Pregled diska iz džungle – ažurirano 2020

Pregled diska iz džungle

Jungle Disk je brz i obavlja posao, ali jednostavno ne nudi značajke ili korisničko iskustvo naših najboljih sigurnosnih sigurnosnih kopija. Međutim, prilično je jeftino, pa provjerite naš cjeloviti pregled Jungle Diska.

Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

Poslovni korisnici koji ne žele platiti rezervni prostor koji im ne treba trebali bi se osjećati kao kod kuće koristeći Jungle Disk. To je dobra poslovna alternativa rješenjima kao što su Carbonite i IDrive, ali ono koje nije bez problema.

Naziv potječe iz činjenice da je izvorno bio partner samo s Amazon Web Services. Sada, Jungle Disk nudi i Google Cloud storage, uz mogućnost izbora između lokacija podatkovnog centra.

Amazon Web Services i Google Cloud daju Jungle Disku brzinu prednosti u odnosu na neke njegove konkurencije, ali on se ne može natjecati s CloudBerry Backup-om koji se može povezati s više od 60 usluga u oblaku. Ako vam se to sviđa, pročitajte našu recenziju CloudBerry sigurnosne kopije. Složeno korisničko iskustvo Jungle Diska sprječava ga da se svrsta među najbolje sigurnosne kopije na mreži za tvrtke.

U skladu s tim, Jungle Disk ima svojstva u svoju korist, uključujući mogućnost sigurnosnog kopiranja poslužitelja i uređaja za pohranu priključenih na mrežu. To je također pristupačno i brzo.

Ako to potiče vaše zanimanje, obratite nam se jer ćemo govoriti o detaljima u ovom pregledu Jungle Diska. Razgovarat ćemo o značajkama, troškovima, sigurnosti i općem iskustvu kako bismo vam pomogli da odlučite odgovara li vam Jungle Disk za vaše poslovanje. Ako ne, konzultirajte naš najbolji popis sigurnosnih kopija na mreži za ostale mogućnosti.

Alternativa za Jungle Disk

prednosti & nedostaci

Značajke

Jungle Disk je mrežna sigurnosna kopija usluga namijenjena poslovnim korisnicima. Možete ga koristiti za pohranu datoteka u oblak za pohranu sigurnosnih kopija računala i poslužitelja. Pročitajte članak o najboljem sigurnosnom kopiranju poslužitelja za alternative.

Povrh toga, Jungle Disk možete koristiti za sigurnosno kopiranje podataka s USB uređaja, poput vanjskih tvrdih diskova i NAS uređaja. Ostale značajke Jungle Diska uključuju zakazivanje sigurnosnih kopija i prigušivanje, koji vam omogućuje kontrolu brzine prijenosa i preuzimanja..

Jungle Disk kupuje prostor za pohranu od Amazon S3 i Google Cloud Storage, tako da možete pohraniti svoje podatke na bilo koji. Pročitajte naš pregled usluge Google Cloud Storage za više informacija o njemu. Što više lokacija poslužitelja možete odabrati to je bolje, jer to znači potencijalno veće sigurnosne brzine. Možete saznati više o Amazonovom rješenju u našem pregledu za Amazon S3.

Jungle Disk omogućuje sigurnosno kopiranje svih računa na jedan disk ili stvaranje zasebnih diskova za svakog korisnika.

Pomoću njegove aplikacije za pametni telefon možete izrađivati ​​sigurnosne kopije video, fotografija, audio i drugih datoteka, kao i svojih kontakata. Iznenađujuće je što može i sigurnosno kopirati datoteke s usluga pohrane u oblaku koje imate na telefonu, uključujući Google Drive, pCloud, Dropbox i MEGA.

džungla-disk-stvaranje-nove-disk

Budući da je poslovno rješenje, Jungle Disk omogućuje vam upravljanje korisnicima i njihovim dozvolama.

Dijeljenje datoteka diska u džungli

Jungle Disk pruža mogućnost dijeljenja sigurnosnih kopija datoteka, mapa i mrežnih pogona. Možete dijeliti datoteku iz svog datotečnog sustava tako da je kliknete desnom tipkom miša i odaberete “dijeli s diskom iz džungle”. Prijenos će započeti i kada se završi, otvorit će se stranica s vezom za dijeljenje. To možete učiniti i s web sučelja. Imajte na umu da ne možete dijeliti datoteke veće od 5 GB.

Dijeljenje datoteka Jungle Disk rudimentarno je i ne može se natjecati s drugim alatima, poput onih koje imamo u našem najboljem korporacijskom datoteci za sinkronizaciju datoteka i vodiču dobavljača dijeljenja.

