SpiderOak ONE pregled – Ažurirano 2020

SpiderOak JEDNA recenzija

SpiderOak ONE je super siguran internetski pružatelj sigurnosnih kopija s mnoštvom značajki uobičajenih za pohranu u oblaku, uključujući sinkronizaciju datoteka i dijeljenje. Međutim, cijene su malo visoke, a postoje i neke karakteristike koje nedostaju, kao što možete pročitati u našoj cjelovitoj SpiderOak recenziji.


SliderGallery1

SliderGallery2

SliderGallery3

SliderGallery4

SliderGallery5

SliderGallery6

prijašnji

Sljedeći

SpiderOak ONE je rezervno rješenje usredotočeno posebno na sigurnost i privatnost, a sadrži sjajnu enkripciju, nultu znanje i jasnu izjavu o privatnosti koja uključuje nekoliko nejasnih izjava i upozorenja. 

Također sadrži neke neobične značajke, poput sinkronizacije datoteka i dijeljenja. U skladu s tim, nedostaju i neke stvari, pa nastavite čitati ovaj SpiderOak pregled da biste saznali sve njegove prednosti i nedostatke.

Među nedostajućim značajkama su mobilne sigurnosne kopije i hibridne sigurnosne kopije temeljene na slikama, kao i multi-navojem i usluga kurirske obnove. Cijene bi također mogle biti puno bolje, jer je SpiderOak relativno skup u usporedbi s drugim uslugama, poput Backblaze-a. 

U skladu s tim, mogućnost sinkronizacije i dijeljenja datoteka na uređajima i s drugim ljudima velika je uključenost koja se češće nalazi kod softvera za pohranu u oblaku. 

Ako vam sve ovo zvuči zanimljivo, nastavite čitati da biste dobili potpuni pregled usluge SpiderOak i budite sigurni da pogledate naš popis najboljih internetskih sigurnosnih kopija. Dolazi i s 21-dnevnim suđenjem, tako da nema rizika ako želite isprobati sami.

prednosti & nedostaci

Alternativa za SpiderOak ONE

Značajke

Unatoč nedostatku nekih značajki, poput kloniranja tvrdog diska i usluge oporavka putem kurira, SpiderOak ONE i dalje je usluga bogata značajkama. Imate velik stupanj kontrole nad procesom izrade sigurnosnih kopija, kako u pogledu zakazivanja i prigušivanja, tako i mogućnosti sinkroniziranja datoteka na uređajima i dijeljenja s drugim ljudima.

Kada je u pitanju samo sigurnosno kopiranje na mreži, SpiderOak ONE podržava sigurnosnu kopiju vanjskog diska, što znači da možete sigurnosno kopirati vanjski tvrdi disk ili druge prijenosne uređaje, a SpiderOak neće premještati te datoteke u kategoriju izbrisanih stavki, uprkos tome što nisu prisutne.

SpiderOak sučelje naredbenog retka

Tu je i kontrola naredbenog retka nad procesom izrade sigurnosnih kopija, omogućava naprednim korisnicima da u potpunosti zaobiđu korisničko sučelje i izvrše izravne naredbe poput pokretanja sigurnosnih kopija, promjene rasporeda i pronalaženja podataka o svom prostoru za pohranu. Naredbeni redak dostupan je na sve tri platforme radne površine, uključujući macOS i Linux.

Možete postaviti sigurnosnu kopiju da bude kontinuirana – što je zadana postavka – ili zakazana, a možete ograničiti propusni opseg na određeni broj bajtova u sekundi, što je sjajno ako se brinete zbog toga što će vam previše progutati vezu.

Spideroak-Backup-Raspored-Opcije

Izrada sigurnosnih kopija vrši se algoritmom za prijenos na razini bloka, što znači da ako se datoteka promijeni na vašem pogonu, program ne troši resurse kako bi ponovno učitao cijelu stvar. Umjesto toga, utvrdi koji se dio promijenio i učita to.

