Kuinka kauan kiintolevysi kestää?

Kuolema, verot ja kiintolevyonnettomuudet: mikään muu ei ole varmaa. Ainakin niin Benjamin Franklin olisi sanonut, jos hän olisi myös asunut IT-kaverina. Emme voi vielä auttaa sinua ensimmäisessä, tietoisuuden pilvisäilytys on edelleen kuin pari vuotta pois. Verotuksen suhteen kirjanpito-ohjelmistoarviointimme voivat auttaa vähentämään summaamisen ja vähentämisen kipuja. Tämä artikkeli koskee kuitenkin kiintolevyjen sputterointia.


Valitettava tosiasia on, että kiintolevyn kaatumisen ennustaminen on hullu. Todellisin asia, jonka voimme kertoa, on, että kaikki kiintolevyt menevät lopulta kerplooeyen. Niin paljon kuin luulet, että uusi SSD ei ole murtumaton, todellisuus on, että aika ei ole sinun puolellasi (eikä sitä ole koskaan, kuten voit lukea kiintolevyn historiasta).

Tulevaisuudessa annamme sinulle tilastotiedot ja tarjoamme sitten hyödyllisiä vinkkejä kiintolevyn välittömän purkauksen tunnistamiseksi liekkeiksi (toivottavasti hyperbolisesti sanottuna). Harpomme joitain myös tietojen varmuuskopioinnin tärkeydestä ennen kuin asiat pääsevät niin pitkälle.

Voit siirtyä parhaaseen online-varmuuskopioratkaisuomme, jos olet jo päättänyt, että onni ei ole paras varmuuskopiomalli sinulle. Jos olet uhkapeli, puhumme myös tietojen palautuksesta, jos kiintolevy epäonnistuu, hyödyntämällä parhaan tietojen palauttamisen ohjelmisto-oppaamme.

Kiintolevyn vikojen hinnat

Kiintolevyn vikojen määristä ei ole käytettävissä paljon tietoa. Kattavin tieto, johon kaikki haluavat viitata, on koonnut Backblaze. Vaikka tutkimuksen tulokset ovat siistit, ne tarjoavat erittäin rajallisen vastauksen kysymykseen, kuinka kauan kiintolevy kestää.

Backblaze-tutkimus aloitettiin vuonna 2013 ja viimeisimmät tulokset ilmoitettiin helmikuussa 2018. Analyytikot ovat seuranneet useiden eri merkkien ja mallien vikaantumisia, yhteensä yli 90 000 asemaa.

Tutkimuksen aikana, huhtikuusta 2013 vuoden 2017 loppuun, kiintolevyjen keskimääräinen vuotuinen vikaantumisaste on kaksi prosenttia. Vikaprosentit olivat epämääräisiä eri malleissa, kun Western Digital -yrityksen HGST asetti parhaat numerot 4TB-asemalla: 130 vikaa 8,7 miljoonan ajopäivän aikana pienimuotoisella 0,54 prosentin vikaasteella.

Kaikista Seagate-malleista ilmoitettiin huonoimmat hinnat 15,34 ja 29,08 prosenttia (muut Seagate-mallit toimivat paljon paremmin).

Tutkimuksessa on pari ongelmaa, kun on kyse oman kiintolevyn mahdollisten vikojen ennustamisesta. Yhden osalta Backblaze-asemat pyörivät turvallisissa tietokeskuksissa, joissa on korotetut lattiat, turvalliset telineet, LVI-järjestelmät ja ilmasto-ohjaimet. Se on hiukan erilainen kuin työpöydän alla puristettu työpöytä, joka imee potkut ja hengittää kuolleen ihon hiutaleisiin.

Toinen ongelma on, että Backblaze käyttää kiintolevyjä vain tietokeskuksissaan, kun taas nykypäivän kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet käyttävät yhä useampia pöytätietokoneita SSD-levyjä. SSD-levyt käyttävät siruja tietojen tallentamiseen, mikä tekee niistä paljon luotettavampia kuin kiintolevykkeet, joissa käytetään kehruulaitteita ja rikkoutumisalttiita mekaanisia aseita.

SSD-levyistä on tehty muutamia tutkimuksia, mutta valitettavasti suurin osa niistä perustuu myös tietokeskuksen testeihin. Yksi tunnetuimmista suoritettiin Toronton yliopistossa ja Googlessa, joissa tutkijat havaitsivat, että SSD-levyt oli vaihdettava noin 25 prosenttia harvemmin kuin kiintolevyjä. Pidemmän keston aikana tutkimuksessa kuitenkin havaittiin, että SSD-tietolevyillä oli korkeampi virhevirhe.

