Carbonite vs Mozy: Bitka 2020. za poslovni svijet

Mnoge internetske sigurnosne kopije mogu napraviti sigurnosnu kopiju vaših podataka, ali može biti teško odabrati onaj koji je najprikladniji za vas, pogotovo ako razmatrate dvije usluge. U ovom ćemo članku usporediti karbonit i mozy kako bismo vam olakšali odabir između njih. To je reklo, ako smatrate da želite drugo rješenje, konzultirajte naš najbolji popis sigurnosnih kopija na mreži kako biste saznali koja je usluga na vrhu.


Carbonite se nalazi na tom popisu jer nudi neograničeno spremište za pristojnu cijenu i, ovisno o odabranom planu, omogućuje sigurnosno kopiranje više računala ili poslužitelja.

MozyPro ipak nije na njemu, jer je jako skup. Ipak, riječ je o svestranoj usluzi sigurnosnih kopija koja je dobra za tvrtke koje žele napraviti sigurnosnu kopiju više računala. Zanimljivo je da se radi o još jednom proizvodu karbonita. Vidjet ćemo može li pobijediti u nekoliko rundi protiv svojeg više rangiranog rođaka.

Ako želite znati više o natjecateljima, pročitajte naš pregled karbonita i MozyPro pregled. Ako ste zbunjeni zbog razlike između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije, pročitajte naše objašnjenje.

Pametno je koristiti sigurnosne kopije u oblaku jer ne možete biti sigurni kada će se vaš tvrdi disk srušiti ili pokvariti i izgubiti podatke. Možete koristiti softver za oporavak podataka da biste ga pokušali vratiti, ali to nije pouzdana metoda. Ne možete se osloniti ni na SSD diskove, jer oni imaju više pogrešaka u podacima, čak i ako je stopa otkaza manja od 1 posto.

Kroz pet rundi vidjet ćemo kako se usluge međusobno uspoređuju kako bismo vam pomogli da odaberete jedan. Na kraju svakog nazivamo pobjednika. Nakon zvona, napravit ćemo rekapitula i proglasiti ukupnog pobjednika.

1

Vrijednost

Najbolje je ako za manje novca dobijete više i imate mnogo planova za odabir, jer povećava šanse da pronađete onaj koji odgovara vašim potrebama. Odlično je ako i davatelj nudi besplatan plan ili probno razdoblje, tako da možete testirati uslugu. Ako tražite besplatne planove, pročitajte naš najbolji besplatni internetski rezervni dio.

Za one kojima je potrebna neograničena sigurnosna kopija i koji žele vidjeti druge opcije osim Carbonitea, pogledajte naš najbolji neograničeni mrežni popis sigurnosnih kopija..

carbo-vs-Mozy-CARBONITE-cijena

Carbonite ima tri neograničena plana: Basic, Plus i Prime. Basic košta 71,99 USD godišnje i pruža neograničenu sigurnosnu kopiju golih kostiju. Plus je najpopularniji plan i dodaje sigurnosnu kopiju vanjskog pogona i automatsku sigurnosnu kopiju videa za 111,99 USD godišnje. Za 149,99 USD godišnje, Prime vam pruža kurirsku uslugu oporavka uz ostatak.

Prije pretplate trebali biste koristiti probno razdoblje od 15 dana za testiranje usluge. Ako odlučite da je to dobro, možete dobiti 5 posto popusta za plaćanje za dvije godine ili 10 posto za tri. Ako vam ne treba neograničeno sigurnosno kopiranje i želite umjesto toga stvoriti sigurnosnu kopiju neograničenih računala, IDrive trenutno nudi popust. Više o usluzi pročitajte u našem pregledu IDrive.

Omogućuje vam i sigurnosno kopiranje više računala. Carbonite Safe Backup Pro kreće se od 287,99 USD godišnje i omogućuje sigurnosno kopiranje čak 25 računala i osigurava 250 GB rezervnog prostora.

carbo-vs-Mozy-Mozy-cijena

Mozyjevi planovi osiguravaju sigurnosne kopije prostora koje možete dijeliti između neograničenih računala i poslužitelja. Možete plaćati mjesečno, godišnje ili dvogodišnje. Planovi počinju od 10 GB i kreću se do 4TB, ali Mozy na svojim web stranicama navodi samo cijene do 250 GB.

Ako vam je potrebno više od toga, morate zatražiti cijene. Postoje i planovi bez poslužitelja koji su jeftiniji od njihovih kolega.

Lijepo je što postoji fleksibilnost plana, ali problem je što MozyPro počinje od 10 GB. To nije dovoljno za sigurnosnu kopiju računala, a kamoli poslužitelja. Ako imate nekoliko poslužitelja, 4TB možda i nije dovoljan. Najveće je pitanje, međutim, koliko je skupo. MozyPro naplaćuje smiješne cijene od 850 dolara godišnje za 250 GB sigurnosnih kopija. Ostale usluge pružaju mnogo bolju vrijednost.