Kao što je spomenuto, ne možete klonirati vaš tvrdi disk, pa ako je ovo značajka koju tražite, bolje je razmotriti uslugu poput IDrive, koja uključuje ovu funkcionalnost. Također nedostaje usluga kurirske obnove – što znači isporuku fizičkog pogona koji sadrži vaše podatke, a to je nešto što dobivate uz Backblaze.

Ne postoji ni podrška za hibridne sigurnosne kopije – što znači kombinacija lokalne i oblačne sigurnosne kopije – što može biti korisno jer pruža način brzog lokalnog osiguranja podataka, a istovremeno pohranjivanje dijelova u oblak. Ako je ovo potrebna značajka, razmislite o provjeri CrashPlana.

SpiderOak Podijelite sobe

SpiderOak ONE dolazi s izvrsnom funkcionalnošću dijeljenja datoteka jer možete stvoriti više “zajedničkih soba” u koje možete pozvati druge, dajući im pristup određenim datotekama. Međutim, imajte na umu da, za razliku od redovitih sigurnosnih kopija podataka, sve što se postavi u zajedničku sobu nije zaštićeno šifriranjem.

Spideroak-Dijeli Sobe

Omogućen vam je link za preuzimanje za svaku zajedničku sobu koju stvorite, a svaka soba može sadržavati jednu ili više mapa iz sigurnosnih kopija podataka. Međutim, to ne znači da ćete moći dijeliti samo mape za koje ste već izradili sigurnosnu kopiju sa SpiderOak.

Konačno, SpiderOak ONE također podržava povezivanje putem HTTP proxy poslužitelja, što je dobar izbor ako je ovo funkcionalnost koja vam je potrebna.

Spideroak-HTTPProxy

Verzija SpiderOak-a

Jedna od najvećih prednosti SpiderOak ONE-a kada su u pitanju značajke, je izvrsna verzija verzije datoteka. Kad se datoteka promijeni ili ukloni, SpiderOak čuva trajni zapis datoteke, omogućujući vam vraćanje prošlih verzija u bilo kojem trenutku. Iako ne možete automatski ograničiti broj prošlih verzija, prethodne verzije možete ručno izbrisati premještanjem u kantu za smeće.

Spideroak = verzija

SpiderOak One Sync

Iako je funkcionalnost sinkronizacije zanimljiv dodatak dobavljaču sigurnosne kopije u oblaku, ona postaje malo kraća kada se podudaraju u SpiderOak vs Tresorit ili u usporedbi s drugim rješenjima za pohranu oblaka. 

Nažalost, možete sinkronizirati samo datoteke i mape koje su uključene u vaš redoviti postupak izrade sigurnosnih kopija, što je malo ograničenje. Nadalje, nakon što postavite mapu košnica, ne postoji način da promijenite njezinu lokaciju, što bismo željeli vidjeti sa ove vrste značajki.

Spideroak-košnica-mape

Ako je usluga sinkronizacije nešto što tražite, ali vam ne trebaju temeljne sigurnosne kopije funkcije SpiderOak ONE, onda su pCloud i Dropbox dobre opcije, a možete provjeriti i besplatnu probnu inačicu Dropboxa da vidite je li za vas. Možete se uputiti i do našeg alata za usporedbu oblaka da biste usporedili sve dostupne usluge pohrane u oblaku.

Pregled značajki SpiderOak ONE

SpiderOak ONE Logowww.spideroak.com

Započinje od 575 USD mjesečno za 150 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba
21

cijena

SpiderOak ONE je na skupoj strani, s tim da su različiti planovi prilično skuplji zbog onoga što dobivate u usporedbi s konkurentima poput Backblaze-a, koji nudi neograničenu sigurnosnu kopiju za nižu cijenu od najosnovnijeg plana SpiderOaka. Dobivate ono što plaćate u smislu sigurnosti, iako, uspoređujući SpiderOak i Backblaze, bivši pobjeđuje.

Srećom, SpiderOak ONE nudi 21-dnevnu besplatnu probnu inačicu kapaciteta 250 GB, što vam omogućuje temeljito testiranje usluge prije trošenja novca.

