Háttérvilág üzleti áttekintéshez – frissítve 2020-ig

Backblaze for Business Review

Nagyon sok kisvállalkozáshoz javasoljuk a Backblaze for Business alkalmazást. Gyors, könnyen használható és mindenekelőtt olcsó. Ugyanakkor nem teljesen a hátránya nélkül, ahogyan az a Teljes Backblaze for Business áttekintésben olvasható.

üzleti biztonsági mentés

A Backblaze a privát felhasználók körében kedvenc, míg a Backblaze B2 népszerű IaaS választás a fejlesztők számára. A Backblaze for Business összehozza a Backblaze biztonsági mentést és a B2 felhőalapú tárolást is, de ehhez a kiegészítő termékekért fizetnie kell. A Backblaze for Business segítségével munkacsoportokat is létrehozhat és kezelhet.

Ebben az áttekintésben elsősorban erre az adminisztratív funkcióra összpontosítunk, a Backblaze hagyományos biztonsági mentési eszközén túl.

A Backblaze egyszerű felhasználói élménye és nagyszerű árazása teszi az egyik legjobb online biztonsági mentést a piacon lévő kisvállalkozások számára. Ennek ellenére van néhány hátránya, köztük a valódi privát titkosítás hiánya, a korlátozott verziószám és a NAS vagy szerver eszközök biztonsági mentésének képessége anélkül, hogy többek között a B2-t fizetnie kellene.

Ennek ellenére, ha nem gondolja a Backblaze hiányosságait, felhasználhatja arra az üzleti mentési terv végrehajtásához. A 15 napos ingyenes próbaverzió segít eldönteni, hogy valóban erre van-e szüksége. Ha továbbra sem biztos benne a Backblaze-ről, ragaszkodjon hozzánk, miközben részletesebben áttekintjük ezt a Backblaze for Business áttekintést. 

Ha csak otthoni számítógépét kell védenie, olvassa el a Backblaze áttekintésünket, hogy megtudja, a szolgáltatás megfelel-e az Ön igényeinek.

erősségek & Hiányosságok

A Backblaze for Business alternatívái

Jellemzők

A Backblaze fő előnye a versenytársakhoz képest az, hogy korlátlan biztonsági mentési helyet biztosít. Ennek köszönhetően a legjobb korlátlan online biztonsági mentési listánk tetején van. A Backblaze for Business ugyanazokat a funkciókat biztosítja, mint a háztartási felhasználók számára. Ha Ön egy fióktulajdonos vagy kijelölt rendszergazda, akkor néhány hozzáadott képességgel rendelkezik.

Ugyanazon tulajdonságokkal rendelkezik az a tény, hogy a Backblaze pontosan ugyanazt az ügyfelet használja üzleti és otthoni felhasználók számára. Ez előnye annak, hogy a kisvállalkozások tulajdonosai egy egyszerű biztonsági mentési megoldást keressenek, amely a háttérben működik, és nem igényel sok időt a karbantartáshoz. Ez elősegíti az alkalmazottaknak, hogy a biztonsági mentési folyamat irányítása helyett a termelékenységre összpontosítsanak.

A Backblaze ezt az egyszerűséget érinti azzal, hogy korlátlan felhőterületét felhasználja mindent biztonsági másolatra készíteni. Biztonsági másolatot készít a fájlokról a kiterjesztés alapján, ami azt jelenti, hogy a dokumentumok, képek, pénzügyi jelentések, e-mailek és a legtöbb egyéb alapvető fájl automatikusan biztonsági másolatot készít. A rendszer- és ideiglenes fájlokat alapértelmezés szerint kizárják.

Biztonsági másolatot készíthet licencről egy számítógépre, de felhasználhatja a külső meghajtók biztonsági mentésére is, ha USB-n vagy FireWire-en keresztül vannak csatlakoztatva a számítógéphez. Ennek ellenére, ne feledje, hogy a külső merevlemez-meghajtókat legalább 30 naponta egyszer csatlakoztatni kell a számítógéphez, és a Backblaze által be kell szkennelni, hogy azok biztonsági másolatot készítsenek..

