CrashPlan for Small Business Review – Frissítve 2020

CrashPlan for Small Business Review

A CrashPlan úgy döntött, hogy teljes mértékben az SMB ügyfeleire összpontosít a CrashPlan for Business segítségével; eddig úgy tűnik, hogy megtérült. Olvassa el a szolgáltatásról szóló teljes véleményünket, amely együtt jár.


üzleti biztonsági mentés

A CrashPlan for Small Business a ma elérhető kiskereskedelmi megoldások legjobb online biztonsági mentése közé tartozik. Ennek köszönhetően a korlátlan biztonsági mentés, a nagy érték, a privát titkosítás és a felülvizsgált online biztonsági mentési szolgáltatások néhány legjobb verzióképességének köszönhetően.

Vannak még hátrányai is. A CrashPlan nem tud biztonsági másolatot készíteni fájltípus szerint, nincs mobilalkalmazás, nincs futár-helyreállítási szolgáltatás és élő támogatás éjszaka vagy hétvégén. 

Ha ez nem számít neked, lépjen velünk kapcsolatba, amikor részletesebben belemegyünk a CrashPlan for Small Business áttekintésbe. Ha igen, keresse meg online üzleti biztonsági mentési véleményeinket az alternatív szolgáltatásokkal kapcsolatban.

2017-ben a CrashPlan abbahagyta a privát biztonsági mentés támogatását. A CrashPlan úgy döntött, hogy kizárólag üzleti ügyfeleire koncentrál. A magánfelhasználók számára ez durva üzlet volt, de valószínűleg a legtöbb ember áttérött más szolgáltatásokra. Ha biztonsági másolatot keres magánfelhasználók számára, akkor nézze meg a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások összehasonlítását.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a CrashPlan for Small Business számára

Jellemzők

A CrashPlan for Small Businesses hasonló az online biztonsági mentési áttekintésünk más szolgáltatásaihoz, vagyis biztonsági másolatot készíthet számítógépéről és más eszközeiről, ezzel védve a merevlemez-meghibásodások vagy más szoftverhibák által okozott veszteségektől. A CrashPlan azonban elkülöníti, hogy valódi korlátlan biztonsági másolatot nyújt. 

Nincs korlátozás, ha 10 TB adatot ér el, és nincs fájlméret-korlátozás. Az egyetlen korlátozás az egyes rendszermappákban található néhány fájl, amelyeket a CrashPlan nem véd. Az olyan versenytársak, mint az IDrive Business és a Carbonite for Business, 250 GB-ra korlátozzák Önt eredeti terveikkel, és díjat fizetnek a további tárolókapacitás hozzáadásáért..

A CrashPlan megközelítésének hátránya, hogy csak egy számítógépről készít biztonsági másolatot, míg a Carbonite és az IDrive korlátlan számú számítógépet készíthet biztonsági másolatot. Ugyanakkor díj ellenében további számítógépeket is hozzáadhat a biztonsági mentési tervhez. Erről bővebben a következő szakaszban.

Ráadásul a CrashPlan előfizetése lehetővé teszi a kívánt külső meghajtók biztonsági mentését, és amely magában foglalja a NAS biztonsági másolatot is, legalább MacOS vagy Linux használata esetén. Ha Ön Windows felhasználó, akkor nem tud biztonsági másolatot készíteni NAS-eszközéről a Windowsba épített operációs rendszer-korlátozás miatt.. 

A CrashPlan biztonsági másolatot készíthet a szervereiről is, de nem képes számítógépeinek képalapú biztonsági mentéseire. Ehhez konzultálnia kell a legjobb képalapú biztonsági mentési és klónozási szoftverünkkel.

CrashPlan alapvető szolgáltatások

A korábban említett funkciók nem alapvető funkciók, ezért nem meglepő, hogy ezek közül néhány hiányzik a CrashPlan arzenáljából. Ugyanakkor a CrashPlan magában foglalja az összes alapvető online biztonsági mentési funkciót, amelyekre számítunk, amikor látunk egy szolgáltatást. 

Ez magában foglalja az ütemezett biztonsági mentést, a folyamatos biztonsági mentést, a növekményes biztonsági mentést, a biztonsági mentést a helyi meghajtókhoz, deduplikációt, fájl-tömörítést, sebességfojtást, e-mail értesítéseket és blokk-szintű fájlmásolást. 