Ako samo želite sigurnosno kopirati nekoliko mapa ili vrsta datoteka za koje nije potrebno puno prostora, poput tekstualnih dokumenata, osnovni plan od 150 GB za 6 USD mjesečno vjerojatno će biti više nego dovoljan. 

Iako ne postoji plan koji nudi neograničenu izradu sigurnosnih kopija, planovi za 2 TB i 5 TB (koji se cijene 14 USD mjesečno i 29 USD mjesečno) toliko su veliki da je malo vjerojatno da će vam ikada ostati bez prostora, osim ako vam se dogodi da nemate puno uređaja koje želite izraditi sigurnosnu kopiju.

Bez obzira koji rezervni plan odabrali, dobivate neograničen broj uređaja i pristup svim značajkama, uključujući dijeljenje datoteka i sustav za sinkronizaciju košnica SpiderOak.. 

Jednostavnost korištenja

Iako sam po sebi nije strašno, SpiderOak definitivno ostavlja pomalo poželjno u pogledu korisnosti. S datumskim izgledom i osjećajem, a ponekad i zbunjujućim izgledom, SpiderOak bi imao koristi od redizajna svog desktop klijenta ili u najmanju ruku temeljnog vodiča kako bi bio manje zbunjujući za nove korisnike..

Desktop klijent SpiderOak ONE radi na Windows, Mac i Linuxu, a ima i mobilne aplikacije dostupne i za iOS i Android. Zapravo, SpiderOak ONE je na vrhu naše liste najboljih sigurnosnih kopija na mreži za Linux. 

Iako vam mobilne aplikacije ne dopuštaju sigurnosno kopiranje pametnog telefona ili tableta, možete pristupiti datotekama u pokretu i upravljati sigurnosnim kopijama unutar tih aplikacija.

Iako internetske sigurnosne kopije nisu poznate po lijepom dizajnu, SpiderOakovo sučelje osjeća se prilično datumsko. Za nove korisnike može biti teško razumjeti što točno ide tamo, što dovodi do pomalo zbunjujućeg korisničkog iskustva. Klijent je podijeljen u pet glavnih kartica: “nadzorna ploča”, “sigurnosna kopija”, “upravljanje”, “sinkroniziraj” i “dijeli”.

Spideroak-ploča-Tab

Na kartici “nadzorna ploča” prikazan je pregled sigurnosnih kopija, aktivnosti sinkronizacije i dijeljenja, kao i popis svih vaših uređaja. Također možete pauzirati prijenose i očistiti red ako trebate zaustaviti postupak sigurnosne kopije ili ga u potpunosti otkazati nakon što je započeo..

Spideroak-backup-Tab2

Sljedeća kartica, označena kao “sigurnosna kopija”, postavlja sam postupak izrade sigurnosne kopije i birate datoteke i mape koje želite prenijeti. Ovdje možete vidjeti strukturu stabla cijelog svog uređaja, a tu je i zgodan gumb za skrivanje sistemskih datoteka, što je lijepo jer ove vrste datoteka mogu rezultirati puno nereda, što otežava pronalaženje onoga što tražite.

Spideroak-Upravljanje-Tab

Na kartici “Upravljanje” dat će vam pregled svih datoteka koje ste već izradili sigurnosno kopirane, kao i tipke za preuzimanje datoteka na trenutni uređaj i uklanjanje s poslužitelja. Također možete odabrati sakriti ili prikazati cijele staze datoteka za lakši pregled odakle su točno datoteke došle na originalnom uređaju.

Spideroak-SyncTab

Na kartici “sinkronizacija” možete upravljati mapom SpiderOak košnica koja je odgovorna za značajku sinkronizacije. Kao što je spomenuto ranije, to je nešto što ne vidite prečesto sa sigurnosnim kopijama u oblaku.

