Pregled povratnih točaka – Ažurirano 2020

Pregled pozadine

Backblaze je Cloudwards.net najbolji internetski pružatelj sigurnosnih kopija zahvaljujući svojoj zvjezdanoj jednostavnosti uporabe i prijateljskim cijenama. Međutim, nedostaje mu prilagodbe, što znači da, ako niste mentalitet “postavi i zaboravi”, možda bi mogao potražiti negdje drugdje. Pročitajte naš cjelovit Backblaze pregled za detalje.

Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

prijašnji

Sljedeći

Backblaze ima više prepoznavanja imena od bilo koje druge usluge u backup oblaku, a ako ste poslušali podcast u posljednjih nekoliko godina, vjerojatno ste više puta čuli to ime. Iako Backblaze ima pojednostavljenu uslugu s neograničenim prostorom za pohranu, ostaje pitanje, preziva li hipere? Nastavite čitati ovaj Backblaze pregled da biste saznali.

Backblaze jasno daje prednost pojednostavljivanju postupka izrade sigurnosnih kopija tijekom pakiranja njegove usluge pune značajki i postavki za ručno upravljanje. 

Iako to rezultira uslugom koju je lako podesiti i krenuti, ona također ostavlja prilično željenu u pogledu značajki i kontrole. Povrh svega, naprednije značajke, poput sigurnosnih kopija temeljenih na slikama i mobilnih sigurnosnih kopija, u potpunosti ne postoje.

U ovom ćemo vam pregledu dati detaljan pregled onoga što Backblaze radi dobro i gdje to nedostaje. Ako su za vas važan kriterij jednostavno postavljanje, neograničena pohrana i povoljne cijene, nastavite čitati. 

Međutim, ako ste vrsta osobe koja se voli boriti s postavkama i ima veliku kontrolu nad vašim softverom, onda to vjerojatno nije rezervno rješenje za vas. U tom slučaju, prijeđite na naš popis najboljih internetskih sigurnosnih kopija i pogledajte neke mogućnosti.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Backblaze

Značajke

Kao što je spomenuto u našem uvodu, Backblaze ne stavlja jaki naglasak na značajke. Umjesto toga, odluči se za automatizirano i pojednostavljeno iskustvo, Backblaze se fokusira na izradu sigurnosne kopije vašeg računala uz minimalni napor koji je potreban s vaše strane. To bi moglo biti privlačno za neke korisnike, ali klijentu ostaje izuzetno rijetko.

Stoga nedostaju stvari poput sigurnosnih kopija temeljenih na slikama, poslužitelju i hibridnim uređajima, a ne možete ni sigurnosno kopirati mobilne uređaje. Ako su vam ove stvari važne, pogledajte naš pregled IDrivea, jer su sve ove značajke uključene u tu uslugu.

Kada je u pitanju inačica – to jest zadržavanje izbrisanih podataka ili prethodnih verzija datoteka – Backblaze je slično osnovno, a arhiva datoteka čuva se najviše 30 dana. To je u velikoj suprotnosti s primjerice SpiderOak ONE (pročitajte naš SpiderOak pregled), koji vam omogućuje obnavljanje izbrisanih i promijenjenih datoteka bez datuma isteka..

Sve što je rečeno, postoje neke značajke Backblaze koje vrijedi spomenuti. Prvo je funkcionalnost dijeljenja koja vam omogućuje da lako stvorite vezu koju možete dijeliti na bilo koji način koji odaberete. Ovo ga stavlja ispred IDrive-a u tom pogledu, jer je njegova jedina opcija da vam e-poruku pošaljete poštom.

Backblaze-Dijeli-S-Link

Sljedeća značajna primjena je mogućnost nasljeđivanja stanja sigurnosnih kopija s prethodnih računala. Ako ste prebacili uređaje, to znači da možete sigurnosno kopirati novo računalo bez Backblaze-a da trošite vrijeme i resurse za ponovno učitavanje datoteka za koje ste već izradili sigurnosnu kopiju..

Backblaze-naslijeđene backup-država

Konačno, i pomalo neobično, web-klijent Backblaze-a pruža vam mogućnost lociranja računala u slučaju gubitka ili krađe. Ovo je neobična značajka za internetsku sigurnosnu kopiju, ali svejedno je dobrodošla. 

