Pregled sigurnosne kopije Arq – ažurirano 2020

Arq Backup pregled

Arq Backup je cool usluga koja povezuje do nekoliko davatelja prostora za pohranu tako da imate vrlo fleksibilno sigurnosno kopiranje; čak možete ići u old school i napraviti sigurnosnu kopiju na fizički pogon. Nije toliko svestran kao CloudBerry, ali dolazi s nižom cijenom. Pogledajte naš puni Arq pregled za prednosti i nedostatke.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

Arq Backup počeo se oblikovati u umu svog tvorca Stefana Reitshamera 2009. godine. Želio je laku i pouzdanu aplikaciju za izradu sigurnosnih kopija, ali nije je mogao pronaći tada, pa ju je i sastavio. U početku je kao rezervno odredište odabrao Amazon S3 jer je imao jaku infrastrukturu i neograničeno skladištenje. O tome možete saznati više u našoj recenziji Amazon S3.

Arq Backup može sigurnosno kopirati u više cloud usluga, a postoji zasebna verzija pod nazivom Arq Cloud Backup koja ima vlastiti prostor u oblaku. Ta je verzija dostupna za macOS u vrijeme pisanja, pa ćemo se fokusirati na izvornu Arq Backup aplikaciju koja djeluje kao kontrolni centar za vaš sigurnosni prostor.

Oni čitatelji koji su upoznati sa sigurnosnim kopijama u oblaku mogu se podsjetiti na CloudBerry Backup i s pravom bi ih mogli uspoređivati, ali Arq Backup se ne podudara s tim. To je zato što ima manje mogućnosti pohrane na koje se može povezati, loš dizajn aplikacije i nedostatak sigurnosne kopije na temelju slika. Ako vam CloudBerry sigurnosna kopija zvuči zanimljivo, saznajte više o tome u našem pregledu CloudBerry sigurnosne kopije.

U skladu s tim, Arq Backup ima napredne stranice koje uključuju izradu sigurnosnih kopija na lokalnoj pohrani kao i neki od najboljih davatelja sigurnosnih kopija izvan mreže, bez ograničenja veličine datoteke, verzije datoteke, jake enkripcije i inkrementalne sigurnosne kopije..

Ako to ne skida ljestvicu u korist Arq Backupa, a tražite rješenje sigurnosnih kopija koje uključuje pohranu i koje je jednostavnije za upotrebu od rješenja “centra za nadzor sigurnosnih kopija”, potražite ideje s najboljim mrežnim preglednikom sigurnosnih kopija. U suprotnom, držite se nas dok uranjamo u detalje ove recenzije Arq Backupa.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Arq Backup

Značajke

Arq Backup pruža klijentu za radnu površinu koji možete povezati s nekoliko opcija za pohranu, uključujući neke od naših najboljih pružatelja usluga pohrane u oblaku, poput Dropboxa, Microsoft OneDrive i Google Drive. Arq ukupno radi s osam pružatelja usluga, uključujući i Wasabi. Wasabi je jeftin, brz i skalabilan. Specifičnosti o tome možete saznati u našem pregledu Wasabi.

Spajanje na pohranu u oblaku omogućuje vam da jednostavno pohranite oblak u internetske sigurnosne kopije, omogućujući vam upotrebu mogućnosti automatskog zakazivanja sigurnosnih kopija, deduplikacije i vraćanja Arq Backupa. Ako to učinite, vaše će datoteke biti zaštićene od softverskih kvarova ili padova tvrdog diska. Osim toga, Arq Backup ima privatnu enkripciju, o kojoj ćemo više govoriti u sigurnosnom dijelu.

Arq Backup također čuva sve prethodne verzije datoteka pohranjene. Imati ovo je korisno jer vas može zaštititi od ransomwarea koji može zaraziti vaše računalo.

Ne možete stvoriti politiku inačice, ali spremanje mnogih verzija ne bi trebalo biti problem jer Arq Backup izvodi inkrementalne sigurnosne kopije, prenoseći samo dijelove datoteka koji su promijenjeni, a ne cijelu datoteku. Izrada sigurnosnih kopija također je kontinuirana, što znači da se nećete morati brinuti oko ažuriranja sigurnosnih kopija.

Klijent izrađuje sigurnosnu kopiju bez problema i ne ograničava veličinu ili vrstu datoteka koje možete sigurnosno kopirati. Ipak, potrebno je više posla za postavljanje i upravljanje od većinskih rješenja, kao što je Backblaze. Da biste saznali više o tome kako Backblaze rukuje, pročitajte našu recenziju Backblaze. Arq Backup također nema toliko značajki kao CloudBerry Backup ili Duplicati.

