BigMIND Business Review – Funkcióban gazdag biztonsági mentés – Frissítve 2020

BigMIND Business Review

A Zoolz istállóból származó BigMIND Business szolgáltatásban gazdag és megfizethető biztonsági mentési megoldás a vállalkozások számára. Több harangja és sípja van, mint a legtöbb versenytársa, bár az is figyelemre méltó, ami hiányzik. A részletekért olvassa el a BigMIND Business teljes áttekintését.


üzleti biztonsági mentés

Üdvözöljük a BigMIND Business beszámolónkban. Lehet, hogy ismeri a BigMIND Home szoftvert, a Zoolz másik termékét, amelyet felülvizsgáltunk, amely – mint a neve is mondja – otthoni felhasználók számára készült termék. Ha ilyen felhasználó és tévedésből itt vagy, olvassa el a BigMIND Home áttekintésünket.

Ha a megfelelő helyen vagy, de időre szorul, íme itt a rövid. A BigMIND Business gazdag olyan funkciókkal, mint például AI fotóelemzés, megosztás és fájltárolás. Ezenkívül a biztonsági mentési funkciók között szerepel a hibrid mentés, a külső eszközök korlátlan biztonsági mentése és a mobil biztonsági mentés, valamint a felhőalapú tárolási szolgáltatások, a Facebook és az Instagram biztonsági mentése..

Ez a szolgáltatáskészlet, amire gondolhattál, nem szokásos partnere nélkül érkezik: magasabb ár. A BigMIND Business nem olyan olcsó, és nem kínál sok tárhelyet. Ráadásul nem rendelkezik telefonos és chat-támogatással. Az egyetlen támogatási csatorna az e-mail, és a válasz megkapása egy ideig eltart. Nincs folyamatos biztonsági mentés is, ami enyhén szólva egy hasznos szolgáltatás.

Nem kell sokáig várnia a kezdeti biztonsági másolatát – vagy legalábbis nem olyan sokáig, mint más szolgáltatásokkal -, mert a BigMIND Home átutalása gyors. Ennek köszönhető az általa használt globális Amazon hálózat: AWS.

Ha ezek a hátrányok nem vonják be a BigMIND Business iránti érdeklődésedbe, akkor maradj velünk, ahogyan az alábbiakban részletesebben tárgyalunk. Ellenkező esetben keresse meg a legjobb üzleti biztonsági mentési körünket az alternatívákkal kapcsolatban.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a BigMIND Business számára

Jellemzők

A BigMIND Business gazdag funkciókkal rendelkezik. Érdekes, mert a legtöbb biztonsági mentési szolgáltatással ellentétben megosztja ezeknek a szolgáltatásoknak a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásait. Mielőtt hozzájuk kerülnénk, áttekintjük a szokásos biztonsági mentési funkciókat.

BigMIND Business Standard szolgáltatások

Ezek a funkciók segítik a fontos üzleti fájlok helyreállítását abban az esetben, ha valamelyik számítógép hibásan működik (lásd a cikkünket arról, hogy a merevlemez mekkora ideig tart egy becsléshez), megrongálódik, vagy valaki ellopja.

A BigMIND Business biztonsági másolatot készíthet adatokról a Windows- és Mac-alapú számítógépektől, a Microsoft SQL adatbázisoktól és a Windows szerverektől. Egyetlen BigMIND Business előfizetéssel korlátlan számú számítógépet készíthet biztonsági másolatot, de a kiszolgálók száma, amelyekre biztonsági másolatot készíthet, az előfizetési tervtől függ. Erről bővebben a következő szakaszban.

Ennek megfelelően szeretnénk támogatást találni a Linux szerverek és számítógépek számára. Más adatbázisok, a Hyper-V és a VMware támogatása szintén hiányzik. Az Acronis Backup mindezeket támogatja, tehát ha ezt akarja, olvassa el az Acronis Backup áttekintést. Ellenkező esetben, ha Linux támogatást szeretne, olvassa el a legjobb online biztonsági másolatunkat (mindazonáltal otthoni megoldásokkal foglalkozik).

A számítógépes biztonsági mentés mellett a kívánt külső merevlemez-meghajtók és NAS-tárolóeszközök biztonsági másolatát is készítheti (további információkért olvassa el a NAS útmutatóját). Valójában a BigMIND otthoni verziója készítette a legjobb online biztonsági mentést a NAS roundup számára. A BigMIND Business lehetővé teszi az Android és iOS okostelefonok és táblagépek biztonsági mentését is.

