Pregled karbonita – Ažurirano 2020

Pregled karbonita

Nudeći jednostavnost korištenja i neograničenu sigurnosnu kopiju za jedan uređaj, Carbonite je bez sumnje jedan od najdražih internetskih servisa sigurnosnih kopija Cloudwards.net-a. Međutim, male sigurnosne brzine predstavljaju veliku zabrinutost. Pročitajte naš cjelovit pregled karbonita za detalje.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

Karbonit je dio rezervnog tržišta od 2005. godine, što je drevno u IT godinama. Ipak, ima puno iskustva i to pokazuje. Izvrsno je za osobne korisnike koji žele neograničene sigurnosne kopije za jedno ili više računala i ne padaju na pamet platiti premiju kako bi je dobili.

U skladu s tim, dovršenje sigurnosne kopije iziskuje mnogo vremena jer je Carbonite među najsporijim uslugama koje smo testirali. Ne možete ga ubrzati povećanjem broja sigurnosnih kopija, ali možete ga usporiti ako ometa resurse vašeg sustava.

S druge strane, Carbonite je jednostavan za upotrebu bez obzira jeste li na stolnom klijentu, webu ili mobilnom uređaju. Automatska izrada sigurnosnih kopija riješit će vas problema s ručnim odabirom datoteka za sigurnosnu kopiju, a postupak jednostavne obnove pomoći će vam da vratite datoteke.

Nećete se morati brinuti za svoje datoteke jer Carbonite pruža privatnu enkripciju, zajedno s drugim sigurnosnim značajkama. Ni zaštita privatnosti ne razočara. Zapravo je među najjačim što smo vidjeli.

Ako vam sve zvuči kao da je u vašoj uličici, obratite nam se detaljnije u ovom pregledu o karbonitu. U suprotnom, odaberite drugu uslugu s našeg najboljeg sigurnosnog broja sigurnosnih kopija na mreži.

prednosti & nedostaci

Alternativa za karbonit

Značajke

Za razliku od najboljih usluga pohrane u oblaku, Carbonite ne želi smanjiti količinu prostora na tvrdom disku ili sinkronizirati podatke na uređajima. Kao internetska izrada sigurnosnih kopija pomaže vam kada dođe do katastrofe oporavkom datoteka. To je korisno jer vam se tvrdi disk može srušiti i uzeti njegove podatke. Solid-state pogoni su bolji, ali imaju više pogrešaka u podacima.

Ako su vam potrebna oba, možete dobiti uslugu poput IDrive, koja može sigurnosno kopirati vaše podatke i osigurati vam prostor za sinkronizaciju. Više o tome možete saznati u našem pregledu IDrive. Ako vam nije jasno što razlikujete internetsku pohranu i sigurnosnu kopiju na mreži, pročitajte naše objašnjenje.

Karbonit pruža neograničen prostor za pohranu bez tajnih ograničenja podataka ili ograničenja brzine prijenosa. Budući da je neograničeno, nećete moći sigurnosno kopirati neograničene uređaje. Umjesto toga, možete napraviti sigurnosnu kopiju samo jednog uređaja ili računala s osobnim planom. To je uobičajeni kompromis kada birate između neograničene sigurnosne kopije i neograničenih uređaja.

U skladu s tim, Carbonite možete koristiti za sigurnosno kopiranje fotografija snimljenih pametnim telefonom. Potražite u našem najboljem neograničenom mrežnom članku sigurnosne kopije da biste vidjeli kako se Carbonite uspoređuje s ostalim neograničenim servisima sigurnosnih kopija.

Karbonit značajke

Osim neograničene sigurnosne kopije, značajke Carbonitea uključuju raspoređivanje sigurnosnih kopija, privatnu enkripciju, automatsku izradu sigurnosnih kopija video zapisa, udaljeni pristup datotekama i inačice, koje ne rade na macOS-u. Uz to, svi planovi osim Carbonite Safe Basic mogu sigurnosno kopirati i vanjske tvrde diskove.

Carbonite djeluje sa svim uobičajenim ekstenzijama datoteka. Budući da je neograničen, nakon instalacije automatski može označiti uobičajene vrste datoteka za sigurnosnu kopiju. U skladu s tim, automatska sigurnosna kopija videa dostupna je samo pretplatnicima Carbonite Safe Plus i Carbonite Safe Prime. Osnovni korisnici moraju videozapise učitati ručno.

