Pregled IDrive – ažurirano 2020

IDrive pregled

IDrive se svrstao među najbolje pružatelje sigurnosnih kopija na mreži zahvaljujući brojnim značajkama, pristojnim cijenama i upotrebljivosti. Međutim, čitatelji su izvijestili o nekim problemima s brzinom i nema mjesečnih planova. Pročitajte našu cjelovitu recenziju IDrive da biste vidjeli je li za vas.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

Slider6

prijašnji

Sljedeći

IDrive je dio softvera za izradu sigurnosnih kopija u oblaku koji pruža čitav niz funkcija, kako u pogledu stvarnog sigurnosnog kopiranja, tako i više neobičnih značajki, poput sinkronizacije u oblaku i dijeljenja datoteka. 

O privatnosti i sigurnosti usluge također nije puno loše reći, što čini dobro zaokruženim proizvodom. Za više detalja o tome zašto nam se sviđa, nastavite se pomicati i pročitajte cijelu recenziju IDrive-a.

Osim što sam proces izrade sigurnosnih kopija obogaćuje značajku, usluga dobro štiti vaše podatke, kako od slučajnih gubitaka, tako i od namjernog skrivanja. Njegovi cjenovni planovi također su razumni, čak nude i potpuno besplatan plan bez vremenskog ograničenja, ali nažalost bez neograničenih planova. Korisnička usluga je također izvrsna, a brzine prijenosa pristojne, ali bi mogle biti i bolje.

Sve ćemo to prekinuti dok se krećemo kroz svaki odjeljak recenzije, pa nastavite čitati ako ovo zvuči kao paket koji bi vas mogao zanimati. Međutim, ako je nedostatak neograničenih i mjesečnih planova za vas prekršaj ugovora , prijeđite na naš popis najboljih mrežnih sigurnosnih kopija i pronađite neke alternative.

prednosti & nedostaci

Alternativa za IDrive

Značajke

IDrive je usluga nevjerojatno bogata značajkama te uspijeva označiti svaki okvir na našoj listi funkcionalnosti koji bismo željeli vidjeti u sigurnosnom sigurnosnom kopiju. U stvari, on uključuje čak i mogućnosti sinkronizacije i dijeljenja koje mu omogućuju da se natječe ne samo s drugim sigurnosnim kopijama, već i oblačnim rješenjima za pohranu, poput Dropboxa.

Klijent za radne površine dostupan je na Windows i Mac operativnim sustavima, ali ne i na Linuxu. Iako i dalje možete koristiti uslugu na Linux računalu pomoću web klijenta, možda biste trebali provjeriti naš popis najboljih sigurnosnih kopija oblaka za Linux kako biste pronašli uslugu koja nudi namjenski desktop klijent za operativni sustav.

U pogledu samih značajki sigurnosnih kopija, IDrive podržava slike temeljene na slikama, NAS, mobitelu, vanjskom tvrdom disku i hibridnoj sigurnosnoj kopiji, a sve se to može obavljati kontinuirano ili prema rasporedu. Ovim ćemo značajkama detaljnije obraditi odjeljak sigurnosne kopije i obnavljanja datoteka pa ćemo za sada pogledati što još IDrive može ponuditi.

Ako se datoteka ili mapa izbriše, ona ostaje u arhivi IDrive sve dok je ručno ne izbrišete osiguravajući da se slučajno ništa ne izgubi. Isto vrijedi i za prethodne verzije datoteka, što olakšava povratak bilo kakvih promjena koje ste napravili.

IDrive-Otpad

IDrive nudi i mobilne aplikacije za Android i iOS, a za razliku od drugih usluga poput SpiderOak ONE, te aplikacije omogućuju izradu sigurnosnih kopija mobilnog uređaja, a ne samo rade kao portal za upravljanje sigurnosnim kopijama podataka na radnoj površini.

Ako je sigurnosna kopija fotografija važna za vas, možda će vam se svidjeti značajka “Vremenska crta” IDrive koja je dostupna s web klijenta i mobilnih aplikacija i pruža vam tip galerije za prikaz fotografija radi lakšeg pregleda.

IDrive-Timeline

IDrive značajke sinkroniziranja i dijeljenja

Nešto što stvarno izdvaja IDrive od većine njegove konkurencije je uključivanje onoga što se obično smatra značajkama pohrane u oblaku. 

