Najbolja pohrana u oblaku za iPhone 2020

Izvan okvira, iPhone može snimati fotografije, snimati video zapise i stvarati dokumente. Međutim, ne treba puno vremena da se napuni unutarnji prostor uređaja, što ukazuje na potrebu za dodatnim pohranom u oblaku. To je rečeno, dodavanje prostora za pohranu nije dovoljno. Spremljene datoteke moraju biti lako dostupne i sigurne.


Često se brka s mrežnim sigurnosnim kopijama, pohrana u oblaku ne stvara duplikat svega pohranjenog na iPhoneu, ali dodaje još više onome što već postoji. Umjesto da iPhone zauzima dragocjeni prostor, pohrana u oblaku nalazi se na poslužiteljima davatelja usluga. Da biste saznali više o tome kako se razlikuju, pogledajte našu usporedbu mrežne pohrane u odnosu na internetske sigurnosne kopije.

Testirali smo pet najboljih dobavljača za pohranu oblaka za iPhone i rangirali ih prema uspješnosti u skladu s našim kriterijima. Naš najbolji izbor je Sync.com, koji dobro surađuje sa iOS-om i nudi snažnu sigurnost bez nanošenja novčića.

Spremnik u oblaku koji je najbolji ovisi o tome za što ga koristite. Fotonapisi ne trebaju tražiti dalje od najboljeg internetskog prostora za pohranu fotografija. Isto tako, videografi će smatrati najbolju pohranu u oblaku za video korisnu. Čak imamo i štedljive korisnike pokrivene našim najboljim člankom o besplatnom oblaku za pohranu.

Najbolja pohrana u oblaku za iPhone 2020

Što je najbolje pohranjivanje u oblaku za iPhone

Prvo područje koje ćemo pokriti je koliko se svaki davatelj usluga integrira sa iOS-om. Što više aplikacija koristi prednosti ugrađenih značajki iPhonea, brže će i lakše biti u izvršavanju zadataka, poput dijeljenja datoteka s drugima.  

Nakon toga, podaci pohranjeni u pohrani u oblaku trebaju ostati sinkronizirani, bez obzira na to što korisnici uređaja izvršavaju promjene. Kada korisnik otkrije da se fotografije na njihovom iPhoneu ne prikazuju u njihovoj oblačnoj pohrani, prisiljava ih da istraju u koliko je natrag započeo problem. Ažuriranja fotografija, videozapisa ili dokumenata trebaju se automatski odražavati u stvarnom vremenu na povezanim uređajima.

Dijeljenje je još jedno važno mjerilo koje ćemo razmotriti jer će korisnici htjeti moći slati podatke koji se ne pohranjuju izravno na njihovim iPhone uređajima. To mora biti lako, jednostavno i pružiti skup prilagođenih opcija za svaku okolnost i primatelja. Na primjer, možda želite dokument napraviti prije pregleda samo kako biste ga spriječili da ga drugi uređuju.

Kada korisnici prenesu u pohranu u oblaku, povjere drugoj tvrtki svoje osobne podatke. Zato su fizički položaj njegovih poslužitelja i sigurnosne mjere koje također nude u obzir. Saznajte više o tome kako usluge pohrane štite vaše podatke pomoću našeg pregleda o sigurnosti u oblaku.

Konačno, količina prostora za pohranu koju usluga nudi može donijeti ili prekršiti odluku o tome o kojoj usluzi trebate ići. Pregledat ćemo koliko prostora nudi svaka usluga besplatno, a što je uključeno za korisnike koji dodatno plaćaju.

1. Najbolja pohrana u oblaku za iPhone: Sync.com

Slika-3-Sync.com-kamera-upload-2

Apple proizvodi su jednostavni, lako se uče i imaju reputaciju sigurnosti. Sync.com dijeli te osobine, što je prirodan izbor za potrebe iPhone uređaja za pohranu u oblaku.

Datoteke su dostupne s bilo kojeg Apple uređaja zahvaljujući web ploči za Mac računala i aplikaciji koja radi za iPhone, iPad i iPod Touch. Ono po čemu se Sync.com izdvaja su njegove sigurnosne značajke koje osiguravaju da podaci korisnika ostanu zaštićeni i privatni, zbog čega je zauzeo naše prvo mjesto. Provjerite naš Sync.com pregled za cjelovit pregled onoga što usluga može ponuditi.

