Pregled duplikata – Ažurirano 2020

Pregled duplikata

Osnovno, open-source sigurnosno kopiranje koje nema značajke, ali i dalje djeluje iznenađujuće dobro, Duplicati je definitivno nešto u što bi svaki majstor tinjara trebao ući. Ljudi koji žele gotova rješenja možda bi htjeli dati im prolaz, kao što možete pročitati u našoj recenziji Duplicati.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

Duplicati nije standardna sigurnosna kopija. Ne dolazi s rezervnim prostorom, već vam pruža web klijent koji vam omogućuje upravljanje sigurnosnom kopijom na usluzi u oblaku. To je blagoslov ili prokletstvo, ovisno o vašem IT znanju i spremnosti da lupate. Ako želite jednostavnu uslugu koja olakšava sigurnosnu kopiju podataka, pogledajte naš najbolji popis sigurnosnih kopija na mreži.

Ako ste uzbuđeni zbog mogućnosti upravljanja sigurnosnim kopijama na način na koji želite, imajte na umu da se Duplicati mogu povezati s više od 20 davatelja usluga oblaka. Također je i open source i besplatan. To ne znači da je slab proizvod. Suprotno tome, ima jaku i privatnu enkripciju, rezervni planer, mogućnost sigurnosnog kopiranja na lokalne i vanjske pogone i velike brzine za pokretanje.

Kako je besplatan, nedostaje mu posvećen tim tehničara za podršku koji bi mogao pomoći u rješavanju vaših problema. U skladu s tim, postoji aktivni forum na kojem možete zatražiti pomoć. Nema, međutim, mobilnih aplikacija, pa bi oni koji žele pristupiti sigurnosnoj kopiji u pokretu trebali potražiti negdje drugdje.

Ako vas zanima više o usluzi, pridržavajte se detalja u ovom Duplicati pregledu.

prednosti & nedostaci

Alternativa za Duplicati

Značajke

Duplicati ne pruža sigurnosni prostor kao što to čine standardni mrežni pružatelji sigurnosnih kopija. Umjesto toga, daje samo sredstva za sigurnosno kopiranje podataka. Morat ćete se pobrinuti za rezervni prostor. To je dodatni posao, a većini korisnika se vjerovatno neće svidjeti.

S druge strane, ako ste korisnik napajanja, organiziranje rezervnog prostora onako kako vi smatrate prikladnim predstavlja plus. Možete birati između mnogih pružatelja usluga pa imate pristup boljim ponudama i možete prilagoditi sigurnosnu kopiju na način koji želite.

duplicati-skladištenje-opcije

Duplicati radi s 21 cloud uslugom. Uključuju usluge oblačne infrastrukture, poput Amazon S3, Backblaze B2 i Google Cloud, kao i usluge pohrane u oblaku, poput Dropboxa, Google diska, Microsoft OneDrive i MEGA. Sve one možete pronaći na našem popisu za usporedbu najboljih pružatelja usluga pohrane oblaka.

Možete postaviti vlastite poslužitelje kao odredište i povezati se s Duplicati koristeći FTP, njegovu sigurniju varijantu SFTP ili WebDAV. Ako ne znate što ti protokoli znače, pročitajte naše vodiče za FTP i WebDAV.

Duplicati također podržava izradu sigurnosnih kopija na lokalnim vanjskim pogonima i poslužiteljima. To je dobro ako ste netko tko želi implementirati pravilo sigurnosne kopije 3-2-1, koji uzima u obzir lokalne sigurnosne kopije i sigurnosne kopije u oblaku.

Duplicati u početku stvara punu sigurnosnu kopiju. Nakon toga ga ažurira dodavanjem samo dijelova podataka koji su promijenjeni. To će vam uštedjeti vrijeme i prostor, a veličina sigurnosne kopije obično raste sporo. Cijeli se proces naziva “kontinuirana izrada sigurnosnih kopija”. U nastavku ćemo govoriti o procesima izrade sigurnosnih kopija i vraćanja.

