IDrive vs. Carbonite: Rajoittamaton laite vai rajoittamaton tallennustila?

Rajoittamaton varmuuskopio noin viidestä dollarista kuukaudessa? Erittäin kiva. Pystytkö varmuuskopioimaan rajattomat laitteet samaan hintaan? Myös erittäin mukava. Valitettavasti pilviin saapuessasi et voi saada kakkuasi ja syödä sitä. Ainakin ei kuluttamatta enemmän rahaa. Kuluttajien parhaat online-varmuuskopiointipalvelut tarjoavat joko rajoittamattoman varmuuskopion tai rajoittamattomia laitteita, mutta eivät koskaan molempia.

Auttamaan sinua tekemään vaikean päätöksen helpommaksi, päätimme analysoida kahta suosikkityökalumme rinnakkain: IDrive, joka antaa sinulle 1 Tt tietoa niin monelle laitteelle kuin haluat, ja Carbonite, joka antaa sinulle rajattoman varmuuskopion yhdestä laite. Katso videoarvostelut kustakin palvelusta alla.

IDrive Video Review

Carbonite Video Review

Cloud Backup -määrittely

Varmuuskopioimme tiedot, koska kun enemmän elämästämme siirtyy digitaaliseen taajuuteen, meillä on enemmän menetettäviä. Aiemmin kuluttajien varmuuskopiointi sisälsi yleensä CD-levyjen polttamista tai USB-muistitikkujen lataamista. Lähestymistapa toimi, kunnes piste, jonka CD-levy napsahti puoleen tai jätit flash-aseman kytkettynä kirjastokirjaan.

Muita vaihtoehtoja, jotka ovat edelleen suosittuja, ovat ulkoiset asemat yksilevyisistä laitteista RAID- ja NAS-tallennusvälineisiin, kuten Synology DiskStation. Et löydä meitä kiistämästä, että näillä vaihtoehdoilla on edelleen paikka luodinkestävässä varmuuskopiointistrategiassa, joka sisältää sekä ulkoisen että pilvivarmuuskopion.

Ilmeisin etu ulkoisille asemille on, että ne mahdollistavat tietojen nopeamman palauttamisen kuin pilvi. Missä he kaikkein puuttuvat, on heidän haavoittuvuutensa. Aivan kuten tietokoneesi kiintolevy tai siirrettävä tietoväline, myös ulkoiset asemat ovat alttiita fyysisille vaurioille, vioille, vioittumiselle, katoamiselle ja varkaudelle.

Pilvivarmuuskopiointityökalut, kuten IDrive ja Carbonite, tarjoavat etuna tietojen tallentamisen etävarmuuteen suojatuissa tietokeskuksissa. Näissä tietokeskuksissa olevat palvelimet on rakennettu redundanssia varten. Varmista, että jos levy epäonnistuu, aina löytyy toinen tai kolmas kopio muualla.

Itse tietokeskuksia säädellään yleensä lämpötilassa ja rakennetaan kestämään luonnonkatastrofeja, kuten tulvia ja maanjäristyksiä, ja niitä on lisäksi suojattu sekä fyysisiltä että virtuaalisilta rikoksilta..

Seurauksena on, että pilvivarmuuskopio varmistaa, että sinulla on aina kopio arvokkaimmista tiedoistasi jossain. Ajattele pilvien varmuuskopiointia turvallisena digitaalisena holvina, johon pääset käsiksi mistä tahansa laitteesta ja missä tahansa.

Taistelu: IDrive vs. karboniitti

Vaikka tämän turvallisen digitaalisen holvin perusajatus on keskeinen kaikille pilvien varmuuskopiointipalveluille, toteutus vaihtelee suuresti. Tärkeimpiä eroja ovat alusta, tiedostojen siirtonopeus, suojausprotokollat ​​sekä varmuuskopiointi- ja palautusominaisuudet. Sitten on myös kustannuksia, tilaa ja kattavuus.

Meillä on taipumus uskoa, että tällainen kilpailijoiden välinen ero on hyvä asia kuluttajille. Koska kenttä on niin laaja, tarkoittaa, että löydät todennäköisemmin online-varmuuskopiointiratkaisun, joka sopii tarpeisiisi ja elämäntyyliisi.

Viiden päästä päähän -segmentin aikana tutkimme, kuinka IDrive ja karboniitti pärjäävät toisiaan vastaan ​​monien näiden elementtien suhteen. Vaikka haluamme olla perinpohjaisia, rajaamme suuren osan keskustelusta siitä, mikä on todennäköisesti käyttäjäriippuvaisin näkökohta yhden tai toisen valinnassa: Onko se, että IDrive tarjoaa rajoittamatonta laitetukea, järkevämpi tarpeitasi kuin Carbonite rajoittamaton tallennustila?

