Najbolja pohrana u oblaku za Mac 2020: Mogućnosti utemeljene na oblaku za Apple

Za vlasnike Appleovih proizvoda iCloud se čini razumnim izborom za internetsku pohranu. Možete dijeliti fotografije i datoteke između uređaja, automatski izrađivati ​​sigurnosne kopije svojih Apple proizvoda i više. Iako postoji nekoliko planova za pohranu iCloud, bavljenje njenim sustavom za pohranu je nespretno, a postoji i nekoliko dobrih iCloud alternativa.

Budući da upravljanje dokumentima na iCloudu može biti teško, korisnici Mac računala koji žele veću kontrolu nad svojim podacima trebali bi razmotriti više opcija prije nego što se uđu u Appleovu ponudu. Zbog toga smo stvorili ovaj popis pet najboljih opcija za pohranu u oblaku za Mac. Ako nemate Mac, možete i dalje provjeriti naš najbolji vodič za pohranu u oblaku.

Ako tražite najbolju opciju, odabrali smo Sync.com. Naš najdraži dobavljač oblaka za pohranu u cjelini zbog svoje vrhunske sigurnosti, jednostavnog sučelja i konkurentne cijene. Sigurnost od nule znanja, među ostalim značajkama, čini ga jednom od najsigurnijih dostupnih opcija za pohranu u oblaku.

Najbolja pohrana u oblaku za Mac 2020

Odabir najbolje usluge Cloud Cloud Storage za Mac

Apple je tranzicirao većinu svojih računala – posebno MacBooks – s HDD-a na SSD kako bi korisnicima pružio tanji uređaj i bržu, pouzdaniju pohranu. Dok smo odlučivali o najboljoj pohrani u oblaku za Mac, osigurali smo pregled usluga koje vam nude nekoliko opcija za pohranu.

Pri pohranjivanju dokumenata u oblak, narušavanje sigurnosti prilično je najgora stvar koja se može dogoditi vašim podacima. Pobrinuli smo se da svaka opcija na ovom popisu ima izvrsnu sigurnost, tako da su vaše osobne datoteke sigurne od neovlaštenih korisnika koji žele pristupiti vašem računu.

Iako su sve usluge na ovom popisu sigurne, proširiva fizička pohrana može vam pružiti dodatni mir. Ako to želite, ili ako želite najbolji osobni uređaj za pohranu oblaka za Mac, možete provjeriti naš najbolji vanjski tvrdi disk za kvar Mac-a.

I na kraju, htjeli smo osigurati da su sve naše mogućnosti pohrane u oblaku jednostavne za korištenje. Ništa ne isključuje ljude s nove usluge brže od gomile kompliciranih izbornika i značajki. Čisto sučelje koje vam omogućuje jednostavno prenošenje i interakciju s vašim datotekama važno je za vaše cjelokupno iskustvo.

Najbolja pohrana u oblaku za Mac: Sync.com

Kada je u pitanju pohrana u oblaku, teško je pronaći savršenog davatelja usluga. Neki imaju sjajne mogućnosti pohrane, ali im nedostaje izvrsna sigurnost. Drugi nude veliku sigurnost, ali im nedostaju neke osnovne značajke. Sync.com može imati nekoliko nedostataka, ali daleko je najbolji pružatelj prostora za pohranu u oblaku koji smo pronašli.

Sync.com-web-upravljačke ploče-Klizač-1

Sync.com-Dijeli-File-Link Klizač-2

Sync.com-Sync-mape-Klizač-3

Sync.com-Speed-gas-Slider-4

Sync.com-Two-Factor-autentifikacije-Klizač-5

prijašnji

Sljedeći

Tamo gdje se Sync.com zaista ističe je sigurnost koja je doslovno u vašim rukama. Šifriranje nulta znanja jedna je od ovih značajki koja vašu lozinku čuva od bilo koga osim vas. To uključuje i sam Sync.com, pa imajte na umu da gubitak lozinke znači gubitak računa. Međutim, ova značajka nije obvezna ako to ne želite riskirati.

Dok neke druge usluge pohrane u oblaku, poput OneDrivea, nude samo nekoliko planova i ograničene mogućnosti pohrane, Sync.com nudi šest različitih planova. Sync.comovi planovi kreću se od besplatnog plana od 5 GB do 10TB prostora za pohranu, koji pokriva sve Mac korisnike, od onih koji imaju najosnovnije potrebe do poslovnih korisnika s više zaposlenih.

Kretanje po vašoj pohrani pomoću Sync.com vrlo je jednostavno. Datoteke možete pregledavati u prikazu mreže ili popisa, a možete i pretraživati ​​sadržaj. 

