Najbolja izrada sigurnosnih kopija na mreži za 2020. godinu: sigurnosna kopija u pokretu

Pametni telefoni su svugdje i mogu sadržavati više podataka nego ikad prije. Oni su prepuni fotografija, videozapisa, kontakata, poruka i još mnogo toga. Izgubiti telefon, ukrasti ga ili zaboraviti ostaviti ga na plaži prije odlaska na kupanje je daleko skuplje nego samo cijena njega.

Da biste izbjegli gubitak podataka, možete ih izraditi sigurnosnu kopiju s pametnog telefona pomoću mrežnih usluga sigurnosne kopije. Ako niste novi u temi, možete potražiti naš vodič o sigurnosnom kopiranju Androida. Sadrži Googleov rodni Android Backup Service i IDrive, koji je jedan od najboljih internetskih servisa za sigurnosno kopiranje i za sigurnosnu kopiju računala..

IDrive je naš najbolji izbor, a vlasničke aplikacije za Android i iOS nisu to uspjele. To bi moglo zbuniti neke čitatelje, ali mi ćemo u nastavku razgovarati o tome zašto smo prislonili Google. Prije nego što započnemo s rangiranjem, razgovarat ćemo o našim kriterijima za odabir za koje se nadamo da će naš postupak postati jasniji.

Ako ste ovdje posrnuli u potrazi za pohranom u oblaku, za ideje možete potražiti popis naših najboljih usluga za pohranu u oblaku. Ako ne znate razliku između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije, pročitajte naše objašnjenje.

Najbolja izrada sigurnosne kopije za mobitel 2020

Što je najbolja internetska sigurnosna kopija za mobilne uređaje

Ako pročitate našu recenziju Google diska, naučit ćete da nam se sviđaju mogućnosti suradnje platforme, ali ne volimo pristup tvrtke sigurnosti i privatnosti. Google je vezan za pomaganje vladinog nadzora kroz projekt PRISM američke Agencije za nacionalnu sigurnost. Možda nije imao mnogo izbora, ali stvar stoji.

Povrh te sjenovite povijesti privatnosti, Google zadržava pravo skeniranja i analiziranja vašeg sadržaja za ciljani marketing u svojim uvjetima i odredbama.

Možete preuzeti stvar u svoje ruke pomoću alata kao što je Boxcryptor (pročitajte naš pregled Boxcryptor) za šifriranje datoteka na vašem pametnom telefonu, ali odlučili smo se držati internetskih sigurnosnih kopija koje imaju jaku sigurnost i privatnost i ne dijele Googleov labav pristup.

Ugrađena sigurnost je daleko praktičnija i bit ćete sigurni da hakeri neće moći pristupiti vašim datotekama. Uzeli smo u obzir je li usluga ponudila šifriranje za vašu sigurnosnu kopiju i je li bila nula znanja. Nisko znanje spriječit će nikoga osim vas, uključujući zaposlenike skitnice, da čitaju vaše datoteke.

Zaključavanje lozinke dobro je imati i zato što drugi ljudi neće moći pristupiti vašoj pohrani čak i ako imaju vaš telefon.

Razmotrili smo kvalitetu aplikacije kada je u pitanju jednostavna upotreba jer složeno korisničko iskustvo može dovesti do frustracije i previdjenih datoteka za sigurnosnu kopiju. Preferira se suprotno pa smo tražili ugodno i intuitivno korisničko iskustvo.

Također smo uzeli u obzir što servis može sigurnosno kopirati. Iako usluge poput pCloud, Sync.com i drugih unosa u našu najbolju pohranu za fotografije u oblaku i najbolju pohranu u oblaku za članke videozapisa mogu ponuditi automatsko učitavanje fotografija i videozapisa za vaš mobilni uređaj, internetske sigurnosne kopije idealno nude širu zaštitu.

Tekstualne poruke, kontakti, dnevnici poziva i sigurnosna kopija podataka aplikacija su mogućnosti koje smo tražili u različitim stupnjevima uspjeha.

Svi želimo sigurnosno kopirati i platiti manje, tako da smo tražili od usluga koje smo pregledali. Uz to, više mogućnosti koje planovi pružaju bolje. Dobro je ako usluga ima besplatni plan ili probno razdoblje. Neke usluge nude i planove s neograničenim rezervnim prostorom.

Posljednji kriterij je raznolikost platforme, što znači da smo klimnuli aplikacijama koje mogu raditi i sigurnosno kopirati i vaše računalo. Za razliku od mnogih aplikacija na Google Playu i App Store-u koje mogu sigurnosno kopirati samo mobilni telefon, neke usluge sigurnosnog kopiranja na našem najboljem popisu internetskih servisa sigurnosnih kopija mogu učiniti i jedno i drugo. Neke kažemo zato što smo morali uključiti G Cloud i Degoo koji nisu na našem popisu.