Možete postaviti mape za sinkronizaciju koje automatski sinkroniziraju njihov sadržaj između uređaja, a to ujedno i udvostručuje vaš prostor za pohranu, jer popunjavanje ove mape ne ulazi u rezervnu pohranu. To znači da IDrive možete koristiti kao alternativu aplikacijama kao što su Google Drive ili pCloud, uz njegovu funkciju internetske sigurnosne kopije.

Postavljanje mape vrlo je jednostavan postupak, a nakon postavljanja možete je premjestiti gdje god želite i omogućiti selektivnu sinkronizaciju kako biste spriječili sinkronizaciju određenih datoteka ili mapa s određenim uređajima. Za razliku od, primjerice, SpiderOak ONE – koji nudi istu funkciju – mapa ne mora biti dio redovite izrade sigurnosnih kopija.

IDrive-Move-Sync mape

Da biste pristupili funkciji dijeljenja, morate koristiti web-klijent IDrive. Ako ovo ne uključujete u aplikaciju za radnu površinu, čini se neobičnim izborom, ali bez obzira na to, web klijent je jednostavan za korištenje i pruža pregled svih vaših uređaja. Za dijeljenje datoteke ili mape, sve što trebate učiniti je odabrati stavku na web klijentu, kliknite je desnom tipkom miša i odaberite “dijeliti”.

IDrive-Dijeli

Ovo će otvoriti dijalog u koji možete unijeti adresu e-pošte osobe ili ljudi s kojima želite dijeliti, kao i postaviti njihove privilegije pristupa, dopuštajući primatelju da pregledava ili uređuje datoteku. Nažalost, vezu ne možete jednostavno kopirati, što znači da morate poslati pozivnicu za dijeljenje preko e-pošte.

cijena

IDrive nudi širok raspon planova, iako je većina namijenjena poslovnim korisnicima. Omogućeni ste s velikom količinom prostora za pohranu kao i neograničenim uređajima sa svim planovima, a postoji čak i potpuno besplatan osnovni plan bez vremenskog ograničenja.

Najjeftiniji osobni plan daje vam ograničenje prostora za pohranu od 2 TB po cijeni od 69,50 dolara godišnje, što je sasvim razumno. 

U skladu s tim, i druge usluge poput Backblaze-a (pročitajte našu recenziju Backblaze-a) i Carbonite nude neograničeno skladištenje, a u slučaju Backblaze-a, cijena je zapravo nešto niža (60 USD godišnje) od najjeftinijeg plana IDrive-a. Ako vam dva ili pet terabajta nisu dovoljna, pogledajte naš popis najboljih neograničenih sigurnosnih kopija usluga u oblaku ili prijeđite na našu usporedbu s Carbonite vs Backblaze.

Nažalost, ne postoji plan koji vam omogućuje plaćanje mjesečno, tako da je vaša jedina mogućnost da unaprijed platite cijelu godinu. To je mala mana, pogotovo ako niste uvjereni da ćete se tako dugo htjeti držati usluge. Srećom, ipak, postoji osnovni besplatni plan koji dolazi s 5 GB prostora za pohranu koji vam omogućuje da ga temeljito testirate prije nego što započnete punu godinu dana.

Za razliku od ostalih usluga s besplatnom probnom verzijom, osnovni račun nije vremenski ograničen, pa ako trebate napraviti sigurnosnu kopiju manje količine podataka, to možete učiniti stalno, potpuno besplatno. Nadalje, IDrive se trenutno nalazi u prodaji, a nudi svoje osobne planove od 2 TB i 5 TB za 52,12 USD i 74,62 USD, odnosno za korisnike koji se prijave u prvoj godini.

Bez obzira koji plan odabrali, možete stvoriti sigurnosnu kopiju neograničenog broja uređaja s jednim računom, bilo da su u pitanju desktop uređaji, tableti ili pametni telefoni. Svi plaćeni osobni planovi također vam daju jednu rezervnu izradu IDrive godišnje, dok povrat troškova košta 99,50 USD po zahtjevu, plus dodatne naknade za dostavu za korisnike izvan Sjedinjenih Država.

