Najbolja pohrana u oblaku sa Sync 2020

Poprilično su svi upoznati s nekim oblikom pohrane u oblaku. Omogućuje vam lako spremanje i pristup datotekama putem interneta. Osim što pohranjuju vaš sadržaj na mreži, mnogi davatelji usluga omogućuju vam i sinkronizaciju sadržaja izravno između radne površine i usluge pohrane u oblaku. To vam omogućuje da zadržite točne kopije datoteka i u oblaku i na uređaju.


Iako ova korisna značajka može povećati vašu produktivnost, nažalost, nisu svi davatelji oblaka za pohranu u oblaku nude najbolje sigurnosne ili sinkronizacijske značajke. Pronalaženje najbolje pohrane u oblaku sinkronizacijom može biti zastrašujuće, pa smo ih sve isprobali i sastavili ovaj vodič.

Najbolja pohrana u oblaku s sinkronizacijom radne površine

 1. Dropbox – Jednostavno korištenje, sinkronizacija na razini bloka, “pametna sinkronizacija”
 2. Egnyte Connect – Planovi za više korisnika, sinkronizacija na razini bloka, dobra sigurnost
 3. pCloud – Jednostavan za upotrebu, sinkronizacija na razini bloka, životni planovi
 4. Sync.com – Jednostavan je za upotrebu, dobra sigurnost
 5. Tresorit – Sigurnost najbolje klase, kompatibilna s Linuxom
 6. Google vožnja – Suradnja, podrška treće strane, dobar besplatni plan

1. Dropbox

Ne iznenađuje da Dropbox vodi paket kada je riječ o sinkronizaciji radne površine. U našem opsežnom vodiču za najbolju pohranu u oblaku Dropbox je naveden uglavnom zbog svojih mogućnosti sinkronizacije. Uz alate poput sinkronizacije na razini bloka i “pametne sinkronizacije”, Dropbox olakšava sigurnosno kopiranje i pregled datoteka u oblaku.

Dropbox-desktop

Dropboxov stolni klijent jednostavan je za instaliranje i prijavu na njega. Nakon što je instaliran, možete pregledati datoteke koje ste spremili u oblaku kroz svoju mapu. Jedna značajka koja razdvaja Dropbox je sinkronizacija na razini bloka. Većina pružatelja usluga pohrane u oblaku prepisuje cijelu datoteku kad je promijenite. S sinkronizacijom na razini bloka, Dropbox samo sinkronizira promjene.

Uz sinkronizaciju na razini bloka, Dropbox ima i značajku nazvanu “pametna sinkronizacija” koja vam omogućuje pregled svih datoteka koje ste prenijeli čineći ih samo putem interneta. To će vam omogućiti da vidite svoje dokumente bez da oni zauzimaju prostor na tvrdom disku. Iako “pametna sinkronizacija” nije besplatna značajka, dostupna je na svim planovima Dropboxovih plaćenih.

Za korisnike koji još uvijek uživaju u besplatnom planu, Dropbox nudi “selektivnu sinkronizaciju”. Iako “pametna sinkronizacija” omogućuje gledanje datoteka s interneta samo sa radne površine, “selektivna sinkronizacija” zahtijeva da se vaše datoteke preuzmu na tvrdi disk kako biste ih mogli pregledati.

Dropbox-cijena

Dropboxov besplatni plan započinje s 2 GB prostora za pohranu da biste isprobali softver. Iako 2 GB nije puno, Dropbox također nudi dva individualna plana. 2TB plan počinje od 11,99 USD mjesečno, a 3TB plan počinje s 19,99 USD mjesečno.

Radi sigurnosti, Dropbox nudi AES 256-bitnu zaštitu za zaštitu datoteka u mirovanju. Tijekom prijevoza Dropbox koristi SSL / TLS za zaštitu datoteka dok se kreću između Dropbox aplikacija i poslužitelja. Nažalost, Dropbox ne koristi enkripciju od početka do kraja. Srećom, Boxcryptor može dodati end-to-end enkripciju u Dropbox. Da biste saznali više o Boxcryptoru, pogledajte našu recenziju Boxcryptor.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Dropbox

Puno se sviđa Dropboxu. Ima jednostavnu krivulju učenja, značajke sinkronizacije koje ga stavljaju ispred igre i dobar izbor planova za pohranu. Dropbox također ima prilično dobru sigurnost, i iako mu nedostaje krajnje šifriranje – poznato i kao enkripcija nula znanja – Dropbox je kompatibilan s Boxcryptorom, što nulti znanje ne predstavlja problem.

