Najbolja pohrana u oblaku za odvjetnike 2020

Odvjetnici imaju mnogo na svom tanjuru, a većina uključuje hrpu računa, izvješća, istraživačke dokumente i druge papire. Skupljanje svih tih dokumenata s osjetljivim podacima i njihovo organiziranje moglo bi trajati stotine sati. Lakše ih je pohraniti na mreži, pa smo zato napravili popis najboljih oblaka za odvjetnike.

Važan razlog premještanja važnih dokumenata u oblak je izbjegavanje kvarova na tvrdom disku, što bi uništilo vaš rad (pročitajte naš članak o tome koliko dugo će trajati vaš tvrdi disk.) Možete se osloniti na vanjske pogone, DVD-ove i flash diskove, ali mogu se oštetiti ili ukrasti. 

Solid-state pogoni imaju stopu otkaza manju od 1 posto, što prevazilazi tvrde diskove. Međutim, SSD uređaji imaju više pogrešaka u podacima. Uz to su sve ove mogućnosti ranjive na požare, poplave ili druga prirodna djela. Sigurno je da se centri za pohranu podataka u oblaku također mogu uništiti, ali ti su objekti opremljeni za rješavanje prijetnji takvih nesreća.

Temeljna strategija načina na koji podaci za pohranu podataka u oblaku štite vaše podatke je suvišnost, što znači da pohranjuju više kopija vaših podataka na geografski odvojena mjesta. To je slično načinu na koji radi RAID. Data centri također štite od provale i krađe.

Ako vas je ovo uvjerilo u vrijednost premještanja datoteka u oblak, možemo započeti s našim popisom prijedloga. No, prije nego što dođemo do našeg najboljeg odabira, razgovarat ćemo o kriterijima kojima smo se odlučili.

Što je najbolje pohranjivanje u oblaku za odvjetnike

Ne iznenađuje da bi snažna sigurnost u oblaku trebala biti naša glavna briga pri odabiru odgovarajuće usluge. Odvjetnici imaju osjetljive podatke, a najvažnije je da to ne padne u pogrešne ruke. 

Sigurnost bi trebala uključivati ​​značajke kao što su enkripcija u mirovanju, zaštita protiv softvera, SSL / TLS protokol – koji vaše datoteke štite tijekom prijenosa – i još mnogo toga. Važna je i dvofaktorska provjera autentičnosti, koja štiti vaš račun.

Iz očitih razloga, usluga pohrane u oblaku trebala bi imati privatno, krajnje kriptiranje, što osigurava da nitko osim vas ne može čitati vaše podatke (pročitajte više o tome kako nula znanja u oblaku funkcionira.)

Budući da su odvjetnici puno posla, usluga bi trebala raditi brzo i imati jednostavno i ugodno korisničko iskustvo. Njegovi klijenti sa radnim površinama trebali bi raditi na većini operativnih sustava i olakšati sinkronizaciju i pristup datotekama. Sve u svemu, usluga bi trebala biti dovoljno jednostavna da većinski korisnici ne trebaju zvati stručnjaka za pomoć.

Odvjetnici mogu zaraditi puno zelenog, ali mi se kladimo da ne žele platiti više nego što trebaju. Zbog toga ćemo pogledati koliko su dobri planovi pretplate. Najbolje je ako ima puno prostora za pohranu povoljno. 

Također je dobro ako neka usluga ima više planova, što olakšava pronalazak odgovarajućeg za vaše postavljanje. Ako vam treba puno prostora, pročitajte naš najbolji neograničeni vodič za internetske pohrane.

Dijeljenje je također važno jer odvjetnici surađuju s drugima i trebaju svoje datoteke slati na jednostavan i siguran način. Zbog toga ćemo pogledati koje su opcije dijeljenja dostupne i koliko su sigurne. 

Opcije kontrole sadržaja – kao što su datumi isteka, zaštita lozinke i dozvole – pomažu u tome (pročitajte naš članak o tome kako sigurno pohraniti lozinke u oblak.) Sada kada smo detaljno opisali naše kriterije, možemo započeti s našim najboljim odabirom, Sinkroniziraj .com.

Najbolja pohrana u oblaku za odvjetnike: Sync.com

Naši dugogodišnji čitatelji neće biti iznenađeni činjenicom da je Sync.com na vrhu ovog popisa. Napokon je to usluga koja je na vrhu naše najbolje usporedbe podataka o pohrani u oblaku. Najveći doprinos za to su snažna sigurnost i privatnost Sync.com-a.

