Acronis biztonsági mentési áttekintés – szilárd, de drága szolgáltatás – Frissítve 2020

Acronis biztonsági másolata

Nagyon sok minden gazdag SMB-nek ajánljuk az Acronis Backup alkalmazást. Gyors, könnyen használható és mindenekelőtt biztonságos. Az ára azonban adhat némi szünetet, amint azt az Acronis Backup teljes ismertetőnkben olvashatja.


üzleti biztonsági mentés

Ebben az Acronis Backup 12.5 áttekintésben megvizsgáljuk az Acronis legújabb üzleti biztonsági megoldását, hogy kiderüljön, miként áll ez a kis üzleti szolgáltatások legjobb online biztonsági mentéséhez képest. Ha otthoni alapú biztonsági mentési megoldást keres, akkor el kell olvasnia az Acronis True Image felhő áttekintését.

Rövid az az, hogy ha megengedheti magának, hogy kifizeti az Acronis Backuphoz kapcsolódó magas áron, akkor élvezheti az élvonalbeli szoftvert, amely olyan funkciókkal gazdag, mint bármely más, az eszébe jutó biztonsági mentési szolgáltatás. Ráadásul modern felhőkonzollal, folyamatos támogatással, erős biztonsággal, gyors sebességgel és még sok másnal rendelkezik, amiről alább beszélünk.

Ha ez nem úgy hangzik, mint a teáscsésze, olvassa el üzleti online biztonsági mentési véleményünket az alternatívákról. Ellenkező esetben folytassa az olvasást, hogy megtudja, mi más tetszett és mi nem.

erősségek & Hiányosságok

Az Acronis Backup alternatívái

Jellemzők

Az Acronis Backup 12.5 segítséget nyújthat az operációs rendszerek széles skáláján az adatvesztésből való felépüléshez. Valójában az Acronis több mint 20 platformon készíthet biztonsági másolatot, beleértve a Linux asztali számítógépet is. Ez nagyszerű kiegészítés, tekintve, hogy sok szolgáltatás kihagyja a Linux támogatását. További lehetőségekért olvassa el a legjobb online biztonsági mentéshez a Linux darabot. 

Ebben az áttekintésben a munkaállomás biztonsági másolatára összpontosítunk, amely Windows és Mac esetén is elérhető, de a fizikai és a virtuális szerverek is támogatottak. Ide tartozik a Windows Server, a VMware ESXi, a Hyper-V, a Citrix XenServer és még sok más.

Ezen felül az Acronis Backup eszközöket biztosít az Android és iOS okostelefonok biztonsági mentéséhez. Sok üzleti felhasználó fogja ezt vonzónak tartani, mert mennyi adatot gyűjtünk mobilkészülékeinken. Ha külön eszközre van szüksége a mobil eszközökhöz – és amely valószínűleg olcsóbb is, mint az Acronis – olvassa el a legjobb online biztonsági másolatunkat a mobil roundup-hoz.

Az Acronis Backup külső eszközöket is támogat, ami NAS eszközöket és külső meghajtókat jelent. Számítógépenként egy licencre van szüksége, de az Acronis lehetővé teszi, hogy biztonsági másolatot készítsen több külső meghajtóról, ha azok a biztonsági mentés során csatlakoztak. Biztonsági mentés a tárolóhálózatról – vagy röviden a SAN-ról – szintén rendelkezésre áll.

Az eszközöket helyi biztonsági mentésre is felhasználhatja. Ez azt jelenti, hogy a felhőben történő biztonsági mentés helyett megmondhatja az Acronisnak, hogy készítsen biztonsági másolatot a saját szervereire vagy NAS-eszközeire (ezekről bővebben a mi NAS-cikkben olvashat). 

Ezt megteheti a felhő biztonsági mentésén, ami azt jelenti, hogy az Acronis támogatja a hibrid biztonsági mentést. Valójában az Acronis személyes verziója szerepel a NAS legjobb online biztonsági mentésének listáján.

A hibrid biztonsági másolat készítése kényelmes, mivel újabb védettséget ad és felgyorsítja a visszaállítási folyamatot (gyorsabban helyreállítható helyi eszközről, mint az internetről). A hibrid biztonsági mentés előnyeiről és a beállításáról az SMB-khez készült hibrid biztonsági másolat útmutatóban olvashat bővebben.

A hibrid biztonsági mentés elengedhetetlen, ha a 3-2-1 biztonsági mentési szabályt kívánja végrehajtani, és azt javasoljuk, hogy tegye meg. Az Acronis biztonsági mentést is végezhet felhőből felhőbe. 