Ako se nalazite na ogradi oko Dropboxa, više možete saznati u našem opsežnom Dropbox pregledu.

2. Egnyte Connect

Egnyte Connect dolazi na blizinu Dropboxa. To je pružatelj usluga EFSS koji je dizajniran s obzirom na timove. Kako se navodi, koristi neke iste značajke sinkronizacije kao Dropbox i ima izvrsnu sigurnost.

egnyte desktop

Egnyte Connect nudi mapu za sinkronizaciju kao i mrežni pogon. Mrežni pogon pohranjuje vaše datoteke u oblak i omogućuje vam da im pristupite putem pogona na radnoj površini, poput “pametne sinkronizacije” s Dropboxom. Možete odabrati i mape za izvanmrežnu upotrebu koje ćete ih preuzeti na vaš tvrdi disk. Slično kao Dropbox, Egnyte Connect također nudi sinkronizaciju na razini bloka.

egnyte-cijena

Egnyte Connect nema besplatni plan, iako se možete prijaviti na 15-dnevno probno razdoblje. Ako odlučite da vam se sviđa Egnyte Connect, imate mogućnost Office plana, poslovnog plana ili Enterprise plana. 

Office plan počinje s 40 USD mjesečno i uključuje 5TB prostora za pohranu. Imajte na umu da ovaj plan zahtijeva i najmanje pet korisnika i košta 8 USD mjesečno za svakog korisnika.

Poslovni plan započinje od 20 USD po korisniku mjesečno s najmanje 25 korisnika, a uključuje 10TB prostora za pohranu. Enterprise plan uključuje prilagodljive mogućnosti pohrane i podršku za više od 100 zaposlenika. Ovaj plan zahtijeva da se izravno obratite Egnyte Connect-u radi ponude.

Za one kojima je potrebno tri ili manje korisnika, postoji i timski plan koji nudi 1 TB prostora za pohranu za 10 USD po korisniku mjesečno.

Egnyte Connect nudi veliku sigurnost s AES-ovom 256-bitnom enkripcijom u mirovanju, en-tranzitnom enkripcijom, multifaktornom autentifikacijom i – ako imate Enterprise plan – enkripcijom bez znanja. Ako nemate Enterprise plan, i dalje možete imati šifriranje nulteg znanja s Boxcryptor-om.

Drugi razlozi zbog kojih volimo Egnyte Connect

Egnyte Connect nije za sve. Osmišljeno je kao korporativno ili višekorisničko rješenje za pohranu u oblaku, a usluga to stvarno dobro obavlja. Iako ne postoji besplatni plan, Egnyte Connect nudi nekoliko planova koji će odgovarati bilo kojem broju korisnika, a posjeduje sjajne mogućnosti sigurnosti i sinkronizacije..

Ako razmišljate o isprobavanju Egnyte Connect, provjerite naš cjeloviti pregled Egnyte Connect. Također možete pročitati naš vodič Egnyte Connect koji će vam pomoći da se postavite pomoću Egnyte Connect.

3. pCloud

pcloud desktop

pCloud je još jedna zaista dobra sveobuhvatna usluga koja nudi niz dodataka zajedno s pristojnim desktop klijentom. pCloud podržava sinkronizaciju na razini bloka, što omogućava brže vrijeme sinkronizacije. Također nudi cjeloživotne planove i dobru sigurnost tako da možete sigurnosno kopirati i pristupiti datotekama. 

Umjesto mape za sinkronizaciju, pCloud koristi mrežni pogon koji vam omogućuje pristup datotekama sa radne površine dok ste na mreži. pCloud vam također omogućuje sinkronizaciju mapa za izvanmrežnu upotrebu dodavanjem ih u lokalnu mapu.

pcloud-cijena

pCloud štiti vaše datoteke u mirovanju i u prometu. Koristi AES 256-bitnu enkripciju, kao i nulti-znanje enkripcije i multifaktorsku provjeru identiteta. Za razliku od većine pružatelja usluga pohrane u oblaku, pCloud većinu svoje sigurnosti uključuje u poseban plan koji se zove Crypto, a koji se može dodati za dodatnih 47,88 USD godišnje ili jednokratnu naknadu od 125 USD.

Model doživotne pretplate na pCloud proteže se izvan Crypto paketa. Oba plana skladištenja pClouda mogu se kupiti mjesečno, godišnje ili jednom za život. Premijski plan od 500 GB počinje od 47,88 dolara za godinu ili 175 dolara za život. Plan 2TB Premium Plus započinje od 95,88 dolara za godinu ili 350 dolara za život.