A folyamatos biztonsági mentés fontos, mivel lehetővé teszi egy számítógép címkézését a biztonsági mentés céljából, és nem kell aggódnia, hogy elfelejtette fájlokat hozzáadni a biztonsági másolat készítéséhez. A növekményes biztonsági mentés jól illeszkedik ehhez, mert csak a hozzáadott vagy módosított fájlokat engedélyezi a folyamat biztonsági mentésére, így időt és sávszélességet takarítva meg..

A helyi meghajtók biztonsági mentése a CrashPlan hibrid biztonsági másolatának minősül, ami azt jelenti, hogy biztonsági másolatot készíthet mind a felhőre, mind a helyi meghajtókra, például a külső meghajtókra. Ez megkönnyíti a 3-2-1 biztonsági mentési szabály végrehajtását.

CrashPlan verziózás

A CrashPlan fájlfrissítést is biztosít, amely lehetővé teszi a fájlok korábbi verzióinak visszaállítását a nem kívánt módosítások és a fájl sérülések elkerülése érdekében. Sok más felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatástól eltérően a CrashPlan lehetőséget ad arra, hogy testreszabja a verziókészítési irányelvet az asztali klienstől.

CrashPlan-versioning

A CrashPlan verziója nem pontosan korlátlan, de mivel határozatlan időre megőrizheti a fájl verziókat 15 perces lépések alapján, valószínűleg az is. A CrashPlan lehetőséget ad arra is, hogy határozatlan időre megőrizze a törölt fájlokat, ami jó, ha sok online biztonsági mentési szolgáltató 15 vagy 30 nap után véglegesen eltávolítja a fájlokat..

A CrashPlan olyan alapvető üzleti funkciókat biztosít, mint például az adminisztratív hozzáférés az alkalmazottak biztonsági másolatainak nyomon követéséhez és akár fájljaik eléréséhez is.

A felhő biztonsági szolgáltatásai, amelyeket az alábbiakban egy másik szakaszban részletesebben tárgyalunk, tartalmazzák a nyugalmi helyzetben lévő titkosítást, a szállítás közbeni titkosítást és az opcionális magán titkosítást..

A CrashPlan nem hagy ki sok funkciót. Azonban a gyenge NAS támogatása mellett a CrashPlan nem engedi többszálú biztonsági mentések futtatását a dolgok felgyorsítása érdekében, ahogyan a Backblaze.

Ugyancsak nincs futár-helyreállítási szolgáltatás.

Valószínűleg a legnagyobb hiányosság a mobil támogatás hiánya és az, hogy a CrashPlan a fájltípus helyett biztonsági másolatot készít. Ha biztonsági másolatot kell készítenie a mobilkészülékekről, olvassa el a legjobb online biztonsági másolatunkat. Kicsit többet beszélünk a hely szerinti mentésről a könnyű használat szakaszban. Az üzleti mentésről további információt az üzleti biztonsági mentési könyvtárunkban találhat.

A CrashPlan szolgáltatások áttekintése

CrashPlan for Small Business logówww.crashplan.com

$ 1000 havonta korlátlan GB-ért

biztonsági mentés

Biztonsági mentés ütemező

Folyamatos biztonsági mentés

Növekményes biztonsági mentés

Kép alapú biztonsági mentés

Külső meghajtó biztonsági mentése

NAS biztonsági másolat

Szerver biztonsági mentés

Hibrid biztonsági mentés

Mobil eszköz biztonsági mentése

Korlátlan biztonsági mentés

Korlátlan eszköz

Sebességfojtó

Blokk szintű fájlmásolás

Többszálú mentés

visszaállítás

Futárszolgálat

Böngésző-hozzáférés

Mobilalkalmazás-hozzáférés

Versioning

Törölve a fájlmegőrzés

Bare-Metal Restore

Felhasználói menedzsment

Állítsa be a felhasználói szerepeket

Állítsa be az üzleti biztonsági mentési szabályokat

Testreszabható jelentések

Nyissa meg a felhasználói biztonsági mentést

Figyelje a csatlakoztatott eszközöket

Biztonság

Privát titkosítás

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256

Két tényezős hitelesítés

Edzett adatközpontok

Proxyszerver beállításai

HIPPA-kompatibilis

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Fájlmegosztás

Eszköz szinkronizálása

Ingyenes próbaverzió
30

Árazás

A dolgok egyszerűségének megőrzése érdekében a CrashPlannek csak egy árazási terve van. Számítógépen havi 10 dollár, és korlátlan biztonsági másolatot kap a munkához. A korlátlan biztonsági mentés nagyszerű, mert azt jelenti, hogy Önnek és az alkalmazottainak nem kell annyira aggódniuk, hogy mi készül biztonsági másolatot készíteni, és mi nem. Ez viszont segít a munkájának fontos szempontjaira összpontosítani.

