12 najboljih besplatnih pohrana u oblaku za 2020. godinu: Sync.com, pCloud, MEGA i još mnogo toga

Ako već ne plaćate prostor za pohranu u oblaku, vjerovatno nećete htjeti ispasti na pretplati bez da ga isprobate. Srećom, gotovo svi najbolji pružatelji usluga pohrane u oblaku nude besplatni plan koji će vam omogućiti pohranjivanje podataka na mreži bez plaćanja centa za privilegiju.


Ovdje smo da vam pomognemo riješiti loše od dobrog s našim popisom nekih od najboljih planova za pohranu besplatnih oblaka danas na tržištu. Ovdje imamo 12 najboljih pružatelja usluga, od pClouda do IDrive-a i svega između toga, svaki s različitim ograničenjima i mogućnostima pohrane.

Koja je najbolja besplatna pohrana u oblaku?

Odgovorimo brzo. Najbolja besplatna pohrana u oblaku na tržištu danas je pCloud, koji sadrži do 10 GB prostora za pohranu i mnogo vrhunskih značajki, a sve potpuno besplatno. Da biste dobili punih 10 GB, morat ćete obaviti nekoliko zadataka, ali uglavnom je bez napora.

Sync.com dolazi, međutim, u bliskoj sekundi, a ostali davatelji nisu daleko, pa prođite kroz njih sve, jedan po jedan.

 1. pCloud – za pohranu podataka do 10 GB
 2. Sync.com
 3. Google vožnja
 4. MEGA
 5. Dropbox
 6. Amazon Drive
 7. Apple iCloud
 8. Microsoft OneDrive
 9. MediaFire
 10. Yandex Disk
 11. Degoo
 12. Vozim

1. pCloud

Počnimo s našim omiljenim pružateljem usluga. Kao što pokazuje naša ranija recenzija pCloud, mi smo neko vrijeme veliki obožavatelji ovog pružatelja usluga pohrane u oblaku, jer je on sveobuhvatan i nudi puno prostora za pohranu s velikom sigurnosnom i premium mogućnostima reprodukcije vašeg medijskog sadržaja..

pcloud-desktop-app

Neki besplatni planovi za pohranu u oblaku nude puno prostora, ali privremeno. U međuvremenu, ponuda pClouda od 10 GB za vas je uvijek dobra – bez ograničenja i problema. Morat ćete obaviti nekoliko dodatnih zadataka kako biste dobili punih 10 GB, poput upućivanja drugih korisnika na pCloud. U suprotnom, ostat će vam prilično osnovnih 2 GB.

Najbolje mjesto za pohranu glazbe

Osim pohrane, pCloud ugrađeni HD medijski uređaj za video zapise čini dobro mjesto za pohranu vaših omiljenih TV emisija i kućnih videozapisa. To je ujedno i jedna od najboljih besplatnih opcija za pohranu u oblaku glazbe, zahvaljujući impresivno dizajniranom medijskom uređaju koji vam omogućuje izradu vlastitih popisa za reprodukciju iz spremljenih glazbenih datoteka.

Jedine funkcije koje će vam nedostajati u besplatnom planu pClouda su zaštita lozinkom za datoteke, datumi isteka javnih dijeljenih datoteka i šifriranje nule znanja za vaše važne dokumente. 

Ako je ovo problem, možete nadograditi na pCloud Premium s 500 GB ili 2TB prostora za pohranu, počevši od 4,99 USD mjesečno.

2. Sync.com

Ako vam se pCloud ne sviđa, preporučujemo vam da uzmete Sync.com za spin kao našu drugu najbolju alternativu. Za detaljniji pregled usluge prvo pogledajte naš Sync.com pregled.

sync.com sinkronizacija-web-aplikaciju

Sync.com nudi samo 5 GB prostora za pohranu na svom besplatnom planu. Dovoljno je da ga pokrenete, ali kad ga jednom počnete koristiti, teško ćete se oduprijeti iskušenju nadogradnje na 500 GB ili 2TB prostora za pohranu, dostupnih počevši od 60 USD godišnje. Također ne postoje ograničenja veličine datoteka, što ga čini jednom od najboljih opcija za pohranu u oblaku za velike datoteke.

