Pregled Livedrive – Ažurirano 2020

Livedrive pregled

Livedrive je pristojan sigurnosni alat koji također nudi malo prostora za pohranu. Međutim, usluga je izuzetno skupa i imali smo bezbroj izvještaja o problemima s plaćanjem i podrškom. Iako nam se u našoj cjelovitoj recenziji sviđa dovoljno, oklijevamo i preporučiti ga.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

Livedrive je sigurnosna kopija usluga koja je pokrenuta 2008. godine, a kupio ju je J2 Global 2014. godine. On cilja male tvrtke i kućne korisnike. Osim što nudi rezervnu kopiju, on ima i prostor za pohranu, ali ništa što konkurira najboljim uslugama pohrane u oblaku. U isto vrijeme, ne nalazi se niti među najboljim mrežnim pružateljima sigurnosnih kopija, zahvaljujući nekim neobičnim funkcionalnostima i skupim planovima.

Livedrive se nalazi u Velikoj Britaniji, što ga čini pogodnim za naše najbolje usluge pohrane u oblaku za Europu. Tamo smo je uključili kao uslugu pohrane u oblaku, no ako ste zbunjeni zbog razlike između pohrane u oblaku i sigurnosne kopije, pročitajte naše objašnjenje. Za više izbora koji nisu sa sjedištem u SAD-u, pročitajte našu pohranu u oblaku izvan američkog dijela.

Livedrive ima zanimljive značajke uz običnu, staru sigurnosnu kopiju, što vam daje neograničen prostor za izradu sigurnosnih kopija datoteka, dobru jednostavnost uporabe i poštivanje europskih zakona o privatnosti. Ipak, nije jeftino i ne sadrži ključne značajke, kao što su šifriranje nultih znanja i dvofaktorska provjera autentičnosti. Također, prema priopćenjima čitatelja, obiluje plaćanjem i podrškom; pomaknite se do našeg odjeljka za komentare na dnu za više detalja.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Livedrive

Značajke

Kao rezervno rješenje Livedrive je prilično prosječan, a detaljnije ćemo detaljnije govoriti u ovom pregledu. Međutim, Livedrive razlikuje od većine njegovih konkurenata to je značajka pohrane, nazvana aktovka.

Livedrive aktovka omogućuje vam pristup i uređivanje datoteka s raznih uređaja i na mreži, dijeljenje velikih datoteka s obitelji i prijateljima i slobodan prostor na računalu. Ako tražite namjenske usluge pohrane u oblaku, konzultirajte naše preglede o pohrani u oblaku.

livedrive-aktovka

Aktovka djeluje poput vanjskog pogona na vašem računalu, pa je sličan uobičajenom modelu sinkronizacije većine usluga pohrane u oblaku.

Datoteke koje tamo postavite automatski će se sinkronizirati na mreži. Potom im možete pristupiti i urediti pomoću aplikacije za desktop, mobilne aplikacije ili web klijenta.

Ako trebate uštedjeti prostor na tvrdom disku, možete odabrati pohranjivanje datoteka samo na mreži. Međutim, morat ćete ih preuzeti kako biste ih otvorili. Pogledajte vodič za to kako to učiniti.

Kao i usluge pohrane u oblaku, Briefcase vam omogućuje dijeljenje datoteka s obitelji i prijateljima i slobodan prostor na vašem računalu spremanjem datoteka u oblak. Možete reproducirati i vaše glazbene datoteke iz preglednika.

livedrive-web-galerija

U web aplikaciji postoji značajka galerije koja omogućuje pregledavanje sigurnosnih kopija fotografija, ali nije prikazala fotografije nakon što smo prenijeli nekoliko. Ipak, pregled fotografija ručno je funkcionirao u redu.

livedrive-foto-pregled

Za detalje o naprednim značajkama sigurnosnog kopiranja, uključujući hibridne sigurnosne kopije, pročitajte našu recenziju BigMIND Početna.

cijena

Izrada sigurnosne kopije iznosi 8 USD mjesečno i pruža neograničenu izradu sigurnosnih kopija za jedno računalo, kao i omogućavanje pristupa datotekama putem mobilne aplikacije. Međutim, morat ćete zasebno kupiti rezervno spremanje sigurnosne kopije za 6,33 USD mjesečno. Usprkos tome, datoteka obnavlja, šifrira i verzije, koja čuva zadnjih 30 verzija datoteka.

Aktovka košta 16 dolara mjesečno i daje vam 2TB prostora za sinkronizaciju. Radi na stolnim i mobilnim uređajima i omogućuje dijeljenje datoteka iz vašeg prostora za pohranu. Također čuva zadnjih 30 verzija datoteka, tako da možete vratiti prethodnu verziju ako ste promijenili nešto što niste htjeli. Osim toga, možete sigurnosno kopirati fotografije s telefona.

