MozyPro áttekintés – Megszűnt – Frissítve 2020

MozyPro áttekintés

A MozyPro-t a Carbonite vásárolta meg, és most a családhoz tartozik.


Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek több számítógépet szeretnének biztonsági másolatot készíteni, és széles platformigényekkel rendelkeznek, a MozyPro sokoldalú biztonsági mentési szolgáltatást kínál, amely meglehetősen megjavul. Ez magában foglalja a 24 órás élő csevegést és a telefonos támogatást, valamint a fájlmegőrzési irányelvek testreszabásának a lehetőségét a felhasználói bázis számára.

A megfelelő lépéseket azonban elvonja egy, a verseny fölött áradó árcédulától. Ha 250 GB-os biztonsági másolatot készít évente több mint 850 dollárral, akkor az IDrive for Business által kínált árat tizenegyszer fizeti (ugyanazon gigabájtért olvassa el az IDrive for Business áttekintésünket a szolgáltatás árazási rendszerével kapcsolatban)..

Az ilyen típusú költségkülönbségre számíthat egy olyan online biztonsági mentési szolgáltatásra, amely kiváló, de az igazság az, hogy a legtöbb szempontból a MozyPro elmarad a Cloudwards.net csomag többi részéből az üzleti roundup legjobb online biztonsági mentésének..

A pénz elkötelezése előtt azt javasolnánk, hogy gyors áttekintést kapjunk a MozyPro áttekintésünkről, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelő-e az Ön számára, vagy regisztrálj a 30 napos ingyenes próbaverzióra, ha Ön gyakorlatibb típusú.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a MozyPro-hoz

Jellemzők

Noha a Mozy-nak problémái vannak, a platform támogatása – nagyrészt – nem tartozik ezek közé. A MozyPro online biztonsági mentést nyújt korlátlan laptopok és asztali számítógépek számára. A támogatott számítógépes operációs rendszerek közé tartozik a Windows, a Mac és a Linux.

A Windows, a Mac és a Linux fájlkiszolgálók biztonsági másolatai is rendelkezésre állnak, csakúgy, mint az MS SQL Server és az MS Exchange biztonsági mentése. A MozyPro felhasználható korlátlan NAS-eszközök biztonsági mentésére is. Az Oracle Server nem támogatott – lásd az IDrive for Business alkalmazást, ha erre van szüksége.

A MozyPro szintén nem használható okostelefon-adatok biztonsági mentésére, bár vannak Android és iOS rendszerű mobilalkalmazások, amelyek segítségével hozzáférhet az adattárához.

A fájlokat a MozyPro webhelyről is elérheti. Itt fogja kezelni a fiókját is, egy adminisztrációs konzol segítségével új felhasználók felvételére, a biztonsági mentés figyelésére és egyéb adminisztratív feladatok elvégzésére..  

A Mozy támogatja az egyidejű biztonsági mentést a helyi tárolóeszközökre, az adatok felhőbe történő továbbításának mellett. A Mozy ezt a funkciót a Mozy 2xProtect néven forgalmazza, de többnyelvűen hibrid biztonsági másolatnak hívják. Előnyei vannak az adatok helyi példányának fenntartása, nem utolsósorban az, hogy a katasztrófa utáni helyreállítás gyorsabb a helyi tárolóhelyből, mint az interneten keresztül..

Az adatok gyors felhőbe jutásának elősegítésére a Mozy egy Mozy Data Shuttle nevű futárszolgálatot kínál. A Mozy egyik napról a másikra készüléket tölt be az adatokra. Küldje vissza, és a szolgáltatási szakemberek közvetlenül továbbítják a Mozy adatközpont szerverein, ezáltal hetek időmegtakarítását eredményezheti.

Az IDrive futárszolgálatától eltérően azonban a Mozy Data Shuttle nem ingyenes – vagy akár különösen olcsó.

A díjat az alapján számítja ki, hogy mennyi adatot kell biztonsági másolatot készíteni:

 • Az 1,8 TB 275 dollárba kerül
 • A 3,6 TB 375 dollárba kerül
 • Az 5,4 TB 475 dollárba kerül
 • A 7.2 TB 575 dollárba kerül

Az ingajárat szintén nem áll rendelkezésre helyreállítás céljából, ami egy kicsit meglepő.

A MozyPro szinkronizálási funkciókat is tartalmaz. A Sync olyan klienst használ, amely több eszközre telepíthető, hogy lehetővé tegye az egyikről a másikra ugrást, és ugyanabban a fájlban dolgozzon szinte valós időben.