Ako više volite da “besplatan” znači besplatan, a ne smeta vam malo užurbanosti, možete iskoristiti velikodušni sustav preporuka Sync.com. Navedite stvarne ljude da se prijavljuju za upotrebu Sync.com (moraju biti stvarni, Sync.com provjerava), a dobit ćete dodatnih 1 GB po prijavi. Iako je kapa 20 GB, tvrtka je znala da je uklonila ako se uđete e-poštom.

Najbolje za Android

Sync.com jedna je od najboljih besplatnih opcija za pohranu u oblaku za Android zahvaljujući velikodušnoj pohrani i snažnoj, jednostavnoj mobilnoj aplikaciji. To je jedan od najboljih pružatelja usluga pohrane u oblaku s nultim znanjem, s AES 256-bitnom enkripcijom datoteka i dvofaktornom autentifikacijom kao standardom. 

Strogi zakoni o privatnosti iz Kanade (na kojima ima Sync.com) pomažu da i ovaj postane jedan od najsigurnijih pružatelja usluga pohrane u oblaku na našem popisu. Premium značajke su također dovoljne, s mjesec dana povijesti datoteka, zaštitom lozinke za datoteke, daljinskim brisanjem datoteka i lako dostupnim zapisnicima računa besplatno. 

Ako se pitate kako Sync.com i pCloud stoje jedni protiv drugih, naša bi usporedba Sync.com u odnosu na pCloud trebala pomoći.

3. Google pogon

Bilo bi ludilo ako članak o najboljoj besplatnoj internetskoj pohrani ne uključi Google pogon. Kao što pokazuje naša recenzija na Google disku, to je jedno od najboljih besplatnih rješenja za pohranu u oblaku, zahvaljujući neprimetnoj integraciji s Google dokumentima, kao i velikom ograničenju za pohranu od 15 GB za besplatne korisnike.

Web sučelje Google diska

Ne morate raditi ništa ako imate Google račun, jer je pohrana na Google disku standardno uključena. Ova pohrana odnosi se na Disk, Gmail i ostale Google proizvode, kao što su Google Photos. To nije problem, ali treba uzeti u obzir ako već imate veliku zbirku fotografija prenesenu na Googleove poslužitelje.

Također služi kao pohrana za sve dokumente koje stvorite pomoću Google dokumenata, Googleovih moćnih (i besplatnih) proizvoda za suradnju. Svi proizvodi i značajke Google Dokumenata standardno su uključeni. 

Postoje problemi s privatnošću (uostalom, to je Google), što može biti neuobičajeno. Google je poznato da skenira vaše datoteke bez dopuštenja, a ako im se ne sviđa što pronađu, ukinuti će vaš račun. Treba imati na umu da je privatnost vaš glavni fokus, pogotovo jer Google disk ne uključuje enkripciju datoteka.

Cijene Google diska

Besplatnih 15 GB prostora za pohranu na Google disku izdašnije je od naših najboljih preporuka, pCloud i Sync.com. Ne možete to proširiti besplatnim korisnicima ili preporukama, ali možete prenijeti određene ogromne datoteke, veličine do 5TB.

Ako vam treba dodatni prostor za pohranu na Google disku, to će vas koštati. Cijena će se razlikovati ovisno o vašoj zemlji, ali američki korisnici mogu očekivati ​​da će za 100 GB prostora za pohranu platiti 19,99 USD godišnje (1,99 USD mjesečno), 29,99 USD godišnje za 200 GB ili 99,99 USD godišnje za 2TB. Ovaj dodatni prostor za pohranu možete podijeliti i s članovima obitelji.

4. MEGA

S imenom poput MEGA, zaista biste trebali očekivati ​​nešto impresivno. To nije baš slučaj, ali MEGA ima zanimljive značajke i nevjerojatnu pohranu koja je svrstava u našu pet najboljih.

MEGA

U ranijoj recenziji MEGA razgovarali smo o konačnom fokusu MEGA-e – nešto što potječe od osnivača MEGA-e, Kim Dotcom. Njegova nesretna notornost pomogla je da se MEGA gurne u javnu sferu, i iako je odavno napustio tvrtku, njegov eto i dalje ostaje pod oznakom: “Tvrtka za zaštitu privatnosti.” 