1

Hinta- ja alusta-tuki

Aloituskierroksen aikana tarkastellaan kahden kilpailevan palvelumme suunnitelmavaihtoehtoja. Harkitsemme kustannuksia, tuettuja alustoja ja laiterajoituksia. Sekä IDrive että Carbonite tarjoavat myös yritystilauksia, joten koskemme myös niitä. Jos haluat tietää enemmän kummastakin palvelusta, suosittelemme, että tutustu Carbonite-arvosteluun sekä IDrive-arvosteluihimme.

Minä ajan

IDrivellä on ainutlaatuinen paikka varmuuskopiossa muutamasta eri syystä. Yksi suurimmista on se, että se on varmuuskopiointipalvelun lisäksi myös synkronoi laitteesi. Se tekee siitä jotain hybridiä, sekoittaen elementtejä sekä pilvien varmuuskopioinnista että pilvitallennuksesta.

(Huomaa: Jos olet epäselvä näiden kahden eron suhteen, tämä nopea varmuuskopio versiota tallennuskatsaukseen auttaa).

IDrive tekee tämän työn antamalla käyttäjille erilliset, yhtä suuret varaukset varmuuskopiointia ja synkronointia varten. Tällä tavalla et jätä yrittämään tasapainottaa tilaa näiden kahden välillä, mikä voi hankalaa nopeasti.

Palvelulla on sekä 1TB että 10TB henkilökohtaiseen käyttöön suunnitelmat sekä useita liiketoimintasuunnitelmia.

Useimmat käyttäjät saavat hienosti 1TB: n avulla. Jälleen kerran, 1 Tt varmuuskopiointia varten ja erillinen 1 Tt synkronointia varten. Joten, saat todella 2TB. Voit myös antaa IDrivelle koekäytön ilmaisella 5 Gt: n suunnitelmalla. Se riittää joihinkin synkronointitehtäviin, mutta lähes varmasti ei riitä varmuuskopioimaan kiintolevyäsi.

IDrivellä ei ole rajoittamatonta varmuuskopiointisuunnitelmaa, kuten monilla lähimmistä kilpailijoista, mutta se tukee niin monta laitetta kuin tarvitset. Rajoittamattomat varmuuskopiointipalvelut puolestaan ​​rajoittuvat melkein aina yhteen laitteeseen.

Syy on selvä, jos ajattelet sitä. Palvelu, joka tarjoaa rajoittamattoman varmuuskopion rajoittamattomille laitteille, noin 5 dollaria dollaria kuukaudessa, hukkua melko nopeasti ja todennäköisesti menee konkurssiin pian sen jälkeen. Tuettujen laitteiden osalta IDrive: tä voidaan käyttää työasemien, ulkoisten kiintolevyjen ja mobiililaitteiden varmuuskopiointiin. Mobiilivarmuuskopion sisällyttäminen on harvinaisuus, joka tekee IDrivestä erityisen joustavan.

IDrive-yritystilien avulla voit luoda käyttäjän alatilejä ja seurata kaikkia prosesseja järjestelmänvalvojan ohjauskonsolista. Nämä suunnitelmat tukevat myös varmuuskopioita:

 • Linux-palvelimet
 • MS SQL Server
 • MS SharePoint Server
 • MS Exchange Server
 • VMWare
 • Oracle Server

Varmuuskopio IDrive Business -yrityksellä auttaa yrityksiä noudattamaan julkisen vallan edut eri aloilla, mukaan lukien juridiset, lääketieteelliset ja kirjanpitokäytännöt.

Carbonite

Carbonite on ehdottomasti varmuuskopiointipalvelu, mutta se on hyvä. Se sijoittui kolmanteen parhaiden verkkopalveluiden oppaamme rajoittamattomaan varmuuskopiointiin.

Karboniitti antaa sinulle niin paljon varmuuskopioita, kuin mitä koskaan tarvitset yhdelle tietokoneelle. Tämä tekee tästä palvelusta ihanteellisen ihmisille, jotka käsittelevät suuria tietomääriä, kuten valokuvaajille ja videokuvaajille.

Palvelulla on kolme erilaista tilaajasuunnitelmaa kotikäyttäjille.

Carbonite Basic on IDrive- ja muiden varmuuskopiopalvelujen mukainen. Monille ihmisille se tekee työn.