Carbonite također ima službu za oporavak putem kurira koja vam šalje vaše restauracije u pošti, a to može biti puno brže od preuzimanja. Većina pričuvnih usluga to ne nudi.

Iako vam Carbonite omogućuje sigurnosno kopiranje vaših vanjskih tvrdih diskova, on se ne može sigurnosno kopirati na vanjske tvrde diskove. To nije veliki nedostatak, jer neograničena sigurnosna kopija ne radi dobro s ograničenim brojem vanjskih pogona.

Povrh svega, pretplatnici Plus i Premium više nemaju pristup sigurnosnoj kopiji slike. Sigurnosna kopija zrcalne slike uzima sigurnosnu kopiju slike pogona operativnog sustava računala i izrađuje sigurnosnu kopiju na vanjskom tvrdom disku. To korisnicima omogućuje vraćanje OS-a i aplikacija računala na isto računalo.

Carbonite kaže kako je uklonio značajku jer ograničenja verzije sprječavaju da sigurnosna kopija zrcalnih slika štiti korisnike kao i sigurnosno kopiranje na temelju datoteka. To bi moglo biti istina, ali značajka zrcalne slike bila je vrijedna jer omogućuje brz oporavak srušenih tvrdih diskova.

U nastavku ćemo detaljnije govoriti o sigurnosnim i sigurnosnim značajkama, pa pročitajte dalje. Obratite se našoj biblioteci sigurnosnih kopija kako biste saznali više o sigurnosnoj kopiji u oblaku.

cijena

Za razliku od cloud backup usluga koje nude jedan neograničeni plan, kao što je Backblaze, Carbonite nudi tri: Basic, Plus i Prime. Planovi su usmjereni na kućne i poslovne korisnike koji nemaju mnogo računala. Imajte na umu da planovi omogućuju sigurnosnu kopiju samo jednog internog tvrdog diska.

Basic iznosi 71,99 USD godišnje i pruža neograničenu izradu sigurnosnih kopija bez dodatnih funkcija.

Plus vam omogućuje izradu sigurnosne kopije vanjskog pogona i automatske sigurnosne kopije videa za 111,99 USD godišnje. To je najpopularniji plan, ali skuplji u odnosu na Backblazeov plan, koji iznosi samo 60 USD godišnje i nudi iste značajke. Više o Backblaze možete pročitati u našoj Backblaze recenziji.

Prime je 149,99 USD godišnje. Dodaje uslugu oporavka putem kurirske usluge uz Plusove značajke.

Na bilo kojem planu možete uštedjeti 5 posto ako se pretplatite na dvije godine ili 10 posto ako se prijavite za tri. Također možete kupiti sigurnu sigurnosnu kopiju karbonita za do 100 računala. Ako niste sigurni u karbonit, možete se poslužiti besplatnim 15-dnevnim probnim postupkom da biste se odlučili.

Jednostavnost korištenja

CARBONITE-web-klijent

Dizajn Carboniteova web klijenta je neuobičajen, ali funkcionalan. Glavna stranica prikazuje računala na kojima ste napravili sigurnosnu kopiju. Također možete pregledati ili vratiti datoteke, dodati računalo ili ponovo instalirati Carbonite.

Izbornik s lijeve strane omogućuje vam navigaciju do kreditnih kartica i pretplata i osobnih podataka, kao i prikaz povijesti plaćanja i pristup podršci. Ako u sigurnosnoj kopiji imate podatke, pomoću trake možete pronaći datoteke ili mape po imenu ili s određenim proširenjem.

CARBONITE-desktop-klijent

Carbonite desktop klijent radi na Windows i macOS, ali ne i na Linuxu. Za podršku Linuxa, pogledajte najbolji članak o sigurnosnoj kopiji za Linux. Nakon što ga instalirate, vodit će vas kroz postupak stvaranja sigurnosne kopije. To je jednostavno i morate izvršiti samo jedan korak.

Carbonite automatski bira najčešće vrste datoteka za kontinuirano sigurnosno kopiranje. Ako niste u redu s tim, jednostavno možete pokrenuti postupak izrade sigurnosnih kopija ili možete produbiti u naprednim postavkama. Automatska izrada sigurnosnih kopija prikladna je jer ne morate trošiti vrijeme ručno na odabir datoteka i mapa koje želite spremiti.