Sinkronizacija se odražava na iPhoneu odmah i obrnuto s Maca. Aplikacija iPhone radi drugačije od web panela čineći datoteke dostupnima na zahtjev. To znači da će biti potrebno samo nekoliko sekundi za učitavanje slike ili videozapisa iz iPhone aplikacije, a to neće uzeti prostor u tom procesu.

Pomoću prekidača u postavkama korisnici se mogu automatski učitati i fotografije na njihov Sync.com račun, tako da je manje briga..

Datoteke mogu dijeliti s ostalim korisnicima Sync.com ili s drugima izvan mreže s vezama samo za prikaz.

Više prilagođenih postavki dostupno je između korisnika Sync.com, kao što su zajedničke mape tima s mogućnošću dodavanja ili uklanjanja drugih u bilo kojem trenutku, ograničenje njihovih prava na uređivanje i čine datoteke preglednim kako bi se spriječilo njihovo preuzimanje..

Sync.com je naša omiljena usluga pohrane u oblaku ovdje na Cloudwards-u zbog svoje sigurnosti. Njegovi poslužitelji podataka nalaze se u Ontariju, gdje podliježu kanadskom Zakonu o zaštiti osobnih podataka i elektroničkim dokumentima. Ako ne znate što je to ili kako funkcionira, to ćemo opisati u našem članku o pohrani oblaka u Kanadi.

Sync.com koristi enkripciju sa nultim znanjem, tako da samo korisnik ima pristup njihovim podacima, što ih čini jedinim upravljačem njihovog privatnog ključa. Više pojedinosti o tome kako funkcionira ta enkripcija potražite u gornjoj vezi na sigurnosti u oblaku.  

Osnovni Sync Starter plan korisnicima nudi 5 GB prostora za pohranu besplatno. Sljedeći, nazvan Personal Pro, počinje od 49 USD godišnje za 500 GB. Oni koji trpe zbog kajanja kupca mogu iskoristiti 30-dnevni povrat za plaćene planove.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Sync.com ne samo da olakšava dijeljenje datoteka, već nudi i načine kontrole tuđeg pristupa. Planovi višeg nivoa, zvani Sync Pro i Business, čak omogućuju korisnicima slanje veza s datumima isteka kao dodatnu sigurnosnu mjeru.

2. pCloud

Slika-9-pCloud-kripto

Ne samo da je pCloud ovdje visoko ocijenjen na Cloudwards.net, već njegova aplikacija također lagano funkcionira i sa iOS značajkama. Bilo da dijeli datoteke putem AirDropa ili ispisuje s AirPrintom, pCloud dodiruje značajke iPhonea. To, u kombinaciji sa sigurnosnim značajkama, stavlja pCloud na drugo mjesto. Ako samo njezine sigurnosne značajke ne koštaju više, bilo bi bliže ako nije jednako Sync.com.

Pročitajte našu recenziju pCloud za više informacija o tome zašto je to jedna od naših omiljenih usluga pohrane u oblaku.

Zahvaljujući onome što pCloud naziva “trenutnom sinkronizacijom datoteka”, datoteke se u stvarnom vremenu podudaraju na Mac računalima, iPhoneima i iPadima. Korisnici dobivaju dva načina za prijenos datoteka u internetsku pohranu iz aplikacije: ručno ili uključivanjem automatskog prijenosa. Ova značajka štedi korisnicima vrijeme i probleme šaljući fotografije i videozapise u pohranu čim ih se objavi.

Sa sjedištem u Švicarskoj, gdje postoje strogi zakoni o zaštiti privatnosti, korisnici mogu pronaći mir u pohrani svojih podataka na svojim poslužiteljima. Pročitajte naš dio o najboljim zakonima o privatnosti u oblaku da biste saznali više o detaljima švicarskih zakona.  

Među prodajnim mjestima pClouda za sigurnost usluga čini pet primjeraka datoteka na svojim poslužiteljima. Za dodatnu mjesečnu naknadu, nudi pCloud Crypto. Mobilna aplikacija ima ugrađeni odjeljak za snažniju mogućnost šifriranja, zbog čega podaci korisnika postaju privatni i dostupni im samo oni. Radi s iPhone sigurnosnim značajkama, kao što su TouchID i FaceID za personaliziranu sigurnost.

Besplatni plan pClouda nudi samo 2 GB prostora za pohranu i do 50 GB prometa veza za preuzimanje mjesečno. Sljedeći plan, Premium, dolazi s 500 GB prostora za pohranu za 4,99 dolara mjesečno. Iza toga je Premium Plus, koji osigurava 2TB prostora za pohranu za 9,99 USD mjesečno. Dodatna opcija od 39 dolara za bilo koji plan nudi godinu verzije datoteka i povijest otpada.