Ero Basic: n ja Plus: n välillä on se, että Plus antaa sinun varmuuskopioida ulkoiset kiintolevyt online-tallennustilaan. Toivomme, että Carbonite sisällyttäisi tuon kyvyn perussuunnitelmaansa, kuten IDrive. Jos etsit rajatonta varmuuskopiopalvelua, joka sisältää ulkoisen aseman peruskustannuksissaan, CrashPlan on kattanut sinulle saman kustannuksen kuin Carbonite (59,99 dollaria).

Carbonite Prime lisää automaattisen videon varmuuskopioinnin ja kuriirien palautuspalvelun miksaukseen.

Karboniitilla on myös kolme liiketoimintasuunnitelmaa. Niissä ei kuitenkaan ole rajoittamatonta tallennustilaa. Sen sijaan saat asetetun määrän gigatavua ja voit lisätä ylimääräisen 100 Gt 99 dollaria vuodessa.

SuunnitelmavarastointiVuotuiset kustannuksetTietokoneiden lukumääräPalvelimien lukumäärä
Ydin250GB$ 269.99RajoittamatonEi mitään
teho500GB$ 599,99Rajoittamaton1
Perimmäinen500GB$ 999,99RajoittamatonRajoittamaton

Kaikki nämä suunnitelmat tukevat rajattomasti tietokoneita, ulkoisia kiintolevyjä ja NAS-tallennustilaa. Virrankäyttösuunnitelma lisää yhden palvelimen varmuuskopion, kun taas Ultimate-suunnitelman avulla voit varmuuskopioida rajattomasti palvelimia.

Pyöreä yksi ajatuksia

Jos tarvitset yritystäsi, tarvitset yli 1TB tallennustilaa, sinun kannattaa mennä Carboniten yli IDriveen. IDriven 10 kt: n suunnitelma on liian kallis, jotta se olisi käytännöllinen useimmille ihmisille.

Käyttäjille, joilla on vähemmän kuin 1 Tt, IDrive on kuitenkin selvä voittaja. Mahdollisuus varmuuskopioida useita laitteita, mukaan lukien puhelimesi, yhden tilauksen kustannuksista on suuri etu. IDriven synkronointiominaisuudet tarkoittavat vielä enemmän arvoa. Älä kuitenkaan odota, että IDrive korvaa Dropboxin kokonaisen työn tuottavuuden.

Liiketoimintasuunnitelmien osalta IDrive tarjoaa huomattavasti enemmän kustannusarvoa, alkaen heidän 250 Gt: n hinnasuunnitelmasta (99,50 dollaria verrattuna 269,99 dollariin karboniitista).

Kierros: Hinta ja alustan tukipiste IDrivelle

IDrive-logo
Carbonite-logo

2

Käyttäjäkokemus

Useimmat varmuuskopiointipalvelut käyttävät työpöytätyökalua perusvarmuuskopioiden hallintaan. Näiden rajapintojen toiminnassa on kuitenkin joitain tärkeitä ominaisuuseroja, joista haluat tietää ennen sitoutumista vuotuiseen tilaukseen.

Tämän kierroksen aikana tarkastellaan miten työpöydän käyttökohteet eroavat IDriven ja Carboniten välillä. Kosketamme myös kunkin palvelun verkko- ja mobiilikokemusta.

Minä ajan

IDrivellä on kolme päätapaa päästä palveluunsa työpöytäohjelman kautta, samoin kuin verkko ja mobiili.

pöytä-

IDrivessä on työpöytäsovelluksia sekä Windowsille että Macille. Sekä näyttävät että toimivat samalla tavalla.

Vasemmasta reunasta löydät välilehtiä varmuuskopiointia, palauttamista, ajoittamista, synkronointia, palvelimen varmuuskopioita ja asetuksia varten.

Kuten todennäköisesti arvasit, varmuuskopiointi-välilehti merkitsee kansiot ja tiedostot varmuuskopiointia varten IDrive-ohjelmalla. Voit merkitä kohteita napsauttamalla Muuta-painiketta ja siirtymällä tiedostojärjestelmäsi löytääksesi etsimäsi.

Kun asennat IDrive-sovelluksen, myös tietyt kansiot, kuten käyttäjän kansio, tunnistetaan automaattisesti varmuuskopioita varten. Mutta suurimmaksi osaksi sinun on hallita, mitä varmuuskopioidaan ja mitä ei.

“Aikataulu” -välilehti on kohta, johon voit siirtyä asettamaan, kun varmuuskopioita tapahtuu.