Az is méretezhető, mert a CrashPlan megkönnyíti az új számítógépek hozzáadását a biztonsági mentési tervhez. Emiatt a CrashPlan havi díjat számít fel, így nincs éves előfizetési lehetőség. A fejjel az, hogy bármikor lemondhatja. Előzetes feliratkozás előtt azonban kihasználhatja a 30 napos ingyenes próbaverziót a szolgáltatás tesztelésére.

Ne feledje, hogy ezzel a korlátlan adat előfizetéssel fizet azon számítógépek számáért, amelyeket a CrashPlan aktívnak tekint az adminisztrációs konzolon, függetlenül attól, hogy bármilyen adatot biztonsági másolatot készítettek-e vagy sem.

Ha már nem akar fizetni az eszközért, deaktiválhatja azt a CrashPlan for Small Business adminisztrációs konzolon. Ha ezt megteszi, az eszközről meglévő biztonsági mentési adatok törlődnek.

Az árképzési terv jónak tűnik, ha összehasonlítjuk például az IDrive Business-szel, amely évente 74,62 USD-t számít fel 250 GB-os biztonsági másolatért korlátlan számítógépek számára.

Egy hasonló megjegyzés szerint a Carbonite 250 GB-os adatmentést is készíthet korlátlan számítógépeken, de ez évente 287,99 dollárba kerül. További tárhelyet szerezhet további 100 GB-os 99 $ -ért. Ezt figyelembe véve, ha 1 TB adatot készít egyetlen számítógépen a Carbonite segítségével, az azt jelenti, hogy évente mintegy 900 dollárt kell fizetnie, szemben a CrashPlan 120 dollárral..

A dolgok nem megy annyira a CrashPlan javára, ha összehasonlítjuk a Backblaze for Business programmal, amely lehetővé teszi a korlátlan adatok biztonsági mentését havonta számítógépenként 6 dollárért, illetve számítógépenként 60 dollárnál, ha egy évvel előre fizet. Tudjon meg többet erről a lehetőségről a Backblaze for Business áttekintésben.

Egyszerű használat

A CrashPlan asztali kliense Windows, Mac és Linux rendszereken működik. Biztosítani kell a webes ügyfelet, mert a CrashPlan már nem támogatja az Android és iOS operációs rendszert futtató mobilalkalmazásokat. Az ügyfélnek csak pár percre van szüksége a telepítéshez, amely után be kell jelentkeznie.

CrashPlan-desktop-kliens

Ennek ellenére nem nehéz használni, de a CrashPlan biztonsági mentési műveletei egyszerűbbek lehetnek. A CrashPlan biztonsági másolatot készít a fájl helyétől, azaz a mappákat és a fájlokat manuálisan kell megcímkézni a biztonsági mentéshez. Ez több időt igényel, és növeli annak esélyét, hogy elfelejti a fájl címkézését. 

Ha a CrashPlan fájltípust ment, akkor nem kell aggódnia, hogy dokumentumait, képeit, videóit és más fájljait hozzáadta-e a biztonsági mentési tervhez, mert minden védett lesz. Így működnek a Backblaze és a Carbonite.

Ráadásul a CrashPlan nem nyújt faszerkezetet, ami megkönnyíti a fájlok és mappák címkézését. Ehelyett mappákat kell böngésznie, ami nem kényelmes.

Maga az asztali kliens jól elkészült és elég intuitív, a „home”, „letöltések” és „beállítások” gombokkal a tetején helyezkedik el. Az ablak fő ablaktáblája mutatja az online biztonsági mentési készletet. Vagyis a biztonsági másolathoz kiválasztott fájlok és mappák. Itt látja a tartalék rendeltetési helyét is.

