Jednostavan algoritam za sigurnosno kopiranje vaših diskova

Ako radite u IT-u, tada ćete uvažiti potrebu redovitog sigurnosnog kopiranja pogona izvanmrežno (na lokalnim radnim stanicama ili poslužiteljima) kao i na mreži. Za veću kontrolu, sigurnost i upotrebljivost, bolje je imati interni uslužni program za izradu sigurnosnih kopija datoteka. Ovaj članak predstavlja algoritam koji možete koristiti da biste započeli s internim aplikacijama za izradu sigurnosnih kopija datoteka.


Usluge izrade sigurnosnih kopija na mreži neizbježno su robusnije, skalabilnije i distribuiranije, ali postoje poznati problemi, posebno s privatnošću, sigurnošću i dostupnošću zbog kojih je važno da tvrtke održavaju izvanmrežne sustave sigurnosnih kopija datoteka za dodatnu redukciju podataka..

dostupnost

Internetske usluge nisu uvijek dostupne. Iako je sama usluga uvijek može biti dostupna na mreži, ne može biti uvijek moguće pristupiti usluzi prema potrebi i po potrebi.

Tipični razlozi zbog kojih pristup ne može biti uvijek mogući su prekidi napajanja (učestali u nekim zemljama), prekid opreme, rutinsko održavanje ili nadogradnje, isključenje mreže (što je često u nekim zemljama, posebno u razvoju u svijetu) ili čak vrlo loše vrijeme koje može biti ometaju normalan rad mrežne opreme.

stanke
© Cloudwards.net 

U vrijeme kada Internet ili internetske usluge nisu dostupne ili dostupne, najbolje je imati lokalni (offline) uslužni program za izradu sigurnosnih kopija datoteka za održavanje viška na čekanju kada se ponovo može pristupiti internetskoj usluzi..

Zapravo, najbolje je istodobno održavati lokalne i internetske viškove tako da čak i kada internetskoj usluzi ne može pristupiti, točnim datotekama ili potrebnim podacima mogu se pristupiti lokalno..

Privatnost

Poznati su problemi s privatnošću kod mrežne pohrane podataka. Jedan od strahova koji tvrtke imaju u vezi sigurnosnih kopija sustava je ograničena kontrola nad njihovim podacima. Uz mnoge internetske sigurnosne kopije, poslovne datoteke i podaci pohranjuju se na vanjskim (javnim) poslužiteljima gdje mogu biti podvrgnuti pristupu treće strane u jednom ili drugom obliku..

privatnost

Čak i ako sigurnost podataka nije neposredna prijetnja, činjenica da pružatelj može rukovati ili ih čak modificirati za pohranu, vrlo je uznemirujuća za mnoge tvrtke. S lokalnim ili izvanmrežnim sustavom sigurnosne kopije podataka tvrtke se nikada ne moraju brinuti o privatnosti.

sigurnosti

Internetske usluge uvijek su izložene sigurnosnim prijetnjama. Bilo da govorimo o DDoS napadima (distribuiranom uskraćivanju usluge) ili krađi informacija, rizici su stvarni za tvrtke.

U nedavnom sjećanju, Sonyjeve baze podataka napale su se u travnju 2011., ostavljajući vitalne podatke o kupcima u rukama hakera, s otprilike 77 milijuna računa ukradenih u kvaru koji je trajao 24 dana.

sigurnost u oblaku
Sigurnost u oblaku

Odnedavno je muški Skype račun hakiran šest puta u jednom danu. Događaji poput ovih potiču strah za sigurnost internetskih usluga općenito, iako uspješni napadi nisu uobičajeni. Ove vrste sigurnosnih prijetnji nisu primjenjive na lokalne uređaje za pohranu, posebno ako domaćin računalo ili mreža nisu povezani na Internet.

5 razloga za korištenje uslužnog alata za izradu sigurnosnih kopija datoteka

Greater Control: imate potpunu kontrolu nad svojim podacima kada koristite interni uslužni program za izradu sigurnosnih kopija datoteka. Nema ovdje pitanja oko privatnosti.

Ušteda troškova: činjenica da je to u kompaniji znači da ne morate platiti ni cent za to – to je razvijen, održavan i nadograđen kako to zahtijeva vaš interni informatički zaposlenik.

Više sigurnosti: vaši su podaci mnogo sigurniji na lokalnom tvrdom disku ili privatnoj mreži nego na javnoj mreži sve dok poduzimate i odgovarajuće sigurnosne mjere opreza..

Veća upotrebljivost: Još jedna velika prednost posjedovanja vlastitog uslužnog programa za izradu sigurnosnih kopija datoteka je da ga možete prilagoditi tako da postupa sa sigurnosnim kopijama upravo onako kako vam trebaju – pa govorimo o inherentno efikasnijem rješenju.

Višestruka implementacija: budući da je to vaše vlastito rješenje, možete ga implementirati bilo gdje i na bilo koji način bez ikakvih ograničenja, za razliku od rješenja treće strane.

Jednostavan algoritam za oblikovanje vlastitog uslužnog programa za sigurnosno kopiranje datoteka

Sada kada razumijete prednosti vlastitog uslužnog programa za izradu sigurnosnih kopija datoteka, razmotrit ćemo jednostavan algoritam koji možete koristiti za dizajniranje vlastite aplikacije.

sigurnosna kopija datoteke
© Cloudwards.net

Gornja shema tijeka algoritam je za jednostavnu aplikaciju sigurnosne kopije datoteka. Kao što je prikazano na slici, osnovna aplikacija za sigurnosno kopiranje datoteka sastoji se od: sigurnosnog registra registra, sigurnosnog sigurnosnog spremnika (kontroler), korisničkog unosa, agenta kopiranja i upravitelja izvještaja.

Kako radi

Kao što je spomenuto ranije, jednostavan sustav sastoji se od samo pet komponenti: registra, spremnik, ulaz, agent za kopiranje i upravitelj izvještaja.

To je tako jednostavno! Zapravo, s ovim algoritmom trebali biste biti na dobrom putu za izradu internih sigurnosnih kopija. Ako vještine nisu dostupne, ne očajavajte. U sljedećem ćemo članku donijeti upute za razvoj vlastitog alata za izradu sigurnosnih kopija datoteka s potpuno kodiranim primjerima, pa pripazite..

Zaključak

Nadamo se da je to bilo zanimljivo čitanje i sigurno smo pokrili neke temelje: razmotrili smo zašto je lokalno (izvanmrežno) sigurnosno kopiranje podataka važno i naveli razloge poput dostupnosti, privatnosti i sigurnosti. Osigurali smo i pet sjajnih razloga zašto biste trebali ulagati u interni uslužni program za izradu sigurnosnih kopija, uključujući veću kontrolu, uštedu troškova, veću upotrebljivost, veću sigurnost i višestruku primjenu.

Napokon, upravo smo vidjeli algoritam za razvoj vlastitog uslužnog uslužnog programa za sigurnosno kopiranje podataka. Ništa pametno, ali posao će biti obavljen. I obećali smo vam donijeti članak s potpuno šifriranim postupkom o tome kako napraviti vlastitu sigurnosnu kopiju, pa svakako pripazite na to. Nastavite dolaziti komentare i neka razgovaraju! Postavljajte pitanja o članku i dobijte trenutne povratne informacije od tima.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map