IDriven aloitusaikataulu sisältää enemmän mukautusvaihtoehtoja kuin useimmat varmuuskopiointipalvelut. Sinä ilmoitat, mitä viikonpäiviä varmuuskopio suoritetaan, mihin kellonaikaan se alkaa ja milloin prosessi katkeaa.

Voit myös asettaa IDriven suorittamaan varmuuskopiota jatkuvasti tai tunnin välein, mikä vetoaa käyttäjiin, jotka tarvitsevat useamman varmuuskopioinnin käynnissä. Tämä on erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on noudattamista koskevia vaatimuksia.

IDrive antaa sinun asettaa jopa ilmoituksia, joiden avulla voit pitää varmuuskopiot loppuun ja epäonnistuneet.

verkko

IDrive-verkkosivuston avulla pääset tiedostoihin ja hallitsemaan varmuuskopiointiprosesseja etänä.

Voit käyttää tiedostoja selaimessa napsauttamalla vain laitteen nimeä.

Tämän jälkeen voit selata tallennettua sisältöä ja avata sen etänä. Voit myös jakaa sen muiden kanssa napsauttamalla mitä tahansa kansiota tai tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.

Näin luodaan URL-linkki objektiin. Voit kopioida ja liittää linkin jakaaksesi sen, lähettää sen automaattisesti Facebookiin tai Twitteriin ja jakaa sen sähköpostitse. Mikä tahansa linkki voidaan suojata salasanalla ja antaa joko tarkastelu- tai muokkausoikeudet.

Voit hallita työpöydän varmuuskopiointiprosesseja napsauttamalla “kojetaulu” ja sitten “asetukset”. Ikkuna avautuu ja siinä on yleiset asetukset, varmuuskopion valinta ja aikataulun välilehdet.

Vaikka voit hallita minkä tahansa kytketyn laitteen varmuuskopiointiprosesseja etänä, kyseinen laite on tietysti kytkettävä päälle ennen muutosten tekemistä.

IDrive-selain on “jakanut minut” ja “jakanut kanssani” -välilehdet, joiden avulla voit seurata jaettua sisältöä. Ensimmäinen on erityisen mukava, koska on helppo menettää luomasi linkit. Helmikuusta 2017 alkaen IDrive tarjoaa nyt myös Office 365 -yhteyttä, joka on tervetullut uutinen, joka asettaa palvelun entistä paremmin kilpailemaan palveluiden kuten Dropbox, Google Drive ja jopa OneDrive kanssa..

Yhdistämällä IDrive OneDriveen voit tallentaa OneDrive-sisällön IDriveen sekä avata ja muokata OneDrive-tiedostoja. Kun yhteys on muodostettu, selaimen kojetaulussa näkyy erillinen OneDrive-kansio.

mobile

IDriven matkapuhelinominaisuudet ovat vankka syy valita se Carboniten, CrashPlanin, Backblazen ja suurimman osan muun varmuuskopion kentästä. Kauniisti suunniteltuja sovelluksia on saatavana sekä Androidille että iOS: lle.

Siirrettävän aloitusnäytön avulla voit varmuuskopioida puhelimesi tai jopa Facebook- ja Instagram-tilisi.

Peukalo “varmuuskopio” ja voit antaa IDriven varmuuskopioida yhteystiedot, valokuvat ja videot automaattisesti. Siellä on myös vaihtoehtoja varmuuskopioida puhelulokit, tekstit, kalenterit, musiikki, sovellukset ja ”muut tiedostot”.

IDriven mobiilisovellus on yksi parhaista ja helpoimmista tavoista varmuuskopioida Android-tiedot.

Carbonite

Kuten kilpailija, Carbonitella on palvelussaan kolme erillistä portaalia.

pöytä-

Karboniitin tunnusmerkki on yksinkertaisuus. Kun olet ladannut ja asentanut työpöytäsovelluksen, se etsii ja alkaa varmuuskopioida tietyt tiedostotyypit tietokoneellasi. Toisin kuin IDrive, palvelu ei vaadi varmuuskopiointia kansio- ja tiedostokohtaisesti. Varmuuskopiointi tiedostotyypin perusteella säästää aikaa ja estää sinua vahingossa katselemasta tiedostoja.

Karboniitti voi tehdä tämän, koska saat rajoittamattoman tilan. IDrive 1TB-korkillaan vaatii enemmän käyttäjän “harkintavaltaa”.

