Pregled zbirke podataka – ažurirano 2020

Pregled zbirke podataka

Iako nudi neograničenu sigurnosnu kopiju, Data Deposit Box ističe se u svakom drugom aspektu. Najbolji pogled negdje drugdje.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

Poslovno sigurnosno kopiranje Data Deposit Box privlači zahvaljujući činjenici da se jedna pretplata može koristiti za sigurnosno kopiranje neograničenih uređaja, uključujući računala, pametne telefone i poslužitelje. Međutim, kada je riječ o suštini, usluga nije toliko pristupačna kao neke druge opcije u našoj mrežnoj biblioteci za pregled sigurnosnih kopija.

To je, kako se ispostavilo, samo jedan od mnogih razloga za traženje drugdje. Tijekom ovog pregleda platne knjižice, upoznat ćemo vas s uslugom o kojoj nismo puno vremena pisali na Cloudwards.net i to s dobrim razlogom, kako se ispostavilo. Zbunjujuće korisničko iskustvo i ograničene sigurnosne kopije, obnavljanje i sigurnosne značajke su sve protiv.

Ako i dalje osjećate potrebu da pružite priliku Data Data Box-u nakon što završimo, iskoristite 30-dnevno besplatno probno razdoblje prije prijave na uslugu samo da biste bili sigurni.

Ako mislite da je bolje potražiti negdje drugdje, naša najbolja internetska kopija sigurnosnih kopija za posao ima puno boljih opcija. Za rješenja o sigurnosnim kopijama za dom, a ne za poslovna, pogledajte naš općenitiji najbolji vodič za sigurnosne kopije na mreži.

Alternative za sef podataka

prednosti & nedostaci

Značajke

Data Deposit Box pruža internetsku sigurnosnu kopiju koja je uglavnom usmjerena na mala i srednja poduzeća. Podrška za uređaj jedna je od usluga s nekoliko atraktivnih točaka jer omogućuje sigurnosno kopiranje računala, mobilnih uređaja i poslužitelja pod jednom pretplatom.

Podržani računalni operativni sustavi uključuju Windows i MacOS, ali ne i Linux, pa potražite naš najbolji mrežni backup za Linux vodič ako je to prioritet. Aplikacije za pametne telefone dostupne su za Android i iOS. Rezervna kopija datoteka poslužitelja nudi se za Windows.

Podržani su i vanjski tvrdi disk i podrška NAS-a, iako zbog nekih problema s lakoćom korištenja, između ostalog, sigurno ne ubrajamo Data Deposit Box među najbolje internetske sigurnosne kopije za NAS opcije.  

Polog za podatke također ne može kopirati slike na disku već je moguće napraviti sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke. Imamo skup najboljih sigurnosnih kopija na temelju slika ako je to potrebno. Posebno preporučujemo CloudBerry sigurnosnu kopiju za ovaj zadatak (pročitajte našu recenziju Cloudberry Backupa).

Jedna stvar koju volimo jest da Data Deposit Box nudi prilagodljivu verziju datoteka, koja pohranjuje dosadašnje kopije datoteka koje možete vratiti u slučaju slučajnih promjena ili oštećenja datoteke, uključujući one uzrokovane zlonamjernim softverom.

Na istoj ploči postavki možete i gasiti sigurnosne kopije da biste smanjili utjecaj na resurse sustava.

Sveukupno, značajke koje nude Data Deposit Box pomalo su miješana vreća. Najveći problem u vezi s uslugom, otkrili smo, da on ne upotrebljava desktop klijenta za upravljanje procesima izrade sigurnosnih kopija. Ovim ćemo se problemom pozabaviti kada u nastavku raspravljamo o jednostavnosti upotrebe.

cijena

Planovi pretplate na Data Data Box izgrađeni su na skupu slojeva s više slojeva koji počinju od 60 GB i kreću se do 1TB. Ako vam treba više od 1TB, za uvjete se možete obratiti prodaji.

Plaćanja su mjesečna, što znači da možete otkazati kad god želite. Ne postoje nikakvi popusti za dugoročnu prijavu kao što ste dobili s mnogim drugim mrežnim uslugama sigurnosne kopije.

Cijene su više od većine ostalih pružatelja usluga. Na primjer, pomoću CrashPlana (pročitajte našu recenziju CrashPlan) možete dobiti neograničenu sigurnosnu kopiju za jedno poslovno računalo za samo 10 USD mjesečno.

