Kako pretvoriti EDB u PST 2020. godine na jednostavan način

Pretvaranje korisničkih poštanskih sandučića iz datoteka Exchange Server u datoteke Outlook može pomoći IT stručnjacima da upravljaju sigurnosnim kopijama koje bi inače bilo prilično teško, a ponekad i nemoguće. Iako je tamo pregršt alata koji vam pomažu pretvoriti .edb datoteke, niti jedan nije potpalio vatru kao što je Stellar-ov EDB u PST Converter (lako se uzbuđujemo).


Stellar je tvrtka koja nam je prva prišla prilikom procjene najboljeg softvera za oporavak podataka na tržištu danas. Proizvod tvrtke, Stellar Data Recovery, pruža kombinaciju značajki, performansi i upotrebljivosti koji su nas uvjerili da ocijenimo najznačajnije konkurencije EaseUS i Prosoft Engineering (provjerite sve preglede softvera za oporavak podataka o tim dvojicama)..

Uz vodeći proizvod za oporavak podataka, Stellar je razvio čitav niz sjajnih alata koji će učiniti da vaš prosječni Joe (ovaj momak) izgleda kao IT spasilac. Ti alati uključuju njegov .edb u .pst pretvarač, koji ćemo pogledati u nastavku.

Tko treba EDB u PST Converter?

Datoteke baza podataka Exchange (.edb) koriste se za čuvanje podataka za poštanske sandučiće Microsoft Exchange Server. Problem ovih datoteka je u tome što mogu pomalo škakljivo raditi. Na primjer, prilikom arhiviranja podataka na poslužitelju, čuvanje vaših .edb datoteka zahtijevaju demontiranje baze podataka poslužitelja, što bi zaustavilo produktivnost. To predstavlja problem IT stručnjacima koji imaju zadatak obavljanja sigurnosnih kopija i drugih poslova upravljanja korisnicima.

Tamo gdje .edb datoteke izgleda da uživaju u otežavanju života, Outlookove datoteke osobne pohrane (.pst) su daleko fleksibilnije. Mogu se lako izraditi sigurnosne kopije, premjestiti s stroja na stroj bez štucanja i otvoriti se pomoću raznih klijenata.

Pretvaranjem .edb datoteke u .pst možete arhivirati podatke bez uklanjanja baze podataka i poremećaja vaše organizacije, usrećujući sve. To omogućuje i održavanje i kasnije pristup starim .edb podacima, osim čišćenja prostora na vašem Exchange poslužitelju.

Iako je u teoriji jednostavno, vađenje Exchange spremnika nije moguće bez alata za pomoć, a tu dolazi i Stellar EDB u PST Converter. Pomoću ovog alata možete pretvoriti pojedinačne ili više poštanskih sandučića iz aktivnog Exchange Server-a u .pst datoteke , zadržavajući izvorni format netaknut.

Možete i oporaviti slučajno izbrisane poštanske sandučiće i eksportirati izvanmrežne .edb datoteke u Live Exchange ili Office 365. Uz pretvaranje u .pst, Stellar-ov alat može se koristiti i za transformiranje .edb datoteka u .eml, .msg, .rtf. .pdf i .html formate, što pruža još veću fleksibilnost.

Alat također podržava većinu verzija MS Exchange Server (2016, 2013, 2010, 2007, 2003, 2000).

U osnovi, to čini sve što očekujemo, a da nije previše komplicirano za upotrebu. Ukratko ćemo detaljnije pogledati korisničko iskustvo. Prvo, razmotrimo što sve košta.

Licenciranje zvjezdanog EDB u PST pretvarača

Prije nego što počnete koristiti konvertor Stellar Data Recovery za pretvaranje .edb datoteka u obradivije .pst datoteke, morat ćete dobiti softversku licencu. Dostupne su tri opcije, dvije „korporativne“ licence i jedna licenca tehničar.

Korporativna opcija jedna korporativna opcija dva tehničara
cijena$ 299$ 399$ 599
sustaviJedanJedanvišekratnik
Trajanje licenceJedna godinaJedna godinaDoživotno
Pretvori poštanske sandučićeDo 50 poštanskih sandučićaNeograničeno poštanskih sandučićaNeograničeno poštanskih sandučića

Od tri, tehnički plan je daleko najbolja vrijednost, iako je najskuplji. To je zato što su obje korporacijske licence dobre samo godinu dana, a jeftinije se mogu koristiti samo za pretvorbu do pedeset poštanskih sandučića. Licenca tehničara, s druge strane, dobra je za život i neograničene pretvorbe poštanskih sandučića.