Klijenta možete pokrenuti s ikone programske trake. Klijent prezentira najvažnije informacije koje trebate vidjeti odmah.

Lijeva strana prikazuje sliku računala i vezu koja prikazuje postavke. Sredina prikazuje status vaše sigurnosne kopije i omogućuje vam dodavanje datoteka, uključivanje automatske sigurnosne kopije ili vraćanje datoteka. Desna strana prikazuje oblak i mogućnost pregledavanja sigurnosnih kopija.

Gumb za vraćanje datoteka naziva se “vrati moje datoteke”, a veza za pregleda datoteke kaže “pogledajte moje sigurnosne kopije.” Ta imena nikoga neće zbuniti.

Kodiranje karbonitom u boji

Boja karbonata kodira vaše datoteke, tako da na prvi pogled možete vidjeti njihov status.

Narančasta točka na datoteci znači da je odabrana za sigurnosno kopiranje, dok zelena znači da je datoteka sigurnosna kopija.

Žuta točka u mapi znači da su datoteke ili podmape u mapi odabrane za izradu sigurnosne kopije. Polu zelena točka znači da je mapa odabrana za sigurnosno kopiranje, a neke datoteke u njoj sigurnosno kopirane, dok druge nisu odabrane za sigurnosno kopiranje. Zelena točka u mapi znači sigurnosno kopiranje svih datoteka u toj mapi.

CARBONITE-mobile-klijent

Mobilna aplikacija je minimalna i jednostavna za upotrebu. Možete ga koristiti za pristup sigurnosnim kopijama, kao i spremanje sigurnosnih kopija datoteka za brz i izvanmrežni pristup. Osim toga, možete dodati još računala za izradu sigurnosnih kopija, što znači da će vam Carbonite poslati e-poštu s vezom koju morate otvoriti s računala koje želite sigurnosno kopirati..

Ipak, aplikacija je posljednji put ažurirana u listopadu 2017. i ocjena joj je u Google Play Storeu skromnih 3,7 zvjezdica.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Nakon što instalirate Carbonite desktop klijent i pokrenete početnu sigurnosnu kopiju, klijent će skenirati vaš hard disk za datoteke i početi ih prenositi.

Kao što je već spomenuto, ne morate odabrati datoteke koje želite jer ih Carbonite odabire za vas. Njegov izbor je pametan i uključuje dokumente, slike, glazbu, e-poštu, oznake preglednika, financijske podatke i “sve važno”.

Carbonite isključuje neke OS i privremene datoteke iz automatske sigurnosne kopije. Na popisu izuzetih vrsta datoteka možete vidjeti koje su na njihovom web mjestu.

Početne sigurnosne kopije često trebaju puno vremena da se dovrše. No nakon što završi, bit će mnogo brže zahvaljujući kontinuiranom sigurnosnom kopiranju koje prenosi datoteke kad ih promijenite. Da bi to postigao, Carbonite koristi algoritam kopiranja datoteka na razini bloka.

Algoritam prenosi samo dijelove datoteke koji su promijenjeni, a ne cijelu datoteku. Preporučujemo upotrebu sigurnosnih kopija. U ovom slučaju, kao i u mnogim drugima, djeluje bez ometanja ostatka sustava. To je rečeno, ako više želite zakazati izradu sigurnosnih kopija za vrijeme kada ne koristite računalo, to možete i vi.

CARBONITE-backup-settings

Možete odabrati sigurnosno kopiranje jednom dnevno u određeno vrijeme ili postaviti tako da se ne izrađuje sigurnosna kopija tijekom određenih sati. Iako je to prikladno, Carbonite ima manje mogućnosti zakazivanja od ostalih usluga. Na primjer, Acronis True Image omogućuje pokretanje sigurnosnih kopija dva puta dnevno u određeno vrijeme, svakih jedan do osam sati, tjedno, mjesečno ili nakon nekog događaja.

Više o Acronis True Image možete pročitati u našem pregledu Acronis True Image.

Karbonit čuva vaš sadržaj u podatkovnim centrima koji koriste RAID. To znači da su vaše datoteke smještene na više poslužitelja zbog viška, što pomaže u njihovoj sigurnosti ako poslužitelj ne radi. Carbonite ima najmanje tri kopije sigurnosne kopije na 15 tvrdih diskova.