IDrive-iDrive-Express-politika

Jednostavnost korištenja

Sučelje IDrive-a predstavlja čist izgled i lako ga je zamotati. Sve što trebate lako je pristupiti u glavnom izborniku klijenta. I web sučelje i aplikacija za mobilne uređaje slično su dobro osmišljeni i s njima je lako raditi.

Klijent radne površine odvojen je u šest glavnih područja koja se nalaze u glavnom izborniku s lijeve strane prozora. To su: “sigurnosna kopija”, “vraćanje”, “planer”, “sinkronizacija”, “sigurnosna kopija poslužitelja” i “postavke”.

Na kartici “sigurnosna kopija” možete odabrati datoteke ili mape koje želite sigurnosno kopirati, vidjeti napredak sigurnosne kopije dok je u tijeku i prelaziti između izrade sigurnosnih kopija na svoj IDrive račun ili lokalni uređaj.

IDrive-Server-backup-Tab

Kartica “obnovi” daje vam pregled svih vaših uređaja i datoteka koje ste sigurnosno kopirali za svaki. Ovdje možete odabrati mape s uređaja da biste ih preuzeli ili vratili – na novu ili originalnu lokaciju – kao i izbrisali sigurnosne kopije podataka.

IDrive-Vraćanje-Tab

Također možete upotrijebiti funkciju “snimke” za pronalaženje sigurnosnih kopija sigurnosnih datoteka prije određenog datuma i kliknite “pogledaj smeće” za pronalazak izbrisanih stavki.

IDrive-Snimke

Na kartici “Planer” pronaći ćete kontrole za automatsko izrađivanje sigurnosnih kopija. Možete postaviti dnevni raspored ili odabrati određene dane na kojima želite da se izvršava sigurnosna kopija.

IDrive-Planer-Tab

Kartica “sinkronizacija” daje vam jednostavan pregled mape za sinkronizaciju, koja se sastoji od prečaca do same mape i gumba za pomicanje na novo mjesto.

IDrive-Sync-Tab

Kartica “sigurnosna kopija poslužitelja” vjerojatno neće zanimati većinu korisnika, ali ovdje možete odabrati različite vrste poslužitelja za sigurnosno kopiranje, uključujući MS SQL, Oracle, Exchange i druge. Klikom na “sigurnosna kopija” ili “vraćanje” na jedan od njih se otvara dijalog za prijavu za sam poslužitelj prije pokretanja operacije.

IDrive-Server-backup-redak

Napokon, u “postavkama” možete uključiti kontinuirano sigurnosno kopiranje, CPU ili prebacivanje podataka, kao i prilagoditi ostale postavke poput obavijesti i izuzimanja datoteka.

IDrive-Postavke-Tab

IDrive mobilne aplikacije i web klijenta

IDrive također ima izvrsnog web klijenta koji vam omogućuje obavljanje svih istih zadataka kao i njegova desktop verzija. Ulaskom u nadzornu ploču dobijete dubinsku kontrolu svakog uređaja, čak i omogućavajući daljinsko pokretanje sigurnosne kopije ili vraćanje radnje.

IDrive-web-ploča

Što se tiče mobilne aplikacije, njezina glavna svrha pomaže vam koristiti IDrive za izradu sigurnosnih kopija videozapisa i fotografija pohranjenih na vašem telefonu i tabletu. Glavni zaslon aplikacije nudi pregled svih vaših fotografija koje još morate sigurnosno kopirati u oblak, kao i sigurnosnu kopiju za brzo prebacivanje svih njih u svoj IDrive prostor za pohranu.

IDrive-Mobile-aplikacija

Značajka vremenske trake fotografija i videozapisa dostupna je i putem mobilne aplikacije, kao i svih vaših sinkroniziranih mapa. Kartica za pristup i vraćanje prikazuje sve vaše uređaje na koje zatim možete kliknuti da biste pogledali i preuzeli sve podatke sigurnosne kopije na tim uređajima..

IDrive-Mobile-Restore

Konačno, pomoću ove aplikacije možete upravljati i svim mapama koje ste podijelili s drugima i onima koje ste podijelili s vama.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

IDrive dolazi s nevjerojatno bogatim funkcionalnostima kada je njegova osnovna svrha izrada sigurnosne kopije uređaja u oblaku. Podaci se mogu sigurnosno kopirati ili kao pojedinačne datoteke ili mape ili kao cjelovita slika vašeg tvrdog diska. Možete sigurnosno kopirati neograničen broj stolnih računala, mobilnih uređaja i poslužitelja lokalno, u oblaku ili kao hibrid oba računala.

