Aloittelijan opas siitä, kuinka pilvivarmuuskopiointi Microsoft Azure -sovelluksen kanssa toimii

Microsoft Azure -pilvilaskentaympäristö tarjoaa laajan valikoiman työkaluja sovellusten käyttöönottoon ja hallintaan. Vaikka se on suunniteltu ensisijaisesti yrityksille ja sovellusten kehittämiselle, sitä voidaan käyttää myös tietokoneesi kiintolevyn varmuuskopiointiin.


Vaikka me täällä Cloudwards.net-sivustossa suosittelemme yleensä kotitietokoneiden käyttäjiä varmuuskopioimaan tietokoneensa sellaisella yksinkertaisella ratkaisulla, kuten yksi parhaimmissa pilvivarmennuspalveluissa 2017 roundup esiin tuoduista, varmuuskopiointi Azurella on myös vaihtoehto. Sinun on vain löydettävä oikea työkalu prosessin helpottamiseksi.

Tässä artikkelissa aiomme näyttää sinulle, kuinka voit tehdä varmuuskopion Azureen pienellä apulla ystävältä nimeltä CloudBerry varmuuskopio. Olemme tehneet samanlaisen oppaan kuin Amazon S3: lle, joten jos tämä palvelu vastaa enemmän tyyliäsi, muista tarkistaa se.

Azure-säilytysmaksut ja -suunnitelmat

Ennen kuin päätät varmuuskopioida Azure-pilveen, sinun kannattaa ymmärtää siihen tekemiseen liittyvät kustannukset.

Microsoft perii sekä kiinteät tallennushinnat että käyttömaksut tietojen tallentamiseksi Azure-pilveen. Uudet käyttäjät saavat kuitenkin 200 dollarin luoton kuukaudessa pelatakseen, mikä joillekin voi olla pitkä matka.

Azure antaa sinun tallentaa tietosi valitsemasi tietokeskukseen. Jos sinulla on 34 aluetta ympäri maailmaa, voit valita sijainnin lähelläsi optimoidaksesi tiedonsiirtonopeuden.

Jos valitset vain tallentaa sisältösi yhteen tietokeskukseen, Microsoft laskuttaa sinulta kiinteän paikallisen tarpeettoman tallennustilan (LRS) hinnan. Jos menet kahden kanssa, maantieteellisesti tarpeeton tallennustila (GRS) on kalliimpi. GRS-vaihtoehto on suunnattu yrityksille ja kehittäjille, joilla on globaali käyttäjäkunta.

Azure antaa sinulle myös mahdollisuuden valita kuuman ja viileän tallennustilan välillä. Kuuma tallennus on tarkoitettu käyttäjille, joiden on käytettävä tietojaan usein, kun taas viileä tallennus on tarkoitettu arkistointiin ja katastrofien palautukseen.

Tässä on katsaus LRS: n ja GRS: n “viileään” ja “kuumaan” hintoihin:

LRS – viileäLRS – kuumaGRS – viileäGRS – kuuma
Ensimmäiset 50 TB kuukaudessa$ 0,0152$ 0,0208$ 0,0334$ 0,0458
Seuraava 450 TB kuukaudessa$ 0,0152$ 0,0200$ 0,0334$ 0,0440
Yli 500 TB kuukaudessa$ 0,0152$ 0,0192$ 0,0334$ 0,0422

Kuuman ja viileän valinnan etuna on, että saat alhaisemmat käyttöaste tietosi käyttämiseen. Itse asiassa kuumalla tallennuksella sekä kirjoittaminen että hakeminen ovat ilmaisia.

Azure-tietojen kirjoitus- ja hakukulut

Kuuma (LRS): Kuuma (GRS): Viileä (LRS): Viileä (GRS): Arkisto (LRS): Arkisto (GRS):
Lukea:VapaaVapaa$ 0.01$ 0.01$ 0.02$ 0.02
Kirjoittaa:VapaaVapaaVapaaVapaaVapaaVapaa

Sekä kuumaan että viileään tallennukseen liittyy joitain muita maksuja, mutta ne koskevat pääasiassa kehittäjiä. Jos olet vain varmuuskopioimasta tietoja, yllä olevan taulukon numerot ovat kaikki mitä sinun on huolestuttava.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos varmuuskopioit 1 Tt tietoa LRS: n kuumalla tallennustilalla, sinulta veloitetaan noin 20 dollaria kuukaudessa, ilman lähetys- ja latausmaksuja. Ensimmäisen kuukauden aikana, kun kirjaudut Azureen, saat myös 200 dollaria luottoa aloittamiseen, jolloin ensimmäiset 30 päivää ovat todella ilmaisia.

