Kako izbrisati svoj Dropbox račun u 2020. godini

Dropbox je popularna usluga koja omogućuje pohranu i upravljanje datotekama u oblaku. Nudi timske planove i kompatibilnost s Office Onlineom. Dropbox nije jedina usluga pohrane u oblaku, a možda ćete svoje datoteke morati odnijeti negdje drugdje nakon što pogledate naš najbolji vodič za pohranu u oblaku.

Srećom, brisanje vašeg Dropbox računa i deinstalacija klijenta Dropbox jednostavan je postupak koji ćemo opisati u ovom detaljnom vodiču. Zapamtite, ako izbrišete svoj račun, izgubit ćete pristup datotekama pohranjenim u Dropboxu. Obavezno preuzmite sve datoteke koje želite zadržati prije pokretanja ovog postupka.

Međutim, ako želite izbrisati svoj Dropbox račun jer ne vidite dodatnu uslugu, pogledajte naš Dropbox pregled; mogli biste se iznenaditi nekim prednostima o kojima možda niste znali.

Kako mogu izbrisati svoj Dropbox račun?

Prije nego što izbrišete svoj Dropbox račun, najprije morate odjaviti pretplatu na svoj plaćeni plan. Ako već koristite besplatni plan Dropbox Basic, možete preskočiti na zadnji odlomak ovog odjeljka. Inače nastavite čitati da biste započeli.

Započnite odlaskom na Dropbox.com i prijavite se na svoj račun. Kliknite svoj profil ili krug u gornjem desnom kutu stranice. Na padajućem tercijarnom izborniku kliknite na “postavke” i prijeđite na karticu “plan”. Kad se tamo nađete, dođite do dna stranice i kliknite “otkaži plan.”

postavke

Klikom na gumb “odustani od plana” preusmjerit ćete se na stranicu s nadogradnjom. Pomaknite se do dna gdje imate mogućnosti da se obratite podršci za Dropbox, promijenite plan ili nadogradnju. Gumb za smanjivanje unazad izgleda zasivljeno, ali idite naprijed i kliknite “još uvijek želim smanjiti vrijednost.”

otkazati plana

Ova stranica će vas pitati za odabir razloga zbog kojeg želite otkazati svoj plan. Ovaj korak ne možete preskočiti, pa odaberite razlog zašto otkazujete i kliknite “nastavi” da biste nastavili.

unazaditi-anketa

Sljedeća je stranica sažetak svega što ćete izgubiti otkazom vašeg Dropbox plana. Pomaknite se do dna i kliknite “Još uvijek želim smanjiti vrijednost.” Tada ćete biti vraćeni na vašu početnu stranicu.

stvarno-to-vrijeme

Sad kad ste otkazali svoj plan, možete izbrisati svoj račun. Vratite se na postavke i pomaknite se do dna stranice, a zatim kliknite gumb “izbriši račun”. Morat ćete unijeti svoju lozinku i navesti razlog za odlazak prije nego što kliknete “trajno izbriši”. Bit ćete odjavljeni s Dropbox klijenta i odmah ćete biti preusmjereni na stranicu za prijavu.

Kako mogu izbrisati svoj Dropbox račun?

 1. Kliknite sliku svog profila ili sivi krug u gornjem desnom kutu zaslona.
 2. Kliknite “postavke” na padajućem izborniku (ako imate besplatni račun, preskočite na korak 10)
 3. Kliknite karticu “plan”
 4. Kliknite “otkaži plan”
 5. Kliknite “Želim smanjiti”
 6. Odaberite razlog za degradiranje
 7. Kliknite “nastavi”
 8. Kliknite “Još uvijek želim smanjiti vrijednost”
 9. Vratite se na karticu općih postavki
 10. Pomaknite se do dna stranice
 11. Kliknite “izbriši račun”
 12. Unesite lozinku i odaberite razlog odlaska
 13. Kliknite “trajno izbrisati”

Kako mogu deinstalirati Dropbox s računala?

Deinstalacija klijenta Dropbox s vašeg Windows računala puno je brži zadatak. Na početnom izborniku računala ili gumbu Windows pritisnite ikonu zupčanika. Ovo će vas odvesti u izbornik postavki.

Windows postavke

Jednom u postavkama, kliknite na “aplikacije”, a zatim idite na Dropbox. Kliknite “deinstaliranje”, a zatim na skočnom prozoru kliknite “deinstaliranje”.

deinstalirati

Odatle će se pojaviti čarobnjak za instalaciju Dropboxa i možete kliknuti “deinstalirati” kako biste uklonili klijent s računala. Mapa Dropbox i dalje će biti na vašem računalu, pa kao posljednji korak obavezno uklonite mapu i sve datoteke koje ne želite.

Kako mogu deinstalirati Dropbox s računala?

 1. Kliknite gumb Start ili Windows na računalu
 2. Kliknite zupčanik ili gumb postavki
 3. Kliknite “aplikacije”
 4. Pronađite Dropbox
 5. Kliknite “deinstaliraj”
 6. Kliknite drugi gumb za deinstaliranje
 7. Kliknite “deinstaliraj” u čarobnjaku za instalaciju Dropboxa

Završne misli

Sada kada ste izbrisali svoj račun, slobodno isprobajte nešto novo. Preporučujemo Sync.com i pCloud kao naše dvije najbolje ocijenjene usluge pohrane u oblaku. Oba su sigurna, jednostavna za korištenje i imaju sjajne planove. Možete provjeriti našu recenziju pCloud i naš pregled Sync.com da biste saznali više.

Volimo vas čuti, pa nam javite u komentarima ako ste imali poteškoća s brisanjem svog Dropbox računa ili uklanjanjem klijenta s računala. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me