Google Drive ja IDrive – pilvikäyttö Cocktail vuodelle 2017

Kun kyse on tiedostojen tallentamisesta pilveen, nykyisillä markkinoilla ei ole sellaista vilttiratkaisua. Sinun on aina käytettävä useampaa kuin yhtä palvelua, jos haluat parhaan mahdollisen maailman.

Esimerkki: Google Drive. Vaikka yksi kahden tai kolmen parhaan pilviyhteistyökalun välillä on koskaan luotu, Google Drivessa on paljon puutteita tietoturvasta ja suorituskyvystä, jotka tekevät siitä, joten sinun on paritettava se toisen palvelun kanssa, jos et halua jättää tietosi haavoittuvaiseksi.

Yksi parhaimmista Google Drive -kumppaneista, joita Cloudwards.net on koskaan tarkistanut, on hybridi varmuuskopiointipalvelu IDrive. Tämän rinnakkaisen tarkastelun aikana arvioimme molempia palveluita monilla ominaisuuksilla, mukaan lukien varmuuskopiointi, synkronointi ja tietoturva.

Tavoitteena on todistaa, että turvallisen tiedostojen tallennuksen ja kovalevyn täydellisen suojauksen suhteen IDrive jättää Google Driven pölyyn.

Yleiskatsaus Google Driveen ja IDriveen

Laaja valikoima integroituja sovelluksia Google Drive tekee työn tekemisen helpoksi. Suurin osa näistä sovelluksista ei myöskään maksa sinulle mitään, ja sen lisäksi, että saat 15 Gt ilmaista pilvitallennetta vain luomalla Google-tilin, ei ole vaikea ymmärtää, miksi Google Drive sijoittuu Dropboxin rinnalle, kun kyse on kaikista rekisteröityneistä käyttäjät.

Toinen syy, jonka Google Drive on ottanut, on se, että tietojen tallentaminen pilveen on osoittautunut todella hyväksi ajatukseksi. Se tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia tiedostojen menetyksestä, jos tietokoneesi kaatuu tai laite katoaa tai varastetaan.

Google Driven ongelma on, että se ei tee kiintolevyn varmuuskopioinnista niin helppoa kuin se voisi olla, koska pakottaa sinut siirtämään kaiken tallennetun sisällön synkronointikansioon. Puhumme alla synkronointikansioiden toiminnasta.

Tällöin pilvien varmuuskopiointipalvelut – erilaiset kuin pilvien varastointi – tulevat peliin. Nämä palvelut käyttävät työpöytätyökaluja auttaakseen lukijoita valitsemaan suojattavan sisällön ja antamaan samalla tiedostojärjestelmän ylläpidon. Koska ne säilyttävät tämän rakenteen, ne ovat vähemmän häiritsevä tapa palauttaa tietosi katastrofin sattuessa.

Vuonna 2003 perustettu IDrive on ansainnut paikkansa yhtenä Cloudward.net: n suosituimmista pilvien varmuuskopiointipalveluista johtuen useista ominaisuuksista, jotka erottavat sen suorista kilpailijoista, kuten Backblaze, Carbonite ja CrashPlan.

Luettelon yläosassa on IDriven kyky synkronoida sisältöä, joka on pilvitallennuspalveluihin yleisempi tuottavuusominaisuus kuin varmuuskopiointi. Synkronoinnin avulla voit hypätä yhdestä laitteesta toiseen ja työskennellä samalla sisällöllä joutumatta sekoittamaan USB-asemia.

Puhumme lisää synkronoinnista ja monista muista Google Drive- ja IDrive-ominaisuuksista taistelukerroissa, jotka tulevat seuraavaksi.

Google Drive vs. IDrive: Taistelu kierrokset

Vaikka IDrivellä ei ole integroituja tuottavuussovelluksia, sen kyky synkronoida sisältö tekee siitä täydellisen pilvikaverin, jota voidaan käyttää Google Driven rinnalla.

