A Carbonite Backup Safe Pro áttekintése – Frissítve 2020

Carbonite Backup Safe Pro áttekintés

A Carbonite Backup Safe Pro egy nagyszerű biztonsági mentési szolgáltató az üzleti életben, bár van néhány figyelmeztetés, amely elkerülheti Önt. A legfontosabb az ára, amely sokkal magasabb, mint a versenytársaké. Nézze meg a teljes áttekintésünket, hogy megtudja, megéri.


üzleti biztonsági mentés

Ha olyan megoldást keres, amely segít az üzleti számítógépek biztonsági mentésében, és fontolgatja a Carbonite Safe Backup Pro alkalmazást, akkor a megfelelő helyen van. A felülvizsgálat során mélyrehatóan megvizsgáljuk azt.

A karbonitnak van egy másik terméke, az úgynevezett „karbonit biztonságos”, és bár a név zavaróan hasonló, a termékek nem azonosak. A Carbonite Safe egy olyan termékverzió, amely korlátlan biztonsági mentést kínál azoknak az otthoni felhasználóknak, akiknek nincs sok számítógépük. Ha itt botlik, és otthoni változatot keres, tekintse meg a karbonit áttekintésünket további információkért.

Másrészt a Carbonite Safe Backup Pro korlátlan számú számítógép, külső meghajtó és NAS-eszköz biztonsági mentését teszi lehetővé. Vannak olyan előfizetési tervek is, amelyek tartalmazzák a Windows Server biztonsági mentését.

Összességében a karbonit sok dolgot rendbe hoz, de sokuknak is rosszul van. A jó része az, hogy nagyon sok különböző platformról biztonsági másolatot készít, és erős verziós politikával, díjnyertes támogatással, szilárd adatvédelmi politikával és jó felhő biztonsági funkciókkal rendelkezik, beleértve a magán titkosítást is..

A rossz rész azonban valószínűleg arra készteti az olvasókat, akik tisztában vannak pénzügyeikkel, másutt. A karbonit ára áremelkedik a versenytársak előtt, és a jó része nem elegendő az ár megfizetésének igazolására. Ha hasonlóan képes megoldást keres, de olyan megoldást keres, amely annyira nem csökkenti a pénztárcáját, olvassa el a legjobb online biztonsági mentésünket a kisvállalkozások számára.

Ráadásul a verziózás nem működik a Mac rendszeren, nincs mobil biztonsági mentés, a letöltési sebesség lassú, és a titkosítási algoritmus nem az iparági szabvány.

Erről hiányos volt, de olvass tovább, ha meg akarod tudni a Carbonite teljesítményének részleteit. Ha azonban úgy gondolja, hogy más megoldásra van szüksége, olvassa el üzleti online biztonsági mentési véleményeinket az alternatívákról. Ellenkező esetben a Carbonite funkcióival kezdjük.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a karbonit biztonsági mentéshez

Jellemzők

A Carbonite Safe Backup Pro a legtöbb olyan funkcióval rendelkezik, amelyet elvárhat egy szilárd online biztonsági mentési megoldástól a vállalkozások számára. Ez magában foglalja a számítógépek, a külső merevlemez-meghajtók és a NAS-eszközök, valamint a fizikai és virtuális szerverek automatikus biztonsági mentését. 

Megtudhatja a NAS-t a mi NAS-darabunkban. Az NAS-t kínáló egyéb nem üzleti szolgáltatásokkal kapcsolatban olvassa el a NAS roundup legjobb online biztonsági mentését.

A Carbonite Safe Backup Pro Core tervvel korlátlan számú számítógépet, külső meghajtót és NAS-eszközt készíthet biztonsági másolatot. A kiszolgálók biztonsági mentéséhez a „Power” vagy az „Ultimate” előfizetési tervet kell használnia, amely magában foglalja a Carbonite Safe Server biztonsági másolatot. Az összes ábrát az alábbiakban részletezzük.

Vegye figyelembe, hogy a külső meghajtókat és a NAS-eszközöket 30 vagy 60 naponként csatlakoztatnia kell, hogy a Carbonite eltávolítsa azokat a biztonsági másolatból.. 