Ha ez számodra üzletkötőnek tűnik, keresse fel a külső merevlemez-meghajtók legjobb online biztonsági mentését, hogy megtudja, hogyan hasonlít a Backblaze a külső meghajtó-mentés más szolgáltatásaihoz.. 

A külső támogatás azonban nem terjed ki a NAS-eszközökre, a Boot Camp partíciókra és a virtuális gépekre. Ha ezt akarja, nézd meg a NAS-eszközök legjobb online biztonsági mentésének listáját.

A Backblaze nem tud biztonsági másolatot készíteni a külső meghajtókról (ellentétben a biztonsági mentésekkel), amelyek hibrid felhő biztonsági mentésnek minősítik. Ha ezt akarja, akkor fontolóra kell vennie egy olyan rivális szolgáltatást, mint például a CrashPlan. További információ a kisvállalkozások számára történő alkalmazásról a CrashPlan áttekintésben.

A Backblaze verziója csak 30 napig tárolja a törölt fájlokat és korábbi verzióit. Mi ismét inkább a CrashPlan megközelítését részesítjük előnyben, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák a saját verziószabályozási politikájukat, amelyek 15 percenként elmenthetik az új fájlverziókat, és határozatlan ideig megtarthatják azokat. Ezenkívül lehetőséget ad arra, hogy a törölt fájlokat határozatlan ideig megőrizze.

A Backblaze speciális tulajdonságai

A Backblazenek van néhány érdekes funkciója, amely kompenzálja a hiányzókat. A Backblaze például lehetővé teszi a fájlok megosztását egy hivatkozás létrehozásával, amelyet másolhat és beilleszthet egy közösségi hálózatba. Egy másik érdekes szolgáltatás a biztonsági mentési állapotok öröklésének lehetősége.

Ez azt jelenti, hogy ha a Backblaze-t áthelyezi egy új számítógépre, vagy új operációs rendszert telepít, akkor betöltheti a biztonsági mentési állapotát, hogy folytathassa a biztonsági mentést ott, ahol abbahagyta.

Ráadásul, ha bekapcsolja a leképezési funkciót a web kliensben, akkor használhatja a „Keresse meg a számítógépemet” funkciót. Ez kényelmes, ha elveszíti laptopját, vagy valaki ellopja.

Ezen szolgáltatások mellett a Backblaze rendelkezik az összes szabványos biztonsági mentési funkcióval is. Ezek közé tartozik egy biztonsági mentési ütemező, amely lehetővé teszi a biztonsági mentések futtatását az Ön kényelme érdekében; sebességfojtó, amely lehetővé teszi a feltöltési és letöltési sebesség szabályozását; folyamatos és növekményes biztonsági mentések. 

A folyamatos biztonsági mentés azt jelenti, hogy a Backblaze folyamatosan figyeli a fájlokat a változások szempontjából. Miután észlel változást, csak a fájlok megváltozott részeit tölti fel egy blokk szintű átviteli algoritmus segítségével. Ez az egyenlet “növekményes” darabja.

A Backblaze mobilalkalmazásokkal rendelkezik mind az Android, mind az iOS számára, de ezek csak lehetővé teszik a fájlok elérését és megosztását, nem pedig a mobil adatok biztonsági mentését. Azoknak a üzleti felhasználóknak, akik mobilkészülékről biztonsági másolatot készítenek, fontolóra kell venniük az IDrive vagy más szolgáltatások beszerzését a legjobb online biztonsági másolatunkból. 

A fiókkezelés tekintetében a Backblaze webes felületen munkacsoportokat állíthat fel. Erről többet beszélünk, amikor megvitatjuk a könnyű használatot. A biztonsági funkciók magukban foglalják a nyugalmi és a félig magán titkosítást is, de ezeket a funkciókat a „biztonság” részben részletesebben megvizsgáljuk..

Ha többet szeretne tudni az online biztonsági mentési szolgáltatásokról és szolgáltatásokról, keresse fel az üzleti biztonsági mentési könyvtárat.