Pomicanje mapa zahtijeva korištenje izbornika, za razliku od njihovog povlačenja i ispuštanja, a za preuzimanje datoteka potreban je nepotreban dodatni korak, ali cjelokupni Sync.com je jednostavan i jednostavan za učenje.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Drugi razlog zbog kojeg nam se sviđa Sync.com je dijeljenje datoteka. Sync.com omogućuje vam stvaranje i dijeljenje veza do vaših datoteka. Iako ova značajka nije jedinstvena, Sync.com besplatno kriptira vaše veze, bez obzira na račun koji imate.

Sve u svemu, Sync.com nudi širok izbor mogućnosti pohrane, dobru sigurnost i korisne značajke za usporedivu – ako ne nižu – cijenu od mnogih drugih opcija za pohranu u oblaku. Možete provjeriti našu recenziju Sync.com za više ili možete početi odmah i isprobati besplatni plan. 

Ako je vaš čisti prostor za pohranu, možete provjeriti našu recenziju Amazon oblaka za pohranu do 30TB.

pCloud

pCloud je gore s najboljim uslugama za pohranu oblaka na tržištu. Mogućnost reprodukcije glazbe i videozapisa, kao i gledanje slika izravno s pClouda, čini se istinskom alternativom iCloud. 

Iako je pCloud prepun značajki, njegov ograničeni odabir plana ostavlja korisnicima potencijalno previše ili premalo prostora za pohranu. To je, uz njegove veće potrebe korisnika za poslovnim računima, zbog čega je na kraju zauzeo drugo mjesto na Sync.com.

pCloud datoteke web sučelja

pCloud mapa za sinkronizaciju

pCloud Podijeli vezu datoteke

Linkovi za preuzimanje pCloud

klijent klijenta pCloud

prijašnji

Sljedeći

Jedna od najboljih osobina pClouda-a je njegova sposobnost da komunicira s vašim medijima kao što biste to do sada imali. Korisnici Mac računala moći će pregledavati slike kao i reproducirati glazbu i videozapise izravno iz oblaka. Također možete stvoriti i slušati popise za reprodukciju na svom Mac računalu ili pametnom telefonu putem aplikacije pCloud.

pCloud koristi AES 256-bitnu enkripciju, nulti znanje i dvofaktornu provjeru autentičnosti kako bi zaštitio vaše datoteke od onih koji možda žele pristupiti njima. 

Iako pCloud ima izvrsnu zaštitu, uz sve njegove sigurnosne mjere ne dolaze sve sigurnosne mjere. Zbog privatnosti, preporučili smo vam da platite za Crypto dodatak, jer dobivate enkripciju nula znanja, što sprječava pCloud da ima bilo kakav pristup vašim datotekama.

Pored toga, pCloudom je lako kretati se. Svoje datoteke i mape možete pregledavati na popisu ili mrežnom prikazu, a datoteke možete dijeliti i putem dopuštenja ili veze. Možete i sinkronizirati mape između pCloud-a i Mac-a, ako imate išta što morate napraviti sigurnosnu kopiju.

pCloud dolazi s besplatnim planom koji vam daje 10 GB prostora za pohranu. Za korisnike iClouda koji svoj besplatni prostor za pohranu od 5 GB mogu zamijeniti nečim drugim, pCloudov besplatni plan omogućuje vam dvostruko spremanje podataka Sync.com i iCloud, a imate i mogućnost da dobijete više prostora za pohranu dovršavanjem određenih zadataka unutar pClouda.

Ako se besplatni plan osjeća pomalo skučen, možete se odlučiti za jedan od dva dodatna plana: plan od 500 GB ili plan od 2 TB. Ti se planovi mogu plaćati mjesečno ili možete kupiti cijeli životni plan za jednu veliku naknadu. Plan za kriptovalute također je dodatnih 3,99 dolara mjesečno.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

Iako je ograničeni plan plana pCloud-a spriječio da zauzme prvo mjesto, to je zaista dobra opcija za one koji su fokusirani na medije i žele pristupati njihovom sadržaju iz svog Maca i sa pametnog telefona. Također nam se sviđa što pCloud omogućuje ne samo pohranjivanje slika u punoj rezoluciji, već i njihovo preuzimanje u manjim veličinama.

Za više informacija o pCloud-u – uključujući potpuni pregled njegove sigurnosti i značajki – pogledajte naš pregled pCloud ili pogledajte besplatni plan suđenja bez rizika..