Istina, morate uzeti u obzir da se Data Deposit Box može koristiti za sigurnosno kopiranje neograničenih računala, kao i poslužitelja i mobilnih uređaja. Zbog toga je IDrive (pročitajte naš pregled IDrive for Business) bolja usporedba, usluga koja omogućuje sigurnosno kopiranje neograničenih uređaja i cijena 1,25TB za oko 50 USD mjesečno.

Znači, pretinac za podatke još uvijek ne izgleda posebno jeftino. Prije nego što se posložite na Data Deposit Box kao rezervno rješenje, svakako biste trebali iskoristiti 30-dnevno besplatno probno razdoblje kako biste utvrdili da li stvarno zadovoljava vaše potrebe.

Jednostavnost korištenja

Prijavljivanje za sef podataka traje samo nekoliko minuta, nakon čega ćete trebati preuzeti klijent za radnu površinu.

Međutim, proces kreiranja sigurnosnog plana i kasnijeg vraćanja datoteka u cijelosti se vodi putem web GUI-ja. To ide protiv norme koju prati većina internetskih sigurnosnih alata.

Iako ne volimo upotrebu web-grafičkog sučelja preko radnog sučelja, dizajn izgleda staromodno, s malim fontom i slabo koristi raspoloživi prostor. Zbog toga vam je u početku teško dobiti ležajeve.

Prebacivanje između kartica u alatu za preglednik rezultiralo je i duljim vremenima učitavanja nego što smo očekivali, a problem koji ne bi postojao s GUI-om za radnu površinu.  

Ne gomilamo se, ali također nam se nije svidjelo činjenicu da je Data Deposit Box odmah počeo sigurnosno kopirati naše računalo bez zahtjeva. Dok dugo obožavamo Backblazeov način postavljanja i zaboravljanja, ta usluga vam barem govori što će učiniti prije nego što počne to činiti, dok s Data Deposit Boxom nismo bili jasni što se sigurnosno kopira.   

rezerva & Vratiti

Kao što je spomenuto, Data Deposit Box odmah započinje izradu sigurnosne kopije tvrdog diska nakon instaliranja klijenta za radnu površinu. Tim se postupkom upravlja putem preglednika, ali ako zatvorite preglednik, nastavit će se izrađivati ​​sigurnosna kopija u pozadini.

Za neposrednu izradu sigurnosnih kopija uključene su mape radne površine, kao i podmape dokumenata i slika u vašoj korisničkoj mapi. Naravno, možete to promijeniti ako želite, oduzimate i dodajete mape, pa čak i označavate određene datoteke za izradu sigurnosnih kopija.

Idite na karticu “postavke” i kliknite “izbor sigurnosnih kopija” da biste vidjeli i napravili izmjene plana sigurnosnih kopija.

Izrada sigurnosnih kopija zadano je kontinuirano, što vam pruža najbolju količinu zaštite. No, većina mrežnih alata za sigurnosno kopiranje također vam daje mogućnost stvaranja planiranih sigurnosnih kopija; Polog podataka ne.

S druge strane, postoji mogućnost blokiranja gdje možete zakazati blokove vremena za koje se leđa ne pokreću. To nije baš dobro kao raspored, ali gotovo.

Datoteke možete vratiti klikom na gumb “vrati” u internetskom sučelju. Prilikom odabira datoteka možete navesti prošli datum sigurnosne kopije za vraćanje prethodnih verzija datoteka.

Nakon što odaberete datoteku, kliknite “gumb za preuzimanje”. Niste dobili izbor za vraćanje datoteka na njihovo izvorno mjesto. Umjesto toga, Data Deposit Box će vam pripremiti .zip datoteku.

Općenito, jednostavno nismo bili impresionirani postupkom izrade sigurnosnih kopija i obnavljanja. Nije ni približno fleksibilan i bogat značajkama kao i neke druge dostupne back usluge, bilo da je riječ o vrhunskom rješenju poput Acronis Backupa (pročitajte našu recenziju Acronis Backup) ili odabranom proračunu poput CrashPlana (pročitajte naš CrashPlan pregled).

Ubrzati

Jedno područje na kojem se pretinac za podatke ne radi je brzina. Uslugu smo testirali koristeći testnu mapu od 1 GB, onu kakvu smo koristili za procjenu njegove konkurencije.

