SOS Online Backup Review – Ažurirano 2020

SOS Online Backup Review

Iako SOS Online Backup u cjelini obavlja dobar posao, njegova bi cjenovna shema trebala kupcima napraviti stanku. Ostali problemi su slaba sigurnost, nedostatak sučelja preglednika i ostale stvari o kojima možete čitati u ovom cjelovitom pregledu sigurnosne kopije SOS.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

SOS Online Backup predstavljen je 2001. godine. Tvrtka je 2012. promijenila ime u Infrascale, ali je glavni proizvod sigurnosne kopije u oblaku zadržao stari naziv. Cijene SOS Online Backupa ne mogu se nadmetati s nekim uslugama o kojima pričamo u mrežnim pregledima sigurnosnih kopija, ali to ne znači da ne daje pozitivne ocjene.

To uključuje značajke kao što su podrška za NAS i mobilne kopije, privatno šifriranje, istinsko arhiviranje i neograničena verzija. Uprkos tome, nedostaju mu važne značajke kao što su preglednik datotekama, kontinuirano sigurnosno kopiranje i dvofaktorska provjera autentičnosti, što nam daje kombinirane osjećaje.

Ako morate sigurnosno kopirati poslovne uređaje, možete koristiti uredsku verziju SOS Online sigurnosne kopije, ali imajte na umu da i ona pati od cijene koja će se svidjeti samo onima koji ne smetaju krvarenju dodatnog novca.

U ovom pregledu sigurnosne kopije SOS pružit ćemo vam detalje o dobrom i zlu, pa nam se pridržavajte ako želite saznati više o usluzi. Međutim, ako mislite da su njegovi probitci nadmašeni, trebali biste se posavjetovati s najboljom internetskom sigurnosnom kopijom za alternative.

prednosti & nedostaci

Alternativa za SOS Online Backup

Značajke

SOS Online Backup pruža sigurnosne kopije za vaše uređaje i pametne telefone. Mogućnost izrade sigurnosnih kopija pametnih telefona lijepo je jer su mnoge konkurentne sigurnosne kopije dizajnirane samo za sigurnosno kopiranje na računalu. Sa sigurnosnom kopijom u igri, možete biti sigurni da su vaše datoteke sigurne od gubitaka uslijed rušenja tvrdog diska ili drugih softvera.

Možete sigurnosno kopirati neograničene mobilne uređaje, ali jedna pretplata ograničava vas na samo pet računala. To je dovoljno za većinu kućnih korisnika, ali IDrive vam daje mogućnost sigurnosnog kopiranja neograničenih telefona i računala po povoljnijoj cijeni. Više o tome možete pročitati u našem pregledu IDrive.

SOS Online Backup također može sigurnosno kopirati neograničene vanjske pogone, pa čak i NAS uređaje. Ako su vam potrebne druge mogućnosti za ovu, pogledajte našu najbolju sigurnosnu kopiju za pregled NAS-a.

SOS Online Sigurnosna kopija ne ograničava vaše sigurnosne kopije na temelju veličine, vrste ili broja datoteka, što je standardno za većinu mrežnih sigurnosnih kopija..

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija također je glavna, ali iznenađujuće što je ne pruža SOS Online Sigurnosna kopija.

Jedino što možete učiniti je zakazati sigurnosne kopije kako bi se izvodile satno, dnevno ili tjedno. O tome ćemo više govoriti u kasnijem odjeljku o postupku izrade sigurnosne kopije i oporavka.

SOS-backup-upload-granica

Još jedna pogreška je što ne možete ugasiti brzine prijenosa ili preuzimanja, što je opcija koju nude i moderni alati za izradu sigurnosnih kopija. Postoji mogućnost postavljanja dnevnog ograničenja prijenosa, ali to nije korisno s obzirom na to da sigurnosne kopije mogu okačiti vašu internetsku vezu i spriječiti vas u obavljanju drugih poslova.