Feltételezzük, hogy a Carbonite Safe Backup Pro felhasználók számára a megadott táblázat alapján 60 napos határidő van. Ha azonban a fájlokat a Carbonite szoftver használatával törli, a Carbonite 72 óra elteltével eltávolítja azokat.

A karbonit Windows és Mac rendszeren működik, de a Linuxon nem. Ha van Linux számítógépe, amely védelmet nyújt, akkor az IDrive for Business fedezte magát, és erről bővebben az IDrive for Business áttekintésben olvashat. Alternatív ötletekkel kapcsolatban olvassa el a legjobb online biztonsági mentés a Linuxról című cikket. 

Biztonságos szerver biztonsági mentés

A Carbonite Safe Server Backup támogatja:

 • Linux szerver
 • Windows Server
 • Microsoft SQL Server
 • Microsoft Exchange Server
 • Microsoft SharePoint Server
 • Oracle Server
 • Hyper-V

A VMWare azonban nem támogatott. A Biztonságos Szerver Biztonsági Mentés magában foglalja a csupasz fémből készült képmentést is, amely lehetővé teszi a számítógép vagy a szerver képének létrehozását. Ezenkívül a Biztonságos Szerver Biztonsági Mentés lehetővé teszi a biztonsági mentést mind a lemezekre, mind a felhőre, ami azt jelenti, hogy megkapja a hibrid biztonsági mentés előnyeit. A hibrid biztonsági mentési telepítési útmutatóban az SMB-k számára megtanulhatja, hogyan kell beállítani. 

Röviden: a hibrid biztonsági mentés azért hasznos, mert újabb szintű védelmet teremt a fájljainak, és felgyorsítja a visszaállításukat, mert gyorsabban helyreállítható egy helyi eszközről, mint a felhőből. Ezenkívül a hibrid biztonsági mentés szükséges a 3-2-1 biztonsági mentési szabály végrehajtásához, és azt javasoljuk, hogy tegye meg.

A karbonit alapvető funkciókat is tartalmaz, amelyeket szeretnénk látni, és amelyeket az online biztonsági mentési szolgáltatások kínálnak. Ez magában foglalja a verziót, de a Mac kliensen nem. 

Karbonit verzió

A verziózás akkor hasznos, mert lehetővé teszi a nem kívánt fájlváltozások és a fájl sérülések visszavonását. Ez egy olyan eszköz is, amely elősegíti a ransomware leküzdését, amely a vállalkozások számára egyre gyakrabban jelentkezik.

A karbonit verziószabályozási iránya kissé bonyolult, de mindig megőrzi a fájljainak legalább három példányát. Ráadásul egy fájl változatot tart az előző hét nap mindegyikéből, egyet az előző három hét mindegyikéhez és egy az előző két hónaphoz.

A karbonit a törölt fájlokat is megőrzi, de csak 60 napig, ami kissé kiábrándító, mivel vannak olyan szolgáltatások, amelyek hosszabb ideig vagy határozatlan ideig megőrzik őket. Az egyik ilyen szolgáltatás az Acronis Backup, és erről bővebben az Acronis Backup ismertetőnkben olvashat.

Ha nem akarja visszaállítani a fájlokat az interneten keresztül, és valószínűleg sokáig vár, akkor a Carbonite Courier Recovery szolgáltatással veheti át az adatait Önnek. A Safe Backup Pro felhasználók is hozzáférhetnek annak gyorsított verziójához. 

További kulcsfontosságú funkciók közé tartozik a magán titkosítás, a folyamatos biztonsági mentés, a biztonsági mentés ütemezése és a blokk szintű fájlmásolás a feltöltések gyorsítása érdekében. Ugyanakkor nem lehet biztonsági másolatot készíteni az adatokról a mobiltelefonról. Ha ezt újra szeretné, olvassa el az IDrive for Business webhelyet vagy a legjobb online biztonsági mentést a mobil roundup-ra. Az üzleti mentésről további információt az üzleti biztonsági mentési könyvtárban talál.