1. Najbolja internetska sigurnosna kopija za mobilne uređaje: IDrive

Screenshot_20190218-155532_IDrive Online

Nije čudo što je IDrive najbolji izbor, jer je to naša općenita najbolja internetska sigurnosna kopija. To je zahvaljujući velikoj vrijednosti i sigurnosnim značajkama.

Usluga pruža zaštitu od nule znanja na svim platformama, uključujući i mobilnu. Razina šifriranja je 256-bitna AES, koja se za sve namjere i svrhe ne može probiti. Ima i zaključavanje lozinke. Ako ga omogućite, morat ćete unijeti četveroznamenkasti zaporku da biste ušli u IDrive na mobilnom.

Aplikacija ima veliki, crveni gumb “sigurnosne kopije” koji vas vodi do izbornika u kojem možete odabrati što želite napraviti sigurnosnu kopiju. Odatle možete uključiti automatsko slanje fotoaparata, što djeluje za slike i videozapise. Aplikacija ima respektabilnu ocjenu od 4,2 zvjezdice u trgovini Google Play i više od milijun preuzimanja.

Lako je automatski sigurnosno kopirati sav sadržaj određene vrste. Jednostavno dodirnite potvrdni okvir pored nje u aplikaciji.

Na Androidu možete sigurnosno kopirati fotografije, videozapise, kontakte, tekstove, zapisnike poziva i kalendar. To možete učiniti na iOS-u, osim teksta i zapisnika poziva. Ako vaše željene datoteke ne spadaju u te kategorije, možete odabrati opciju “ostale datoteke” za odabir određenih datoteka. Preglednik datoteka funkcionira u redu, ali to bi imalo koristi od odabira mape.

Mobilna izrada sigurnosnih kopija s IDriveom događa se samo jednom dnevno, što znači da kontinuirana izrada sigurnosnih kopija nije opcija. To je neugodno, posebno zato što možete isključiti upotrebu mobilnog plana prijenosa podataka da sigurnosne kopije ne žvaču mjesečno izdvajanje podataka. U skladu s tim, jedna izrada sigurnosnih kopija dnevno je norma za mobilne sigurnosne kopije, tako da IDrive nije sam.

Možete ograničiti pokretanje sigurnosne kopije i kad punite telefon, ako ne želite da ometa vašu upotrebu..

Zanimljivo je da IDrive omogućuje dijeljenje sigurnosnih kopija datoteka. To možete učiniti tako da dugo pritisnete bilo koju datoteku ili mapu koju ste napravili sigurnosnu kopiju. To će pokrenuti izbornik dijeljenja, gdje možete unijeti adrese e-pošte svojih primatelja, zajedno s porukom. Datoteke možete pregledavati i izvanmrežno. Možete omogućiti i sinkronizaciju za sinkronizaciju datoteka na svim uređajima.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju

Nećete morati puno plaćati da biste uživali u IDriveu jer su njegove cijene konkurentne. Jedna je od najboljih besplatnih sigurnosnih kopija usluga.

IDrive Personal ima dvije varijante. Prva vam omogućuje pohranjivanje do 2TB sadržaja za 52 USD godišnje. Drugi vam omogućuje pohranjivanje 5TB za 75 USD. Dobivate i 2TB ili 5TB prostora za sinkronizaciju, ovisno o tome što odaberete, što čini ukupno 4TB ili 10TB prostora. Povrh svega, oba vam omogućuju sigurnosno kopiranje neograničenih uređaja.

Ako imate posao, IDrive poslovni plan će više odgovarati vašim potrebama. Započinje od 75 USD za neograničene uređaje i korisnike i pruža 250 GB rezervnog prostora. Prostor možete povećati do 12,5TB. Možete se odlučiti za mjesečno plaćanje svih, osim dva najjeftinija poslovna plana.

Prije nego što se odlučite za dugoročnu pretplatu, možete koristiti besplatni plan koji osigurava 5 GB mrežnog sigurnosnog prostora.

IDrive radi na Windowsima, macOS-u i Linuxu, a jedna je od rijetkih usluga koja podržava sva tri. Doživljaj radne površine ima blagu krivulju učenja, jer IDrive zahtijeva ručno odabir datoteka za sigurnosnu kopiju za razliku od neograničenih usluga, koje sigurnosno kopiraju sve. To je rečeno, nije teško koristiti. Više o tome možete pročitati u našem pregledu IDrive.