Nakon početne prijave na IDrive, klijent automatski uključuje nekoliko mapa za izradu sigurnosnih kopija, uključujući vaše “dokumente”, “glazbu”, “videozapise”, “slike” i “desktop” mape.. 

Zatim možete odlučiti da ih uklonite i ručno dodate druge mape klikom na gumb “promijeni …” na kartici “sigurnosna kopija”. Ako želite izvršiti sigurnosnu kopiju koja nije zakazana, jednostavno kliknite gumb “sigurnosna kopija sada” na istoj kartici.

IDrive-Change-kopija

IDrive također podržava i prijenose s više niti na razini bloka. Prva znači da IDrive može prenijeti više datoteka odjednom, uvelike povećavajući brzinu prijenosa na štetu većeg opterećenja CPU-a. U međuvremenu, algoritam na razini bloka povećava brzinu sljedećih sigurnosnih kopija i sprema podatke skeniranjem svake datoteke i prijenosom samo dijelova koji su modificirani.

Vremensko razdoblje za izradu pričuvnog plana možete odabrati u odjeljku “planer” IDrive klijenta, koji može biti bilo satno ili dnevno. Ako je vaše računalo isključeno i propusti prijenos, možete reći IDriveu da se automatski počne učitavati nakon što se uređaj uključi i da će vam poslati e-poštu kada uspije ili ne uspije s sigurnosnom kopijom..

U izborniku “postavki” možete uključiti i “kontinuiranu zaštitu podataka” koja će datoteke neprekidno sigurnosno izrađivati, manje od 500MB, kad se lokalno izvrše promjene. IDrive vas upozorava da ovo nije zamjena za planiranu izradu sigurnosnih kopija, jer će ova značajka zanemariti veće datoteke i promjene.

IDrive-Kontinuirano zaštitom

Pored uobičajene metode izrade sigurnosnih kopija, možete stvoriti i klon tvrdog diska klikom na tipku “sigurnosna kopija slike diska” na klijentu radne površine. To se može učiniti za cijeli sustav ili samo za jedan pogon, a ovisno o veličini može potrajati danima ili čak tjednima.

IDrive-DiskImage

IDrive Express

Da bi se nosio s izuzetno dugim vremenima prijenosa, IDrive nudi uslugu pod nazivom IDrive Express. Ovo uključuje izvršavanje lokalne sigurnosne kopije pomoću IDrive-a prije fizičkog slanja pogona koji sadrži navedenu sigurnosnu kopiju kompaniji. 

Ako je vaš sustav veličine nekoliko terabajta i nemate najbržu internetsku vezu – ili još gore, veza je ograničena – onda to može biti spas za život, posebno za vašu početnu sigurnosnu kopiju.

IDrive Mobile

Kao što je spomenuto, možete sigurnosno kopirati mobilne uređaje pomoću Android i iOS aplikacija. Za uređaje sa sustavom iOS to znači vaše kontakte, fotografije, videozapise i kalendar, dok verzija Androida omogućuje sigurnosnu kopiju glazbe, tekstualnih poruka, povijesti poziva i bilo koje druge datoteke spremljene na uređaju.

Poslužitelji se mogu sigurnosno kopirati i sa IDriveom, a ulaskom u odjeljak “sigurnosna kopija poslužitelja” klijenta vidjet ćete niz različitih opcija, uključujući i najpopularnije arhitekture poslužitelja, bilo da je u pitanju VMware, Oracle ili MS SQL.

IDrive-Server-backup-Tab

Kod obnavljanja datoteka imate mogućnost preuzimanja u određenu mapu ili vraćanja na izvorno mjesto. Jednostavno prijeđite na karticu “obnovi”, odaberite mjesto vraćanja na dnu prozora i kliknite gumb “vrati sada” da biste pokrenuli postupak.

IDrive-Vraćanje-Lokacija

Ubrzati

Brzina je kritični element internetske sigurnosne kopije. Često ćete trebati prenositi velike količine podataka, posebno ako izradite sigurnosnu kopiju koja se temelji na slikama jer ovo klonira vaš cijeli tvrdi disk i može potrajati danima ili čak tjednima ako je usluga spora. IDrive na ovom području radi dovoljno dobro, sportski razumne – iako ne savršene – stope za prijenos i preuzimanje.

