Varmuuskopiointistrategiat Mac OSX: lle – vaihekohtainen malli nykyisestä varmuuskopiointisuunnitelmastani

Jos olet jotain kuin minä, olet vainoharhainen tietojen menetyksestä, koska olet kuullut kavereita ystävistä ja perheenjäsenistä, jotka ovat kirjaimellisesti menettäneet kaiken. Ja on paljon asioita, joita voi tapahtua jonkun tiedoilla: 


Varmuuskopiointistrategia Mac OSX: lle

 • Kiintolevyn viat
 • varkaus
 • virukset
 • Ransomware-hyökkäykset
 • katastrofit

Ja luettelo jatkuu …

Jos et kuitenkaan ole kuin minä ja tietojen varmuuskopiointi on asia, josta olet syyttänyt omatuntoasi erittäin pitkään, tämä artikkeli on sinulle, koska näytän pari helppoa vaihetta kuinka varmuuskopioi strategia Macintosh-tietokoneellani.

Voit toistaa tämän strategian myös Windows-koneella, mutta työkaluilla voi olla eri nimet.

Tiedostojen varmuuskopiointi Macilla

Tämä strategia koostuu kahdesta osasta. Verkkosivumme säännölliset lukijat ja YouTube-kanavasi tilaajat tietävät tämän jo, mutta se on niin tärkeää, etten yksinkertaisesti pysty toistamaan sitä tarpeeksi:

Ennen kuin teet mitään muuta, hanki paikalliset varmuuskopiot järjestyksessä Napsauta jaa twiitti

Kaikkien hyvien varmuuskopiointistrategioiden on aloitettava oikealla paikallisella varmuuskopiolla.

Miksi paikallisia varmuuskopioita? Tiedostojen siirtäminen paikallisesti ulkoiselle kiintolevylle, peukaloasemalle tai NAS-laitteelle on edelleen nopein tapa saada täydellinen järjestelmäkuvan varmuuskopio valmiiksi ja ajaksi, joten olet varautunut katastrofitilanteeseen.

Siirrä tiedostot ulkopuolelle pilvivarmistuksella Napsauta jaa twiitti

Toinen vaihe strategiassani on tiedostojen siirtäminen ulkopuolelle. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että sinun on pidettävä ainakin yksi kopio tekemästäsi varmuuskopiosta erillisessä paikassa kuin siinä, jossa pääkoneesi on käynnissä. Tämä on erityisen tärkeää tietojen suojaamiseksi varkauksilta tai luonnonkatastrofeilta..

Pilvivarmuuskopiot voivat toimia taustalla, vaikka paikallinen varmuuskopio ei olisi vielä valmis. Joten sinun ei tarvitse odottaa aloittaessasi pilvivarmistuksen palveluun liittymistä. Tässä artikkelissa osoitan sinulle palveluntarjoajan, jota käytän henkilökohtaisesti, soittaen Carbonite (ja näet miksi vain muutamassa sekunnissa).

Kaksi välttämätöntä paikallista varmuuskopiointityökalua

1. Vara-kiintolevyt (sisäiset tai ulkoiset)


Tarvitset varaosan ulkoisen kiintolevyn, jossa on tarpeeksi vapaata tilaa, jonka voit kytkeä joko USB-sovittimen tai verkkoon liitetyn tallennuslaitteen kautta. Minulla on molemmat, mutta käytän NAS: ää useimmissa varmuuskopiointitehtävissäni.

Itse asiassa NAS-laitteessani on kaksi kiintolevyä. Ne on kytketty RAID: iin, mikä tarkoittaa käytännössä, että jos yksi kiintolevy epäonnistuu NAS-laitteessani, toisella on silti täydellinen kopio kyseisistä tiedoista, jotta voin yksinkertaisesti korvata rikkoutuneen kiintolevyn.

NAS: n käytöllä on useita muita etuja, jotka eivät sovi tämän artikkelin piiriin. Riittää, kun sanotaan, että se on älykäs kiintolevy, jota voit käyttää myös tietojen käyttämiseen, jos et ole toimistossa tai samassa verkossa kuin tallennuslaite.

2. Time Machine (ilmainen) tai Carbon Copy Cloner (maksettu)

Helpoin ja halvin tapa on käyttää Applen sisäänrakennettua varmuuskopiointityökalua nimeltään Time Machine. Tarvitset vain muutaman napsautuksen asentaaksesi sen:

Avaa ensin Time Machine -asetukset. Asetukset → Aikakone.

Valitse levy, jossa on riittävästi kiintolevytilaa. Minun tapauksessani tämä on jaettu kansio NAS-laitteessani.


Nyt Time Machine varmuuskopioi automaattisesti, kun se näkee määränpään saatavana.

3. Hiilikopiokloneri

Carbon Copy Cloner on käytännössä aikakone steroideihin. Voit luoda yksittäisiä tehtäviä jokaiselle työlle. Esimerkiksi tiedostot, joita et pääse käyttämään tai joita muutat usein, voidaan siirtää varmuuskopiointitehtävään, joka suoritetaan vain kerran viikossa.