A BigMIND lehetővé teszi a hibrid biztonsági másolat készítését a Hybrid + technológiájának felhasználásával. Ez lehetővé teszi az adatok másolatának mentését a helyi meghajtóra a felhő mellett. Ha úgy dönt, hogy megteszi, élvezni fogja a védelem egy másik rétegét. Ez segít a fájlok gyors visszaállításában is, mivel a helyi eszközről gyorsabban állíthatók vissza.

A hibrid biztonsági mentéssel a 3-2-1 biztonsági mentési szabályt is végrehajtja. A hibrid biztonsági mentés oldalairól és annak beállításáról bővebben az SMB-k hibrid biztonsági mentése című útmutatóban olvashat.

bigmind-business-feat-visszatartás

Más standard biztonsági mentési szolgáltatások közé tartozik a biztonsági mentés ütemezője, a korlátlan verziózás, a határozatlan ideig törölt fájlok megőrzése, szerepkör-alapú adminisztráció és jelentések. A folyamatos biztonsági mentés azonban nem érhető el. Az alábbiakban a „könnyű használat” és a „biztonsági mentés és visszaállítás” kategóriákban fogunk részletesebben beszélni ezekről a szolgáltatásokról.

A BigMIND Business különleges tulajdonságai

bigmind-business-feat-szolgáltatások

Ha felhő-tárolási szolgáltatásokat használ, akkor a BigMIND Business is kiterjed ezekre. Biztonsági másolatot készíthet adattárolási szolgáltatásokból – például Dropbox, Google Drive, One Drive és Box – a BigMIND fiókjába. Az első három a felhőalapú tárolás iparágában ismert nevek, de ha nem ismeri az utolsó szolgáltatást, olvassa el a Box áttekintését.

Az ezzel a szolgáltatással rendelkező alternatív szolgáltatásokkal kapcsolatban olvassa el a legjobb felhő-felhő kezelési szolgáltatások összehasonlítását.

Ha vállalkozásának médiakampánya van a Facebook és az Instagram részvételével, akkor a BigMIND-t is csatlakoztathatja ezekhez a fiókokhoz, hogy elmentse személyes fényképeit és videóit.

bigmind-business-feat-megosztási

A BigMIND Business lehetővé teszi a feltöltött fájlok megosztását kollégáival és bizonyos tartalomvezérlési lehetőségek beállítását. Ezt megteheti, ha linket küld e-mailben, vagy elkészíti azt, így másolhatja és beillesztheti.

Mindkét módszernél engedélyezheti a jelszóvédelmet, letöltheti az értesítéseket, a hivatkozást egy bizonyos dátumon lejárhatja, vagy csak megtekinthetővé teheti. Ez egy magas szintű tartalomvédelem, és az szépen szégyenli az egyes dedikált felhőalapú tárolási szolgáltatásokat. 

bigmind-business-feat-clouddrive

Hasonlóképpen, a BigMIND lehetővé teszi a fájlok feltöltését a felhőmeghajtó funkcióval, de vegye figyelembe, hogy a felhőmeghajtó a biztonsági mentési helyet használja a fájlok tárolására..

Ha fényképeket használ, a BigMIND számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik ezt a munkát. A BigMIND elemzi a feltöltött képeket, és lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép típusa, felbontása, elhelyezkedése, felvétel dátuma, az uralkodó szín stb. Alapján keresse meg azokat. Ha ez nem elég, saját adatcímkéit is hozzáadhat fényképeinek rendezéséhez.

Ráadásul a BigMIND fotódetektáló funkciójával keresi a képeket különféle tárgyakra, így azokon keresztül kereshet rajtuk, például „csésze”, „barát” stb. Kifejezésekkel. Ugyanezt teszi az arcokat, tehát emberek.

Ha sok beolvasott dokumentum van, amelyeken át kell keresnie, használhatja a BigMIND optikai karakterfelismerését vagy röviden az OCR-t. Az OCR konvertálja a dokumentumokat kereshető adatokké, és bármilyen szöveget kivon a JPEG és a TIFF képekből. Ez lehetővé teszi a fájlok tartalom szerinti keresését.

A BigMIND-nek nincs Linux támogatása és folyamatos biztonsági mentése, és nem tud biztonsági másolatot készíteni a Windows kiszolgálókról. Ezeknek a funkcióknak a használata valószínűleg fontosabb számodra, mint a BigMIND extra szolgáltatásai. 

