CloudBerry Backup vs Acronis True Image: Fleksibilnost u odnosu na brzinu

Teško je kretati se na ogromnom tržištu mrežnih rješenja sigurnosnih kopija. Zbog toga smo sastavili popis najboljih online sigurnosnih rješenja za pomoć pri odabiru. Ipak, ako se još uvijek ne možete odlučiti i vagate CloudBerry Backup vs Acronis True Image, na pravom ste mjestu. Usporedit ćemo ih u ovom članku da vidimo koja je usluga bolja.

Acronis True Image je standardna internetska kopija sigurnosnih kopija, ali CloudBerry Backup treba uslugu partnera jer nije. Umjesto toga, rješenje o infrastrukturi kao usluzi koje ne nudi sigurnosne kopije prostora i djeluje poput kontrolnog centra koji vam pomaže u upravljanju sigurnosnim planovima za druge usluge pohrane u oblaku.

Za ovaj potez uparavamo CloudBerry Backup s Wasabijem jer ima izvrsne cijene i infrastrukturu poslužitelja. Usluga je jeftina i skalabilna, što znači da možete postaviti željenu veličinu prostora i odrediti koliko ćete platiti. Više informacija o tome možete pronaći u našem pregledu Wasabi.

Ako želite znati više o natjecateljima, pročitajte naš pregled CloudBerry sigurnosnih kopija i Acronis True Image pregled. Ako ovo čitate i imate na umu pohranu u oblaku, pročitajte naše objašnjenje razlike između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije.

Odlično je koristiti sigurnosne kopije u oblaku jer vam se tvrdi disk može srušiti, netko bi vam mogao ukrasti prijenosno računalo ili bi neka druga nesreća mogla izgubiti podatke.

Možete upotrijebiti softver za oporavak podataka da biste pokušali vratiti datoteke, ali to nije pouzdana metoda. Solid-state pogoni nisu ni pouzdani, jer imaju više pogrešaka u podacima, iako je stopa otkaza manja od 1 posto.

Kroz pet rundi vidjet ćemo kako se usluge međusobno uspoređuju. Na kraju svakog nazivamo pobjednika. Tada ćemo, na kraju, napraviti rekapitula i proglasiti ukupnog pobjednika.

1

Vrijednost

Najbolje je ako usluga ima planove koji nude dobru vrijednost, što znači da pružaju više rezervnog prostora za manje novca. Još je bolje ako postoji širok izbor planova, tako da možete pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama. Odlično je ako i davatelj nudi besplatan plan ili probno razdoblje, tako da možete testirati uslugu. Ako tražite neograničenu sigurnosnu kopiju, pogledajte naš najbolji neograničen popis sigurnosnih kopija na mreži.

cberry-vs-Acronis-cberry-cijene

Za razliku od većine pružatelja sigurnosnih kopija u oblaku, koji naplaćuju prema broju računala i gigabajta prostora, CloudBerry Backup zahtijeva da kupite jednokratnu licencu. Po cijeni od 49,99 dolara Desktop je najjeftinija opcija. Najskuplja, Ultimate, iznosi 299,99 dolara. Možete testirati sigurnosnu kopiju za Desktop 15-dnevnim besplatnim probnim vremenom prije nego što se odlučite na pretplatu.

Izbjegavajući to, morate dobiti uslugu sigurnosnih kopija koja pruža rezervni prostor. Wasabi naplaćuje 0,0000 USD po gigabajtu prostora za pohranu. Za 1000 GB morat ćete pojesti samo 5 USD mjesečno. Preuzimanje neće koštati ni sekundu, za razliku od ostalih IaaS usluga.

cberry-vs-Acronis-Acronis-cijene

Acronis True Image također ima mogućnost doživotne licence. No, ne preporučujemo nabavu jer vam on omogućuje sigurnosnu kopiju u lokalnu pohranu, a ne u oblak. Postoje dva plana pretplate: Napredni i Premium.

Napredni košta 4,16 USD mjesečno, odnosno 49,99 USD godišnje, za 250 GB. Uključuje sigurnosnu kopiju slike, aktivno kloniranje diska, univerzalno vraćanje i sigurnosno kopiranje na društvenim medijima.

Premium je 8,33 USD mjesečno, odnosno 99,99 USD godišnje, za 1TB. Na popis značajki dodaje se blockchain certificiranje datoteka i elektroničkog potpisa.

Ako platite za povećanje veličine prostora za pohranu, dobit ćete ga po sniženoj cijeni. To se odnosi i na broj računala koja su uključena u plan.

CloudBerry sigurnosna kopija u kombinaciji s Wasabijem ima sjajne cijene, a iako zahtijeva kupnju licence i plaćanje rezervnog prostora, jeftinija je od njenog protivnika. CloudBerry Backup uparen s Wasabijem pobjeđuje u ovom krugu.

