Kako otkazati Dropbox na jednostavan način u 2020. godini

Dropbox je usluga pohrane u oblaku koja nudi mnoštvo korisnih značajki i planova, ali to ne znači da je to svima. Ako ste se prijavili na Dropbox i otkrili ste da ne iskorištavate najbolje svoj plan ili ako Dropbox ne odgovara vašim potrebama, možda je vrijeme da otkažete uslugu.

U ovom ćemo članku provesti korak po korak poništavanja vašeg individualnog ili timskog plana. Također ćemo opisati kako dobiti povrat i ispunjava li se kvalifikacija.

Kako mogu otkazati pretplatu na Dropbox?

Otkazivanje vašeg individualnog plana Dropboxa je jednostavno. Za početak kliknite krug – ili sliku vašeg profila – u gornjem desnom kutu početne stranice. Zatim kliknite na “postavke” iz padajućeg tercijarnog izbornika. Od tamo ćete biti preusmjereni na glavnu karticu “općenito” u izborniku postavki.

postavke

Nakon što postavite, kliknite na karticu “plan”. Pri dnu stranice kliknite “odustani od plana”, što će vas odvesti na stranicu s nadogradnjom. Pomaknite se do dna stranice za nadogradnju i kliknite “Još uvijek želim nadograditi” za prijelaz na sljedeći korak.

otkazati plana

Ova sljedeća stranica je istraživanje koje ne možete preskočiti. Odaberite razlog smanjenja plana i kliknite “nastavi” za nastavak. Preusmjerit ćete se na završnu stranicu na kojoj ćete reći što ćete propustiti ako otkažete.

unazaditi-anketa

Ako ste sigurni da želite vratiti stariju verziju, pomaknite se do dna i kliknite “Još uvijek želim smanjiti vrijednost.” Ako ste došli do ove točke i degradirate jer niste sigurni što imate s plaćenim planom, pogledajte naš Dropbox pregled za cjelovit pregled onoga što nudi i prednosti kojih možda niste svjesni.

Kako mogu otkazati pretplatu na Dropbox?

 1. Kliknite krug u gornjem desnom kutu početnog zaslona Dropbox
 2. Kliknite “postavke” iz padajućeg izbornika
 3. Kliknite “plan”
 4. Dođite do dna stranice i kliknite “otkaži plan”
 5. Dođite do dna stranice i kliknite “I dalje želim smanjiti vrijednost”
 6. Odaberite razlog odlaska
 7. Kliknite “nastavi”
 8. Dođite do dna stranice i kliknite “I dalje želim smanjiti vrijednost”

Kako otkazati Dropbox Business

Prije nego što skočimo kako otkazati vaš račun tvrtke Dropbox, pogledajte naš pregled tvrtke Dropbox Business kako biste bili sigurni da je otkazivanje poslovnog plana pravi potez.

Otkazivanje poslovnog plana Dropbox malo se razlikuje od otkazivanja pojedinog plana. Prvo provjerite jeste li prijavljeni sa svojim administrativnim računom. Na vašoj početnoj stranici s lijeve strane nalazi se popis s opcijom “administratorska konzola”. Kliknite to za početak.

dropboxbusiness-admin

U administracijskoj konzoli kliknite “naplata” iz tercijarnog izbornika s lijeve strane zaslona. Kad se nalazite u izborniku za naplatu, pomaknite se prema dnu i kliknite “poništi plan”. Ako ste usred besplatne probne verzije, možete pokrenuti suđenje na isti način.

dropboxbusiness-naplate

Kad ste na stranici za otkazivanje, pomaknite se do dna i potvrdite okvire za potvrđivanje gubitka tako što ćete se prebaciti na besplatni timski plan i kliknite “potpuno otkazivanje”. Sada kada ste u besplatnom planu, možete se vratiti na administrativnu konzolu i izbrisati svoj tim da biste se vratili na pojedinačni račun, ako želite.

Kako otkazati Dropbox Business

 1. Prijavite se u Dropbox kao administrator
 2. Kliknite “admin console”
 3. Kliknite “naplata”
 4. Pomaknite se do dna stranice
 5. Kliknite “otkaži plan”
 6. Označite potvrdne okvire
 7. Kliknite “dovršeno otkazivanje”

Kako mogu otkazati svoj Dropbox račun?

Ako jednostavno prelazak na besplatni plan Dropbox Basic nije dovoljan i radije biste u potpunosti otkazali svoj račun, postupak je jednostavan. Kliknite krug u gornjem desnom kutu početnog zaslona i idite na “postavke” iz tercijarnog izbornika. Odatle se pomaknite do dna stranice i kliknite “izbriši račun.

Izbriši račun

Od vas će se tražiti da unesete lozinku i odaberete razlog za otkazivanje. Nakon toga, samo kliknite “trajno izbriši” i vaš će račun biti zauvijek izbrisan. Obavezno napravite sigurnosnu kopiju bilo koje datoteke koju želite zadržati prije ovog koraka jer nećete imati pristup njima nakon što izbrišete svoj račun.

Kako mogu otkazati svoj Dropbox račun?

 1. Kliknite krug u gornjem desnom kutu početnog zaslona Dropbox
 2. Kliknite “postavke” iz padajućeg izbornika
 3. Pomaknite se do dna stranice
 4. Kliknite “izbriši račun”
 5. Unesite lozinku i odaberite razlog za otkazivanje

Da li se kvalificiram za povrat novca?

Ako ste uplatili Dropbox račun i želite primiti povrat, morate otkazati u roku od 14 dana od kupnje plana i morati živjeti u EU ili Turskoj. Ako ispunjavate te zahtjeve, možete kontaktirati Dropbox kako biste dobili povrat novca.

Ako ste svoj plan kupili putem iOS ili Android aplikacije, Dropbox predlaže da tražite povrat sredstava putem trgovine Google Play ili Apple’s App Store. Za više informacija možete pogledati cijela pravila za povrat usluge Dropbox.

Završne misli

Iako postoje mnoge usluge pohrane u oblaku, nisu sve za sve. Ako ste ispustili Dropbox i tražite drugo rješenje za pohranu u oblaku, preporučujemo Sync.com i pCloud kao najbolje usluge pohrane u oblaku koje smo pregledali. Možete pogledati naš Sync.com pregled i naš pCloud pregled za više informacija.

Također možete pogledati naš vodič za najbolju pohranu u oblaku, gdje rangiramo svih 28 naših pružatelja usluga pohrane u oblaku. Sada vam to okrećemo. Jesmo li vam mogli pomoći da otkažete račun? Javite nam u komentarima u nastavku i hvala vam na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me