Snižene stope dostupne su uz godišnju obvezu.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

S ograničenim prostorom za pohranu, iPhone prisiljava korisnike na stalno brisanje podataka. Značajka “oslobodi pohranu uređaja” automatski premješta datoteke u smeće nakon što se spreme na poslužitelje pClouda. Korisnici ga mogu uključiti sve dok omoguće opciju automatskog slanja fotografija i videozapisa.

pCloud nudi nekoliko fleksibilnih planova plaćanja i mogućnost cjeloživotnog plaćanja koja korisnicima omogućuje jednokratnu naknadu i više se ne moraju brinuti o ponovnom redovnom plaćanju.

3. Tresorit

Image-20-Tresorit-aktivnost-obilježje

Slijedi Tresorit, koji je pružatelj usluga poznat po intuitivnim značajkama i sigurnosnim mogućnostima. Mape aplikacije, koje naziva “kresivačima”, djeluju slično kao i Dropbox, ali nema toliko duboke integracije sa iOS-om. Iako su sigurnosne značajke bolje od Dropbox-a, one koštaju dodatno, a Tresorit je četvrti.

Pročitajte kako se pružatelji međusobno povećavaju u svim kategorijama u našoj Dropbox vs Tresorit usporedbi.

Tresorit podržava aplikaciju iOS Files, omogućavajući korisnicima da upravljaju datotekama s iPhone-ovog središta za prijelaz na datoteke. Sve iWork datoteke – za Pages, Numbers i Keynote – spremit će se u tresors sve dok nisu veće od 500 MB.

Uočljiva je razlika u vremenu učitavanja datoteka, a dokumenti traju duže od fotografija. Ikona koja izgleda poput uređaja sa strelicom prema dolje olakšava preuzimanje datoteka za izvanmrežnu upotrebu. To je praktično kad korisnici žele raditi bez internetske veze, što je savršeno za zrakoplovna putovanja. Tresorit je na donjoj alatnoj traci sadržavao karticu za organiziranje izvanmrežnih stavki na jednom mjestu.

Korisnici dobivaju dva načina za dijeljenje datoteka. Prva metoda najbolje funkcionira ako se u kresu pohrani više datoteka. Možete pozvati druge i odrediti da li su oni upravitelj, urednik ili gledatelj. Gledatelji mogu samo čitati datoteke, urednici ih mogu mijenjati, a upravitelji imaju sva prava uključujući dijeljenje.

Drugi način dijeljenja koji najbolje funkcionira za pojedine datoteke jest stvaranje veze. Kao i na kartici izvanmrežne, postoji zgodna kartica s vezama koja pruža prečac do poslanih aktivnih veza. Ako se ti pristupi dijeljenju ne režu, provjerite najbolju pohranu u oblaku za dijeljenje da biste vidjeli funkcionira li druga usluga.

Iako Tresorit nudi enkripciju znanja bez znanja, dostupan je samo u plaćenim planovima. Svaka datoteka ima jedinstvene ključeve za šifriranje i ti se ključevi mijenjaju kada dođe do izmjena. Slanje veze korisnicima daje mogućnost dodavanja datuma isteka, lozinke i određenog broja puta kada drugi mogu otvoriti datoteku. Korisnici mogu promijeniti te postavke u bilo kojem trenutku.

Postoji opcija zaporke za sprečavanje drugih da se prijave na vaš Tresorit račun i dvofaktorska provjera autentičnosti za plaćene planove.

Besplatni plan nudi 5 GB prostora za pohranu i enkripcije od početka do kraja. Premium nudi 200 GB za 12,50 dolara mjesečno, s enkripcijom nula znanja, do pet uređaja, ograničenim oporavkom podataka i još mnogo toga. Solo plan nudi 2TB za 30 dolara mjesečno, do 10 uređaja, neograničen oporavak podataka, telefonsku podršku i još mnogo toga. Godišnja obveza za Premium ili Solo smanjuje mjesečne stope.

Ostali razlozi koji volimo Tresorit

U izborniku se nalazi značajka aktivnosti koja prati svaku radnju u aplikaciji. Volimo imati evidenciju o onome što smo učinili i kada smo to radili za referencu. Postoji čak i način da izvozite zapisnik u .csv datoteku na verziji radne površine.

