Pilvimusiikin varmuuskopio: iTunes Match -ongelma

Etsitkö etävarmuuskopiota musiikillesi? Jos käytät Apple-tuotteita, saatat harkita iTunes Match -sovellusta. Mutta tässä on ongelma. iTunes Match ei ole pilvitiedostojen tallennuspalvelu. Ja monet sen käyttäjistä eivät yksinkertaisesti ymmärrä, että se ei ole oikea iTunes-varmuuskopioratkaisu.


Me kaikki tiedämme, että pilvivarmuuskopioilla on järkeä, ja haluamme kaikki varmistaa, että tärkeimmät tietomme toistetaan ainakin yhdessä muussa paikassa. Pilvi tarjoaa valtavia määriä edullista säilytystilaa, joka on ihanteellinen juuri tähän tarkoitukseen.

Miksi varmuuskopioida musiikkiasi?

Ajan myötä suurin osa meistä on kerännyt valtavia musiikkikokoelmia kannettaviin tietokoneisiin, älypuhelimiin, musiikkisoittimiin ja tableteihin. Jos olet viettänyt tunteja konvertoimalla CD-levyjä MP3-tiedostoiksi tai jopa nauhoittanut arvokkaita vinyylilevyjä tietokoneellesi, sinun kannattaa varmistaa, että nämä tiedostot kopioidaan pilvessä, mikäli musiikkisoittimesi tulee väärin tai kiintolevy kaatuu.

Apple Music
Apple Music

Mutta musiikin varmuuskopiointi on outo omituisuus. Sillä on rajoituksia, jotka voivat tehdä siitä erittäin huonon valinnan. Kummallista, että Applen oma pilvipalvelu, iTunes Match, ei yksinkertaisesti sovellu musiikkitiedostojesi todellinen varmuuskopiointiin. On kriittistä, että ymmärrät sen rajoitukset. Kun olet kirjautunut iTunes Match -palveluun, et voi saada hyvitystä. Ja jos et ymmärrä sitä täysin, saatat menettää musiikkisi hyväksi.

iTunes-ottelu: Mikä se on

Apple esitteli iTunes-ottelun tapana synkronoida musiikkia pilvipalvelun useiden laitteiden välillä. Se analysoi kunkin laitteen tiedostot ja asettaa ne kaikkien muiden saataville käyttämällä online-tiedostovarastoa pilvessä keskusvarastona.

Suurin myyntikohta on sen automaattinen päivitys 128 kbps tiedostoista 256 kbps laatuun. Lisäksi iTunes Match antaa sinun käyttää mitä tahansa iTunes-kirjaston tiedostoja mistä tahansa, mikäli sinulla on yhteys pilveen ja tilillesi rekisteröity iOS-laite..

iTunes-ottelu: Mikä se ei ole

Tässä on tärkeä osa: iTunes Match saattaa tarjota tietyn tyyppistä online-tiedostovarastoa, se ei ole musiikin etäpilvipalvelupalvelu. iTunes Match ei tee pilvessä olevista tiedostoista samankaltaisia ​​kopioita. Se päättää, kuinka käsitellä kirjasto ilman puuttumista.

Kun musiikkia synkronoidaan pilveen ja pilvistä, iTunes Match sekoittaa omat kirjastokopiot tiedostoista omilla kopioiduilla tai tuodilla tiedostoilla, jolloin toisinaan syntyy hankala sekoitus. Voit kadottaa raidat, joilla on sama otsikko tai metatiedot kuin Applen versiossa. Esimerkiksi live-nauhoitus voi olla väärin sovitettu pilvipalvelun albumiversioon. Kun yrität ladata sen, alkuperäinen on kadonnut.


© FutUndBeidl

Kappaleet, joissa on selkeää sanoitusta, korvataan toisinaan sensuroiduilla versioilla, kun ne ladataan pilvistä. 

Jos poistat musiikkia laitteistasi, ei ole mitään takeita siitä, että pystyt hakemaan kyseisen musiikin myös pilvestä tulevaisuudessa. Jos Apple sammuttaa iTunes Matchin tai sulkee tilin jostain syystä, musiikki poistuu hyvältä. Kuulostaa epätodennäköiseltä, eikö niin? Mutta yksi Amazon Kindle -käyttäjä menetti kaiken ostetun sisällön, kun hänen tilinsä oli poistettu käytöstä. Valitettavasti näitä asioita tapahtuu.

Vaihtoehdot iTunes Match -sovellukselle

Kun ymmärrämme iTunes Match -rajoitukset, on helppo nähdä, että se ei oikeastaan ​​ole musiikin varmuuskopiointipalvelu. Se vie muutaman oikosulun, ja et ehkä ole tyytyväinen kompromisseihin, jotka se tekee mukavuuden vuoksi.

Joten mitkä vaihtoehdot ovat? Täällä on todella kaksi vaihtoehtoa. Pilvitiedostojen tallennusratkaisu, kuten Dropbox, joka tarjoaa etävarmuuden ja tiedostojen synkronoinnin. Ja Backblaze, joka tarjoaa. yksisuuntainen varmuuskopio pilveen. 

Online-tallennustila

Molemmat ovat säännöllisiä tiedostojen varmuuskopiointiratkaisuja. Ja ensi silmäyksellä et ehkä pidä niitä sopivina työhön. Mutta todellisuudessa ne tarjoavat sinulle paljon enemmän kuin iTunes Match. CrashPlan Pro on perinteisempi, edullisempi, mutta väitetysti vähemmän monipuolinen. Se voi kuitenkin varmuuskopioida tiedostoja ulkoisista kiintolevyistä pilveen, mikä tekee siitä erittäin hyvän ratkaisun suurille iTunes-kirjastoille.

Dropboxin kaltaiset palvelut tarjoavat useita lisäetuja, jotka tuovat sinut lähemmäksi iTunes Match -kokemusta muutamalla lisäyksellä: sinulla on entistä parempi hallinta varmuuskopiointiprosessin suhteen. Voit esimerkiksi poistaa tiedostoja, joita et halua jakaa kenellekään, kuten omat henkilökohtaiset tallenteesi.

Et ole sidottu Googlen tai Applen ekosysteemiin. Jos et halua käyttää iTunesia, tämä on sinänsä iso plussa. Laiterajoituksia ei ole: Voit asentaa sovelluksia mihin tahansa laitteeseen ja mihin tahansa alustaan. Tiedoston kokorajoituksia ei ole, olettaen, että ostat tarpeeksi pilvitallennustilaa musiikin sovittamiseksi.

johtopäätös

Voit suoratoistaa musiikkia Dropboxista käyttämällä kolmannen osapuolen palvelua, kuten Tunebox (iOS) tai MusicDropNPlayLite (Android). Kompromissi on tietysti kustannuksia. Vaikka iTunes Match maksaa 24,99 dollaria vuodessa 25 000 kappaleesta, Dropbox tarjoaa on riittävästi 480 kappaleelle ilmaisessa 2 Gt: n suunnitelmassaan. Ellet maksa 0,99 dollaria 200 Gt: stä (joka sisältää noin 20 000 korkealaatuista kappaletta)

Palvelun, kuten Dropboxin tai Backblazeen, edut ovat selvät, ja ylimääräinen raha voi olla syytä kuluttaa totta pilvimusiikin varmuuskopiointiin. Haluatko tietää enemmän iTunes-kirjaston varmuuskopioinnista? Katso kätevä opas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map