CARBONITE-vratiti-step1

Vraćanje datoteka pomoću Carbonite je jednostavno. Kliknite tipku “vrati moje datoteke” na klijentu radne površine. Sljedeći će vam prozor omogućiti da obnovite sve ili određene datoteke ili mape.

Ako želite vratiti sve datoteke, imate mogućnost izbora između vraćanja na izvorno mjesto ili preuzimanja u novu mapu na radnoj površini.

Ako odlučite vratiti određene datoteke ili mape, klijent za radne površine otvorit će internetsku stranicu Carbonite kako bi vam pomogao u pronalaženju potrebnog sadržaja. To je korisno ako trebate nešto brzo vratiti i nemate vremena da biste ga potpuno obnovili.

Web klijent prikazuje vaš sadržaj na temelju vašeg datotečnog sustava, tako da ne biste trebali imati problema s njegovim pronalaženjem. Ako to učinite, pomoću trake možete pronaći datoteke s imenom i ekstenzijom datoteke. Nakon što pronađete svoj sadržaj, kliknite gumb za preuzimanje pored njega kako biste ga preuzeli ili odaberite više datoteka i mapa pomoću potvrdnih okvira, a zatim kliknite “preuzmi”.

Verzija karbonita

Carbonite podržava verziju datoteka za Windows, ali ne i za Mac. Verzija vam omogućuje preuzimanje prethodnih iteracija datoteka, što znači da možete poništiti slučajne promjene u njima. Verzija vas također štiti od ransomwarea koji može oštetiti vaše datoteke i zahtijevati plaćanje njihove obnove.

Carbonite ima najmanje tri najnovije verzije datoteke, bez obzira na dob. Pored toga, stare verzije promijenjenih datoteka čuvaju i do tri mjeseca. Osim toga, jedna dnevna inačica datoteke za svaki dan proteklog tjedna, jedna verzija tjedna za svaki od prethodna tri tjedna i jedna mjesečna verzija za sva prethodna dva mjeseca koja je datoteka sigurnosno kopirana.

U pravilima o zadržavanju datoteka navodi se da izbrisane datoteke čuvaju 30 dana. Ako ste klijent Carbonite Safe koji živi u SAD-u, možete vratiti kurirsku službu za vraćanje izbrisanih datoteka. Glavni pretplatnici uključuju kurirski oporavak, tako da moraju platiti samo 9,99 USD po oporavku. Ako koristite Basic ili Plus, morate platiti 99,99 USD.

Bez obzira na plan, tvrdi disk morate vratiti na Carbonite kako biste izbjegli plaćanje naknade za vraćene pogone, koja iznosi 130 ili 300 USD, ovisno o veličini uređaja.

Povrh toga, korisnici koji upravljaju njihovim privatnim ključem moraju ga prenijeti prije nego što zatraže kurirsku službu. To je razumljivo jer Carbonite mora dešifrirati vaše podatke prije nego što ih možete upotrebljavati, ali i dalje se brine o privatnosti. O tome ćemo više govoriti u nastavku.

Informacije o cijenama za kurirsku službu možete vidjeti u tablici na ovoj stranici.

Ubrzati

Rekli smo da početna izrada sigurnosnih kopija može dugo potrajati, ali s obzirom na rezultate Carbonite-a, to bi moglo potrajati više od toga. Koliko će trajati ovisit će o vašoj brzini veze i koliko ste blizu poslužiteljima Carbonitea. Pravilo je da će brzina prijenosa biti bolja što se više približavate.

Možete otići na postavke u klijentu za stolna računala i potvrditi potvrdni okvir koji smanjuje upotrebu interneta Carbonitea, ali ne možete povećati broj sigurnosnih kopija da biste povećali brzinu.

Za testiranje brzine prijenosa i preuzimanja koristimo mapu sa 1 GB komprimiranom. Proveli smo naše testove karbonita pomoću Ethernet veze u Beogradu, Srbija sa brzinom prenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 100 Mbps..

Ove brzine podrazumijevaju da bi za učitavanje naše testne mape trebalo oko 21 minutu, a nešto više od minute za preuzimanje bez prethodnih troškova. Međutim, rezultati naših ispitivanja bili su daleko od toga. Prijenos naše mape trajao je više od sat vremena i više od sedam minuta za preuzimanje.