Spideroak-Dijeli-Tab

Konačno, kartica “dijeljenje” omogućava vam pristup prostorijama za zajedničko korištenje, gdje možete smjestiti datoteke ili mape koje želite lako dijeliti s drugim ljudima. Ovaj je prostor zaštićen lozinkom koju ćete morati dati svima s kojima želite podijeliti.

SpiderOak Mobile Apps i web klijent

Iako SpiderOak ONE ima dostupne mobilne aplikacije, njihova je funkcionalnost nešto ograničena. Ne možete sigurnosno kopirati svoj mobilni uređaj, ali možete pristupiti sigurnosnim kopijama podataka s radne površine i preuzeti sve što stavite u mapu košnice.

Spideroak-ios-app

Web klijent funkcionira na sličan način kao i mobilne aplikacije, omogućujući vam samo upravljanje uređajima i podacima, te preuzimanje sigurnosnog kopiranja sadržaja. 

Klijenta je jednostavan za korištenje, ali kao i desktop aplikacija, osjeća se pomalo zastarjelom, kao da se ne ulaže mnogo napora u dizajn sučelja i korisničko iskustvo. To je reklo, ono što treba učiniti, pa se ne možemo previše žaliti.

Spideroak-WebClient

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Izrada sigurnosnih kopija i vraćanje datoteka glavna je svrha SpiderOak ONE, i to dobro, usprkos nekim nedostajućim značajkama poput sigurnosnih kopija na temelju slika i mobilnih uređaja. Puno je opcija kako želite izraditi sigurnosnu kopiju, a nakon što ste se navikli na izgled, lako je upravljati svojim prijenosima.

Da biste postavili rezervni plan sa SpiderOak ONE, prvo se morate prebaciti na karticu “sigurnosna kopija” (šokantno, znamo). Ovdje ćete vidjeti pregled svih datoteka na vašem uređaju i možete odabrati ili poništiti odabir bilo čega da biste ga dodali ili uklonili iz pričuvne biblioteke.

Spideroak-backup-Tab2

Na lijevoj strani zaslona vidjet ćete neke od najčešćih kategorija datoteka, uključujući filmove, slike i glazbu. Ako ih odaberete, u osnovi samo odabirete zadane biblioteke sustava Windows, tako da ako već ne upotrebljavate ovu strukturu za svoje datoteke, neće učiniti puno.

SpiderOak ONE po zadanom pokreće kontinuiranu izradu sigurnosnih kopija, što znači da će se početi prenositi u trenutku kad nešto odaberete i pritisnete gumb “save” na vrhu. 

Međutim, ako vaš uređaj ima ograničene resurse ili vaša veza ima ograničenje podataka, vjerovatno ćete to željeti promijeniti u zakazanu sigurnosnu kopiju. U suprotnom, SpiderOak ONE može brzo pojesti sve svoje podatke.

Spideroak-Backup-postavke

Zakazivanje vam pruža nekoliko različitih mogućnosti. Možete odabrati jedan od unaprijed definiranih intervala – u rasponu od svakih pet minuta do svakih 48 sati – ili odrediti određeno doba dana ili dana u tjednu za koje želite izraditi sigurnosne kopije..

Možete postaviti i ograničenja za sigurnosne kopije SpiderOak ONE unutar odabranih mapa. Ta ograničenja imaju oblik veličine datoteke, dobi i vrste datoteke, dajući vam veliku kontrolu nad onim što želite izvršiti za pohranu. Na primjer, možda želite izbjeći stvaranje sigurnosnih kopija ogromnih mapa ili datoteka koje su vrlo stare kako biste uštedjeli propusnost i prostor za pohranu.

Spideroak-BackupLimits

Ako je kontinuirana sigurnosna kopija isključena, možete upotrijebiti gumb “pokreni sada” u donjem desnom kutu da biste pokrenuli prijenos ili jednostavno pričekali zakazano vrijeme. Pored ovog gumba vidjet ćete vrste “napredne trake” koja vam pokazuje koliko se koristi vaš prostor za pohranu na mreži, kao i mogućnost brisanja svih sigurnosnih kopija podataka.

