Kako popraviti SQL bazu podataka u 2020. godini

Suočavanje s oštećenjima baze podataka neizbježan je u karijeri MS SQL DBA. Iako postoji puno načina da se pristupi korupciji, uključujući pokušaje ručnih ispravki i bježanje u Belize, postoji još jedna alternativa: softver za oporavak treće strane.


Pravi softver, u stvari, može vam uštedjeti vrijeme i frustraciju, a vaše korporativne nadmoćnike ili klijente koji paniziraju izgledate prilično dobro. Jedan od najboljih programa za oporavak SQL baze podataka koje smo pregledali je alat proizveden od strane IT softvera Stellar Data Recovery..

 
Stellar SQL Database Repair može popraviti oštećene datoteke baze podataka, oporaviti izbrisane zapise i koristiti se za stvaranje novih baza podataka i popraviti postojeće, žive. Korisničko iskustvo je dovoljno jednostavno da obučeni majmun može vjerovatno podnijeti popravke, u stvari, ali to je vjerojatno nešto o čemu trebate ćutati osim ako niste voljni raditi i za banane.
 

Nismo baš iznenađeni koliko je jednostavno koristiti softver. To je zaista bio trend sa svim Stellar proizvodima s kojima smo igrali otkad smo procijenili vodeći proizvod tvrtke, Stellar Data Recovery, koji je trenutno na prvom mjestu u našem najboljem rangu softvera za oporavak podataka..

Dolazeći ćemo, po pravilu, popravak baze podataka, značajke koje ćete dobiti uz pomoć Stellar SQL Data Recovery i pokrenuti korake u vezi s popravkom .mdf i .ndf datoteka. Također ćemo brzo pogledati troškove tako da možete shvatiti hoće li se Stellar-ov proizvod uklopiti u vaš IT proračun..

Kome treba softver za popravak baze podataka SQL?

Najvjerojatnije, ako ste sleteli na ovaj članak, točno znate zašto vam je potreban softver za popravak SQL baze podataka: dizajniran je za popravak oštećenih datoteka baze podataka, primarnih (.mdf) i sekundarnih (.ndf). Takav softver traže MS SQL admini ili slični IT profesionalci ili se žele oporaviti od katastrofe ili planiraju biti spremni za njega.

Postoji niz pitanja koja bi mogla dovesti do problema s bazom podataka, poput oštećene ili nedostajuće datoteke dnevnika transakcija, neuspjelog hardvera, napada virusa, nepravilnog isključivanja poslužitelja i, naravno, pogreške korisnika. U takvim slučajevima morate izvršiti oporavak prije nego što pristupite svojoj MS SQL bazi podataka ili izvršite transakcije.

Ako posjedujete stručnost i živce, možete pokušati ručno popraviti koristeći netaknute datoteke dnevnika (.ldf) za to. No datoteke dnevnika neće vas uvijek izvući iz tople vode, pogotovo jer se te datoteke mogu i oštetiti. Za rješavanje manjih problema možete koristiti naredbe poput DBCC CHECKDB i DBCC DBREPAIR s konzole baze podataka..

U težim okolnostima ili za one koji nisu sigurni u svoje tehničko znanje ili u potrazi za lakšim putem do oporavka, najbolji je alat za oporavak treće strane..

Iako postoji nekoliko alata za popravak .mdf i .ndf datoteka, odlučili smo ilustrirati kako se kretati po problematičnim vodama pomoću popravka Stellar SQL baze podataka jer mislimo da nudi najbolju kombinaciju značajki i upotrebljivosti.

Malo ćemo doći do korisničkog iskustva, ali prvo, porazgovarajmo o općim značajkama kako bismo bili sigurni da je ovo alat koji tražite. Najprije, softver podržava većinu verzija MS SQL Servera, od 2016. godine i kasnije.