A BigMIND ezen kívül nagy teljesítményű funkciókkal rendelkezik, amelyek kielégítik a legtöbb üzleti felhasználót. Ha azonban többet szeretne megtudni az üzleti biztonsági mentésről, olvassa el az üzleti biztonsági mentési könyvtárunkat.

BigMIND üzleti áttekintés

BigMIND üzleti logówww.zoolz.com

Havonta 1125 dollártól kezdődik 100 GBA összes terv esetén

biztonsági mentés

Biztonsági mentés ütemező

Folyamatos biztonsági mentés

Növekményes biztonsági mentés

Kép alapú biztonsági mentés

Külső meghajtó biztonsági mentése

NAS biztonsági másolat

Szerver biztonsági mentés

Hibrid biztonsági mentés

Mobil eszköz biztonsági mentése

Korlátlan biztonsági mentés

Korlátlan eszköz

Sebességfojtó

Blokk szintű fájlmásolás

Többszálú mentés

visszaállítás

Futárszolgálat

Böngésző-hozzáférés

Mobilalkalmazás-hozzáférés

Versioning

Törölve a fájlmegőrzés

Bare-Metal Restore

Felhasználói menedzsment

Állítsa be a felhasználói szerepeket

Állítsa be az üzleti biztonsági mentési szabályokat

Testreszabható jelentések

Nyissa meg a felhasználói biztonsági mentést

Figyelje a csatlakoztatott eszközöket

Biztonság

Privát titkosítás

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Két tényezős hitelesítés

Edzett adatközpontok

Proxyszerver beállításai

HIPPA-kompatibilis

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Fájlmegosztás

Eszköz szinkronizálása

Ingyenes próbaverzió
15

Árazás

Mielőtt elkezdené előfizetését a BigMIND Business-hez, hogy megvédje vállalkozását, kihasználhatja annak 15 napos ingyenes próbaverzióját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megkülönbözteti-e a pénzt. A BigMIND Business három tervet kínál: Starter, Standard Premium és Smart Archive.

Az első három terv meleg felhő tárolást kínál, míg az utolsó csak hideg tárolást kínál. Forró tároló használata esetén a visszaállítási folyamat automatikusan elindul. Erre utalunk, amikor azt mondjuk, hogy „felhő biztonsági mentés”. Másrészt a hidegtárolás olcsóbb, és alkalmas az adatok archiválására. Hátránya, hogy a visszaállítási folyamat elindításához három – 12 óra szükséges.

A Starter terv 250 GB-os biztonsági másolatot biztosít Önnek, és csak egy kiszolgálóra készíthet biztonsági másolatot, és 10 felhasználóval rendelkezik. Havi 15 dollár, de dönthet úgy is, hogy évente fizet, hogy kedvezményt kapjon. A terv felhasználói és házirend-kezelési funkciókat is tartalmaz, valamint az alapvető ellenőrzést (áttekintheti az elmúlt 30 nap műveleteit).

A standard terv korlátlan hálózati és külső meghajtók támogatást nyújt a szolgáltatások listájához. Ezenkívül 250 GB-os adatmentést készíthet, 10 szervert megvédhet, és 100 felhasználóval rendelkezik. Ennek élvezéséhez havonta 39 dollárt kell felszámolnia.

A prémium terv nem növeli a biztonsági mentés helyét, de a szerverek maximális számát 50-re, a felhasználók számát pedig 500-ra növeli. Hozzáférést kap a biztonsági mentés és az eDiscovery teljes ellenőrzéséhez is, amely lehetővé teszi a dokumentumokban való keresést szavak és kifejezések.

A Standard és a Premium tervek lehetővé teszik a biztonsági mentés helyének növelését, az SQL biztonsági mentés és a mobil eszközök hozzáadását a biztonsági mentéshez. Több helyet adhat hozzá 100 GB-os lépésekben, akár 10 TB-ig. A Normál csomag esetében az ár 8 dollár / részlet, míg a prémium csomag 10 dollár.

Mindkét terv lehetővé teszi, hogy akár 100 Microsoft SQL szervert adjon hozzá 10 dolláronként kiszolgálónként és akár 1000 mobil eszközön, eszközönként 1 dollárért.