Molempien palvelujen hyödyntäminen edellyttää syvempää ymmärrystä siitä, missä kukin palvelu seisoo korkeana ja on kaukana toisen suhteesta. Neljän syvällisen analyysikierroksen aikana autamme sinua saavuttamaan juuri tämän.

1

Varmuuskopiointi ja versionhallinta

Tiedostojen varmuuskopiointi ja aiemman version noutaminen on välttämätöntä, jos työskentelet verkossa. Katsotaanpa, kuinka kaksi kilpailijamme pinoutuvat toisiinsa.

Google asema

Google Drive on tuottavuuden työkalu, joka on rakennettu tiedostojen tallentamiseen pilvessä. Monet ihmiset käyttävät sitä myös tärkeimpien tiedostojensa suojaamiseen. Tiedostojen tallentaminen Google Driveen edellyttää kuitenkin, että ne siirretään kiintolevyn synkronointikansioon. Tämä tarkoittaa, että et voi kopioida laitteen tiedostorakennetta pilvessä.

Erillisissä pilvien varmuuskopiointityökaluissa on tyypillisesti työpöytätyökalu, jota käytetään tiedostojen ja kansioiden merkitsemiseen sen sijaan, että pakotettaisiin siirtämään ne kaikki yhteen kansioon. Google Drivessa ei ole tällaista apuohjelmaa. Siksi Google Driven arvo, kuten keskustelemme seuraavassa kierroksessa, on melkein kokonaan työn tuottavuudessa.

Tukeakseen tällaista tuottavuutta Google Drive sisältää yhden erittäin arvokkaan tiedostojen varmuuskopiointiominaisuuden: versionhallinnan. Versiohallinnan avulla voit peruuttaa ei-toivotut muutokset ja tiedostovirheet.

Google-dokumenteissa luotujen natiivitiedostotyyppien käyttäjät voivat palata taaksepäin aiempiin versioihin määräämättömän ajan. Toisinaan Google Drive yhdistää vanhempia versioita tilan säästämiseksi, mutta muuten niillä ei ole rajoituksia.

Muiden kuin natiivitiedostotyyppien osalta Google Drive pitää oletuksena aikaisempia versioita enintään 30 päivää versiota kohden. Voit käyttää muiden kuin alkuperäisten sovellusten aiempia versioita valitsemalla kohteen Google Drivessa ja napsauttamalla lisää-painiketta (kolme pystysuuntaista pistettä) lähellä verkkosovelluksen yläosaa..

Asetuksista voit myös pidentää sitä, kuinka kauan Google Drive pitää valitut tiedostoversiot.

Myös poistetut tiedostot voidaan palauttaa. Kun poistat tiedoston, se menee roskakoriin. Sen pitäisi pysyä siellä toistaiseksi, kunnes poistat sen. Jos poistat sen roskakorista, voit ottaa yhteyttä Drive-asiantuntijaan yrittääksesi palauttaa tiedoston puolestasi.

Huomaa: Google on ilmoittanut poistavansa roskakorit automaattisesti 30 päivän kuluttua. Roskakorikansiossani on kuitenkin kohteita, jotka ovat olleet siellä yli kaksi vuotta. Voi olla, että Google poistaa kohteita automaattisesti, mutta en löytänyt tätä väitettä tukevia asiakirjoja.

Tallennustilan osalta Google Drive antaa kaikille Google-tilinomistajille 15 Gt ilmaista pilvitallennustilaa. Tämän lisäksi Google Drive tarjoaa useita maksettuja tasoja.

Hinnasuunnitelman joustavuus on alue, jolla Google todella loistaa, etenkin edulliseen 100 Gt: n vaihtoehtoonsa. Tällaiset suunnitelmat tekevät parin kanssa pilvivarmuuskopiointipalvelun, kuten IDrive, parista kustannustehokkaammin.

