Parhaat käytännöt katastrofien palautumiselle yritykselle 2020

Yhden tunnin seisokkien keskimääräiset kustannukset vaihtelevat 8000 dollarista pienille yrityksille, 74 000 dollarista keskisuurille yrityksille ja 700 000 dollarille suurille yrityksille. Katastrofien palautumisesta on vähitellen tullut olennainen osa monia liiketoimintastrategioita. Valitettavasti 36 prosentilla yrityksistä, vaikka he tunnustavat katastrofien palauttamisstrategian merkityksen, ei ole varaa vastata siihen liittyvistä kustannuksista.


[Video] Katastrofin palauttaminen & Katastrofien hallinta: Kuinka käyttää pilvivarmuuskopiota kriittisten tiedostojen palauttamiseen 

Ja yrityksille, jotka ovat jo ottaneet käyttöön elvytyskehykset, 40% viestintäjohtajaista ei luota kykyensä hypätä takaisin katastrofista. Kaiken kaikkiaan noin 75 prosentilla sekä suurista että pienistä yrityksistä puuttuu kattava ja luotettava katastrofien palauttamisjärjestelmä.

Tämä tarkoittaa, että monilla yrityksillä on suuri riski kallista tietojen menetystä. Esimerkiksi Ransomware on kasvava ja leviävä uhka. Osterman Researchin tekemän tutkimuksen mukaan viimeisen 12 kuukauden aikana yli 50% yrityksistä on kärsinyt lunnasohjelmahyökkäyksiä. Nämä haittaohjelmahyökkäykset voivat lukita järjestelmiä ja tiedostoja, kunnes uhrit maksavat lunnaita anonyymeille verkkorikollisille, jotka levittävät sen. Ilman kykyä palauttaa yritystietojen puhtaita kopioita, monet yritykset joutuvat maksamaan pyydetyn lunnaan palatakseen liiketoimintaan.

Joten miten yritykset selviävät tässä yhä vihamielisemmässä ilmapiirissä?

Tosiasia on, että monet eivät ole. Tutkimukset osoittavat, että 80% yrityksistä lopettaa liiketoiminnan 36 kuukauden kuluessa merkittävistä tietojen menetyksistä. Itse asiassa 40% heistä ei edes tee sitä ensimmäisen vuoden aikana.

Katastrofin palautussuunnitelman toteuttaminen

Toisin kuin yleisesti uskotaan, kattava katastrofinhallintasuunnitelma ei oikeastaan ​​ole niin kallis. Käyttöönottovaihtoehtoja on useita, joista osa maksaa vain pari dollaria kuukaudessa.

Kaiken kokoiset yritykset ovat luottaneet pilvivarmuuskopiointiin, joka on edullinen ja luotettava tapa varmuuskopioida tietoja kuluttamatta ylimääräisiä dollareita IT-resursseihin, kuten henkilökuntaan ja tietokeskuksiin..

Esimerkiksi karboniitilla on joustava hinnoittelusuunnitelma, joka mukavasti mahtuu yksilöitä ja yrityksiä vaihtelevilla budjetteilla. Olen henkilökohtaisesti käyttänyt sitä muutaman vuoden ajan varmuuskopioidakseen operatiivisesti tärkeitä tiedostoja ja suojaamaan näin itseni lentokoneohjelman hyökkäyksen tai muun tyyppisen tietoonnettomuuden sattuessa.


Carbonite tarjoaa joustavia restaurointivaihtoehtoja. Voit joko palauttaa yksittäiset tiedostot tai koko käyttöjärjestelmän.

Kriittisten tiedostojen varmuuskopiointi on kuitenkin vain yksi osa katastrofien palautumisen suunnittelua. Erityinen rakenne ei riipu paitsi budjetistasi, vaan myös kokonaistiedoista. Suunnitellaksesi tehokkaasti tarvitset kattavan analyysin koko suojaamastasi verkosta ja tietokeskuksesta

Tee luettelo kaikista tietokeskuksen komponenteista ja määritä yrityksellesi kriittisimmät tiedot. Jos yrityksesi luottaa suhteellisen pieneen tietokeskukseen, voit harkita koko järjestelmän varmuuskopiointia pilveen järjestämällä kaikki tiedostot niiden relevanssin ja tärkeyden mukaan. Tämä auttaa sinua määrittämään, mitkä ensin palautetaan, jotta yrityksesi jatkuu, kun palautat muut vähemmän kriittiset tiedostot taustalla.