Ostale značajke uključuju privatnu, krajnju verziju enkripcijske verzije, sinkronizaciju i dijeljenje, koje su ključne za dobro sigurnosno rješenje.

Verzija vam omogućuje preuzimanje prethodnih verzija datoteka. To je korisno ako pogriješite ili postanete plijen ransomwarea. Disk iz džungle omogućuje vam određivanje broja dana u kojima treba čuvati starije verzije i izbrisane datoteke prije njihovog isteka. Ako isključite tu opciju, stare će se sigurnosne kopije i izbrisane datoteke zadržati neograničeno.

Sinkronizacija diska u džungli

Jungle Disk omogućuje vam sinkronizaciju, što znači da možete sinkronizirati datoteke na uređajima. To vam omogućuje uređivanje datoteke na jednom uređaju i prikaz promjena na svim uređajima povezanim s vašim računom Jungle Disk u gotovo stvarnom vremenu.

Kao i kod dijeljenja, opseg sinkronizacije je ograničen. Jungle Disk preporučuje da ne sinkronizirate mape veće od 10 GB i u njima ima više od 100 000 datoteka. Da biste koristili sinkronizaciju, morate kreirati i konfigurirati mapu za sinkronizaciju, što je mučno. Ipak, pristup omogućuje isključivanje datoteka koje ne želite sinkronizirati odabirom njihovih vrsta datoteka.

Ne postoji način stvaranja sigurnosnih kopija slika na disku, pa ako to želite, pročitajte naš najbolji pregled sigurnosnih kopija usluga. Uz to, ne postoji kontinuirana izrada sigurnosnih kopija koja bi pokrenula postupak sigurnosne kopije kad god dodate ili promijenite datoteke u sigurnosnim kopijama. Možete saznati više o značajkama sigurnosnog kopiranja u našoj mrežnoj biblioteci sigurnosnih kopija.

cijena

Jungle Disk može primiti dva do 250 korisnika. Naplaćuje 4 dolara po licenci za izradu sigurnosne kopije računala. Svaki korisnik dobiva neograničen prijenos podataka i 10 GB sigurnosne kopije besplatno. Budući da je minimalni broj korisnika koji imate dva morate plaćati najmanje 8 USD mjesečno.

To je dobro polazište za većinu poduzeća, ali troškovi mogu brzo narasti. To je zato što nakon što koristite besplatni prostor za izradu sigurnosnih kopija od 10 GB, svaki dodatni gigabajt iznosi 15 centi. Odlično je što su cijene smanjene, tako da plaćate samo ono što koristite umjesto da kupujete prostor koji vam možda neće trebati po fiksnoj cijeni..

Postoji i plan pretplate koji omogućuje izradu sigurnosnih kopija za Windows i Linux poslužitelje. Košta 5 dolara po licenci. Možete dobiti 10 GB besplatno, a nakon toga slijedi 15-postotna naplata za svaki dodatni gigabajt.

Jungle Disk ima besplatno 30-dnevno probno razdoblje, ali to morate zatražiti putem e-pošte. Možete se pretplatiti sami i iskoristiti 30-dnevnu garanciju povrata novca ako vam Jungle Disk ne odgovara..

Jednostavnost korištenja

Klijenti stolnih računala Jungle Diska rade na Windowsima, macOS-u i Linuxu, a klijent poslužitelja dostupan je za Windows i Linux. Aplikacije pametnih telefona mogu se koristiti na Androidu i iOS-u.

džungla-disk-add-korisnik

Nakon što stvorite svoj račun, morat ćete stvoriti personaliziranu domenu za svoj glavni račun, što će vam omogućiti dodavanje korisnika. Domena mora biti u formatu yourdomain.myjungledisk.com. Live chat vam je dostupan dok postavljate domenu, što je lijep dodir.

Sljedeći je korak dodavanje jednog korisnika za svaku kupljenu licencu. Dok dodajete korisnike, možete ih označiti posebnim oznakama koje ćete kasnije koristiti za izradu izvješća o upotrebi. Možete dodati oznake poput “prodaja”, “marketing” ili “razvoj”.

džungla-disk-postavljanje

Nakon što postavite korisničke račune, korisnici moraju instalirati klijent za njihov operativni sustav. Čarobnjak za instalaciju vodit će ih kroz korake, ali postupak je zbunjujući jer će se morati povezati s mrežnim diskom i postaviti mape za sinkronizaciju i mrežni pogon, što nije normalno za sigurnosne kopije na mreži..