Izvrsna internetska pohrana

Kao i Sync.com, MEGA također nudi šifriranje nule znanja za vaše datoteke. Međutim, njegova pohrana najviše privlači stvar MEGA-e. Novi korisnici dobivaju nevjerojatno velikodušnih 50 GB besplatnog prostora za pohranu, iako je to privremeno i dolazi s priloženim žicama. 

Zadani iznos za pohranu na besplatnom MEGA planu je 15 GB. Dodatnih 35 GB dodaje se za nove korisnike, ali to istječe nakon 30 dana. Također možete otključati dodatnih 10 GB, 15 GB i 20 GB instaliranjem aplikacija za radnu površinu i mobilne uređaje i pozivanjem korisnika. Oni istječu nakon 180 dana (za instaliranje aplikacija) i 365 dana (za upućivanje novog korisnika.)

Nakon što ti dodaci istječu, vratit ćete se na zadani prostor od 15 GB. Jedini način za povećanje prostora za pohranu jest nastavak upućivanja korisnika (dobivanje 10 GB za svaku prijavu) ili plaćanja, s plaćenim planovima koji nude između 200 GB i ogromnih 8TB u skladištu. 

Tu su i neke inovativne, istaknute značajke uključene u MEGA, čak i na njenom besplatnom planu, od šifriranja od kraja do kraja za sigurne chatove do integrirane verzije datoteke i oporavka.

5. Dropbox

Dropbox je tata svih pružatelja usluga pohrane u oblaku. To je dobavljač koji je čitavu ideju pohrane u oblaku učinio mogućom još kad je pokrenuta 2007. godine, a iako ovo nije najbolji cloud cloud dostupan ovih dana, još uvijek je dovoljno vrijedan da uđe u našu pet najboljih.

Dropbox-web-aplikaciju

Još uvijek je to opcija za internetsku pohranu brza, jednostavna za upotrebu, ali s nedostatnim 2 GB besplatnog prostora za pohranu nije nigdje blizu dopuštenja MEGA-e (pročitajte našu usporedbu Dropbox vs MEGA) i neće biti spremna za pohranu. svoju kolekciju fotografija ili videozapisa. I njegove su značajke prilično osnovne, ali omogućuje vam javno dijeljenje datoteka. Više o ovim značajkama možete saznati u našem Dropbox pregledu.

Na besplatnom planu nema puno toga što možete učiniti, ali ako tražite jednostavnu trgovinu datoteka, Dropbox radi upravo to. To djeluje, i to je sjajno, ali ne očekujte ništa posebno ili dodatno.

Cijene Dropboxa

Ako se spremite za ovaj izazov, možete proširiti svoju besplatnu Dropbox pohranu do 16 GB upućivanjem novih korisnika. Svaki vam novi korisnik daje dodatnih 500 GB, ali morat ćete uputiti mnogo korisnika da dosegnu ograničenje. 

Ako želite dodatni, plan Dropbox Plus košta 9,99 USD mjesečno za do 2TB prostora za pohranu, a Professional plan košta 16,58 USD mjesečno za do 3TB prostora za pohranu.

Dropbox ipak nije sjajan za privatnost ili sigurnost. U prošlosti je pretrpjelo kršenje podataka i, za razliku od pClouda, ne podržava enkripciju nulteg znanja (pročitajte naš dio pCloud vs Dropbox). Možda nećete htjeti koristiti Dropbox za svoje važne datoteke, ali s jednostavnim korisničkim sučeljem, to je vrsta rješenja koju biste mogli postaviti za bake i djedove i očekujte da će ih koristiti s nekoliko problema..

6. Amazonski pogon

Uz ogromnu količinu računalnih resursa koji su joj na raspolaganju, Amazon ima izrazitu prednost u odnosu na neke druge manje igrače. Sadržaj može jeftino ponuditi, a to je upravo ono što čini Amazon Drive.

Amazon-Drive

Ipak, ne očekujte da će ime pružiti izvanrednu kvalitetu. Amazon je možda tvrtka megabucks, ali Amazon Drive je posao koji se nalazi usred puta. Značajke su prilično osnovne i jednostavne, kao što pokazuje naša ranija revizija Amazon Drive. 

Ni vaše datoteke ne sadrže enkripciju, stoga očekujte da Amazon drži sve kartice kada je u pitanju vaša privatnost. Ako je to problem, možete poboljšati svoju privatnost koristeći Amazon Drive pomoću usluge šifriranja poput Boxcryptor.