Az Acronis által támogatott felhőalapú szolgáltatások közé tartozik az Amazon EC3, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business és egyebek. Ha ez az egyetlen olyan szolgáltatás, amelyet szeretne, ötletekért forduljon a legjobb felhő-felhő kezelő szolgáltatásunkhoz..

Az Acronis Backup különleges funkciói

Az Acronis több trükköt készít a hüvelyében, ha ez nem volt elegendő az odakint igényesebb felhasználók számára. Az Acronis lehetővé teszi a különféle hardverekkel történő gépek visszaállítását, amit az alapvető online biztonsági mentési szolgáltatások nem nyújtanak. Ezt képalapú biztonsági másolatnak hívják. Olvassa el a legjobb lemezes képalkotó szoftver útmutatónkat, amelyben más biztonsági mentési szolgáltatások elvégezhetők.

Ez hasonló a csupasz fém visszaállításához, ami azt jelenti, hogy nem kell telepítenie semmilyen alkalmazást vagy operációs rendszer szoftvert a visszaállítani kívánt eszközre. Ez semmi új a biztonsági mentés világában, de az Acronis lehetővé teszi a csupasz fém távoli helyreállítását és az ESXi és a Hyper-V gazdagépekkel történő használatát..

Egy másik érdekes szolgáltatás az Acronis azonnali visszaállítása, amely lehetővé teszi a Windows vagy Linux biztonsági mentés elindítását közvetlenül a tárolásból, mint virtuális virtuális gép anélkül, hogy az adatokat bárhova el kellene helyeznie. Ez akkor hasznos, ha a számítógépen ASAP-t kell futtatnia.

Acronis-backup-közokiratba

Az Acronis tartalmaz más olyan szolgáltatásokat, mint például az Acronis Active Protection, amely segít a ransomware ellen, és az Acronis Notary, amely segít a biztonsági mentések integritásának biztosításában.. 

Acronis alapvető szolgáltatások

Az Acronis Backup szokásos szolgáltatásai között szerepel a növekményes biztonsági mentés, a biztonsági mentés ütemezője, a verziókészítés, a határozatlan ideig törölt fájlok megőrzése, szerepkör-alapú adminisztráció és jelentések. Ennek ellenére nincs folyamatos biztonsági mentés. Az alábbiakban részletesebben fogunk beszélni róluk a „könnyű használat” és a „biztonsági mentés és visszaállítás” kategóriákban.

Az Acronis Backup 12.5 az egyik leggazdagabb biztonsági mentési szolgáltatás a piacon. Valójában ez csak általános áttekintése volt annak jellemzőiről. A szolgáltatások teljes listáját itt láthatja. Vegye figyelembe, hogy bizonyos funkciók az Acronis Backup „haladó” verziójára vannak fenntartva. Erről bővebben a következő szakaszban.

Ha további ismereteket szeretne kapni a biztonsági mentés funkcióiról, keresse fel az online biztonsági mentési könyvtárat további olvasáshoz.

Az Acronis biztonsági mentési funkcióinak áttekintése

Acronis Backup logówww.acronis.com

Havonta 692 dollártól indul a korlátlan GBA összes csomag

biztonsági mentés

Biztonsági mentés ütemező

Folyamatos biztonsági mentés

Növekményes biztonsági mentés

Kép alapú biztonsági mentés

Külső meghajtó biztonsági mentése

NAS biztonsági másolat

Szerver biztonsági mentés

Hibrid biztonsági mentés

Mobil eszköz biztonsági mentése

Korlátlan biztonsági mentés

Korlátlan eszköz

Sebességfojtó

Blokk szintű fájlmásolás

Többszálú mentés

visszaállítás

Futárszolgálat

Böngésző-hozzáférés

Mobilalkalmazás-hozzáférés

Versioning

Törölve a fájlmegőrzés

Bare-Metal Restore

Felhasználói menedzsment

Állítsa be a felhasználói szerepeket

Állítsa be az üzleti biztonsági mentési szabályokat

Testreszabható jelentések

Nyissa meg a felhasználói biztonsági mentést

Figyelje a csatlakoztatott eszközöket

Biztonság

Privát titkosítás

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
AES 256 bites

Két tényezős hitelesítés

Edzett adatközpontok

Proxyszerver beállításai

HIPPA-kompatibilis

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Fájlmegosztás

Eszköz szinkronizálása

Ingyenes próbaverzió
30

Árazás

Feliratkozhat az Acronis Backup 12.5 szabványos vagy fejlett kiadására. Mindkettőnek legalább egyéves kötelezettségvállalásra van szükség, ezért valószínűleg bölcs dolog először a 30 napos ingyenes próbaverziót használni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Acronis Backup az a megoldás, amelyre az üzleti adatok védelme érdekében szükség van..