Árazás

Más üzleti szolgáltatásokkal ellentétben a Backblaze for Business nem számít fel külön díjat, összehasonlítva azzal, amit az otthoni fogyasztók fizetnek. Az üzleti biztonsági mentés és a személyes biztonsági mentés költségei megegyeznek: havonta 6 USD korlátlan biztonsági mentés egy számítógépre.

Ez nagyon sokat jelent egy számítógép számára, és meghaladja a CrashPlan 10 dollár árát számítógépenként. Sokkal jobb, ha éves vagy kétéves megállapodást köt fel. Ha előre fizet egy éven át a tartalékért, akkor csak 60 dollárt fog fizetni. Két éven át az ár 110 dollárra esik, ami azt jelenti, hogy számítógépenként kevesebb, mint 60 dollárt fizet évente.

Ennek ellenére a Backblaze hátránya természetesen akkor jön létre, ha korlátlan biztonsági mentést nyújt: Ez nem támogatja a korlátlan eszközmentést. Ha azt akarja, hogy a korlátlan biztonsági mentési hely helyett egy képet készítsen az IDrive Business vagy a Carbonite for Business számára. Az Office áttekintéshez olvassa el az IDrive for Business és a Carbonite céget.

Ha már tudja, hogy ez a kettő nem megfelelő, láthat más lehetőségeket az online biztonsági mentési véleményeinkben is.

Mindkettő előfizetési terveket kínál, amelyek különféle mennyiségű tartalékot biztosítanak, ami azt jelenti, hogy az igényeinek megfelelően választhat. Az IDrive Business például 250 GB, 500 GB, 1,25 TB és még többet kínál.

backblaze-business-árazás-idézet

Az, hogy az ilyen tervek pénzt takarítanak meg a Backblaze-hez képest, attól függ, hogy hány alkalmazott eszközt kell védenie, és mennyi biztonsági helyre van szüksége. Ha csak kevés számítógépe van a védelemhez, akkor valószínűleg a Backblaze lesz a jobb ajánlat. Mielőtt döntene erről, felhasználhatja annak 15 napos ingyenes próbaverzióját a szolgáltatás tesztelésére.

Egyszerű használat

Ha tetszik, hogy a biztonsági mentési folyamat egyszerű, akkor nem hibázhat a Backblaze. A fájltípus alapján történő automatikus biztonsági mentés képességének köszönhetően az ügyfél nem igényel sok bemenetet tőled.

Más üzleti biztonsági mentési szolgáltatások – beleértve a CrashPlan, az IDrive és a Carbonite szolgáltatást – biztonsági mentést igényelnek a fájl helye alapján, amely általában kézi és unalmas folyamat. Ez annál is inkább akkor fontos, ha sok fájl van a mentéshez különböző helyszíneken.

A Backblaze beolvassa a merevlemezt a telepítés során, és megjegyzi az összes fájlt, amelyet biztonsági másolatot kell készíteni. A telepítés befejezése és az „oké” gombra kattintás után megkezdődik a biztonsági mentési folyamat, és ennyi is. Amint felhalmozódik, és új fájlokat hoz létre, azokat automatikusan hozzáadják a biztonsági mentési tervhez.

backblaze-data-kizárás

Ennek ellenére, ha nem elégedett az automatikus biztonsági mentéssel, akkor megnyithatja a beállítások menüt, amely lehetővé teszi a fájltípusok és mappák kizárását.. 

backblaze-business-desktop-kliens

A legtöbb modern online biztonsági mentési megoldáshoz hasonlóan a Backblaze asztali klienst is használ a biztonsági mentési folyamat irányításához. Az ügyfelek elérhetőek a Windows és a MacOS számára, de a Linuxhoz nem. A Linux rajongóknak néhány alternatívát a Linux roundup legjobb online biztonsági mentésével kell megkeresniük.

Ennek ellenére a Backblaze asztali kliense egyszerű és könnyen használható. Nem eltömődött a beállítások és a szolgáltatások, mint sok más biztonsági mentési ügyfél esetében. Az elsődleges kliens panelen csak három gomb található: „a biztonsági mentés szüneteltetése”, „visszaállítási lehetőségek” és „beállítások”.