Dobra pohrana za fotografije

Nije najbolja internetska pohrana za fotografije, ali definitivno je ušla u naš uži izbor. Ne samo da imate neograničeno pohranu fotografija, već možete stvoriti i zajednički “obiteljski trezor” za kombiniranje i pohranu obiteljskih albuma u oblaku. 

Dobra stvar u Amazonovom pogonu je ta što je svima koji su pretplaćeni na Amazon Prime, sveobuhvatnu uslugu pretplate koju Amazon nudi za besplatnu dostavu, TV i još mnogo toga. Pretplatnici Amazon Prime dobivaju 5 GB prostora za pohranu svojih datoteka, kao i neograničeno spremanje fotografija.

Ako vam 5 GB nije dovoljno prostora za pohranu ili ako niste član Amazon Prime, možete povećati dodatak na 100 GB za 19,99 USD godišnje ili 1TB za 59,99 USD godišnje. Međutim, neograničeno pohranjivanje fotografija dostupno je samo pretplatnicima Amazon Prime, tako da ćete morati uzeti u obzir i cijenu pretplate u iznosu od 119 USD godišnje.

7. Apple iCloud

Prava radost korištenja pohrane u oblaku proizvođača poput Applea ili Googlea jest integracija. Zbog toga je Apple iCloud jedno od najpopularnijih besplatnih rješenja za pohranu oblaka dostupno korisnicima.

iCloud

Korisnici Applea ne moraju mnogo učiniti da bi počeli koristiti iCloud. Samo se tamo nalazi, dostupan je kao pogon za pohranu u aplikaciji Mac Finder ili dostupan kao sigurnosna kopija rješenje za vaše iOS uređaje. Ako se nalazite izvan Appleovog ekosustava, upotreba ga je zamršenija, kao što objašnjava naš pregled iCloud Drive.

Povezan s vašim Apple ID-om, besplatni plan za pohranu iCloud nudi 5 GB prostora za pohranu. To bi se moglo brzo naviknuti, pogotovo ako imate svoj iPhone ili iPad da se automatski sigurnosno kopiraju na iCloud.

Apple iCloud planovi

Kako prolazi besplatna internetska pohrana, iCloud neće osvojiti nagradu za pohranu, ali Appleov korisnik neće početi koristiti. Umjesto toga, možete pohraniti malu pohranu od 5 GB na besplatnom planu na 50GB, 200GB ili 2TB. Korisnici na planovima od 200 GB ili 2TB mogu također dijeliti pohranu s drugim članovima svoje obitelji.

Za američke korisnike 50 GB dodatnog prostora za pohranu košta 0,99 USD mjesečno, 200 GB mjesečno 2,99 USD, a 2TB 9,99 USD mjesečno.

Vaša pohrana također sadrži dodatnu sigurnost. Cloud dolazi s dvofaktorskom provjerom autentičnosti, a vaši se podaci kriptiraju pomoću 128-bitne AES enkripcije. To nije nula znanja, ali Apple ne zna predati podatke u žurbi, pa vam je bolje s iCloudom od ostalih davatelja usluga.

8. Microsoft OneDrive

Pokrili smo Google disk, a rješenje za pohranu u oblaku koje nudi Microsoft prilično je slično integrirajući pohranu u oblaku s Microsoftovim sve popularnijim Office i Outlook uslugama. Usporedili smo Google Drive s OneDriveom u zasebnom pregledu, ali pogledajte naš pregled OneDrive radi jasnije slike usluge kao samostalne.

Datoteke web sučelja OneDrive

Besplatni korisnici dobivaju 5 GB pohrane uključeno u njihov plan, uz ograničenje veličine datoteke od 20 GB. Možete koristiti ovu pohranu pomoću Microsoftovih aplikacija za mobilne uređaje i radne površine ili putem izravne integracije s Officeovim aplikacijama. Na primjer, možete spremiti Wordove dokumente izravno u vaš OneDrive pohranu.

Ova razina integracije je razlog zašto je poslovni plan OneDrive-a postao naš najbolji oblak za pohranu za uži izbor.