Tiedostojen suunnittelu ja lähettäminen pilveen on vain ensimmäinen askel kattavan katastrofien palautussuunnitelman toteuttamisessa. Toinen vaihe vaatii varmuuskopiotiedostojen jatkuvaa seurantaa ja arviointia. Tämä tarkoittaa lokien päivittämistä sen varmistamiseksi, että kaikki tiedostot ovat ajan tasalla ja merkityksellisiä järjestelmällesi tietyllä hetkellä.

Vaikka voisit tehdä varmuuskopioita manuaalisesti, pilvien varmuuskopiointipalveluissa, kuten Carbonite, on automaattiset varmuuskopiointitoiminnot, jotka voidaan ajoittaa järjestelmän muutosten mukaan.

Jopa pilvivarmuuskopiopalvelun kanssa, joka päivittää säännöllisesti tiedostovarmuuskopioita, sinun on silti oltava varma katastrofin palautussuunnitelmassasi. Ja se tarkoittaa tietojen palauttamistestausten suorittamista. Vakiotesti ei saisi arvioida pilvivarmuuskopion kykyä palauttaa kaikki tiedostosi, vaan myös palautumisen nopeuden ja palvelun jatkamisen. Vaikka pilven latausnopeus on tärkeä osa tätä, keskimääräinen palautumisaikasi riippuu enemmän katastrofien hallintastrategiastasi.

Ja se vie meidät todellinen toipumisprosessi. Joten miten voit tehokkaasti palauttaa tietoja pilvestä onnettomuuden sattuessa?

Tietojen palauttaminen pilvivarmuuskopiosta

Kun kärsit katastrofista, ensimmäinen askel on tietysti mahdollisten vahinkojen arviointi ennen seuraavien palautusvaiheiden määrittämistä. Lenausohjelmien tapauksessa koko tietokoneesi voidaan salata, jos haittaohjelma on voinut tunkeutua minkä tahansa tilin kautta, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet. Paras tapa toipua siitä on koko tietokoneen alustaminen tiedostojen palauttamisen aloittamiseksi kriittisimmistä vähemmän tärkeisiin..

Kun olet asentanut käyttöjärjestelmän uudelleen, siirry pilvipalvelun verkkotiliisi. Kuten olen aiemmin maininnut, olen käyttänyt karboniittia, ja siksi on reilua, että käydään läpi saman prosessin.

Vaihe 1

Kirjaudu sisään, napsauta tietokonetta, jonka haluat palauttaa, ja siirry kohtaan “Palauta tiedostot”

Edellinen

Seuraava

Vaihe 2

Siirry näkyviin tulevassa ponnahdusikkunassa kohtaan ”Täydellinen palautus”, napsauta sitten Seuraava ja Asenna, jotta lataat ja asennat karboniittia tietokoneellesi. Hyväksyessään käyttöehdot, asiakas muodostaa yhteyden automaattisesti varmuuskopiopalvelimiin ja käynnistää palautushallinnan.

Edellinen

Seuraava

Vaihe 3

Jos Restore Manager -sovellus ei käynnisty, voit käyttää sitä suoraan Carboniten InfoCenterin vasemmalla puolella olevissa välilehdissä..

Vaihe 4

Napsauta Restore Manager -ikkunassa seuraavaksi ”Restore all your files” ”määrittääksesi palautuksen käyttäjätilin. Jos käyttäjätilisi nimi vastaa varmuuskopioitua käyttäjää, sinun ei tarvitse huolehtia sijainnin valinnasta, koska Carbonite tekee automaattisesti vastaavan puolestasi.

Vaihe 5 

Napsauta Seuraava ja määritä varmuuskopio kansio, josta haluat palauttaa.

Vaihe 6

Napsauta ”Seuraava” valitaksesi palautustiedostojen järjestyksen. Tappioiden minimoimiseksi onnettomuuden jälkeen on suositeltavaa palauttaa tietyssä järjestyksessä antamalla etusija tärkeimmille tiedostoille.

Vaihe 7

Napsauta ”Seuraava” tarkistaaksesi kaikki vaihtoehdot, siirry sitten kohtaan “Aloita palautus nyt” ja lataa kaikki tiedostot määritellyllä tavalla.

Lyhentääksesi palautusprosessia, pidä tietokone käynnissä ja seuraa tiedostojen palautusprosessia, kun koko rakennat koko liiketoimintakehyksen kriittisimmistä tiedostoista.

Kun prosessi on valmis, voit julistaa itsesi täysin toipuneeksi ja vaarattomaksi. Se on niin yksinkertaista ja suoraviivaista.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map