Ha meg van győződve arról, hogy van, akkor jelentkezzen be két vagy három évre előre, amely kedvezményt nyújt Önnek. Ha hosszú távon tervezi az Acronis Backup használatát, akkor meg is vásárolhat örökkévaló (életre szóló) engedélyt.

Az örökös licencek azonban megkövetelik, hogy további díjat fizetjenek a szolgáltatás biztonsági mentéséért és frissítéséért, ami azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy nem kap fontos szoftverfrissítéseket, amint rendelkezésre állnak..

Nem kap hozzáférést az Acronis Backup Service szolgáltatáshoz, amely fejlett adatvédelmet biztosít, vagy az Acronis Disaster Recovery szolgáltatáshoz, amely a kritikus üzleti alkalmazások automatikus átváltását hajtja végre az Acronis Cloud számára. Az állandó licenc nem tartalmazza az Office 365 és a G Suite felhőből felhőbe történő biztonsági mentését.

Biztonsági mentés 12.5
munkaállomás
Biztonsági mentés 12.5
ServerBackup 12.5
Virtuális HostBackup 12.5 Windows Server EssentialsBackup 12.5 Office 365Backup 12.5
G Suite
1 éves előfizetés:Alapértelmezett
$ 69.00
Fejlett
$ 99.00
Alapértelmezett
$ 499.00
Fejlett
$ 839.00
Alapértelmezett
$ 619.00
Fejlett
$ 929.00
$ 229.00Alapértelmezett
$ 119.00
Fejlett
$ 279.00
$ 199.99
2 éves előfizetés:Alapértelmezett
$ 129.00
Fejlett
$ 179.00
Alapértelmezett
$ 769.00
Fejlett
$ 1,319.00
Alapértelmezett
$ 969.00
Fejlett
$ 1,469.00
$ 369.00Alapértelmezett
$ 319.00
Fejlett
$ 479.00
$ 319,99
3 éves előfizetés:Alapértelmezett
$ 179.00
Fejlett
$ 249.00
Alapértelmezett
$ 1,049.00
Fejlett
$ 1,799.00
Alapértelmezett
$ 1,319.00
Fejlett
$ 1,999.00
$ 499.00Alapértelmezett
$ 399.00
Fejlett
$ 599.00
$ 399.99
Állandó licenc:Alapértelmezett
$ 89.00
Fejlett
$ 199.00
Alapértelmezett
$ 1,049.00
Fejlett
$ 1,799.00
Alapértelmezett
$ 1,319.00
Fejlett
$ 1,999.00
$ 499.00n / an / a

Az engedélyezési költségeken túl az Acronis díjazza felhőinfrastruktúrájának használatáért. Az Acronis Cloud Storage árai a következők:

250GB500GB1TB2TB3TB4TB5TB
1 éves előfizetés:$ 299.00$ 499.00$ 899.00$ 1,749.00$ 2,649.00$ 3,499.00$ 4,200.99
2 éves előfizetés:$ 499.00$ 799.00$ 1,399.00$ 2,799.00$ 4,049.00$ 5,449.00$ 6,699.00
3 éves előfizetés:$ 699.00$ 1,049.00$ 1,899.00$ 3,699.00$ 5,449.00$ 7,349.00$ 8,999.00

A felhőalapú tárolás használatának ezen különálló árainak köszönhetően az Acronis Backup sokkal drágább, mint az értékorientált online biztonsági mentési szolgáltatások. A fejjel ellentétben a gazdag funkciók, az erős támogatás és a gyors átviteli sebesség.

Ez azonban nem nagyszerű megoldás, ha kisebb vállalkozás vagy, amelynek nincs sok pénze pénzt megtakarítani. Az IDrive for Business olyan árképzési tervekkel rendelkezik, amelyek nem fizetnek annyira, és ingyenes futár-biztonsági mentési és helyreállítási szolgáltatást kínálnak, amely segít csökkenteni a sok adatátvitel hatását.. 

Ennek szemléltetéseként 2,5 TB felhőalapú biztonsági másolatot (és annyi felhőszinkronizálási helyet) kap 599,62 dollárért, ami sokkal olcsóbb, mint az 1749 dollár, amelyet 2TB-ért kell fizetnie az Acronis Cloud Storage-en. Ezen felül fizetnie kell a kísérő Acronis biztonsági mentési licencért. Az IDrive is rendelkezik néhány érdekes funkcióval, amelyekről az IDrive for Business áttekintésünkben olvashat.

