Kako pretvoriti OST u PST na jednostavan način u 2020. godini

Rad s .ost datotekama može biti vrlo uzaludan napor ako ga idete sami. Srećom, postoji mnogo sposobnih alata za skeniranje i pretvaranje .ost datoteka u obradivije formate, poput .pst datoteka. U stvari, fer je reći da je dobar .ost u .pst pretvarač bitan alat u digitalnom okviru s alatima za IT koji se poštuje. U ovom ćemo članku potražiti jedan takav alat: Stellar OST u PST Converter.


Stellar je ime koje je zaslužilo naše poštovanje početkom 2017. godine, odlučili smo započeti sastaviti istraživanje najboljeg softvera za oporavak podataka. Taj je višedecenijski poduhvat rezultirao trenutnim stanjem alkoholizma ovog pisca, kao i pomazanjem uzoraka zvijezda. To nas je također potaknulo da počnemo gledati koje druge korisne alate tvrtka može ponuditi za IT ured.

Dolazeći ćemo vam zaviriti u Stellar OST u PST Converter i uputit ćemo vas kako to iskoristiti za oporavak e-poruka, kalendarskih stavki i kontakata iz Outlook .ost datoteka. Ne zaboravite provjeriti i naš potpuni pregled oporavka podataka o zvijezdama.  

Tko je zvjezdani OST to PST Converter Converter za?

Nagađamo da ako čitate ovaj članak, vjerojatno već imate dobru ideju o tome što su .ost i .pst datoteke, pa ćemo ovaj sljedeći dio učiniti kratkim. 

Obje su datoteke podataka koje koristi Microsoft Outlook. Podaci pohranjeni u tim datotekama uključuju sve vaše poruke e-pošte i događaje u kalendaru, tako da su prilično važne. Oboje su pohranjeni na tvrdom disku vašeg računala, kopiraju podatke s poslužitelja e-pošte i omogućuju vam pristup prethodno sinkroniziranim objektima bez potrebe da budete povezani s mrežom..

Od dvije se datoteke najčešće koriste (.pst) tablice za osobnu pohranu i koriste se za POP3 i IMAP, oba protokola za internetske račune e-pošte. S druge strane, datoteka izvanmrežne pohrane (.ost) koristi se za pohranu podataka programa Outlook kada se koriste Outlook 365, Microsoft Exchange i Outlook.com.

.Pst datoteka ima prilično veću fleksibilnost od .ost datoteke, jer Outlook nikad ne briše i može se kopirati u nove Outlook instalacije ili čak premjestiti na nove uređaje. .Ost datoteka ne pruža isti luksuz: može je otvoriti samo Outlook profil koji ju je izvorno stvorio, što znači da ne možete ponovo koristiti datoteku.

Pomoću Stellar OST u PST Converter možete prevladati ta ograničenja, osim migracije čitavog računa e-pošte s Exchangea ili Outlooka 365 na drugu uslugu e-pošte. Pretvarač je također koristan za kretanje po poteškoćama uzrokovanim padovima poslužitelja Exchange ili pogreškama u sinkronizaciji ili čak oštećenjima .ost datoteke uzrokovane zlonamjernim softverom.  

Stellar OST u PST Converter ima nekoliko prednosti nad tim. Najvažnije je to što se može koristiti za traženje i spremanje pojedinih poruka e-pošte u vašoj .ost datoteci, a ne za migraciju cijele stvari. Može pretvoriti kontakte, kalendare, zadatak, bilješke i časopise.

Nekoliko drugih ključnih značajki koje nam se sviđaju uključuju:

 • Pregled oporavljenih stavki prije oporavka
 • Konverzija šifriranih .ost datoteka
 • Pretvorene datoteke spremite kao .msg, .eml, .rtf, .html i .pdf

Pregledat ćemo neke druge značajke specifične za licencu u sljedećem odjeljku.

Opcije licence od zvijezde OST do PST

Stellarin softver za konverziju omogućit će vam pretpregled e-poruka i kalendara prije pretvorbe. Iako postoji besplatna verzija alata, on vas ograničava na 20 konverzija prije nego što se morate pretplatiti.

Za tvrtke i IT stručnjake kojima je potrebna veća kilometraža od alata, možete kupiti trajnu (doživotnu) licencu za pojedinačni ili više strojeva. Alat nema ograničenja veličine datoteke i dolazi s besplatnom tehničkom podrškom.