Nakon toga, nakon ponovnog pokretanja računala čarobnjak će vas voditi kroz postavljanje plana sigurnosnih kopija. O tome ćemo više govoriti u sljedećem odjeljku. Možete koristiti web klijent Jungle Disk za daljnje upravljanje korisnicima pristupom izvješćima o korištenju i sigurnosnim kopijama.

džungla-disk-web

Internetskom disku možete pristupiti putem web klijenta. Jednostavan je za upotrebu. Lijeva strana prikazuje vašu hijerarhiju datoteka, a desna prikazuje datoteke. Možete izvršavati radnje iz izbornika na vrhu. Dobro funkcioniraju, ali su spora.

džungla-disk-mobitel

Aplikacija za pametne telefone omogućuje vam pristup podacima koji su sigurnosno kopirani sa svojih uređaja. Prikazuje i vaše sinkronizirane podatke. Aplikacija je pojednostavljena i intuitivna pa nećete imati problema s njenim korištenjem. Sadrži ocjenu od 4 zvjezdice u Google Play trgovini i više od 1000 preuzimanja.

Jungle Disk je složeniji za uporabu od rješenja za jednokratno postavljanje, poput Backblaze-a. Ako to želite, pročitajte našu recenziju tvrtke Backblaze Business. Potrebno vam je vrijeme da postavite Jungle Disk i shvatite ga, pa čak ni tada nije uvijek jasno što iz njega izvadite. Korisničko iskustvo će imati koristi od ažuriranja.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Da biste stvorili sigurnosnu kopiju, vaši se korisnici moraju prijaviti u svoju radnu grupu s vjerodajnicama koje ste im postavili i vašom diskovnom domenom. Zatim će morati odabrati mape s računala za izradu sigurnosnih kopija.

Jungle Disk sadrži popis uobičajenih mapa koje možete uključiti, poput “radne površine”, “dokumenata”, “slike”, “glazbe” i više, ali možete odabrati i druge. Ako ne odaberete nijednu od tih mapa, ručno morate izraditi sigurnosnu kopiju. Isto vrijedi i za uređivanje postojeće sigurnosne kopije.

džungla-disk-start-kopija

Prvo morate kliknuti gumb “konfiguriraj”. Zatim odaberite internetski disk u koji želite učitati i prođite kroz njegovu hijerarhiju trezora sigurnosnih kopija sve dok ne dođete do opcije “što sigurnosno kopirati”. Kada ga kliknete, vidjet ćete da možete dodati ili promijeniti sigurnosne kopije ili ih izbrisati.

džungla-disk-dodatak rezervne

Sljedeći korak zahtijeva postavljanje rasporeda izrade sigurnosnih kopija. Zadana je jedna sigurnosna kopija dnevno, ali možete je pokretati jednako često kao i svakih pet minuta. To je najbliži Disku Jungle-a koji se stalno stvara. Postoji mogućnost i za ručno sigurnosno kopiranje.

Nakon toga moći ćete kreirati vaš privatni disk, ako imate dozvolu, kao i izrađivati ​​mape za sinkronizaciju i mrežne dionice. Općenito, postupak izrade sigurnosne kopije nije težak, ali nije ni jednostavan za upotrebu.

džungla-disk-vratiti

Postupak obnove možete pokrenuti s klijenta sa radne površine klikom na “obnovi” u izborniku mrežnog diska. Otvorit će se prozor “datoteke za vraćanje datoteka” koji omogućuje odabir datoteka koje želite vratiti i u koje ih želite vratiti. Možete ih vratiti na izvorno ili novo mjesto. Također postoji opcija vraćanja prethodnih verzija datoteka izrađenih u ranijim sigurnosnim kopijama.

Uz desktop klijenta, za preuzimanje datoteka možete koristiti web klijent ili mobilnu aplikaciju.

Ubrzati

Početne sigurnosne kopije mogu dugo potrajati. Koliko vremena traju ovisi uglavnom o vašem davatelju internetskih usluga i koliko ste blizu poslužitelju. S Jungle Diskom vjerovatno je da ćete biti blizu jednog jer se oslanja na infrastrukturu Amazona i Googlea, koje su raširene širom svijeta..

Da bismo testirali brzinu Jungle Diska, izvršili smo nekoliko prijenosa i preuzimanja koristeći mapu sa 1 GB komprimiranom. Testove smo obavili korištenjem Ethernet veze u Beogradu, Srbija koja je imala brzinu prijenosa od 10 megabita u sekundi i brzinu preuzimanja od 31 Mbps..