CrashPlan-web-kliens

A CrashPlan eléréséhez, ha távol van a számítógéptől, be kell jelentkeznie a CrashPlan web kliensbe. Fiókfelügyeleti funkciókkal is rendelkezik, amelyek segítségével ellenőrizheti a felhasználói statisztikákat és figyelemmel kíséri a fájlok visszaállítását az irányítópult nézetéből. 

Vannak olyan nézetek is, amelyek lehetővé teszik a biztonsági másolatban lévő eszközök figyelését és deaktiválását, a felhasználók hozzáadását és deaktiválását, az ügyfélalkalmazások letöltését és a jelentések készítését, hogy a biztonsági mentési hibák elől tartsák Önt. 

Ezek a kezelési funkciók kiváló kiegészítést jelentenek az üzleti tulajdonosok számára. Az egyetlen érzés, hogy a formatervezés nem érzi magát vonzónak és modernnek. Ez azonban valószínűleg nem olyan fontos a vállalkozók számára, akik a külső megjelenés felett értékelik a jó irányítási képességeket.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Mint már említettük, a CrashPlan megköveteli a fájlok és mappák kézi címkézését a biztonsági mentéshez. Ha nem akarja biztonsági másolatot készíteni bizonyos fájltípusokról, akkor azokat kizárhatja a beállítások menüből.

CrashPlan-add-backup-dest

Először azonban hozzá szeretne adni egy biztonsági mentési rendeltetési helyet, hogy a CrashPlan tudja, hová készítsen biztonsági másolatot a fájlokról. Alapértelmezés szerint ez a CrashPlan felhő, de a helyi meghajtókat is kiválaszthatja a biztonsági mentés célpontjaként. 

CrashPlan kiválasztására-backup-fájlok

A második megközelítés hátránya, hogy az adatok gyorsabban helyreállíthatók a helyi meghajtókról, mint az internetről. A helyi meghajtóra történő biztonsági másolat készítésével a felhőhöz is biztonsági másolatot készít, amely újabb védelmi réteget ad hozzá.

Ráadásul a CrashPlan biztonsági másolatot készíthet a külső meghajtókról. Csatlakoznia kell azokat USB-n vagy FireWire-n keresztül, hogy megválaszthassa őket a biztonsági mentéshez. Ugyanakkor nem csinálhatja ugyanezt a NAS-eszközökkel (ha szüksége van erre a NAS-cikkről szóló legjobb online biztonsági mentésünkre).

Amint a biztonsági mentési terv kész és az első biztonsági mentés befejeződik, a CrashPlan folyamatos biztonsági mentési módban fog futni. Javasoljuk, hogy engedje, hogy a CrashPlan ebben a módban működjön, mivel az azonnal feltölti a hozzáadott vagy megváltoztatott fájlokat a mentés céljából kiválasztott helyekre..

crash-terv-erőforrás-fojtás

A folyamatos biztonsági mentés ugyanakkor a rendszer sok erőforrását is felhasználhatja és akadályozhatja az egyéb munkát. Ennek enyhítése érdekében korlátozhatja, hogy a CrashPlan milyen nagy mennyiségű feldolgozási energiát használjon, miközben aktívan dolgozik a számítógépen.

CrashPlan-backup-menetrend

A folyamatos biztonsági mentést is teljesen leállíthatja, és átválthat az ütemezett biztonsági mentésekre. Ezzel kiválaszthatja, hogy a biztonsági mentések mikor kezdődjenek és fejeződjenek be, és mely napokon futhatnak.

A legtöbb esetben a folyamatos biztonsági mentés futtatása nem jelent problémát, ezért lehetővé kell tennie, hogy az üzleti fájlok legjobban megvédjenek.

Fájlok visszaállítása a CrashPlan segítségével

CrashPlan-restore-Start

A CrashPlan lehetővé teszi néhány lehetőség használatát a fájlok felhőből történő visszaállításához. Az első az asztali kliens használata a „fájlok visszaállítása” gomb megnyomásával. Megnyílik egy felbukkanó ablak, amelyen keresztül navigálhat a tárolt mappákban és fájlokban, majd kiválaszthatja, hogy mit szeretne visszaállítani a szerverről.