Sigurnost je nekad bila problem za OneDrive, ali Microsoft sada nudi AES 256-bitnu enkripciju za datoteke. Microsoftova povijest ovdje je pomalo nejasna, osobito s sumnjom da je uključena u program PRISM.

Cijene OneDrive-a

Ako ste zadovoljni s Microsoftovim uvjetima privatnosti, a zabrinuti ste zbog ograničenog prostora za pohranu od 5 GB, možete nadograditi. Ako se odlučite za pretplatu na Office 365, dobit ćete 1TB prostora za pohranu za 69,99 USD godišnje.

To uključuje potpuni, neograničeni pristup Officeovim proizvodima za Windows i Mac, kao i dodatnu podršku za zaštitu ransomwarea i zaštitu datoteka lozinkom. Ako vas to ne zanima, možete uzeti jednostavnu pretplatu na OneDrive za 1,99 dolara mjesečno.

To vam daje 100 GB dodatnog prostora za pohranu, ali ne uključuje Officeov pristup, zaštitu lozinkom ili zaštitu protiv softvera.

9. MediaFire

To što je nešto besplatno ne znači da je to dobro ili čak dobro. Mi smo u ranijoj recenziji MediaFire opisali MediaFire kao “gole kosti”, a to je još uvijek slučaj s ovom uslugom koja se nalazi pri dnu našeg popisa.

mediafire-web-klijent

Započnimo s dobrim, jer govorimo o pohrani datoteka koja vam ne košta ništa, a upravo to nudi MediaFire. Besplatni korisnici besplatno dobijaju 10 GB prostora, iako možete nadograditi na 1TB za 5 USD mjesečno ili nevjerojatno velikih 100TB za 50 USD mjesečno za poslovne korisnike. Također možete povećati besplatnih 10GB do 49GB s preporukama za registraciju. 

Nažalost, samo plaćeni kupci dobijaju sve dobrote. Na besplatnom planu korisnici MediaFire-a ne mogu javno dijeliti datoteke, zaštititi datoteke lozinkom, pristupiti sigurnosnom zapisniku ili koristiti MediaFire-ove mobilne aplikacije za iOS ili Android. Možete povući i ispustiti datoteke u web preglednik, ali ne postoji aplikacija za radnu površinu.

Problemi s privatnošću MediaFire

Značajke nisu ništa posebno, čak ni na plaćenim planovima. Pravi problem su, međutim, prilično burni postupci vezani uz privatnost i sigurnost tvrtke MediaFire.

Nije davatelj nulteg znanja (koliko možemo reći) i ne nudi informacije o tome kako štiti vaše datoteke. Ne možemo vam reći hoće li MediaFire kriptirati vaše datoteke ili čini nešto posebno kad je riječ o sigurnosti.

Pravila zadržavanja podataka MediaFire sugeriraju da će se zadržati na nekim vašim podacima. Uključuje prilično nejasnu izjavu koja kaže da će čuvati „evidenciju potrebnu za poštivanje zakona“ 10 godina. MediaFire ne možemo preporučiti za privatnost ili jednostavniju upotrebu, ali ako vam je potreban osnovni davatelj prostora za pohranu, to bi moglo biti to.

10. Yandex Disk

Dobro, loše, ružno. Tako bismo opisali Yandex Disk u tri riječi jer ima puno toga za voljeti o toj ruskoj usluzi, ali ima i dosta problema zbog kojih će mnogi korisnici to željeti izbjeći, kao što objašnjava naš pregled Yandex Diska.

Yandex-disk-web-klijent

Počnimo s dobrim. Yandex Disk je dovoljno ugodan za upotrebu, s mobilnim aplikacijama, desktop aplikacijama za Mac i Windows te jednostavnom web stranicom za koju povlačite i spuštate datoteke. Dostupna je inačica datoteka s prethodnim verzijama datoteka koje se čuvaju 90 dana. Yandex Disk nudi i integraciju s Microsoft Office Online za uređivanje vaših datoteka na mreži.

Korisnici besplatno dobivaju 10 GB prostora za pohranu, ali možete ih povećati i do 20 GB preporukom. Tu je i besplatna neograničena pohrana fotografija za korisnike s dostupnim mobilnim aplikacijama.

Postoje i plaćeni planovi. Yandex Disk Pro nudi 100 GB za 2 USD mjesečno ili 1TB za pohranu za 10 USD mjesečno.