Backblaze-naći-računala

Da biste koristili značajku, trebate uključiti postavku “mapiranja” web klijenta i nadati se da onaj tko ima vaš uređaj poveže se s internetom, a da prethodno ne izvrši potpuno brisanje pogona.

cijena

Struktura cijena Backblaze-a jednostavna je koliko je dobivena, a cijene su razumne u usporedbi s drugim internetskim sigurnosnim kopijama. 

Postoji samo jedan plan za odabir – osobni neograničeni plan – koji osigurava neograničenu pohranu za 6 dolara mjesečno. Nešto novca možete uštedjeti ako se prijavite za cijelu godinu ili dvije godine, u tom slučaju usluga će vam donijeti 60 USD godišnje ili 110 USD za dvije.

Iako plan nudi neograničenu izradu sigurnosnih kopija, isto ne vrijedi i za uređaje. Svaki plan može sigurnosno kopirati samo jedno računalo, tako da ako imate puno uređaja koje želite zaštititi, možda bi vam bilo bolje poslužiti s drugim davateljem sigurnosnih kopija umjesto da kupujete više licenci Backblaze.

U skladu s tim, ako vam je potreban samo jedan uređaj, tada je cijena Backblaze-a razumna, s tim da se samo Carbonite može prilagoditi, a istovremeno osigurati neograničenu pohranu. Ako želite vidjeti kako se međusobno slažu, pogledajte našu usporedbu Backblaze vs. Carbonite.

Budući da možete plaćati mjesečno, možete jednostavno testirati Backblaze bez izdvajanja previše novca. Nadalje, tvrtka nudi i besplatnu probnu verziju od 15 dana, ako ste na ogradi.

Jednostavnost korištenja

Rezultat nedostatka značajki Backblaze je da se nevjerojatno lako postavlja i kreće, sve dok ste zadovoljni da klijent može odabrati ono što ima sigurnosnu kopiju. Ako je sve što trebate osnovna sigurnosna kopija vašeg uređaja, tada je korištenje Backblaze lagano.

Iako korisničko sučelje sigurno neće osvojiti nijednu nagradu za estetiku, funkcionalno je i jednostavno, što rezultira čistim korisničkim iskustvom bez puno zbrke.. 

Backblaze-Main-ploča

Većina radnji događa se u glavnom panelu klijenta. Ovdje možete vidjeti napredak sigurnosne kopije, kao i gumb za pokretanje sigurnosne kopije. Sve ostalo nalazi se u izborniku postavki koji je podijeljen na osam kartica: postavke, performanse, raspored, izuzeci, sigurnost, datoteke zakazane za sigurnosnu kopiju, izvješća i problemi.

Backblaze-postavke

Na kartici “postavke” možete postaviti upozorenja ako niste napravili sigurnosnu kopiju određeno vrijeme, postaviti privremeni podatkovni pogon – tu Backblaze pohranjuje datoteke koje priprema za prijenos – kao i postaviti sigurnosnu kopiju nasljeđivanje i odlučite koje tvrde diskove želite sigurnosno kopirati.

Backblaze performanse

Kartica “Performanse” daje vam procjenu brzine prijenosa datoteka, kao i mogućnosti prebacivanja i višestrukog umetanja. Nismo ustanovili da su ove procjene vrlo korisne, jer se činilo da stalno fluktuiraju i rijetko odražavaju našu stvarnu brzinu veze ili brzinu prijenosa..

Backblaze-raspored

U “rasporedu” imate jedan padajući izbor koji vam omogućuje odabir između kontinuiranog, zakazanog (jednom dnevno) i ručnog izrade sigurnosnih kopija.

Kartica “izuzimanja” vjerojatno je ona koju ćete na kraju koristiti najviše, jer ovdje možete izvršiti određenu kontrolu nad kopiranjem datoteka u oblak. 

Backblaze-Isključenja

Osim što ćete odabrati mape koje ćete izuzeti – što predstavlja veliku gnjavažu jer možete odabrati samo jednu po jednu – možete upisati i nazive proširenja datoteka za vrste datoteka koje želite ignorirati. Ovdje su zadane datoteke sistemskih datoteka i određene velike datoteke.

Backblaze-sigurnosti

Kartica “Sigurnost” prilično je barebones, čija je jedina svrha pružiti vam neke informacije o sigurnosti Backblaze-a i gumb za stvaranje vašeg privatnog ključa.