Tämä vastaa pääasiassa sitä, mitä Network World sanoo asiasta, joka on se, että kuluttaja-SSD-levyjen vuotuinen vikaantumisaste on selvästi alle prosentti. Jos kotitietokoneesi käyttäjä, yli 99 prosentin todennäköisyys, että SSD ei epäonnistu, on todennäköisesti hyvä.

Jos olet tietotekniikan ammattilainen, jonka tehtävänä on suojata arvokasta yritystietoa, tavoitteesi on todennäköisesti viiden yhdeksän (99,999 prosenttia) käyttöaika. Siinä tapauksessa murto-osa prosenttivirheistä näyttää todennäköisesti maailman lopulta.

Lyhyt vastaus on, että emme tiedä kuinka kauan kiintolevysi kestää. Yleensä on havaittu, että jos kiintolevysi menee viaksi, se tapahtuu joko kiintolevyn alkuaikoina tai noin neljän vuoden kuluttua. Varhaiset epäonnistumiset johtuvat valmistajan virheistä, jotka joskus tekevät siitä laadunvarmistustestauksen. Myöhäiset viat johtuvat normaalista kulumisesta.

Suurimmalle osalle kotitietokoneiden käyttäjistä on todennäköisempää, että joudut korvaamaan koko tietokoneesi ennen aseman kaatumista. Sitten taas, voit olla yksi epäonninen.

Jotta voit varmistaa, että et ole, voit suorittaa muutaman vaiheen, mukaan lukien tunnistaa merkit siitä, että kiintolevy on tiensä päässä.

Merkit ja syyt kiintolevyn vikaan

Stellar Phoenix, Stellar Phoenix Data Recovery -ohjelman päättäjät, koonnut kätevän taulukon seitsemästä varhaisen merkistä kiintolevyn viasta, joka auttaa sinua välttämään levottomia vesiä.

Oire: Mahdollinen syy: Tietosuojavaiheet:
Järjestelmän kaatumiset (joko usein tai raskaassa käytössä)Prosessorin tai muistin ylikuumeneminen.
Kiintolevyn virheelliset sektorit.
Varmuuskopioi tietosi välittömästi.
Suorita tietokoneen, muistin tai kiintolevyn vianmääritys.
Varmista pölyn kerääntyminen tietokoneen tuuletusalueille.
Järjestelmän käynnistyminen vie odotettua kauemminLaitteistovirhe.
Kiintolevyn vika.
Epäonnistuneet osiot kiintolevyllä.
Varmuuskopioi asema ulkoiseen asemaan.
Suorita järjestelmän diagnoosi.
Puuttuvat tiedostotTiedostojärjestelmän vioittuminen.
Virushyökkäys.
Kiintolevyn virhe.
Varmuuskopiot.
Tiedostojen etsiminen vie kauan kansion sisällön näyttämiseenTiedostojärjestelmän vioittuminen.Varmuuskopiot.
Kiintolevyn diagnostiikan osoittamat SMART-virheetLoogiset ja fyysiset virheet.Varmuuskopioi tietosi.
Kopioi tiedot asemaan.
Sininen näyttö kuolemastaOhjelmisto- tai laitteisto-ongelmat.Käytä Windows-käyttöjärjestelmän korjaustyökalua.
Poista viallinen laiteohjain.
BIOS ei löydä kiintolevyäLuotettavan virtalähteen käyttö.
Joko liian korkea tai liian matala virransyöttö UPS: lle.
Käytä merkkituotteiden UPS: ää.
Sammuta järjestelmä, kun sitä ei käytetä.

Vaikka monet yllä luetelluista oireista voivat tarkoittaa muita asioita, ne kaikki yleensä viittaavat siihen, että tietokoneessa on jotain vikaa. Jos et ole varmuuskopioinut tietokonettasi, kannattaa tässä vaiheessa päästä siihen.

Kiintolevyn varmuuskopiointi: ennaltaehkäisy on paras lääke

Kiintolevyn varmuuskopiointi on älykäs tehtävä, vaikka kiintolevyn epäonnistumisen pieni prosenttiosuus ei pelkää sinua. Tietojen menettämiseen on monia muita tapoja kuin levykatastrofi, mukaan lukien inhimilliset virheet, luonnonkatastrofit, haittaohjelmat ja ohjelmistovirheet.

Varmuuskopiointityökalut toistavat tiedostojen lisäksi myös tiedostojärjestelmän. Tällä tavoin, jos joudut vaihtamaan toiseen kiintolevyyn, voit palauttaa kaiken, kuten se oli, vain muutamalla hiiren napsautuksella.