S tim brzinama izračunali smo da bi za učitavanje naše testne mape trebalo oko 14 minuta, a nešto više od četiri minute za preuzimanje bez pretjeranog broja.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa:00:32:0000:31:4200:31:51
Vrijeme preuzimanja:00:05:1200:05:1600:05:14

Brzina prijenosa bila je dobra jer su u prosjeku iznosile 31 minut i 51 sekundu. Podijeljeno, trebalo bi biti blizu 14 minuta, ali za usporedbu, mnogim uslugama je potrebno gotovo sat vremena. Prosječno vrijeme preuzimanja bilo je puno bolje u pet minuta i 14 sekundi, što je blizu onoga što smo očekivali.

džungla-disk-gasa

Ako vas Disk iz džungle ometa u vašem radu, možete ga ugasiti. Da biste to učinili, otvorite prozor konfiguracije, kliknite na “postavke postavki” i odaberite “ograničenje propusnosti”. Većina usluga omogućuje vam određivanje ograničenja propusnosti za prijenos i preuzimanje, ali Jungle Disk vam također omogućuje podešavanje vremena koje treba provesti.

To kaže, prema našem iskustvu, prebacivanje nije bilo potrebno jer nas sigurnosna kopija nije spriječila da u suprotnom koristimo računalo.

S druge strane, ako je brzina prijenosa mala, možete omogućiti opciju “optimizirati performanse za veliku propusnu vezu”. Jungle Disk preporučuje da ga uključite samo ako je brzina prijenosa veća od 2 Mbps. Proveli smo testove i bez toga.

sigurnosti

Jungle Disk koristi AES 256-bitnu enkripciju za osiguranje datoteka u tranzitu i u mirovanju na svojim poslužiteljima. To je jedan od najjačih algoritama šifriranja, o čemu svjedoče banke i vladine službe. Koliko znamo, nitko ga nije uspio probiti.

Jungle Disk omogućava vam da zadržite ključ za šifriranje, što znači da steknete korist od šifriranja nulteg znanja. To znači da ćete samo moći dešifrirati i čitati datoteke. To također znači da Jungle Disk neće moći resetirati vašu lozinku ako je izgubite. Obavezno ga zapamtite, zapišite ga ili upotrijebite jednog od najboljih upravitelja lozinki za njegovo spremanje.

TLS protokol također štiti datoteke u tranzitu od napada man-in-mid i drugih prijetnji koje mogu ciljati vaše datoteke tijekom prijenosa na poslužitelj.

Koliko će vaši podaci biti sigurni u podatkovnom centru, ovisi o tome kojeg pružatelja usluga oblaka odaberete. Googleovi podatkovni centri koriste prilagođene elektroničke pristupne kartice, alarme, detektore metala i još mnogo toga. Oni su također nadgledani 24/7.

Prekomjerni elektroenergetski sustavi osiguravaju da se podatkovni centri rade bez prekida. Osim toga, rashladni sustavi održavaju optimalnu radnu temperaturu. Postoji i oprema koja se bavi požarima i drugim prijetnjama okolišu. Tvrtka je objavila sigurnosni članak ako želite saznati više.

Amazonovi podatkovni centri prolaze reviziju treće strane i ograničavaju pristup samo onima koji imaju opravdan razlog da budu tamo. Video nadzor, evidencija provale i dnevnici pristupa pomažu u zaštiti imovine od neželjenog pristupa.

Voda, struja i ostali sustavi dizajnirani su sa viškom, tako da će neprekidne operacije neprestano raditi. Uz to, objekti mogu izdržati požare, poplave i druge ekološke katastrofe. Više o sigurnosti podatkovnog centra Amazona možete pročitati ovdje.

Jungle Disk ne podržava dvofaktornu provjeru autentičnosti, što bi vam pomoglo da zaštitite svoje vjerodajnice. U skladu s tim, administratori računa mogu se prijaviti na upravljačku ploču diska Jungle Disk preko svog Google računa, koji to i podržava.

Jungle Disk ima većinu sigurnosnih značajki koje volimo vidjeti u vezi s sigurnosnom kopijom, tako da ne biste trebali brinuti o svojim podacima.

Privatnost

Na vrhu svojih pravila o privatnosti, Jungle Disk kaže da neće pregledavati datoteke koje prenosite, preuzimate ili pohranjujete pomoću njih. Također se kaže da neće pratiti ili otkrivati ​​podatke o vašim datotekama bez vašeg dopuštenja, osim ako to nije u skladu s pravilima o privatnosti i uvjetima usluge..

