CloudBerry vs Carbonite: Prilagodba vs praktičnost

Mnogo je usluga koje mogu sigurnosno kopirati vaše podatke, a u ovom ćemo članku razmotriti dvije mogućnosti. Usporedit ćemo uparivanje CloudBerry sigurnosnih kopija s Wasabijem protiv Carbonite i vidjeti što će se pojaviti na vrhu.


Odabrali smo Wasabi jer ima sjajnu cijenu po gigabajtu, zajedno s jakim sigurnosnim i podatkovnim centrima u SAD-u i, uskoro, Nizozemskoj, koja koristi za postizanje većih brzina prilikom prijenosa i preuzimanja datoteka. To znači da možete postaviti veličinu prostora za pohranu na način koji želite. Više informacija o usluzi možete pronaći u našem pregledu Wasabi.

CloudBerry Backup ima partnera jer nije internetska izrada sigurnosnih kopija i ne pruža prostor za pohranu niti pohranjuje datoteke. Djeluje kao kontrolni centar koji vam pomaže upravljati sigurnosnim kopijama planova za druge usluge pohrane u oblaku.

Karbonit je standardna usluga, ali i na našem je popisu najboljih sigurnosnih sigurnosnih rješenja.

Ako želite znati više o natjecateljima, pročitajte naš pregled CloudBerry sigurnosnih kopija i pregled karbonita. Ako ste zbunjeni zbog razlike između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije, pročitajte naše objašnjenje.

Korištenje sigurnosne kopije u oblaku pametno je jer ne možete biti sigurni koliko će trajati vaš tvrdi disk i možete izgubiti svoje podatke zbog kvara ili rušenja. Možete upotrijebiti softver za oporavak podataka da biste pokušali vratiti datoteke, ali to nije pouzdana metoda. Ne možete se osloniti ni na SSD diskove, jer oni imaju više pogrešaka u podacima, čak i ako je stopa otkaza manja od 1 posto.

Kroz pet rundi vidjet ćemo kako se usluge međusobno uspoređuju kako bismo vam pomogli da odaberete jedan. Na kraju svakog nazivamo pobjednika. Nakon zvona, napravit ćemo rekapitula i proglasiti ukupnog pobjednika.

1

Vrijednost

Dobivanje više za manje novca dobra je vrijednost i imate veće šanse da pronađete plan koji odgovara vašim potrebama ako postoji veliki izbor istih. Odlično je ako i davatelj nudi besplatan plan ili probno razdoblje, tako da možete testirati uslugu. Ako tražite neograničenu sigurnosnu kopiju, pogledajte naš najbolji neograničen popis sigurnosnih kopija na mreži.

Većina pružatelja sigurnosnih kopija u oblaku naplaćuje vas po broju računala i gigabajta prostora, ali CloudBerry Backup je drugačiji. Budući da s njim ne možete pohraniti, morate kupiti samo jednokratnu licencu. Najjeftinija licenca zove se Desktop i košta 49,99 dolara, dok najskuplja licenca, Ultimate, iznosi 299,99 dolara.

Tu se sve još ne završava jer ćete morati platiti i rezervnu kopiju izbora. Wasabi mjesečno naplaćuje .0049 USD po gigabajtu prostora za pohranu. Za 1TB na Wasabi-ju morat ćete pojesti pet USD mjesečno, što je jedna od najboljih IaaS ponuda na tržištu.

cberry-vs-CARBONITE-cberry-cijena

Carbonite nudi tri plana za neograničeno skladištenje: Basic, Plus i Prime. Basic košta 71,99 USD godišnje i pruža neograničenu sigurnosnu kopiju golih kostiju. Plus je najpopularniji plan i dodaje sigurnosnu kopiju vanjskog pogona i automatsku sigurnosnu kopiju videa za 111,99 USD godišnje. Za 149,99 USD godišnje, Prime vam pruža kurirsku uslugu oporavka uz ostatak.

Prije pretplate trebali biste koristiti probno razdoblje od 15 dana za testiranje usluge. Ako odlučite da je karbonit dobra sprema, možete dobiti popust od 5 posto za plaćanje za dvije godine ili 10 posto za tri. Trenutno novi kupci koji na bilo koji plan kupuju dvogodišnju ili trogodišnju pretplatu ostvaruju popust od 20, odnosno 30 posto.

Usluga vam omogućuje i sigurnosno kopiranje više računala. Carbonite Safe Backup Pro kreće se od 287,99 USD godišnje i omogućuje sigurnosno kopiranje čak 25 računala i osigurava 250 GB rezervnog prostora.

cberry-vs-CARBONITE-CARBONITE-cijena

Uparen s Wasabijevom jeftinom ponudom, CloudBerry Backup jeftiniji je od neograničene sigurnosne kopije Carbonitea. To je još vjerovatnije kada se uzme u obzir dugoročni trošak. CloudBerry Backup s Wasabijem pobijedio je u ovom krugu.