Carboniten varmuuskopioimiin oletustiedostotyyppeihin kuuluvat:

 • Asiakirjat: Word-asiakirjat, Excel-taulukot, .PDF ja paljon muuta
 • Valokuvat: JPG, PNG, GIF, BMP jne.
 • Sähköpostitiedostot: Outlook, Thunderbird, IncrediMail ja Windows Live Mail
 • Internet-suosikit ja kirjanmerkit
 • Taloudelliset tiedostot: Quicken, Quickbooks ja vastaavat ohjelmat
 • Multimedia: musiikki- ja videotiedostot

Joitakin tiedostoja, mukaan lukien järjestelmätiedostot, ei varmuuskopioida automaattisesti. Löydät täydellisen luettelon niistä täältä.

Jos on tiettyjä kansioita ja tiedostoja, joita et halua varmuuskopioida, käske Carboniteia sivuuttamaan ne napsauttamalla mitä tahansa objektia hiiren kakkospainikkeella. Valitse ”Carbonite” ja sitten “Älä tee tätä varmuuskopiointia”.

Tai valitse “Carbonite” ja “ominaisuudet” tarkistaaksesi tiedostojen varmuuskopion tilan, saatavilla olevat versiot ja muut tiedot.

Carboniten työpöytäsovellusta voidaan käyttää varmuuskopion tilan tarkistamiseen, varmuuskopiointiaikataulun mukauttamiseen, sisällön palauttamiseen ja muutaman muun tekemiseen. Tämän lisäksi mitään ei kuitenkaan tarvitse tarkkailla.

Jos haluat muuttaa varmuuskopiointiaikataulua, napsauta “asetukset & valvontaa.”

Karboniitin oletusarvo on jatkuva varmuuskopiointi, mikä tarkoittaa, että yksittäiset tiedostot varmuuskopioidaan pilveen aina, kun muutoksia tehdään. Jos käsittelet suuria ja useita tiedostoja, saatat löytää jatkuvan varmuuskopion, joka rajoittaa järjestelmäresursseja liikaa.

Siinä tapauksessa voit kehottaa Carbonitea vain “varmuuskopioimaan kerran päivässä” tai sanomaan, että “älä tee varmuuskopioita tiettyinä aikoina.” On myös vaihtoehto “vähentää Carboniten Internet-käyttöä”, joka vapauttaa resursseja hidastaen varmuuskopiointia.

Useimmissa tapauksissa Carboniten tiedostojensiirtoalgoritmien, joista puhutaan seuraavassa kierroksessa, tulisi kuitenkin käsitellä jatkuvaa varmuuskopiointia vaikuttamatta muuhun työhösi..

Jos joudut palauttamaan tiedostoja, voit tehdä tämän työpöydän päänäytöltä napsauttamalla “noutaa tiedostoni takaisin”. Voit palauttaa joko tietyt tiedostot tai kaiken kerralla.

Jos valitset toisen vaihtoehdon palauttaaksesi kaiken kerralla, sinun on tehtävä se Carbonite-työpöydällä. Ensimmäinen vaihtoehto, yksittäisten tiedostojen palauttaminen, ohjaa sinut Carbonite-verkkosivustoon prosessin loppuun saattamiseksi.

verkko

Carbonite-selainliittymän avulla voit katsella pilveen tallennettuja tiedostoja ja käynnistää palautusprosessin. Kaikki Carbonite-tiliisi liitetyt laitteet näkyvät pääsivulla.

Napsauta ”Näytä tiedostot” tarkastellaksesi tallennettua sisältöä. Voit navigoida online-tallennustilassa tietokoneesi käyttämän saman tiedostojärjestelmäasettelun perusteella.

Valitse sisältö napsauttamalla yksittäisten kansioiden ja tiedostojen vieressä olevaa valintaruutua ja napsauttamalla sitten Lataa-painiketta. Voit ladata jopa 5000 tiedostoa ja 10 Gt tietoa kerralla. Kaikki lataamasi tiedostot lisätään zip-tiedostoksi, joka voidaan purkaa mihin tahansa paikkaan haluat.

Tämän lisäksi kaikki muu, mitä voit tehdä verkossa, on rajoitettu tilinhallintaan. Carbonite ei anna sinun hallita varmuuskopiointiprosesseja etäyhteyden kautta.

mobile

Carbonite-mobiilisovelluksen avulla voit käyttää tiedostoja etänä etänä Carbonite-suojatulla tietokoneellasi.

Sovelluksen avulla voit myös varmuuskopioida puhelimestasi otetut valokuvat automaattisesti. Se on kuitenkin kaikki mitä voit varmuuskopioida.