Praćenje SpiderOak-a

Da biste vidjeli napredak svojih trenutačnih prijenosa, možete se uputiti na karticu “nadzorna ploča”, gdje ćete vidjeti odjeljak označen kao “sigurnosna kopija”. Ako je u tijeku prijenos, to će reći ovdje. Također će vam reći koliko podataka još trebate prenijeti i koliko često će to činiti. 

Ako pređete preko podkartice “aktivnost”, vidjet ćete detaljan pregled svih datoteka koje se prenose, njihove veličine i udaljenosti duž njih.

Spideroak-ActivitySubtab

Da biste vratili ili upravljali sigurnosno kopiranim podacima, morat ćete otvoriti karticu “upravljanje”. Ovdje ćete vidjeti puni popis svega što ste napravili sigurnosnu kopiju i možete prebacivati ​​između uređaja pomoću izbornika na lijevoj strani prozora.

Jednostavno odaberite stavku koju želite vratiti i kliknite gumb “preuzmi” blizu vrha prozora, a SpiderOak ONE će vas kasnije zatražiti da odaberete mjesto za preuzimanje. Prema zadanim postavkama ovo će biti mapa za preuzimanje, ali možete je promijeniti u bilo koju mapu koju želite ili SpiderOak ONE vratiti datoteke na izvorno mjesto na vašem uređaju.

Spideroak-Preuzimanje

Ako želite izbrisati sve što ste napravili sigurnosnu kopiju, jednostavno odaberite stavku i kliknite gumb “ukloni”. Tu je i “changelog” funkcija koja će vam pružiti pregled svih promjena u datoteci ili mapi, kao i kada je promjena izvršena i veličina svake datoteke.

Spideroak-Change-Prijava

Ubrzati

Brzina je jedna od najkritičnijih značajki sigurnosne kopije jer može napraviti razliku između solidnog korisničkog iskustva i užasnog. SpiderOak ovdje dobro radi, pogotovo kada je u pitanju preuzimanje vaših podataka, ali brzina prijenosa mogla bi biti bolja.

Da bismo to testirali, prebacili smo i preuzeli mapu 3,51 GB ispunjenu različitim vrstama datoteka, uključujući tekst i video na 25 megabit / 1,5 megabitnu vezu. To znači da bi u savršenom svijetu preuzimanje trebalo trajati oko 15 minuta (bez računanja kompresije na strani poslužitelja), a prijenos bi trajao oko pet i pol sati. 

Međutim, to je samo u teoriji, jer je rijetko da brzine dostignu maksimalan kapacitet na ovaj način, posebno zato što stvarne brzine veze mogu varirati ovisno o opterećenju mreže. Da bismo osigurali najpreciznije rezultate, dva puta smo izveli i učitavanje i učitavanje i u nastavku uvrstili prosječno vrijeme svakog od njih.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa:06:22:0006:46:0006:34:00
Vrijeme preuzimanja:03:2201:3002:26

S obzirom na brzinu veze našeg testa, ovi rezultati uopće nisu loši. Preuzimanje SpiderOak-a posebno se izvodi munjevitom brzinom, što pripisujemo datotekama komprimiranim na strani poslužitelja, čineći stvarno preuzimanje prilično manjim nego što bi se prvo činilo.

Iako bismo željeli da se početni prijenos dogodi malo brže, naš je test izveden s druge strane planeta iz podataka-centara SpiderOak ONE, tako da ovo kašnjenje nije u potpunosti iznenađujuće. Za veze koje potiču iz Sjeverne Amerike, možete očekivati ​​bolje rezultate.

Bez obzira na to, nakon što se završi vaša početna izrada sigurnosnih kopija, stvari će se znatno ubrzati. To je zbog sigurnosne kopije na razini bloka koju nudi SpiderOak ONE, koja analizira izmijenjene datoteke i prenosi samo dijelove koji su promijenjeni.

sigurnosti

Sigurnost je jedno od područja gdje SpiderOak ONE zaista sjaji. Usluga koristi čvrstu enkripciju za zaštitu vaših datoteka i u mirovanju i u tranzitu, a poduzimaju se značajne mjere kako bi se osiguralo sigurnost vaših podataka u slučaju napada izvana..