Evo brojeva koje smo dobili:

SpeedTest prvi, polje podataka: test dva: prosjek:
Učitaj:01:10:0001:30:0001:20:00
Preuzimanje datoteka:00:16:0000:16:0000:16:00

Naši testovi provedeni su preko WiFi mreže s brzinom prijenosa od 25 Mbps i brzinom prijenosa od 10 Mbps, a naša je testna lokacija bila u jugoistočnoj Aziji. Trebali biste očekivati ​​bolje rezultate ako ste bliže podatkovnom centru Data Deposit Box, koji se nalazi u Kanadi, a imate bolju internetsku vezu.

Međutim, čak ni iz daleke lokacije, vremena nisu loša. Nekim je natjecanjima, primjerice Carbonite, bilo potrebno nekoliko sati za učitavanje istog sadržaja.

Iako možda opravdano očekujete da prijenos datoteka od 1 GB traje oko 15 do 20 minuta, to obično nije slučaj s mrežnim alatima za izradu sigurnosnih kopija, osim ako ne radimo s naprednijom infrastrukturom poput one Amazon S3 ili Acronis Backup (pročitajte naš Acronis Rezervna recenzija).   

sigurnosti

Pokret podataka ne otkriva mnogo o sigurnosnom postavljanju na mreži, što je obično loš znak. Kontaktirali smo podršku da bismo saznali da su datoteke u stvari šifrirane prije napuštanja računala i ostale šifrirane do obnove, što znači da je enkripcija završena do kraja..

Korištena razina enkripcije je 448-bitna Blowfish. Iako je rjeđe od AES-a, to bi vaše datoteke i dalje trebalo čuvati.  

Međutim, ne postoji opcija za privatno šifriranje kao što ćete danas pronaći s najcjenjenijim internetskim sigurnosnim kopijama. To znači da Data Deposit Box upravlja vašim ključem za šifriranje i može dešifrirati vaše datoteke u bilo kojem trenutku.

Ne postoji opcija dvofaktorske provjere autentičnosti s Data Deposit Box-om, kao što je to kod IDrive-a, Backblaze-a i mnogih drugih internetskih sigurnosnih kopija.

Podaci se takođe ne daju nikakve pojedinosti o tome koji su koraci poduzeti da osigura svoje podatkovne centre od virtualnih napada, prijevara i prirodnih katastrofa. S obzirom na to, pogriješili bismo na oprezu i pretpostavili da nije vrlo sigurno.

podrška

Data sef nudi podršku putem telefona i e-pošte. Otpisali smo nekoliko poruka e-pošte kako bismo testirali učinkovitost mreže podrške. Iako smo bili sretni što smo primili odgovore u radnom danu, odgovori koje nismo dobili nisu u potpunosti odgovorili na postavljena pitanja.

Na primjer, tražili smo detalje o korištenom protokolu šifriranja i je li privatni, a dobili smo samo obavijest da su datoteke, u stvari, kriptirane, bez ikakvih ostalih detalja koje smo tražili.

Iako se u Data Deposit Box nalazi i baza podataka znanja lijepog, pronašli smo da većina odgovora na pitanja u kojima nismo bili. To je uključivalo pitanja o šifriranju i verziji.  

Web mjesto za podršku ima nekoliko video vodiča lijepog izgleda, ali pomažu samo u najosnovnijim pitanjima.  

Završne misli

Dno crta je da, osim respektabilnih brzina prijenosa u odnosu na konkurenciju, nema previše ljubavi prema Data Deposit Box-u. Korisničko iskustvo, posebno, izgleda kao nered. Web GUI je spor, s fontom koji se teško čita i nema toliko opcija kao što ćete naći s modernijim mrežnim rješenjima za izradu sigurnosnih kopija, poput CloudBerry sigurnosne kopije.

Na primjer, ne možete vratiti datoteke na njihovo izvorno mjesto, možete preuzeti samo zip datoteku. A bez mogućnosti privatne enkripcije ili dvofaktorske provjere identiteta, pretinac za pohranu podataka jednostavno se ne osjeća sigurno.

Bilo bi vam bolje da pogledate neka druga rješenja u našem najboljem mrežnom backup-u za poslovni vodič. Premda doista ne postoji niti jedna usluga koja nadmašuje sve ostale, možete učiniti pošteno bolji od podataka.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map