A fájlok kizárása mellett a beállítások lehetővé teszik a biztonsági mentés teljesítményének javítását, a biztonsági mentés ütemezésének finomítását, a privát kulcs megadását, a biztonsági mentésre tervezett fájlok megtekintését, valamint a jelentések és problémák áttekintését..

backblaze-business-csoportok

A webes klienst is könnyű használni, ami kényelmes, mert azt fogja használni a munkacsoport irányításához. A menedzsment az üzleti csoportok körül mozog. 

backblaze-csoport-létrehozó

Rendszergazdaként, ha üzleti csoportot kezelt csoportként hoz létre, hozzáférhet a munkavállalói fiókokhoz, hogy visszaállítsák a jelszavaikat, és akár fájljaikat is elérhessék. Az alkalmazottaknak azonban el kell fogadniuk ezt a hozzáférést, amikor csatlakoznak a csoporthoz.

A csoportkezelő irányítópulton belül licenceket is megvásárolhat a Backblaze online biztonsági mentéshez és a Backblaze B2 felhőtároláshoz. A Backblaze B2 egy olcsó felhőinfrastruktúra-szolgáltatásként megoldás, amely versenytársa az Amazon S3, a Google Cloud és az Azure.  

backblaze-csoport meghívás

A csoport létrehozásának utolsó lépése az, hogy meghívásokat küld az alkalmazottaknak, hogy csatlakozzanak az üzleti csoporthoz. A meghívókat elküldheti e-mailben, vagy egyszerűen másolhatja és beillesztheti a meghívó linket. Ha távoli kezelési és figyelési jogosultságokkal rendelkezik, tömeges csendes telepítést végezhet a tagjai számára.

Ha úgy dönt, hogy meghívókat küld, akkor lehetősége nyílik jóváhagyni az egyes tagságokat, mielőtt a felhasználókat hivatalosan felveszik. Ezenkívül a meghívott felhasználóknak engedélyt kell adniuk a rendszergazdáknak fiókjaik kezelésére.

Azok a meghívott alkalmazottak, akiknek már van Backblaze fiókja, amelyekért fizetnek, arányos visszatérítést kapnak, ha előre fizettek.

Összességében a csoportos rendszer könnyen kezelhető és összhangban áll a Backblaze egyértelmű kialakításával. Nincsenek olyan részletes jelentési eszközök, amelyeket a konkurens szolgáltatásokkal talál, de legalább ellenőrizheti az alapvető használati statisztikákat annak biztosítása érdekében, hogy munkavállalói eszközeik védettek legyenek.

backblaze-business-mobile

Ugyanez az egyszerű megközelítés kielégíti a mobilalkalmazást. Ez lehetővé teszi a biztonsági másolatú fájlok böngészését, a letöltött fájlok megtekintését és a beállítások elérését. A beállítások menü lehetővé teszi, hogy emlékezzen a bejelentkezési adatokra, beállítsa az ujjlenyomat-bejelentkezést és engedélyezze a letöltéseket, amikor nem használja a WiFi-t. A funkciók csontozatlanok, és nincs mód a fájlok megosztására vagy a visszaállítások kezdeményezésére az alkalmazásból.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

A Backblaze biztonsági mentése, amint mondtuk, a fájltípuson alapul. Emiatt számos fájlt jelöl biztonsági mentésre, kivéve a rendszer- és az ideiglenes fájlokat. Ha ön nem zárja ki a fájlokat egyedül, akkor a kezdeti biztonsági mentés érthetően eltarthat egy ideig. Valójában valószínűleg több nap vagy akár néhány hét is eltart.

backblaze-inital-áthidalási idejű

Ha képet szeretne kapni arról, hogy mennyi ideig kell várnia, kattintson az asztali kliens gombjára, amely azt mondja: „Meddig tart a biztonsági másolatom?” Amint az első biztonsági mentés már nem működik, számos szolgáltatás segíti a későbbi biztonsági mentések felgyorsítását, ám ezekről a következő szakaszban bővebben fogunk beszélni. 