Backblaze-Files-Planirano-za-kopija

Sljedeća se kartica naziva “datoteke zakazane za sigurnosnu kopiju” i uključuje točno ono što piše. Ovo je jednostavno tekstualni popis novih ili izmijenjenih datoteka koje će biti kopirane pri sljedećem pokretanju. Nažalost, ne možete kliknuti datoteke na popisu koje ćete prenijeti na njihovo mjesto, što izgleda kao očita značajka koju treba uključiti.

Backblaze-izvješća

Zadnje dvije kartice, “izvještaji” i “problemi”, nisu previše zanimljive. Iako “izvješća” zvuče kao da mogu sadržavati vrstu vrsta dnevnika, sve što vam govori je kako se vaše sigurnosno kopirane datoteke raščlanjuju u kategorije, poput videozapisa ili dokumenata. U međuvremenu, na kartici “problemi” nalazi se mjesto gdje se prijavljuju pogreške.

Backblaze-pitanja

Najveći problem je nedostatak informacija koje vam Backblaze daje o sigurnosnoj kopiji. Iako možete vidjeti koja se datoteka trenutačno prenosi, nije vam brzina prijenosa, koliko je duž trenutne datoteke ili predviđeno vrijeme dovršetka. 

Ako ste osoba koja voli znati točno što se događa u određenom trenutku, tada korištenje Backblaze-a može biti pomalo frustrirajuće..

Backblaze-kopija u tijeku

Backblaze prema zadanim postavkama skenira vaše tvrde diskove kada se računalo digne. Da biste izvršili novo skeniranje bez ponovnog pokretanja, morate pritisnuti tipku “alt” i kliknuti gumb “mogućnosti vraćanja …”. 

Ovo nije baš intuitivno, a iako cijenimo da je Backblaze dizajniran kao lagan – što onemogućava neprekidno skeniranje vaših pogona – poseban gumb za ručno skeniranje ne bi bio na mjestu.

Backblaze-Force-Scan

Povratni web-klijent i aplikacija za mobilne uređaje

Internetski klijent Backblaze internetski je prilično osnovni. Nakon prijave na račun, dat vam je pregled uređaja i datoteka, kao i izbornik za vraćanje sigurnosne kopije. Možete pristupiti i popisu prethodnih postupaka obnavljanja i datotekama koje ste podijelili s drugima.

Backblaze-web-klijent-Restore

Tu možete prilagoditi i postavke svog računa, poput vaših kontaktnih podataka i dvofaktorske provjere identiteta. Napokon, web klijent omogućuje vam i značajku “pronađi moje računalo” o kojoj smo ranije u ovom članku.

Backblaze-račun-postavke

Backblaze mobilna aplikacija slično je osnovna. Dostupan je i za Android i iPhone, a u osnovi postoji samo radi pružanja mobilnog pristupa sigurnosno kopiranim podacima. Možete pregledavati sigurnosne kopije uređaja i preuzeti datoteke, ali to je prilično.

Backblaze-Mobile-aplikacija

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Iako je svjetlo naprednijih značajki, ako samo tražite izravno izradu sigurnosnih kopija, Backblaze ispunjava posao. Držeći se u skladu s općom filozofijom tvrtke, ne daje vam previše nadzora nad postupkom, osim postavljanja izuzetaka i promjena opcija za leptiranje i višestruko umetanje.

Backblaze-Instalacija

Kao što je spomenuto u gornjem odjeljku “jednostavna upotreba”, Backblaze automatski bira koje datoteke na vašem računalu trebaju biti sigurnosne kopije. Prema zadanim postavkama, ovo je uglavnom sve sistemske datoteke zabrane i određene vrste datoteka koje su obično vrlo velike, poput ISO-ova.

Backblaze-default-Isključenja

Ako i vi želite malo kontrolirati postupak izrade sigurnosnih kopija, to je prilično zamorno. Isključivanje vrsta datoteka dovoljno je jednostavno – jednostavno upišite ekstenziju datoteke u tekstni okvir koji se nalazi na kartici “izuzeci” postavki – ali izuzeće mapa više boli. To možete učiniti na istoj kartici, ali klijent vam omogućuje odabir jedne mape odjednom.

Backblaze-Isključi-mape

Za svoj sigurnosni plan možete odabrati kontinuiranu, zakazanu ili ručnu izradu sigurnosnih kopija. Zakazana izrada sigurnosnih kopija može se postaviti samo jednom dnevno, što je malo ograničeno. Da biste izvršili ručnu izradu sigurnosnih kopija, jednostavno morate kliknuti gumb “sigurnosna kopija sada” na glavnoj stranici klijenta.