Round: Vrijednost bodova za Backup Cloudberry MSP360

2

sigurnosti

Trebate odabrati sigurnosnu kopiju usluge s jakom sigurnošću da biste zaštitili svoje podatke. Njegova snaga ovisi o enkripciji koja se koristi tijekom prijenosa i u mirovanju, a koji protokol štiti vaše datoteke tijekom prijenosa i druge čimbenike.

Najbolje je ako se usluga kvalificira kao nula znanja, što znači da možete čitati samo vaše datoteke. Važna je i dvofaktorska provjera autentičnosti jer pomaže u sprječavanju pristupa vašem računu ako netko ukrade vašu lozinku.

cberry-vs-Acronis-cberry-sigurnost

CloudBerry Backup podržava te sigurnosne metode, ali njihova dostupnost također ovisi o partnerskoj usluzi. S pravim partnerom CloudBerry Backup može koristiti do AES 256-bitnih na strani klijenta.

Mnoge usluge podržavaju samo šifriranje na strani poslužitelja. Ako ga imate na strani klijenta, samo vi možete kontrolirati ključ za šifriranje i čitati vaše podatke. Ako odlučite koristiti šifriranje na strani klijenta, obavezno zapamtite zaporku jer CloudBerry sigurnosna kopija neće je moći resetirati.

Tijekom prijenosa CloudBerry koristi TLS protokol kako bi zaštitio vaše datoteke dok će inačica pomoći ako neki od njih budu pogođeni ransomware-om. Wasabi podržava enkripciju u mirovanju i daje vam dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Iako nema izvornu privatnu enkripciju, on će raditi s implementacijom CloudBerry Backupa.

Wasabijevi podatkovni centri četvrti su stupanj što je najviša ocjena Uptime instituta sa 99,9 posto jamstva za produženo vrijeme. Imaju patrole, CCTV nadzor i biometrijski skener kako bi spriječili uljeze. Pročitajte ovo za više informacija o njima.

cberry-vs-Acronis-Acronis-sigurnost

Acronisovi podatkovni centri također su sigurni, jer koriste biometrijsko skeniranje, ključne kartice, patrole i nadzor kako bi se osiguralo da nema prekršaja. Vaši podaci pohranjuju se i na više poslužitelja koji su zaštićeni od prirodnih katastrofa i požara.

Acronis True Image koristi 256-bitnu AES enkripciju za skeniranje datoteka i TLS / SSL protokol kako bi ih zaštitili tijekom prijenosa. Možete šifrirati datoteke i prije slanja na Acronisove poslužitelje. To znači da morate unijeti svoju lozinku, koju samo vi znate. Datoteke će ostati šifrirane u oblaku dok ih ne dešifrirate. Zbog toga usluga postaje nula znanja.

Tu je i nova značajka pod nazivom Acronis Active Protection koja pomaže protiv napada ransomwarea. Ako ne uspije, možete se osloniti na verziju da biste preuzeli datoteke. Nažalost, ne postoji dvofaktorska provjera autentičnosti.

Obje usluge nude snažne sigurnosne značajke koje štite vaše podatke, ali CloudBerry Backup omogućuje vam partnerstvo s uslugom koju želite i omogućuje daljnje podešavanje plana sigurnosnih kopija. Ovo kolo dodjeljujemo CloudBerry Backup-u i Wasabi-ju.

Round: Sigurnosna točka za Cloudberry Backup by MSP360

3

Ubrzati

Početna izrada sigurnosnih kopija može dugo potrajati. Koliko dugo ovisi o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. Što ste bliži, to će biti bolja vaša veza.

Ako vam sigurnosna kopija omogućuje postavljanje preferiranih postavki prijenosa, povećajte broj niti kako biste povećali brzinu i po potrebi ih prigušite, to je još bolje. Algoritam prijenosa na razini bloka također će pomoći nakon početnog sigurnosnog kopiranja.

CloudBerry Backup nije presudan faktor brzine, usluga je treće strane. U ovom slučaju, to je Wasabi. Ima podatkovne centre u Oregonu, Sjeverna Virginija i onaj koji će djelovati u Nizozemskoj u siječnju 2019. godine.

Testirali smo ga iz jugoistočne Azije i dobili smo prosječnu brzinu od 19 min za mapu od 1 GB. To je sjajan rezultat s obzirom na to da su datoteke šifrirane pomoću enkripcije na strani klijenta CloudBerry Backup prije nego što su poslane. Osim toga, vaše brzine bit će još bolje ako se približite Wasabijevim poslužiteljima.

Acronis True Image nije spora. Zapravo nas je iznenadila svojom brzinom jer je za sigurnosnu kopiju i oporavak mape od 1 GB trebalo samo 15 minuta. Koristili smo “optimalnu” postavku za preuzimanje, ali postoji i “maksimalna” koja je, vjerojatno, još brža.