Az utolsó terv, a Smart Archive ugyanolyan számú kiszolgálót és felhasználót támogat, de 1 TB-os hűtőtárolót biztosít. Mint már említettük, a hűtőtárolás lassú, és a legjobban olyan fájlok archiválására szolgál, amelyeket nem kell gyakran visszaállítania. Ez a terv havi 40 dollárt fog visszatéríteni. Ha több helyre van szüksége, 1 TB hozzáadhat havonta 40 USD-ig, legfeljebb 10 TB-ig.

A BigMIND nagyon sok funkcióval rendelkezik, de ez teszi a piacon az egyik legdrágább üzleti megoldássá. Ráadásul nem kínál sok biztonsági mentési helyet, nem is beszélve a korlátlan biztonsági mentésről. 

Ha ezt akarja, forduljon a CrashPlan for Small Business vagy a Backblaze for Business oldalhoz. A CrashPlan havonta 10 dollárt számít fel számítógépenként, míg a Backblaze 6 dollárt számít fel számítógépen havonta. Az ajánlataikról bővebben a CrashPlan for Small Business és a Backblaze for Business áttekintésben olvashat.

Ha nincs szüksége korlátlan biztonsági mentésre, és olyan megoldást keres, amely hasonló a BigMIND-hez, vegye fontolóra az IDrive for Business alkalmazást. Ha 2,5TB-t szerez a BigMIND Business segítségével, akkor évi 2 039,90 dollárt fog visszafizetni, míg az IDrive for Business azonos tartalékterületének évi 599,62 dollárba kerül. Ha többet szeretne tudni az IDrive-ről, olvassa el az IDrive for Business áttekintést.

Összességében a BiGMIND Business értéke nem nagy, ha csak a kapott biztonsági mentési helyet veszi figyelembe. Az Ön igényeitől függően a BigMIND kiegészítő szolgáltatásai kedvezőbbé tehetik árait, de ez attól függ, hogy szükség van-e ezekre a szolgáltatásokra.

Egyszerű használat

bigmind-business-desktop-kliens

A BigMIND asztali kliense Windows és Mac rendszeren működik. A főablak megjeleníti a biztonsági mentés állapotát, az utolsó biztonsági másolat készítésének idejét, a következő biztonsági mentésig eltelt időt és a mentett biztonsági mentési helyet. Az alsó részén látható gombok segítségével kiválaszthatja az adatokat a biztonsági mentéshez, módosíthatja a beállításokat és megkezdheti a visszaállítási folyamatot. Összességében könnyen kezelhető.

A biztonsági mentést vagy a visszaállítást a bal felső sarokban lévő menügomb segítségével is kezdeményezheti. Ezenkívül fájlok között is kereshet, vagy elindíthatja a BigMIND Business web klienst.

bigmind-business-web-kliens

Fő nézete az irányítópult, és hasonlóan az asztali klienshez, az összes releváns információt megmutat, amelyre szüksége van ahhoz, hogy áttekintést kapjon a teljes üzleti biztonsági mentésről. 

Az ablak tetején látható a csatlakoztatott eszközök állapota. Az alábbiakban különféle táblák találhatók, amelyek megmutatják, hogy mennyi tárhelyet használt fel, a biztonsági mentés és visszaállítás forgalmát, az ügyfélmegtekintőt és egy tevékenységfolyamot.

Ezenkívül a tetején található keresősáv lehetővé teszi a fájlok megtalálását a fájlnév és a kategória, a fájlméret és a dátum megadásával.

bigmind-business-felfedezzék

A fájlok kategória vagy eszköz szerinti böngészéséhez használhatja a bal oldali menü „felfedezés” opcióját is. Ugyanezen menü segítségével kezelheti a felhasználókat és a kiszolgálókat, módosíthatja az irányelveket, módosíthatja a beállításokat, jelentéseket készíthet és ellenőrizheti a biztonsági mentést.

bigmind-business-users-szerverek

Meghívhatja e-maileket a felhasználókra, regisztrálhatja magát, vagy tömeges számú felhasználót is meghívhat egy CSV-fájl segítségével. A kiszolgálók hozzáadása szintén egyszerű: A kiszolgáló token létrehozásához csak a „Szerver hozzáadása” gombra kell kattintania, amely után letöltheti a BIGMind szoftvert..

bigmind-business-politika

A házirendek lehetővé teszik az adatok távoli kiválasztását a biztonsági mentéshez, a beállítások kezelését és a felhasználók számára biztosított jogosultságok megadását. Kiválaszthatja, hogy milyen fájltípusokat kíván biztonsági másolatot készíteni, engedélyezni tudja a hibrid biztonsági másolatot, meghatározhatja a jogosultságokat, beállíthatja az ütemezést és így tovább. 