Minä ajan

Toisin kuin Google Drive, IDrive on rakennettu ennen kaikkea kiintolevyn varmuuskopiointiin. Yksi IDriven varmuuskopioinnin käytön tärkeimmistä eduista on, että se auttaa sinua hallitsemaan prosessia ominaisuuksilla pakatulla työpöydällä.

Tämän työkalun “varmuuskopio” -ikkunassa voit selata tiedostorakennetta ja merkitä tiedostoja ja kansioita varmuuskopiointia varten.

Työkalu sisältää myös ”aikataulu” -ruudun, jonka avulla varmuuskopiot voidaan suorittaa automaattisesti. Tämä on erityisen tärkeää käyttäjille, jotka työskentelevät suurten tiedostojen kanssa, koska varmuuskopiointi reaaliajassa voi tyhjentää tietokoneesi resursseja.

Jos haluat reaaliaikaisen varmuuskopion, se on myös vaihtoehto. Tätä ominaisuutta kutsutaan jatkuvaksi tietosuojaksi (CDP). Vaikka CDP koskee vain alle 500 Mt tiedostoja, niiden tulisi kattaa suurin osa työstäsi.

IDrive-työpöytätyökalu on saatavana sekä Windowsille että Macille. IDrive tukee myös mobiililaitteiden varmuuskopioita iOS: lle (iPhone ja iPad), Androidille ja Windows Phone -laitteille. Useimmissa muissa suosituissa varmuuskopiopalveluissa on mobiilisovelluksia tallennetun sisällön käyttämiseen, mutta ne eivät anna sinun varmuuskopioida puhelimesi tietoja.

Toinen hieman ainutlaatuinen IDrive-ominaisuus on, että sen avulla voit varmuuskopioida Facebook- ja Instagram-tilisi.

IDrive-palveluiden varmuuskopiointivaihtoehtojen valikoimaa vahvistaa se, että palvelu sallii sinun varmuuskopioida rajoittamattomia laitteita yhdellä tilillä. Muut pilvipalvelun palvelut rajoittavat sinut vain yhteen laitteeseen.

Voit käyttää IDrive-ohjelmaa ilmaiseksi 5 Gt: n varmuuskopiolla, mutta se ei todennäköisesti riitä suojaamaan kiintolevyä kokonaan. IDrive tarjoaa sekä 1TB että 10TB tilauksia.

Toisin kuin monet kilpailevat varmuuskopiointipalvelut, IDrive ei tarjoa rajoittamatonta varmuuskopiointisuunnitelmaa. Nämä palvelut sallivat yleensä myös vain yhden laitteen varmuuskopioinnin. Useimmat käyttäjät pärjäävät hyvin vain 1 Tt jopa kahdella tai kolmella laitteella.

Toinen IDrive-varmuuskopioinnin etu on IDrive Express. Alkuperäiset tietokoneen varmuuskopiot voivat kestää päiviä tai jopa viikkoja, jos ne tehdään Internetissä. IDrive Express on ilmainen postituspalvelu, jossa yritys lähettää sinulle postissa 3 kt ulkoisen aseman. Lataa laitteen tiedot siihen, lähetä se takaisin ja IDrive tallentaa sen pilvessä sinulle.

Online-varmuuskopion lisäksi IDrive-työpöytätyökalua voidaan käyttää merkityn sisällön ohjaamiseen ulkoiseen asemaan. Cloudwards.net suosittelee sekä online- että ulkoisten asemien sisällyttämistä varmuuskopiosuunnitelmaan. Kyky hallita molempia samasta työkalusta on erittäin aikaa säästävä.

Versioiden hallinnan suhteen IDrive ylläpitää kunkin tiedoston kymmentä aiempaa versiota IDrive “taaksepäin” -palvelullaan.

Poistetut tiedostot lähetetään roskakoriin, aivan kuten Google Drivessa. Ne poistetaan kuitenkin roskakorista automaattisesti 30 päivän kuluttua, eikä niitä voida palauttaa myöhemmin.