Nije jeftino: od Sync.com ili pCloud možete dobiti 2TB prostora za pohranu u oblaku za daleko manje. Ako vas zanima, pročitajte naš pregled Sync.com i recenziju pCloud da biste saznali više.

Pro Suite kombinira prethodna dva plana, omogućujući sigurnosnu kopiju uređaja i korištenje prostora za pohranu u oblaku za 25 dolara mjesečno. Daje vam 5TB prostora za sinkronizaciju i neograničen prostor za izradu sigurnosnih kopija.

Možete sigurnosno kopirati pet računala, kao i tablete i mobilne uređaje. FTP, SFTP i WebDAV dostupni su uz plan. Ako niste upoznati s tim metodama pristupa, pročitajte što je FTP i što su webDAV članci.

Iako nam se sviđa ideja o kombiniranju prostora sigurnosne kopije i sinkronizacije prostora za pohranu, cijena Pro Suite plana je toliko visoka da se može nadmetati sa skupljim rješenjima za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka..

Korisnici Pro Suite-a dobivaju izvornu NAS podršku za svaki mrežni pogon ili NAS uređaj koji žele napraviti sigurnosnu kopiju. Oni ga mogu započeti upotrebom tako da prijeđu na “postavke računa” na web portalu i dodaju mape na disku kako bi odabrali sigurnosnu kopiju. Ako vam treba snažna podrška za NAS, pročitajte našu najbolju mrežnu pričuvu za članak o NAS-u.

Suđenje uživo

Usluga nudi besplatno 14-dnevno probno razdoblje sa svim planovima. Otkazivanje ipak nije jednostavno, jer zahtijeva da nazovete tim za otkazivanje u Velikoj Britaniji, što može biti skupo ako niste odatle.

U pogledu uporabe postoji lakša metoda. To je veza koja vodi do obrasca za otkazivanje koji možete ispuniti da biste otkazali svoj račun. Smatramo da je to dio poteza Livedrive jeftin jer korisnicima otežava otkazivanje besplatnog suđenja.

Jednostavnost korištenja

Aplikacija za radnu površinu nekoliko je puta zaostajala tijekom testiranja, uglavnom dodavanjem ili uklanjanjem mapa iz sigurnosnih kopija. To morate učiniti jer Livedrive zahtijeva da odaberete određene mape za sigurnosno kopiranje.

livedrive-kontrolni centar

Pristupit ćete upravljačkom centru aplikacije putem ikone na programskoj traci. Jednostavan je za upotrebu, pri čemu vam glavni izbornik pri vrhu i ostatak prozora prikazuje sadržaj. Sučelje je sjajno, ali jasno i neće vas zbuniti.

livedrive-web

Web-aplikacija prikazuje uređaje za koje ste napravili sigurnosnu kopiju, omogućuje vam preuzimanje pojedinačnih datoteka i omogućava pristup vašoj aktovci ako je imate. Osim toga, možete ući na svoj račun, pregledati sigurnosne kopije fotografija u galeriji ili pogledati podatke o podršci.

Nema mnogo značajki, pa vas neće nadvladati. Pomoću izbornika slijeva možete se kretati pomoću izbornika na lijevoj strani, dok se značajke pored nje prikazuju na jasan i atraktivan način.

livedrive-mobile

Mobilna aplikacija dostupna je za iOS i Android. Brz je i olakšava pristup sigurnosnim kopijama u oblaku. Također možete vidjeti datoteke koje dijelite s vama i otvoriti vaše glazbene datoteke. Reprodukcija glazbe lijepa je značajka koja vam omogućuje stvaranje liste reprodukcije i pregledavanje glazbe prema izvođaču, albumu, godini ili žanru.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Livedrive prema zadanom odabire nekoliko mapa za izradu sigurnosnih kopija, uključujući radnu površinu, dokumente, slike, glazbu i videozapise.

livedrive-backup-select

To isključuje neke datoteke, pa potražite popis na njihovoj web stranici da biste vidjeli jesu li važne za vas. Morat ćete ručno odabrati datoteke koje želite sigurnosno kopirati, jer Livedrive ne može napraviti sigurnosnu kopiju prema vrsti datoteke. Ako vam je potrebna ova značajka i sviđa vam se jednostavno korisničko iskustvo, možete je dobiti uz Backblaze. Pročitajte našu recenziju Backblaze da biste saznali više.

livedrive-raspored

Jednom kada definirate sigurnosnu kopiju, možete odabrati broj sati između programa Livedrive za skeniranje promjena datoteka ili odrediti određeno vrijeme za to svaki dan.

Značajka vraćanja funkcionira iz aplikacije za stolna računala. Da biste vratili datoteke, morate odabrati računalo na kojem ste napravili sigurnosnu kopiju, a zatim odaberite pojedinačne datoteke ili mape koje želite vratiti. Web-aplikaciju možete koristiti i za preuzimanje pojedinačnih datoteka.