SOS mrežno sigurnosno kopiranje i arhiviranje

SOS Online Backup omogućuje upotrebu istinskog arhiviranja, što znači da kad izbrišete datoteke s računala, one se neće automatski izbrisati iz oblaka. Postoji i opcija privatnog šifriranja, što znači da možete zadržati ključ za šifriranje tako da nitko osim vas ne može čitati datoteke.

SOS Online Backup također nudi neograničenu verziju datoteka, ali to može zauzeti više sigurnosnog prostora. To je rečeno, jer sigurnosne kopije djeluju na razini bloka, što znači da se sigurnosno kopiraju samo promijenjeni dijelovi datoteka, a inačica ne bi trebala koristiti previše prostora za sigurnosne kopije.

Ne postoji mogućnost upotrebe sigurnosne kopije slike u ogledalu sa SOS Online Backup for Home. Za to morate koristiti poslovnu verziju alata. Ako vam trebaju značajke snimanja i kloniranja, pročitajte naš najbolji članak za izradu sigurnosnih kopija i softver za kloniranje za alternative.

Glavni nedostatak je činjenica da SOS Online Backup ne dozvoljava da koristite web sučelje za pristup datotekama koje ste napravili sigurnosne kopije, što je u najmanju ruku neobično..

SOS Online Backup je kombinacija dobrih i loših značajki. Ako trebate više informacija o značajkama izrade sigurnosnih kopija, konzultirajte našu mrežnu biblioteku sigurnosnih kopija.

Pregled značajki SOS Online Backup

SOS Online sigurnosna kopijawww.sosonlinebackup.com

Započinje od 375 USD mjesečno za 50 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu
SSL

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba
15

cijena

SOS Online Backup For Home ima nekoliko slojeva, počevši od sloja od 50 GB za 4,99 USD mjesečno. Lijepo je što možete odabrati između mnogih razina pretplate, za razliku od većine pričuvnih usluga.

Osim toga, shema cijena SOS Online Backupa ne osvaja nijednu nagradu. Mnogo je skuplje od one koju nude natjecatelji. Nećete moći puno sa samo 50 GB, a druga rješenja daju vam puno više rezervnog prostora za slične troškove. Na primjer, Backblaze nudi neograničenu izradu sigurnosnih kopija za 6 USD mjesečno. Ako vam se to čini dobrim, pročitajte našu recenziju Backblaze.

Ni drugi planovi ne pomažu puno, jer njihove cijene nisu niže. Plan od 100 GB iznosi 7,99 USD mjesečno, ali nudi samo 100 GB rezervnog prostora. Za 7 dolara mjesečno, BigMIND Home vam omogućuje uživanje u 500 GB koje možete koristiti za izradu sigurnosnih kopija više računala i mobilnih uređaja, kao i neograničene vanjske pogone. Više o tome pročitajte u našoj recenziji BigMIND Početna.

Slično tome, Premium 1TB plan Acronis True Image iznosi 8,33 USD mjesečno, dok 150 GB SOS Online Backupa iznosi 9,99 USD mjesečno. Ako vam Acronis True Image zvuči privlačno, pročitajte više o tome u našoj recenziji Acronis True Image 2018.

Cijena nije jedina važna kategorija, ali je relevantna. SOS Online Backup sa svojom visokom cijenom ne daje dovoljnu vrijednost da bi opravdao kupovinu preko mnogih rješenja koja imaju konkurentnije cijene.

Međutim, ako vam se SOS Online Backup čini zanimljivim, možete isprobati besplatno 30-dnevno probno razdoblje kako biste udovoljili vašoj znatiželji.

Jednostavnost korištenja

SOS-backup-Prijava

Da biste započeli koristiti SOS Online Backup na vašem kućnom računalu, morate preuzeti i instalirati desktop klijenta za vaš operativni sustav. Djeluje na Windows i macOS, ali ne i na Linuxu. Pročitajte naš najbolji internetski sigurnosni kopija za Linux članak za ideje u tom odjelu.

Instalacija traje oko minutu. Nakon što završite, morate se prijaviti pružanjem vjerodajnica koje ste stvorili prilikom registracije računa.