CrashPlan-restore-fájlok

Miután kiválasztotta a visszaállítandó fájlokat, több lehetőség közül választhat, amelyeket megváltoztathat a visszaállítási folyamat megkezdése előtt. Visszaállíthatja a fájlokat az eredeti helyükre, „asztalra” vagy „letöltésre”, vagy kiválaszthat egy adott rendeltetési helyet. Ha egy fájl már létezik az adott helyen, akkor átírhatja vagy átnevezheti az új fájlt. Ezenkívül eredeti vagy jelenlegi engedélyeket is megadhat a fájlokhoz.

A többi visszaállítási lehetőség a CrashPlan web klienst használja. Keresse meg az „eszközök” nézetet, és kattintson a visszaállítani kívánt eszközhöz tartozó visszaállítási ikonra. Ez lehetővé teszi a fájlok visszaállítását a nem a számítógépen a CrashPlan kliens letöltése nélkül. Ezenkívül, ha rendszergazda vagy, hozzáférhet olyan fájlokhoz, amelyeket más felhasználók biztonsági másolatot készítettek.

Vegye figyelembe, hogy legfeljebb 250 MB vissza tudja állítani a webes ügyféllel, ami azt jelenti, hogy a nagy visszaállítások esetén az asztali kliens használata az egyetlen lehetőség.

Mivel nincs mobilalkalmazás, nem férhet hozzá fájljainak, és nem indíthat visszaállítási folyamatot belőlük. A futár-helyreállítási szolgáltatás sincs. A futárszolgálat azt jelenti, hogy a szolgáltató fájljait egy eszközre tárolhatja és elküldheti Önnek. Ez segíthetne a gigabájt százai közötti tartomány helyreállításában.

Sebesség

A számítógép biztonsági mentése okos, de ez sokáig tarthat. Ez az idő napokba vagy hetekbe húzódhat, számos tényezőtől függően, beleértve az internetszolgáltatót, a CrashPlan szervereinek távolságát az Egyesült Államokban és Ausztráliában, valamint azt, hogy az online biztonsági mentési szolgáltatás hogyan kezeli a fájlátvitelt.

A CrashPlan for Small Business feltöltési és letöltési sebességének tesztelésére több egyszerű feltöltési és letöltési tesztet végeztünk egy különféle fájltípusokból álló 1 GB-os tömörített mappa segítségével. A teszteket egy WiFi kapcsolat használatával végeztük el, Belgrádból (Szerbia), 9,4 MB / s feltöltési sebességgel és 44,19 MB / s letöltési sebességgel..

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő:00:36:1200:35:5800:36:05
Letöltési idő:00:04:2500:03:4200:04:04

Az 1 GB-os mappa feltöltése a kapcsolatunkon keresztül átlagosan 36 percet és öt másodpercet vesz igénybe, ami sokkal hosszabb, mint a 15 perc és 11 másodperc, amelyet fej nélkül kell tartania.. 

A letöltési sebesség mindazonáltal inkább összhangban volt azzal, amit vártunk. Átlagosan négy perc és négy másodperc tartott, szemben a várt három perc és 14 másodperckel.

Ezek nem a legjobb eredmények, de nem is a legrosszbak. Ha sokkal gyorsabb szolgáltatást szeretne, olvassa el az Acronis True Image felhő áttekintését.

CrashPlan sávszélességű gázzal

A CrashPlan lehetővé teszi a fájlátviteli sebesség csökkentését, hogy korlátozza a biztonsági mentési folyamat által használt sávszélességet. Ráadásul a CrashPlan még azt is lehetővé teszi, hogy hozzáigazítsa az ügyfelet úgy, hogy növeli a sebességet, ha távol van a számítógéptől.

A kezdeti biztonsági mentés befejezése után a későbbi biztonsági mentéseknek gyorsabban kell futniuk a blokk szintű fájlmásoló algoritmusnak köszönhetően, amely csak a legutóbbi biztonsági mentés vagy a felhőbe történő átvitel óta megváltozott fájlok részeit jelöli meg.

Biztonság

A CrashPlan for Small Business AES 256 bites titkosítást használ az adatok titkosításához, miközben pihen a kiszolgálóin. Ez a titkosítás megtörténik, mielőtt a fájlok elhagynák a számítógépet, de alapértelmezés szerint a CrashPlan megtartja a titkosítási kulcsot az Ön számára. Ez biztosítja, hogy a vállalat visszaállíthatja a jelszavát, ha elfelejti.