Ez a szolgáltatás általánosabban a felhőalapú tároláshoz kapcsolódik, mint az online biztonsági mentési eszköz, így a beépítése furcsa jellegűvé teszi.

Míg egyes üzleti felhasználók kihasználják ezt, vannak dedikált vállalati szinkronizálási és megosztási (EFSS) megoldások, amelyek hatékonyabb munkatermelékenységi funkciókat kínálnak. Ha ez valami, amit keres, akkor van egy vásárlói útmutató, amely arra szólít fel, hogy az olvasók áttekinthessék az érdeklődőket, hogy megtalálják a számukra a legjobb EFSS-megoldást..

A MozyPro nem archiválási szolgáltatás, hanem biztonsági mentési szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy ha fájlokat töröl a számítógépről, azok végül törlődnek a felhőből. Mivel azonban rendszergazdaként módosíthatja a felhasználók és a felhasználói csoportok megőrzési irányelveit a törölt fájlok egy ideig tartó karbantartása érdekében, biztosítva a védelmet a zsírujjú hibákkal szemben.

Beállíthat verziószabályozási irányelveket társainak is. A verziózás megőrzi a korábbi fájlállapotokat, lehetővé téve a nem kívánt fájlmódosítások gyors visszavonását. Ezenkívül megvédi a fájlok sérüléseitől, ideértve a ransomware által okozott sérüléseket is.

Egy másik érdekes szolgáltatás, amelyet a MozyPro-val kapsz, az, hogy lehetővé teszi a biztonsági mentés korlátozását bizonyos hálózatoknál, és proxybeállítások megadását, ha egy proxyszerver mögött áll.

Egyéb kulcsfontosságú funkciók közé tartozik a sebességszabályozás, a folyamatos biztonsági mentés, a biztonsági mentés ütemezése és a blokk szintű fájlmásolás, amelyekről a későbbiekben beszélünk.

A észrevehetően hiányzó lehetőség a fájlok tömörítésére szolgál a számítógépen, mielőtt eljuttatnák őket a felhőbe, és ez negatív hatással lehet a feltöltési és letöltési sebességre. Ez egy olyan szolgáltatás, amelyet a legtöbb más biztonsági szolgáltatás tartalmaz.

Árazás

A MozyPro többszintű árazási tervei online mentési helyet biztosítanak, amelyet korlátlan számú számítógép és szerver között lehet megosztani. Hónapra, éves és kétévenként előfizetések állnak rendelkezésre. A tervek 10 GB-nál kezdődnek és 4TB-ig terjednek.  

Mozy csak a 250 GB-os árakat jeleníti meg webhelyén. Ennél több, és árajánlatot kell kérnie. Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy miért, de ennek bármi köze lehet a matrica sokkhoz (kiváló értékesítési képviselőkkel kell rendelkezniük).

Noha a többszintű rugalmasság kedvező, a MozyPro költségszerkezetével kapcsolatban van néhány probléma. Egy 10 GB-os biztonsági másolat számára valószínűleg nem elegendő egy számítógép biztonsági másolatához, nem is többről. Ha több kiszolgálóról szeretne biztonsági másolatot készíteni, akkor nagy esély van arra, hogy a 4 TB még nem vágja le.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy a költségek sokkal magasabbak, mint a verseny. A MozyPro évi 850 dollárt számít fel 250 GB-os biztonsági másolatért. Az IDrive 75 dollárt számol fel azonos összegért, és – mint a MozyPro – felhasználhatja korlátlan eszközök biztonsági mentésére. A CrashPlan 10 dollárt számít fel számítógépenként (erről bővebben a CrashPlan for Small Business ismertetőnkben olvashat).  

Egyszerű használat

A MozyPro nem olyan egyszerű használat, mint néhány más online biztonsági mentés, ehhez egy kis munka szükséges, mielőtt megkezdené az alkalmazások letöltését és az adatok biztonsági mentését. Ugyanakkor, amint elkészíti a dolgokat, rendelkezik néhány jó funkcióval, amelyek megkönnyítik a folyamatot.

Ha regisztráltál egy fiókkal, be kell jelentkeznie a webportálba, és fel kell vennie a felhasználókat.

Meg kell határoznia őket „szerver” vagy „asztali” felhasználóként, és megszabhatja számukra a tárolási és az eszközkorlátot. Van egy lehetőség a szinkronizálási lehetőségek engedélyezéséhez. Ez a folyamat hosszabb időt vehet igénybe, ha sok ember van hozzá, bár tömegesen hozzáadhatja őket .csv fájl segítségével a dolgok felgyorsításához..