SOS-backup-desktop-klijent

Nakon što se prijavite, klijent će od vas tražiti da odaberete između nastavka uobičajenog računa ili prelaska na upravljano šifriranje, zvanog “standardna ultrasigurna”, ili osobnog enkripcije, nazvanog “ultrasigurni maks.” O njima ćemo govoriti detaljnije u odjeljku sigurnosti.

Nakon toga vaš će račun biti spreman i možete početi sigurnosno kopirati svoje datoteke. Sučelje za radnu površinu je minimalno, jasno i jednostavno za korištenje. To je i na atraktivnoj strani. Odmah će vam pregledati tvrdi disk i dati preporuke za izradu sigurnosnih kopija. Glavni prozor sadrži vezu koja vas vodi do web portala.

SOS-backup-web-klijent

Nakon što se prijavite, web klijent će prikazati vašu nadzornu ploču koja prikazuje statistiku sigurnosnih kopija, kao što su ukupno iskorišteni prostor i obavijesti. Klijent je jednostavan i lagan za korištenje. Koristite navigacijsku traku na vrhu za kretanje između stranica. Da biste pristupili izborniku svog računa, morate kliknuti okvir s vašom registriranom e-poštom, koja je iznad glavnog izbornika.

Klijent također ima stavove za praćenje procesa i generiranje izvještaja. Omogućit će vam da pregledate vaše zapisnike i povijest sigurnosnih kopija. Možete ih izvoziti u Excel, što je lijep dodir. Većini kućnih korisnika neće trebati te značajke, ali zanimljive su prednosti nad konkurencijom.

SOS-backup-web-račun-čišćenje

Još jedna korisna značajka web klijenta je mogućnost čišćenja rezervnog prostora postavljanjem pravila o zadržavanju i verzijama. Također možete pristupiti portalu za podršku SOS Online Backup i pronaći svoj uređaj.

Web klijent ima mnogo mogućnosti, ali mu nedostaje mogućnost pristupa datotekama koje ste pohranili u oblaku. Taj je propust iznenađujući jer vam većina sigurnosnih rješenja to omogućuje. Uz pomoć SOS Online Backup-a jedini način za to je putem aplikacije za desktop ili mobilnog uređaja.

SOS-mobile-home

Mobilna aplikacija SOS Online Backup pruža značajke koje očekujemo od mobilnih klijenata sigurnosnih rješenja. Izbornik početnog zaslona mobilne aplikacije omogućuje vam pristup pohrani u oblaku, vidite što ste preuzeli, pregledavate svoje omiljene datoteke i kreirate rezervni plan za mobilne uređaje.

SOS-mobile-kopija

Kao što to čine mnoga rješenja, mobilni klijent SOS Online Backup traži da odaberete vrste datoteka koje želite sigurnosno kopirati. Kad to učinite, možete pokrenuti sigurnosnu kopiju odmah ili zakazati. Zakazivanje vam omogućuje da odaberete koji dani u tjednu i u koje vrijeme će se izraditi sigurnosna kopija.

Aplikacija ima ocjenu 3,8 zvjezdice i nešto više od 10 000 preuzimanja za Android. Postoji mnogo recenzija u kojima se korisnici žale na bugove. Broj preuzimanja pripisujemo skupoj usluzi. Dostupna je za Android i iOS.

SOS Online Backup nudi u redu korisničko iskustvo, ali nedostaju mu praktične značajke, poput pristupa datotekama iz preglednika. To čini korisničko iskustvo pomalo ograničavajućim, ali je ipak pristojno i lako za korištenje.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Morate obavijestiti SOS Online Backup koje datoteke želite sigurnosno kopirati kako biste mogli pokrenuti sigurnosnu kopiju. Klijent za radnu površinu vam pomaže da to automatski pretražite datoteke koje mogu napraviti sigurnosne kopije. Skeniranje možete pokrenuti klikom na ikonu francuskog ključa da biste konfigurirali sigurnosnu kopiju.