Arq Backup može napraviti sigurnosnu kopiju na vašem mrežnom uređaju za pohranu, tako da možete implementirati pravilo sigurnosne kopije 3-2-1 i dobiti prednosti lokalne i udaljene sigurnosne kopije. Povrh toga, možete koristiti Arq Backup za sigurnosnu kopiju na svoj SFTP poslužitelj. Ako niste upoznati sa SFTP protokolom, pročitajte naš FTP vodič.

Za razliku od CloudBerry Backupa ili Arq Backupa, Duplicati je besplatan. Ako vam je to važno, pogledajte našu recenziju Duplicati. Ono što nedostaje arsenalu Arq Backupa značajke sigurnosne kopije slike s diska i mobilnih aplikacija koje omogućuju pristup sigurnosnoj kopiji u pokretu. Ako želite saznati više o značajkama sigurnosnih kopija i mrežnoj sigurnosnoj kopiji, konzultirajte našu mrežnu knjižnicu sigurnosnih kopija.

Pregled značajki Arqa

Arq Backup Logotipwww.arqbackup.com

139 USD mjesečno

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu
TLS

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera
n / a

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba
30

cijena

Arq Backup možete kupiti za jednokratnu naknadu od 49,95 USD. To vam omogućava doživotnu, prenosivu licencu koju možete koristiti za svoje računalo ili poslužitelj. Ako niste sigurni u Arq Backup, možete koristiti besplatno 30-dnevno probno razdoblje da biste vidjeli kako to funkcionira.

Rekli smo da Arq Backup ne dolazi s internetskim sigurnosnim kopijama, no važno je naglasiti, jer znači da ćete morati napraviti zasebnu kupnju, a za to će biti potrebna mjesečna ili godišnja pretplata.

Iako bi to moglo neke korisnike isključiti, drugima će biti korisno jer takav pristup čini Arq Backup fleksibilnijim. Daleko od prevare, pristup pruža Arq Backup-u povoljniju fleksibilnost od internetskih sigurnosnih kopija kao što su Carbonite i IDrive.

Arq Backup trenutno ima osam mogućnosti oblaka: Amazon Drive, Amazon S3, Amazon Glacier, Dropbox, Google Drive, Google Cloud Storage, Backblaze B2, Microsoft OneDrive, Wasabi i bilo koji Amazon S3 kompatibilan poslužitelj. Ako ne znate koji bi odgovarao vašim potrebama, Arq vodi stranicu da vam pomogne u odluci.

Mnoga su ta rješenja na našem najboljem popisu za usporedbu pohrane u oblaku, pa potražite ako trebate znati detalje o uslugama. Drugi su rješenja koja se nazivaju infrastruktura kao usluga. Imamo ih najbolje u našem najboljem oblaku IaaS za članak o hostingu datoteka.

Većina korisnika će biti u redu s odabirom Arq Backupa, ali to nije toliko impresivno kao 60-plus pružatelji usluga dostupnih uz CloudBerry Backup. Također morate platiti samo 29,99 dolara za CloudBerry Backup licencu za radnu površinu.

Jednostavnost korištenja

ARQ-desktop-klijent

Desktop klijenti Arq Backupa dostupni su za Windows i macOS. Instalacija ne traje dugo, a kad pokrenete klijenta, vodit će vas kroz postavljanje rezervnog plana. Vodič, međutim, nije iscrpan. Kasnije ćete morati prilagoditi mnoge postavke.

Klijenta je jednostavno koristiti ako posjedujete tehničko znanje, ali osjeća se kao da je proizvod 90-ih. Ni vas nećete impresionirati koliko je privlačna. Za interakciju s aplikacijom morat ćete koristiti padajuće izbornike na vrhu prozora ili bočnu traku.

To je u kontrastu s velikim šarenim gumbima, gumbima i operacijama s jednim klikom za koje očekujemo intuitivnija rješenja na cloud backup tržištu. Ako ne želite raditi na održavanju sigurnosnog plana, odaberite uslugu kao što su Backblaze ili Carbonite, a obje nude pohranu.

Ipak, ako želite odabrati i konfigurirati pohranu, CloudBerry sigurnosna kopija pruža vam više značajki i mogućnosti, prilagođenija je korisnicima i izgleda privlačnija.

Ne možete pristupiti sigurnosnoj kopiji kad niste na računalu jer Arq Backup nema mobilne aplikacije. Ako to želite i želite sigurnosno kopirati svoje mobilne podatke, najbolje je upotrijebiti IDrive. Za razliku od većine sigurnosnih kopija rješenja, osim fotografija i videozapisa, može sigurnosno kopirati i mobilne podatke. Više o tome pročitajte u našem pregledu IDrive.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Nakon što instalirate Arq Backup, morat ćete odabrati rezervno odredište.