Nismo bili blizu Sjedinjenih Država, gdje Carbonite održava svoje podatkovne centre, a rezultati su to odražavali, ali su i dalje loši u usporedbi s drugim uslugama.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa:00:59:5001:25:0001:12:25
Vrijeme preuzimanja:00:03:1100:12:2200:07:46

sigurnosti

CARBONITE sigurnosti

Carbonite koristi 128-bitni SSL protokol za zaštitu datoteka od napada “man-in-the-middle”, koji se pojavljuju tijekom postupka prijenosa podataka. Na svojim poslužiteljima šifrira datoteke u mirovanju sa 128-bitnom AES enkripcijom. To nije tako snažno kao njegov rođak, AES 256-bitni, ali pruža veliku sigurnost. Koliko tko zna, nitko ga nije probio.

Carbonite prema zadanim postavkama upravlja vašim ključem za šifriranje. To omogućuje tvrtki da resetira vašu lozinku ako je zaboravite, ali ujedno predstavlja i rizik od privatnosti jer bi je zaposlenik skitnice mogao koristiti za čitanje vaših datoteka. Da biste to izbjegli, možete uključiti privatno šifriranje.

Ako to učinite, koristite upravitelj lozinki kako biste izbjegli gubitak zaporke. Ako ne znate nijedno, možete ga odabrati od naših najboljih upravitelja lozinki za 2019. godinu.

Kad uključite privatnu enkripciju, Carbonite prelazi na AES 256-bit. Budući da imate privatni ključ, tvrtka ne može čitati vaše datoteke ili ih isporučiti kada to zahtijeva zakon.

Iako je pucanje vašeg privatnog ključa možda nemoguće, to nije slučaj sa vašim lozinkama. Slaba lozinka jednostavan je plijen za brutalne napade, zato stvorite jaku. Međutim, čak i ako je vaša lozinka jaka, trebali biste uključiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

Nakon toga, postupak prijave bit će dodatni sloj zaštite koji će vam pomoći da sačuvate svoj račun. Kad god unesete svoje vjerodajnice, od vas će se tražiti da unesete sigurnosni kôd. Možete ga dobiti putem tekstualnog ili telefonskog poziva. Više o sigurnosnom pristupu Carbonite možete saznati u njegovom sigurnosnom listu.

Karbonit čuva vaše podatke u otvrdnutim podatkovnim centrima. Takvi podatkovni centri dizajnirani su da izdrže prirodne katastrofe, poput požara i zemljotresa, kao i fizičke i virtualne napade.

Pristup svojim podatkovnim centrima kontrolira kombinacija biometrijskih skenera i elektroničkih kartica s ključevima. Dostupan je televizijski nadzor zatvorenog kruga, zajedno s kontrolom temperature, neprekidnim napajanjem, rezervnim generatorima i pristupom poslužitelju koji se kontroliraju elektroničkim ključevima i PIN kodovima. Čuvari su aktivni 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Privatnost

Politika zaštite privatnosti Carbonita jasna je i nema sumnjive klauzule koje rade neke oblačne usluge. Carboniteova politika privatnosti jasna je i na direktan način navodi koje vrste podataka prikuplja, uključujući podatke koje pružaju korisnici, kao što su ime, adresa, e-pošta, kreditna kartica i druge informacije potrebne za registraciju i kupnju karbonit proizvoda.

Uz to, Carbonite pohranjuje vaše datoteke, veličine i proširenja, zajedno s podacima o povezanim uređajima. On također prikuplja podatke o vašoj IP adresi, vrsti preglednika, vrsti uređaja, davatelju internetskih usluga, upućivanju ili izlazu sa stranica, OS-u, datumima i vremenskim markama.

Carbonite kaže kako koristi podatke u različite svrhe, poput slanja marketinških materijala uz pristanak korisnika ili kupca, olakšavanja sigurnosne kopije i obnove podataka, arhiviranja, pružanja tehničke podrške i poštivanja zakona.

Usluga kaže da neće prodavati osobne podatke trgovcima ili drugim dobavljačima i ne pristupa podacima pohranjenim od strane kupaca. U skladu s tim, Carbonite ponekad dijeli informacije s trećim stranama, ali samo kako bi osigurao pokretanje internih proizvoda.