Tapauksessani olen luonut päivittäisen tehtävän koko järjestelmäkuvan varmuuskopiosta, jonka avulla voin palauttaa koko järjestelmäni asetuksilla, jos jotain tapahtuu päätietokoneelleni.

Sanoisin, että CCC on jotain ihmisille, jotka välittävät yksityiskohdista ja todella haluavat varmuuskopioiden lopullisen hallinnan. Time Machine on Applen kaltainen hands-off-ratkaisu, joka toimii enemmän tai vähemmän hiljaisesti taustalla.

Ace Up My Sleeve: Pilvien varmuuskopio karboniitilla

Nyt meidän on puututtava varmuuskopiointistrategiamme tärkeimpaan vaiheeseen: tiedostojen siirtämiseen ulkopuolelle. Tässä tapauksessa en puhu kiintolevyn kuljettamisesta toimistolta kotiisi tai turvalliseen holviin, vaan melko kätevästi pilven kautta.

Carbonite Infocenter Cloud Backup -katsaus

Kuvitan pilvivarmuuskopioita Carboniten kanssa, koska käytän tätä palvelua itse ja voin suositella sitä ihmisille, jotka etsivät käytännön ratkaisua.

Carbonite on yksi palveluista, jotka tarjoavat rajoittamattomia pilvivarmuuskopioita 59 dollaria vuodessa. Mitä Carbonite tekee, se etsii järjestelmääsi tiedostojen varmuuskopiointia ja lähettää ne palvelimilleen. Internet-yhteytesi mukaan tämä voi olla hidas tai nopea, mutta keskimäärin voit odottaa siirtävän muutaman gigatavun päivässä.

Voit halutessasi katsoa tarkkaa carbonite-arvosteluani täällä:

VAIHE 1

Valitse tiedostot tai kansiot, jotka haluat varmuuskopioida Carbonite-sovelluksessa. Huomaa, että kun olet tilannut perussuunnitelman, yli 4 Gt: n tiedostoja ei varmuuskopioida automaattisesti. Suuremmat tiedostot on valittava manuaalisesti pikavalikosta.


merkintä: Alkuvarmuuskopiointi voi viedä hetken loppuun asti. Voit kuitenkin käyttää tiedostoja ennen kuin alkuperäinen varmuuskopio on valmis. 

VAIHE 2

Odota alkuperäisen varmuuskopion valmistumista, sen jälkeen Carbonite huolehtii seuraavista varmuuskopioista aina, kun tallennat tiedoston tai jotain uutta varmuuskopioituun kansioon. Pidän siitä, että sinun ei tarvitse muistaa painaa mitään painikkeita tiedostojen varmuuskopiointia varten. Karboniitti juoksee taustalla odottaen muutosten tapahtumista.


merkintä: et voi käyttää karboniittia kiintolevynä pilvessä. Se tarvitsee paikallisen kopion kaikista tietokoneen tiedostoista. Et voi “vapauttaa” kiintolevytilaa lähettämällä tiedostoja Carbonite-sovellukseen ja poistamalla ne sitten tietokoneeltasi. Carbonite kuitenkin säilyttää poistetut tiedostot yhteensä 30 päivän ajan, jos muutat mieltäsi. 

VAIHE 3 – tiedostojen palauttaminen

Tiedostot voidaan helposti palauttaa Palauta-välilehdeltä, jossa voit joko etsiä yksittäisiä tiedostoja tai suorittaa täydellisen palautuksen. Olen käyttänyt yksittäisten tiedostojen hakua lukemattomia kertoja matkapuhelimella päästäksesi esitykseen, jonka olen unohtanut kotona.


merkintä: Voit joko valita uuden kansion tiedostojen palauttamiseksi tai palauttaa ne samaan kohteeseen.

Sana turvallisuudesta

Nyt on yksi tärkeä etu pilvivarmuuskopioilla ja erityisesti karboniitilla.

Voit mukauttaa Carbonitea siten, että se salaa tiedostot ennen niiden lähettämistä pilveen. Tämä suojaa tiedostoja uteliailta tai hakkereilta, koska vain sinulla on yksityinen avain.

Sillä on kuitenkin yksi haitta: avaimen menettäminen tarkoittaa tiedostojen käyttöoikeuden menettämistä – että kokonaisvaltaisen salauksen tarkoitus. Joten muista tallentaa avain jonnekin tallentaa.

Kun käytät paikallista varmuuskopiota ilman pilviä, sinun on itse huolehdittava salauksesta. Entä jos joku pääsee käyttämään varmuuskopioitua kiintolevyäsi ja tallennat arkaluontoisia tietoja, kuten sopimuksia tai pankkitietoja?

Kiinteä pilvivarmistuksen ratkaisu tekee tämän sinulle.

Toivon voivani näyttää, miksi hyvän varmuuskopiointistrategian saamisen ei tarvitse olla vaikeaa.

Jos pystyisit tekemään vain yhden asian, suosittelen kokeilemaan Carbonitea, koska se on eniten käsissä kahdesta tässä artikkelissa kuvatusta ratkaisusta..

Mielestäni parhaan suojan kannalta on kuitenkin käytettävä paikallisia ja pilvivarmuuskopioita aina yhdessä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map