Ako niste posve predani jednom od premium planova pClouda, ali ste znatiželjni, pCloud također ima besplatni plan od 2 GB koji možete dovršiti do 10 GB dovršavanjem određenih zadataka. To je zanimljiv pristup, ali 10 GB nije mala količina podataka i trebalo bi vam dati dobru predstavu o tome kako ćete voljeti uslugu.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

Jednostavno sučelje i planovi pClouda čine ga vrlo vrijednim ulaganja. Osim toga, pCloud nudi i reprodukciju izvornih medija što ga čini jednim od najboljih internetskih prostora za pohranu fotografija. Općenito, pCloud je izvrsno rješenje za sinkronizaciju na radnoj površini i samo je malo ometen dodatnim troškovima sigurnosti. Da biste saznali više o pCloud, pogledajte našu cjelokupnu recenziju pCloud.

4. Sync.com

Sync.com je stvarno dobra usluga pohrane u oblaku koja se lako uči i jednostavno koristi. Također pruža veliku sigurnost, nudeći šifriranje nultih znanja uz sve svoje planove. Iako klijentu radne površine nedostaju mogućnosti, vašim datotekama je lako pristupiti putem mape za sinkronizaciju. 

sinkronizirano cijena

Sync.com je prilično osnovna usluga kada je u pitanju funkcionalnost sinkronizacije, ali ona zaista sjaji kada je u pitanju njegov plan za pohranu. Sync.com nudi besplatni plan koji započinje s 5 GB, ali dodatnim zadacima možete dodati dodatnih 1 GB.

Pojedinačni korisnici također imaju mogućnost tri različita Pro Solo plana. Nema mjesečnih opcija, ali godišnji planovi su nevjerojatno konkurentni i mjesečni protuvrijednost je 8 USD mjesečno za 2TB, 10 USD mjesečno za 3TB i 15 USD mjesečno za 4TB.

Uz sjajne planove za pohranu, Sync.com nudi i veliku sigurnost. Sync.com nudi AES 256-bitnu enkripciju, multifaktornu provjeru autentičnosti, en-tranzitnu enkripciju i šifriranje nultih znanja.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Sync.com

Sync.com je jedan od najboljih pružatelja usluga pohrane u oblaku za sveobuhvatnu upotrebu. Ima dobre značajke dijeljenja, sjajne planove i strašnu sigurnost. Nažalost, tamo ga nismo uspjeli rangirati s Dropboxom zbog toga koliko je desktop klijent toliko jednostavan. Ipak, Sync.com je izvrstan servis za pohranu u oblaku koji ima puno za ponuditi, a svakako je vrijedno razmotriti vaše potrebe za pohranom.

sinkronizacija desktop

Ako vas zanima kako se Sync.com uspoređuje s Dropboxom, provjerite našu Sync.com u odnosu na Dropbox gdje usporedimo dvije glave do glave. Možete pogledati i naš Sync.com pregled kako biste saznali više o sigurnosti, cijenama i mnogim drugim Sync.com.

5. Tresorit

Tresorit je sigurna usluga pohrane u oblaku koja ima strmiju krivulju učenja od ostalih usluga. Tresorit pohranjuje vaše datoteke u šifrirane mape, zvane “tresors”, koje morate pojedinačno sinkronizirati. Međutim, nakon što ga postavite, Tresorit je sjajna usluga koja većinu svog fokusa stavlja na zaštitu datoteka.

tresorit desktop

Tresoritov klijent za radne površine robustan je u usporedbi s mnogim drugim uslugama pohrane u oblaku. Treba se malo naviknuti, ali nakon što to učinite, većina onoga što možete učiniti s Tresoritom možete učiniti iz stvarnog programa za radne površine. Ako želite koristiti Tresorit kao i bilo koji drugi pogon, možete pristupiti mrežnom pogonu kao da biste radili na lokalnom pogonu.

tresorit-cijena

Besplatni plan Tresorita započinje s 3 GB, s mogućnošću nadogradnje na dva premium plana. Premium planovi su skupi, počevši od samo 200 GB za 10,42 USD mjesečno kad se naplaćuju godišnje. Za usporedbu, pCloudov 2TB plan počinje od 7,99 USD mjesečno kada razdvojite godišnje troškove.