Kun varmuuskopioit kiintolevyäsi, voit valita paikallisen varmuuskopiointivaihtoehdon, kuten ulkoisen kiintolevyn tai verkkoon liitetyn tallennuslaitteen (NAS). Jos tietojen säilyttäminen paikallisesti vaikuttaa huonolta, on olemassa myös online-varmuuskopiointiasetuksia, mikä tarkoittaa, että tiedostosi pidetään palvelimissa suojatuissa tietokeskuksissa.

Useimpien tietojen varmuuskopioimista tekevien gurien ehdotus on kuitenkin noudattaa 3-2-1-varmuuskopiointisääntöä, joka vaatii varmuuskopiotietojen tallentamista sekä paikallisesti että pilvessä molempien etujen saamiseksi..

Jos etsit kohtuuhintaista varmuuskopioratkaisua, jonka toteuttaminen vaatii vain vähän vaivaa, Backblaze on hyvä valinta. Yrityksellä ei ole vain helpointa varmuuskopiointityökalua, jota olemme tarkistaneet, mutta saat myös rajoittamattoman varmuuskopion vain 5 dollaria kuukaudessa, mikä on paras varmuuskopiotiedä, jonka tiedämme.

Kiintolevyn kaatumiset ja tietojen palautus

Jos et varmuuskopioi kiintolevyäsi ja se kaatuu, on silti mahdollista palauttaa tiedostot. Voit viedä aseman tietokonekorjaamoon, vaikka palauttaminen voi tässä tapauksessa maksaa satoja dollareita tai enemmän.

Parempi ensimmäinen askel on yrittää palauttaa se itse, minkä voit yrittää monilla työkaluilla, jotka mainitaan ostajan oppaassa parhaan tietojen palauttamisohjelman löytämiseksi. Sen jälkeen kun olemme asettaneet kaikki parhaat vaihtoehdot tekemällä enemmän testauksia kuin mieleemme muistaa, suosittelemme henkilökohtaisesti Stellar Phoenix Data Recovery -sovellusta.

Tietojen palauttamiseksi kaatuneesta asemasta Stellar Phoenix -sovelluksen avulla sinun on liitettävä tämä asema orjana toimivaan tietokoneeseen, johon on asennettu palautusohjelmisto, ja suoritettava skannaus. Jos olet tekemisissä tiedoston vioittumisen kanssa asemalla sen matkalla, voit suorittaa palautusohjelman viallisessa tietokoneessa, vaikka haluat, että sinulla on toinen asema valmiina siirtämään se kerran palautettuun tietokoneeseen..

Meillä on täydellinen Stellar Phoenix Data Recovery -katsaus, jonka voit tarkistaa, mutta tässä on nopea katsaus prosessiin videossa, jonka on luonut itse yritys.

Kaiken kaikkiaan Stellar Phoenix on melko yksinkertainen työkalu käytettäväksi. Vaikka se on suunniteltu IT-ammattilaisille, se sopii myös vähemmän kokeneille käyttäjille. Yhtiö valmistaa myös erityisen työkalun poistettujen tai vioittuneiden kuvien palauttamiseen, jota voidaan valita parhaaksi valokuvien palauttamisohjelmaksi.

Lopulliset ajatukset

Kiintolevyn elinkaari ei ole yksinkertainen tapa laskea. Se riippuu siitä, käytätkö SSD-muistia tai kiintolevyä, kuinka paljon väärinkäyttöä tietokoneesi kestää ja onnea. Nyrkkisääntönä, kun olet saavuttanut neljän vuoden merkin, pidä itsesi vaarallisella alueella, vaikka todellakin sinun tulisi aina olla etsimässä lähestyvän kuoleman merkkejä..

Jos koet tietojen menettämisen aseman kaatumisen tai vioittumisen vuoksi, Stellar Phoenix Data Recovery auttaa usein pelastamaan sinut. Se ei kuitenkaan ole tyhjennysvarma, eikä mikään vie tietokoneesi kallista tietojen palauttamisen asiantuntijaa varten.

Paras veto on, että olet valmistautunut niin, että sinun ei koskaan tarvitse kiertää noppaa tietojen palautuksessa, ja se tarkoittaa varmuuskopiointisuunnitelman toteuttamista käyttämällä paikallista varmuuskopiointi- ja pilviohjelmistoa, kuten yksi online-varmuuskopiointikirjastossa olevista..

Meillä on erilliset suositukset parhaasta online-varmuuskopiosta kotitietokoneille ja parhaasta online-varmuuskopiosta yrityksille, joten voit valita haluamasi vaihtoehdon. Meillä on jopa paras online-varmuuskopio mobiililaitteille.

Se on kaikki, mitä meidän on sanottava kiintolevyn kaatumisista. Jos tiedät muita mielenkiintoisia tutkimuksia epäonnistumisasteista, sinulla on kerrottavaa tarinaa tai kysyttävää, kerro meille alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map