A Carbonite Safe Backup Pro áttekintése

Carbonite Backup Safe Pro logówww.carbonite.com

Havonta 2400 dollártól kezdődik, 250 GBA összes csomag esetén

biztonsági mentés

Biztonsági mentés ütemező

Folyamatos biztonsági mentés

Növekményes biztonsági mentés

Kép alapú biztonsági mentés

Külső meghajtó biztonsági mentése

NAS biztonsági másolat

Szerver biztonsági mentés

Hibrid biztonsági mentés

Mobil eszköz biztonsági mentése

Korlátlan biztonsági mentés

Korlátlan eszköz

Sebességfojtó

Blokk szintű fájlmásolás

Többszálú mentés

visszaállítás

Futárszolgálat

Böngésző-hozzáférés

Mobilalkalmazás-hozzáférés

Versioning

Törölve a fájlmegőrzés

Bare-Metal Restore

Felhasználói menedzsment

Állítsa be a felhasználói szerepeket

Állítsa be az üzleti biztonsági mentési szabályokat

Testreszabható jelentések

Nyissa meg a felhasználói biztonsági mentést

Figyelje a csatlakoztatott eszközöket

Biztonság

Privát titkosítás

Nyugalmi titkosítás

Tranzitközi titkosítás

Titkosítási protokoll
Blowfish 128 bites

Két tényezős hitelesítés

Edzett adatközpontok

Proxyszerver beállításai

HIPPA-kompatibilis

Támogatás

24/7 támogatás

Élő chat támogatás

Telefonos támogatás

E-mail támogatás

Felhasználói fórum

Tudásbázis

Egyéb

Fájlmegosztás

Eszköz szinkronizálása

Ingyenes próbaverzió
30

Árazás

A Carbonite Safe-től eltérően a Carbonite Safe Backup Pro nem kínál korlátlan biztonsági mentési tervet. Ehelyett a tervtől függően biztonsági másolatot kap, amelyet 100 GB-val kibővíthet 99 dollárért évente, akár 10 TB-ig..

Mindhárom terv felhasználható korlátlan számítógépek, külső meghajtók és NAS-eszközök biztonsági mentésére. Ráadásul az összes terv gyorsított futár-helyreállítási szolgáltatással, automatikus video mentéssel és HIPAA-megfeleléssel rendelkezik.

Az alapterv nem engedi meg biztonsági mentési szervereknek, de a másik két terv megteszi. Az energiaterv segítségével egyetlen virtuális vagy fizikai kiszolgálóról biztonsági másolatot készíthet, míg az Ultimate terv ezt korlátlan kiszolgálókra is kiterjesztheti. Itt összehasonlíthatja a terveket.

Minden terv megköveteli, hogy egy évre előre fizesse meg. Két százalék kedvezményt kaphat, ha két éves feliratkozást kap, vagy 10 százalék kedvezményt, ha három éves feliratkozást jelent. Függetlenül attól, hogy mit választ, továbbra is izgalmas összeget fizet. Ezért ki kell használnia a Carbonite ingyenes 30 napos próbaverzióját, hogy megtudja, vajon mit ér-e el a dollár,.

Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy a karbonit drágább, mint a versenytársai. Az IDrive például évi 74,62 dollárt számít fel 250 GB-os korlátlan számú számítógéppel, és magában foglalja a szerver biztonsági mentését. Ez több mint 200 dollárral kevesebb évente, mint a karbonit. 2TB karbonit beszerzése több mint 2000 dollárba kerül, de az IDrive segítségével 2,5 TB kap 599,62 USD-t..

A CrashPlan kisvállalkozások számára és a Backblaze for Business szintén költséghatékony alternatívák. A CrashPlan korlátlan biztonsági másolatot nyújt egyetlen számítógép számára havonta 10 dollárért, míg a Backblaze ugyanezt teszi 6 dollárért. Tudjon meg többet róluk a CrashPlans for Small Business és a Backblaze for Business áttekintésekben. Összességében: ha kevesebbet szeretne fizetni, és többet szeretne megszerezni, a karbonit nem a legjobb megoldás.