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3

Sync.com-Speed-gas-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5

prijašnji

Sljedeći

Sync.com koristi AES 256-bitnu enkripciju za skeniranje vaših datoteka u mirovanju i TLS protokol kako bi ih zaštitili od napada “čovjek-u-sredini” tijekom tranzita do svojih poslužitelja. Usluga također pruža privatno, krajnje šifriranje (pročitajte više u našem članku o opasnostima javnog Wi-Fi-ja.)

Uz to možete koristiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti da biste zaštitili lozinku od hakera. To vas, međutim, ne bi trebalo spriječiti da poduzmete korake za postavljanje čvrste lozinke.

Sync.com koristi RAID arhitekturu za poslužitelje u svojim podatkovnim centrima kako bi se spriječilo da greške hardvera ne dovedu do gubitka podataka. Podaci su također certificirani SOC 1. Zahvaljujući tim značajkama, Sync.com je također na vrhu našeg najsigurnijeg popisa za pohranu u oblaku.

Jednostavno je koristiti Sync.com, bez obzira da li koristite njegove radne površine, web ili mobilne klijente. Desktop klijent radi na Windows i macOS, ali ne na Linuxu. Ako želite uslugu koja dobro funkcionira s pingvinom, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za Linux. Možete pokrenuti klijent za radnu površinu putem ikone na programskoj traci, a ostatak iskustva je jednostavan.

Ako ste na drugom računalu, možete pristupiti istom skupu značajki pomoću web klijenta. Sučelje je brzo i jasno, što olakšava otkrivanje onoga što vam je potrebno.

Aplikacije za pametne telefone pojednostavljene su i dostupne su za Android i iOS. Možete ih koristiti za automatsko slanje fotografija i videozapisa u oblak, pristup datotekama s oblakom i dostupnost izvan mreže.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Prije nego što unesete svoj lot na Sync.com, za testiranje usluge možete koristiti besplatni plan zvan Sync Starter. Omogućuje vam 5 GB besplatnog prostora za pohranu, što nije puno, ali možete dovršiti postupak od nekoliko koraka kako biste dobili 1 GB bonus pohrane. Pored toga, dobivate 1GB za svaku osobu koju uputite, do 20GB. 

Oni koji žele osobni plan mogu birati između osobnog Pro 500GB i osobnog Pro 2TB. Prvi košta 49 dolara godišnje, što iznosi oko 4 dolara mjesečno, a drugi košta 96 dolara godišnje, što je 8 dolara mjesečno, što ga čini jednom od najboljih ponuda u pohrani u oblaku. Ipak morate platiti za cijelu godinu unaprijed. 

Dijeljenje datoteka ili mapa kao veze lako je. Sync.com će ih šifrirati, čak i na besplatnom računu. Možete ih poslati e-poštom ili ih kopirati i zalijepiti. Bez obzira na metodu, možete postaviti lozinku pomoću besplatnog računa, izbrisati vezu za zaustavljanje dijeljenja ili omogućiti poboljšanu privatnost, što omogućuje krajnje šifriranje na zajedničkim vezama. 

Također možete stvoriti timske mape pomoću web klijenta koje možete zaštititi dopuštenjima, kao što su samo za čitanje ili za čitanje i pisanje. Lako je shvatiti zašto je Sync.com na vrhu naše najbolje pohrane u oblaku za popis dijeljenja.

Sync.com izvrsno radi u svakoj kategoriji. To je siguran, jeftin, jednostavan za upotrebu i pruža jake mogućnosti kontrole sadržaja prilikom dijeljenja. Uz to, korisničko iskustvo moglo bi biti uglađenije, a mogućnost plaćanja mjesečno dobrodošla bi. Ako želite znati više o usluzi, pročitajte naš Sync.com pregled.

pCloud

pCloud je tvrtka sa sjedištem u Švicarskoj koja se na ovom popisu i naše cjelokupne usporedbe nalazi odmah iza Sync.com. Ipak, razlika nije ogromna, a pCloud vam također pruža snažnu sigurnost, dobru jednostavnost upotrebe i mogućnosti dijeljenja. Međutim, pCloud dodatno naplaćuje svoje privatno šifriranje. pCloud ga naziva „pCloud Crypto“ i naplaćuje vam 3,99 USD mjesečno za njegovo korištenje. Savjetujemo da ga dobijete uzimajući u obzir američke zakone i propise.

pCloud datoteke web sučelja

pCloud mapa za sinkronizaciju

pCloud Podijeli vezu datoteke

Linkovi za preuzimanje pCloud

klijent klijenta pCloud

prijašnji

Sljedeći

Osim toga, neki od naših čitatelja izvijestili su da, ako ne koristite Crypto, pCloud će skenirati vaše datoteke kako bi se uvjerili da ništa ne krši njegove uvjete korištenja. Ako vaše datoteke učine, one će biti uklonjene.

