Kako pristupiti pohrani u oblaku poput lokalnog pogona: Vodič za 2020. godinu

S obzirom da je Internet vjerovatno razlog zbog kojeg upotrebljavate računalo, razumno je pretpostaviti da ga nećete oklijevati za pristup svojoj pohrani u oblaku. Međutim, ako koristite izvanmrežne aplikacije za koje morate pristupiti datotekama za pohranu u oblaku, čekate poslasticu jer ćemo vam u ovom članku reći kako pristupiti pohrani u oblaku poput lokalnog pogona. Također, naša se definicija „liječiti“ može razlikovati od vaše.


Spremanje u oblaku omogućuje vam suradnju s drugima čuvanjem datoteka u oblaku. Na taj način ih možete lako podijeliti. Osim toga, ako vaš tvrdi disk ne radi ili vam netko ukrade prijenosnik, vaše važne datoteke neće se izgubiti.

U skladu s tim, upotreba pohrane u oblaku kao lokalnog pogona drugačija je od upotrebe kao mrežnog pogona oblaka. To vam neće uštedjeti prostor na disku, ali će vam omogućiti brži pristup svom sadržaju. Razlog je taj što će se sadržaj vašeg oblaka za pohranu u oblaku sinkronizirati ili preuzimati na vaše računalo. Ako ste korisnik OneDrivea, pročitajte naše upute kako preslikati OneDrive kao članak o mrežnom pogonu da biste saznali kako to postaviti.

Sinkronizacija vam omogućuje uređivanje datoteka putem izvanmrežnih programa, a zatim promijenjene datoteke šalje u oblak. Ponovno slanje cijele datoteke je gubljenje vremena jer bi bilo bolje samo poslati promijenjeni dio. Za to se koristi algoritam sinkronizacije na razini bloka. Neke od najboljih usluga koje imamo na našem su najboljem oblaku za pohranu s popisom za sinkronizaciju.

Ako ste ovdje naišli u potrazi za sigurnosnim kopijama, trebali biste potražiti naš popis najboljih usluga sigurnosnih kopija u oblaku i pročitati o razlici pohrane u oblaku i sigurnosne kopije. Inače ćemo u ostatku članka govoriti o uslugama ovdje, ali naša najbolja usporedba pohrane u oblaku može vam dati brzi popis ako želite.

pCloud

pCloud lansiran je 2013. godine, a sjedište je u SAD-u. Sjedi blizu vrha najbolje liste za pohranu u oblaku zahvaljujući izvrsnoj vrijednosti, jednostavnosti uporabe i dobrim karakteristikama. Kao i mnogi drugi servisi, on koristi uobičajeni model sinkronizacije koji se sastoji od ikone programske trake sustava i mape za sinkronizaciju. Slijedite korake u nastavku da biste je instalirali i pristupili joj.

pcloud-step1-preuzimanje

Prijavite se na svoj pCloud račun putem web-aplikacije pCloud i kliknite vezu “preuzmi” na vrhu stranice.

pcloud-step2-os-verzija

Odande odaberite svoj operativni sustav. Koristili smo Windows 10. pCloud djeluje i na macOS i Linux. Ako želite alternativnu uslugu za Appleov OS, pročitajte našu najbolju pohranu u oblaku za Mac komad. pCloud predstavlja našu najbolju pohranu u oblaku za Linux popis, ali na njemu su i druge usluge koje bi vam mogle odgovarati.

Nakon što preuzmete i instalirate klijenta, pokrenite ga i prijavite se sa svojim vjerodajnicama. Vidjet ćete aplikaciju pCloud i lokalni pogon pCloud.

pcloud-korak3-pcloud pogona

Pogon pCloud sinkronizira vaše datoteke iz oblaka s računalom i svaka datoteka koju u njega stavite sinkronizirat će se s oblakom. Možete ga postaviti i za sinkronizaciju snimki zaslona. Nažalost, pCloud ne nudi sinkronizaciju na razini bloka kako bi ubrzao suradnju.

pcloud sinkronizacija-preferences

pCloud vam omogućuje odabir dodatnih mapa koje želite sinkronizirati i s oblakom. Datoteke i mape možete dijeliti i s vašeg pCloud pogona klikom desne tipke miša i kretanjem do izbornika “dijeljenje”.

pcloud-udio-kartica

pCloud je dobar za pregled medija, zbog čega se nalazi na vrhu naše liste najboljih pohrana za fotografije i videozapise u oblaku. Ako želite saznati više o njegovim značajkama i planovima cijena, pročitajte našu recenziju pCloud.