Backblaze-raspored

Backblaze će prema zadanim postavkama automatski raditi s uvlačenjem i navojem. Ako vam se to ne sviđa, imate mogućnost ručnog postavljanja koliko niti aplikacija treba koristiti za prijenos, kao i da li brzinu treba smanjiti na sporim vezama kako biste uštedjeli propusnost za drugi softver i uređaje. 

Backblaze-gas-I-Threading

Izrada sigurnosnih kopija obavlja se pomoću algoritma na razini bloka, što znači da nećete gubiti vrijeme ili resurse ponovno učitati cijele datoteke, već samo dijelove koji su promijenjeni.

Iako možete sigurnosno kopirati vanjske pogone, to morate učiniti najmanje jednom svakih 30 dana kako biste izbjegli brisanje datoteka Backblaze. 

Da se to ne bi slučajno dogodilo, Backblaze vam šalje upozorenje nakon 14, 21 i 28 dana da vas podsjeti da ponovo povežete pogon i pokrenete sigurnosnu kopiju. Slično tome, možete dobiti i Backblaze da vas obavijesti kada je prošlo sedam dana bez sigurnosne kopije.

Ostali oblici sigurnosne kopije – uključujući NAS pogone, mobilne uređaje i poslužitelje – nisu uključeni u Backblaze i nema načina da se izvrši hibridna sigurnosna kopija, što je spoj između sigurnosnog kopiranja podataka lokalno i na oblaku. 

Kloniranje pogona u pozadini

Također ne možete stvoriti klon vašeg pogona koji će vam omogućiti kopiranje sustava na novi uređaj. Ako su vam ove značajke važne, preporučujemo da provjerite IDrive, jer uključuje sve što smo upravo nabrojali i još mnogo toga.

Umjesto vraćanja putem desktop klijenta, Backblaze zahtijeva da se prijavite na njegovu internetsku platformu kako biste preuzeli svoje podatke. To predstavlja ozbiljne implikacije na sigurnost i privatnost, o kojima ćemo kasnije govoriti u ovom članku, a također se osjeća pomalo nespretno..

Backblaze-web-klijent-Restore

Ako vam se preuzimanje podataka izravno putem preglednika ne sviđa, možete instalirati i “Backblaze downloader”, samostalni program koji omogućava preuzimanje obnovljenih datoteka pripremljenih na web klijentu.

Backblaze-Downloader

Zadana opcija vraćanja je preuzimanje zipped mape koja sadrži vaše podatke. Ako je vaša sigurnosna kopija velika, možete se odlučiti i da je fizički pošaljemo vama. To može biti u obliku USB bljeskalice – ako sigurnosna kopija ne prelazi 256 GB – ili vanjskog tvrdog diska kapaciteta do 8TB.

Backblaze-oporavak-Opcije

No, obje ove opcije imaju dodatne troškove, a bljeskalica košta 99 dolara po obnavljanju, a vanjski tvrdi disk naplaćuje 189 dolara..

Ubrzati

Brzina je nevjerojatno važan kriterij pri odabiru sigurnosne kopije u oblaku, posebno pri prijenosu velike količine podataka, što je zajedničko, barem za početnu izradu sigurnosnih kopija.

Da bismo testirali njegovu brzinu, prenijeli smo mapu od 3,61 GB preko veze za preuzimanje od 20Mbps i 10Mbps. 

Teoretski, ako je veza bila potpuno stabilna i nije bilo drugog prometa na Backblazeovim poslužiteljima, tada bi to značilo da bi za to trebalo oko pola sata, a za otprilike sat vremena. Realno, voljeli bismo da ih vide u roku od jednog i pol i tri sata. Kao i uvijek, izvršili smo i dva puta i učitali i uspoređivali rezultate.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa:06:24:0003:17:0004:50:30
Vrijeme preuzimanja:01:23:0001:46:0001:34:30

Kao što vidite, vrijeme preuzimanja prilično se podudaralo s našim očekivanjima, ali nažalost prijenos u pohranu u oblaku trajao je duže nego što smo se nadali. Za početnu izradu sigurnosnih kopija pustimo Backblaze da upravlja s leptirima i višeslojnim navojem, dok smo za drugi pokušaj ručno postavili maksimalne performanse i četiri niti, što se činilo kao da pomaže.