Softver može oporaviti i .mdf i .ndf datoteke i sve sadržane sadržane u njima, uključujući tablice, okidače, indekse, ključeve, pravila i pohranjene postupke. Tabele s kompresijom PAGE i ROW mogu se korigirati i alatom Stellar.

Nakon što obavite posao popravka, koji funkcionira skeniranjem datoteka baze podataka za oštećena područja i popravljanjem uzorka bita, ispravljene datoteke možete spremiti u MS SQL, .html, .xls i .csv formate. Ako ne trebate cijelu datoteku ili morate brzo doći do određenog objekta, Stellar SQL Popravak baze podataka također podržava selektivni oporavak objekata.

Prije oporavka možete pregledati objekte kako biste bili sigurni da tražite ono što tražite. Kopiju skeniranja možete spremiti i kao .dat s kojim ćete kasnije raditi.

Isprobali smo sve značajke kako bismo bili sigurni da djeluju onako kako Stellar kaže. Proći ćemo vas kroz neke osnovne procese u trenu. Prvo, pogledajmo brzo koliko ćemo vam vratiti.

Opcije licenci za oporavak baze podataka Stellar SQL

Stellar trenutno prodaje dva izdanja softvera za oporavak SQL baze podataka: Technician i Platinum. Tu je i SQL Database Toolkit koji dolazi u paketu s nekim drugim softverom koji će se svidjeti MS SQL administratorima koji trebaju izgraditi svoju softversku biblioteku.


Tehničar
Platina
alat
Cijena:$ 349$ 449$ 549
Valjanost licence:DoživotnoDoživotnoDoživotno
sustavi:višekratnikvišekratnikvišekratnik

Troškovi će se u početku činiti visokima, ali zato što su dobri za život, neograničene baze podataka i za upotrebu u više sustava. Dobivate i doživotnu podršku. Uz to, cijena je u skladu s sličnim – i, po našem iskustvu, inferiornim – proizvodima poput Kernel SQL Recovery.

Stellar SQL Data Recovery Platinum dodaje SQL popravak sigurnosne kopije da popravi oštećene .bak datoteke, dok plan Toolkita uključuje i to i obnavljanje SQL lozinke.

Možete isprobati softver s besplatnom probnom verzijom, koji će vam omogućiti izvođenje skeniranja i pregledavanja objekata, ali ne i stvarni oporavak za stvaranje čistih datoteka baze podataka. Stellar nudi i 30-dnevno jamstvo povrata novca ako proizvod ne zadovoljava vaše potrebe.

Popravak SQL baze podataka

Probnu verziju Stellara možete preuzeti klikom na zeleni gumb “besplatni download”, a ne gumbom “kupi sada” na odredišnoj stranici proizvoda. Ako kupite licencu, Stellar će vam poslati e-poštom registracijski kod koji ćete morati unijeti prije izvođenja oporavka.

Nakon što instalirate softver i pokrenete ga, Stellar će vas podsjetiti da zaustavite poslužitelj baze podataka i kopirate oštećenu datoteku na drugo mjesto. Kliknite “u redu” i od vas će se zatražiti da naznačite lokaciju te datoteke.

Ako ne znate gdje je pohranjena oštećena datoteka, kliknite “pronađi” i softver će vas potražiti, štedeći vam dragocjeno vrijeme za obavljanje važnijih stvari, poput istraživanja bolje sinkronizacije poduzeća i dijeljenja opcija za vaše poslovanje. Ipak, pročitajte brzo jer će skeniranje trajati samo minutu.

Na popisu vraćenih datoteka označite .mdf ili .ndf datoteku koju želite popraviti, a zatim kliknite “popravak”. Tu je i prelazak na “uključivanje izbrisanih zapisa” ako želite uključiti one u svoje rezultate.

Popravak će započeti, a traka napretka i zapisnik prikazuju vam što se događa blizu dna klijenta. Za nas je proces završio za desetak sekundi. Očito će, međutim, duljina popravka ovisiti o veličini vaše baze podataka. Isprobali smo malu .mdf datoteku od 10KB.