Duplicati također ima napredne opcije koje su obično povezane s vlasničkim uslugama sigurnosnog kopiranja u oblaku. Oni uključuju mogućnost zakazivanja sigurnosnih kopija, postavljanje pravila za inačice i šifriranje datoteka. Ako želite lutati, možete dodati još opcija, kao što su razina zip enkripcije, skripte koje se pokreću u određenim točkama u lancu i e-poruke koje se šalju po dovršetku sigurnosne kopije..

Pravila zadržavanja omogućuju vam da zadržite prilagođeni broj verzija. Možete odrediti koliko često Duplicati treba čuvati stare sigurnosne kopije u danima, tjednima, mjesecima ili godinama. Ako se ne želite boriti s tim, možete upotrijebiti pametnu izradu sigurnosnih kopija koja štedi jednu sigurnosnu kopiju za svakih posljednjih sedam dana, svaki od posljednja četiri tjedna i svaki od posljednjih 12 mjeseci.

U suprotnom, možete odabrati automatsko brisanje sigurnosnih kopija starijih od određene vrijednosti ili zadržati određeni broj sigurnosnih kopija.

Administratori sustava i drugi pojedinci koji su skloni upotrebi naredbenog retka mogu to učiniti pomoću naredbenog retka koji se može izvršiti za Duplicati. Omogućuje vam dodavanje sigurnosnih kopija značajkama skripti ili pokretanje sigurnosnih kopija u prozoru terminala.

Za više informacija o sigurnosnoj kopiji u oblaku zaronite u našu mrežnu pričuvnu knjižnicu.

Pregled mogućnosti duplikata

Duplicati Logowww.duplicati.com

Počinje od 500 $ mjesečnoSvi planovi

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti
n / a

Otvrdnuti centri podataka
n / a

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA
n / a

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba
Neograničen

cijena

Sam Duplicati je besplatni i open source softver koji možete preuzeti s duplicati.com. Ne postoje prepreke ako želite pokušati.

Ako želite koristiti oblak za pohranu kao odredište sigurnosne kopije, morat ćete odabrati davatelja usluge. Ovisno o tome koliko trebate sigurnosno kopirati, to će vas koštati. Ne možete se osloniti na besplatne planove jer oni ne pružaju puno prostora za pohranu.

Koliko će koštati, ovisi o tome s kojom uslugom idete i koliko prostora trebate. Pod pretpostavkom da vam treba 1TB prostora, pogledajte tablicu u nastavku kako biste vidjeli popularne opcije.

Cijene za Wasabi, Amazon S3, Backblaze B2 i Google Cloud u gornjoj tablici su pojednostavljene i prikazuju samo koliko svaka usluga naplaćuje po gigabajtu prostora za pohranu mjesečno.

Sve su to usluge koje zahtijevaju samo da platite za pohranu koju koristite, ali naplaćujete i za prijenos podataka.

Možete pogledati članak za usporedbu programa Microsoft Azure, Amazon S3, Google Cloud i Backblaze B2 da biste vidjeli kako se te usluge međusobno spajaju. Da biste saznali više o Wasabiju, pročitajte našu recenziju Wasabija. Ako se naginjete prema Googleovom proizvodu, pročitajte našu recenziju Google Cloud.

Iako vam neke od tih ponuda daju 1TB za 60 USD godišnje, još uvijek ne mogu pobijediti Backblazeov neograničeni plan od 5 USD za kućne korisnike. O tome možete saznati više u našoj Backblaze recenziji.

Oni kojima je potrebno više opcija od ponude Duplicatija mogu pokušati CloudBerry Backup. CloudBerry Backup može se povezati s više od 60 davatelja usluga, ali imajte na umu da verzija za stolna računala košta 49,99 USD, a to ne uključuje cijenu odabranog pružatelja usluga pohrane u oblaku. Pročitajte više o CloudBerry sigurnosnoj kopiji u našoj recenziji Cloudberry Backup.