Egyszerű használat

Míg a legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás megköveteli, hogy biztonsági mentési terveket állítson össze egy asztali klienssel, az Acronis más megközelítést alkalmaz. Töltse le az Acronis ügynököt a biztonsági mentés futtatásához, de mindent más kezelhet webes klienssel. Ennek ellenére van egy webes ügyfél egy adott munkaállomáshoz és egy rendszergazdai ügyfél, amely több munkaállomást kezel.

Először arról beszélünk, amely egyetlen munkaállomást kezel. A munkaállomás internetes kliense nem egy kattintásos megoldás, például a Backblaze for Business, de a Backblaze kivétel a könnyű használat szempontjából. Az Acronis Backup telepítésének nem kell sokáig tartania, mint például az IDrive for Business vagy a CloudBerry Backup.. 

Ha ezek érdekelnek, olvassa el a különálló IDrive for Business, a CloudBerry Backup és a MozyPro véleményeinket. Ennek ellenére, ha érdekel a Backblaze könnyű kezelhetősége, olvassa el a Backblaze for Business áttekintést.

Összességében az ügyfél vonzó és könnyen használható. A bal oldali menüben navigálhat az áttekintés, a csatlakoztatott eszközök, a biztonsági mentési tervek, valamint a biztonsági mentési helyek és beállítások között. A menü egyértelmű, és minden felső szintű bejegyzés alatt további lehetőségeket tartalmaz.

Az egyes menük tartalmát a jobb oldali ablaktáblában láthatja. Ha a jobb oldali tartalommal lép kapcsolatba, a menük jobbra csúsztatva jelennek meg, ezáltal maximalizálva a szóközt és modern érzetet teremtve..

Acronis-backup-users-áttekintés

Az Acronis adminisztrátori webes kliense hasonló a munkaállomáshoz, azzal az eltéréssel, hogy alapértelmezett nézete a felhasználói kezelő. Segítségével új felhasználókat, rendszergazdákat vagy egységeket hozhat létre (felhasználói csoportok rendszergazdával és a megfelelő eszközökkel).

Vegye figyelembe, hogy ha több felhasználót kell kezelnie, akkor érdemes a Szokásos kiadás helyett a Biztonsági másolat 12.5 haladó rendszert használnia. Ennek oka az, hogy a Szabványos kiadás nem tartalmaz néhány alapvető funkciót, például a testreszabható jelentéstételt és a tartalék-fiók szerepkör-alapú hozzáférését.

Acronis-backup-mobile

Ha útközben van, használhatja az Acronis mobilalkalmazását a számítógép biztonsági másolatainak eléréséhez. Ráadásul folyamatos biztonsági másolatot is készíthet mobil adatainak – ideértve a névjegyeket, fényképeket, videókat, naptárakat és üzeneteket – védelmére. Az alkalmazás egyszerű, és nem lesz problémája annak használatával.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Miután feliratkozott a szervizre, le kell töltenie egy Acronis Backup ügynököt, és telepítenie kell azt a gépet, amelyet biztonsági másolatot készíteni szeretne. Ehhez be kell jelentkeznie az Acronis.com fiókjába az Acronis Backup felügyeleti konzol eléréséhez.

Acronis-számla-download-Acronis

Miután bejelentkezett, leszállni fog az alapértelmezett „termékek” oldalra, amely megmutatja, mit vásárolt az Acronis-tól. Kattintson az oldal alján található „Acronis biztonsági másolat letöltése” gombra. Ezután kattintson a „felhőkonzol megnyitása” gombra, vagy pedig töltse le az ügyfelet a helyi hálózatban való használathoz.

Ezután megjelenik egy felbukkanó ablak, amely segítséget nyújt biztonsági mentési eszköz felvételéhez. Alternatív megoldásként kattintson az „Összes opció megjelenítése” linkre. Ez megnyitja a támogatott platformokkal ellátott menüt a számítógép képernyőjének jobb oldalán, és lehetővé teszi a számítógépéhez tartozó megfelelő ügynök letöltését.

Acronis-backup-hiába-készülékek

A telepítés befejezése után elindíthatja az eszközök hozzáadását a biztonsági mentési tervhez a felügyeleti konzolból, ahol az eszköznek most meg kell jelennie.