Round One arvostelu

Google Drive tarjoaa parempia versionhallintavaihtoehtoja kuin IDrive. Tämän mittakaavan tiedostoversio on kuitenkin työn tuottavuuden kannalta parempi kuin varmuuskopiointi. Se on täydellinen tapa pitää hallittavana sisältö, josta tehdään aktiivista yhteistyötä.

IDriven kymmenen version varmuuskopio puolestaan ​​toimii suojana tiedostojen vioittumista ja tietokonekaatumisia vastaan. Kiintolevyn perusteellisesta suojaamisesta ei lopulta ole paljon keskustelua. IDrive on rakennettu varmuuskopiointia varten. Google Drive ei ole.

Pyöreä: Varmuuskopio ja versionhallintapiste IDrivelle

Google Drive -logo
IDrive-logo

2

Tuottavuus ja yhteistyö

Verkossa työskenteleminen on uusi normaali tapa monille ihmisille: kuinka Google Drive ja IDrive tekevät täällä?

Google asema

Vaikka Google Drivea ei ehkä ole suunniteltu laitteen varmuuskopiointiin, se on parhaiden pilvityökalujen joukossa, kun kysymys on asioiden tekemisestä.

Google Driven työn tuottavuusominaisuudet perustuvat alkuperäisiin selainpohjaisiin sovelluksiin, joita kutsutaan yhdessä Google-dokumenteiksi:

 • Docs: tekstinkäsittelyyn
 • Taulut: laskentataulukoihin
 • Dia: esityksiin
 • Lomakkeet: kyselyihin ja muihin muotoihin
 • Piirustukset: kuvan muokkaamiseen

Jos tunnet Microsoft Officen tai iWorkin, näiden työkalujen käyttämisellä ei pitäisi olla mitään ongelmia.

Natiivien sovellusten lisäksi Google antaa kolmansien osapuolien sovellusten integroida pilvitallennustilasi. Tällaisia ​​sovelluksia on saatavana satoja, ja ne voidaan helposti lisätä Google Drive -työkalurivin avattavasta valikosta.

Muutamia esimerkkejä hyödyllisistä kolmannen osapuolen sovelluksista, joita löydät:

 • LucidCharts: malleihin
 • SmartSheets: projektinhallintaan
 • DocuSign: e-allekirjoituksiin
 • WeVideo: videoeditori
 • Pixlr Editor: valokuvaeditori
 • CloudConvert: muuntaa tiedostotyypit

Jos pidät Microsoft Office -sovelluksesta enemmän kuin Docs, siellä on Google Drive -laajennus, joka voidaan asentaa tallentamaan Office-tiedostosi suoraan Google Drive -tallennustilaan.

Google Drive on erityisen edullinen se, että sen sovellusintegraatiot parantavat yhteistyötä. Mitä tahansa Driveen tallennettua tiedostotyyppiä voidaan jakaa muiden kanssa. Kun sisältö on jaettu, yhteistyökumppanit voivat tehdä muokkauksia, ehdotuksia tai jättää kommentteja integroiduista sovelluksista.

Kun jaat sisältöä, Google Drive luo URL-linkin kyseiseen sisältöön. Voit liittää linkkiin joko vain näkymä- tai muokkausoikeuksia yhteistyön helpottamiseksi. Linkin luomisen sijaan voit kutsua myös muita käyttäjiä käyttämään tallennettua sisältöä sähköpostitse.

Kuitenkin kuinka Google Drive käsittelee jakamista, on kuitenkin joitain räikeitä tietoturvaongelmia. Sinulle ei anneta mahdollisuutta suojata linkkejä salasanalla tai antaa niiden voimassaoloajan päättymistä.