Jednostavnost korištenja

Za upotrebu usluge morate preuzeti Duplicati klijent za stolna računala, ali preglednik ćete koristiti većinu vremena. Desktop klijent dostupan je za Windows, macOS i Linux.

Web-aplikacija ima minimalno sučelje koje je jednostavno za korištenje. Lijeva strana sadrži navigacijske gumbe koji vam omogućuju pristup početnoj stranici, dodavanje sigurnosne kopije, vraćanje datoteka, podešavanje postavki i čitanje stranice “o”.

Iskustvo je jednostavno. Kada stvorite sigurnosnu kopiju, slijedite korake i odaberite potrebne opcije, baš kao i s osnovnom instalacijskom aplikacijom. Više ćemo govoriti o procesima izrade sigurnosnih kopija i obnavljanja u sljedećem odjeljku.

Usporedili smo ga s Cloudberry Backupom u prethodnom odjeljku, ali korisničko iskustvo ove dvije usluge prilično je različito. Duplicati je mnogo prijateljskiji i jednostavniji za upotrebu, ali je još uvijek složeniji od Backblaze-a i karbonita. I Backblaze i Carbonite automatiziraju većinu procesa izrade sigurnosnih kopija i obnove, tako da ne morate puno raditi.

Duplicati nema mobilne aplikacije, tako da ako trebate provjeriti sigurnosnu kopiju sa pametnog telefona, bolje je odabrati jednu od glavnih mrežnih internetskih sigurnosnih kopija. Za pomoć se obratite našim internetskim rezervama za pregled.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Za stvaranje plana sigurnosnih kopija kliknite gumb “dodavanje sigurnosne kopije”.

duplicati-nova kopija

Možete odlučiti konfigurirati novu sigurnosnu kopiju ili uvoziti konfiguraciju iz datoteke. Ako odaberete prvu, bit će poslan na zaslon na kojem možete postaviti opće postavke sigurnosne kopije.

duplicati-set-opće postavke

Imenujte pričuvni plan, odaberite razinu šifriranja i postavite jaku lozinku, a zatim kliknite “sljedeći”.

duplicati-sigurnosne-odredišta

Sljedeći korak zahtijeva od vas da odaberete rezervno odredište. Možete odabrati lokalni ili udaljeni. Lokalna pohrana daje vam mogućnost odabira lokalne mape ili pogona. Za daljinu možete odabrati davatelja oblaka pohrane ili se povezati s vlastitim poslužiteljem pomoću jednog od dostupnih protokola.

Za svoj test odabrali smo Google Drive. Ako to učinite, morate autorizirati Duplicati da komunicira s Google diskom klikom na vezu “authID”.

duplicati-backup-google

Nakon što to učinite, možete testirati vezu s Google diskom klikom na “testna veza”.

duplicati-source-podatke

Sljedeći korak zahtijeva odabir sadržaja za izradu sigurnosnih kopija. Duplicati ne odabire datoteke ili mape na temelju vrste, tako da odabir morate izvršiti ručno. U tom slučaju možete dodati filtre kako biste uključili i isključili određene datoteke.

Možete uključiti datoteke na temelju proširenja pomoću regularnih izraza i izuzeti skrivene, sistemske i privremene datoteke, kao i datoteke veće od određene veličine.

duplicati-raspored

Zatim možete postaviti sigurnosnu kopiju da se izvodi po rasporedu. Možete izraditi sigurnosne kopije nakon određenog broja minuta, sati, dana, tjedana, mjeseci ili godina. Također možete odabrati koji dani u tjednu dopuštaju se sigurnosne kopije.

duplicati-Last opcije

Posljednji zaslon omogućuje vam postavljanje pravila zadržavanja. Možete odlučiti zadržati sve prethodne sigurnosne verzije, određeni broj njih, koristiti pametno zadržavanje ili izbrisati sigurnosne kopije starije od određenog datuma.

To je sve što trebate napraviti kako biste stvorili sigurnosnu kopiju. Ako ste postavili da se sigurnosne kopije pokreću automatski, one bi trebale započeti prema rasporedu koji ste odabrali. Ako ne, trebate pokrenuti ručno klikom na gumb “pokreni sada”.