Ainoa ongelma olisi tiedon hankkiminen sinne, koska kuten olemme tulossa, Azure-portaali ei salli sinun itse ladata tai ladata sisältöä.

Vaihe yksi: Aseta tili

Jos sinulla on jo Microsoft-kirjautuminen Office Online- tai OneDrive-palveluun, voit käyttää sitä kirjautuaksesi Azure-portaaliin. Kun olet portaalissa, löydät tukiasemia monille muille Azure-ominaisuuksille tallennuksen lisäksi: sovelluspalvelut, SQL-tietovarastot ja virtuaalikoneet, muutamia mainitaksesi.

Tarvitsemme kuitenkin juuri nyt haluamme vain selvittää, kuinka perustaa tallennustili.

Aloita napsauttamalla ”uusi” -kuvaketta portaalin oikeassa yläkulmassa. Tämä ohjaa sinut Azure-markkinoille, jossa voit etsiä ja määrittää kaikenlaisia ​​työkaluja. Voit etsiä ”tallennustilaa” tai napsauttaa vain ”tallennus” -luokkaa kuten mekin.

Tällöin tallennetaan kaikki tallennukseen liittyvät palvelut, jotka näkyvät äskettäin täytetyn ”varasto” -sarakkeen alla.

Perustallennusta varten haluat ”tallennustili” -vaihtoehdon, jonka tulisi olla ensimmäinen oikeaan sarakkeeseen luetelluista kohteista. Tätä objektia napsauttamalla sinut ohjataan tallennustilan luontiruutuun, jossa joudut täyttämään joitain kenttiä ja tekemään joitain valintoja.

Nimi-kentän on oltava yksilöllinen kaikilla Azure-tileillä. Menimme “cloudwardstest1: n” kanssa.

Jos tämä on ensimmäinen Azure-tallennustili käyttöönottomallissa, jätä se vain “resurssienhallintaksi”. Classic on tarkoitettu vanhemmille sovelluksille.

“Tilin tyyppi” -kenttä kysyy, haluatko luoda “yleiskäyttöisen” tai “blob” -tilin. Yleiskäyttöiset tilit rajoittavat sinut yhteen tallennusluokkaan, kun taas blob-tilejä voidaan käyttää elinkaaren hallintaan (ts. Siirtämiseen kuumasta säilytystilaan). Menimme “yleiseen tarkoitukseen” pitää asiat yksinkertaisina. Mutta jos työskentelet teratavuilla dataa, haluat todennäköisesti mennä möhköön.

Voit myös valita normaalin tai premium-suorituskyvyn välillä. Premium tarkoittaa pienempää viivettä, joten se on parempi tietokannoissa ja muissa sovelluksissa, joissa lisäät ja haet tietoja usein. Valitsimme vakion, koska olemme juuri määrittämässä varmuuskopiota testikirjoittimellemme.

Kohdassa “replikointi” voit valita haluamasi redundanssitason, joka sisältää LRS- tai GRS-tallennustilan.

Seuraava vaihe on valita, salaako Azure salattu tallennuspalvelinpuolen vai ei. Ellet salata tietoja itse ennen niiden lataamista, sinun pitäisi ottaa salaus käyttöön. Se ei maksa mitään ylimääräistä ja suojaa tietosi palvelinrikkomusten varalta.

Seuraavaksi ilmoita, mitä tilausta haluat käyttää. Meillä on vain ilmainen kokeiluversio, joten juuri sen kanssa kävimme. Sinun on myös valittava alue. Menimme ”itä-Yhdysvaltojen” kanssa

Ennen kuin napsautat Luo-painiketta, sinulle annetaan myös mahdollisuus kiinnittää tallennustila Azure-hallintapaneeliin. Suosittelemme tämän tekemistä, koska se tarkoittaa nopeampaa pääsyä.

Vaihe toinen: Lisää tiedostoja

Takaisin kojelautaan, uusi tallennustili on nyt näkyvissä.

Napsauta sitä avataksesi ohjauspaneelin, jonka avulla voit muokata asetuksia, selata tiedostoja ja jakaa tiedostoja.

Tietysti meillä ei ole vielä tallennettuja tiedostoja, ja tässä asiat muuttuvat hieman hankaliksi, jos olet tottunut työskentelemään kuluttajien pilvivarastojen ja varmuuskopiointityökalujen kanssa.

Jos haluat saada tiedostoja Azureen, voit joko kehittää oman sovelluksen, käyttää Microsoftin AZCopy-komentoriviohjelmaa tai siirtyä kolmannen osapuolen työkalun mukana. Kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ovat monimutkaisia ​​eivätkä todennäköisesti vedota suurimpaan osaan käyttäjiä juuri aloittamasta Azure-sovelluksen kanssa.