Tresorit

Tresorit je snažna usluga pohrane u oblaku koja dobro radi i ima izvrsnu sigurnost. Međutim, Mac korisnici koji preferiraju tradicionalniji datotečni sustav mogu se odložiti stvaranjem i upravljanjem „tresors“ za svaku mapu koju želite sinkronizirati, a koji je potrebno sinkronizirati pojedinačno. Jednom kada to prođete, klijent klijenta za stolna računala poznat je i lako se kreće.

Tresorit-stranica-2019

Tresorit se ne brine oko sigurnosti i privatnosti. Ne samo da ima sličnu sigurnost kao Sync.com, već ima i nekoliko potvrda o privatnosti koje vas štite bez obzira na upotrebu. Tresorit također ima sjedište u Švicarskoj, gdje ga vežu izvrsni zakoni o zaštiti privatnosti.

Za korisnike koji plaćaju, Tresorit ima sjajnu inačicu inačice koja vam omogućuje vraćanje datoteka na prethodne verzije u slučaju da je datoteka na neki način ugrožena ili je izvršena nenamjenska promjena. Tresorit također ima dodatak za Microsoft Outlook koji vam omogućuje sigurnije slanje priloženih datoteka.

Iako Tresorit dolazi s nekoliko sjajnih značajki, njegov je najveći nedostatak u planovima. Besplatni plan nudi samo 3 GB prostora za pohranu i nema verzije. Ostatak planova kreće se od 200 GB do neograničenog računa poduzeća za tvrtke s najmanje 10 zaposlenih. Troškovi planova skuplji su od Sync.com, počevši od 10,42 USD godišnje ako plaćate godišnje.

Ostali razlozi koji volimo Tresorit

Zbog cijene Tresorita, teško je preporučiti ga kao najbolju opciju pohrane u oblaku za Mac korisnike. Međutim, Tresorit se ističe sigurnošću i nije ga teško koristiti kada prijeđete početnu krivulju učenja. Ako tražite ultra sigurnu alternativu Sync.com ili pCloud, možete provjeriti našu recenziju Tresorit.

MEGA

MEGA je prilično jednostavna, ali sigurna usluga pohrane u oblaku koja dobro radi na zamjeni osnovnih značajki iClouda s robusnijim sustavom za pohranu. Besplatni plan koji se koristio za pružanje puno više prostora za pohranu, ali Mac korisnici koji su ugodni s iCloudovim besplatnim planom od 5 GB uživat će u MEGA-inu 15 GB pohrane u oblaku besplatno.

MEGA-Početna-2018

Da bi zaštitili svoj račun i datoteke, MEGA koristi 128-bitnu AES enkripciju i dvofaktornu provjeru autentičnosti, među ostalim mjerama. Iako MEGA šifriranje nije na istoj razini kao Sync.com ili pCloud, možete biti sigurni da su vaši podaci sigurni. MEGA također ima opsežnu i detaljnu politiku o privatnosti koju možete pročitati ovdje.

MEGA uključuje značajke kao što su verzije i mogućnost domaćeg pregledavanja fotografija i reprodukcije videa. Ne može reproducirati glazbu ili upravljati popisima pjesama, ali dodatnih 5 GB besplatnog prostora za pohranu preko pClouda čine sjajnu opciju ako vam ne treba takva kontrola multimedije.

Velikodušnih 15 GB besplatne pohrane čine MEGA jednim od najboljih besplatnih planova na ovoj listi. Ako tek ulazite u pohranu u oblaku i želite dobar iznos bez puno plaćanja, MEGA je pristojan izbor. MEGA također ima četiri plaćena plana u rasponu od 200GB Pro Lite plana do 8TB Pro III plana.

Pro Lite plan je za manje od 6 dolara najbolja vrijednost MEGA-ovih planova, iako nije toliko konkurentan kao Sync.com ili pCloud, a oba nude 500GB za manje od 5 USD mjesečno. Općenito, MEGA-in besplatni plan njegova je značajka jer pruža više od Sync.com ili čak pCloud.

Ostali razlozi koje volimo MEGA

Jedna nam je dodatna značajka dodatak MEGA Thunderbird, MEGAbird, koji vam omogućuje slanje velikih privitaka putem e-pošte. 

Kombinacija MEGAbird-a, 15 GB besplatnog prostora za pohranu i mogućnost domaćeg otvaranja slika i gledanja videa čini MEGA zaista dobrim uvodom u pohranu u oblaku. Možete pročitati naš cjeloviti pregled MEGA ili započeti s besplatnim planom upravo sada.

Iako MEGA dolazi s velikom količinom besplatne pohrane, postoji i nekoliko drugih pružatelja usluga koji nude sličnu besplatnu pohranu u oblaku, među ostalim značajkama. Za više pružatelja usluga pohrane u oblaku s besplatnim planovima pogledajte naš najbolji besplatni članak za pohranu u oblaku.