Az ellenőrzési oldal az összes felhasználó műveleteit mutatja, míg a jelentésoldal különféle jelentéseket hozhat létre, beleértve a számlázást, a sávszélesség-felhasználást, a riasztásokat és egyebeket.

Összességében a webes ügyfél vonzó és egyértelmű. Különösen szeretjük, hogy az oldal egyértelmű és vonzó legyen a felhasználók és a kiszolgálók felvétele érdekében. Néhány egyéb szolgáltatással korlátozva érezheti magát, és úgy néz ki, mintha 20 évvel ezelőtt lenne valami.

A mobil kliens segítségével adatokat is feltölthet, ideértve a hívásnaplókat, névjegyeket, fényképeket, üzeneteket, videókat és más fájltípusokat. Mint az asztali kliensnek is, nincs folyamatos biztonsági mentése, de a biztonsági mentéseket ütemezheti úgy, hogy azok futtatásához csatlakozzanak a WiFi-hez, töltéskor, vagy egy adott időpontban, napi vagy akkumulátor szintnél..

Plusz: ha elég kevés a hely, akkor utasíthatja az alkalmazást, hogy törölje telefonját a biztonsági másolatból készített videók és képek között..

Az egyetlen megrázkódtatás az, hogy miként választja ki az adatokat a biztonsági mentéshez. Amikor belép az alkalmazásba, megjelenik a „felfedezés” funkció, de nincs olyan gomb, amely az adatokat hozzáadná a biztonsági másolathoz. Inkább meg kell koppintania a menü gombot a bal felső sarokban, és be kell írnia az „adatkiválasztás” elemet. Ez nem nagy ügy, de mégis befolyásolja a felhasználói élményt.

Ezen funkciók mellett a mobilalkalmazás lehetővé teszi a közösségi csatlakozást a közösségi média alkalmazásokhoz, például a Facebookhoz és az Instagramhoz, és biztonsági másolatot készíthet róluk. Csatlakozhat felhőalapú tárolási szolgáltatásokhoz is.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

bigmind-business-backup-adatok kiválasztására

A BigMIND Business megköveteli, hogy válassza ki a fájltípusokat vagy a fájlokat és mappákat, amelyekről biztonsági másolatot szeretne készíteni. Az előbbit „intelligens kiválasztásnak” nevezik, és lehetővé teszi az irodai dokumentumok, pénzügyi fájlok, dokumentumok és egyebek címkézését. 

Az utóbbi módszer megköveteli, hogy menjen át a fájlrendszeren, és manuálisan válassza ki a fájlokat és mappákat. Tetszik, hogy két módszer létezik, amely növeli a rugalmasságot.

Az adattípus-kiválasztási módszer kényelmes, de vegye figyelembe, hogy minden fájlt kiválaszt a kiválasztott típushoz. Ez problémát jelenthet, mivel a BigMIND nem nyújt korlátlan biztonsági mentési helyet.

bigmind-business-backup-file-szűrő

Ennek megakadályozása érdekében hozzáadhat egy szűrőt. Ez lehetővé teszi, hogy csak a megadott útvonalon lévő fájlokról és mappákról készítsen biztonsági másolatot, kiterjesztéssel vagy kifejezéssel vonja be vagy zárja ki a fájlokat, és kizárjon egy bizonyos méretet meghaladó vagy egy adott dátumnál régebbi fájlokat..

bigmind-business-backup-kizárni

Ha ez nem csökkenti, hozzáadhat egy automatikus kizárási szabályt. Miután befejezte a kiválasztást, beállíthatja a biztonsági mentést az ütemezett futtatáshoz.

bigmind-business-backup-menetrend

Alapértelmezés szerint a biztonsági mentés két óránként fut. Akkor futtathatja, amilyen gyakran öt percenként, vagy ritkán, mint 24 órán keresztül. Ha pontosabb szeretne lenni, beállíthatja az ütemezést. Ezzel meghatározhatja, hogy a mentés mely napokon futhasson, a kezdési és befejezési idővel együtt.