Osim privatne enkripcije, pCloud koristi AES 256-bitnu enkripciju za zaštitu datoteka u mirovanju i TLS / SSL protokol za zaštitu datoteka tijekom prijenosa. Kad datoteke dođu do jednog od njenih podatkovnih centara, pCloud stvara pet kopija i distribuira ih na najmanje tri poslužitelja. 

Podatkovni centri pClouda su pod zaštitom i imaju 24/7 nadzor. Uz to se koristi dvofaktorska provjera identiteta za zaštitu vašeg računa ako netko ukrade vaše vjerodajnice.

Lako je koristiti klijent klijenta za stolna računala pCloud. Možete mu pristupiti pomoću ikone programske trake ili pogona pCloud u vašem upravitelju sistemskih datoteka. Sučelje nije atraktivno, ali je jasno i intuitivno.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

Prije nego što unesete podatke o kreditnoj kartici, možete se uvjeriti da je pCloud dobar izbor upotrebom svog besplatnog plana, koji vam omogućuje do 10 GB prostora za pohranu. To je sjajna ponuda i ona koja je pomogla pCloud-u da napravi naše najbolje tvrtke u oblaku s velikim besplatnim uslužnim planovima.

Postoje samo dva osobna plana, ali to je dovoljno, jer su konkurentni. Premium pruža 500GB za 4,99 USD mjesečno, što se smanjuje na 3,99 USD mjesečno ako plaćate godinu dana unaprijed. 

Premium Plus vraća vam se ekvivalent od 7,99 USD mjesečno ako plaćate cijelu godinu i osigurava 2TB prostora za pohranu. Odlučite li se za mjesec dana, platit ćete 9,99 USD. 

Za dijeljenje datoteke ili mape sa suradnicima pomoću pClouda, morate dodati njihova imena ili e-poruke. Drugi mogu koristiti veze za prijenos da bi prenijeli datoteke u svoj oblak.

Možete postaviti lozinke i datume isteka kako biste zaštitili veze, ali oboje zahtijevaju pretplatu na premium plan. pCloud nudi korisnu tablicu koja prikazuje i statistiku vaših dionica. Imajte na umu da možete dijeliti samo datoteke koje nisu šifrirane dodatkom šifriranja n-znanja pClouda.

Kao što smo rekli, razlika između pClouda i Sync.com svodi se na besplatno u odnosu na plaćeno nulti znanje. To nije mala razlika, a upravo je pCloud drugi na ovom popisu. Ipak, pCloud ima puno preokreta koji nadilaze opseg ovog popisa. Više o njima možete pročitati u našem pCloud pregledu.

Tresorit

Kao i prethodne usluge, i Tresorit se nalazi na ovom popisu zahvaljujući širokom arsenalu snažnih sigurnosnih značajki. Zbog njih, Tresorit ne dolazi jeftino.

Tresorit koristi AES 256-bitnu enkripciju za zaštitu datoteka u mirovanju, šifriranje nula znanja radi zaštite vaše privatnosti i TLS protokol kako bi se spriječili napadi koji ciljaju datoteke tijekom prijenosa. Uz to, pruža dvofaktorsku provjeru autentičnosti za zaštitu vašeg računa u slučaju da netko uspije ukrasti vaše vjerodajnice.

Tresorit-stranica-2019

Tresorit je otvorio otvoreni hakerski izazov, ali nitko nije uspio probiti obranu službe. Ako želite saznati više o mnogim sigurnosnim značajkama tvrtke Tresorit, pročitajte sigurnosnu poruku.

Tresorit također čuva svoje poslužitelje u Microsoft Azure data centrima u Irskoj i Nizozemskoj. Microsoft Azure ima jaku sigurnost, što možete pročitati u našoj recenziji Microsoft Azure. 

Povrh toga, Tresorit replicira vaše datoteke na više poslužitelja u podatkovnom centru kako bi umanjio rizik od gubitka podataka i povećao dostupnost datoteka.

Tresoritov desktop klijent radi na Linuxu, kao i Windowsu i macOS-u. Jasan je i atraktivan, ali je i složeniji za upotrebu od prosječnog klijenta za radne površine jer morate stvoriti pojedinačne mape za sinkronizaciju, nazvane “tresors”, za sinkronizaciju datoteka.