To znači da Jungle Disk ograničava pristup osobnim podacima svojim zaposlenicima, izvođačima i agentima koji te informacije moraju znati kako bi upravljali svojim uslugama. Taj je pristup čest među oblačnim uslugama. Osim toga, ako ti pojedinci zloupotrijebe svoja prava pristupa, mogu biti izloženi disciplini i kaznenom progonu.

Jungle Disk također poduzima mjere za sprečavanje neovlaštenog pristupa ili neovlaštene izmjene, otkrivanja ili uništavanja podataka. Uključuju interne revizije podataka, postupke pohrane i obrade i sigurnosne napore.

To nije dovoljna zaštita od zlonamjernih pojedinaca, pa vam preporučujemo da rukujete svojim privatnim ključem koji će osigurati da privatna enkripcija štiti vaše datoteke od znatiželjnih očiju.

Dobro je što Jungle Disk obećava da neće prodavati ili stavljati na tržište e-adrese svojih korisnika ili druge osobne podatke trećim stranama.

Jungle Disk prikuplja informacije kada se prijavite za njegove usluge. Te se informacije neće koristiti u druge svrhe, osim u svrhu prikupljanja, osim ako ne date svoje dopuštenje. Također prati razne parametre prenesenih podataka radi podržavanja značajki, poput izvještaja o propusnosti, upotrebi pohrane i drugim mjernim podacima.

Vaša prava na disku iz džungle

Jungle Disk omogućuje vam da izmijenite svoj račun kako biste ispravili ili ažurirali podatke koje ste pružili usluzi.

Ako otkažete račun, Jungle Disk može zadržati vaše osobne podatke i druge podatke u svojoj arhivi ili sigurnosnoj kopiji. To je zabrinjavajuće, u najmanju ruku, jer ne možete biti sigurni da će Jungle Disk izbrisati vaše podatke.

Međutim, ako ste državljanin EU i dobavili ste Jungle Disku svoje osobne podatke umjesto poslovnih podataka, možete poslati zahtjev za brisanje tako što ćete e-poštom poslati e-poštu sa [GDPR] u naslovnom retku. Ako niste upoznati s Općom uredbom o zaštiti podataka, pročitajte naš GDPR vodič.

podrška

džungla-disk-baze znanja

Kada pomoću Jungle Diska pogodite snagicu, vaša prva i najbrža opcija je korištenje baze znanja za rješavanje vašeg problema. Možete potražiti odgovor na svoj problem ili pregledati najčešće članke. Članci imaju brojne snimke zaslona i lako ih je pratiti.

Ako ne pomažu, trebate kontaktirati podršku za Jungle Disk uživo, ali to možete učiniti od ponedjeljka do petka, od 8h do 17h, po srednjem standardnom vremenu. Podrška je putem telefona, a ne chata.

Ako radije izbjegavate razgovor, možete podnijeti zahtjev timu za podršku Jungle Diska pomoću mrežnog obrasca ili slanjem e-pošte na [email protected]. Vrijeme testiranja e-pošte testirali smo postavljajući pitanja i odgovor smo dobili u roku od dva sata ili, u kasnijim slučajevima, nekoliko minuta. U skladu s tim, vremena odgovora ovise o vremenu kontaktiranja tima za podršku. Odgovori su bili korisni, pa čak su i pružili linkove za nas kako bismo saznali više.

Presuda

Korisnici koji ne smetaju složenom korisničkom iskustvu, otkrit će da Jungle Disk nije skup, da ima jaku sigurnost i da može sigurnosno kopirati vaše poslužitelje i NAS uređaje. Također ima neograničeno ažuriranje i izbrisano zadržavanje datoteka. Povrh toga, ima značajke za sinkronizaciju i dijeljenje, iako rudimentarne.

Lijepo je što možete ugostiti svoje datoteke Amazon S3 ili Google Cloud Storage. To će, uz privatno šifriranje, zaštititi vaše poslovne datoteke.

Ipak, Jungle Disk se ne osjeća sjajno i bez mogućnosti kao što su neke usluge, primjerice Cloudberry Backup, Acronis True Image ili CrashPlan za male tvrtke. Više CrashPlan za malo gospodarstvo možete pročitati u našoj recenziji CrashPlan for Small Business. Nema kontinuirano sigurnosno kopiranje, što je glavna značajka za uslugu sigurnosne kopije u oblaku.

Ako vam Jungle Disk nije namijenjen, savjetujte naše mrežne sigurnosne kopije kako biste pronašli alternative. Što mislite o Jungle Disku? Objavite svoja razmišljanja u komentarima ispod. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me