Voit tarkastella tietokoneelta varmuuskopioituja valokuvia tai tiedostoja valitsemalla mobiililaitteesi tai tietokoneesi nimen sovelluksen aloitusnäytöltä.

Mobiilisovelluksen avulla voit myös suojata mobiililaitteesi varkauksilta etäpyyhkäisyominaisuuksilla. Tämä estää muita pääsemästä Carbonite-tiliisi ja muihin puhelintietoihisi tehdasasetuksilla. Toinen hieno temppu: sen avulla voit etäsi muuttaa puhelimesi näytön lukitussalasanaa ja lukita näytön.

Pyöreä kaksi ajatusta

Ihailemme karboniittikokemuksen yksinkertaista yksinkertaisuutta. Se ei tee asioista yhtä helppoa kuin kilpailijan Backblaze, mutta se on melko lähellä. IDrive vie vertailun vuoksi enemmän työtä varmistaakseen, että kaikki arvokkaat asiakirjat, valokuvat ja videot ovat suojattuja.

Suurin osa käyttäjistä, etenkin tekniikoita ja arvokkaan sisällön käyttäjiä, suosii todennäköisesti IDriven laajennettuja ominaisuuksia. Laajat varmuuskopiointiominaisuudet, jotka ovat saatavilla työpöytäsovelluksen kautta, ja se, että voit hallita varmuuskopiointisi etäältä IDrive-selaimesta, ovat hienoja etuja.

Carbonite-verkkokokemus on melkein liian kapea. Vaikka arvostamme sitä, että pystymme varmuuskopioimaan valokuvia Carbonite-mobiilisovelluksesta, älypuhelimien käyttäjien tulee innoittaa se, että IDrive antaa meille varmuuskopiolokeja, tekstiviestejä, yhteystietoja ja kaikkea muuta.

Kierros: Käyttäjäkokemuspiste IDrivelle

IDrive-logo
Carbonite-logo

3

Tiedostonsiirtonopeus

Yksi häiriöistä pilvivarmuuskopiointistrategian toteuttamisessa on, että tiedostojen siirtäminen tietokoneesi ja pilvipalvelimien välillä voi viedä jonkin aikaa. Paremman palvelun avulla voidaan nopeuttaa asioita, arkkitehtuurikomponentit, kuten inkrementaaliset lohkotason tiedostojen siirrot ja tiedostojen pakkaus.

Tämän kierroksen aikana näemme, seuraavatko IDrive ja Carbonite esimerkkiä. Mutta ensin jaamme tulokset joistakin suoritetuista perustutkimuksista, joiden avulla voimme nähdä, mikä palvelu voi siirtää tiedostoja nopeimmin.

IDrive vs. Carbonite: Nopeustestejä

Mitata lataus- ja lähetysnopeutta molemmille palveluille suoritimme muutaman siirron 250 Mt pakatulla kansiolla. Tämä kansio koostuu useasta eri tiedostotyypistä. Testit suoritettiin aivan Bostonin ulkopuolella, Massachusettsissa, WiFi-verkon kautta. Ennen aloittamista tarkistimme tiedonsiirtonopeutemme Speedtest.net:

 • Latausnopeus: 12Mbps
 • Latausnopeus: 32Mbps

Muista, että kummankin palvelun omat tiedonsiirtonopeutesi voivat vaihdella dramaattisesti sijaintisi sijainnin ja yhteyden vahvuuden mukaan.

Tässä on tuloksemme:

uploadladata
Minä ajan09:4601:12
Carbonite08:10puoli kaksi

Molempien palveluiden latausnopeudet ovat yhdenmukaisia ​​muiden parhaimpien pilvipalveluiden kanssa, mikä viittaa siihen, että ne käsittelevät tiedostojen pakkaamista hyvin.

Myönnetään, että jos sinulla on satoja gigatavuja dataa ladattavaksi, voit silti odottaa hetken. Katsot todennäköisesti, että lataukset ovat 15-20 minuuttia gigatavua kohti. Joten 100 Gt: n lähettäminen vie noin päivän.

Asioiden liikkumisen jatkamiseksi, kun tiedosto on varmuuskopioitu pilveen, se yleensä kopioidaan uudelleen vain, jos tiedosto on muuttunut. Tätä kutsutaan ”lisävarmuuskopioksi”. Lähes kaikki pilvien varmuuskopiointipalvelut tekevät tämän, koska muuten se aiheuttaisi valtavia kaistanleveysongelmia. Toinen, vähemmän yleinen algoritminen tekniikka, nimeltään ”lohkotason inkrementaalinen varmuuskopiointi”, muuttaa lähestymistapaa. Lohkotason siirrot tarkoittavat, että vain muuttuneet tiedoston osat kopioidaan sen sijaan, että koko tiedostoa ladataan uudelleen.