Osim desktop klijenta, možete koristiti i web-aplikaciju Tresorit za pristup oblaku pohrane. Odlikuje ga minimalistički dizajn koji olakšava navigaciju.

Tresoritova aplikacija za pametne telefone radi na Androidu i iOS-u. Možete ga koristiti za prijenos fotografija i videozapisa sa svog telefona, za pristup pohrani u oblaku i pružanje datoteka dostupnim za izvanmrežnu upotrebu. Uz to, ima zaključavanje prolaznog koda radi veće sigurnosti.

Ostali razlozi koji volimo Tresorit

Teško je svidjeti Tresoritovim cijenama, ali barem postoji besplatno probno razdoblje koje možete koristiti prije nego što odlučite platiti. Najjeftiniji plan je Premium koji mjesečno naplaćuje 10,42 USD i daje vam samo 200 GB prostora za pohranu. Solo, drugi osobni plan, osigurava 2TB prostora za 24 dolara mjesečno.

Ako vam je potrebno skladište za čitavu odvjetničku tvrtku, možete koristiti jedan od Tresoritovih poslovnih planova. Small Business iznosi 20 USD mjesečno po korisniku za 1TB prostora za pohranu. Posao je trenutno na popustu od 50 posto, što zarađuje 12 USD mjesečno. 

Možete dijeliti datoteke i mape pomoću web ili radne površine. Za dijeljenje sadržaja s određenim pojedincima, vezu možete poslati e-poštom ili generirati vezu te je kopirati i zalijepiti. Mapu možete dijeliti generiranjem veze ili pozivom korisnika putem e-pošte.

Ako vas Tresorit zaintrigira, a mislite da bi to moglo biti dobro, pročitajte više o tome u našoj recenziji Tresorit.

MEGA

MEGA se oglašava kao tvrtka za zaštitu privatnosti, a to je opravdala enkripcijom nula znanja koja je dostupna i besplatnim korisnicima. Uz to, ima i druge sigurnosne značajke.

Koristi AES enkripciju za skeniranje datoteka u mirovanju, ali razina joj je 128-bitna, a nije tako jaka kao AES 256-bitna. To je reklo, koliko to itko zna, nitko nije uspio probiti. Osim toga, koristi TLS protokol za zaštitu podataka tijekom prijenosa. 

MEGA-Početna-2018

Za osiguranje vaših vjerodajnica dostupna je i dvofaktorska provjera autentičnosti. Dodatna je važnost činjenica da je izvorni kôd javni, pa to može učiniti svako ko želi provjeriti sigurnost MEGA-e.

MEGA desktop klijent je atraktivan i izravan. Djeluje na Windows, macOS i Linux. Web sučelje je brzo, jasno, prilagođeno korisnicima i omogućuje vam povlačenje i ispuštanje gotovo bilo gdje da biste prenijeli datoteke. Većina usluga ne nudi tako jednostavan način povlačenja i ispuštanja.

Aplikacija za pametne telefone dostupna je za Android i iOS i oni su jednostavni za upotrebu. Osim što vam omogućuje pristup datotekama, automatsko učitavanje fotografija i videozapisa i stavljanje datoteka na raspolaganje za izvanmrežnu upotrebu, aplikaciju možete koristiti i za chat s drugim korisnicima MEGA-e.

Ostali razlozi koje volimo MEGA

Besplatni plan započinje s 50 GB, ali 35 ih nestaje nakon mjesec dana. Možete proći kroz određene korake kako biste nadogradili svoj prostor do 45 GB, ali i taj istječe. Na kraju, to vam ostavlja 15 GB, na što se još uvijek ne možete podsmjehnuti.

Pro pretplate nisu tako dobra ponuda. Prvi, Pro Lite, košta 5,79 dolara mjesečno za samo 200 GB prostora za pohranu. Za 11,59 USD mjesečno dobijate 1TB prostora, što je pristojna ponuda ako skrenemo pogled na ostale ponude na tržištu. Preostala dva plana također nisu baš dobra ponuda.

Datoteke možete izravno dijeliti sa svojim MEGA kontaktima ili generiranjem i slanjem veze. Da biste podijelili mape, možete generirati vezu ili poslati e-poštu putem e-pošte. Ako koristite e-poštu, možete odobriti različite razine dozvola, uključujući čitanje, čitanje i pisanje ili potpuni pristup. 

