregledniku datoteka.

Internetski klijent Carbonita je otporan, ali funkcionalan. Njegova glavna stranica prikazuje računala na kojima ste napravili sigurnosnu kopiju i omogućuje vam pregled ili vraćanje datoteka, dodavanje računala ili ponovnu instalaciju Carbonita.

Mobilna aplikacija je minimalna i jednostavna. Možete ga koristiti za pristup sigurnosnoj kopiji i spremanje datoteka iz sigurnosne kopije za izvanmrežni pristup.

Ostali razlozi koji volimo karbonit

Karbonit nije bogat značajkama, ali možete ga koristiti za izradu sigurnosnih kopija fotografija snimljenih telefonom. Također nudi automatsku sigurnosnu kopiju video zapisa, udaljeni pristup datotekama i inačice, koje ne rade na macOS-u. Povrh svega, svi planovi, osim najjeftinijih, mogu sigurnosno kopirati vanjske tvrde diskove.

Carbonite ima najmanje tri najnovije verzije datoteke, bez obzira na dob. Pored toga, dnevne, tjedne i mjesečne verzije čuvaju se ne starije od tri mjeseca. Izbrisane datoteke čuvaju se 30 dana. Pojedinosti o verziji možete saznati u našem pregledu o karbonitu.

Carboniteu je trebalo mnogo vremena za prijenos datoteka u našem testu. Toliko, da je među najsporijim uslugama koje smo testirali. Međutim, vaše brzine bit će bolje što se više približavate Sjedinjenim Državama. Ne možete povećati broj sigurnosnih kopija da biste povećali brzinu, ali možete ugasiti upotrebu Interneta od Carbonita ako ometa vaš rad..

Završne misli

Usluge na našem popisu odabrane su iz najboljih internetskih sigurnosnih kopija. To znači da su sposobne rezervne usluge, ali rangirali smo ih na temelju kriterija koji su prikladni za studente. Vrijednost je naša glavna briga, praćena jednostavnošću upotrebe, značajkama i brzinom.

Imajući to u vidu, Backblaze je preuzeo prvo mjesto. To je zahvaljujući tome što je jeftin, neograničen i jednostavan za upotrebu. IDrive je drugi jer je složeniji za upotrebu, spor i neograničen. Ostale usluge također su dobri kandidati ovisno o vašim potrebama. Možete saznati više o sigurnosnoj kopiji na mreži u našoj mrežnoj biblioteci sigurnosnih kopija.

Što misliš o našim tipovima? Slažete li se da je Backblaze najbolji izbor? Koristite li uslugu koja nije na popisu? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map