Egyszerű használat

A legtöbb más online biztonsági mentési megoldáshoz hasonlóan, amelyek sikerült a többi fölé emelkedni, a Carbonite általánosságban csiszolt élményt nyújt, amely nem okozhat problémákat a biztonsági mentés beállításakor..

Miután létrehozott egy fiókot a Carbonite segítségével, az első lépés az ügyfél letöltése a webhelyről, és telepítése a számítógépre vagy a kiszolgálóra, amelynek merevlemezére biztonsági másolatot készíteni szeretne.. 

A telepítés csak néhány percet vesz igénybe, és nem kell többé bűnöznie a karbonitszal, ha nem kell. Ennek oka az, hogy a Carbonite automatikusan kiválasztja a fájlokat a mentéshez a típus alapján.

karbonitba-safe-desktop-kliens

A Carbonite Safe Backup Pro ugyanazt az asztali klienst használja, mint a Carbonite Safe, ami néhány problémát vethet fel az üzleti felhasználók számára. Az üzleti változat nem biztosít korlátlan biztonsági mentési helyet, így az automatikus kiválasztásnak köszönhetően gyorsan elfogyhat.

Ennek elkerülése érdekében a telepítés befejezése előtt ki kell kapcsolnia az automatikus mentést a „speciális beállításokból”.

Az asztali alkalmazás egyszerű, és egy pillanat alatt megjeleníti az összes szükséges információt. Az alapértelmezett nézet a biztonsági mentés állapotát mutatja, és linkeket tartalmaz, amelyek megnyitják a beállításokat, elérik a visszaállítást és megindítják a visszaállítási folyamatot.

karbonitba-safe-web-kliens

Ha úgy dönt, hogy mindent visszaállít, akkor az asztali kliens végigvezeti a folyamaton. Ellenkező esetben a web kliens elindul, ha úgy dönt, hogy fájlokat választ vissza a visszaállításhoz, vagy hozzáfér hozzájuk. A biztonsági mentés és helyreállítás folyamatáról a következő szakaszban bővebben beszélünk.

karbonitba-safe-backup-politika

A webes ügyfél egyszerű, áttekinthető, és a képernyő alján megjeleníti az összes védett számítógépet, szervert és felhasználót a könnyebb áttekintés érdekében. Innentől kezelheti a biztonsági mentési irányelveket, például megkövetelheti a felhasználóktól, hogy készítsen biztonsági másolatot felhasználói mappájukról.

karbonitba-safe-invite-felhasználók

Vannak lehetőségek arra is, hogy felhívják a felhasználókat és más rendszergazdákat, hogy készítsen biztonsági másolatot számítógépükre, hogy segítsenek Önnek. Ezenkívül egyetlen művelettel számos számítógépen telepítheti a karbonitot.

Ezenkívül kizárhatja bizonyos fájltípusok biztonsági másolatát, ami megkönnyíti a korlátozott biztonsági mentési hely kezelését, ügyelve arra, hogy az ne legyen kitöltve olyan dolgokkal, amelyek nem törődnek vele..

karbonitba-safe-mobile-kliens

A Carbonite rendelkezik Android és iOS alkalmazásokkal is, amelyek lehetővé teszik a számítógépről biztonsági másolatot készített fájlok elérését. Fájlokat menthet offline elérés céljából, de az alkalmazás nem nyújt sok lehetőséget. Ez miatt a riválisához, az IDrive-hez képest elégtelennek bizonyul, amelynek az alkalmazás lehetővé teszi az okostelefon-adatok, például a média, az alkalmazás adatainak, a szövegek, a kapcsolatok és a naptári adatok biztonsági mentését..

Összességében a karbonit könnyen használható, de nem olyan egyszerű, mint a CrashPlan for Small Business vagy a Backblaze for Business, amelyek nem korlátozzák a tárhelyet.

Fájl biztonsági mentése & Felújítás

Mint már említettük, a biztonsági mentés az ügyfél telepítése után automatikusan elindul. Nem kell időt töltenie a fájlok és mappák kiválasztására a mentés céljából. 