Nincs folyamatos biztonsági mentés, és öt percenként készíthet biztonsági másolatot a legközelebb rá. Ez egy jelentős hátrány, mert a folyamatos biztonsági mentés elindítja a biztonsági mentési folyamatot, amint megváltoztatja vagy új fájlokat ad hozzá a biztonsági mentési tervhez. Ennek ellenére szeretjük, milyen egyszerű és könnyű beállítani a biztonsági mentési tervet.

A visszaállítási folyamat elindításához kattintson a főablakban a nagy „visszaállítás” gombra. Ezt követően megjelenik egy új ablak, amely lehetőséget ad arra, hogy kiválassza a visszaállítani kívánt elemet. Még egy másik fiókból is visszaállíthat.

bigmind-business-visszaállítás-start

Mindenesetre, miután kiválasztotta a fájljait és mappáit, nyomja meg a “Next” gombot. A következő ablakban módosíthatja a visszaállítási lehetőségeket. Visszaállíthatja a fájlokat az eredeti vagy az új helyükre, engedélyezheti a többszálú letöltést a gyorsabb visszaállításhoz, meghatározhatja a hibrid plusz helyet, visszaállíthat fájlokat egy dátumtartományból és kezelheti a meglévő fájlok cseréjéhez szükséges lehetőségeket.. 

bigmind-business-restore-opciók

Amint megnyomja a „Next” gombot, elindul a biztonsági mentési folyamat. Ez egyszerű és rendelkezik az összes szükséges opcióval, tehát nincs semmiféle szorongás vele. A folyamatos biztonsági mentés említett hiánya mellett azt találtuk, hogy a BigMIND Business kompetens a fájlok biztonsági másolatának készítésére és visszaállítására..

Sebesség

A kezdeti biztonsági mentések hosszú időt vehetnek igénybe. A hosszú idő olyan tényezőktől függ, mint például a távolság a BigMIND szervereinek, a sávszélesség és az internetszolgáltató. Lehet, hogy napi, heti vagy annál hosszabb tartalék időre számít. Ugyanakkor a BigMIND Business esetében ez nem lehet a helyzet.

bigmind-bussiness-server-helyszínek

Ennek oka az, hogy a BigMIND az AWS globális infrastruktúrára támaszkodik, amelynek adatközpontai szerte a világon vannak. Ennek köszönhetően a legközelebbi szerver nem lehet messze tőled. Ha az Egyesült Királyságban vagy Európában lakik, adatait az öt európai régió egyikében tárolják. 

Ugyanez működik az Ausztrália és Új-Zéland felhasználói számára az ázsiai-csendes-óceáni térséggel. Eközben a globális és az amerikai ügyfelek adatait Észak-Amerika hét régiójának egyikébe helyezzük. Itt hozták az adatainkat is. Ennek ellenére, ha át akarja vinni az adatait egy másik régióba, vegye fel a kapcsolatot a BigMIND-vel, hogy megkönnyítse ezt. 

Megvizsgáltuk, hogy a BigMIND átvitel hogyan működik, az 1 GB-os zip tesztmappánk segítségével biztonsági mentési és visszaállítási teszteket hajtva végre. Az oroszországi Moszkvából származó teszteinket egy WiFi hálózaton keresztül futtattuk, amelynek feltöltési sebessége 36,99 Mbps, a letöltési sebesség pedig 29,39 Mbps. Íme eredmények:

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos:
Feltöltési idő00:08:2200:05:4800:07:05
Letöltési idő00:15:4600:17:1200:16:29

Sávszélességünkkel várhatóan körülbelül három perc és 52 másodperc alatt biztonsági másolatot készítünk egy 1 GB-os mappáról, míg körülbelül négy perc és 52 másodperc alatt vissza kell állítanunk. Ez elméleti és nincs szükség rá. 

Ugyanakkor a biztonsági mentési folyamatnak felül van a titkosítása és más folyamatok, amelyek általában lassítják azt. Ha hozzáadjuk azt a tényt, hogy adataink az Egyesült Államokban voltak, az eredmények jóak. 

Ráadásul vegye figyelembe, hogy a BigMIND „intelligens” módban töltött fel, ahol a kapcsolat kiegyensúlyozott, hogy ne zavarja a munkáját. A sebesség növelése érdekében azonban átkapcsolhatja az üzemmódot „turbo” üzemmódra. A sebesség további növelése érdekében engedélyezheti a többszálú biztonsági mentést.

A kezdeti biztonsági másolatok gyorsabban futnak a blokk szintű fájlmásoló algoritmusnak köszönhetően, amely csak a fájlok megváltozott részeinek átvitelével gyorsítja fel őket..