Ha saját eszközéről biztonsági másolatot szeretne készíteni, akkor felhasználónak is fel kell vennie magát.

Minden felhasználó e-mailben kap egy linket, amely lehetővé teszi számukra a saját fiókja jelszavának beállítását. Ez a jelszó későbbre lesz szüksége a biztonsági mentéshez használt asztali kliens felhőhöz történő csatlakoztatásához. A létrehozásuk után a MozyPro szinkronizáló kliensen és a mobilalkalmazásokon kívül lehetőséget kapnak az ügyfél letöltésére..

Az asztali kliens letöltése viszonylag egyszerű, és a telepítés másodpercekig tart. Ha az ügyfél fel van állítva, jelentkezzen be a létrehozott hitelesítő adatokkal.

Ezután felkérik Önt, hogy vegyen igénybe egy alapértelmezett vagy privát titkosítási kulcsot (lásd alább a biztonságot és az adatvédelmet), miután elkezdheti dolgozni a biztonsági mentési terv kidolgozásán. Az ezzel kapcsolatos munka nagy része az Ön számára történik, mert a MozyPro átvizsgálja a fájlrendszert, és automatikusan kiválasztja a leggyakoribb fájltípusokat a biztonsági mentéshez. Erről többet beszélünk a következő szegmensben.

Összességében, bár ez nem a legélesebb felület, amelyet valaha láttunk, a varázsló jó munkát végez a folyamat egyszerűsítésében.

A webes felületen keresztül elérhető adminisztrációs konzolnak vannak más praktikus funkciói, amelyek megkönnyítik a fiókok adminisztrálását. A fiókhoz kapcsolódó kapcsolatokban felhasználó és eszköz alapján is kereshet. Minden módszer információt jelenít meg arról, hogy mennyi adatot készít biztonsági másolatot, és mikor futtatta az utolsó biztonsági másolatot.

Van egy „grafikonok és jelentések” szakasz is, amely lehetővé teszi a biztonsági mentési előzmények és a biztonsági mentés állapotának megjelenítését, valamint az e-mail értesítések beállítását. Nagyon praktikus cucc egy vállalkozás számára, amelynek biztosítania kell a megfelelést.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

A MozyPro gyorsan megvizsgálja a fájlrendszert, és automatikusan megcímkézi a fájlokat biztonsági másolat készítéséhez.

A legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásainktól eltérően, a MozyPro ezt a közös fájltípusok keresésével végzi el, ahelyett, hogy a közös fájlrendszer-helyeket (például a „dokumentumok” mappát) megcímkézi a biztonsági másolat készítéséhez. Ez időt takarít meg, de ha korlátozott tárhelygel dolgozik, az gyorsabban rágja fel a helyet.

Ha csökkentenie kell a tartalék helyet, a biztonsági mentés megkezdése előtt kattintson a „beállítások” elemre. Innentől két különféle ablakon módosíthatja a biztonsági mentési tervét: a „biztonsági mentési készletek” és a „fájlrendszer”.

A biztonsági másolatkészletek segítségével böngészhet a biztonsági másolathoz megcímkézett fájlokban a fájltípus alapján, és törölheti azoknak a jelöléseit, amelyeket nem kíván belefoglalni. A folyamat megkönnyítése érdekében rendezhet méret, típus és mappa szerint. A fájlrendszer lehetővé teszi a mappák kiválasztását és törlését a fájlrendszerben. Mindkét lehetőség igénybevétele olyan luxus, amelyet a legtöbb biztonsági szolgáltatással nem kapsz, bár ez nem elég (vagy távolról) ahhoz, hogy igazolja ezt az árcédulát.

A MozyPro alapértelmezés szerint folyamatos biztonsági mentést végez, amelyet „automatikus biztonsági másolatnak” nevez. Van néhány szép testreszabási lehetőség ehhez a szolgáltatáshoz, például a folyamatos biztonsági mentés leállítása, ha a CPU túl elfoglalt, vagy csak a biztonsági másolat futtatása, amikor a számítógép egy meghatározott ideig tétlen állapotban van. Azt is korlátozhatja, hogy hányszor készítsen biztonsági másolatot a MozyPro-ban egy adott napon.

Ezek a funkciók segítik korlátozni a MozyPro hatását a rendszer erőforrásaira. Ha ez nem elég, beállíthat ütemezett biztonsági mentéseket is, napi vagy akár heti futtatásával.

