Kako izraditi sigurnosnu kopiju sustava Windows 7, 8 i 10 u 2020. godini

Windows je jako napredovao otkako je verzija 1985., koja je upravo postavila grafičko korisničko sučelje na MS-DOS, objavljena 1985. To je rečeno, tijekom godina stekla je reputaciju zbog grešaka, doživljavanja plavog ekrana smrti pogreške i pad sustava. U ovom ćemo vam članku pomoći da izbjegnete gubitak podataka pokazujući vam kako sigurnosno kopirati Windows.


Greške i rušenja nisu ga spriječile da postane jedan od najpopularnijih operativnih sustava na svijetu. Najnovija je inkarnacija, Windows 10, vjerojatno se brine za mnoge probleme svojih prethodnika iako ima neke svoje, posebno u pogledu privatnosti. Ako vas to brine, pročitajte naš vodič o prilagodbi postavki za privatnost sustava Windows 10.

Ako ste administrator poslužitelja sa ogromnim zadatkom sigurnosnog kopiranja Windows poslužitelja pred sobom, pročitajte naš popis najboljih sigurnosnih kopija sustava Windows.

U sljedećem ćemo odjeljku pokazati kako koristiti sigurnosnu kopiju sustava Windows za izradu sigurnosnih kopija vašeg operativnog sustava i osigurati da ne izgubite datoteke ako se dogodi nešto nepoželjno.

Izrada sigurnosne kopije Windows pomoću alata za sigurnosno kopiranje u sustavu Windows

To je vjerojatno najlakši, mada ne i najbolji način za rukovanje sigurnosnim kopijama sustava Windows. Ako su vaše datoteke posebno važne i imate nekoliko dolara za potrošiti, preporučujemo vam da preskočite ravno na odjeljak o vašim mrežnim opcijama, koji možete pronaći ispod ove.

U sustavu Windows 10 pritisnite tipku “Start”, a zatim upišite “upravljačku ploču” i odaberite je.

kako-backup-Windows-step1

Upišite “sigurnosna kopija” da biste na popisu prikazali “sigurnosna kopija i obnova (Windows 7)”. Unesite ga.

kako-backup-Windows-step2

U prozoru “Izrada sigurnosnih kopija i vraćanje (Windows 7)” kliknite vezu “stvorite sliku sustava”.

kako-backup-Windows-step3

Drugi prozor će vas pitati da odaberete gdje želite spremiti svoju sliku. Imajte na umu da ćete dobiti sliku koja uključuje sve vaše pogone, a ne samo sistemski pogon, a njegova bi veličina mogla biti ogromna, stoga provjerite jeste li spremni. Možete dobiti dovoljno DVD-a, ali spremanje slike na njih bilo bi naporno.

Lakše je spremiti na drugi tvrdi disk. Sjetite se samo da se mogu srušiti ili pokvariti i ponesite svoju sliku sa sobom. Ako se to dogodi, morat ćete se osloniti na softver za obnavljanje podataka kako biste preuzeli datoteke, ali to nije sigurna opklada. Pogoni čvrstog stanja imaju mnogo nižu stopu kvarova, ali pojavljuju se više pogrešaka u podacima, tako da ne možete biti sigurni da će i vaša slika ostati sigurna.

Ono što možete učiniti je uključiti pohranu u oblaku u jednadžbi. Slijedite pravilo 3-2-1 za izradu sigurnosnih kopija koje predlaže da datoteke držite na jednom udaljenom mjestu i na dva lokalna uređaja. Uostalom, sigurnosna kopija vrijedi samo nešto ako se ne može izgubiti; sigurnosno kopiranje sigurnosne kopije jedini je dobar način da se to osigura.

Vjerojatno će vam trebati puno prostora za pohranjivanje slike, tako da bi nam pružatelji iz naše najbolje oblačne pohrane za velike datoteke trebali dobro pristajati. Neke od najboljih usluga pohrane u oblaku, poput Sync.com i pCloud, su na njemu i odličan su izbor za pohranu datoteka.