Tätä lähestymistapaa käyttämällä sen sijaan, että 250 Mt: n tiedoston lähettämiseen kuluu neljä minuuttia, kestää yleensä vain niin kauan kuin muutosten siirtäminen vaaditaan. Joten 25 Mt: n datan lisääminen 250 Mt: n tiedostoihimme vie vain 20-30 sekuntia.

Sekä IDrive että Carbonite toteuttavat lohkotason siirrot, joten olet hyvässä kunnossa kummallakin tavalla. Varmistaaksemme, että se toimii suunnitellulla tavalla, teimme pienen muutoksen pakattuun testikansiomme: poistimme tiedoston sen sisältä.

Muutos kesti alle 30 sekuntia, jotta heijastuisivat molempien palveluiden online-varmuuskopioon odotetusti.

Kolme kierrosta

Sekä IDrive että Carbonite esiintyivät hyvin nopeustesteissä. Vaikka karboniitilla oli pieni etu, ero saattoi helposti sijaintitekijän sijaan itse tekniikan perusteella. Koska haluamme julistaa voittajan, olemme päättäneet ottaa käyttöön viime hetken tiebreakerin: kuriiripalvelun.

Kuriiripalvelun avulla varmuuskopiointipalvelut kiertävät hitaita varmuuskopiointiprosesseja ja palauttavat ne kokonaan lähettämällä sinulle ulkoisen aseman. Tiedonsiirto ulkoisiin asemiin ja ulkoisista asemista on paljon nopeampaa kuin tiedonsiirto Internetin kautta.

CrashPlan tarjoaa kuriiripalvelun vain palautuksiin ja vain jos maksat Carbonite Prime -palvelun. IDrive tarjoaa kuriiripalvelun sekä varmuuskopiointiin että palautukseen, ja ne tarjoavat sen kaikille asiakkaille ilmaiseksi. Palvelun nimi on IDrive Express, ja se on hieno etu, jos käsittelet satoja gigatavuja dataa.

Pyöreä: Tiedostonsiirtonopeuspiste IDrivelle

IDrive-logo
Carbonite-logo

4

turvallisuus

Globaalien tietorikkomusten, ransomware-hyökkäysten, keskinäisten hyökkäysten ja tietovalvonnan lisääntymisen vuoksi turvallisuus on aihe, jota ei tulisi koskaan sivuuttaa, kun pilvipalveluita tarkistetaan. Tutkittaviin näkökohtiin kuuluvat salausprotokollat, salasanasuojaus ja tietokeskuksen suojaus.

Minä ajan

Kun varmuuskopioit tietoja IDrive-palvelimella, he pitävät kaikki tietosi salattuina palvelimilleen. Tällä tavoin se, joka rikkoo palvelintaan, ei voi katsoa mitä olet tallentanut sinne.

Salausprotokollan IDrive on 256-bittinen AES. AES on Yhdysvaltain kansallisen standardi- ja teknologiainstituutin suosittelema protokolla. Vaikka AES: n suosio tekee siitä hakkereille houkuttelevan kohteen, arvioidaan, että jopa maailman tehokkaimmat supertietokoneet tarvitsevat useita miljardia vuotta salauksen purkamiseen.

IDrive suojaa myös tietojasi siirrettäessäsi laitteen ja pilven välillä TLS-tunnelien avulla salakuuntelun estämiseksi.

Sekä lepo- että kuljetussalaus ovat yleisiä pilvipalveluissa. IDrive kuitenkin erottuu itsestään antamalla sinulle mahdollisuuden määrittää yksityinen päästä päähän -salaus.

Yksityisellä päästä päähän -salauksella vain sinä tiedät salausavaimesi, joten edes IDrive ei voi purkaa tietojasi. Se tarkoittaa kuitenkin myös, että jos unohdat salasanasi, et myöskään pääse tietoihisi.

Yksi asia, jota IDrive ei tarjoa, olisi tervetullutta: kaksikerroinen vahvistus. Kaksikerroinen vahvistus edellyttää, että annat suojakoodin käyttäjänimesi ja salasanasi lisäksi kirjautuessasi tuntemattomista laitteista. Se estää salasanasi varastaneet ihmiset pääsemästä tietoihisi.