Google vožnja

S 800 milijuna korisnika, Google Drive najpopularnija je usluga pohrane u oblaku. To ne iznenađuje s obzirom da ima veliku jednostavnost korištenja, snažne značajke suradnje, uključujući Google dokumente i globalnu mrežu poslužitelja koji vam omogućuju postizanje dobre brzine sinkronizacije.

Da biste pristupili mapi sinkronizacije, najprije se morate prijaviti na svoj Google račun i otvoriti stranicu Google diska. Zatim kliknite malu ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu.

gdrive-step1-mjenjača-ikona

Kliknite na “get backup and sync for Windows” i preuzmite klijenta.

gdrive-step2-preuzimanje

gdrive-step3-sustav-pladanj-ikona

Odaberite “sigurnosna kopija i sinkronizacija”, preuzmite klijenta i instalirajte ga. Nakon instalacije aplikacija će se automatski pokrenuti, ali možete je koristiti ikonu programske trake za pokretanje.

gdrive-step4-kopija za gdrive

Tada možete odabrati koju mapu želite stalno izrađivati ​​sigurnosne kopije na Google disku i datoteke i mape koje želite sinkronizirati s računalom. Nakon što dovršite postavljanje sinkronizacije, mapa za sinkronizaciju na Google disku prikazivat će se u upravitelju preglednika datoteka (u sustavu Windows 10 bit će “brz pristup”).

gdrive sinkronizacija-mapa

Ako sinkronizacija zauzima previše vašeg resursa sustava ili mrežnog pojasa, možete ga pauzirati desnim klikom miša na ikonu programske trake, klikom na gumb postavki i odabirom opcije “pause”.

gdrive sinkronizacija-pauza

Iz istog izbornika možete se kretati po postavkama, a zatim po postavkama za podešavanje mrežnih postavki da biste ograničili koliko širine pojasa želite dodijeliti za sinkronizaciju. Klijent vam također omogućuje spremanje snimaka zaslona izravno u vaš oblak.

Iako su brzine prijenosa na Google disku pristojne, to bi moglo poboljšati njegove mogućnosti suradnje uz sinkronizaciju na razini bloka. Da biste vidjeli koje značajke suradnje nudi, kao i detalje o cijenama, pročitajte našu recenziju na Google disku.

Dropbox

Dropbox, koji ima 500 milijuna korisnika, još je jedna popularna usluga. Izumio je zajednički model sinkronizacije i algoritam sinkronizacije na razini bloka. Ima velike brzine i nudi jedno od najboljih korisničkih iskustava na tržištu. Zapravo je najbolja pohrana u oblaku za sinkronizaciju.

Da biste mu pristupili kao lokalni pogon, prijavite se na svoj Dropbox račun putem web klijenta, a zatim u gornjem desnom uglu pronađite lice malog računa.

spremnik koji korak-1

Kliknite vezu “instaliraj” u izborniku.

spremnik koji korak 2-instalirati

Preuzmite i instalirajte klijent za radnu površinu. Kada instalacija završi, možete pokrenuti klijenta iz ikone programske trake. Od vas će se tražiti da odaberete kako želite sinkronizirati datoteke. Odaberite opciju koja datoteke čini lokalnim.

spremnik koji koraka 3-odabrati

Mapu za sinkronizaciju Dropbox možete otvoriti klikom na ikonu programske trake, a zatim ikonom mape u izborniku na vrhu.

spremnik koji koraka 4-ladicu mapa

Druga je mogućnost otvaranje upravitelja datoteka i odabir “Dropbox”.

Dropbox sinkronizacija-mapa

Klijent radne površine omogućuje automatsku izradu sigurnosnih kopija zaslona, ​​ograničavanje propusnosti i selektivnom sinkronizacijom za odabir mapa koje želite sinkronizirati s računalom. Ako se pretplatite na Dropbox Professional, dobit ćete i pametnu sinkronizaciju koju možete koristiti za pregled i pristup datotekama i mapama, a da pritom ne zauzmu prostor na tvrdom disku.

Da biste saznali više o Dropbox Professional i drugim značajkama koje usluga nudi, pročitajte našu Dropbox recenziju.

Završne misli

Korištenje pohrane u oblaku kao lokalne mape je moćno jer vam pomaže ubrzati tijek rada korištenjem izvanmrežnih aplikacija. Zauzima više prostora, ali neke usluge, poput Dropboxa, također imaju način da to zaobiđu, mada bi vam pristup mogao biti sporiji. pCloud je odličan izbor ako radite s medijskim datotekama, a Google Drive je izvrstan za suradnju na dokumentima.

Što mislite o sinkronizaciji s lokalnim pogonom? Vrijedi li prostora na tvrdom disku? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map