Ez azt is jelenti, hogy a rosszindulatú alkalmazottak vagy hackerek, akik hozzáférést kapnak a felhasználói hitelesítő adatokat tároló kiszolgálóhoz, átnézhetik az Ön szellemi tulajdonát, jelentéseit és egyéb üzleti adatait.

CrashPlan biztonsági

Ha azt szeretné biztosítani, hogy ne történjen meg, beállíthat egy privát titkosítási kulcsot az asztali kliens biztonsági beállítások ablaktábláján..

Az AES titkosítást meglehetősen biztonságosnak tekintik, és erről még senki nem ismert. Valójában becslések szerint egy szuperszámítógép milliárd évbe telik, míg az AES-kulcs megtörése.

Ez nem mondható el a személyes jelszaváról, mivel a titkosítás nem védi a jelszavát, és könnyű feltörni egy gyenge jelszót (a jelszó létrehozása során leggyakoribb hibákról a cikkben olvashat a jelszó meghiúsulásáról szóló cikkben). Ezért győződjön meg arról, hogy erős jelszót állított be.

Ezen felül engedélyeznie kell a két tényezővel történő hitelesítést, amely elősegíti a hitelesítő adatok védelmét. Ezt úgy teszi meg, hogy megköveteli, hogy egyszeri kódot írjon be a bejelentkezési információin kívül, amikor ismeretlen számítógépről fér hozzá a CrashPlan-hez.

A verziózás, egy olyan szolgáltatás, amelyet már említettünk, szintén kínál védelmet a váltságdíjas programok ellen, ami a vállalkozások számára egyre nagyobb aggodalomra ad okot.. 

Ha a verzió lejátszása folyamatban van, akkor nem kell fizetnie váltságdíjat a fájlok sértetlen másolatáért. Ehelyett visszatérhet fájljainak korábbi verzióira, miután eltávolította a problémát okozó rosszindulatú programokat.

Az adatközpontok biztonsága szempontjából a CrashPlan létesítményeinek 24 órás, 7 órás felügyeletét használja a behatolás elleni egyéb biztosítékok mellett. A létesítmények fel vannak szerelve, hogy ellenálljanak a meghibásodásoknak, akár készülék hibás működése, áramszünet, tűz, földrengés vagy más katasztrófa miatt.

Ráadásul a Code42, a CrashPlan anyavállalata, egy ISO 27001 tanúsítással rendelkező szervezet, és a CrashPlan adatközpontjai éves SOC 2 Type 2 hitelesítésen mennek keresztül. Ezen felül, ha orvosi fájlokkal és jelentésekkel dolgozik, örömmel veszi tudomásul, hogy a CrashPlan HIPAA-kompatibilis.

Magánélet

A magánélet maximális védelme érdekében a privát titkosítást kell választania. Ennek ellenére ellenőriztük, hogyan kezeli a Code42 az Ön személyes adatait. 

A CrashPlan összegyűjti az általa megadott személyes adatokat, ideértve a CrashPlan webhelyén megadott vagy elektronikus úton elküldött információkat. Tartalmazhat olyan információkat, mint például a neve, címe, e-mail vagy telefonja. Ezenkívül adatokat gyűjt, ha részt vesz a CrashPlan egyik eseményén, telefonos hívások során az értékesítési képviselőkkel, vagy amikor kapcsolatba lép az ügyfélszolgálattal.

Ráadásul a CrashPlan automatikusan adatokat gyűjt, amelyek tartalmazhatják a használt készüléket, az operációs rendszer verzióját, a böngésző szoftvert, valamint az Ön IP- és MAC-címét.. 

A CrashPlan emellett statisztikákat gyűjt a webhelyen folytatott tevékenységeiről, arról, hogy miként érkezett a weboldalra és hogyan használta azt, az országának vagy városának szintjén, valamint a cookie-k, képpontok és címkék segítségével gyűjtött egyéb műszaki adatokról. A CrashPlan információkat gyűjt arról is, hogy az eszköz miként működött együtt a webhelyével, beleértve a meglátogatott oldalakat és a kattintott linkeket.

Az így összegyűjtött adatokat metaadatoknak nevezzük, és a legtöbb szolgáltatás ezt webhelyek és biztonsági mentési szolgáltatások fejlesztésére használja, tehát ez nem szokatlan.