Duplikati sigurnosna kopija brzine

Ovisno o tome koliko podataka morate sigurnosno kopirati, početna izrada sigurnosnih kopija može dugo potrajati. Stotine gigabajta mogu potrajati danima ili tjednima, ovisno o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste udaljeni od poslužitelja.

duplicati-vratiti-lokacija

Nakon početne izrade sigurnosnih kopija, prijenosi će biti puno brži zahvaljujući Duplicati algoritmu kopiranja datoteka na razini bloka i kontinuiranoj sigurnosnoj kopiji. Algoritam kopiranja na razini bloka pomaže odabrati i prenijeti samo dijelove datoteke koji su promijenjeni od posljednje sigurnosne kopije, a ne cijele datoteke.

Da biste obnovili datoteke, kliknite gumb “vrati” na web klijentu. Odatle možete odabrati vraćanje datoteka pomoću konfiguracijske datoteke izravno iz vaše sigurnosne datoteke ili iz plana sigurnosnih kopija.

duplicati-vratiti-datoteke

Sljedeći prozor omogućuje vam odabir datoteka koje želite vratiti. Za nas je to samo jedna mapa s komprimiranom formom koju smo koristili za testiranje.

duplicati-vratiti-opcije

Možete odlučiti vratiti datoteke na njihovo izvorno mjesto i prebrisati one s istim imenom ili spremiti različite verzije. Inače se možete vratiti na drugo mjesto. Nakon što ste spremni, kliknite gumb “vrati” za pokretanje postupka.

Duplicati će na vrh zaslona staviti traku napretka kako bi se prikazao status vaše restauracije. Nakon što obnova završi, Duplicati će vas obavijestiti i zatražiti da napravite donaciju. Proces dobro funkcionira i ima puno mogućnosti koje možete upotrijebiti za njegovo poboljšanje. Možete pogledati tablicu brzine u sljedećem odjeljku kako biste vidjeli naše rezultate ispitivanja.

Ubrzati

Općenito, koliko brzo se izrađuje sigurnosna kopija ovisi o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu jednog od poslužitelja davatelja usluga oblaka oblaka. U ovom slučaju, to, međutim, neće biti Duplicati, već usluga koja pruža prostor za pohranu. To bi moglo reći i kako će brzo duplikat komprimirati i šifrirati datoteke.

Provjerili smo brzinu prijenosa tvrtke Duplicati tako što smo je povezali s Google diskom te prenijeli i preuzeli komprimiranu mapu od 1 GB. Naši testovi rađeni su korištenjem Ethernet veze u Beogradu, Srbija koja je imala brzinu prijenosa od 6 megabita u sekundi i brzinu preuzimanja od 100 Mbps..

S obzirom na to, očekivali smo da će vam potrebno oko 21 minuta za prijenos i oko minutu za preuzimanje bez ikakvih dodatnih troškova.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa:00:24:5500:25:5000:25:23
Vrijeme preuzimanja:00:00:4400:00:3500:00:40

Naši testovi bili su slični onome što smo očekivali. Prosječno vrijeme prijenosa bilo je 25 minuta i 23 sekunde, dok je preuzimanje, začudo, trajalo samo 40 sekundi. To je zahvaljujući globalnoj mreži poslužitelja Google diska.

Ako ustanovite da prijenosi Duplicatija previše uzimaju vašu širinu pojasa, možete ih ugasiti klikom na ikonu brzinomjera na vrhu web klijenta.

duplicati gasom

sigurnosti

duplicati-šifriranje

Šifriranje možete uključiti dok stvarate rezervni plan. Prvi korak u postupku izrade sigurnosnih kopija omogućuje vam odabir između enkripcije, GNU Privacy Guard i AES 256-bitnog. Preporučujemo korištenje AES-ove 256-bitne jer je standard za šifriranje prilikom prijenosa u oblak. Nije bilo pucano koliko itko zna.