Ez a biztonsági mentési folyamat volt. A letöltési folyamat azonban négyszer hosszabb ideig tartott, amire számíthatnánk, és ehhez nem szükséges a mentés során futó folyamat. Ennek ellenére a BigMIND sokkal gyorsabb, mint például a Carbonite Safe Backup Pro, amelynél több mint egy órát igényelt a fájl letöltése.

Biztonság

A BigMIND Business AES 256 bites titkosítást és az SSL protokollt használ az átvitt fájlok védelmére. Az SSL-t azonban magának is engedélyeznie kell: lépjen a „kapcsolat” fülre a beállításokban és válassza az „SSL használata” jelölőnégyzetet. Az SSL – és a BigMIND Home front-end kiszolgálóinak hitelesítése nyilvános tanúsítványok révén – segít megakadályozni a középtávú támadásokat.

Amint a fájlok elérik a BigMIND szervereit, az AES 256 bites titkosítás beolvassa azokat. A BigMIND Business alapértelmezés szerint kezeli a titkosítási kulcsot. Ez azt jelenti, hogy potenciálisan visszafejti a fájljait, ha akar. 

Ráadásul semmilyen módon nem engedélyezi a magántulajdonban lévő, végponttól való titkosítást, amely lehetővé tenné a titkosítási kulcs kezelését (többet megtudhat róla, amely nulla tudás a felhő magyarázatában)..

A BigMIND Business az összes fájlt sok eszközön tárolja több eszközön, annak biztosítása érdekében, hogy azok védettek legyenek a hardverhibákkal szemben, és biztonságosak legyenek minden katasztrófa ellen. Ez hasonló a RAID beállításához. Az adatközpontokat évente legalább egyszer felülvizsgálják a megfelelő biztonsági ellenőrzés érdekében.

Egy másik hasznos szolgáltatás, amelyet a BigMIND Business nyújt, a két tényezős hitelesítés. Védi a fiókját azáltal, hogy a bejelentkezéshez kódot igényel a hitelesítő adatokon kívül. Biztosítja, hogy a rosszindulatú személyek, akik el tudták lopni az Ön jelszavát, nem férhetnek hozzá az Ön fiókjához.. 

Két tényezős hitelesítés használatához engedélyeznie kell azt a BIGMind kliens fiókbeállításaiból. A kétfaktoros hitelesítés mellett is javasoljuk, hogy hozzon létre egy erős jelszót, hogy elkerülje a jelszó sikertelenségét.

A BigMIND általában megvizsgálja az összes biztonsági jelölőnégyzetet, így biztos lehet benne, hogy a fájlok biztonságban vannak.

Magánélet

A BigMIND Business magán titkosítást biztosít, de csak a biztonsági másolatban szereplő üzleti adatok védelmét biztosítja. Az adatvédelmi politika kezeli a személyes adatokat, amelyeket átad a Genie9-nek, a Zoolz anyavállalatának.

A Genie9 székhelye Londonban, az Egyesült Királyságban található. Az Egyesült Királyság továbbra is betartja az általános adatvédelmi rendeletet, amely védi az online adatvédelmet. Még mindig a levegőben áll, hogy milyen lesz a Brexit hatása.

Az Egyesült Királyság adatvédelmi törvényei erősebbek, mint az Egyesült Államokban, de a BigMIND Home az AWS globális infrastruktúrát használja, amelynek számos szervere van az Egyesült Államokban. Ez az adatokat az USA törvényei alá helyezi, amelyek nem tartoznak a legjobb felhőalapú adatvédelmi törvények közé, tehát mi ellenőrizte az adatvédelmi politikát, hogy gyanús-e valamit.

Mit gyűjt a Genie9

A Genie9-hez történő regisztrációhoz olyan információkat kell megadnia, amelyek tartalmazhatják a cég nevét, az iparágat, az alkalmazottak számát, telefonszámát, címét, városát, államát, országát, irányítószámát, felhasználónevét és megerősített e-mail címét..

Nem meglepő, hogy fájlrendszerrel kapcsolatos információkat is megad, beleértve a fájlok neveit és a könyvtárakat. A Genie9 tárolhatja az Ön IP-címét, amikor ezen információkat benyújtja. Azt is engedélyezheti, hogy a társaság preferenciális és demográfiai információkat gyűjtsön tőled.

Hogyan használja a Genie9 az összegyűjtött adatokat?

