Kako se prenijeti na Google disk

Ako ste vjerni čitatelj Cloudwards.net-a, vjerojatno znate da uvijek rado preporučujemo Google pogon kao jedno od najboljih rješenja za pohranu oblaka. Besplatno je do 15 GB, nudi obilje mogućnosti, a Google Docs izvrstan je program za obradu teksta. Međutim, nijedan program ne ispunjava poteškoće, tako da smo odlučili napraviti vodič o prijenosu na Google pogon.


Prijenos datoteka na Google pogon općenito je vrlo ugodno iskustvo – iako pomalo sporo, ovisno o brzini vaše veze – ali kao i u svemu Googleu, postoji više od jednog načina da se mačka skine. S web klijentom možete jednostavno povući i ispustiti, mapa za sinkronizaciju omogućuje vam označavanje datoteka, a mobilna aplikacija (koja dolazi u okusima Android i iOS) također ima nekoliko sjajnih značajki.

Osim ovog vodiča za prijenos, imamo i općenitiji pregled rada Google diska, kao i cjelovit pregled Google diska.

Prijenos datoteka na Google pogon

Sada, bez dodatnog divljenja, pogledajmo mnoge načine na koje možete prenositi datoteke na Google pogon. Prvo ćemo započeti s web sučeljem, jer će raditi za sve, bez obzira na to koji se operativni sustav ljulja, a također je prilično nevaljan..

Prijenos datoteka na web sučelje

Nakon što postavite Gmail račun, sve što trebate učiniti je kliknuti gumb “aplikacije” u gornjem desnom kutu prozora preglednika, a zatim odaberite “Pogon”.

Ovo će vas odvesti do glavnog sučelja Google diska.

Ovdje je jednostavna stvar preuzimanje datoteke koja vam je potrebna s računala i povlačenje i prebacivanje na Google disk, na primjer:

uploadgdrive-1

To je zapravo sve što postoji, iako imajte na umu da će mala datoteka (poput slike koju sam gore prenio) trajati samo nekoliko sekundi, a veća datoteka traje mnogo duže. Iako je Google pogon jedan od naših najboljih internetskih prostora za pohranu videozapisa, on je daleko najsporiji. Ako vam treba nešto malo brže, možda ćete htjeti provjeriti naš Sync.com pregled ili pCloud pregled.

Prijenos datoteka putem mape za sinkronizaciju na Google disku

Iako je gore opisana metoda najjednostavniji način za prijenos datoteka na Google disk, uključuje vas da ručno pregledavate datoteke, a zatim ih povlačite jednu po jednu – iz nekog razloga, kad više datoteka prebacite u Google Prijenosno sučelje prijenos se znatno usporava.

Puno manje uključen proces je jednostavno postavljanje mape za sinkronizaciju na Google disku; vjerojatno ste vidjeli da se obavijesti pojavljuju na vrhu preglednika. Postavljanje mape je komad kolača i ne samo da će se vaši internetski i izvanmrežni dokumenti sinkronizirati, istovremeno ćete imati i zgodan mali sigurnosni sustav (premda imajte na umu da je osnovni; u potpunosti rješenje, provjerite najboljeg mrežnog pružatelja sigurnosnih kopija).

Da biste postavili mapu za sinkronizaciju, jednostavno idite na stranicu za preuzimanje na Google disku i pritisnite veliko plavo dugme na kojem piše “preuzmi pogon”. To će automatski postaviti mapu Google diska na vaše računalo, koja će izgledati ovako:

97 posto čitatelja vjerojatno će primijetiti da moj datotečni sustav ne sliči njihovom, to je zato što koristim Linux. Google nudi mape za sinkronizaciju samo za Windows i Mac, uz obećanje da će uskoro biti objavljena verzija Linuxa (tvrtka to govori već više od pet godina, tako da ne zadržavajte dah, Team Penguin).