Ennek oka az, hogy a Carbonite automatikusan megvizsgálja a merevlemezt, és a fájltípus alapján kiválasztja a fájlokat a biztonsági mentéshez. Az előre kiválasztott fájltípusok közé tartoznak a dokumentumok, fényképek, zene, zip fájlok, pénzügyi adat fájlok és videók. Vegye figyelembe, hogy a 4 GB-nál nagyobb fájlokat, valamint a rendszer-, alkalmazás- és ideiglenes fájlokat nem választja ki automatikusan.

A biztonsági mentés alapértelmezés szerint folyamatos. Ez azt jelenti, hogy az új fájlok létrehozásakor vagy a meglévő fájlok módosításakor a Carbonite szinte valós időben feltölti őket a felhőbe. Ha úgy gondolja, hogy a rendszer erőforrásainak túl sokba kerül, akkor kikapcsolhatja és visszatérhet a napi egyszeri biztonsági mentésekhez, ha úgy tetszik. Azt is utasíthatja a karbonitra, hogy ne futtasson biztonsági másolatot bizonyos órákban.

Más szolgáltatások – például az Acronis Backup – ügyfelei gazdagabb ütemezési lehetőségeket kínálnak. Ezek magukban foglalják a napi, heti és havi biztonsági másolatot, valamint a beállítandó különleges feltételeket.

Carbonite-safe-restore-választani

A visszaállítás elindításához kattintson az „asztali kliens„ Visszaveszem a fájljaim ”gombra. Ezután kiválaszthat bizonyos fájlokat az összes visszaállításához vagy visszaállításához. Ha úgy dönt, hogy mindent visszaállít, a Carbonite végigvezeti Önt az egyszerű visszaállítási folyamaton. Végül dönthet úgy, hogy visszaállítja a fájlokat az eredeti vagy az új helyre.

Ha úgy dönt, hogy visszaállít bizonyos fájlokat, akkor megnyílik a webes ügyfél, és kiválaszthatja a fájlokat a visszaállításhoz. Ez azt mondta, hogy többször is a web kliens megmutatta, hogy a biztonsági másolatú fájlok listája üres. Általában azonban nem volt sok kérdésünk, de jó kiegészítés lenne a fájlok visszaállítása az asztali kliensről. 

A biztonsági mentési és visszaállítási folyamatokon keresztül mentünk egy Windows gépen, tehát attól függően, hogy biztonsági másolatot készítünk egy Mac-ről vagy szerverről, a biztonsági mentés és visszaállítás kissé eltérően működhet.

Karbonit futárszolgálat

Ha nem akar sokáig várni – és a biztonsági másolat méretétől függően előfordulhat, hogy a Carbonite Courier Recovery szolgáltatásával fájljait eljuttatja neked. Ehhez a Carbonite szakértőjével együtt fogja kiválasztani a visszaállítani kívánt fájlokat. Ezután ezeket a fájlokat betölti egy DVD-re vagy egy külső meghajtóra, és elküldi neked.

A szolgáltatás előnye, hogy a futárszolgálat valószínűleg sokkal gyorsabb, mint az internetes helyreállítás. Ennek ellenére 175,99 dollárnál a szolgáltatás sokkal drágább, mint a verseny által kínált hasonló szolgáltatások, és csak az Egyesült Államokban működő ügyfelek számára elérhető.. 

Azt is vissza kell küldenie az eszközt, különben számlázást kell fizetnie: 130 USD azoknál az eszközöknél, amelyek kevesebb helyet foglalnak el, vagy 300 USD, ha ennél több. Ráadásul 10 USD kerül felszámolásra minden olyan vezetékért, amelyet nem ad vissza.

Azok a felhasználók, akik úgy döntöttek, hogy saját maguk kezeli a magánkulcsot, nem használhatják a futár-helyreállítási szolgáltatást, ha nem töltsék fel a privát kulcsot. Ez várható, mert a Carbonite nélküle nem tudja visszaállítani a fájlokat dekódolt formában. 

Sebesség

Nem számít, melyik biztonsági mentési szolgáltatást választja, az első biztonsági másolat készítése sok időt vesz igénybe. Ez napokba, hetekbe vagy annál tovább terjedhet, attól függően, hogy mennyi adatot szeretne megvédeni.