Vaikka voit seurata tarkistuksia yksittäisistä Google-dokumenttitiedostoista, Google Drive ei anna sinulle kattava tapa tarkistaa, mitä kohteita olet jakanut ja mihin toimiin kutsutut ovat ryhtyneet..

Minä ajan

Mikä tahansa IDrive-pilveen tallennettu sisältö voidaan jakaa muiden kanssa luomalla URL-linkki. Tätä linkkiä voidaan jakaa sähköpostitse, lähettää suoraan Facebookiin tai Twitteriin tai jakaa manuaalisesti (kopioi ja liitä).

Jaetulle sisällölle voidaan myöntää vain näkymä- tai muokkausoikeudet.

IDrive käsittelee tiedostojakoa monella tavalla paremmin kuin Google Drive. Esimerkiksi IDrive avulla voit suojata linkkejä salasanoilla. Verkkokäyttöliittymän kautta on saatavana myös ”jaettu” sivu, jonka avulla voit nopeasti tarkistaa jakamasi sisällön, jotta et menettäisi sitä..

IDrive ei anna sinun asettaa vanhenemispäiviä linkkille, kuten muille pilvipalveluille, vaikkakin, kuten Sync.com tai pCloud.

Suurempi IDriven ongelma on, että siinä ei ole integroituja sovelluksia, joko alkuperäisiä tai ulkopuolisia. Tämä tekee vaikeaksi tehdä yhteistyötä, koska jaettu sisältö on ladattava ja muokattava / katsottava IDrive-ekosysteemin ulkopuolelle..

Kierroksen toinen arvostelu

IDrive on saattanut olla selvä voittaja ensimmäisellä kierroksella, mutta Google Drive on palauttanut suosion toisella kierroksella.

IDrive käsittelee sisällönjakoa turvallisemmin kuin Google Drive. Se ei kuitenkaan riitä korvaamaan sitä tosiasiaa, että Google Drive helpottaa yhteistyötä valittaessa integroituja sovelluksia, jotka eivät ole minkään muun pilvitallennuspalvelun mukaisia..

Kierros: Tuottavuus- ja yhteistyöpiste Google Drivessa

Google Drive -logo
IDrive-logo

3

Tiedostojen synkronointi

Kun työskentelet useilla laitteilla, on tärkeää, että työskentelet aina uusimmalla versiolla. miten kaksi palvelumme tekevät tässä suhteessa??

Google asema

Asentamalla Google Drive työpöydällesi luodaan erityinen tiedostojärjestelmäkansio, nimeltään ”synkronointikansio”. Kaikki tähän kansioon tallennettu sisältö ei ole vain tallennettu laitteen kiintolevylle, vaan myös pilveen.

Koska tämä prosessi tapahtuu melkein reaaliajassa, voit hypätä laitteesta toiseen ja työskennellä samalla sisällöllä menettämättä lyöntiä, kunhan Google Drive on asennettu jokaiselle laitteelle. Voit myös käyttää sisältöäsi Google Drive -verkkokäyttöliittymän kautta.

Synkronointinopeuden osalta Google Drive on verrattavissa suotuisimmin suurimpiin kilpailijoihinsa, Dropboxiin ja OneDriveen. Testiksi sanoen ajasin 258 Mt: n pakatun kansion, joka koostuu useista tiedostotyypeistä, lähetys- ja latausnopeudet.

Lataa aikaLataa aika
Google asema03:0700:21
Minä ajan04:1100:28
Dropbox04:3200:20
onedrive03:4500:15

Nämä testit suoritettiin laajakaistayhteydellä lataus- ja lähetysnopeuksilla 160 Mbps ja 12 Mbps nopeus.net: n mukaan.

Nämä testit olivat kuitenkin myös vain tiedoston alkuperäistä liikettä varten. Monet pilvipalvelut virtaviivaistavat meneillään olevaa siirtoprosessia niin kutsutulla ”inkrementaalitiedonsiirrolla”. Tämä tiedostonsiirtomenetelmä tarkoittaa, että vain muutetut tiedostoosat, ei koko tiedosto, synkronoidaan, kun muutoksia tehdään.