Solo plan povećava vašu pohranu na 2TB, što će vam prikazivati ​​24 dolara mjesečno ako vam se naplati godišnje. Iako su planovi skladištenja skupi, jedno mjesto na kojem se Tresorit ističe je njegova sigurnost.

Tresorit štiti vaše datoteke u mirovanju i u prometu. Također koristi AES 256-bitnu enkripciju, enkripciju s nultim znanjem i multifaktornu provjeru autentičnosti, a svaki je “tresor” vlastiti kriptirani folder. Za više informacija o “tresors” i Tresoritovoj sigurnosti pogledajte naš pregled Tresorit.

Ostali razlozi koji volimo Tresorit

Tresorit je vrlo sigurna usluga skladištenja koju koče visoki troškovi i krivulja učenja. Ako vam je glavna briga sigurnost ili trebate pohranu u oblaku da biste imali mogućnosti Linuxa, Tresorit je i dalje izvrsno rješenje za pohranu. Ako ne želite koristiti Tresorit, ali još uvijek vam je potrebna kompatibilnost s Linuxom, pogledajte naš vodič o najboljoj pohrani u oblaku za Linux.

6. Google pogon

Google pogon jedna je od najpopularnijih usluga u oblaku. Uz sjajne mogućnosti pohrane i mogućnosti suradnje, jedino što ga sprečava da bude viši na popisu je njegova sigurnost i nedostatak sinkronizacije na razini bloka.

Google Drive-desktop

Korištenje Google diska povjetarac je. Sučelje je jednostavno i lako za kretanje, a mapa za sinkronizaciju je prilično ono što biste očekivali. Suradnja je jednostavna zahvaljujući integraciji s Google dokumentima. Međutim, Google disku nedostaje sinkronizacija na razini blokova, što produžava vrijeme potrebno za ažuriranje datoteka između radne površine i oblaka. Iako nije provalnik, treba uzeti u obzir.

Google Drive-cijena

Jednostavno korištenje Google računa pruža vam 15 GB besplatnog prostora za pohranu, što je i razlog zašto je jedan od najboljih besplatnih pružatelja usluga pohrane u oblaku. Ako prerastete svoju pohranu, Google ima nekoliko pojedinačnih planova. 

Google ima plan od 100 GB za 1,99 USD mjesečno, plan od 200 GB za 2,99 USD mjesečno i napokon plan od 2 TB za 9,99 USD mjesečno. Google također ima nekoliko planova za veliku pohranu podataka za korisnike kojima je potrebno.

Google štiti vaše datoteke u mirovanju i u prometu. Koristi AES-ovu 128-bitnu enkripciju, što nije tako dobro kao mnoge druge usluge, ali i dalje će zaštititi vaše datoteke u gotovo svim slučajevima. 

Tamo gdje Google ne blista, to je povezanost s PRISM-om, projektom američkog nadzora. Više o Googleovoj sigurnosti možete pročitati u našem pregledu Google diska.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Google pogon

Osim što pohranjuje dokumente, Google Photos omogućuje vam prijenos neomeđenih fotografija i videozapisa na kompatibilne uređaje, što ga čini jednim od najboljih pohrana za fotografije u oblaku. Google također ima snažnu podršku aplikacija treće strane koja vam daje gotovo neograničene načine interakcije s Google diskom, Google Drive aplikacijom i Googleovim drugim rasponom softvera.

Završne misli

Kad odabiremo najbolju uslugu sinkronizacije pohrane u oblaku, želimo biti sigurni da možete pouzdano odabrati softver koji je siguran, relativno jednostavan za učenje i koji ima dobre mogućnosti pohrane. Dali smo bonus bodove oblačnim uslugama koje su imale dodatne dobrote, poput životnih planova ili neograničene pohrane fotografija. Također smo dali visoke ocjene uslugama s sinkronizacijom na razini bloka.

Sinkronizacija na razini bloka povećava vrijeme prijenosa prilikom sinkronizacije datoteka jer sinkronizira promjene samo umjesto cijele datoteke. Na kraju, “pametna sinkronizacija” i sinkronizacija na razini bloka stavljaju Dropbox na prvo mjesto. Također su nam se svidjele mogućnosti pohrane i jednostavnost.

Egnyte Connect i pCloud nude slične značajke, postavljajući ih na drugo i treće mjesto. Ipak, sva rješenja za pohranu na ovom popisu sjajne su usluge zbog kojih se nećete požaliti isprobati. Koji je po vašem mišljenju najbolja usluga? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map