IDrive tukee kuitenkin versiointia, mikä tarkoittaa, että asetettu määrä aiempia tiedostoversioita säilytetään. Tällä tavoin, jos sinut kohdistuu ransomware-hyökkäykseen, joka toimii turmelemalla sisältöä, voit palata takaisin korruptoitumattomaan versioon, kun olet poistanut vastuussa olevan haittaohjelman. IDriven avulla kymmenen kopiota tiedostoistasi säilytetään sekä varmuuskopiointia että synkronointia varten.

Carbonite

Karboniitti suojaa sisältöpalvelinpuolellasi joko 128-bittisellä tai 256-bittisellä AES: llä. Oletusarvoisesti käytetään 128 bittiä, kun taas karboniitti vaihtuu 256 bittiin, jos valitset yksityisen salauksen.

Kuten IDrive, myös yksityinen salaus tarkoittaa, että asetat oman avaimen ja Carbonite ei koskaan tiedä mikä se on. Vaikka tämä tarjoaa parhaan mahdollisen tietoturvan, se tarkoittaa myös, että Carbonite ei voi nollata salasanaasi, jos kadotat sen.

Kerran vaivaa yksityisen salauksen määrittämisessä Carbonite: lla on, että se on tehtävä, kun asennat ohjelman ensin ja määrität varmuuskopion. Jos valitset prosessin aikana sen sijaan, että Carbonite hallitsisi salausavainta, et voi vaihtaa myöhemmin.

Kuljetuksen aikana tapahtuva salaus käyttää TLS-tunneleita estämään ihmisiä vakoilemasta sisältöäsi, kun se liikkuu laitteen ja datakeskuksen välillä. Karboniitti tukee kaksifaktorista varmennusta, jota se kutsuu kaksivaiheiseksi varmentamiseksi.

Asennus suoritetaan verkossa kirjautumalla tiliisi ja käymällä “henkilökohtaiset tiedot” -välilehdessä.

Pyöreä neljä ajatusta

Molemmat palvelut toimivat oikein salaamalla sisältöä levossa ja tarjoamalla käyttäjille yksityisen salauksen. Epäonnistuminen yksityiseen salaukseen sen jälkeen, kun olet päättänyt antaa Carboniten hallita salausavainta, on ehdottomasti päänraapimisohjelma..

Sitten taas, Carbonite, sallitaan, että määrität kaksivaiheisen vahvistuksen, ja IDrive ei tee sitä. Se, että sekä yksityinen salaus että kaksivaiheinen varmennus ovat pöydällä Carboniten kanssa, kallistaa tätä viimeistä kierrosta hyväkseen, mutta tuskin.

Kierros: Karboniitin turvapiste

IDrive-logo
Carbonite-logo

5

Tuomio

Sekä IDrive että Carbonite tarjoavat suuren arvon ja tarjoavat erinomaisia ​​käyttökokemuksia. Tämän takia molemmat palvelut ovat vuosien mittaan jatkuvasti kuuluneet parhaimpiin pilvipalvelupalveluihin, joita olemme arvioineet. Vuonna 2017 pilvivarmuuskopioinnin sijoituksissamme IDrive ja Carbonite sijoittuivat ensimmäiseksi ja viidenneksi.

Huolimatta siitä, että IDrive ylitti vuoden 2017 sijoituksemme ja vaikka se otti tämän ottelun kolme ensimmäistä kierrosta suhteellisen helposti, ei ole kohtuullista sanoa, että se on ihanteellinen valinta kaikille. Mikä tekee Carbonitesta paremman valinnan joillekin käyttäjille, sen rajoittamaton varastointi.

Tämä ominaisuus tarkoittaa, että sinun ei tarvitse koskaan huolehtia tilan hallinnasta Carboniten avulla, ja se on myös antanut Carbonitelle mahdollisuuden luoda paljon yksinkertaisempi käyttökokemus kuin mitä löydät IDriven avulla. Tiedostotyyppinen varmuuskopio tarkoittaa varmuuskopiointia, jonka avulla voit kuluttaa arvokasta aikaa muihin tehtäviin.

Suurimmalle osalle käyttäjistä, joilla on alle 1 Tt varmuuskopioita, pystytään suojaamaan tietokoneitaan, tablet-laitteitaan ja puhelimiaan yhdellä edullisella tilauksella tarjoaa enemmän arvoa kuin Carbonite voi kilpailla. Kuten aina, kiitos lukemisesta. Haluamme mielellämme kuulla omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi kumman tahansa palvelun kanssa.

Voit vapaasti jakaa alla oleviin kommentteihin.

Kokonaisvoittaja: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me