Vaikka tiedostojen siirrot ovat yhä yleisempiä, Google on jostain syystä vielä ottamatta niitä käyttöön arkkitehtuurissaan. Tämä tarkoittaa, että jos satut työskentelemään suurempien tiedostojen kanssa, synkronointi Google Driven kanssa on hitaampaa kuin se olisi palveluissa, kuten Dropbox, Sync.com tai pCloud.

Google Drive antaa sinun kuristaa synkronointinopeudet suoraan laitteeltasi.

Tämä on hyödyllistä, jos työskentelet suurten tiedostojen kanssa ja haluat hallita kaistanleveyden vaikutuksia, jotka saattavat estää muita toimintoja.

Minä ajan

Useimmat pilvipalvelupalvelut pysyvät varmuuskopioissa. IDrive on yksi harvoista, joka sisältää myös laitteen synkronoinnin.

IDrive tekee erityisen houkuttelevaksi se, että saat synkronointia varten pilvitallennusmääräyksen, joka on erillinen varmuuskopiosta. Tämä tarkoittaa, että 1 Tt IDrive -tilaus sisältää sekä 1 Tt varmuuskopiotilaa että 1 Tt synkronointitilaa. Tarjoamalla erilliset säilytysmäärärahat säästää sinua joutumatta kokeilemaan prioriteetteja.

IDrive-synkronointi toimii samalla tavalla kuin Google Drive ja muut pilvitallennuspalvelut luomalla laitteellesi erityisen kansion, joka on yhdistetty pilveen. Jotta voin nähdä kuinka hyvin sitä verrataan, suoritin samat testit, jotka tein Google Drivessa, 258 Mt: n testitiedostoni avulla:

Lataa aikaLataa aika
Google asema03:0700:21
Minä ajan04:1100:28
Dropbox04:3200:20
onedrive03:4500:15

Tiedostonsiirtoajat ovat hiukan hitaampia, mutta ei niin paljon, että todennäköisesti huomaat, ellet työskentele todella suurien tiedostojen kanssa.

Suurempi ero on, että IDrive sisällyttää inkrementaalitiedostonsiirrot synkronointi- (ja varmuuskopiointi) arkkitehtuuriin. Teoriassa sen pitäisi tarkoittaa, että 258 Mt: n tiedoston seuraavien synkronointien pitäisi olla nopeampia.

Testaamaan tätä teoriaa tein pienen muutoksen testissäni käyttämään pakattuun kansioon: poistin yhden sen sisällä olevista tiedostoista. Muutetut muutokset kestivät vain 1:34 sekuntia heijastua pilvessä.

Vaikka asteittainen siirtoarkkitehtuuri opettaa sen tekemisen, voit kuristaa lataus- ja latausnopeuksia IDrive-laitteella laitteeltasi.

Kolmannen kierroksen arvostelu

Vaikka laitteiden synkronointi ei ole IDriven päätavoite, se käsittelee sitä erittäin hyvin. Monitoimijärjestelmätuki, se, että voit asentaa IDrive-laitteen rajoittamattomiin laitteisiin, ja sen asteittainen siirto tekee siitä synkronointia paremman valinnan kuin Google Drive.

Kierros: Synkronoi tiedostopiste IDrivelle

Google Drive -logo
IDrive-logo

4

Turvallisuus ja yksityisyys

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, ovat turvallisuus ja yksityisyys; loppujen lopuksi et halua, että tiedostojesi olisi vapaasti kaikkien saatavilla.

Google asema

Koska kyberhyökkäykset ja muut salakuunteluvaarat ovat nykyään niin yleisiä, kaikkia pilvipalveluita, joissa ei ole salattuja tiedonsiirtoja, tulisi välttää. Onneksi Google Drive ei ole yksi näistä palveluista.