Lijep dodir je da MEGA, sa svojim udjelima nula znanja, ne može vidjeti što dijelite. Ostali koji žele pristupiti vašem sadržaju morat će najprije upotrijebiti ključ za dešifriranje. Plaćene pretplate omogućuju vam da na svoje veze dodate i datum isteka i lozinke.

MEGA je sigurna i privatna, ali nema najbolje planove cijena, a imamo i izvješća da se njezina brzina može razlikovati od velike razlike. Ako želite saznati više o tome, pročitajte našu recenziju MEGA.

OneDrive

Microsoft OneDrive jedna je od najpopularnijih usluga, pored Google diska i Dropboxa (pogledajte kako se te usluge uspoređuju u našoj recenziji Dropbox i Google Drive). OneDrive je nedostajao snažne sigurnosne značajke, ali nedavno ih je nadogradio, zbog čega se uvrstio na ovaj popis. 

U tom slučaju, OneDriveu nedostaje privatno šifriranje, što je glavni razlog što se nalazi na zadnjem kraju popisa. OneDrive uključuje enkripciju u mirovanju koja se sastoji od enkripcije na razini diska BitLocker i enkripcije po datoteci korisničkog sadržaja. Njegova razina je AES 256-bitna. 

Datoteke web sučelja OneDrive

OneDrive klizač sinkronizacije mapa

Pokretač aplikacija OneDrive

OneDrive Stvaranje dijeljenja datoteka veza

OneDrive Word Online

prijašnji

Sljedeći

Pored toga, OneDrive koristi TLS protokol za osiguranje datoteka u tranzitu na poslužitelje. Oba programa Office 365 mogu otkriti napade ransomwarea i pomoći vam da vratite svoje datoteke u OneDrive. Kada OneDrive otkrije napad, dobit ćete obavijest putem e-pošte ili njegovih aplikacija za mobilne uređaje ili radne površine, a zatim ćete se voditi kroz postupak oporavka.

Kao i kod većine usluga, OneDrive desktop klijent sastoji se od mape za sinkronizaciju i ikone sistemske trake. Jednostavan je za upotrebu, ali djeluje samo na Windows i macOS. Ovo, međutim, nije iznenađenje s obzirom da dolazi iz Microsofta.

Web-aplikacija je jednostavna, jednostavna za navigaciju i omogućuje vam manipuliranje datotekama u oblaku. Sučelje ima boje koje ističu ono što je važno, jasne linije podjele i puno negativnog prostora, što ga čini ugodnim za oko.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju OneDrive

OneDrive ima nekoliko osobnih planova. Plan od 50 GB iznosi samo 1,99 USD mjesečno. Ovo je pristojan posao, ali ne pruža puno prostora za pohranu. Ipak, odvjetnicima bi moglo biti dovoljno ako prenose samo dokumente.

Ako vam treba više prostora, možete se pretplatiti na osobni plan sustava Office 365 za 6,99 USD mjesečno ili 69,99 USD ako plaćate za godinu. Osigurava vam 1TB prostora za pohranu.

Ako želite više korisnika i trebaju vam poslovne značajke, možete se pretplatiti na OneDrive for Business Plan 1 ili 2, koji su dio zasebne usluge nazvane OneDrive for Business. Ako vas to zaintrigira, pročitajte našu recenziju OneDrive for Business. 

Poslovni plan 1 iznosi 5,00 USD mjesečno po korisniku i nudi 1TB prostora za pohranu po korisniku, dok Business Plan 2 iznosi 10,00 USD mjesečno po korisniku i nudi neograničenu količinu prostora za pohranu.

OneDrive usluga je sposobna, ali ona koja ne uključuje privatnu enkripciju i ne podržava Linux. Za više informacija o ostalim značajkama OneDrive pročitajte našu recenziju OneDrive.

Završne misli

Odabir usluge prikladne za odvjetnike najviše ovisi o snažnoj sigurnosti i jednostavnosti korištenja. To smo shvatili na našem popisu i gurnuli Sync.com i pCloud na vrh, dok je Tresorit treći, zahvaljujući visokim cijenama. MEGA je pristojan izbor, ali onaj koji se bori da uskladi cijene prve dvije usluge. OneDrive je povoljniji, ali nedostaje privatno šifriranje.

Znate li za neku drugu uslugu koja je prikladna za odvjetnike koje ovdje nismo uspjeli uključiti? Recite nam sve o tome i u komentarima ispod pogledajte svoje mišljenje o članku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me