Cijena po količini prostora za pohranu nije bliska, pa ovdje ne možemo ni smatrati odgovarajućim podudaranjem. Karbonit pobjeđuje jer nudi jeftino skladištenje za jeftine.

Runda: Vrijednost bodova za karbonit

Carbonite Logo
MozyPro Logo

2

sigurnosti

Snažna sigurnost čuvat će sigurnosnu kopiju. Njegova snaga ovisi o enkripciji koja se koristi tijekom prijenosa i u mirovanju, a koji protokol štiti vaše datoteke tijekom prijenosa i druge čimbenike.

U najboljem slučaju usluga se smatra nula znanja, što znači da možete čitati samo vaše datoteke. Važna je i dvofaktorska provjera autentičnosti jer pomaže ako netko ukrade vašu lozinku.

carbo-vs-Mozy-CARBONITE sigurnosti

Carbonite šifrira korisničke datoteke 128-bitnom enkripcijom Blowfish prije nego što ih prenese u oblak pomoću TLS protokola.

Usluga tada podatke na svojim poslužiteljima osigurava 128-bitnim AES-om i pohranjuje vaš ključ u zaštićenom podatkovnom centru tako da zaposlenici ne mogu čitati vaše podatke. Također možete omogućiti privatno šifriranje ako ste korisnik sustava Windows i sami upravljate ključem. U tom će se slučaju usluga prebaciti na AES 256-bitnu, ali neće moći resetirati zaporku ako je izgubite.

Možete se osloniti na dvofaktorsku provjeru autentičnosti koja će vam pomoći i u zaštiti računa. Vjerojatno nećete morati jer karbonit ima snažne zahtjeve za zaporkom.

Carbonite pohranjuje vaše datoteke u sigurnim podatkovnim centrima. Oni mogu izdržati virtualne napade, kao i katastrofe, poput zemljotresa i požara. Njegove sigurnosne mjere uključuju suvišnu raznolikost distribucijske jedinice, rezervno napajanje akumulatora, generatore na licu mjesta, sustave za kontrolu klime, zaštitne patrole 24/7, biometrijske skenere, elektroničke ključ kartice i TV nadzor sa zatvorenim krugom..

carbo-vs-Mozy-Mozy sigurnosti

MozyPro ima snažan pristup sigurnosti. Poziva revizije treće strane kako bi se osiguralo da njegovi podatkovni centri ispunjavaju zadatak zaštite vaših podataka. Objekti mogu izdržati prirodne katastrofe, napade virusa i druge nepoželjne događaje koji mogu ugroziti vaše podatke. Sigurnosno osoblje nalazi se na licu mjesta 24/7, a podatkovni centri zaštićeni su TV kamerama zatvorenog kruga, vratima i pristupom elektroničkom ključu.

Vaše su datoteke šifrirane na Mozyjevim poslužiteljima. Zapravo su šifrirani prije nego što napuste vaše računalo i zaštićeni su u tranzitu TLS vezom. MozyPro zadano drži vaš ključ i koristi 448-bitnu enkripciju Blowfish. Možete se odlučiti za privatnu enkripciju, koja algoritam šifriranja prebacuje na AES 256-bitnu.

Obje usluge imaju jaku sigurnost, ali MozyPro koristi višu razinu algoritma Blowfish za šifriranje vaših datoteka prije prijenosa, tako da pobjeđuje u ovom krugu.

Runda: Sigurnosna točka za MozyPro

Carbonite Logo
MozyPro Logo

3

Ubrzati

Početna izrada sigurnosnih kopija uz bilo koju uslugu može dugo potrajati. Koliko dugo ovisi o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. Što ste bliži, to će biti bolja vaša veza. Usluge dobivaju više bodova ako vam omogućuju podešavanje postavki prijenosa, brzinu gasa i korištenje algoritma prijenosa na razini bloka koji pomaže nakon početnog sigurnosnog kopiranja.

Prema našim testovima, koji su vođeni izvan Bostona, brzina prijenosa od 10Mbps nije karbon usluga. Za učitavanje mape od 1 GB trebalo je više od tri sata. Iako početno slanje može biti sporo, kasniji prijenosi bit će brži zahvaljujući kopiranju na razini bloka. Brzina preuzimanja također je bila brza.

MozyPro je bio puno brži pri početnim prijenosima jer su naši testovi pokazali da im treba oko sat vremena da sigurnosnu kopiju komprimirane mape od 1 GB prenesete u oblak. Proveli smo svoje testove iz Bangkoka, Tajland, putem WiFi veze s učitavanjem 55 megabita u sekundi i brzinom prijenosa od 22 Mbps. Problem bi mogao biti u tome što MozyPro ne komprimira podatke.