Ako ne želite snositi troškove, a da se prethodno niste uvjerili da proizvod radi, možete preuzeti besplatnu verziju sa Stellarove web stranice. Verzija koja nije licencirana ne može se koristiti za stvarno pretvaranje datoteka, ali možete je koristiti za skeniranje i pregled svoje .edb datoteke.

Sva tri plana dolaze s besplatnom tehničkom podrškom ako se zaglavite, mada su i sami alati prilično jednostavni za upotrebu, a pokazuju i sljedeći.

Korištenje Stellar EDB u PST Converter

Nakon što se odlučite za vrstu licence i preuzmete softver, možete započeti pretvaranje datoteka poštanskih sandučića. Pokrenite alat i od vas će se tražiti da navedete .edb datoteku s kojom želite raditi.

Možete pristupati i izvanmrežnim i mrežnim datotekama. Ako vam se ne čini poput njih loviti, Stellar EDB to PST Converter ima funkciju “pronalaženja” za ubrzavanje stvari.

Ako koristite funkciju pronalaska, prikazat će vam se popis .edb datoteka koje se nalaze. Označite željenu i pritisnite “U redu”. Zatim pritisnite “start” i kažite pretvaraču da skenira datoteku.

Nakon što ga učinite, pretvarač će vam postati solidan postavljajući pitanje želite li uključiti dodatne .edb datoteke, što će uštedjeti vrijeme pri radu s više datoteka.

Bilo kako bilo, rezultati skeniranja izgledaju manje-više isti. Izlaz je, zapravo, postavljen baš kao i poštanski pretinac, što ga čini uglavnom intuitivnim za rad.

Drvo za navigaciju na lijevoj strani ima opcije za pristiglu poštu, izlaznu poštu, kalendar, kontakte i druga uobičajena polja spremnika. Djeluje kao da biste očekivali: kliknite na mapu pristigle pošte i okno s desne strane prikazat će e-poštu u toj pristigloj pošti, dok će okno s desne strane prikazati sadržaj e-pošte.

Stellar Pretvori EDB u PST također ima značajku pretraživanja za pronalaženje određenih poruka pomoću kriterija poput polja „u“ i „od“ ili tijela same e-pošte.

Početni rezultat skeniranja može se spremiti ako još ne želite dovršiti konverziju. Kliknite gumb “spremi podatke o skeniranju” da biste te rezultate sačuvali kao .dat datoteku. Gumb “Podaci o skeniranju učitavanja” može se upotrijebiti za obnavljanje .dat kasnije.

Ako ste spremni pretvoriti skeniranje, umjesto toga kliknite gumb “spremi”.

Bit će vam ponuđen izbor pretvaranja skeniranja u .pst datoteku ili jednu od vrsta pretvorbe koju podržava Stellar EDB u PST Converter poput .msg ili .pdf. Kada ste odabrali odabir, kliknite “U redu”. Sam proces pretvorbe trajat će samo sekundu.

Ako želite, ne morate pretvarati čitavo skeniranje: umjesto toga možete pretvoriti pojedinačne e-poruke u različite formate datoteka. Iako to uklanja .pst sa stola, ostale su opcije (.msg, .html, .pdf itd.) Dostupne..

Nakon što pretvorite svoju datoteku spremnika Exchange u .pst ili drugu vrstu datoteke, te datoteke mogu se prenijeti na druge uređaje za upotrebu ili ih lako sigurnosno kopirati u oblak pomoću CloudBerry sigurnosne kopije (pročitajte pregled CloudBerry sigurnosne kopije) ili bilo koje druge dostupni najbolji internetski sigurnosni alati.

Završne misli

To je stvarno sve što se koristi Stellar EDB za PST Converter. Kao što vidite, sve je prilično jednostavno, kao što je slučaj s većinom Stellar proizvoda. Ako vam je potrebna pomoć, kartica klijenta za pomoć ima izravne veze s priručnikom proizvoda, uz Stellar-ovu internetsku bazu znanja i obrazac za izravan kontakt.

Budite sigurni i provjerite naš pregled podataka o oporavku podataka zvijezda kako biste pogledali vodeći proizvod za oporavak podataka. Također imamo vodič o korištenju Stellar OST za PST Converter i kompanijski alat za popravak Outlooka, oba dobra IT alata..

Javite nam ako imate pitanja u vezi s postupkom u komentarima u nastavku, a mi ćemo se potruditi da dobijemo odgovore za vas. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map