Nakon dovršetka skeniranja vidjet ćete datoteke koje su pronađene i koliko rezervnog prostora trebate da ih stvorite. Gumb “napredni” omogućuje vam uređivanje skeniranja tako da izuzimate datoteke na temelju veličine ili vrste ili možete odabrati određene datoteke. Mape možete isključiti samo njihovim odabirom. Također postoji opcija uključivanja prilagođenih vrsta datoteka.

Postupak skeniranja možete preskočiti ako već znate koje datoteke želite sigurnosno kopirati, ali za to nam je trebalo oko 30 sekundi. Vaše se vrijeme može razlikovati ovisno o količini podataka. Bez obzira na to, pritisnite “next” za nastavak postavljanja rezervnog plana.

SOS-backup-izbor

Sljedeći korak zahtijeva ručno označavanje sadržaja za izradu sigurnosnih kopija. To možete učiniti na razini mape ili datoteke. Rezultati skeniranja crveni su i odabrani su.

Moguće je da imate sigurnosno kopiranje mnogo više datoteka nego za njih, pa morate povećati prostor za pohranu ili isključiti neke datoteke koje su automatski uključene. To je slično konkurentskim uslugama, poput karbonita.

Razlika je, međutim, u tome što je Carbonite neograničena usluga i odabire najčešće vrste datoteka prema zadanim postavkama. Jeftiniji je i od SOS Online Backupa, pa ako vam se to čini kao dobar posao, pročitajte naš pregled karbonita da biste saznali više o njemu..

Nakon što završite, kliknite “sljedeći”. Pojavit će se sljedeći prozor koji vam omogućuje konfiguriranje postavki, ali većina ih se može konfigurirati kasnije.

SOS mrežno planiranje sigurnosnih kopija

SOS-backup-opcije

Morate odlučiti raspored u kojem će se sigurnosne kopije pokrenuti. To morate učiniti jer se ne možete pouzdati u kontinuirano izradu sigurnosnih kopija koje bi zaštitile vaše datoteke dok su uređivane.

Umjesto toga, SOS Online Backup podrazumijeva dnevni raspored. Možete postaviti da se pokreće svaki sat ako želite, ali najmanji interval je samo jedan sat, što znači da kontinuirano sigurnosno kopiranje jednostavno nije opcija. To je jedna od najvažnijih značajki i ona koju ima većina rješenja, pa SOS Online Backup nema takav problem. To je dobar razlog za razmatranje drugih opcija.

Ako želite, možete omogućiti ručno izrađivanje sigurnosnih kopija ako poništite odabir opcije “sigurnosno kopiranje čak i bez korisničke intervencije”.

Prije nego što započne proces izrade sigurnosnih kopija, možete odabrati sigurnosno kopiranje i u oblaku i u lokalnu mapu, što može biti vanjski pogon. Ovo je hibridno sigurnosno kopiranje koje vam omogućuje da iskoristite prednosti oblaka i lokalnog pohrane. Također vam pomaže da implementirate pravilo sigurnosne kopije 3-2-1.

Također možete prilagoditi svoju politiku zadržavanja datoteka koje su izbrisane s vašeg računala. Opcija je prema zadanim postavkama isključena, što znači da SOS Online Backup nudi istinsko arhiviranje. Korisno je ako želite očistiti prostor na računalu, ali nemate neograničen sigurnosni prostor, pa ćete vjerojatno htjeti postaviti klijent da uklanja izbrisane datoteke iz oblaka nakon 30 dana ili tako nešto.

Nakon što ga postavite, kliknite “sljedeći” za početak izrade sigurnosnih kopija. Pojavit će se novi prozor koji će vam pokazati napredak sigurnosne kopije, ali ako ga zatvorite, SOS Online Backup nastavit će se prikazivati ​​u pozadini.

Klijent vas obavještava o brzini prijenosa vaše datoteke, ali ne prikazuje nikakve druge korisne informacije, primjerice koliko vremena može trajati sigurnosna kopija. Pogledajte sljedeću kategoriju, “brzina”, kako biste saznali koliko je vremena trebalo da se završi postupak izrade sigurnosnih kopija.