Online alternativna alternativa

Skladištenje se naziva razlogom pohrane. Možete je koristiti kao sigurnosnu kopiju, ali to bi sugeriralo da posebne usluge sigurnosnih kopija nemaju što ponuditi. To, međutim, nije slučaj, jer mnoge usluge mogu sigurnosno kopirati cijelo računalo ili samo Windows sliku i vratiti je po potrebi.

Drugim riječima, mrežna izrada sigurnosnih kopija usmjerena je ka oporavku od katastrofe. Za razliku od pohrane u oblaku, sigurnosna kopija oblaka stvara sliku cijelog vašeg tvrdog diska, što znači da zadržava strukturu mape i ne zahtijeva da stavite datoteke u mapu za sinkronizaciju. Iako je to sporo i ne sadrži prostor za pohranu, nudi vam nekoliko zanimljivih značajki.

Uključuju kontinuirano izradu sigurnosnih kopija koje osiguravaju ažuriranje sigurnosnih kopija i inkrementalne sigurnosne kopije, što smanjuje vrijeme potrebno za prijenos vaših datoteka. Iako većina pokreće postupak kontinuirane izrade sigurnosnih kopija, možete pokrenuti i zakazane sigurnosne kopije, tako da se sigurnosna kopija može izvoditi noću i ne baca resurse vašeg sustava..

Ako mislite da bi vam napredne značajke bile od koristi, pogledajte naš najbolji mrežni vodič za rezervne kupce kako biste pronašli davatelja usluge koji odgovara vašim potrebama. Iako su neke usluge složene i zahtijevaju označavanje datoteka, mnogi, poput Backblaze-a, nude veliku jednostavnost korištenja. Ako je fleksibilnost veća stvar, možda ćete poželjeti provjeriti CloudBerry Backup, solidan sigurnosni klijent koji vam omogućuje da odlučite gdje će se vaši podaci pohraniti..

Pročitajte naš pregled CloudBerry Backupa i Backblaze recenzije za više o ove dvije izvrsne usluge.

Backblaze-Slider1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Acronis True Image i BigMIND Home su također sposobni davatelji usluga. Obje značajke sigurnosne kopije slike, inkrementalne sigurnosne kopije i mogućnost zaštite slika lozinkom. Ako vas zanima, pročitajte našu recenziju Acronis True Image i BigMIND početnu recenziju.

Kratica-Istina-slika-backup-postavljanje-Slider1
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Odredište-Slider2
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Active-Protect-Slider3
© Cloudwards.net

Kratica-Istina-slika-Postavke-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-pravi-slika-alati-Slider5
© Cloudwards.net

prijašnji

Sljedeći

Možete zadržati više tvrdih diskova koji treba napraviti sigurnosnu kopiju. To nije problem jer mrežni pružatelji sigurnosnih kopija mogu raditi s vanjskim hard diskovima. Zapravo, imamo popis najboljih mrežnih pružatelja sigurnosnih kopija za vanjske tvrde diskove.

Među njima je i IDrive koji je naša najbolja usluga sigurnosne kopije u oblaku (pročitajte našu recenziju IDrive).

Završne misli

Vaš tvrdi disk ili Windows OS možda se nikad neće srušiti i uzeti vaše podatke sa sobom, ali vjerojatnost da se to dogodi veća je od nule. Oslanjanje na sreću može vas dovesti daleko, ali priprema je odgovornija opcija i jamči sigurnost vaših podataka.

Izdvojili smo nekoliko načina sigurnosnog kopiranja Windows. Izvorni alat besplatna je opcija ugrađena u Windows i jednostavan je za korištenje. U skladu s tim, slikovna datoteka koju stvori može biti ogromna, tako da je najbolje ako je možete pohraniti negdje, možda u oblak. No možete ga zadržati na računalu i iskoristiti napredne značajke koje nude najbolje mrežne sigurnosne kopije za Windows rješenja.

Što mislite o stvaranju sigurnosne kopije sustava Windows? Koje rješenje preferirate? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map