Kolmannen osapuolen ohjelmistojen käyttäminen voi kuitenkin olla yksinkertainen, mutta tehokas tapa ladata tiedostoja Azure-pilveen, jos valitset oikean työkalun. Kun kyseessä on aseman rutiinisuojaus, haluat todennäköisesti käyttää CloudBerry Backup -sovellusta.

Tietoja CloudBerry-varmuuskopiosta

CloudBerry Labsin kehittämä CloudBerry Backup voi muodostaa yhteyden Azure-, Amazon S3-, Google Cloud- ja yli 20 muuhun pilvitallennusalustaan. Lisenssit ovat saatavana sekä työpöydän että palvelimen varmuuskopiointiin, ovat yhden tietokoneen kertaluonteisia maksuja.

Työpöydän ilmainenDesktop ProWindows Server
KustannusVapaa$ 29.99$ 119,99
Tiedostojärjestelmän varmuuskopio
Kuvan varmuuskopio
Salaus ja pakkaus
Tallennusraja (päivitettävissä)200GB1TB1TB

Muita ohjelmistolisenssejä on saatavana MS SQL- ja Exchange-varmuuskopiointiin. Ole täydellinen katsaus CloudBerry-varmuuskopioon, muista tarkistaa CloudBerry-varmuuskopio-arvostelu.

Sivuhuomautuksena, jos haluat tehdä kuvapohjaisen varmuuskopion työpöydän kiintolevyltä, joudut ostamaan Windows Server -version. Desktop Pro ei anna sinun tehdä työpöydän kuvantamista, mutta Windows Server tekee.

Integrointi CloudBerry-varmuuskopio Azureen

Kun olet asentanut CloudBerry Backup -sovelluksen, yhteyden muodostaminen Azureen edellyttää avaimen hankkimista Azure-pilvitallennuskauhaasi. Saadaksesi nämä napsauta portaalin “avaimet” -painiketta.

Avaa CloudBerry ja napsauta “tiedostot” -painiketta.

Tämä avaa ohjatun toiminnon, joka opastaa sinua asennuksen läpi.

Napsauta ”seuraava” ensimmäisessä ruudussa ja ”lisää uusi tili” -painiketta toisessa. Ikkuna avautuu kaikilla pilvivarastojen integrointivaihtoehdoilla, joita CloudBerry Backup tukee tällä hetkellä.

Napsauta kuvaketta Azure. Ponnahdusikkuna avautuu, jolloin voit syöttää Azure-avaimesi ja joitain muita tietoja.

Näyttönimen kenttä voi olla mikä tahansa haluat. Tilin nimen tulisi olla Azure-tallennustilisi nimi ja avaimen tulisi olla yksi aikaisemmin luotuista avainkentistä. Napsauta säilökentässä ”luo uusi säilö” luodaksesi säilytysastian.

Napsauta “ok”. Uusi tallennustili luodaan.

Napsauta ”Seuraava”, niin sinut käydään läpi koko asennusprosessin. Tähän sisältyy suunnitelman nimen, salaus- ja tiedostojen siirtoasetusten luominen ja varmuuskopioitavan sisällön valitseminen. Yksi CloudBerry-varmuuskopioinnin mukavista asioista on, että voit joko valita tietyt kansiot ja tiedostot varmuuskopioitavaksi tai suorittaa varmuuskopion tiedostotyypin mukaan.

Voit myös asettaa varmuuskopiointiaikataulun ohjatun toiminnon avulla, jos haluat automatisoida rutiininomaiset varmuuskopiot.

Emme ohjaa sinua läpi koko prosessin täällä, koska keskitymme Azureen, mutta ohjattu CloudBerry-varmuuskopiointitoiminto tekee siitä kaiken helpon. Ja voit aina palata takaisin ja muokata varmuuskopiointisuunnitelmaa myöhemmin, jos jotain haluat muuttaa.

Lopulliset ajatukset

Tietokoneen varmuuskopiointi Microsoft Azure -sovelluksella voi tuntua vaivalta, mutta kun pääset siihen, prosessi on melko yksinkertainen, jos sinulla on oikeat työkalut. Todellakin, sinun tarvitsee vain kääri pääsi latausten ympärille ja ymmärtää, että tarvitset ilmaisen ohjelman, kuten CloudBerry Backup, saadaksesi tietosi pilveen rutiininomaisesti.

Toivottavasti tämä opas on asettanut sinut oikealle tielle. Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita, haluaisimme kuulla sinusta alla olevissa kommenteissa. Ja kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map