Uzimajući u obzir impresivne rezultate koje je Acronis True Image pokazao na našim testovima, jasno je da je brži od mnogih usluga. CloudBerry sigurnosna kopija s Wasabijem ima velike brzine, ali ne ide baš tako.

Kolo: Točka brzine za pregled stvarnih slika Acronis 2020

4

Jednostavnost korištenja

Jednostavnost upotrebe trebala bi biti jasna. Što je bolje, više se možete usredotočiti na svoj rad, umjesto da brinete o svojim podacima. Da bi se to osiguralo, desktop klijent treba raditi na većini operativnih sustava, a njegovo sučelje, zajedno s web-om i mobilnim aplikacijama, trebalo bi biti ugodno i intuitivno za korištenje.

Postavljanje CloudBerry sigurnosne kopije je teško. Morate dodati račun partnerskoj usluzi koju ručno koristite i stvoriti sigurnosnu kopiju za koju morate odabrati između mnogih opcija. Ako se volite pozabaviti postavkama, svidjet će vam se, ali glavni korisnici će to htjeti riješiti.

Ako sebe smatrate dijelom mainstream-a, pročitajte naš način korištenja CloudBerry Backupa s Amazon S3 vodičem kako biste stekli uvid u ono što trebate učiniti da biste ga pokrenuli s Wasabijem.

Ni datoteke nije lako oporaviti, ali omogućuje vam izradu zapletenog plana sigurnosnih kopija koji odgovara vašim potrebama.

cberry-vs-Acronis-cberry sučelje

Klijent za stolna računala za Windows ima jasno sučelje koje je slično Microsoft Officeu, ali nije najprivlačnije što smo vidjeli. U skladu s tim, nalazi se na našem popisu najboljih sigurnosnih kopija oblaka za Windows. Tu su i klijenti za macOS i Linux. Međutim, nemaju sve značajke koje ima inačica sustava Windows.

cberry-vs-Acronis-cberry-sučelju-web

Ako imate distribuciju Linuxa bez grafičkog korisničkog sučelja, možete pristupiti web sučelju s aplikacije desktop. Ima moderan i atraktivan dizajn koji je jasan i omogućava vam da brzo pronađete ono što vam treba.

Postoji web sučelje kojem možete pristupiti putem web stranice CloudBerry, ali ono funkcionira samo s Amazonom S3.

Acronis True Image djeluje na Windows i macOS. Ako ste korisnik Linuxa, potražite prikladnu uslugu u našem najboljem sigurnosnom kopiju za članak u internetu.

Desktop klijent je intuitivan i jednostavan za navigaciju, ali njegov bi tekst trebao biti veći. Na lijevoj strani je izbornik za kretanje po aplikaciji.

Možete ga koristiti za sigurnosno kopiranje svega, umjesto da morate odabrati određene datoteke. Za to je potrebno više prostora, ali olakšava stvaranje sigurnosnog plana. Ako se odlučite za to na taj način, možete izuzeti datoteke koje ne želite sigurnosno kopirati. Uz to, njegove su obavijesti korisne za ažuriranje.

Ako ste u pokretu, možete upotrijebiti internetsku nadzornu ploču da biste izvršili ručne sigurnosne kopije i oporavili datoteke. To ga čini korisnim za daljinsko upravljanje. Internetsko sučelje je jasno i neće vas zbuniti.

CloudBerry Backup je sjajan za napredne korisnike, ali Acronis True Image jednostavan je za upotrebu i neće zbuniti korisnike, tako da je ovo kolo prešlo na njega.

Kolo: Jednostavnost upotrebe za pregled stvarnih slika Acronis 2020

5

Presuda

CloudBerry Backup i Acronis True Image treći su i četvrti na našoj listi najboljih internetskih sigurnosnih kopija, a to potvrđuje rezultat u ovom članku. Međutim, zahvaljujući malo boljoj vrijednosti, većoj fleksibilnosti i boljoj sigurnosti, ovdje ćemo približiti CloudBerry Backup i proglasiti ga pobjednikom, pa makar i dlakom.

Pobjednik: CloudBerry sigurnosna kopija

U skladu s tim, Acronis True Image još uvijek je odličan izbor jer CloudBerry Backup ne može to nadvladati velikim maržama. Alat će se obratiti korisnicima koji vole da je njihovo korisničko iskustvo jednostavno, jer je jednostavno za korištenje. To i njegove jake sigurnosne mogućnosti čine ga prikladnim za one koji se ne žele brinuti ili razmišljati o svojim sigurnosnim kopijama.

Što mislite o ovoj usporedbi? Slažete li se da je CloudBerry Backup bolji? Koju uslugu preferirate za sigurnosno kopiranje datoteka? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map