Nakon što je skeniranje i popravak završen, kliknite “u redu” u dijaloškom okviru koji će se pojaviti. Ako je već niste učinili, morate registrirati svoju kopiju. Kopija rezultata skeniranja automatski se sprema ako kasnije želite raditi s njima.

Popravljena datoteka učitavat će se na konzoli klijenta nakon što se skeniranje dovrši. Po objektima u popravljenoj datoteci možete se kretati pomoću izbornika stabla na lijevoj strani.

Pronaći ćete ogranke za tablice, prikaze i sinonime. Tu je i grana programabilnosti, s podružnicama za pohranjene postupke, funkcije, pravila i ostale objekte.

Veći, središnji prozor može se koristiti za pregled objekata koji su popravljeni. Na primjer, ako proširite granu tablice i kliknete na tablicu, možete vidjeti sadržaj te tablice.

Ovo je prikladno, posebno za bržu popravku datoteke i brži pristup određenim poslovnim kritičnim podacima. Izbornik možete proširiti ispod bilo koje tablice i pregledati stupce tablice, primarne i strane ključeve, ograničenja, indekse i ostale informacije.

Postoji i polje za pretraživanje za pronalaženje stabala, osobito korisno kod velikih baza podataka.

Kada ste zadovoljni rezultatima su ono što ste željeli, kliknite “Spremi” da biste dovršili popravak. Kao što je već spomenuto, popravljenu datoteku ne morate spremiti kao datoteku baze podataka; postoje i opcije za .csv, .html i .xls.

Ako kreirate novu datoteku baze podataka, imat ćete mogućnost stvaranja nove baze podataka ili spremanja u bazu podataka uživo.

Da biste stvorili novu bazu podataka, pritisnite radio gumb “postojeće baze podataka” i upišite naziv poslužitelja / instance, odaberite odredište i kliknite “poveži” da biste dovršili postupak. Za postojeći oporavak baze podataka, pritisnite radio gumb “žive baze podataka”, unesite naziv poslužitelja / instance, a zatim odaberite bazu podataka putem padajućeg izbornika. Kliknite “poveži”.

U oba slučaja, klijent će vas obavijestiti da je datoteka spremljena na željeno mjesto.

Ako naiđete na probleme tijekom postupka popravka, možete pristupiti priručniku i značajki često postavljanih pitanja unutar klijenta, bez potrebe da se uputite na internetsku bazu znanja o oporavku podataka zvijezda. Kliknite “?” ikonu za napraviti bilo koji.

Završne misli

Cilj ovog brzog vodiča bio je pokazati vam kako jednostavan popravak SQL baze podataka može biti s dobrim softverom treće strane. Kao primjer smo odabrali Stellar SQL Data Repair Repair zbog svoje jednostavnosti, značajki i odgovarajućih troškova u odnosu na sličan softver. Softver možete sami testirati tako da preuzmete besplatno probno razdoblje, naravno, da ga sami procijenite.

Ako ste zadovoljni softverom kao i mi, ne zaboravite provjeriti naš pregled Stellar Recovery Data Recovery koji se može upotrijebiti za oživljavanje izbrisanih i oštećenih datoteka na tvrdom disku. Stellar također ima niz drugih proizvoda, od kojih smo neke predstavili u sličnim vodičima kao što je ovaj:

 • Kako pretvoriti Outlook OST datoteke u PST
 • Kako pretvoriti Exchange EDB datoteke u PST
 • Kako vratiti Microsoft Exchange poštanski pretinac
 • Kako popraviti Outlook datoteke baze podataka

Slobodno nam postavite bilo kakva pitanja o popravljanju datoteka baze podataka ili Stellar softvera u nastavku, a mi ćemo pokušati pronaći odgovore za vas. Hvala na čitanju!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map