IDrive-Trupci

Da bismo testirali brzinu IDrive-a, poslali smo i preuzeli mapu 3,51 GB ispunjenu različitim vrstama datoteka, uključujući slike, video i tekst. Naša veza za test ima brzinu preuzimanja i učitavanja od otprilike 20Mbps odnosno 10Mbps, premda su točne brzine u bilo kojem trenutku uglavnom ovisne o opterećenju mreže.. 

U idealnom slučaju s ovom vezom, preuzimanje bi trebalo trajati oko 30 minuta, a prijenos oko sat vremena. Realnije će, međutim, trajati oko sat i pol i tri sata. Ako IDrive komprimira datoteke u memoriji, preuzimanje bi moglo biti puno brže.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa02:54:4303:52:0003:23:21
Vrijeme preuzimanja02:33:5502:57:2002:45:37

Kao što vidite, ovi su rezultati u redu, čak i ako nisu nevjerojatni. Stopa prijenosa otprilike je ono što smo očekivali. Međutim, voljeli bismo brže vrijeme preuzimanja, posebno u usporedbi sa uslugama poput SpiderOak ONE, koji komprimira vaše datoteke kako bi znatno ubrzao stope preuzimanja.

Budući da se podatkovni centri IDrive-a nalaze u SAD-u, možda ćete moći dobiti bolje rezultate za veze podrijetlom iz Sjeverne Amerike. 

Jedna stvar koju treba napomenuti je da ako vaša veza ispadne zbog rezervne kopije, klijent IDrive desktop računala teško se ponovno povezuje i nastavlja s sigurnosnim kopijama. To smo testirali i IDriveu dali više od 20 pokušaja da se ponovo povežemo, ali na kraju nas je ovaj scenarij prisilio da zaustavimo sigurnosnu kopiju i ponovo je pokrenemo da bi se ona završila..

IDrive-nije uspjelo-kopija

sigurnosti

IDrive odlikuje izvrsna sigurnost s jakom enkripcijom. Bez obzira na to je li fizička sigurnost za svoje podatkovne centre u slučaju provale ili prirodne katastrofe ili mrežna sigurnost radi sprečavanja kršenja i hakovanja podataka, IDrive ide dug put kako bi osigurao sigurnost podataka.

Vaši su podaci zaštićeni i u mirovanju i u tranzitu pomoću AES-256 bitne enkripcije koja je, koliko itko zna, nenadoknadiva, osim ako nemate superračunalo i nekoliko milijardi godina da ih probijete. Iako ovdje u ovom članku nećemo trošiti detalje o načinu funkcioniranja algoritma enkripcije, možete provjeriti naš opis šifriranja ako želite saznati više.

IDrive-šifriranje-postavljanje

IDrive se prema zadanim postavkama zadržava na vašem ključu za šifriranje, ali vam je ponuđen izbor za izradu privatnog ključa tijekom prijave. No IDrive vas upozorava da će to onemogućiti funkcionalnost dijeljenja opisanu u ovom članku. Možete također omogućiti dvofaktorsku provjeru autentičnosti za dodatnu razinu sigurnosti.

Što se tiče fizičke sigurnosti podatkovnog centra, IDrive koristi povišene podove i seizmički potporne police za zaštitu od zemljotresa, sustave za kontrolu temperature s odvojenim zonama hlađenja kako bi se spriječilo pregrijavanje i najsuvremenije sustave za otkrivanje dima i suzbijanje požara kako bi zaštitili svoje podaci u slučaju požara.

IDrive-Data-centar-za sigurnost

S obzirom da su vaši podaci šifrirani s AES-256, najveći rizik za vaše datoteke predstavlja fizička krađa i socijalni inženjering. IDrive štiti od toga primjenom senzora pokreta, 24/7 osiguranog pristupa, video nadzora i alarma kršenja sigurnosti kako bi se osiguralo da ne može doći do neovlaštenog pristupa poslužiteljima..

Na mrežnoj strani stvari, IDrive izvodi povremene preglede svoje infrastrukture od strane trećih strana kako bi osigurao da nema poznatih ranjivosti..