Obnavljanje datoteke SOS Online Backup

SOS-backup-start-vratiti

Za vraćanje datoteka morate kliknuti gumb “pogledaj / vrati”. Klijent vam omogućuje pregledavanje datoteka pohranjenih u oblaku ili pomoću trake za pretraživanje da biste ih brzo pronašli ako znate njihova imena. Također vam omogućuje filtriranje datoteka prema veličini i datumu izrade sigurnosne kopije.

SOS-backup-vraćanje prozora

Možete vratiti datoteke na njihovo izvorno ili novo mjesto. Ako ste omogućili osobno šifriranje, za dovršenje obnove morate unijeti svoju lozinku.

SOS-backup-vratiti-lokacija

Kao što smo rekli, datoteke možete vratiti samo sa radne površine i mobilnih aplikacija. To je ozbiljan nedostatak za SOS Online Backup jer je preglednik datotekama glavna značajka većine mrežnih alata za sigurnosno kopiranje.

Ubrzati

Početne sigurnosne kopije mogu potrajati dosta vremena ako imate stotine gigabajta za sigurnosno kopiranje. Vrijeme koje će vam trebati ovisit će i o tome koliko je dobra vaša veza i koliko ste blizu poslužitelju. Što ste bliži, to će vam biti veća brzina.

Vjerojatno nećete biti previše udaljeni od podatkovnog centra jer se SOS Online Backup 16 širio po cijelom svijetu. Zemlje koje ih drže su SAD, Kanada, Australija, Velika Britanija, Australija i Južna Afrika.

Da bismo vidjeli kako se SOS Online Backup uspoređuje s ostalim sigurnosnim rješenjima, izveli smo nekoliko testova sigurnosne kopije i oporavka koristeći mapu sa 1 GB zatvaračem. Testove smo obavili WiFi vezom izvan Beograda, Srbija, sa brzinom prenosa od 10 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 31 Mbps..

S tim brzinama potrebno je za prijenos naše datoteke trajati oko 14 minuta, a za preuzimanje nešto više od četiri minute, bez prekomjernih procesa, poput deduplikacije, šifriranja ili dešifriranja. Naši rezultati ispitivanja nisu bili bliski onima iako smo onemogućili postupak šifriranja.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa00:34:1600:34:3200:34:24
Vrijeme prijenosa00:08:0100:08:3000:08:16

SOS Online Backup u prosjeku je trajao 34 minute i 24 sekunde za učitavanje naše datoteke. Internetske sigurnosne kopije često trebaju gotovo sat vremena za učitavanje gigabajta, tako da je išta manje bolje od prosjeka.

Rezultati preuzimanja su usporedivi. SOS Online Backup trajao je osam minuta i 16 sekundi da bi preuzeli našu datoteku. To je dvostruko više vremena nego što bi trebalo. Ako vam je potrebna usluga koja ima velike i stalne brzine, isprobajte Acronis True Image.

Te su brzine preuzimanja čudne s obzirom na to da je SOS Online Backup brzo izradio sigurnosnu kopiju naše testne mape i ima poslužitelje širom svijeta. Barem koristi algoritam kopiranja datoteka na razini bloka, koji pomaže u prijenosu datoteka koje su već prenesene samo prijenosom promijenjenih dijelova.

SOS Online Backup ne dopušta vam da gasite brzine što je korisna značajka ako sigurnosno kopiranje ili vraćanje procesa opterećuju vaše računalo. Također ne nudi uslugu oporavka ili sigurnosne kopije za kućne korisnike kao što to radi IDrive. Kurirske službe pomažu vam kada trebate vratiti ogromne količine podataka.

sigurnosti

SOS Online Backup prema zadanim postavkama ne šifrira vaše datoteke. U tu svrhu možete dodati 256-bitnu AES enkripciju, što preporučujemo.

sos-šifriranje

Možete dopustiti SOS Online Backup da generira i zadrži ključ za šifriranje za sebe ili ga sami rješavate. Ako to učinite, imat ćete privatnu, krajnju enkripciju, poznatu i kao enkripcija sa nultim znanjem. To osigurava da samo vi možete čitati vaše datoteke.