Alapértelmezés szerint a Backblaze kliense folyamatos mentési megközelítéssel futtatja ezt a folyamatot, ami azt jelenti, hogy a fájlok biztonsági másolatát készítik, miután létrehozta őket. A folyamatos biztonsági mentés azonban túl erőforrás-igényesnek bizonyulhat. Ebben az esetben megváltoztathatja a biztonsági mentési ütemtervet.

Az ütemezési lehetőségek nem annyira gazdagok, mint a versenyképes szolgáltatásoknál, például az IDrive és a CloudBerry Backup. Például futtathatja a biztonsági mentéseket naponta egyszer, egy meghatározott időpontban, vagy csak akkor, amikor rákattint a „Biztonsági mentés most” gombra.

Ennek ellenére a felhasználók többsége a folyamatos biztonsági mentésből részesül. Ha szeretne még fejlettebb ütemezési lehetőségeket, olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését.

A fájlok visszaállításához be kell jelentkeznie a webes felületre. Van egy „visszaállítási lehetőségek” gomb az asztali kliensben, de csak a lehetőségeket jeleníti meg, és megnyitja az internetes ügyfelet a böngészőben.

backblaze-web-restore-Start

Miután bejelentkezett a webes kliensbe, kiválaszthatja, hogy mely fájlokat szeretné visszaállítani: lépjen a „fájlok megtekintése / visszaállítása” fülre, vagy kattintson az áttekintés „Visszaállítás” gombjára. Vegye figyelembe, hogy a fájlböngésző az oldal alján található.

backblaze-web-restore-módszerek

Ezután kiválaszthatja a visszaállítási módszert a listából. A fájlok visszaszolgáltatásának tipikus módja az, hogy letölt egy zip fájlba. Nem kell online várnia, amíg a Backblaze elkészíti ezt a ZIP fájlt az Ön számára, mert e-mailben értesítést küld, amikor a fájl készen áll.

A ZIP-fájlok helyreállítása szintén 500 GB-ra korlátozódik kérésenként, adott esetben legfeljebb 20 kérelemmel. Ha ennél több is van, akkor a Backblaze futár-helyreállítási szolgáltatása jobb lehetőség lehet a fájlok helyreállításához. 

Ezzel a lehetőséggel kérheti, hogy a Backblaze tárolja az összes fájlt egy USB flash meghajtón, legfeljebb 256 GB helyig, vagy egy 8 TB külső merevlemezen, és küldje el az eszközt neked. Ez kényelmes, de a futár-helyreállítási lehetőség megköveteli, hogy előre fizetjen az eszközért. Ha azonban 30 napon belül visszaküldi az eszközt, akkor teljes visszatérítést kap.

Plusz, ha Ön Backblaze B2 előfizető, dönthet úgy, hogy pillanatfelvételként archiválja a fájljait. A pillanatképek a B2-es verzióban is elérhetők lesznek, még akkor is, ha fájlokat törölnek a fiókjából. Ez akkor hasznos, ha szabad helyet kell hagynia a merevlemezen.

Sebesség

Az, hogy mennyi ideig tart az első biztonsági mentés, az internetszolgáltatótól és attól függ, milyen közel állsz egy szerverhez. A kapcsolata annál jobb, minél közelebb van a Backblaze adatközpontjaihoz Kaliforniában és Arizonában.

Általában 1 GB-os mappát használunk az átviteli sebesség tesztelésére, de a Backblaze esetében ez nem volt lehetséges, mert automatikusan biztonsági másolatot készít az adatokról. Emiatt a Backblaze jóslatára kellett támaszkodnunk. Néhány fájlt azonban kizártunk mindaddig, amíg egy kisebb biztonsági mentést nem készítettünk a Backblaze előrejelzésének ellenőrzésére.

Először az asztali kliensből ellenőriztük a linket, amely ellenőrzi, hogy mennyi ideig tart a biztonsági mentés. Azt mondta, hogy a biztonsági mentés kevesebb mint egy nap alatt befejeződik. Figyelembe véve, hogy 2.62 GB-os fájljaink vannak, ez megnyugtató. A másik eszköz arról tájékoztatott minket, hogy egy nap alatt 107 GB-ot tudunk feltölteni. Ez az, amit elvárhatnánk, figyelembe véve a feltöltési sebességünket 9,9 Mb / s.