Ezen felül a CrashPlan információkat harmadik felektől is megkap. Ilyen információ például a kapcsolattartási adatok, a rendezvényen való részvétel, a munkakör és az állami foglalkoztatási profil, valamint a termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos érdekek. 

Információkat szerez benned az áttételből vagy a kereskedelmi vezető forrásokból. Ebben az esetben azonban a CrashPlan e-mailt küld, amelyben értesíti Önt arról, hogy megkapta a személyes adatait, a kapott adatok típusát és a forrást, valamint az adatvédelmi nyilatkozathoz mutató hivatkozással..

CrashPlan adatgyűjtés

A CrashPlan többféle módon gyűjt adatokat rólad, de erről nyitott. Harmadik féltől nem gyűjt információkat rólad, de legalább a CrashPlan e-mailben értesíti rólad..

Az összegyűjtött adatokat néha azonosítani lehet veled. A Code42 ezeket a személyes adatokat felhasználja termékek és szolgáltatások nyújtására, valamint webhelyének gyakoriságának, időtartamának és típusának elemzésére a felhasználói élmény javítása érdekében.. 

Ráadásul frissíti és kibővíti rekordjait új információkkal, és elemezni tudja ezeket a nyilvántartásokat a potenciális ügyfelek azonosítása érdekében, megértve a szervezetedben betöltött szerepét. Arra is felveheti Önnel a kapcsolatot, hogy olyan termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó testreszabott hirdetéseket vegyen fel, amelyek érdeklődhetnek az Ön számára, a hasonló jellemzőkkel rendelkező ügyfelekkel kapcsolatos korábbi tapasztalatai alapján. 

CrashPlan adatmegosztás

A Code42 a személyes adatait csak az üzleti tevékenységéhez szükséges adatokkal osztja meg. Bizonyos esetek kivételével nem adja el és nem osztja meg adatait másokkal. Ezek az esetek a Code42 leányvállalatait érinthetik, amelyek segítenek a szolgáltatásainak fenntartásában. Ezek a kapcsolt vállalkozások az Ön személyes adatait a Code42 adatvédelmi nyilatkozatának megfelelően fogják feldolgozni.

Hasonló az üzleti partnerekkel. A Code42 megosztja velük személyes adatait a termék- és információigénylés teljesítése érdekében. Ezenkívül a Code42 megoszthatja az Ön adatait azokkal a vállalatokkal és magánszemélyekkel, akik a nevében szolgáltatást nyújtanak. Tilos azonban a személyes adatok bármilyen más célú felhasználása.

Ráadásul a Code42 megosztja az üzleti átadása esetén birtokában lévő személyes adatait, ha a törvény ezt előírja, és az Ön hozzájárulásával. Ebben az esetben értesítést kap erről, és dönthet úgy, hogy nem osztja meg ezeket az információkat. Ezenkívül minden, a Code42 közösségi oldalain vagy blogjában közzétett információ nyilvánosan elérhető.

A Code42 székhelye az Egyesült Államokban található, de előfordulhat, hogy adatait nemzetközi szinten továbbítják. Ezt az EU-Egyesült Államok védelme alatt végzik. és a svájci-amerikai. adatvédelmi pajzs.

Ha bizonyos területeken, például az Európai Gazdasági Térségben található, akkor a következő adatvédelmi jogokkal rendelkezik:

 • Bizonyos személyes adatokra vonatkozó hozzájárulás elutasításának vagy hozzájárulásának visszavonásának joga
 • Hozzáférési jog: Önnek joga van hozzáférni személyes adataihoz
 • A törlés joga: Bizonyos körülmények között joga van a személyes adatok törléséhez
 • A feldolgozás elleni tiltakozás: Önnek joga van kérni, hogy a Code42 hagyja abba az Ön személyes adatainak feldolgozását. Ezt akkor teszi, ha a személyes adatait marketing céljából kezeli, vagy ha jogos érdekére támaszkodik az Ön személyes adatainak feldolgozása céljából, kivéve, ha ez bizonyítja kényszerítő jogos indokot a feldolgozás folytatására.
 • Az adatok hordozhatóságához való jog: Önnek joga van beszerezni azokat a személyes adatokat, amelyeket vállalta, hogy megadnak a 42. kódhoz, vagy amelyeket a vele kötött szerződés teljesítéséhez adtak.
 • Javításhoz való jog: Önnek joga van bármilyen pontatlan vagy hiányos személyes adat helyesbítését megkövetelni
 • A feldolgozás korlátozásának joga: Önnek joga van kérni személyes adatainak feldolgozásának korlátozását bizonyos körülmények között
 • Panasz benyújtásának joga az adatvédelmi hatóságnál: Ha aggályai vannak az adatvédelmi gyakorlatokkal kapcsolatban, ideértve a személyes adatainak kezelési módját is, jelentheti azt az adatvédelmi hatóságnak, amely felhatalmazást kapott ezeknek az aggályoknak a megismerésére.