Ubrzati

Početne sigurnosne kopije obično potraju dugo, ovisno o tome koliko podataka morate zaštititi. Da bismo vidjeli kako se Livedrive uspoređuje s drugima u mrežnom polju sigurnosne kopije, proveli smo testove za prijenos i preuzimanje pomoću mape sa 1 GB komprimiranom. Bili smo na WiFi vezi izvan Beograda, u Srbiji, sa brzinom prijenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 83 Mbps..

Borili smo se s testiranjem Livedrivea u našem drugom pokušaju. Klijent radne površine zaglavio se pri “izračunavanju” vremena dovršetka i nije ga počeo prenositi. To je reklo da su naši sljedeći pokušaji bili uspješniji. U prosjeku je trebalo oko sat vremena za učitavanje 1 GB podataka, što je puno sporije od 24 minute u teoriji.

Preuzimanje ipak nije bilo sporo, jer je trajalo samo dvije minute, što je blizu teoretskog vremena koje bi trebalo potrajati.

U skladu s tim, brzine prijenosa i preuzimanja nisu samo na Livedrive-u. Oni također ovise o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste bliski poslužiteljima u Velikoj Britaniji.

Ako ustanovite da je za prijenos sigurnosne kopije potrebno previše propusne širine, možete je ugasiti tako da otvorite “postavke”, kliknete “napredno”, a zatim “propusnost”.

sigurnosti & Pravila o privatnosti

Možete postaviti Livedrive da traži lozinku svaki put kada se pokrene. Korisno je ako netko ukrade vaš uređaj i pokuša vratiti vaše datoteke u njemu.

Livedrive ima servere u sigurnim podatkovnim centrima u Velikoj Britaniji. Na sigurnosnoj stranici piše da ima “tri sloja fizičke sigurnosti podataka”. Data centri koriste 24/7 nadgledanje za otkrivanje i sprečavanje upada. Svi su certificirani ISO 27001, što je standard za sustave upravljanja informacijskom sigurnošću.

Livedrive koristi AES 256-bitnu enkripciju za skeniranje datoteka prije prijenosa, ali zadržava ključ za dešifriranje, pa se ne kvalificira kao nulano znanje.

Možete pronaći usluge koje su u našem najboljem dijelu usluge s nulom znanja. Jedna od njih, SpiderOak ONE, također je servis sigurnosnih kopija u oblaku. Ako vas zanima sigurnosna kopija sa ničim znanjem, pročitajte naš SpiderOak ONE pregled za više o njegovoj sigurnosti.

Nula-znanje je važno ako se brinete o svojoj privatnosti. U odjeljku H pravila o privatnosti Livedrive-a stoji da Livedrive može dijeliti vaše osobne podatke s pravnim i regulatornim tijelima, vanjskim savjetnicima i bilo kojom potrebnom strankom za pravni postupak. Ipak, usluga je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka, koja korisnicima EU pruža odgovarajuću zaštitu.

Livedrive ne nudi dvofaktornu autentifikaciju radi zaštite vašeg računa ako netko ukrade vašu zaporku, stoga se obavezno potrudite.

podrška

livedrive-pomoć

Odjeljak za podršku sastoji se od FAQ-a i baze znanja te značajke koja pokazuje status usluge.

FAQ i baza znanja uvijek su dostupni, iako bi funkcija pretraživanja mogla biti brža pri vraćanju rezultata. Ako ne pronađete odgovor na svoje pitanje, možete poslati kartu za tim za podršku. Tim za podršku možete se obratiti od ponedjeljka do petka od 9:00 do 18:00. Srednje vrijeme po Greenwichu. Tijekom testiranja dobili smo odgovor za oko sat vremena, što je dobro.

Podrška bi se mogla poboljšati dodavanjem internetske veze za chat i telefonske podrške.

Presuda

Livedrive je nekada imao zasebne aplikacije, ali sada je sve integrirano, što korisnicima omogućuje lakši pristup onome što im je potrebno. Pridržavanje GDPR-u također je plus s obzirom na to da je prije imao upitne klauzule u svojoj politici privatnosti. Budući da to nije nulano znanje, trebate paziti pri odabiru datoteka koje želite sigurnosno kopirati.

U skladu s tim, koristi AES 256-bitnu enkripciju za skeniranje datoteka prije prijenosa. Međutim, on također ne štiti vaš račun, jer dvofaktorska provjera identiteta nije dostupna. Prostor za pregled i sinkronizaciju fotografija vrijedan je dodatak njegovim značajkama.

Brzine prijenosa i preuzimanja nisu se što pohvaliti jer su spora. To nije iznenađujuće smatrajući da nema globalnu mrežu poslužitelja. Imajte to na umu ako imate puno podataka koje želite sigurnosno kopirati.

Ni cijena nije velika vrijednost i ne može se natjecati s ostalim uslugama među našim mrežnim pregledima sigurnosnih kopija. Jesu li koristi Livedrive-a veće od njegovih troškova? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map