Pitanja o privatnosti i sigurnosti

Prije nego se požurite prijaviti s Yandex diskom, pokrenimo loše. Tvrtka nudi vrlo malo podataka o načinu na koji rukuje s vašim datotekama. Ne možemo vam reći je li šifrira vaše podatke, tako da bi to trebali učiniti sami prije prijenosa datoteka.

Međutim, problematičnija je činjenica da je Yandex Disk iz Russe, zemlje za koju se ne zna da ima najbolje zakone o privatnosti. Za korisnike u Europi, za vaše podatke odgovorna je finska podružnica tvrtke Yandex Disk, što znači da biste trebali biti zaštićeni strožijom Općom uredbom o zaštiti podataka..

S nejasnim pravilima oko zadržavanja i enkripcije datoteka, Yandex Disk nije jedna od naših najboljih preporuka.

11. Degoo

Snižili smo standarde za prihvatljiva rješenja za besplatno skladištenje, ali to ne znači da dajemo Degoou besplatnu propusnicu. Njegovih 100 GB besplatne pohrane jedino je što vrijedi spomenuti o ovom pružatelju usluge.

Degoo

Degoo sebe naziva uslugom sigurnosnog kopiranja u oblaku. To znači da ne dolazi s svakodnevnim alatima za poboljšanje produktivnosti koje nude Sync.com ili Google Drive. Sinkronizacija datoteka nije uključena i ne možete zaista dijeliti svoje datoteke s drugima.

Iskustvo radne površine nije nešto što smo preporučili u ranijoj recenziji Degoo, ali mobilne aplikacije nisu loše, s podrškom za Android i iOS.

Degoo cijene

Kao “sigurnosna kopija” usluga, 100 GB je velikodušno, ali ni približno dovoljno. Međutim, možete više dobiti s preporukama, a dolazi s podrškom za mobilne aplikacije. 

Plaćeni planovi počinju od 3 USD mjesečno za 500 GB prostora ili 9,99 USD mjesečno za 10TB. To je skuplje od ostalih pružatelja sigurnosnih kopija u oblaku, kao što je CrashPlan, koji nudi neograničenu količinu prostora za pohranu od 10 USD mjesečno (pogledajte naš CrashPlan pregled). Dolazi i bez odgovora korisničke podrške, tako da, ako naiđete na probleme, na raspolaganju ste sami.

Pros:

 • Ogromnih 100 GB besplatne pohrane
 • Mobilna podrška

Cons:

 • Skupo plaćeni planovi
 • Nema podrške za produktivnost aplikacija

Degoo logo

Degoo pregled

Počinje od 093 USD mjesečno za 2000 GB
Besplatno dostupni svi planovi

Posjetite Degoo

12. IDrive

IDrive je još jedan rezervni dobavljač, ali za razliku od Degoo-a, to je također pomalo hibridna opcija. Kao što smo spomenuli u našoj recenziji IDrive, riječ je o prilično staroj tvrtki za skladištenje podataka, koja datira još iz 1995. godine. Uz 5 GB besplatnog prostora za pohranu koji doseže 5TB na plaćenim planovima, to je i naš najbolje ocijenjeni rezervni pružatelj usluga u najužem izboru najboljih sigurnosnih kopija podataka u oblaku.

iDrive-Nadzorna ploča

IDrive nudi mobilne aplikacije za Android i iOS, plus desktop aplikaciju za Macu i osobna računala sa sustavom Windows ili Linux. Također ima alat za upravljanje koji vam omogućuje nadzor nad sigurnosnim kopijama na mreži. Klijenti za stolna računala podržavaju sinkronizaciju datoteka koja omogućava brzo prijenos datoteka u oblak.

Hibridno rješenje

Zbog toga ICloud nazivamo hibridnom uslugom, jer nudi sinkronizaciju na radnoj površini znači da možete koristiti IDrive kao Dropbox-ovo rješenje za svoje datoteke. Dolazi s verzijom datoteka, kao i dijeljenjem datoteka putem mrežnog sučelja.