Ako želite šifrirati svoje podatke, morate postaviti lozinku. Duplicati će vam reći je li vaša lozinka slaba i dat će vam mogućnost generiranja jake lozinke ako ne znate kako je stvoriti.

Duplicati šifrira vaše podatke lokalno prije nego što ih prenese na poslužitelj. Vaša lozinka nikad ne napušta vaše računalo. Zbog toga se Duplicati kvalificira kao enkripcija nula znanja. Sa šifriranjem nulta znanja, vaše datoteke neće moći čitati nitko osim vas. Možete uključiti i SSL protokol da biste zaštitili svoje podatke od napada čovjekove sredine.

To je sve što ovisi o Duplicati. Ostalo će ovisiti o oblačnoj usluzi koju koristite. Izaberite uslugu koja je otvrdnula podatkovne centre. Srećom, većina ih. Neke usluge ne šifriraju podatke, kao što je Amazon Drive, pa omogućuju šifriranje pomoću Duplicatija.

Privatnost

Vaša će se privatnost oslanjati na Duplicati i uslugu koju odlučite ugostiti svoje podatke. Na primjer usluge koja ima jaku privatnost, pročitajte naš Sync.com pregled.

U tom slučaju, Duplicati koristi enkripciju sa ničim znanjem i ne šalje vašu lozinku. Vaša je privatnost dobro zaštićena. Povrh svega, politika o privatnosti ne sadrži ništa sumnjivo.

Duplicati prikuplja podatke o vama kada se registrirate na web mjestu i sudjelujete na forumima. Koristi te podatke za poboljšanje web mjesta i usluga kupcima te vam šalje periodične e-poruke.

Duplicati koristi mnoge sigurnosne mjere kako bi održao sigurnost vaših osobnih podataka, ali imajte na umu da administratori web mjesta imaju potpuni pristup porukama na web mjestu, uključujući privatne poruke.

Usluga ne prodaje, ne trguje ili na drugi način prenosi vaše osobne podatke trećim stranama. To ne uključuje treće treće strane koje pomažu Duplicati-u da vodi njegovu web stranicu, pod uvjetom da one pristanu čuvati podatke povjerljivim. Duplikati također mogu objaviti podatke u skladu sa zakonom ili zaštititi prava i sigurnost drugih.

podrška

Kategorija podrške najveća je razlika između Duplicatija i ostalih rezervnih usluga. To je zato što Duplicati nema posvećeni tim za tehničku podršku, što znači da nema podrške za e-poštu, chat ili telefon. Da budemo pravedni, Duplicati je otvorenog koda i besplatan pa ih ne može platiti.

duplicati-pomoć

Umjesto toga, postoji forum za podršku na kojem će vam drugi korisnici pomoći da riješite svoj problem. Među korisnicima su programeri Duplicati i drugi IT stručnjaci. Vremena odgovora općenito su dobra, a većina tema odgovor je primila isti dan kada su objavljena.

Presuda

Duplicati nudi glatko korisničko iskustvo, iako je potrebna IT gimnastika za postavljanje sigurnosnih kopija. Ipak neće utjecati napredni IT korisnici. Oni koji žele pojednostavljeno iskustvo, trebali bi pronaći prikladniju uslugu.

Umjesto toga, Duplicati je besplatan, a ako odaberete uslugu pohrane koja nije skupa, možete uštedjeti novac. Ako odaberete jedan s globalnom mrežom poslužitelja, postignut ćete i velike brzine jer Duplicati šifrira i komprimira datoteke.

Proces izrade sigurnosne kopije i vraćanja nije težak i ima standardne opcije koje volimo vidjeti kada koristimo uslugu izrade sigurnosnih kopija. Duplicati je također siguran jer koristi jaku enkripciju za zaštitu datoteka.

Kakve su vaše misli o Duplicati? Naginjete li se više usluzi koja uključuje pohranu? Ako već koristite sigurnosnu kopiju, javite nam koji od komentara u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map