OneDrive

Microsoft je već dugo poznat po postavljanju standarda produktivnosti u uredu. Sada utemeljen u oblaku, Microsoft nudi Office 365, a zajedno s njim i OneDrive. Iako se OneDrive može koristiti kao samostalna usluga, zaista sjaji uz paket Office 365.

OneDrive je jednostavan za kretanje. Web klijent ima Microsoftov pogled, tako da nije previše za razliku od Windows upravitelja datoteka. Prijenos ili premještanje datoteka i mapa je jednostavno poput povlačenja i ispuštanja istih.

Datoteke web sučelja OneDrive

OneDrive klizač sinkronizacije mapa

Pokretač aplikacija OneDrive

OneDrive Stvaranje dijeljenja datoteka veza

OneDrive Word Online

prijašnji

Sljedeći

U prošlosti je Microsoft ostao lagan u sigurnosti. Trenutačno Microsoft štiti vaše podatke na nekoliko načina, uključujući šifriranje od početka do kraja. O privatnosti nešto što brine Microsoft i OneDrive, budući da je tvrtka sa sjedištem u Sjedinjenim Državama..

Iako američki zakoni koji se odnose na privatnost nisu nužni za potrošače, Microsoftova pretpostavljena povezanost s PRISM-om čini ono što teško preporučuje OneDrive kao mjesto za pohranu osjetljivih podataka. Ako je sigurnost najvažniji faktor, pogledajte naš popis najsigurnijih usluga pohrane u oblaku.

OneDrive dolazi s 5 GB besplatne pohrane i nudi tri plaćena plana. Postoji jeftin plan od 50 GB za 1,99 dolara mjesečno, ali prava vrijednost leži u dva paketa Office 365.

Office 365 “osobni” paket košta 6,99 USD mjesečno za 1TB prostora za pohranu, a Office 365 “home” paket košta 9,99 USD mjesečno za 5TB prostora za pohranu.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju OneDrive

Iako je OneDrive sumnjiv kada je u pitanju sigurnost, on još uvijek može biti izvrsna alternativa drugim uslugama pohrane u oblaku s ovog popisa, posebno ako već koristite druge Microsoftove proizvode. Iako se sumnja da je Microsoft pomagao američkoj vladi u istraživanju građana, šanse da se išta dogodi s vašim podacima su vrlo male.

Ako želite saznati više o PRISM-u, Microsoftovoj sigurnosti ili više o cenama ili značajkama OneDrive-a, možete pogledati naš cjeloviti pregled usluge OneDrive. Možete isprobati i besplatni plan i osnovne značajke sustava Office. Poduzetnički korisnici mogu potražiti i OneDrive for Business za više značajki usmjerenih na tvrtku (pročitajte našu recenziju OneDrive for Business).

Ako tražite drugu uslugu pohrane u oblaku koja se integrira s Officeom, možete provjeriti Dropbox. Pročitajte našu Dropbox recenziju za više informacija o usluzi, kao i Dropbox za cijene.

Postoje i druge mogućnosti ako tražite pohranu u oblaku s integracijom za uređivanje dokumenata i druge značajke sustava. Google pogon nudi opcije za izradu i uređivanje dokumenata izravno iz vašeg prostora na Google disku, kao i 15 GB besplatnog prostora za pohranu i nadogradnju za one kojima je potrebno više (pročitajte našu recenziju na Google disku).

Ako želite saznati više o ove dvije usluge, možete provjeriti usporedbu dubokog zarona Dropbox vs Google Drive.

Završne misli

Teško je pronaći nevjerojatnu uslugu oblaka koja radi s vašim Mac računarom i zadovoljava sve vaše potrebe. Mnogo je usluga vani, ali ako nađete onu s izvrsnom zaštitom, pravim značajkama i jednostavnom upotrebom, vaše će iskustvo s pohranom u oblaku biti ugodnije umjesto stalne glavobolje.

Iako su sve usluge pohrane u oblaku na ovom popisu doista korisne, Sync.com pobjeđuje zbog širokog izbora planova za pohranu. Zapravo, Sync.com je najbolja pohrana u oblaku za Mac i PC korisnike. pCloud slijedi pomno iza, ali ima manje mogućnosti pohrane.

Ako tražite posebno mjesta za dijeljenje datoteka umjesto za pohranu u oblaku, u našem vodiču o tome kako slati velike datoteke možete dobiti više informacija o MEGA, Dropbox i OneDrive.. 

Kao i uvijek, voljeli bismo vaše mišljenje. Ako imate nešto što želite dodati o ovim uslugama pohrane u oblaku, javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map