Ako želite kontrolirati svoj ključ za šifriranje, to morate omogućiti prije nego što započnete izradu sigurnosnih kopija datoteka. Kasnije ga ne možete promijeniti, što je normalno za usluge koje nude privatnu enkripciju.

Privatno šifriranje je sigurnije, ali SOS Online Backup neće moći resetirati vašu lozinku ako je zaboravite. Obavezno ga zapišite negdje ili ga upotrijebite jedan od najboljih upravitelja lozinki.

SSL / TLS protokol štiti datoteke u tranzitu od napada man-in-mid, što je uobičajeno među internetskim sigurnosnim kopijama.

U podatkovnim centrima datoteke se pohranjuju na poslužitelje. SOS Online Backup koristi napredne RAID konfiguracije za suvišnost i mrežni nadzor u stvarnom vremenu. Sigurnost podatkovnog centra uključuje 24-satno osoblje i video nadzor, pristup značkama, temperaturno-kontroliranim okolišnim sustavima, potresnom konstrukcijom i suvišnim sigurnosnim sustavima napajanja.

Najveći sigurnosni propust je nedostatak dvofaktorske provjere autentičnosti, što bi vam pomoglo da osigurate svoje vjerodajnice.

Privatnost

Od početka nas politika privatnosti obavještava da je SOS Online Backup usklađen s EU-USS-om. i Swiss-U.S. okviri zaštite privatnosti. Okviri pomažu u upravljanju prikupljanjem, upotrebom i pohranjivanjem osobnih podataka koje prenosite iz EU-a i Švicarske u SAD.

Infrascale posjeduje SOS Online Backup, pa se njegova politika privatnosti nalazi na web mjestu Infrascale. Iako vam SOS Online Backup omogućuje omogućavanje privatnog šifriranja, pravila o privatnosti i dalje su važna u vezi s osobnim podacima korisnika.

Što prikuplja SOS Online Backup

Infrascale prikuplja standardne informacije koje prikuplja većina mrežnih sigurnosnih kopija. Svodi se na dvije kategorije korisničkih podataka. Prvo, podaci obrađeni njihovim hardverom i aplikacijama u sigurnosne, arhivske ili sigurnosne svrhe.

Drugo, Infrascale prikuplja korisničke podatke koji se odnose na korisničke račune i njihovo upravljanje, kao što su informacije o predstavnicima i kontaktima u svojim kupcima, uključujući njihova imena, adrese, telefonske brojeve, adrese e-pošte, nazive poslova i ime svog poslodavca.

Infrascale također prikuplja podatke o platnim karticama za obradu plaćanja za svoje proizvode i usluge. Tvrtka također generira metapodatke i podatke o sustavu u vezi s pružanjem svojih usluga.

Infrascale prikuplja osobne podatke koje dajete kada koristite web stranicu SOS Online Backup za komunikaciju s predstavnicima, podnošenje ulaznice za podršku ili upotrebu chat funkcije.

Upotreba osobnih podataka

Infrascale obrađuje korisničke podatke prikupljene svojim uslugama kako bi korisnicima pružio sigurnosne kopije, arhiviranje i servisi za upravljanje pogreškama i funkcijama. Osim toga, koristi podatke povezane s računom za usluge na tržištu, uspostavlja odnose, dobiva plaćanje za usluge, pruža podršku i na drugi način komunicira s kupcima.

Infrascale također koristi metapodatke i podatke drugih sustava kako bi pokrenuo svoje usluge i isporučio ih kupcima. Svoje osobne podatke čuva samo onoliko koliko je zakonom dopušteno.

U skladu s tim, Infrascale može otkriti podatke o korisnicima i učitati podatke zaposlenicima, agentima, predstavnicima, savjetnicima, podružnicama i neovisnim ugovornim suradnicima. U pravilima o privatnosti piše da su u vezi s njihovim uslugama za ili u ime korisnika Infrascalea, ali to znači da bi netko mogao pristupiti vašim podacima ako ne omogućite privatno šifriranje.