2. G oblak

Screenshot_20190218-155610_G oblak

Ne, G Cloud nije Google aplikacija, mada je razumljivo da tako možda mislite. Ne izrađuje sigurnosnu kopiju na Google disku, već na Amazonovim web uslugama. Nije među našim najboljim internetskim sigurnosnim kopijama jer ne može stvoriti sigurnosnu kopiju vašeg računala, ali čini dobar posao zaštite vaših mobilnih podataka.

G Cloud koristi 256-bitni AES za šifriranje datoteka, ali nedostaje mu privatno šifriranje. Postoji značajka zaključavanja zaporke koja pomaže i da zaštitite svoj račun.

Aplikacija se otvara s karticom home koja pokazuje koliko ste pohranili. Za odabir onoga što trebate napraviti sigurnosnu kopiju, morate koristiti karticu “podaci” i odabrati određene datoteke i mape. Nakon što to učinite, možete koristiti karticu kuće za izradu sigurnosnih kopija i vraćanje potrebnih podataka. Aplikacija je jasna i neće vam se češljati po glavi dok pokušavate pronaći ono što vam treba.

Korisnici u Googleovoj Trgovini Play zadovoljni su kvalitetom korisničkog iskustva i značajkama jer aplikacija ima ocjenu 4,6 i više od 5 milijuna preuzimanja.

G Cloud omogućuje vam odabir mnogih vrsta podataka za sigurnosno kopiranje, uključujući kontakte, zapisnike poziva, dokumente, postavke sustava, podatke preglednika, fotografije i videozapise. Možete urediti vrste datoteka koje G Cloud odabire za izradu sigurnosnih kopija s izbornika naprednih postavki. Kategorije koje možete uređivati ​​uključuju fotografije, videozapise, glazbu i dokumente. Da biste to učinili, možete odabrati određenu kategoriju za dodavanje ili brisanje vrste datoteke.

Kao i kod IDrive-a, nema kontinuiranog sigurnosnog kopiranja, ali možete prisiliti sigurnosne kopije da se pokreću, postaviti ga na automatsko prijenos prilikom punjenja ili postaviti raspored. Raspored vam omogućuje postavljanje određenog vremena, dana i razine baterije potrebne za pokretanje sigurnosne kopije.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Cloud

S G Cloudom dobivate samo 1 GB besplatne sigurnosne kopije, ali možete zaraditi i do 10 GB preporukom. Ako vam treba više, G Cloud ima neograničen plan sigurnosnih kopija koji košta samo 3,99 USD mjesečno i može se koristiti za izradu sigurnosnih kopija pet uređaja, uključujući iPhone uređaje. Podaci se mogu premjestiti između tih uređaja i jednim dodirom.

Ako vam ne treba neograničen sigurnosni prostor i želite uštedjeti novac, možete upotrijebiti godišnji plan od 100 GB za 11,99 USD.

Ne postoji aplikacija za radnu površinu koja bi vam omogućila zaštitu datoteka na računalu, ali to je mala mana, jer je G Cloud izvrstan servis za izradu sigurnosne kopije mobilnih podataka.

3. Degoo

Screenshot_20190218-155627_Degoo

Degoo djeluje na Android i iOS uređajima, kao i Windows i macOS, ali ne možemo ga preporučiti zbog nespretnih dizajnerskih odluka i nedostatka rezervnog rasporeda. Pojedinosti o njegovim nedostacima možete pronaći u našoj Degoo recenziji. Da biste pronašli bolje alternative koje podržavaju Windows, pročitajte članak o najboljim sigurnosnim kopijama na mreži za Windows.

Ipak, Degoo koristi AES 256-bitnu šifriranje datoteka i pruža privatnu enkripciju svojim Premium planom. Da biste ga koristili, morate odabrati zaporku i datoteke prenijeti u svoju “tajnu mapu”.

Doživljaj mobilnih uređaja Degoo mnogo je bolji od desktop-računala. Njegov je dizajn sličan ostalim aplikacijama na mobilnim uređajima, ali i dalje uspije biti zbunjujući jer zahtijeva dovršenje više koraka za započinjanje sigurnosne kopije podataka nego što je potrebno. Kada otvorite aplikaciju, vidjet ćete karticu “moj feed” koja prikazuje fotografije i videozapise s vašeg telefona.

Da biste odabrali što želite napraviti sigurnosnu kopiju, trebate otići na karticu “moje datoteke” i dodirnuti plavi krug za prijenos od tamo. Možete odabrati prijenos datoteka ili mapa, ali ne određene vrste datoteka.