Imajte na umu da je ovo testiranje izvedeno u Aziji, otprilike onoliko daleko koliko možete dobiti od američkog podatkovnog centra koji smo koristili. Prilikom izvođenja sigurnosne kopije u oblaku iz Sjeverne Amerike ili Europe trebali biste dobiti bolje rezultate. Ako vas zanima koja bi bila brzina vaše veze, upotrijebite testni alat Backblaze-a da biste to shvatili.

Backblaze-test-alat

sigurnosti

Backblaze ima prilično dobru sigurnost, kako u pogledu mreže, tako i fizičkih podataka. Međutim, šifriranje nije toliko dobro kao što bi moglo biti, pogotovo ako se ima u vidu da je njegova primjena privatnih ključeva ozbiljno pogrešna.

Prilikom izrade sigurnosne kopije podataka Backblaze datoteke se osiguravaju pomoću AES-ove 128-bitne enkripcije i u mirovanju i u tranzitu. Kad se vaše datoteke prenose u oblak, SSL se koristi da bi se osiguralo da ostanu privatne. 

Iako bi 256-bitna enkripcija bila idealna, AES 128-bitni bi i dalje trebao biti dovoljan za veliku većinu korisnika. Ako želite saznati više o razlici, pogledajte naš opis šifriranja.

Backblaze-Osigurati-privatnog ključa

Privatno šifriranje nije omogućeno prema zadanim postavkama, pa je potrebno korisnicima da to postave ručno. Bez obzira na to, postoji osnovna mana – makar sa sigurnosnog stajališta – u tome kako Backblaze to provodi. Jedini način na koji možete obnoviti datoteke je putem web klijenta. To znači da morate vratiti Backblaze-u sa svojim privatnim ključem za šifriranje kako biste obnovili svoje podatke.

Backblaze-Osigurati-privatnog ključa

Iako Backblaze tvrdi da je ključ izbačen iz njegovih sustava onog trenutka kada je upotrijebljen, to i dalje ostavlja vrata širom otvorena za stvari poput napada čovjeka u sredini ako su ugroženi vaša mreža ili Backblazeovi poslužitelji..

Osim ovog značajnog upozorenja, sigurnost Backblaze-a je vrhunska. Možete omogućiti dvofaktornu provjeru identiteta da cyber-kriminalcima otežaju pristup vašem računu. Osim toga, sami su fizički podatkovni centri zaštićeni od neovlaštenog pristupa korištenjem biometrijske sigurnosti i od prirodnih katastrofa, poput požara ili zemljotresa..

Privatnost

Kao i kod sigurnosti, Backblaze nudi pristojnu privatnost ometenu pogrešnom implementacijom privatnog šifriranja, kao i lokaciju svojih podatkovnih centara.

Kao što je spomenuto u prethodnom odjeljku, način na koji Backblaze postupa s postupkom obnavljanja znači da ćete se morati odreći privatnog ključa ako želite vratiti podatke. 

Nećemo gubiti vaše vrijeme ponavljajući zašto to može imati katastrofalne rezultate, ali dovoljno je reći da je to samo štetno za privatnost, koliko i za sigurnost. To također znači da Backblaze nije usluga nule znanja.

Nadalje, većina podatkovnih centara Backblazea smještena je u SAD-u, zemlji koja je poznata po lošim zakonima o privatnosti na mreži i spremnosti da se zaobiđu kakve zaštite postoje u obliku programa poput PRISM-a ili zakona poput Zakona o patrioti.. 

Nadalje, postojanje špijunske mreže znači da će, ukoliko američke vlasti presreću vaše podatke, moći dijeliti i s drugim zemljama..

Međutim, imate mogućnost vezati svoj račun s Backblazeovim podatkovnim centrom u Amsterdamu. Međutim, ni ovo nije baš idealno, s obzirom na to da je Nizozemska zemlja s najviše prisluškivanja u Europi (o čemu više možete pročitati u našem vodiču s najboljim VPN-om za Nizozemsku). 

Izbor za promjenu vaše regije je nevjerojatno jednostavan, jer to je neobavezno polje pri samom donjem kutu obrasca za prijavu prilikom prvog stvaranja računa. Ako ne odaberete regiju, ona će se zadati na američku zapadnu obalu, a ne postoji način da se to kasnije promijeni bez stvaranja novog računa.