CorporateTechnicianOutlook Toolkit
cijena$ 79,99$ 149$ 199
MontažaJedinstveni sustavViše sustavaViše sustava

Licenca za više strojeva Tehničar ima nekoliko drugih pogodnosti u odnosu na licencu korporacije s jednim strojem koja će se svidjeti IT vrstama, uključujući:

 • Batch pretvorba: pretvoriti više .ost datoteka
 • Kompaktne i podijeljene .pst datoteke
 • Spremite Outlooks kontakte u .csv format

U međuvremenu je Outlook Toolkit najbolji od ove tri, zahvaljujući praktičnim alatima za IT profesionalce za upravljanje nizom problema s poštom poput popravka oštećenih .pst datoteka i oporavka privitaka i .pst lozinki.

Kako pretvoriti OST datoteke sa zvjezdicom

Jedan od razloga što smo postali obožavatelji Stellara na Cloudwards.net-u je taj što je korisničko iskustvo za većinu proizvoda tvrtke blaženo jednostavno, bez preskakanja značajki, što iskreno ne znate s mnogim drugim IT proizvodima.

Međutim, možda će vam trebati neka pomoć za početak ili možda samo želite dobiti osnovnu ideju o procesu prije dodavanja Stellar OST u PST Converter u vaš IT alatni okvir. U svjetlu toga, dalje ćemo pogledati osnovni postupak pretvorbe.

Prvi korak: instalirajte program i pokrenite skeniranje

Prvo što trebate učiniti, naravno, je instalirati softver. Potrebno je samo minutu ili dvije, čak i ako se prijavite za uslugu. Stellar će vam poslati vezu za preuzimanje proizvoda i aktivacijski ključ čim uplata bude obrađena.

Jednom instaliran, pokrenite klijenta. Mali prozor na vrhu glavnog klijenta omogućit će vam odabir .ost datoteke koju želite pretvoriti.

Možete pregledati vaš datotečni sustav za to ili dopustiti pretvaraču da pregleda vaš pogon za .ost datoteke. Skeniranje traje ispod deset sekundi na temelju našeg testiranja, pa ukoliko ne znate točno gdje trebate pogledati, to je vjerovatno brži pristup.  

Nakon što nabavite datoteku, označite je i kliknite gumb “pretvori”. Klijent će započeti postupak pretvorbe, što vas ne čeka.

U našem slučaju je trebalo oko sekunde, iako je naša .ost datoteka prilično mala i iznosila je oko 16 MB (.ost datoteka u Outlooku 2016 može narasti do 50 GB prema zadanim postavkama, iako možete povećati ograničenje ako želite).   

Drugi korak: Rad sa skeniranom OST datotekom

Nakon što skenirate .ost datoteku, možete pregledavati njezin sadržaj izravno unutar klijenta Stellar konvertera na radnoj površini.

Stupac s najviše lijeve strane klijenta sadrži izbornik stabla u kojem ćete pronaći pododjeljke za svoje kalendare, kontakte, pretinac pristigle pošte, bezvrijednu poštu, časopis, izbrisane stavke i ostale Outlook mape.

Sljedeći stupac sadrži objekte pohranjene u odabranoj mapi. Na primjer, ako odaberete “Inbox”, stupac će prikazati popis e-poruka u vašoj pristigloj pošti. Treći stupac sadrži pregled samog objekta, na primjer, e-poštu.

Možete spremiti ili konvertiranu datoteku ili sam skeniranje, što je .dat datoteka. Kada spremate cijelu datoteku, imat ćete mogućnost izbora želite li je spremiti u obliku .pst, .msg, .eml, .rtf, .html ili .pdf datoteke.

Ako vam ne treba cijela datoteka, a želite samo spremiti, recimo, jednu e-poštu, i to možete. Desnom tipkom miša kliknite poštu i odaberite format datoteke u koju želite spremiti.

I to je sve.

Završne misli

Rad s .ost datotekama obično je nemoguć zadatak, ali Stellar OST u PST Converter sve to popravlja. Brz, jednostavan i moćan koliko treba biti. U osnovi, to je savršen alat za IT ljude koji žele impresionirati ostatak ureda, a da zapravo ne moraju raditi ništa osim klika na nekoliko gumba. I svi smo s tim u vezi.

Ako tražite cjelovit alat, predlažemo da se pomirišemo na cjelovitom Outlookovom alatu jer također može popraviti oštećene .pst datoteke. Javite nam svoje misli u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map