Tresorit je dodao i značajku skeniranja dokumenata koja djeluje u tandemu sa enkripcijom od početka do kraja kako bi se osiguralo sigurno čuvanje osjetljivih fotografija.

4. Dropbox

Image-12-Dropbox-Link-ready-to-Dijeli

Dropbox je predstavljen u rujnu 2008. godine jedan je od najdugovječnijih pružatelja usluga pohrane oblaka. Njegov status veterana ipak ga ne čini najboljom opcijom, posebno kad je riječ o sigurnosti. Unatoč svojim nedostacima, jednostavan je za uporabu i izvrsno funkcionira na iOS-u. Zbog toga slijeće u sredinu Pogledajte naš Dropbox pregled za više detalja.

Korisnici mogu ručno prenositi datoteke s svog iPhone-a na Dropbox ili automatski slati fotografije i videozapise pomoću značajke “prijenos kamere”. Međutim, to je sklono kašnjenjima i padovima, tako da Dropbox podrška prilikom uključivanja značajke preporučuje uključivanje lokacijskih usluga.

Dijeljenje datoteka brzo je dodirnite zahvaljujući ikoni lanca koja automatski generira veze. Dropbox također podržava i druge metode, poput e-pošte i iMessage.

Dropbox radi s nekoliko ugrađenih značajki iOS-a, kao što su AirPrint i TouchID. Također funkcionira s aplikacijom Files, gdje korisnici mogu pristupiti datotekama s istim funkcijama koje dobivaju iz mape Dropbox. Dropbox se integrira i sa aplikacijama drugih proizvođača koji dobro rade i na iPhoneu, poput 1Password-a o kojem možete saznati više u našem najboljem krugu upravitelja lozinki..

Jedna od njegovih nedostataka nije mogućnost uređivanja određenih vrsta datoteka dok se nalazite u mapi Dropbox. Na primjer, ako postoji spremljen Wordov dokument u koji želite izvršiti promjene, dodirivanjem gumba koji izgleda poput olovke i papira za uređivanje, korisnici će ga otvoriti u aplikaciji Microsoft Office. Međutim, kad tamo naprave promjene, lako je ponovo spremiti u Dropbox.

Sigurnost možda nije jaka točka Dropboxa, ali dodaje zaštitu uz enkripciju tijekom prijenosa i u stanju mirovanja. Za detaljno objašnjenje uputite se na našu usporedbu proizvoda Dropbox i Google Drive sa OneDriveom.

Dropboxov osnovni plan dolazi s 2 GB besplatne pohrane. Korisnici mogu uputiti druge kako bi stekli dodatnih 500 MB, s mogućnošću dobivanja do 16 GB više.

Plan Plus prvi je plaćeni plan i košta 9,99 USD mjesečno za 1TB. Sljedeća viša razina je Professional, koja iznosi 19,99 USD mjesečno za 2TB. Postoji popust na cjelogodišnje obaveze, a plaćeni korisnici dobivaju 1 GB dodatnog prostora za pohranu po svaku preporuku, s mogućnošću do 32 GB više.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Dropbox

Na aplikaciji za iOS postoji praktična značajka koja fotografiju koja sadrži tekst pretvara u dokument. Uredno nazvano “skeniranje dokumenata” može korisnicima uštedjeti dragocjeno vrijeme od ručnog pisanja teksta. Čak je i u besplatnoj verziji.

Sviđa nam se kako je Dropbox prisutan na područjima našeg iPhonea gdje druge usluge nisu. Stranica “widgeta” kojoj korisnici mogu pristupiti klikom pravo na početnom zaslonu ima dodatak koji skenira i prenosi datoteke. Tu je i tipka brzog pristupa za Dropbox u iMessageu, tako da su dijeljive datoteke samo dodirnite tijekom razgovora.

5. Google pogon

Image-22-Google Drive-Opcije

Kao jedan od najboljih konkurenata tvrtke Apple, Google Drive može se činiti dugim metama iPhone lojalistima. To je čvrsta opcija koju bi Apple Apple trebao teško razmotriti, usprkos pitanjima sigurnosti. Osim toga, on djeluje s kolaborativnim aplikacijama u G Suiteu, kao što su Gmail i Google dokumenti, što ga čini privlačnim paketom. Ipak, nedostatak sigurnosnih opcija i privatnosti dovoljan je da ga se uključi u petinu.

Pročitajte našu recenziju na Google disku kako biste vidjeli kako smo je rangirali u svim kategorijama.