Acronis-backup-new-backup

Az első dolog, amit meg kell tennie, az kell, hogy döntsön a biztonsági másolatról. Alapértelmezés szerint ez a “teljes gép”, de kiválaszthat bizonyos meghajtók, fájlok és mappák biztonsági mentését. Ha korlátozni akarja a költségeit, mint a legtöbb vállalkozás, a legjobb választás gyakran fájlok és mappák lesznek. 

Így működik a legtöbb más online biztonsági mentési szolgáltatás is, néhány kivételtől eltekintve, mint például a Backblaze for Business, amely korlátlan biztonsági másolatot nyújt, de az Acronis Backup 12.5 által nyújtott összes kiváló szolgáltatás nélkül..

Ha fájlokat és mappákat (vagy lemezeket és köteteket) választ, a következő lépés az lesz, hogy kiválassza a biztonsági másolatot. Ezt úgy teheti meg, hogy böngészi a könyvtárstruktúrát, és pontosan kiválasztja, hogy mit szeretne védeni. A böngésző lassú, és mi inkább egy kedves fa struktúrát szeretnénk elérni, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy gyorsan kiválasszák, hogy mit szeretnének készíteni.

Acronis-backup-add-location

Ezután ki kell választania egy rendeltetési helyet a biztonsági mentéshez. Ha megvásárolt biztonsági másolatot az Acronis felhőben, akkor ezt választhatja. Egyébként ki kell választania egy helyi mappát.

Acronis-backup-menetrend

Ebben a szakaszban beállíthat ütemezést vagy letilthatja azt, hogy manuálisan futtassa a biztonsági mentést. Az ütemező rugalmas, így lehetővé teszi, hogy órás, napi, heti vagy havi biztonsági másolatot készítsen. 

Az Acronis biztonsági mentési ütemezése

Beállíthatja mind a kezdési, mind a befejezési időket a biztonsági mentés futtatásához. Egyéb lehetőségek között szerepel a biztonsági mentés indítása a rendszer indulásakor vagy leállításakor, amikor a felhasználó bejelentkezik a rendszerbe és így tovább.

Vegye figyelembe, hogy a biztonsági mentés nem folyamatos, ami azt jelenti, hogy nem védi a biztonsági másolatkészletben kiválasztott fájlokat, miután hozzáadódtak vagy megváltoztak. Ez a felhő biztonsági mentésének egyik leghasznosabb szolgáltatása, mivel azt jelenti, hogy nem kell aggódnia, ha elfelejti a fájlokat hozzáadni a biztonsági mentési tervhez.. 

Ennek nagy hiánya van az Acronis-nak. A legközelebb esik az, ha kiválaszt egy órás ütemtervet, és beállítja úgy, hogy a nap folyamán minden 10 perc alatt futhasson.

Acronis-backup-file-visszatartás

Az ütemezés után meghatározhatja, mennyi ideig kell az Acronis-nak megőriznie a korábbi fájlállapotokat; Röviden: verziókészítési politika. Megadhat egy szabályt minden biztonsági mentési készlethez, vagy definiálhat egyet minden biztonsági mentési készlethez. Egy szabály meghatározásakor dönthet úgy, hogy a biztonsági mentéseket határozatlan ideig megőrzi, a biztonsági mentések száma vagy az életkor alapján. Az Acronis csapata nagyszerű munkát végzett, biztosítva az eszközöket a rugalmas politika kialakításához.

Acronis-titkosítás

Az utolsó lépés a titkosítás bekapcsolása, amelyet nem tudunk eléggé ajánlani. A titkosításról azonban a biztonsági részben bővebben beszélünk. Ezután kattintson a „Futtatás most” gombra, és minden készen áll.

Acronis-backup-adv-backup-opciók

Miután elkészítette a tervet, van néhány speciális beállítás, amelyeket módosíthat, ha rákattint a fogaskerék ikonra, és a „biztonsági mentési lehetőségek” menüpontra kattint. Ezek magukban foglalják a fájltípus-kizárások, riasztások, elő- és utáni parancsok, a hibakezelés és a fájl tömörítésének szintjét is..

Helyreállítás az Acronis biztonsági mentéssel

Ez egy nagyon alapvető útmutató a Windows munkaállomás biztonsági mentéséről. A folyamat némileg eltérő a különféle platformok biztonsági mentésekor, de a szolgáltatások ugyanazok.

Acronis-backup-restore-kezdődik

A visszaállítási folyamat elindításához kattintson a visszaállítandó biztonsági másolatot tároló eszközhöz tartozó „visszaállítás” gombra. Miután ezt megtette, kiválaszthatja, hogy melyik biztonsági másolatot kíván visszaállítani.