Privatnost

Ne samo što IDrive nudi izvrsnu sigurnost, već je posvećen i privatnosti korisnika. Uz izvrsnu politiku privatnosti, privatno šifriranje i usklađenost s GDPR-om i HIPAA-om, na ovom se području može malo žaliti..

Poput većine cloud backup tvrtki, IDrive prikuplja neke osobne podatke o svojim korisnicima. Ovo uključuje vaše ime i prezime, podatke o plaćanju, kao i adresu e-pošte i fizičke adrese. Sve je ovo prilično standardno, a IDrive tvrdi da te podatke nikada ne dijeli s trećim stranama bez korisnikovog izričitog pristanka.

IDrive-Pravila-politika

Međutim, IDrive zadržava pravo korištenja navedenih podataka za internu analizu i poboljšanje njihove usluge, kao i dijeljenje s pouzdanim trećim stranama koje rade s IDriveom na pružanju njegovih usluga.

Drugi glavni znak ove politike je ako IDrive primorava tijela za provođenje zakona ili lokalne vlasti na objavljivanje vaših podataka. Ovo može biti loša vijest s obzirom na to da se podatkovni centri nalaze u SAD-u, zemlji koja je poznata po lošim zakonima o digitalnoj privatnosti i spremnosti na primjenu dodira programa i zakona, poput Patriot Act ili PRISM..

Srećom, ako prilikom prijave omogućite privatni ključ za šifriranje, IDrive neće moći otkriti sigurnosno kopirane podatke nikome, čak ni nadležnim organima, jer samo vi posjedujete ključ potreban za dešifriranje vaših podataka. Dakle, pod uvjetom da odaberete ispravnu opciju tijekom prijave, IDrive je usluga nulta znanja.

podrška

Ne možemo mnogo reći o IDriveovoj korisničkoj službi, jer ona uspijeva pružiti sve što vam je potrebno u vezi s podrškom. Ako vam je potrebna pomoć za IDrive proizvod, postoji nekoliko načina da ga potražite, od telefonske podrške do opsežne stranice za često postavljana pitanja.

Prvo, na web-mjestu tvrtke nalazi se opsežan odjeljak s FAQ-om koji uključuje odgovore na najčešće pitanja organizirana u kategorije radi lakše navigacije.

IDrive-Pitanja-stranicu

Ako tamo ne možete pronaći ono što tražite, sljedeći korak bi bio izravno kontaktirati odjel za podršku IDrive-a. Odjel za podršku otvoren je od 18:00 do 23:30. PST i može se dobiti putem telefona, e-pošte ili chata. 

Opcije za telefon i chat očito su najbrže. Iako je chat otvoren 24 sata dnevno, telefonska podrška dostupna je samo tijekom radnog vremena, što može biti problematično, ovisno o vašoj vremenskoj zoni.

IDrive-Kontakt-podrška

Obrazac zahtjeva za podršku prilično je detaljan i zahtijeva od vas da navedete svoje korisničko ime i adresu e-pošte, kao i operativne sustave i web preglednike koje trenutno koristite. Da bismo provjerili reaktivnost, poslali smo zahtjev za podršku i u roku od jednog dana dobili odgovor, što je stvarno sve što možete tražiti.

Presuda

Time se zaključuje naš pregled IDrive-a. Sve u svemu, to je izvrsna usluga bogata značajkama – i u pogledu sigurnosne kopije u oblaku i pohrane u oblaku – uz izvrsnu privatnost, sigurnost i korisničku podršku. Brzine prijenosa i preuzimanja su pristojne, mada postoji nekoliko ubistava kada su u pitanju nestabilne veze.

IDriveovi planovi s povoljnim cijenama za ono što dobivate, ali nažalost, ne postoje neograničeni planovi. Ovo ipak nije veliki problem, jer vam je za sve planove osigurana velika količina skladišnog prostora. Ako vam se ne prodaje baš IDrive ili vam je potrebna usluga s neograničenim prostorom za pohranu, pročitajte ostatak naših mrežnih sigurnosnih kopija.

Što mislite o našem pregledu IDrive? Slažete li se da je sjajna usluga prepuna korisnih značajki ili je nedostatak mjesečnog plana i neograničeno skladištenje dijetač za vas? Javite nam se u odjeljku za komentare u nastavku. Kao i uvijek, hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map