Ako ne želite primati marketinške materijale, možete se odjaviti slanjem e-pošte [zaštićen e-poštom], kontaktiranjem korisničke podrške na brojeve 1-877-222-5488 ili odgovarajućim geografskim brojem telefona ovdje..

Prema važećim zakonima o zaštiti podataka, kupci i korisnici imaju sljedeća prava u pogledu osobnih podataka kojima upravlja Carbonite:

 • Pravo na pristup osobnim podacima koje posjeduje Carbonite.
 • Pravo zatražiti ispravak nepotpunih, netočnih, nepotrebnih ili zastarjelih osobnih podataka.
 • Pravo zatražiti brisanje osobnih podataka koji su nepotpuni, netočni, nepotrebni ili zastarjeli u razumnom roku.
 • Pravo zatražiti ograničenje obrade osobnih podataka iz određenih razloga
 • Pravo na dobivanje kopije osobnih podataka od Carbonite u strukturiranom, sigurnom, često korištenom i strojno čitljivom formatu.
 • Pravo na povlačenje suglasnosti za osobne podatke koji se obrađuju u bilo kojem trenutku ako se ti podaci obrađuju na temelju isključivo pristanka, a ne bilo koje druge pravne osnove.
 • Pravo da se obratite nadležnom regulatoru za zaštitu podataka u vezi s postupkom Carbonite-a s osobnim podacima.

Karbonit se također drži EU-a. Štitnik privatnosti i švicarsko-američki savez. Okviri privatnosti. Također je u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka ili GDPR-om na snazi ​​za građane EU-a. Više o tome pročitajte u našem GDPR vodiču.

podrška

CARBONITE-baze znanja

Ako vas zaglavi, vaša je prva mogućnost pregledavanje baze znanja o karbonitu. Omogućuje vam filtriranje tema pomoći prema proizvodu i uređaju. Nakon što odaberete proizvod i uređaj, dobit ćete popis uobičajenih tema i popularnih članaka. Postoji i videoteka koja sadrži nekoliko videozapisa o popularnim temama. Možete pretraživati ​​i bazu znanja.

CARBONITE-baza znanja-pregled

Ako to ne pomaže, postoji odjeljak s FAQ-om koji nudi odgovore na uobičajena pitanja. Ako to i dalje nije dovoljno, kontaktirajte tehničku podršku.

Za razliku od mnogih usluga, Carbonite nudi svim telefonima podršku za telefon. Telefonska podrška nije dostupna 24 sata dnevno, ali možete nazvati bilo koji dan u tjednu, osim američkih praznika, od 9:00 do 20:00. EST.

Dostupna je i podrška putem e-pošte, a Carbonite kaže kako odgovori uglavnom dolaze u roku od 24 sata. Da bismo to testirali, postavljali smo pitanja pomoću kontakt obrasca. Odgovor karbonita stigao je ispod šest sati, što je sjajno. Bilo je detaljno i imalo je linkove koji su nam pomogli da saznamo više.

Na svojoj stranici za brigu o kupcima, Carbonite tvrdi da ima više od 200 agenata koji imaju Microsoft Technology Associate certifikat. Služba za korisnike Carbonita osvojila je 64 nagrade u posljednjih pet godina.

Presuda

Karbonit ima dobar posao pružanja neograničene sigurnosne kopije. S obzirom na posao s Backblazeom, karbonit nije toliko jeftin kako bi mogao biti, ali nije ni među najskupljim uslugama. Jednostavno je izraditi sigurnosne kopije datoteka i vratiti ih zahvaljujući izvrsnom klijentu za radne površine. Ako imate drugo računalo, možete pregledati i vratiti sigurnosne kopije pomoću klijenta preglednika.

Datoteke u sigurnosnoj kopiji zaštićene su snažnim sigurnosnim značajkama među kojima je i privatno šifriranje. Jasna politika o privatnosti također osigurava i vašu privatnost. U tom smislu karbonit je spor, nema verzije za macOS i mogao bi biti jeftiniji. Ako vam to prekrši ugovor, potražite alternativnu uslugu kako biste pronašli alternativne usluge.

Što mislite o karbonitu? Je li pogodan za vas? Koristite li druge usluge? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map