Laitteesi ja Google Drive -palvelimien välillä liikkuvat tiedot on suojattu turvallisessa 256-bittisessä AES TLS / SSL-tunnelissa käyttämällä 2048-bittisiä RSA-salausavaimia ja täydellistä eteenpäinsalaisuutta. Tätä kutsutaan ”kuljetuksen aikana tapahtuvaksi salaukseksi”.

Google Drive myös salaa sisältösi levossa. Tallennetut tiedostot sekoitetaan joko 128-bittisellä tai 256-bittisellä AES: llä, joka on Yhdysvaltain kansallisen standardi- ja teknologiainstituutin suosittelema salausmenetelmä..

Sisällönkuvaustietosi kuitenkin jätetään selkeästi Google Drive -palvelimille. Metatiedot sisältävät tiedostojen nimet, koot ja aikaleimat. Jotta metatiedot voidaan lukea pilvessä, se saattaa aiheuttaa ongelman joillekin käyttäjille.

Suurempi ongelma Google Driven tietoturvassa on se, että Google ei tarjoa käyttäjille mahdollisuutta päästä nolla tietotaidon (tai paikalliseen) salaukseen.

Google Drive säilyttää salausavaimiesi täydellisen hallinnan, mikä tarkoittaa, että Google Driven työntekijä voi salata ja lukea sisältöäsi. Se tarkoittaa myös, että Google voi toimittaa luettavissa olevat kopiot tiedostoistasi kolmansien osapuolien yrityksille ja viranomaisjärjestöille.

Tai jos Google hakkeroidaan, muiden teknisesti on mahdollista hallita käyttäjänimesi ja salasanasi ja kirjautua tilillesi käyttääksesi sisältöäsi. Se, että Google salaa sisältösi levossa, ei tarjoa nolla tietämystä koskevaa salausta, ei todellakaan tarkoita aivan yhtä paljon.

Google tukee valinnaista kaksivaiheista vahvistusta, jota suosittelemme käyttämään erityisesti tämän palvelun kanssa. Kaksivaiheinen vahvistus tarkoittaa, että sinun on kirjauduttava tiliisi sekä salasanalla että puhelimelle lähetetyllä satunnaisesti luodulla vahvistuskoodilla. Tämän etuna on, että hakkerit, jotka murtavat salasanasi (tai varastavat sen Googlelta), eivät silti pääse käsiksi pilvitietoihisi..

Toinen plus Google: n kanssa on, että he pitivät pitkään pitämään tietokeskukset suojattuina. Turvatoimenpiteisiin kuuluvat:

 • Räätälöityjä palvelimia täydellistä hallintaa varten
 • Halkaistu ja jaettu käyttäjätieto useille koneille
 • Paikalliset partioinnit ja videovalvonta
 • Biometriset ja laserhälyttimet
 • Riippumattomat kolmannen osapuolen sertifikaatit (ISO, SOC, FedRAMP)

Jos tarvitset lisätietoja siitä, vastaavatko Googlen pilviturvatoimenpiteet tarpeitasi, heidän tietosuojakäytäntö on luettava.

Minä ajan

IDrive salaa tiedot sekä kuljetuksen aikana että levossa. Tallennettuna IDrive-pilveen sisältösi sekoitetaan 256-bittisellä AES: llä estääksesi muita lukemasta sitä. Kuljetuksen aikana tapahtuva salaus suojataan TLS / SSL: llä. Kun kirjaudut sisään IDriveen, myös käyttäjän käyttäjätiedot sekoitetaan kuljetuksen aikana 256-bittisen AES: n avulla.

Kaikki tämä on linjassa sen kanssa, kuinka Google Drive ja useimmat muut pilvipalvelut toimivat liiketoiminnassaan. IDrive erottaa toisistaan ​​sen, että se antaa sinulle myös mahdollisuuden valita nolla tietämyksen salaus.