A fájl helyreállítása szempontjából, mivel a rendszergazdának hozzáféréssel kell rendelkeznie az összes biztonsági másolatban lévő fájlhoz, függetlenül attól, hogy a számítógépről biztonsági másolatot készített-e, vagy egy társult tagnak. Ez a hozzáférés a webes felületen keresztül érhető el.

A helyreállítást az asztali kliensből is futtathatja a „visszaállítás” fülre kattintva.  

Böngészhet fájlfa alapján, és visszaállíthatja az összes fájlt vagy az egyes fájlokat. Kiválaszthatja a letöltési célmappát is, felülírhatja a meglévő fájlokat, vagy átnevezheti őket, ha létezik másolat. A választások elvégzése után kattintson a „fájlok visszaállítása” elemre, és a folyamat megkezdődik.

Sebesség

Megállapítottuk, hogy a MozyPro milyen gyorsan tudja a fájlokat a felhőbe helyezni, és egy maroknyi tesztet elvégeztünk egy különféle fájltípusokból álló 1 GB-os tömörített mappával. Mivel a kontextus mindent jelent a tesztekhez hasonlóan, hangsúlyoznunk kell, hogy ezeket a teszteket Bangkokból (Thaiföld) futtattuk egy 55/22 Mbps adatátviteli sebességű WiFi kapcsolaton keresztül..

1. teszt: 2. teszt: átlag:
Feltöltés:01:08:0001:11:0001:09:30
Letöltés:00:08:3000:09:1500:08:53

Először beszéljünk a feltöltési időkről. 22 Mbps sebességnél kiszámolhatjuk, hogy a fájlátvitelnek valamivel több, mint hét percig kell tartania. Ha átlagosan jóval több mint egy órán keresztül, ez nyilvánvalóan nem történik meg.

Ez valamilyen okból nem ritka a biztonsági mentésekkel. Általában úgy találjuk, hogy az online biztonsági mentés ideje sokkal lassabb, mint a legjobb felhőalapú tároló szolgáltatóinknál. Emellett privát titkosítást is engedélyeztek, ami szintén lelassítja a dolgokat.

Ennek ellenére egy 1 GB-os fájl biztonsági másolatának készítése több mint egy óra. A probléma része lehet, hogy a MozyPro nem tömöríti a fájlokat, mielőtt elküldi őket a felhőhöz, vagyis sokkal nagyobb adatcsomagokat továbbít, amelyekre valójában szükség van..

Nem szabad megkerülni azt a tényt, hogy a MozyPro-val való első biztonsági mentés akadályt jelent, valószínűleg napokba vagy akár hetekbe is eltartva, hogy az összes adatot felhőbe hozzák. Ráadásul gyorsabb, mint a Carbonite for Office.  

Lassú kezdeti biztonsági mentés mellett, a későbbi biztonsági mentések sokkal gyorsabban futnak, a blokk szintű fájlmásolásnak köszönhetően. Blokkos szintű fájlmásolással, amikor egy fájl megváltozik, csak a delta – a fájl megváltozott része – másolódik a felhőbe, nem pedig a teljes fájl átvétele..

A letöltési idő jobb volt, bár még mindig egy kicsit lassabb, mint gondolnád. 55 Mbps sebességgel három perc alatt tudhattuk volna letölteni a fájlt.

A MozyPro rendelkezik fojtószelep-beállításokkal, ha szeretné beállítani a sebességet. Teljes kapacitással futtattuk, de ha úgy találja, hogy a biztonsági mentés negatívan befolyásolja a rendszer erőforrásait, lelassíthatja a dolgokat.

Biztonság & Magánélet

Az egyik legcsodálatosabb megközelítés, amelyet a Mozy alkalmaz a felhőbiztonságra, az, hogy harmadik fél ellenőrzéseit hívja fel annak biztosítása érdekében, hogy szerver lehetőségei megfeleljenek az üzleti adatok biztonságának megőrzésének feladatának. Ez magában foglalja a HIPAA-HITECH SSAE 16 1. típusú ellenőrzés, az SSAE 16 2. típusú ellenőrzés átadását és az ISO / IEC 270001 tanúsítás megszerzését..

A Mozy az egész világon olyan edzett adatközpontokat tart fenn, amelyek ellenállnak a természeti katasztrófák, hardverhibák, vírusrohamok és egyéb eseményeknek, amelyek egyébként veszélyeztethetik az adatait. A biztonsági személyzet a nap 24 órájában és a nap 24 órájában a helyszínen működik, és az adatközpontokat kapuk által védett kerületek, elektronikus kulcshozzáférés és CCTV-megfigyelés védik.