Round: Vrijednost bodova za Backup Cloudberry MSP360

2

sigurnosti

Snažna sigurnost čuvat će sigurnosnu kopiju. Njegova snaga ovisi o enkripciji koja se koristi u tranzitu i u mirovanju, koji protokol štiti vaše datoteke tijekom prijenosa, itd. U najboljem slučaju, usluga je kvalificirana kao nula znanja, što znači da samo možete čitati datoteke. Važna je i dvofaktorska provjera autentičnosti jer pomaže ako netko ukrade vašu lozinku.

CloudBerry Backup podržava te sigurnosne metode, ali to ovisi i o partnerskoj usluzi. Sa kompatibilnim partnerom CloudBerry Backup podržava do AES 256-bitne na strani klijenta. Mnoge usluge podržavaju samo šifriranje na strani poslužitelja. Ako ga imate na strani klijenta, samo vi možete kontrolirati ključ za šifriranje i čitati vaše podatke. Ako odlučite koristiti šifriranje na strani klijenta, upamtite zaporku jer CloudBerry sigurnosna kopija neće je moći resetirati.

Tijekom prijenosa usluga koristi TLS protokol za zaštitu vaših datoteka. Wasabi koristi dvofaktorsku autentifikaciju i enkripciju u mirovanju. Ne koristi privatno šifriranje, ali funkcionirat će s CloudBerryjevim šifriranjem na strani klijenta..

cberry-vs-CARBONITE-cberry-sigurnost

Wasabi ima podatkovne centre koji imaju rang 4 mjesto prema Institutu za Uptime, što znači da su tamo 99,9 posto vremena. Koriste sigurnosne patrole, CCTV nadzor i biometrijske skenere kako bi spriječili uljeze da dobiju pristup. Više o njima pročitajte ovdje.

Amazonovi poslužitelji podvrgavaju se revizijama treće strane i ograničavaju pristup na temelju načela najmanje privilegije. Također koriste sustave detekcije, multifaktorsku provjeru autentičnosti, nadzor i još mnogo toga. Zgrade su također u stanju podnijeti poplave, potrese i požare zahvaljujući odzivnoj opremi, automatskim senzorima i mjerama redukcije podataka..

Carbonite šifrira korisničke datoteke 128-bitnom enkripcijom Blowfish prije nego što ih prenese u oblak pomoću TLS protokola.

Usluga zatim podatke osigurava na svojim poslužiteljima 128-bitnom AES enkripcijom i pohranjuje vaš ključ u zaštićenom podatkovnom centru kako bi zaposlenici ne mogli čitati vaše podatke. Također možete omogućiti privatno šifriranje ako ste korisnik sustava Windows i sami upravljate ključem. U tom slučaju usluga će se prebaciti na AES 256-bitnu, ali nećete moći resetirati zaporku ako je izgubite.

Ako ne upotrebljavate privatno šifriranje, možete se pouzdati u dvofaktorsku provjeru autentičnosti koja će vam pomoći da zaštitite svoj račun. Vjerojatno nećete morati jer karbonit ima snažne zahtjeve za zaporkom.

cberry-vs-CARBONITE-CARBONITE sigurnosti

Carbonite pohranjuje vaše datoteke u sigurnim podatkovnim centrima. Oni mogu izdržati virtualne napade, kao i katastrofe poput zemljotresa i požara. Njihove sigurnosne mjere uključuju suvišnu raznolikost jedinice za distribuciju napajanja, rezervnu bateriju, generatore na licu mjesta, sustave za kontrolu klime, zaštitne patrole 24/7, biometrijske skenere, elektroničke ključ kartice i TV nadzor sa zatvorenim krugom..

Obje službe imaju jaku sigurnost. Iako CloudBerry Backup koristi TLS protokol i mogućnost šifriranja na strani klijenta i u mirovanju se mijenja s partnerskom uslugom, on ima veliku sigurnost kada je povezan s Wasabijem. Carbonite pruža privatnu enkripciju i koristi TLS protokol, ali CloudBerry je fleksibilniji, pa pobjeđuje u ovom krugu.

Round: Sigurnosna točka za Cloudberry Backup by MSP360

3

Ubrzati

Početna izrada sigurnosnih kopija uz bilo koju uslugu može dugo potrajati. Koliko dugo ovisi o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. Što ste bliži, to će biti bolja vaša veza. Usluge dobivaju više bodova ako vam omogućuju podešavanje postavki prijenosa, brzinu gasa i korištenje algoritma prijenosa na razini bloka, koji pomaže nakon početnog sigurnosnog kopiranja.

Pomoću CloudBerry Backupa, prijenosi idu izravno na treću uslugu, što je u ovom slučaju Wasabi. CloudBerry Backup je dobar partner jer postiže velike brzine uprkos tome što ima dva podatkovna centra u SAD-u i jedan u Nizozemskoj koji će djelovati u siječnju 2019. godine..

Proveli smo testove iz jugoistočne Azije i dobili smo prosječno 19 minuta za učitavanje mape od 1 GB. To je sjajan rezultat s obzirom na udaljenost do poslužitelja i činjenicu da su datoteke šifrirane prije prijenosa pomoću CloudBerry-ove enkripcije na strani klijenta prije nego što su poslane.