A Carbonite fájlátviteli képességeit az 1 GB-os zip tesztmappánk segítségével biztonsági mentési és visszaállítási tesztekkel teszteltük. Az oroszországi Moszkvából származó teszteinket egy 38,04 Mbps feltöltési sebességű és 15,87Mbps letöltési sebességű WiFi hálózaton futtattuk. Íme eredmények:

Első kísérletMásodik kísérlet átlag
Feltöltési idő:00:16:3300:12:2200:14:28
Letöltési idő:01:02:9800:58:4601:01:12

Elméletileg sebességünkkel – és semmiféle fej nélkül – elvárhatjuk, hogy körülbelül négy perc és 10 másodperc alatt készítsünk biztonsági másolatot egy 1 GB-os mappáról, és körülbelül 10 perc és egy másodperc alatt visszaállítsuk. Az eredmények, amint az a táblázatból látható, nem olyan közel állnak, amit elvárnánk.

A tisztesség kedvéért a titkosítás és a biztonsági mentés során futtatott egyéb folyamatok lelassítják a folyamatot. Ezt szem előtt tartva, ez a biztonsági mentés rendkívül gyors, de a visszaállítási folyamat esetében nem mondhatjuk ugyanezt. Sokkal hosszabb időre volt szükség a visszaállításra, mint amire számíthatnánk, és ez nem történik a titkosítást lelassító folyamatok nélkül.

Nincs mód arra, hogy a többszálú biztonsági mentést engedélyezzük a feltöltések átvitelének növelésére, de a Carbonite egy blokk szintű fájlmásoló algoritmust használ, amely felgyorsítja a feltöltést az eredeti után, csak a fájlok megváltozott részeinek átvitelével..

Biztonság

A karbonit tisztességes munkát végez a felhőbiztonság érdekében, 128 bites Blowfish titkosítással. Nem az AES, amely az iparág alapértelmezett titkosítása, de mégis képes. A 64 bites verzió nem biztonságos, de a Carbonite által használt 128 bites verziót nem tudtuk feltörni, amennyire tudjuk. 

A fentiek szerint Bruce Schneier, a Blowfish alkotója javasolta, hogy válasszák át a Twofish utód algoritmusát. Ennek fényében inkább azt szeretnénk, ha a karbonit 256 bites AES-t használ.

A pihenés nélküli titkosításon kívül a Carbonite a TLS-t (további információ az SSL vs. TLS összehasonlításban) használja a Carbonite kiszolgálóira szállított fájlok védelme érdekében. Ezeket a kiszolgálókat olyan keményített adatkezelő eszközökben tárolják, amelyek ellenállnak a virtuális támadásoknak, a természeti katasztrófáknak és a fizikai behatásoknak.

Védelmi intézkedéseik között szerepelnek CCTV kamerák, 24 órás biztonsági őrök, biometrikus hozzáférés és biztonsági kártyák. Ráadásul a fájlokat a RAID-6 szerverek éghajlati irányítású környezetében tartják szünetmentes tápegységgel és helyszíni generátorokkal.

Ha fokozni szeretné biztonságát és magánéletét, akkor a Carbonite telepítése során választhat a magán titkosításról is, amelyet néha nulla tudásnak is hívnak (erről többet tudhat meg a felhő cikkben, amely nulla tudás). 

Alapértelmezés szerint a Carbonite tartja az Ön titkosítási kulcsát. Ilyen módon, ha elfelejti a jelszavát, kérheti a visszaállítást. A karbonit egy privát kulcsot biztonságos adatközpontban menti el, de ez nem olyan privát, mint amikor kezeli. 