Kao što je standardno, aplikacija na iOS-u omogućuje korisnicima uređivanje i pregled datoteka. Ako korisnici prenose datoteke u tuđu mapu, ostaje im malo prostora za pohranu. Srećom, besplatna verzija pruža korisnicima nevjerojatnih 15 GB za igranje, iako imajte na umu da prostor dijele sve Googleove aplikacije. S iPhonea, korisnici mogu ručno spremiti datoteke ili omogućiti automatsko učitavanje svojih fotografija.

Zadana opcija dijeljenja otvara prozor za nacrt u kojem korisnici mogu birati primatelje i parametre datoteke. Postoje tri načina za odabir načina na koji drugi koriste datoteku: “prikaz”, “uređivanje” ili “komentar”. “View” omogućuje drugima da ih vide, “edit” daje im reviziju i dijeljenje privilegija, a “comment” je samo za prikaz, ali stvara temu drugima da objavljuju poruke.

Google je u SAD-u gdje zakoni ne favoriziraju privatnost pohrane u oblaku. Da biste to detaljnije pogledali, pročitajte naš članak o pohrani oblaka izvan Sjedinjenih Država.

Google disku nedostaje šifriranje nule znanja, ali Boxcryptor djeluje kao alternativa, kao što preporučujemo u našoj najboljoj pohrani u oblaku za Android vodič. Za više informacija o šifriranju datoteka izvan aplikacija za pohranu u oblaku pročitajte naš Boxcryptor pregled.

Ne plaćajući ništa, korisnici dobivaju 15 GB besplatnog prostora za pohranu. Korisnici mogu nadograditi na 100GB za 1,99 USD mjesečno, 1TB za 9,99 USD mjesečno ili 2TB za 19,99 USD mjesečno. Postoje i veći planovi skladištenja izvan tih.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Google pogon

Najbolje značajke Google diska imaju manje veze sa pohranom u oblaku i više od produktivnosti. Ako već upotrebljavate Gmail i Google dokumente na iPhoneu, dodavanje Google diska u miks ima smisla zbog toga koliko dobro rade zajedno.

Tehnička podrška Google diska također je dobar resurs na koji se možete pouzdati. Centar za pomoć Google Drive olakšava pronalaženje rješenja i nudi sveobuhvatnu bazu podataka s detaljnim uputama.

Časni spomen

Nećemo spomenuti iCloud Drive, iPhone ugrađenu pohranu u oblaku. U jeku iCloud Drive haka koji je ugrozio podatke značajnih slavnih osoba, vjera u iPhoneovu sigurnost i pohranu u oblaku bila je na uzdrmanom terenu. Zatim su se pojavila izvješća da je Appleov oblak i sigurnost ostao netaknut i da je incident bio posljedica krađe identiteta, a ne kršenja podataka..

Uprkos tome, unatoč pouzdanoj sigurnosti i Appleovoj zvjezdanoj korisničkoj usluzi, iCloud Drive nudi manje od pružatelja gore. Pročitajte našu recenziju iCloud Drive za više.

Microsoft također baca svoj šešir u oblak za pohranu podataka s oblakom OneDrive, koji je dostupan na iOS-u. Poput Google diska, privatnost korisnika nije prioritet, ali sadrži potpuno učitane značajke, poput skeniranja dokumenata. Pročitajte našu recenziju Microsofta OneDrive da biste vidjeli gdje uspijeva i propada.

Završne misli

Pet pružatelja usluga koje smo pokrivali znatno se međusobno razlikuju. Svaki davatelj usluga ima svoju posebnost, zbog čega korisnici prisiljavaju na uslugu pohrane u oblaku koja je najbolje prilagođena njihovim potrebama..

Sync.com smo rangirali na prvom mjestu po sigurnosnim metodama i bržim vremenima prijenosa.

Oni koji se najbolje integriraju s iPhoneom su pCloud i Dropbox, koji također nude praktične značajke poput skeniranja dokumenata. Tresorit nudi mnogo toga, ali samo u plaćenim planovima, inače bi bio rang viši. Google pogon neće pružiti duševni mir zbog svoje slabe sigurnosti, ali nudi sjajne aplikacije za produktivnost, poput Google dokumenata.

Svakako istražite kako možete dodati više zaštite čitanjem najboljih VPN usluga za iPhone. Pogledajte naš najbolji pregled oblaka za pohranu u oblaku da biste vidjeli koje usluge nam se najviše sviđaju, a ostale recenzije pohrane u oblaku potražite više informacija.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map