Također može dijeliti podatke s pružateljima usluga koji mu pomažu u poslovnom poslovanju, prodaji i marketingu, informatičkoj tehnologiji ili profesionalnim uslugama. Može i dijeliti podatke s organima za provedbu zakona ako se to zatraži.

Infrascale može koristiti usluge Amazon Web Services, Google Cloud ili druge davatelje oblačnih platformi za ugošćivanje njegovih oblačnih rješenja i prikupljanje i održavanje korisničkih podataka prenesenih na usluge.

Zbog toga Infrascale sklapa sporazume s trećim stranama koja ugošćuju te podatke. Ti sporazumi zahtijevaju da treće strane poštuju privatnost podataka, koriste ih samo za potrebe isporuke usluga na Infrascale, a ne da ih otkrivaju bez odobrenja i pridržavaju se prakse privatnosti sažeto u pravilima o privatnosti.

Vaša prava

Usluge Infrascale omogućuju vam pristup i ažuriranje prenesenih podataka. Možete pregledavati, ažurirati, dodavati i ispravljati podatke koje ste prenijeli u usluge Infrascale ili vlastita javna ili privatna rješenja u oblaku.

Možete pregledati podatke o vama pohranjenima u bazama podataka Infrascale i ispraviti, izbrisati ili blokirati neispravne podatke, kako to dopuštaju primjenjivi zakon i pravila Infrascale-a. U takvim slučajevima možete urediti svoje podatke prijavom na profil računa ili kontaktiranjem Infrascale-a.

Morate poslati pismeni zahtjev Infrascaleu da biste ga izbrisali.

Ako agencija za provođenje zakona ili treća strana zatraže pristup vašim podacima, Infrascale će vas obavijestiti. Također će odbiti sve zahtjeve ako nisu valjani prema zakonu ili ugovoru.

Većina odredbi u pravilima o privatnosti postoje kako bi vas zaštitile, ali činjenica da agenti i drugi mogu pristupiti vašim podacima jednostavan je kršenje privatnosti. Kao što je spomenuto, najbolje je omogućiti privatno šifriranje i upravljanje vašim ključem.

podrška

SOS-backup-help-centar

Ako vam je potrebna pomoć, možete pristupiti centru za podršku SOS Online Backup putem web sučelja. Možete potražiti članke koji su vam potrebni pomoću trake za pretraživanje ili pomoću vodiča koji vam pomaže u odabiru uređaja, operativnog sustava, kategorije problema i zatim popise članaka s podrškom.

U vrijeme pisanja pisalo se 90 članaka za kućne korisnike. Tanki su, ali ih je lako pratiti i sadržavati videozapise kako bi vam pomogli.

Ako ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje, možete se obratiti i timu za korisničku podršku SOS Online Backupa. Da biste to učinili, možete koristiti live chat ili podršku za ulaznice. Telefonska podrška rezervirana je za poslovne korisnike.

Nekoliko smo puta pokušali ući u chat uživo, ali u oba su slučaja agenti za razgovor bili zauzeti. Zbog toga smo poslali kartu za podršku. Sljedećeg smo dana dobili odgovor, koliko treba trajati većina službi.

Presuda

SOS Online Backup ima preokrete, uključujući privatnu enkripciju, NAS i mobilnu izradu sigurnosnih kopija, velike brzine preuzimanja i mogućnost izvođenja hibridnih sigurnosnih kopija. Međutim, to je negativna strana višestruko bušotine.

Nedostatak neprekidne sigurnosne kopije, nikakav pristup sigurnosnoj kopiji iz preglednika i strma cijena sprječavaju je da se natječe protiv usluga na našoj najboljoj internetskoj listi sigurnosnih kopija. Ako možete progutati cijenu, dogovor nije tako loš, ali preporučujemo da prvo iskoristite besplatno 30-dnevno probno razdoblje.

Javite nam što mislite o SOS Online Backup-u u komentarima ispod. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map