Az irányelv szerint az összegyűjtött információkat a szolgáltatások futtatásához és fejlesztéséhez, valamint a támogatás nyújtásához használják fel. Termékekre, promóciókra és eseményekre vonatkozó hirdetéseket is kaphat. Ugyanakkor a Genie9 nem adja el és nem adja el a felhasználók személyes adatait harmadik felek számára.

Előfordulhat azonban, hogy a Genie9-nek a felhasználók személyes adatait meg kell adnia harmadik feleknek, hogy meghatározott szolgáltatásokat nyújthassanak a felhasználónak. Harmadik feleknek tiszteletben kell tartaniuk az Egyesült Államok és az EU biztonságos kikötőjének adatvédelmi alapelveit, vagy igazolniuk kell, hogy a Genie9-vel azonos adatvédelmi oldalakat követik.. 

A felhasználók eltekinthetnek attól, hogy személyes adataikat ilyen harmadik feleknek továbbítsák. Plusz: ha úgy találja, hogy nem elégedett azzal, hogy a Genie9 hogyan kezeli az üzleti adatait, vegye fel a kapcsolatot a céggel, hogy eltávolítsa adatait és megszüntesse a fiókot. Ezt úgy is megteheti, ha bejelentkezik a fiókjába.

Egy másik dolog, amit meg kell jegyezni, hogy az irányelv szerint a Genie9 „nem fogja megtekinteni a biztonsági másolatot készített fájlokat”. A metaadatok – például a fájlkiterjesztések és a méretek – azonban láthatók a műszaki támogatás számára.

Összességében nem találtunk semmit, ami szünetet adott. Ez jó, tekintve, hogy nincs privát titkosítása. Ráadásul a Genie9 betartja a GDPR-t. Ez egy tisztességes védelmi módszer a magánélet védelme érdekében, de sokkal jobb lenne, ha magántulajdonú titkosítást is tartalmaz.

Támogatás

bigmind-business-támogatás

A technikai támogatás elérésének leggyorsabb módja az, ha belép a BigMIND súgójába, amely számos kategóriában található, amelyek cikkeket tartalmaznak, és válaszokat adnak a leggyakoribb kérdésekre. A keresősáv segítségével segítséget nyújthat a szükséges válasz megtalálásában. 

Maguk a cikkek jól megírtak és könnyen követhetők a képernyőképekkel és a számozott lépésekkel. Néhányuknak vannak videók is, amelyek segítenek.

bigmind-business-zoolz-wiki

Ha ez nem segít, vegye fel a kapcsolatot a műszaki támogatással a igénylőlapon. Egy csevegést támogató ügynök tájékoztatta nekünk, hogy a technikai támogatás célja a hét minden napján 20 órás üzemeltetés. Ezt teszteltük azzal, hogy péntek reggel kérdést tettünk fel, és két nappal később megkaptuk a választ. Nem nagy eredmény a képzelet bármely szakaszában.

Vegye figyelembe, hogy az említett csevegő ügynök értékesítési képviselő, tehát a technikai problémák esetén nem támaszkodhat csevegési támogatásra. Ráadásul hiányzik a telefonos támogatás. Ezek súlyos hiányosságok, tekintve, hogy mindkét támogatási forma várható az üzleti felhasználók számára, akik pénzt veszítenek, ha nem bocsátják ki problémáikat időben.

Az ítélet

Kétségtelen, hogy a BigMIND Business erős szolgáltatás. Számos funkcióval rendelkezik, köztük azok, amelyek nem szabványosak a biztonsági mentési szolgáltatások számára. Ez magában foglalja a fájlok megosztását, a fájlok tárolását közvetlenül a felhőben, a fényképeket különféle kritériumok alapján, és az AI fotóelemzés használatát. Ráadásul alapvető funkciói között szerepel a korlátlan külső eszközök és a hibrid biztonsági mentés.

Ennek ellenére a hátrányai közé tartozik a korlátozott biztonsági mentési helyért fizetendő összeg, a folyamatos biztonsági mentés hiánya és a korlátozott támogatás. Ha úgy gondolja, hogy nem lesz problémája, vagy ha a használati eset egyszerű, akkor a korlátozott támogatás nem jelenthet komoly hátrányt. Ha azonban elbocsátják, akkor alternatív szolgáltatást keressen az üzleti biztonsági mentési véleményeinkben.

Mit gondolsz a BigMIND Businessről? Használta, és van valami megosztható? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map