Iako IDrive nudi 5 GB besplatno, osobni korisnici mogu nadograditi na 2TB prostora za pohranu za 52,12 USD godišnje (oko 4 USD mjesečno) ili 5TB za 74,62 USD godišnje (oko 6 USD mjesečno). Sigurnost tvrtke IDrive prilično je jaka i na besplatnim i plaćenim planovima, a AES 256-bitna enkripcija nudi se kao standard.

Vaš privatni ključ za dešifriranje ne drži IDrive. Ako ga izgubite, gubite i mogućnost dešifriranja podataka. IDrive čuva vaše podatke u SAD-u koji nema najbolje zakone o privatnosti u oblaku, ali tvrtka snažno naglašava svoju opredijeljenost za privatnost izjavljujući da samo vi – ne IDrive – možete pristupiti vašim datotekama.

Pros:

 • Hibridna pohrana u oblaku & rezerva
 • Dobre aplikacije za mobilne uređaje i radne površine

Cons:

 • U redu (ali nije sjajno) besplatna pohrana
 • Podaci hostirani prema američkim zakonima o privatnosti

IDrive logotip

IDrive pregled

Počinje od 579 USD mjesečno za 2000 GB
Besplatno dostupni svi planovi

Posjetite IDrive

Kako smo birali svoje pružatelje usluga

Kad naiđemo na ovako kratke popise, glavni kriteriji koje tražimo uključuju pohranu, brzinu, jednostavnost upotrebe, opću sigurnost i značajke u ponudi. Očito se radi o besplatnim pružateljima usluga, tako da naši standardi nisu toliko visoki koliko bi mogli biti za naše plaćene recenzije o osobnoj pohrani u oblaku..

U skladu s tim, očekujemo osnovnu razinu kvalitete i usluge, čak i od besplatnih planova. Zbog toga smo ljubitelji pClouda i Sync.com, jer oba pružatelja proizvoda nude premium proizvode besplatno. S druge strane, razlog je zašto dobavljači, poput Yandex Diska i Degoo-a, ne dobivaju našu punu preporuku.

Najbolje besplatno neograničeno pohranjivanje u oblaku

Ako ikad vidite pružatelja usluga koji nude besplatno, neograničeno pohranjivanje u oblaku – a tvrtka koja ga nudi nije nazvana Google, Amazon, Apple ili Microsoft – stanite i potražite drugdje. (Koliko smo svjesni) trenutno nema pružatelja usluga koji nude besplatnu i neograničenu pohranu u oblaku potrošačima, i, da budemo otvoreni, bili bismo krajnje sumnjivi prema bilo kojoj tvrtki koja je ponudila.

Razlozi zbog kojih su prilično očiti. Spremanje u oblaku je skupo za pružatelje usluga, a vjerojatnost zloupotrebe ove vrste proizvoda je velika. Tvrtke za skladištenje uglavnom postoje kako bi zarađivale, tako da je malo vjerojatno da bi bilo koji dobavljač potkopao potencijalne plaćene planove i trošio profit tako velikodušnim proizvodom.

Nažalost, samo će vas neograničeni planovi za pohranu na oblaku na tržištu koštati. Ne nude je svi davatelji usluga, ali neki to čine, a Dropbox je jedan od najboljih.

Završne misli

Došli ste do kraja, što znači da ste vjerovatno odlučili kojeg besplatnog pružatelja prostora za pohranu u oblaku želite isprobati. Dobra stvar u cijeni – voljeti te nule – je da, čak i ako vam se ne sviđa pCloud (naša glavna preporuka), brzo možete prebaciti na neki drugi proizvod, poput Sync.com.

Međutim, to ne znači da možete zanemariti neke druge planove na našem popisu. Google Drive i iCloud uvijek će spomenuti zahvaljujući jednostavnosti u kojoj se integriraju s iPhone uređajima i Android uređajima. Također ne možete pogriješiti s ogromnom pohranom koju nudi MEGA ili jednostavnošću prevlačenja i ispuštanja koju nudi Dropbox.

Koji god plan odabrali, nadamo se da će vam on donijeti pohranu i kvalitetu koju tražite. Ako ste koristili neki od proizvoda koje smo naveli ili se ne slažete s bilo kojim našim komentarom, javite nam svoja iskustva u donjim komentarima. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Sync.com Logo

Sync.com pregled

Počinje od 500 USD mjesečno za 1000 GB
Besplatno dostupni svi planovi

Posjetite Sync.com

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map