ARQ-oblak-odredišta

Kao što smo rekli, možete birati između osam opcija za pohranu u oblaku. Ostale opcije uključuju sigurnosnu kopiju SFTP-a na svoj poslužitelj, kao i sigurnosnu kopiju na vanjski pogon ili NAS uređaj.

ARQ-oblak-postavljanje

Za naša ispitivanja odlučili smo sigurnosno kopirati svoje podatke na Google disku. Povezivanje s njom je izravno. Sve što trebate učiniti je unijeti svoje Google vjerodajnice i dati dozvolu Arq Backup-u da pristupi vašem pogonu.

ARQ-šifriranje-lozinka

Nakon toga, morate postaviti lozinku za šifriranje. Arq Backup to neće znati, samo vi to želite, i zbog toga ćete izgubiti pristup svojoj sigurnosnoj kopiji ako je zaboravite.

Arq Backup prema zadanom odabire pogon C za izradu sigurnosnih kopija. To možete promijeniti i promijeniti svoj rezervni raspored ako želite. Uz to možete dodati datoteke za isključivanje iz sigurnosne kopije prema ekstenziji ili nazivu datoteke ili mape. Ono što nedostaje je mogućnost odabira najčešćih vrsta datoteka ili mapa za sigurnosne kopije.

ARQ-destinacija-opcije

Arq Backup pokreće sigurnosne kopije svakih sat vremena, ali raspored možete promijeniti u oknu postavki odredišta dvostrukim klikom na odredište ili odabirom odredišta i klikom na gumb “uredi”. Možete ih postaviti da rade u intervalima od određenog broja sati, u određeno vrijeme tijekom dana ili ručno.

Prozor naprednih postavki omogućuje vam odabir opcije koja se naziva “tanke sigurnosne kopije iz sata u sat u danu na tjedan”. Ako to učinite, Arq će spremiti sve vaše sigurnosne kopije po satu u zadnja 24 sata, sve dnevne sigurnosne kopije iz proteklog mjeseca i tjedne sigurnosne kopije sve dok ne bude dostignuto ograničenje pohrane koje ste postavili.

Arq Backup automatski pokreće postupak deduplikacije, što znači da se isti sadržaj datoteke neće pohraniti više puta.

Da biste obnovili datoteke, morate koristiti hijerarhiju obnove u bočnoj traci na lijevoj strani. Nakon što pronađete datoteke koje želite vratiti, morate kliknuti određeno vraćanje iz središnjeg okna. Datoteke će se pojaviti u središnjem oknu. Odaberite ono što želite i kliknite gumb “vrati” pri dnu. Čitav postupak se osjeća nespretno i mogao bi biti korisniji.

Ubrzati

Početne sigurnosne kopije mogu dugo potrajati, ovisno o tome koliko podataka morate zaštititi i koliko ste blizu poslužitelja. U ovom slučaju to znači poslužitelj s Google diska. Zbog Googleove globalne mreže brzine su obično velike. Više o učinku Google diska možete pročitati u našem pregledu Google diska.

Da bismo procijenili Arq Backup, proveli smo testove za učitavanje i preuzimanje pomoću mape s patentom 1 GB. Koristili smo WiFi vezu izvan Beograda, Srbija, sa brzinom prenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 100 Mbps..

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno
Vrijeme prijenosa00:25:1000:26:1600:25:43
Vrijeme preuzimanja00:15:2400:15:1900:15:23

Prosječna brzina prijenosa od 1 GB iznosila je 25 minuta i 43 sekunde, što je sjajan rezultat s obzirom na to da neke usluge potraju gotovo sat vremena. Jednom kada završite s početnim prijenosom, stvari će se kretati još brže zahvaljujući algoritmu za kopiranje datoteka na razini Arq Backupa, koji prenosi samo promijenjene dijelove već učitanih datoteka.

Rezultati ispitivanja za preuzimanje nisu tako ružičasti. Arq Backup je u prosjeku trajao 15 minuta i 23 sekunde, što je puno sporije nego u teoriji.

ARQ brzine opcijama

Ako Arq uzima previše vašeg propusnog opsega, možete ga ugasiti postavljanjem ograničenja ili usporavanjem upotrebe internetske veze u druge svrhe.

sigurnosti

Kao što je već spomenuto, Arq Backup omogućuje upotrebu vlastite lozinke za izradu ključa za šifriranje, što znači da ima privatnu enkripciju. To znači da će se vaše datoteke kodirati prije napuštanja računala i šifrirane sve dok ih ne vratite.

Na taj način, bez obzira koju uslugu pohrane koristite, neće moći čitati ili skenirati vaše datoteke. Korištena razina enkripcije je 256-bitna AES.

Arq Backup koristi SSL protokol da zaštiti vaše datoteke u prometu. Jedan od primjera prijetnji upućenih tijekom transfera je napad čovjeka u sredini.