Ha a biztonsági mentés nem teljesül olyan gyorsan, mint szeretné, növelheti a futtatott biztonsági mentési szálak számát, hogy a feltöltés gyorsabb legyen. Ha ez nem segít, a Backblaze azt javasolja, hogy kizárja a kéretlen fájlokat és azokat a fájlokat, amelyekről nem kell biztonsági másolatot készíteni. A kezdeti biztonsági mentés befejezése után a blokk szintű átviteli algoritmus segítséget nyújt a későbbi feltöltéseknél.

A Backblaze veszteségmentes tömörítést végez a fájlokon is, hogy az átvitel előtt csökkentsék azok méretét. Mind a blokk szintű fájlmásolás, mind a tömörítés időt és sávszélességet takarít meg. Másrészt, ha a Backblaze túl sokat vesz a sávszélességéből, beállíthatja az átviteli sebességet.

Biztonság

A Backblaze felhőbiztonsága szinte minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyet szeretnénk látni. Azt mondjuk, hogy „szinte”, mert magán titkosítással rendelkezik csavarral. A privát titkosítás alapértelmezés szerint le van tiltva, ezért engedélyeznie kell azt. Ha nem, a Backblaze megőrzi a titkosítási kulcsot.

Bármit is választ, a privát titkosítása nem teljesen privát, mert a titkosított fájlok visszaállításához el kell küldenie a jelmondatot a Backblaze-hez. Ennek oka az, hogy a Backblaze az interneten keresztül helyreállítja a fájljait az asztali kliens használata helyett (amelyhez megadhatja a jelszavát, anélkül hogy elküldné a Backblaze-nek)..

Ennek ellenére a cég azt állítja, hogy “a jelszavát soha nem menti a lemezre, és használat után eldobja”.

A Backblaze a HTTPS-t, amely magában foglalja az SSL-t, biztosítja a fájlok továbbításában. Ez segít megvédeni a hallgatóktól a közbeeső ember és hasonló számítógépes támadásokkal szemben (a nyilvános WiFi egyéb veszélyei is vannak). Ha még nem ismeri az SSL protokollt, olvassa el az SSL vs. TLS összehasonlítást, hogy többet megtudjon róla.

Amikor a fájlok elérték a Backblaze szervereit, akkor az AES 128 bites titkosítási algoritmus segítségével kerülnek titkosításra. Az AES a jelenleg használatos szokásos titkosítás. 128 bites verzióját, amennyire tudjuk, soha nem sikerült feltörni, de még mindig több pontot adunk azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek nehezebb, 256 bites unokatestvéreiket használják..

backblaze-2fa-beállítások

A Backblaze kétfaktoros hitelesítési támogatást is nyújt, amelyet rendszergazdaként az összes alkalmazott számára engedélyezhet. A kéttényezős hitelesítés segít megvédeni fiókját, ha az egyik alkalmazott gyenge jelszóval rendelkezik, amely feltört vagy ellopt. 

Még abban az esetben is a rosszindulatú személyek továbbra sem férhetnek hozzá az alkalmazott fájljainak, mert a két tényezővel történő hitelesítéshez további biztonsági kód szükséges, ha egy ismeretlen eszközről jelentkezik be. A munkavállaló ezt a kódot SMS-ben vagy olyan alkalmazások segítségével kaphatja meg, mint például a Google Authenticator vagy az Authy.

A Backblaze biztonsága szempontjából egy másik feltevés a korlátozott verzióképesség. A Backblaze 30 napig tárolja a fájlok korábbi verzióit, ami kissé kevésbé képes kezelni a ransomware támadásokat, mint az online szolgáltatások, amelyek sokkal tágabb verziószabályokkal rendelkeznek, mint például az IDrive és a CrashPlan..

Ez semmit nem sért, mert a ransomware támadások főként a vállalkozásokat célozzák meg, és fájlok titkosításával működnek. Amikor titkosítják az Ön fájljait, fizetésükért fizetnek váltságdíjat, hogy visszafejtsék az Ön számára. A játékban lévő verzióval, miután eltávolította a támadás mögött lévő rosszindulatú programokat, egyszerűen visszatekerheti fájljait a korábbi titkosítatlan verziókra.