Acronis-backup-restore-válassza

Ezután keresse meg és válassza ki a visszaállítani kívánt fájlokat és mappákat. Dönthet úgy, hogy visszaállítja őket eredeti helyükre vagy egy új helyre. Függetlenül attól, amit választott, lehetősége van arra, hogy felülírja az adott helyen meglévő fájlokat, felülírja, ha azok régebbi, vagy megtartja mindkét verziót.

A biztonsági mentési folyamathoz hasonlóan a visszaállítási folyamatnak vannak néhány speciális opciója, amelyeket felhasználhat. Ide tartoznak a biztonsági mentés, a teljesítmény módosítása, a fájlok kizárása és a fájl biztonsága.

Túl sok a lehetőség, hogy beszéljünk, ám az Acronis által nyújtott biztonsági mentési és helyreállítási tapasztalatok összességében nagyszerűek. Az egyetlen valódi hiányzás a folyamatos biztonsági mentés hiánya, de ezt az órás ütemterv megváltoztatásával nagymértékben csökkentheti. 

Ellenkező esetben az Acronis nagyszerű kombinációval rendelkezik a könnyű használat és a szolgáltatások között, ami alkalmassá teszi mind nagyobb vállalkozások számára, speciális igényekkel, mind kisebb vállalkozások számára, amelyek gyorsan fel akarnak lépni és működni szeretnének..

Sebesség

Korábban megemlítettük, hogy az Acronis sokkal drágább, mint más üzleti biztonsági mentési megoldások, de a sebesség az egyik előnye, amelyet egy ilyen beruházással kapsz. Valójában ez a helyzet, és ezt többféle biztonsági mentés és visszaállítás futtatásával teszteltük, amelyek tesztelték az Acronis átviteli sebességét.

Teszteinkben egy 1 GB-os tömörített mappát mentünk a felhőbe, majd visszaállítottuk. Az oroszországi Moszkvából származó teszteinket egy WiFi hálózaton keresztül futtattuk 42,73 Mb / s feltöltési sebességgel és 46,17 Mb / s letöltési sebességgel. Eredményeinket az alábbi táblázatban láthatja:

Első kísérlet: Második kísérlet: Átlagos;
Feltöltési idő00:04:0300:03:3800:03:51
Letöltési idő00:04:4600:04:3500:04:41

A sebességünkkel várhatóan három perc és 21 másodperc alatt töltsünk fel egy 1 GB-os mappát, és három perc és hat másodperc alatt töltsük le. Amint az a táblázatból látható, az Acronis átlagos sebessége nem tart sokkal hosszabb ideig, mint amit elvártunk. Érdekes megjegyezni, hogy a letöltés hosszabb ideig tartott, mint a mappa feltöltése.

Acronis-data-központok

Ha bekapcsolja a titkosítást, az átvitel tovább tart. De akkor is az Acronis a leggyorsabb szolgáltatások között van, mivel sok online biztonsági mentési szolgáltatás több mint egy órát (néha sokkal hosszabb időt vesz igénybe) egyetlen gigabájtnyi adat feltöltéséhez. Az Acronis nagyobb sebességet ér el, nagyrészt a globális szerverhálózatnak köszönhetően.

A későbbi feltöltéseknek még gyorsabban kell futniuk, mivel azok mindig növekményesek, ami azt jelenti, hogy az Acronis blokk szintű fájlmásoló algoritmust használ. Ez lehetővé teszi az Acronis számára, hogy csak a megváltozott fájlok részeit továbbítsa a teljes fájlok helyett.

Ha növelnie kell az átviteli sebességet, csökkentheti a titkosítási szintet, vagy módosíthatja a tömörítési beállításokat. Az alacsonyabb tömörítés gyorsabban fut, de ez azt jelenti, hogy a biztonsági mentés több helyet fog igénybe venni.

Nincs olyan futár-helyreállítási szolgáltatás, mint amit az IDrive esetén kap, de van egy „fizikai adatátviteli szolgáltatás”, amely lehetővé teszi, hogy a merevlemezt az eredeti biztonsági másolatával elküldjük az Acronis-hoz. Ez évente 99 dollárba kerül. Ennek ellenére az IDrive üzleti felhasználói évente háromszor ingyenesen használhatják a szolgáltatást. Összességében azonban nincs aggódásunk a biztonsági mentési és visszaállítási folyamatokkal kapcsolatban.