Backblaze-znak-up-Regija

Izjava o zaštiti privatnosti u pozadini

Sve što je rečeno, čini se da Backblaze zbilja brine o privatnosti svojih korisnika. Politika privatnosti jasna je i sažetka, a ona kaže da Backblaze nikad neće dijeliti ili prodavati metapodate koje sakuplja nikome, osim ako je pouzdan partner uključen u pružanje usluge ili ako je u skladu sa zakonom ili propisom. 

Ovi upozorenja su standardni u oblastima skladištenja oblaka i sigurnosnih kopija na mreži, tako da Backblaze u tom pogledu nije neobičniji. Kada su u pitanju ti metapodaci, oni se sastoje od adrese e-pošte i zaporke, kao i vaših podataka o naplati. 

Također se prikupljaju određene pojedinosti o vašem uređaju, poput vašeg operativnog sustava i statistike upotrebe, ali one su lišene osobnih identifikatora. Ovi se podaci upotrebljavaju interno za razvoj i analizu, što je opet prilično standardno u oblaku sigurnosnih kopija.

Backblaze-Pravila-politika

Što se tiče vaših stvarnih datoteka pohranjenih na Backblazeovim poslužiteljima, one su u potpunosti povjerljive, a uvjeti i odredbe govore sasvim definitivno da će im se pristupiti samo uz vaš pristanak i pružiti temeljnu funkcionalnost usluge. 

Međutim, Backblaze zadržava pravo uklanjanja datoteka iz bilo kojeg razloga, iako će to vjerojatno učiniti samo za uklanjanje ilegalnih materijala.

Backblaze-Uvjeti i odredbi

Backblaze odgovara GDPR-u i pridržava se EU / Swiss Privacy Shield-a za međunarodni prijenos podataka, ali nije HIPAA. Stoga, ako morate sigurnosno kopirati bilo koju povjerljivu medicinsku dokumentaciju, morat ćete koristiti drugu uslugu, poput IDrive-a ili SpiderOak ONE.

Bacbkblaze-Pravila-Štit

podrška

Backblaze nudi nekoliko opcija koje će vam pomoći da riješite probleme koji imate s uslugom. Uz korisni i brzi odjel za korisničku podršku, kao i opsežne resurse za samopomoć, u ovoj se kategoriji ne možemo žaliti..

Iako ne postoji telefonska podrška, za pomoć se možete obratiti Backblazeu podnošenjem zahtjeva za e-poštu ili korištenjem funkcije live chat. Chat je otvoren od ponedjeljka do petka, od 9:00 do 12:00 i od 13:00. do 17:00 PST. 

Backblaze-podrška-stranicu

Da bismo testirali reaktivnost njegove podrške, poslali smo zahtjev e-poštom i dobili odgovor u roku jednog dana, što je zapravo toliko koliko možete tražiti, jer postoji opcija za chat ako vam je potrebna neposrednija podrška.

Backblaze-Pitanja-stranicu

Stranica sa značajkom FAQ Backblaze također je izvrsna i pruža vam rješenja za čitav niz najčešćih problema s uslugom, a svi su uredno organizirani u kategorije koje se mogu pretraživati..

Presuda

To zaključuje naš pregled Backblaze. Bez sumnje, snažan je suparnički rezervni protivnik, iako Backblaze žrtvuje značajke za pojednostavljeno iskustvo. To ga čini odličnim izborom za one koji jednostavno žele Backblaze koristiti za pokretanje redovitih sigurnosnih kopija na svom sustavu bez da se previše brinu o detaljima.

Međutim, njegova usredotočenost na pružanje jednostavnog iskustva boli Backblaze na putu mogućnosti, jer mnoge uobičajene opcije sigurnosne kopije nisu uključene. 

Slično tome, Backblaze može s vremena na vrijeme biti frustrirajući zbog niske razine nadzora nad procesom izrade sigurnosnih kopija i zbog toga što ste dobili malo informacija o njegovom napretku. Ako vas ove stvari muče, pročitajte ostale internetske sigurnosne kopije da biste pronašli alternativu.

Što ste pomislili o našoj recenziji Backblaze? Slažete li se da je to dobra internetska usluga sigurnosnih kopija za one koji traže jednostavan i pojednostavljen, a opet neograničen plan sigurnosnih kopija? Ili više volite uslugu koja nudi više kontrole, sigurnosnih kopija za više računala i bolju privatnu enkripciju? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me