Magánélet

A Backblaze, amely megköveteli a személyes kulcs elküldését a fájlok visszaállításához, nem a legjobb az adatvédelem szempontjából. A Backblaze azt állítja, hogy utólag törli, de meg kell tennie a szót. Ráadásul a Backblaze egy amerikai cég, és be kell tartania az Egyesült Államok felhőire vonatkozó törvényeit és előírásait. Nem tartoznak a legjobb felhőalapú adatvédelmi törvények közé, és ott van a PRISM projekt is, amelyre gondolkodni kell. 

Adatvédelmi politikája szerint a Backblaze összegyűjti a regisztráció során megadott személyes információkat – ez lehetővé teszi a két tényező hitelesítését (a telefonszámát) -, és amikor a Backblaze támogatási csoportjával cseveg, vagy e-mailt küld. Ezenkívül a Backblaze metaadatokat gyűjt, amelyek segítik termékeik fejlesztését.

Az irányelv azt állítja, hogy a Backblaze az Ön hozzájárulása nélkül nem bérbe ad, kereskedik vagy megosztja az Ön címét vagy e-mail (sic) címét más társaságokkal marketing céllal. “

A Backblaze felhasználhatja az összegyűjtött információkat online fiókok létrehozására; működtesse annak platformját; javítsa termékek elrendezését, tartalmát és navigációját; megérteni, hogy a felhasználók hogyan használják termékeit; küldhet marketing kommunikációt és így tovább.

A Backblaze megosztja az Ön adatait harmadik fél szolgáltatóival, amelyek segítenek a platform működtetésében. Ezek a harmadik fél által nyújtott szolgáltatások a következők: Facebook, Slack, Twitter, Stripe, Salesforce, Google Analytics, FreshBooks, HubSpot, MailChimp és mások. 

A Backblaze az Ön adatait harmadik felek számára is nyilvánosságra hozhatja, ha törvény, bírósági végzés vagy más bírósági engedély megköveteli. Az eladások, átruházások vagy egyesülések arra késztelik a Backblaze-t, hogy megossza adatait egy érintett harmadik féllel.

Backblaze adatvédelmi pajzs

A backblaze ragaszkodik az EU-USA-hoz. és a svájci-amerikai. A Privacy Shield keretek, ami azt jelenti, hogy a Backblaze megfelel az Ön országa vagy térsége törvényeinek, ha személyes információkat továbbít az Európai Gazdasági Térségről vagy Svájcból az Egyesült Államokba, vagy fordítva.

Ráadásul a Backblaze betartja az általános adatvédelmi rendeletet, amely az EU szigorú törvénye a felhasználók online adatvédelméről. A következő jogokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek az általános adatvédelmi rendeletnek:

  • Hozzáférhet a személyes adatokhoz, amelyeket a Backblaze összegyűjt magáról.
  • A fiókjába bejelentkezve javíthatja, frissítheti vagy törölheti adatait.
  • Ha az EGT-ben lakóhellyel rendelkezik, kifogást emelhet a személyes adatainak feldolgozása ellen, kérheti a Backblaze-t, hogy korlátozza annak feldolgozását, vagy kérheti hordozhatóságát, ha ez technikailag lehetséges..
  • Hasonlóképpen, ha a Backblaze összegyűjtötte és feldolgozta az Ön személyes adatait az Ön hozzájárulásával, akkor bármikor visszavonhatja hozzájárulását.
  • Panaszt tehet az adatvédelmi hatóságnak a Backblaze személyes adatainak összegyűjtésével és felhasználásával kapcsolatban.
  • Arra is joga van, hogy kilépjen a Backblaze marketingkommunikációjáról.

További hasznos dolog, amelyet meg kell jegyezni, hogy a Backblaze „megőrzi személyes adatait a jelen adatvédelmi közleményben felvázolt célok teljesítéséhez szükséges ideig, kivéve, ha hosszabb megőrzési idő szükséges vagy a törvény megengedi”.

