Kako brzo i jednostavno vratiti Wordov dokument: kratak vodič

Gotovo svi su u nekom trenutku koristili Microsoft Word. Od učenika koji rade domaće zadatke do uredskih radnika koji pišu izvještaje o projektima, svi moramo staviti prste na tipkovnicu, a Word je i dalje na vrhu hrpe programa za obradu teksta. Međutim, stvari ne idu uvijek glatko.


Zvono na vratima zazvoni, a vi ostavite svoj stol kako biste ga odgovorili. Pet minuta kasnije vraćate se pronalaskom Windows-a koji se odlučio ponovno pokrenuti radi ažuriranja, a zatim se srušio i svoje podatke ostavio u utoru. Međutim, to možda neće biti zauvijek izgubljeno, zbog čega smo zajedno sastavili ovaj članak o tome kako vratiti Wordov dokument.

Ako ste nedavno spremili svoj posao, vjerojatno ćete ga moći vratiti nakon takvog pada. Rečeno je da je spremanje ručno nepouzdano i da ćete ih prije ili kasnije zaboraviti. Ako se to dogodi, riskirate da izgubite posao.

Kao i uvijek, prevencija je bolja od izliječenja, pa je stvaranje sigurnosnih kopija dobra ideja da se spriječite da doživite potpuni gubitak. Postoji puno softvera koji vam u tome mogu pomoći. Ako sigurnosno kopirate svoje podatke automatskim rješenjem, gotovo uvijek ćete ga moći vratiti ako nešto pođe po zlu.

OneDrive i Office 365

Oporavak sigurnosne kopije dokumenta Word

Ako koristite Word kao dio paketa Office 365, vaš prostor za pretplatu uključuje prostor za pohranu na OneDriveu. Kroz korake smo ga predstavili u našoj recenziji OneDrive for Business, pa pogledajte to za više detalja.

Možete koristiti i značajku automatskog spremanja Office 365 da Word redovito sprema datoteke. Frekvencija sprema može se mijenjati u postavkama. Na taj način, ne morate se sjetiti da to radite sami.

Korištenje internetske sigurnosne kopije daje vam uobičajene prednosti uštede posla, kao i način vraćanja, bez obzira na to što se događa s vašim lokalnim uređajem. Pogledajte naš najbolji sigurnosni članak na mreži za više ili pročitajte o našoj omiljenoj usluzi u našoj recenziji Backblaze.

Korištenje mrežnih platformi može izbjeći probleme s gubitkom podataka jer ćete svojim podacima uvijek moći pristupiti s bilo kojeg uređaja, čak i ako se jedna od njih pokvari. Na primjer, Google dokumenti spremaju se automatski gotovo čim završite s tipkanjem, pa vam ne treba čak ni padati na pamet da biste spremili.

Spremanje u oblaku je još jedan dobar način osiguranja vaših podataka, čak i ako vaš uređaj ima problema. Sync.com je naš top usluga. Naš najbolji članak za pohranu u oblaku sadrži mnoštvo drugih opcija, no pogledajte ga.

Uz to, pretpostavimo da niste uradili ni jedno od ovih stvari i suočite se s izgledom da ćete raditi bez svog remek-djela od 5000 riječi. Imate još uvijek nekoliko opcija. Prijeđimo ih.

Kako vratiti Wordov dokument

Prvo, Word uključuje značajku automatskog oporavka koja skenira datoteke svaki put kada se pokrene. Ako mislite da ste izgubili podatke, možete pokušati ponovo pokrenuti Word kako bi provjerili je li datoteka obnavlja za vas.

Ako se ne pokrene automatski, možete ga pokrenuti ručno. U programu Word 2010 to je jednostavno kao klikanje na “recent” u izborniku “file”, zatim klikanje na “recovery neshranjenih dokumenata”..

Automatsko oporavak je po našem iskustvu učinkovit i često će vam doći u pomoć nakon pada ili neočekivanog ponovnog pokretanja. Uprkos tome, zadnjih nekoliko minuta vašeg rada moglo bi biti izgubljeno zauvijek.

Word vam omogućuje češće spremanje podataka o automatskom oporavku. U Word 2007, na primjer, možete otvoriti mogućnosti, prebaciti se na stranicu “save” i promijeniti vrijednost za “save the AutoRecover each”. Također ćete htjeti provjeriti je li potvrdni okvir pokraj nje.

Možete pokušati loviti i na datoteke s nastavkom “asd”. Oni su privremene datoteke koje Word koristi za pohranjivanje vašeg rada dok idete, ali prije nego što spremite. Ako ih možete pronaći, Word bi trebao biti u mogućnosti otvoriti i vratiti barem neke izgubljene podatke.

Korištenje oporavka podataka za oporavak datoteka datoteka

Ipak, Word nije jedini alat koji može oporaviti svoje dokumente. Ako vaš tvrdi disk ima problema, možete koristiti chkdsk koji je isporučen u sustavu Windows ili isprobati namjenski alat za oporavak. Naš popis najboljih softvera za oporavak podataka dobro je mjesto za traženje davatelja usluga.

Alati za oporavak diska mogu vam pomoći i ako ste slučajno izbrisali nešto, a ono se nije pokazalo u košu za otpatke..

Upotreba chkdsk-a podrazumijeva pokretanje naredbenog retka pritiskom na Windows + R, a zatim upisivanjem „cmd“. Nakon toga upišite “chkdsk / f E :,” zamjenjujući E slovom pogona. Provođenje skeniranja može potrajati neko vrijeme, pa bi moglo biti dobro vrijeme za pauzu zaslona dok čekate.

chkdsk

Softver za oporavak podataka može vam pomoći kod težih problema s gubitkom podataka. Ako je disk oštećen i chkdisk ne uspije, daju vam pristojnu priliku za povrat podataka. Jednostavniji su i za upotrebu od chkdsk-a.

Na raspolaganju vam je puno alata za oporavak podataka. Pogledajte naše preglede za oporavak podataka i naš pregled najboljih alata za više informacija.

Kao što možete pročitati u našem pregledu Stellar Data Recovery i pregledu CleverFiles Disk Drill, ova dva alata su korisne opcije ako vam Wordov auto-oporavak nije uspio. Stellar će vas korak po korak voditi kroz postupak oporavka i na kraju vam dati popis oporavljenih datoteka. To košta 50 dolara godišnje za standardnu ​​verziju, što je poštena cijena za oporavak vašeg napornog rada.

zvjezdane-Phoenix-scan-napredak

Završne misli

Ako mislite da ste izgubili Wordov dokument, možete učiniti mnogo stvari kako biste pokušali vratiti podatke. Nijedan od naših savjeta neće raditi svaki put, ali oni vam daju šansu da obnovite svoje podatke i izbjegnete gnjev svog šefa ili učitelja.

Najbolji savjeti koje treba slijediti napravljeni su prije gubitka podataka. Rješenja za automatsko sigurnosno kopiranje i pohranu su jeftina i lako se plaćaju sami nakon pada jednog tvrdog diska. Ipak imate opcije nakon događaja. Oni nikada nisu potpuno pouzdani, ali sve ih vrijedi pokušati ako katastrofa napadne.

Ako ste patili od gubitka podataka, voljeli bismo čuti o vašim iskustvima u komentarima u nastavku. Ako ste koristili naš vodič za vraćanje podataka ili imate druge savjete, javite nam se. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map