Ez azt jelenti, hogy a Carbonite potenciálisan visszafejtheti és átadhatja a fájljait a bűnüldöző szerveknek, például az NSA hírhedt PRISM programjának (figyelembe kell venni, hogy a társaságot nem kötötték össze az NSA-vel).

karbonitba-safe-ENC-kulcs

Ha azonban kezeli a kulcsot, akkor a fenti forgatókönyv nem lesz lehetséges, mert csak Ön tudja visszafejteni adatait. Ennek megfelelően a Carbonite nem fogja tudni alaphelyzetbe állítani a jelszavát, ha elfelejti. Használhatja az egyik legjobb jelszókezelőt kisvállalkozások számára, hogy elkerülje a jelszó elfelejtését.

A Carbonite támogatja a két tényezővel történő hitelesítést is, amelyet a fiókját használó társult partnerek számára megbízhat. A kéttényezős hitelesítés segíti vállalkozása védelmét azáltal, hogy a jelszó sikertelensége nem teszi lehetővé a rosszindulatú személyek számára, hogy ellopják a felhasználók hitelesítő adatait.. 

A kéttényezős hitelesítés úgy működik, hogy a szokásos hitelesítő adatok mellett egyedi biztonsági kódot igényel, ha ismeretlen számítógépről jelentkezik be. Ennek ellenére először létre kell hoznia egy erős jelszót.

Magánélet

A Carbonite adatvédelmi politikája könnyen olvasható, és egyértelműen meghatározza, hogy milyen típusú adatokat gyűjt, ide tartozik a felhasználók által szolgáltatott adatok, például az Ön neve, címe, telefonszáma, e-mail, hitelkártya és egyéb információk, amelyek a Carbonite termék regisztrálásához és vásárlásához szükségesek..

Ezen felül a Carbonite tárolja az Ön fájlneveit, méretét és kiterjesztését, valamint a metaadatokat. A metaadatok tartalmazzák az eszköz típusát, a böngésző típusát, az IP-címet, az internetszolgáltatót, az utaló vagy kilépő oldalakat, az operációs rendszert, valamint a dátum- és időbélyegzőket.

A karbonit az Ön összegyűjtött adatait különféle célokra dolgozza fel, például marketing anyagok elküldésekor (a felhasználó vagy az ügyfél hozzájárulásával), a biztonsági mentés megkönnyítésével, az adatok helyreállításával, a műszaki támogatás biztosításával, az archiválással és a törvények betartásával..

A szolgáltatás szerint nem értékesít személyes információkat marketingszakembereknek vagy más gyártóknak, és nem fér hozzá az ügyfelek által tárolt adatokhoz. Ennek megfelelően a Carbonite néha megosztja ezeket az információkat harmadik felekkel. 

Ide tartoznak azok a szolgáltatások, amelyek segítik a Carbonite termékeinek biztosítását, az üzleti partnerekkel, a hirdetési hálózatokkal, az elemző szolgáltatókkal, valamint a fizetési és kézbesítési szolgáltatásokkal együtt..

Vegye figyelembe, hogy „a Carbonite felelős az általa kapott személyes adatok feldolgozásáért, és azt követően továbbítja egy harmadik fél számára, aki a nevében megbízottként jár el.” Ez a kikötés mind az EU-USA része. Privacy Shield és a svájci Egyesült Államok. Adatvédelmi pajzs keretek. A karbonit mindkettőhöz tapad.

Ez hasznos, ha figyelembe vesszük a Carbonite állítását: “Ennek eredményeként az általunk összegyűjtött adatokat, beleértve a személyes adatokat, a Carbonite leányvállalatai és leányvállalatai továbbíthatják vagy hozzáférhetnek a világ más országaiban, függetlenül attól, hogy ügyfél vagy felhasználó lakóhelye van-e.”

Előfordulhat, hogy ezen országok közül néhány nem rendelkezik olyan szintű adatvédelemmel, amelyet az Ön országának törvényei garantálnak. Ebben az esetben a karbonit megígéri, hogy megfelelő szintű védelmet fog nyújtani az említett adatvédelmi pajzsokkal összhangban.