Biztonság

Az Acronis alapértelmezés szerint nem titkosítja az Ön adatait. A biztonsági mentési terv létrehozásakor azonban bekapcsolhatja a titkosítást. A biztonsági beállításokat csak a biztonsági mentési terv véglegesítése előtt módosíthatja. Ha úgy dönt, hogy később megváltoztatja, akkor teljesen új biztonsági mentési tervet kell készítenie.

A titkosítási protokoll röviden az Advanced Encryption Standard vagy AES. Ahogy a neve is mondja, ez a mai szabvány. Három rendelkezésre álló szint közül választhat: 128-, 192- és 256-bites. A titkosítás szintjének kiválasztása mellett a jelszó megadását is fel kell kérni. 

Vegye figyelembe, hogy az Acronis nem tudja helyreállítani a jelszavát, ha elveszíti. Ha ez megtörténik, ez azt jelenti, hogy elveszíti a tartalékhoz való hozzáférését. A probléma elkerülése érdekében érdemes elolvasni a legjobb jelszókezelőket a kisvállalkozások számára.

Az Acronis titkosítása végétől a végig működik, és privát. Ez azt jelenti, hogy titkosítja a fájlokat, mielőtt elhagynák a számítógépet, és nem dekódolja azokat, amíg vissza nem állítja őket. Ez a vége és a része, és a privát rész azt jelenti, hogy a titkosítási jelszavad nem tárolják az Acronisban sehol, tehát senki másnak sem fogja tudni visszafejteni a fájljait..

Ez a megközelítés, amelyet néha ismeretlen titkosításnak is neveznek, a legjobb módszer az adatok maximális védelmének biztosítására. Ezen adatok átvitele során az Acronis HTTPS-t használ, amely beágyazja az SSL protokollt, hogy megvédje a fájlokat a hamisításuktól. Tudjon meg többet az SSL-ről az SSL és a TSL összehasonlításban.

Amikor a fájlok elérik az Acronis adatközpontját, több szerverre másolják őket redundancia céljából szerver hiba esetén. Az adatközpontokat maguknak a katasztrófáknak való elkerülésére tervezték, tűzoltó intézkedésekkel, áramszünettel és hőmérséklet-ellenőrzéssel.

Acronis biztonsági mentés és Ransomware

Mint már említettük, az Acronis Backup 12.5 az Acronis Active Protection segítségével védelmet is nyújt a ransomware ellen. Figyelemmel kíséri a fájljait és azok megváltoztatásának módját, keresve a ransomware fertőzés bizonyítékait.

Az adatközpontokat 24 órás járőrökkel, magas kerítésekkel, video megfigyeléssel, biometrikus szkennerekkel és belépőkártyákkal is behatolják..

A titkosítás nem segít abban, ha valaki megpróbálja megtörni az Ön jelszavát, amit könnyű megtenni, ha a legrosszabb jelszó sikertelen végrehajtása miatt könnyű megtenni. A két tényezővel történő hitelesítés azonban megvédi a hitelesítő adatait, mivel egy ismeretlen eszközről történő bejelentkezéskor megköveteli az SMS-ben küldött token megadását.. 

Sajnos az Acronis nem biztosítja. Mivel nem támaszkodhat kétfaktoros hitelesítésre, győződjön meg arról, hogy tudja, hogyan állítson be egy erős jelszót.

Acronis aktív védelem

Az Acronis szintén megfelel a HIPAA-nak, tehát a betegek egészségével kapcsolatos adatokkal foglalkozó vállalatoknak nem szabad gondot okozni. A biztonsági szolgáltatásokkal kapcsolatos további információkért olvassa el a felhő biztonsági alapját és a titkosítási útmutató leírását.

Magánélet

Nem számít, amit az adatvédelmi politika mond, adatainak biztonságához a magán titkosításra kell támaszkodnia. Ennek ellenére, az adatvédelmi politikában szereplő gyanús kikötések sérthetik az Ön által nem védett személyes adatait. Ennek elkerülése érdekében átnéztük az Acronis adatvédelmi irányelveit.

Ennek ellenére nem lehet sok oka aggódni, mert az Acronis betartja az EU általános adatvédelmi rendeletet. Tudjon meg többet erről a GDPR útmutatóban.

A legfontosabb szakasz ismerteti az Acronis által gyűjtött adatokat. Ez magában foglalja az Ön által megadott üzleti adatokat – például a vállalkozás nevét, üzleti címét, e-mail címét és üzleti telefonszámát -, valamint minden egyéb információt, amelyet az Acronis számára szolgáltat..