Ha a Backblaze kifejezetten üzleti célokra használja, ne feledje, hogy a rendszergazda hozzáférhet és ellenőrizheti a fiókját. Ennek ellenére ilyen viselkedés várható. Az adatvédelmi politikában azonban nem találtunk semmit, ami aggodalomra ad okot, és vannak bizonyos jogai, amelyek segítenek az adatvédelmi irányítás átvételében..

Támogatás

backblaze-help-szakasz

Ha problémát tapasztal a biztonsági mentéssel kapcsolatban, akkor a válasz leggyorsabb módja az online tudásbázis elérése. A Backblaze tudásbázisában cikkek találhatók, amelyek megfelelnek a személyes biztonsági mentésnek, az üzleti biztonsági mentésnek és a B2 felhőalapú tárolásnak. 

Tetszik, hogyan láthatja egy pillanat alatt a termékkel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket. Emellett kategóriákba vannak osztva, hogy megkönnyítsék a szükséges válasz megtalálását. Ha azonban nem tudja, akkor a teljes tudásbázisban kereshet.

Ha nem talál választ, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Telefonon nem csinálhatja, még akkor is, ha üzleti felhasználó vagy. Ennek ellenére használhatja az élő csevegési támogatást, amely hétfőtől péntekig reggel 9-től 12-ig és 13-ig működik. 17:00 óráig PST.

Ha vállalkozása folyamatos hozzáférést igényel az élő támogatásokhoz, akkor az IDrive határozottan a legjobb megoldás, hétköznapokon nyújtott telefonos és 24/7 élő támogatásának köszönhetően. 

Ha úgy gondolja, hogy néhány órát várhat a technikai támogatás megválaszolására, a Backblaze a hét minden napján válaszol e-mail jegyekre. Ugyanakkor ez nem a nap 24 órájában működő lefedettség.

Kérést küldtünk a támogatási csoportnak, és 13 óra elteltével megkaptuk a választ. Ennek ellenére a Backblaze segítségével online ellenőrizheti e-mail jegyének állapotát, ami jó érzés.

Az ítélet

A Backblaze nagyszerű választás, ha Ön üzleti felhasználó, aki munkafájljait oly módon és erőfeszítéssel nem kívánja megvédeni. Ennek köszönhetően a Backblaze képes biztonsági másolatot készíteni a fájltípus és a korlátlan biztonsági mentési hely alapján. Ez szükségtelenné teszi a fájlok manuális címkézését a biztonsági másolat készítéséhez, mint például a CrashPlan esetén.

Amellett, hogy egy egyszerű és élvezetes szolgáltatás, a Backblaze nagy értékű. Havonta mindössze 6 dollárért, vagy ha egy évre előre fizet, akkor 5 dollárért korlátlan biztonsági másolatot kap egy számítógépre. Ennek vonzónak kell lennie a kisvállalkozások, az egyéni üzleti felhasználók és az induló vállalkozások számára, akiknek másutt kell pénzük. 

A Backblaze szintén tisztességes biztonsággal rendelkezik, de inkább szeretnénk, ha megfelelő végpont-titkosítás lenne. 

Ennek ellenére nem kell aggódnia a magánélethez fűződő jogainak vagy alárendelt tevékenységei miatt, amelyeket a magánélet politikájának gyanús záradékai támogatnak, mert nem találtunk benne semmit a szokásosnál..

Vannak más hátrányok is, amelyek egyes üzleti felhasználók számára fontosak lehetnek, ideértve a mobil biztonsági mentés, a NAS biztonsági másolat és a Linux támogatás hiányát. Ez azon kívül, hogy külső meghajtókat kell csatlakoztatnia 30 naponta, hogy azok biztonsági másolatot készítsenek, és a verziózás 30 napra korlátozódik. 

Ha ezek olyan dolgok, amelyek nem törődnek vele, a Backblaze for Business megbízható online biztonsági mentési lehetőség, amely segít gond nélkül megvédeni üzleti adatait..

Mit gondol a Backblaze for Business-ról? Megvan-e ahhoz, amire szüksége van vállalkozása számára? Értesítsen minket az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me