Mozyin jedan sat za gigabajt podataka sjajan je u usporedbi s tri karbonita, ali ne toliko u usporedbi s ostatkom mrežnog sigurnosnog kopiranja. Ako vam je potrebna usluga koja šalje datoteke poput munje, čak i pri početnom prijenosu, pogledajte tablicu za brzi test u našem pregledu Acronis True Image.

S obzirom na razliku u brzini prijenosa, lako je pogoditi koja je usluga ovdje bolja opcija. Mozy pobjeđuje u ovom krugu.

Okruglo: Točka brzine za MozyPro

Carbonite Logo
MozyPro Logo

4

Jednostavnost korištenja

Početno postavljanje sigurnosne kopije, kao i naknadne, i vraćanje podataka trebaju biti jednostavno. Na taj način možete ispravno raditi umjesto da brinete o svojim podacima. Da bi se to osiguralo, desktop klijent treba raditi na većini operativnih sustava, a njegovo sučelje, zajedno s web-om i mobilnim aplikacijama, trebalo bi biti ugodno i intuitivno za korištenje.

carbo-vs-Mozy-CARBONITE sučelje desktop

Carboniteov stolni klijent je jednostavan i ne utapa vas u mogućnosti. Većina procesa je automatizirana, pa je potrebno samo jedan korak da pokrenete izradu sigurnosnih kopija. Dostupno je za Windows i macOS.

Boja usluge kodira vaše datoteke, tako da možete lako provjeriti njihov status. Izuzima neke datoteke i proširenja i ne izrađuje sigurnosne kopije datoteka većih od 4 GB pa ćete ih trebati odabrati ručno kako biste ih uključili.

carbo-vs-Mozy-CARBONITE sučelje-web

Ako kliknete vezu “prikaži sigurnosnu kopiju”, preusmjerit ćete se na web sučelje. Iako je modul, funkcionalan je i omogućuje vam provjeru statusa sigurnosnih kopija, pristup datotekama i upravljanje računom.

To možete učiniti i sa mobilnom aplikacijom Carbonite za Android i iOS. Sučelje je jasno i minimalno pa vas neće zbuniti.

MozyPro zahtijeva više posla nego prije nego što započnete sigurnosnu kopiju podataka. Kada to postavite, bit će značajke koje olakšavaju napredak.

Preuzeti desktop klijenta jednostavno je, a instalacija ne traje dugo. Ne morate puno raditi za postavljanje sigurnosne kopije jer MozyPro skenira vaš datotečni sustav i odabire najčešće vrste datoteka za sigurnosnu kopiju. Nema najučinkovitije sučelje koje smo ikada vidjeli, ali čarobnjak pomaže da posao bude obavljen. Djeluje na Windows, macOS i Linux.

Web sučelje ima administrativnu konzolu s praktičnim značajkama koje olakšavaju upravljanje administriranjem računa. Možete pretraživati ​​veze s vašim računom prema korisniku ili uređaju i vidjeti koliko je sigurnosnih kopija podataka i kada je izvršena zadnja sigurnosna kopija. Odjeljak “Grafovi i izvještaji” prikazuje povijest sigurnosnih kopija i zdravlje te vam omogućuje postavljanje upozorenja putem e-pošte.

Aplikacije za pametne telefone MozyPro ne mogu sigurnosno kopirati vaše podatke, ali omogućuju vam pristup. Dostupne su za Android i iOS.

Mozyjevo web sučelje nije toliko jasno ili atraktivno kao Carbonite. Slično je i na prednjoj strani radne površine jer je Carbonite jednostavniji za upotrebu. Carbonite pobjeđuje u ovom krugu.

Runda: Točka jednostavnosti upotrebe za karbonit

Carbonite Logo
MozyPro Logo

5

Presuda

Oba servisa imaju dvije pobjede, ali Mozy jedva pobjeđuje u sigurnosti i puno je skuplji, tako da smo Carboniteom proglasili ukupnim pobjednikom. Jednostavan je za uporabu, jake je sigurnosti i nudi neograničenu pohranu za jeftino.

MozyPro ipak nije daleko u jednostavnosti uporabe. Uz to, on ima jaču zadanu enkripciju koja će vam olakšati um ako imate osjetljive podatke za šifriranje. Obje usluge pružaju mogućnost rukovanja vašim privatnim ključem kako ne biste brinuli o tome kako će neradnici čitati vaše datoteke.

Pobjednik: Karbonit

Što mislite o ovoj bitci? Da li više volite karbonit ili smatrate da Mozyjeve karakteristike opravdavaju visoku cijenu? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map