Acronis adatgyűjtés

Ráadásul az Acronis összegyűjti az előfizetés megvásárlásához felhasznált hitelkártya-információkat, valamint az ügyfélszolgálathoz nyújtott információkat. Ez magában foglalja azokat az információkat is, amelyeket az Acronis értékesítőktől és viszonteladóktól kap. Ezenkívül összegyűjti a szolgáltatás használatának metaadatait, beleértve az IP-címet, a böngésző típusát, az időzónát és egyebeket.

Az Acronis átadhatja az Ön adatait más feleknek, például:

 • Az Acronis működését elősegítő gyártók ügyfélszolgálat, marketing vagy biztonsági intézkedések tesztelése révén. Az Acronis szerint biztosítani fogja, hogy minden olyan eladó, aki megosztja az Ön személyes adatait, vállalja, hogy megóvja azt
 • Viszonteladók és más harmadik felek, amelyek népszerűsítik és viszonteladják az Acronis termékeit
 • Vállalatok, ha egyesülésben, eladásban, átszervezésben, felvásárlásban vagy más folyamatban vesznek részt
 • Bűnüldöző szervek, amennyiben törvény vagy más törvényes közzététel megköveteli
 • Ide tartozik az az eset is, ha az Acronis úgy véli, hogy tiltotta a fiókjában illegális célokra felhasznált adatokat

Az Acronis kombinálhatja a szolgáltatásai révén összegyűjtött információkat és eltávolíthatja a személyes azonosító információkat az összesített adatokból. Megosztja ezeket az adatokat harmadik felekkel, és nem korlátozza ezek felhasználását.

Felhasználóként Önnek joga van tudni, hogy az Acronis milyen adatokkal rendelkezik rólad, a javításhoz vagy törléshez és a marketing e-mailek letiltásának jogához. Ha az EU-ban vagy más más országokban él, akkor joga van panaszt benyújtani az adatvédelmi hatóságokhoz.

Ráadásul a kaliforniai lakosok bizonyos információkat kérhetnek az Acronis személyes adatainak harmadik felekkel való közvetlen nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban.

A házirendnek nincs olyan záradéka, amely ráncolnánk minket, és a szolgáltatás magán titkosítást nyújt Önnek, így az üzleti információknak biztonságosnak kell lenniük.

Támogatás

Acronis-tudásbázis

Az Acronis rendelkezik a Backup 12.5 ismeretes adatbázisával, ahol cikkeket talál az alapvető eljárásokról, útmutatókról, referenciákról, hibaelhárításról és GYIK-okról. A cikkeket kategóriák szerint sorolják, de a keresési funkcióval a releváns tartalom gyorsabb megtalálásához használhatja.

Ha nem találja meg azt, amit keres, akkor vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a felhasználói menü „támogatás” opcióján keresztül.

A támogatás élő elérhetősége magában foglalja a 24 órán keresztül elérhető telefont és a csevegést is, ami egy másik előnye, amelyet a legtöbb érték alapú online biztonsági mentési eszközből nem kapsz. Az IDrive for Business közel áll a 24 órás beszélgetéshez, de nincs 24 órás telefonos támogatás. Csevegési támogatást kezdeményeztünk délután 1: 43-kor, és kevesebb, mint egy perc alatt elkezdtük a csevegést egy támogatási technikával.

Ha nem siet, küldhet e-mail kérést. Ezt cselekedeteinkkel egy időben csináltuk, és körülbelül három órán belül kapott választ. Ez gyors válasz, tekintve, hogy néhány szolgáltatás sokkal hosszabb időt vesz igénybe, és hogy éjszaka küldtük meg.

Végül az Acronis hozzáférést biztosít egy hasznos felhasználói közösséghez, amely gyakran válaszokat kap a közösségi szakértőktől.

Az ítélet

Végül megkapja azt, amit fizet, és nincs olyan termék, amely ezt jobban illusztrálja, mint az Acronis Backup. Ha el tudja nyelni a magas árat, akkor nagyszerű szolgáltatások, erős biztonság, 24 órás támogatás, hatékony felhasználói menedzsment és még sok minden más élvezheti majd a lehetőséget. Ennek ellenére nincs korlátlan biztonsági mentés vagy két tényezős hitelesítés.

Ha nem veszi figyelembe ezeket a hátrányokat, akkor az Acronis Backup lehet a megfelelő szolgáltatás az Ön számára. Ne felejtse el kipróbálni a 30 napos ingyenes próbaverzióját. Mit gondolsz az Acronis Backup-ról? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map