Međutim, korisnici Linuxa ne trebaju očajavati jer je na raspolaganju mnoštvo rješenja trećih strana; moj favorit je OverGrive, koji izgleda dobro funkcionira i nudi 14-dnevno suđenje. Ako ga želite nastaviti koristiti nakon isteka razdoblja, to košta 5 USD pune naknade.

Bez obzira na koji operativni sustav imate djelomični rad, ipak, svi rade na isti način: možete odabrati koje će se datoteke s Google diska sinkronizirati u mapu Google diska na vašem računalu, kao i koliko često će se sinkronizirati (opet , moje sučelje izgleda malo drugačije, ali ne mnogo):

Jednom koju ste postavili, sve označene mape na Google disku pojavit će se na tvrdom disku, a sve promjene učinjene tijekom rada bilo izravno u Google dokumentima ili na vašem lokalnom sustavu prenijet će se na drugi. 

Teško je pretjerivati ​​koliko je ovo zgodno, jer je glavni nedostatak Google diska nužnost da uvijek budete na mreži. Ako je, na primjer, vaš Internet isključen, to bi obično značilo da morate prestati s radom. Postavljanjem sinkronizacije možete nastaviti s nastavkom i kad se Internet ponovo pokrene, datoteke će se jednostavno prenijeti bez potrebe za prebacivanjem prekidača.

Proces sinkronizacije funkcionira na oba načina, tako da sve što trebate učiniti je staviti datoteke u mapu Google diska i one će se automatski kopirati u oblak. Ako je metoda povlačenja i ispadanja previše naporna za vas, postavljanje sinkronizacije put je.

Prijenos datoteka na Android i iOS

Posljednje, ali ne najmanje bitno, ako imate Android ili iOS uređaj, datoteke također možete jednostavno prenijeti na Google disk. Sljedeće upute temelje se na Android telefonu, ali iskustvo je prilično isto za iPhone.

Prvo idite na aplikaciju Google disk (ako je nemate, izvadite je iz Google Play Store ili App Store). Otvorite aplikaciju i vidjet ćete minijaturističku verziju web sučelja Google diska. U donjem se desnom kutu nalazi plavi gumb s ikonom “plus”; ovo je mjesto na kojem trebate biti, pa ga dodirnite.

Pojavit će se mali izbornik i odaberite “upload”. 

Ovo će vas odvesti do izbornika datoteka u kojem možete odabrati mapu u kojoj ostavljate svoje slike, videozapise ili čak tekstualne poruke, a kad ih dodirnete, automatski će se prenijeti (iako ima na umu da postoje bolji načini izrade sigurnosne kopije tekstualnih poruka na Androidu od ovaj). Provjerite jeste li na WiFi-u kad na taj način prenosite datoteke, osim ako ne osjećate snažnu potrebu da platite dodatne podatke u ovom mjesecu..

Ako želite imati više osjećaja sinkronizacije, kao što je to slučaj s instaliranjem mape Google diska, najlakši način je da jednostavno zabilježite sve svoje bilješke s Google dokumentima dok ste na telefonu. Po želji, Evernote kao i druge aplikacije za bilješke omogućit će vam da sinkronizirate sve što radite na Google disku. Međutim, imajte na umu da aplikacije treće strane mogu imati ograničenu funkcionalnost u tom pogledu, pa provjerite hoće li se lijepo igrati s Google diskom prije nego što se posložite za jednu.

Završne misli

I tu ste je dobili: tri jednostavna načina na koje možete učitati datoteke na Google pogon. Ova fantastična jednostavnost upotrebe glavni je razlog zašto na Cloudwards.net koristimo Google pogon za rad na mreži i sigurni smo da ga preporučujemo gotovo svima koji trebaju ostati u pokretu bez trošenja previše novca.

Iako su u pitanju čisto sigurnosno kopiranje i pohrana, postoje i druge mogućnosti kada je u pitanju internetska suradnja i produktivnost, Google Drive je teško pobijediti. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao da shvatite ovaj važan korak. Ako imate bilo kakvih pitanja, ne oklijevajte ostaviti komentar u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map