IDrive kutsuu sitä “yksityiseksi salaukseksi”, mutta se on sama asia. Yksityisellä salauksella määrität oman salausavaimesi, eikä IDrive koskaan tiedä mikä se on.

Ennen siirtämistä IDriveen, tietosi ovat salattuja tietokoneellasi ja pysyvät salattuina siirtämisen ja varastoinnin kautta. Ainoa kerta, kun sisältöäsi ei pureta, on se, kun käytät sitä uudelleen koneellasi.

Koska IDrive ei voi purkaa ja lukea tietojasi, eivät myöskään valtion virastot tai hakkerit. Siksi nollatietoiset ratkaisut ovat paras tapa suojata tietosi pilvessä.

Saalis on se, että jos unohdat salausavaimesi, menetät myös pääsy sisältöön. Siksi on älykästä käyttää pilvisanan hallintaohjelmaa, kuten Lastpass.

IDrive-pilvi on rakennettu useisiin tietokeskuksiin ympäri maailmaa varmistaaksesi, että tietosi ovat aina käytettävissä. Tietokeskukset on karkaistu suojaamaan sekä ihmisen aiheuttamilta että luonnonkatastrofeilta. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Korotetut lattiat
 • LVI-lämpötilan ohjausjärjestelmät
 • Telineet kiinnitetään seismiseltä aktiivisuudelta.
 • Huipputekniset palonsammutusjärjestelmät
 • Liiketunnistimet ja tietoturvahälytykset
 • Videokameravalvonta
 • Kolmannen osapuolen haavoittuvuustiedot

IDrive järjestää myös säännöllisiä kolmansien osapuolien tarkastuksia verkkoinfrastruktuuristaan ​​haavoittuvuuksien varalta.

Neljännen kierroksen arvostelu

Sekä Google että IDrive tarjoavat vahvan tietokeskuksen tietoturvan, jotta fyysiset uhat eivät vaaranna tietojasi. Salaamalla tietosi levossa ja matkalla, molemmat palvelut toteuttavat myös asianmukaiset toimenpiteet suojataksesi sisältöäsi verkkouhilta.

Jos etsit kuitenkin täydellistä tietoturvaa, kannattaa vakavasti harkita pilvitallennuspalveluita, jotka käyttävät nolla tietämystä koskevaa salausta. Google Drive ei ole yksi näistä palveluista, ja se on luultavasti paras syy rajoittaa sen käyttö jatkuvalle yhteistyölle..

IDrive on sitä vastoin täydellinen työkalu sisällön turvallisuuteen pitkällä matkalla.

Kierros: IDriven turvallisuus- ja yksityisyyspiste

Google Drive -logo
IDrive-logo

5

Tuomio

Google Drive on ansainnut suosionsa, koska se on halpa, mutta tehokas tapa tuottaa työtuotetta. Erilaiset Google Driven kanssa ilmaiseksi saatavilla olevat työkalut maksoivat itse asiassa melko vähän rahaa. Joten on hyvä, että saa vähän hiukan mahdollisuuksista.

Älä kuitenkaan anna euforian huijata sinua. Niin hyvä kuin Google Drive voi olla, IDrive tekee monia asioita paljon paremmin. Tähän sisältyy kiintolevyn varmuuskopiointi pilvelle, laitteiden synkronointi ja sisällön suojaaminen uteliailta silmiltä.

Jos yrität valita näiden kahden palvelun välillä yhden kortin tilaukselle, selvä voittaja on IDrive. Tämä johtuu siitä, että Google Driven suurimmat edut voivat olla ilmaisia. Kiintolevyn täydellinen varmuuskopiointi sillä välin vaatii tilaustason tilaa.

Molemmilla palveluilla pitäisi kuitenkin olla paikka laitteen tulevaisuudessa. Oikean pilvityökalun valinta oikealle työlle voi parantaa tuottavuutta ja pitää sinut samalla turvassa.

Lopullinen voittaja: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me