Ezek a jogok biztosítják, hogy a Code42 rövid távon megfeleljen az általános adatvédelmi rendeletnek vagy a GDPR-nek. A GDPR az EU azon törvénye, amely megerősíti a felhasználó online adatait. Ráadásul a CrashPlan magán titkosítást nyújt, és az adatvédelmi nyilatkozat egyértelművé teszi, hogy milyen adatokat gyűjt, hogyan használja és hogyan osztja meg az adatait..

Támogatás

Telefonon, e-mailen és élő csevegésen keresztül léphet kapcsolatba a CrashPlan támogatási csoportjával. A telefonos és a csevegési támogatás jelenléte vonzza a kisvállalkozásokat, akik azonnali támogatást igényelnek.

Telefonos támogatás érhető el azonban hétfőtől péntekig 7:00 órától 7:00 óráig. CST. A csevegés támogatása ugyanazon a napon érhető el, de 7:00 órától 17:00 óráig. CST. Ha problémát tapasztal éjjel vagy hétvégén, akkor vagy várnia kell, saját magának kell kitalálnia, vagy el kell küldenie e-mailt.

CrashPlan-help-desk

Az e-mail támogatás 24 órán keresztül elérhető. Kérdést küldtünk 17: 50-kor, CST, és négy órán belül válasz érkezett. Vegye figyelembe, hogy egy egyszerű kérdést feltettünk a deduplikációs folyamatról. A CrashPlan egy olyan triaagia csapatot tart fenn, amely fontosabb jegyeket eskalál a gyorsabb válaszok érdekében.

CrashPlan-support-site

Ha szeretné piszkosítani a kezét, akkor keresse fel a CrashPlan támogatási webhelyet, amelyben mind a CrashPlan for Small Business, mind az Enterprise cikkei vannak. A kisvállalati cikkek tartalmaznak egy útmutatót a rendszergazdák számára, egy felhasználói útmutatót és a GYIK-ot. Ha nem találja meg azt, amit keres, akkor a keresési funkció segítségével választ találhat.

A CrashPlan egy közösségi oldalt is tart, amely jó módszer lehet a problémák kezelésére. A legtöbb téma azonban elavult, és nem kap sok választ. Összességében a CrashPlan sok támogatást nyújt, amelynek a legtöbb üzleti felhasználó számára meg kell tennie a munkát.

Az ítélet

A CrashPlan for Small Business nem tökéletes megoldás. A legnagyobb hiba az, hogy nem használja ki a korlátlan biztonsági mentési kapacitását, hogy egyszerűsítse a felhasználói élményt a fájltípus helyett a fájl helyének biztonsági mentésével. Plusz, hogy nem rendelkezik mobilalkalmazással, ami azt jelenti, hogy nem használhatja a mobil adatainak biztonsági mentésére vagy a tartalékhoz való hozzáférésre útközben.

Sem futár-helyreállítási szolgáltatás, sem hétvégi és éjszakai szolgáltatások nem érhetők el. Ezen panaszokon túl a CrashPlannak sok előnye van. 

Korlátlan tárhely, amely lehetővé teszi mindazon tartalmak készítését, amelyekre számítógépenként 10 dollárért szükség van. A privát titkosítás segíti az adatvédelmet, és a CrashPlan rendelkezik minden olyan biztonsági mentési megoldás legeredményesebb verziójával és törölt fájljával, amelyet valaha teszteltünk..

Összességében úgy gondoljuk, hogy a CrashPlan kiváló szolgáltatás, néhány hiányosság ellenére. Mi a véleményed a CrashPlanról? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map