Karbonit nije bio dobar kao u našim testovima, koji su provođeni izvan Bostona, Massachusetts, jer je bilo potrebno više od tri sata za učitavanje mape od 1 GB. Iako početni prijenos može biti spor, kasniji prijenosi bit će brži zahvaljujući kopiranju na razini bloka. Brzina preuzimanja također je bila brza.

Ovo kolo ide u CloudBerry Backup s Wasabijem jer je mnogo brže od Carbonitea za prijenos i preuzimanje.

Round: Točka brzine za Backup Cloudberry MSP360

4

Jednostavnost korištenja

Postavljanje sigurnosne kopije, kao i naknadni podaci i povrat podataka, trebali bi biti jednostavni. Da bi se to osiguralo, desktop klijenti bi trebali raditi na većini sustava, a njihova sučelja trebaju biti intuitivna, atraktivna i laka za upotrebu. To vrijedi i za web i mobilne klijente.

To nije slučaj s CloudBerry sigurnosnim kopijama jer je postavljanje teško. Račun morate dodati partnerskoj usluzi koju ručno koristite i stvoriti sigurnosnu kopiju, koja zahtijeva odabir između mnogih opcija. Ako se volite boriti sa postavkama, svidjet će vam se, ali glavni korisnici će se htjeti uskladiti.

Ako ste dio posljednje kategorije, pročitajte naš način korištenja CloudBerry sigurnosnih kopija s vodičem Amazon S3 da biste shvatili što trebate učiniti da biste započeli koristiti Wasabi.

Oporavak datoteka je također složen, ali vam omogućuje stvaranje zamršenog plana sigurnosnih kopija koji odgovara vašim potrebama.

cberry-vs-CARBONITE-cberry-sučelje

Klijent za stolna računala za Windows ima jasno sučelje koje je slično Microsoft Officeu, ali nije najprivlačnije što smo vidjeli. U skladu s tim, nalazi se na našem popisu najboljih sigurnosnih kopija oblaka za Windows. Tu su i klijenti za macOS i Linux.

cberry-vs-CARBONITE-cberry sučelje-web

Oni koji imaju Linux distribuciju bez grafičkog korisničkog sučelja mogu pristupiti web sučelju putem aplikacije za desktop. Ima atraktivan, ravan dizajn koji je jasan i omogućava vam da brzo pronađete ono što vam treba.

Postoji web sučelje kojem možete pristupiti putem web stranice CloudBerry, ali ono funkcionira samo s Amazonom S3.

cberry-vs-CARBONITE-CARBONITE sučelje desktop

Carboniteov stolni klijent je jednostavan i ne opterećuje vas mogućnostima. Većina procesa je automatizirana, pa je potrebno samo jedan korak da pokrenete izradu sigurnosnih kopija. Dostupno je za Windows i macOS, ali ne i za Linux.

Boja usluge kodira vaše datoteke, tako da možete lako provjeriti njihov status. Izuzima neke datoteke i proširenja i ne izrađuje sigurnosnu kopiju datoteka većih od 4 GB, pa ih trebate odabrati ručno kako biste ih uključili.

cberry-vs-CARBONITE-CARBONITE sučelje-web

Ako kliknete vezu “prikaži sigurnosnu kopiju”, preusmjerit ćete se na web sučelje. Sjajan je, ali funkcionalan i omogućuje vam provjeru statusa sigurnosne kopije, pristup datotekama i upravljanje računom.

To možete učiniti i s mobilnom aplikacijom za Android i iOS. Sučelje je jasno i minimalno, pa vas neće zbuniti. Može automatski pohraniti datoteke i sigurnosne kopije fotografija s vašeg telefona. To radi samo za fotografije, ali je neograničeno, tako da je još uvijek dobar posao.

Jasno je da će se oni koji vole petljati s postavkama osjećati kao kod kuće koristeći CloudBerry Backup, ali drugi to neće učiniti. Iako nije dostupan za Linux, s Carboniteom je puno lakše raditi, a njegova mobilna aplikacija omogućuje sigurnosnu kopiju neograničenih fotografija. Pobjeđuje u ovom krugu.

Runda: Točka jednostavnosti upotrebe za karbonit

5

Presuda

CloudBerry Backup i Carbonite nalaze se na našoj listi najboljih internetskih sigurnosnih kopija. CloudBerry Backup bliži je vrhu i ukupni je pobjednik u ovoj usporedbi jer pruža snažnu sigurnost i velike brzine. Primamljivo je i za korisnike napajanja koji se vole maziti i oni. Možete pročitati o dobrim alternativama za partnerstvo u našem najboljem oblaku IaaS za komad za hosting datoteka.

Pobjednik: CloudBerry sigurnosna kopija

Ipak, karbonit nije bezobrazan. Ako vam treba dobra vrijednost i neograničen sigurnosni prostor, nećete pogriješiti s njom.

Što misliš? Slažete li se da je karbonit bolji izbor? Koju uslugu koristite za sigurnosno kopiranje datoteka? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map