A Mozy szerveren tárolt fájlok szintén titkosítva vannak. Valójában titkosításra kerülnek, mielőtt elhagynák a számítógépet, és biztonságos TLS-kapcsolattal védettek szállításuk során. Alapértelmezés szerint a Mozy megőrzi a titkosítási kulcsot az Ön számára, és 448 bites Blowfish titkosítást használ. Ugyanakkor választhat magántulajdonban lévő, nulla tudású titkosítást is, amely esetben a titkosítási protokoll 256 bites AES titkosításra vált..

A privát titkosítás előnye, hogy csökkenti annak a valószínűségét, hogy illetéktelen személyek hozzáférjenek a fájljaidhoz. Ez azt is jelenti, hogy Mozy nem tudna megosztani fájljainak olvasható verzióit a bűnüldöző szervekkel.

Másrészt, ha elveszíti a jelszavát, el fogja veszíteni a biztonsági másolathoz való hozzáférését, mivel Mozy nem tudja visszaállítani. Ezen felül, ha privát titkosítást használ, a fájlok előnézete és a képek miniatűrök nem érhetők el az interneten, és a fájlok nem tölthetők fel a böngészőből a tároló szinkronizálása céljából.

Mind a Blowfish, mind az AES biztonságos titkosítási protokollok, bár az AES gyakoribb, és azt javasolja a Nemzeti Technológiai és Szabványügyi Intézet.

A Mozy nem nyújt lehetőséget a kétfaktoros hitelesítésre (2FA), amely csalódást okozott a felhasználók számára. A 2FA a jelszó lopás elleni védelem egyik eszköze, amely megköveteli, hogy a felhasználók egy ismeretlen számítógépről történő bejelentkezéskor használják a speciális biztonsági kódot is, amelyet általában a mobil eszközükre küldenek..

Támogatás

A MozyPro támogatást egy kereshető támogatási portálon keresztül futtathatja, ahol olyan kategóriákat találhat, mint például az indulás, a biztonsági mentés, a visszaállítás, a fiókkezelés és a szinkronizálás. Mindegyik kategóriához számos különféle cikk kapcsolódik, amelyeknek ki kell fedniük az alapvető kérdések nagy részét. Maguk a cikkek képernyőképeket és számozott lépéseket használnak a tanulási folyamat egyszerűsítésére.

Ha nem találja a válaszokat a támogatási központban, akkor közvetlenül felkeresheti Mozy-t. A MozyPro felhasználók hozzáférhetnek telefonos, e-mail és élő csevegési támogatáshoz. A telefonos és a csevegési támogatás egyaránt elérhető a nap 24 órájában, ami óriási előny az üzleti felhasználók számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a hétfő reggelig várjanak javítást..

Teszteltük az élő csevegést, és képesek voltunk azonnal kapcsolatba lépni egy ügynökkel, aki gyorsan és hatékonyan válaszolt az összes kérdésre, amelyet rá dobtunk.

Az e-mail támogatás egy jegyrendszert használ, így könnyedén nyomon követheti az ügyét. A válaszidők az eset súlyossága függvényében változnak.

Az ítélet

A MozyPro lassú sebessége egy kicsit meglepő volt, még távoli Thaiföldről is, a fájl-tömörítés előnyei nélkül. A szolgáltatás világszerte több adatközpontot tart fenn, így jobbra számítottunk. Ha a MozyPro-t használja katasztrófa utáni helyreállítási megoldásként, akkor feltétlenül telepítsen egy helyi biztonsági másolatot annak kiegészítésére.

Ennek a szolgáltatásnak a határozott ajánlása útjában álló nagy problémája azonban a költsége. Noha néhány vállalkozásnak kétségkívül nincs gondja külön-külön fizetni egy olyan online biztonsági mentési szolgáltatásért, amely támogatja a különböző platformokat, eszköz szinkronizálást kínál, kiváló ügyfélszolgálatot nyújt és erőteljes megközelítést alkalmaz a biztonság mellett, mindazt az IDrive for Business szolgáltatással is megkaphatja, és a költségek töredékéig.

A MozyPro egyetlen valódi előnye a kissé erősebb adminisztrációs és jelentéstételi szolgáltatások, amellett, hogy képes beolvasni és biztonsági másolatot készíteni bizonyos fájltípusokról.

Ez minden, amit most el kell mondanunk a MozyPro-n. Szeretnénk hallani a saját véleményét és tapasztalatait ezzel a szolgáltatással kapcsolatban, ezért ne felejtsen el, és hagyja el gondolatait az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map