To su sve sigurnosne mjere koje Arq Backup koristi. Nadalje, razina sigurnosti i privatnosti koju ste dobili ovisi o davatelju prostora za pohranu kojeg koristite. Svi dostupni davatelji pohranjuju podatke na RAID poslužitelje u sigurne podatkovne centre koji mogu izdržati prirodne katastrofe i fizičke i virtualne napade. Vaši podaci trebaju biti sigurni bez obzira na uslugu koju odaberete.

Privatnost

Privatno šifriranje spriječit će svakoga da čita vaše datoteke, tako da se ne morate brinuti zbog toga, ali provjerili smo politiku privatnosti Arq Backupa na sumnjive klauzule u vezi s rukovanjem vašim osobnim podacima.

Politika privatnosti kratka je i jasna. Kaže da Arq Backup prikuplja osobne podatke kada ih pružite i kada koristite uslugu. Vaše podatke za kontakt, uključujući ime i adresu e-pošte, dajete prilikom registracije. Kada kupite licencu iz internetske trgovine Arq Backup, dajete podatke o svom financijskom računu, ali Arq Backup ne pohranjuje ih.

Arq Backup također prima informacije kada ga kontaktirate, poput vašeg imena, adrese e-pošte, telefonskog broja i drugih podataka koje odlučite navesti..

Kao i mnoge usluge, Arq Backup može automatski prikupljati određene podatke s vašeg uređaja. Podaci mogu sadržavati IP adresu, vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga, operativni sustav i još mnogo toga.

Arq Backup koristi kontaktne podatke za slanje potvrda o kupnji e-pošte, obavijesti o ažuriranju softvera, obavijesti o sigurnosnim ažuriranjima i nekoliko korisnih poruka e-pošte za početak. Također može povremeno slati promotivne e-poruke. Obećava da neće prodavati vaše podatke trećim stranama.

Pravni temelj za prikupljanje osobnih podataka je sljedeći:

“Međutim, obično ćemo od vas prikupiti osobne podatke (i) tamo gdje su nam potrebni osobni podaci da bismo s vama izveli ugovor; (ii) ako je obrada u našim legitimnim interesima, a ne nadjačava vaša prava; ili (iii) gdje imamo vaš pristanak na to. Imamo legitiman interes da razvijemo naše usluge i komuniciramo s vama po potrebi kako bismo ih pružili, na primjer, kada odgovaramo na vaše upite, poboljšavamo naš softver ili poduzimamo marketing. “

Ako vam se takve prakse ne sviđaju, možete se odjaviti od primanja određenih promotivnih e-poruka. Također možete onemogućiti kolačiće ako se ne slažete s nekim aspektima Arq Backupa koji ne rade. Možete zatražiti pristup informacijama povezanim s vašim računom slanjem e-pošte [zaštićenoj e-poštom].

Arq Backup zadržava osobne podatke koje prikuplja od vas samo ako to ima stalne i zakonite poslovne potrebe. To je u skladu s radom većine usluga, a mi nismo pronašli sumnjive klauzule.

podrška

ARQ-dokumentacija

Pomoću priložene dokumentacije možete potražiti pomoć u vezi s problemom. Nema puno članaka, ali jasni su, imaju snimke zaslona i lako ih je pratiti. Nema, međutim, opcije pretraživanja. Ako članci ne pomažu, možete se obratiti službi za podršku.

Da biste to učinili, morate poslati e-poštu na [zaštićen e-poštom] Arq Backup kaže da pokušava odgovoriti na e-poštu u roku od jednog radnog dana. Poslali smo e-poštu s pitanjima kako bismo ga testirali, a odgovor je stigao za 10 sati.

Ostali oblici podrške, poput chata, korisničkih foruma i telefona, nisu dostupni.

Presuda

Unatoč različitom dojmu da je Arq Backup dizajniran rukom inženjera, to je pristojan sigurnosni alat. U skladu s tim, postoje daleko bolje mogućnosti, pa vam preporučujemo da pregledate naše mrežne sigurnosne kopije za ideje.

Usluge izrade sigurnosnih kopija među onim recenzijama, kao što su Zoolz Home Backup, Acronis True Image i drugi koje smo spomenuli, vjerovatno će koštati manje novca nakon što uvrstite troškove pohrane.

Ako vam treba alat sličnih mogućnosti, idite s CloudBerry sigurnosnim kopijama. Ako ste korisnik macOS-a, pročitajte članak Time Machine vs. Arq Backup vs. Duplicati vs. CloudBerry Backup.

Željeli bismo čuti vaša iskustva s Arq Backupom, pa ne ustručavajte se objavljivati ​​komentare. Ako za izradu sigurnosnih kopija koristite drugi alat, voljeli bismo čuti i o tome. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map