Da biste to učinili, morate otvoriti izbornik s desne strane i dodirnuti “moje prijenosi”. Kategorija automatskog prijenosa omogućuje vam prijenos fotografija, videozapisa, dokumenata i glazbe. SMS, kontakti, kalendar i druge vrste podataka nisu dostupne.

To, međutim, nije spriječilo Degoo da ima 4,5 zvjezdice i preko 10 milijuna preuzimanja u Trgovini Play. U tome vam je pomogla i činjenica da vam daje 100 GB mrežnog sigurnosnog prostora, što je puno više od ostalih usluga.

Kao i prethodne dvije aplikacije, Degoo nema kontinuirano sigurnosno kopiranje, ali ni on vam ne omogućuje zakazivanje sigurnosnih kopija. Dostupne su mogućnosti da se on postavi samo kad je spojen na WiFi ili samo prilikom punjenja.

Ostali razlozi koji volimo Degoo

Degoo vam može pomoći da očistite prostor za pohranu na uređaj prijenosom svojih fotografija, a zatim ih smanjite dok ih gledate na telefonu. Fotografije u punoj veličini i dalje će biti dostupne za pristup Degoo-u.

Možete dodati 100 GB besplatnog sigurnosnog kopiranja pozivanjem prijatelja. Možete upućivati ​​dok ne pogodite 500 GB što je prilično velikodušno. Osim toga, besplatni plan možete koristiti na neograničenim uređajima. Imajte na umu da morate pristupiti svom računu svakih 90 dana ili će Degoo izbrisati vaše podatke.

Ako se to tiče, možete se pretplatiti na 2TB plan za 10 USD mjesečno. Možete isprobati plan pomoću besplatne probne verzije od 14 dana prije pretplate. U skladu s tim, to je ista količina prostora za pohranu koju IDrive nudi za dvostruku cijenu.

Ipak, besplatni plan nudi mnogo toga, a korisničko iskustvo ne utječe puno na ukupni dojam.

4. BigMIND Početna

Screenshot_20190218-155545_BigMIND

BigMIND Home je još jedna internetska usluga sigurnosne kopije tvrtke koja je kreirala Zoolz Home Backup i G Cloud. Sličan je G Cloudu, ali ima nove značajke na radnoj površini i mobilnim klijentima koje njegov kolega nema. Umjesto toga, njegovo korisničko iskustvo ne odgovara baš G Cloudu.

BigMIND Home dobro će se brinuti o vašim datotekama jer koristi 256-bitni AES nula znanja kako bi ih šifrirao u mirovanju.

Mobilna aplikacija započinje odabranom karticom “otkrivanje”. Ništa nam nije pokazalo, bez obzira na to što smo prenijeli. Da biste odabrali što želite učitati, trebate koristiti izbornik slijeva i dodirnuti „odabir podataka”.

Od tamo možete odabrati kontakte, zapisnike poziva, fotografije, poruke, videozapise i druge vrste datoteka. Nakon toga morate dodirnuti gumb za spremanje da biste spremili svoj izbor. Zatim ćete vidjeti karticu “nadzorna ploča” koja vam omogućuje prijenos tako da dodirnete “preuzmi odmah”. Jednostavan gumb za prijenos u prozoru za odabir podataka učinio bi postupak praktičnijim.

BigMIND Home nije među popularnijim aplikacijama s nešto više od 10 000 preuzimanja u Trgovini Play. Ima 4,6 zvjezdice.

Nema kontinuirano sigurnosno kopiranje, ali možete ga postaviti kako bi se pokretalo prilikom punjenja, u rasporedu ili kada je spojen na WiFi. Možete postaviti raspored za određeno vrijeme, dan i razinu baterije.

BigMIND Home može prepoznati lica i stvari na vašim fotografijama, pa vam omogućuje filtriranje prema tim kategorijama. Kad otkrije lica, možete im dodati imena kako biste lakše pretraživali ljude. Isto vrijedi i za stvari.

Možete koristiti BigMIND Home za povezivanje s aplikacijama za društvene mreže, poput Facebooka i Instagrama, i sigurnosno kopiranje podataka na njima. Značajka nije ograničena samo na društvene mreže, već funkcionira i s uslugama pohrane u oblaku, kao što su Box, Google Drive, Dropbox i OneDrive.

Drugi razlozi zbog kojih volimo BigMIND Home

BigMIND Home ima nekoliko premium planova. 16 GB iznosi 99 centi mjesečno i omogućava vam jednog korisnika koji može sigurnosno kopirati tri mobilna uređaja i tri računala. Plan od 100 GB omogućuje vam da učinite isto za 2,99 dolara mjesečno. Plan od 500 GB košta 6,99 dolara mjesečno i može primiti tri korisnika, koji mogu sigurnosno kopirati devet računala i šest mobilnih uređaja.