Vaši podaci zaštićeni su 256-bitnim AES-ovim 256-bitnim privatnim ključem za šifriranje, što znači da čak i ako bi SpiderOak htio samostalno dešifrirati vaše podatke, neće moći. 

SSL se koristi za zaštitu vaših podataka dok su u tranzitu (pogledajte naš SSL vs TLS vodič kako biste saznali što to znači), sprječavajući bilo koji potencijalni napadač “sredinom” da prikupi vaše podatke tijekom postupka izrade sigurnosne kopije..

Vrijedno je napomenuti da datoteke koje ste smjestili u jednu od vaših “soba za zajedničko korištenje” ne uživaju ovu razinu šifriranja, jer nisu zaštićene vašim ključem za šifriranje. Ako vas zanima više o tome kako su vaši podaci zaštićeni, pročitajte naš opis šifriranja koji omogućuje sjajno korištenje raznih standarda.

SpiderOak lozinke

Kada se prijavite na web klijent ili mobilnu aplikaciju, vaša se lozinka ne pohranjuje nigdje na poslužiteljima tvrtke, već je privremeno pohranjena u njezinoj memoriji. 

Spideroak-lozinkom Odricanje

Iako je ovo izvrsno za osiguranje da kršenje podataka na poslužitelju ne ugrožava vaš račun, to također znači da ne postoji način da resetirate lozinku u slučaju da je zaboravite.

To znači da biste trebali ozbiljno razmisliti o korištenju jednog od najboljih upravitelja lozinki kako biste osigurali da se to ne dogodi. Da biste saznali više o našem najboljem izboru, pogledajte našu preglednu stranicu Dashlane ili možete isprobati SpiderOakov vlastiti upravitelj lozinki Encryptr.

SpiderOak-ovi podatkovni centri imaju i vrhunsku sigurnost, s osobljem koje radi 24 sata dnevno i u skladu s HIPAA-om i GDPR-om, iako trenutačno nema službenika za usklađivanje koji su zaposleni za samo certificiranje ovih standarda. Institut za Uptime, podatkovni centar je ocijenio trećim nivoom i usklađen je sa SAS 70 tip II i otvrdnuo je od prirodnih katastrofa..

Spideroak-Data-centar-izjava

Najveća mana sigurnosti SpiderOak ONE je potpuni nedostatak dvofaktorske provjere identiteta. No, s obzirom na inače opsežne sigurnosne mjere, to je manja pritužba na veliku shemu stvari.

Privatnost

Kao i kod sigurnosti, praktički nemamo pritužbi kada je u pitanju privatnost SpiderOaka. Unatoč hostiranju svojih podatkovnih centara u SAD-u, SpiderOak je poduzeo značajne mjere – uključujući privatnu enkripciju, izvrsnu politiku privatnosti i ograničeno prikupljanje metapodataka – kako bi osigurao da vaši podaci ostanu povjerljivi..

SpiderOak ONE dobio je odličan PR, kada ga je Edward Snowden još u 2018. godini preporučio kao jednu od superiornih alternativa Dropboxu (pogledajte našu usporedbu SpiderOak vs. Dropbox), a za to postoje dobri razlozi. Web lokacija nudi izvrsnu politiku privatnosti koja je jasna i laka za razumjeti, bez ikakvih upozorenja u koje se tvrtke često ušunjavaju.

Ne postoji centralizirana baza podataka metapodataka jer se ona pohranjuje lokalno na vašem uređaju, a ne na poslužiteljima tvrtke. Međutim, prikuplja neke osobne metapodatke koji se odnose na vaš račun i pojedinosti o plaćanju, prvenstveno u svrhu naplate i kontrole kvalitete, kao i kako bi pomogli tvrtki u daljnjem razvoju usluge.