Karbonit adatmegosztás

Ezenkívül az alkalmazandó adatvédelmi törvények alapján az ügyfelek és a felhasználók a következő jogokkal rendelkeznek a Carbonite által kezelt személyes adatokkal kapcsolatban:

 • A Carbonite birtokában lévő személyes adatokhoz való hozzáférés joga
 • Hiányos, helytelen, szükségtelen vagy elavult személyes adatok helyesbítését kérheti
 • Hiányos, helytelen, szükségtelen vagy elavult személyes adatok törlését kérheti ésszerű időn belül
 • Jog a személyes adatok feldolgozásának korlátozására bizonyos okok miatt
 • Jog a személyes adatok másolatának megszerzésére a Carbonite-tól strukturált, biztonságos, általánosan használt és géppel olvasható formátumban
 • A személyes adatok bármikor történő feldolgozására vonatkozó hozzájárulás visszavonásának joga, ha ezeket az adatokat kizárólag hozzájárulás és más jogi alap alapján dolgozzák fel
 • A Carbonite személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kapcsolatfelvétel joga

A karbonit megfelel az általános adatvédelmi rendeletnek, vagy röviden a GDPR-nek is, amely az EU törvénye, amely az EU polgárainak online adatvédelmét szabályozza. Tudjon meg többet erről a GDPR útmutatóban.

Összességében a Carbonite adatvédelmi politikája egyértelmű, és nem tartalmaz olyan záradékokat, amelyek riasztást idéznek elő, mint egyes felhőszolgáltatások.

Támogatás

karbonitba-safe-támogatás

Ha problémát tapasztal, az első feladat az, hogy elérje a Carbonite tudásbázisát. Ebben egy külön fejezetet talál a Carbonite Safe Backup Pro számára. Innentől választhat egy részt a Windows, Mac vagy a szerver biztonsági mentéséhez. Ha nem találja meg azt, amit keres, akkor a keresősáv segítségével gyorsan megtalálhatja a vonatkozó cikkeket. 

Ennek ellenére kereséseink rendszeresen visszatértek független cikkekhez. Maguk a cikkek azonban általában jól megírtak és könnyen követhetők.

Ha a tudásbázis nem segít, akkor mindig kapcsolatba léphet a Carbonite támogatási csoportjával, amely munkájáért 64 díjat nyert. Plusz, a Carbonite azt állítja, hogy üzleti és eszkalációs ügynökei mind rendelkeznek a Microsoft Technology Associate tanúsítvánnyal, ami jó érzés. 

Telefonon, chat-en és e-mailben veheti fel a kapcsolatot a támogatási csoporttal. A telefonos és csevegési támogatás heti hét napon elérhető, de csak reggel 9-től este 8-ig. EST hétköznapokon és délután 9:00 és 17:30 között. EST hétvégén. 

Az e-mail támogatás 24 órán keresztül elérhető, és ahogy a Carbonite állítja, átlagos válaszideje 24 óra. Néhány e-mailt küldtünk a hét folyamán, és körülbelül egy nap múlva kaptunk válaszokat. Ez a legtöbb szolgáltatáshoz képest lassú, amely általában kevesebb, mint hat órát vesz igénybe a válaszolástól.

A karbonit támogatása jó, de az IDrive 24/7 élő chat-támogatást kínál az azonnali problémamegoldáshoz, és ez jobb.

Az ítélet

A karbonitnak sok oldala van, beleértve a privát titkosítást, az erős támogatást és az erőteljes verziót, valamint a korlátlan számítógépes, NAS és szerver biztonsági mentést. Árképzési tervei azonban nem versenyezhetnek más, azonos szolgáltatást nyújtó szolgáltatásokkal. Ez vonatkozik mind az előfizetési költségekre, mind a futárszolgálat árára. Ha kevesebbel szeretne többet szerezni, akkor jobbat is megtehet.

Emellett a Carbonite nagyon lassú letöltési sebességgel rendelkezik, verziója nem működik Mac-en, és nem használja az AES-t fájlok titkosításához nyugalmi állapotban. Plusz, hogy a mobilalkalmazása csak lehetővé teszi a biztonsági mentési fájlok elérését, és nem valójában biztonsági másolatot készít a mobil adatokról.

Mit gondolsz a Carbonite Safe Backup Pro-ról? Magas ára visszatartó ereje, vagy úgy érzi, hogy a karbonit megéri? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map