Konačni plan nudi 1TB rezervnog prostora za pet korisnika. Može sigurnosno kopirati neograničene mobilne uređaje i računala i strujati videozapise visoke razlučivosti. To je 12,99 USD mjesečno.

Možete koristiti besplatni plan od 5 GB za testiranje usluge prije pretplate. Ako to nije dovoljno, možete uvjeriti prijatelje da se pridruže i dobiti 1 GB dodatnog prostora za svaku osobu koja to učini.

BigMIND Home nema najbolju vrijednost, ali ima moćne značajke i prolazno korisničko iskustvo. Možete saznati kako to funkcionira za radnu površinu u našoj recenziji BigMIND Početna.

5. SOS Online sigurnosna kopija

Screenshot_20190218-155632_SOS

SOS Online Backup je pristojna usluga, ali troškovi pretplate su, u najmanju ruku, skupi. To ne mora biti slučaj sigurnosne kopije pametnih telefona jer se možete odlučiti za jeftiniji plan. Razgovarat ćemo više o vrijednosti u nastavku, ali prvo razmotrimo sigurnost.

Aplikacija ne šifrira datoteke prema zadanim postavkama, ali možete je omogućiti i preporučujemo da je. SOS Online Backup koristi AES 256-bitnu enkripciju i omogućuje vam upravljanje vašim ključem, što ga čini nultim znanjem.

Kada otvorite aplikaciju, vidjet ćete jednostavnu početnu stranicu s opcijom “zaštite” koja vam omogućuje odabir kategorija. Možete sigurnosno kopirati slike, videozapise, glazbu i podatke aplikacija te ručno odabrati bilo koju drugu mapu ili datoteku za sigurnosnu kopiju. To ne možete učiniti za tekstualne poruke ili zapisnike poziva.

Dizajn je zastario i nije tako intuitivan kao ostale aplikacije na našem popisu.

Korisnici Play Store-a slažu se s mjestom koje SOS Online Backup zauzima na ovom popisu, što mu daje ocjenu 3,8 zvjezdice. Broj preuzimanja je nešto više od 10.000.

Ne postoji kontinuirana izrada sigurnosnih kopija, ali možete postaviti raspored ili ograničiti ga da radi samo kad je povezan s WiFi. Ako odlučite zakazati, možete postaviti sigurnosno kopiranje u određeno vrijeme i datum ili svaki dan.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju SOS mrežne sigurnosne kopije

Postoji besplatni plan od 5 GB i 14-dnevno besplatno probno razdoblje za premium račune. Savjetujemo vam da ga isprobate prije kupnje jer su premium planovi među najlošijim na backup tržištu. Za samo 50 GB rezervnog prostora trebate pospremiti 4,99 USD mjesečno ili 44,99 USD godišnje. Ostali planovi nisu bolji, ali ako želite potpuni popis, pročitajte našu recenziju SOS Online Backup.

Završne misli

Nema mnogo kvalitetnih aplikacija koje se mogu odabrati, pa smo morali popuniti redove uključivanjem SOS Online Backupa. To je rečeno, još uvijek možete odabrati i odabrati jer su ostale aplikacije dobre.

IDrive je naš najbolji izbor jer njegovi planovi imaju veliku vrijednost, ima enkripciju bez znanja, omogućuje sigurnosno kopiranje neograničenih uređaja i pruža snažno korisničko iskustvo.

Naš drugi odabir, G Cloud, nema enkripciju nultu znanja, zbog čega je iza IDrive-a. Ipak, nudi neograničen sigurnosni prostor za samo 3,99 dolara i ugodan je za korištenje.

Degoo je najbolja opcija ako ne želite platiti denar, jer nudi izdašnih 100 GB besplatnog sigurnosnog prostora. Premium plan nije jeftin, ali ima šifriranje nule znanja. Degoo ipak ne može prenositi SMS ili kontakte i njegovo mobilno sučelje treba raditi.

Isto se može reći i za BigMIND Home jer aplikacija ponekad može biti zbunjujuća, ali nudi zanimljive značajke. Nije jeftino, ali cijene su daleko bolje od našeg posljednjeg odabira, SOS Online Backupa.

Što mislite o mrežnoj sigurnosnoj kopiji za mobitele? Sviđa li vam se naš najbolji odabir ili se naginjete besplatnom planu koji nudi Degoo? Ako koristite uslugu koja nam je promašena, što je to? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me