Lokacija poslužitelja SpiderOak

SpiderOak ONE je otvoren zbog činjenice da su njegovi podatkovni centri locirani u SAD-u, što bi obično bio problem, s obzirom na loš stav države o digitalnoj privatnosti i različitim zakonima i vladinim programima, kao što su Patriot Act i PRISM.. 

Budući da je SAD glavni korisnik zloglasne špijunske mreže Five Eyes, lako je shvatiti zašto bi to mogao biti problem privatnosti.

Srećom, implementacija privatne enkripcije od kraja do kraja SpiderOak ONE znači da je usluga “nula znanja”, što znači da čak i ako američke vlasti isprepletu svoje mišiće i odluče prisiliti tvrtku na otkrivanje podataka, SpiderOak fizički nije u stanju dešifrirati vaš izradio sigurnosnu kopiju podataka.

Spideroak-Pravila-politika

Vraćajući se politici privatnosti, izričito je navedeno da se osobni podaci o korisnicima ne prodaju trećim osobama niti dijele s oglašivačima. 

Međutim, informacije se mogu dijeliti u određenim specifičnim okolnostima, primjerice s vlastima koje poštuju zakon, s pouzdanim partnerima treće strane, s drugom tvrtkom u slučaju spajanja i s administratorima drugih proizvoda SpiderOak, poput Semaphora. 

Vaše korisničko ime, ID dijeljenja i / ili prezimena dijele se i s drugim korisnicima, a skupne informacije lišene osobnih identifikatora koriste se za analizu proizvoda SpiderOak-a.

U slučaju bilo koje od ovih okolnosti, SpiderOak će obavijestiti korisnike o dijeljenju njihovih podataka, osim ako tvrtka vjeruje da bi otkrivanje moglo dovesti do tjelesne povrede druge osobe.

Služba za korisnike

Iako je korisnička podrška SpiderOak pristojna, pomalo ostavlja želju jer ne postoji forum za podršku ili način da se brzo obratite odjelu za podršku. 

Ne postoji podrška za chat ili telefon, pa vam preostaje slanje zahtjeva za e-poštu i čekanje odgovora. Služba za podršku postoji samo od 9:00 do 17:00, od ponedjeljka do petka, tako da možda na kraju čekate odgovor cijeli dan.

Spideroak-SupportPage

Kako bismo testirali njegovu reaktivnost, poslali smo zahtjev e-pošte u vezi s problemima s našom vezom na poslužitelje SpiderOak ONE. Odgovor smo dobili u 10 sati, što uopće nije loše, jer je naš zahtjev poslan izvan radnog vremena, a na njega je odgovoreno u roku od samo 10 minuta od otvaranja službe za podršku ujutro.

Postoji i stranica za podršku puna pretraživanja koja ima uobičajene probleme i ispravke, a koji vam mogu pomoći u slučaju da niste spremni čekati da se obradi vaš zahtjev za e-poštu. Iako bismo voljeli vidjeti opciju za razgovor ili telefon, brza i korisna priroda odgovora na naš upit e-pošte na neki je način nadoknadila to.

Presuda

Time je zaključen naš SpiderOak ONE pregled. Iako je SpiderOak ONE nesumnjivo sjajna usluga, njegove relativno strme cijene i nedostatak određenih značajki, kao što su snimanje tvrdog diska i oporavak kurira, znači da ponešto nedostaje nekim konkurentima.

Uprkos tome, i njegova sigurnost i privatnost vrhunski su uprkos nedostatku dvofaktorske provjere identiteta. Stoga, ako ste posebno zabrinuti za sigurnost i anonimnost svojih podataka, tada je SpiderOak ONE izvrstan izbor za uslugu pohrane sigurnosnih kopija..

Što mislite o našoj recenziji SpiderOak ONE? Slažete li se da je to sjajan izbor ako tražite sigurno i sigurno sigurnosno kopiranje s pristupom neobičnim značajkama, poput sinkronizacije i dijeljenja? Mislite li da inače nedostaju druge mogućnosti na tržištu? Javite nam u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map