Pregled BigMIND početne stranice (autor Zoolz) – Ažurirano 2020

BigMIND početna (od Zoolz) pregled

BigMIND Home, proizvod istog tima koji stoji iza Zoolz Backupa, solidna je sigurnosna kopija usluga koja nudi dobro iskustvo. Loša strana je što ponekad može biti malo usporen, jer njegov leđa pruža Glacier i da je prilično skup. Pročitajte našu cjelovitu recenziju za detalje.

Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

prijašnji

Sljedeći

BigMIND Home je internetska sigurnosna kopija koju nudi Zoolz koja pruža ugodno korisničko iskustvo, dobre brzine i neke zanimljive značajke koje ne vidite često u takvoj usluzi. Nažalost, to je na skupoj strani i nedostaje privatne enkripcije. Nastavite čitati našu recenziju BigMIND Home kako biste naučili sve što trebate znati o usluzi.

Osim što vam nudi veliku kontrolu nad sigurnosnim kopijama, BigMIND Home ima sučelje koje je lako za korištenje i izvrsnu korisničku podršku. Također ima neke nove značajke, uključujući prepoznavanje lica uz pomoć umjetne inteligencije i mogućnost povezivanja usluga, poput Facebooka i Google Pokreta.

Nažalost, sve to dolazi po skupoj cijeni, jer su BigMIND-ovi planovi prilično skupi, s obzirom na vašu dobit. Nadalje, nedostatak privatne enkripcije ozbiljno utječe na sigurnost i privatnost. Ako su to najvažnije probleme, provjerite naš popis najboljih mrežnih sigurnosnih kopija za pomoć u traženju alternativa.

prednosti & nedostaci

Alternativa za BigMIND Home (autor Zoolz)

Značajke

BigMIND Home ima pristojan broj značajki, čak i ako neke stvari koje želimo vidjeti nedostaju. Osim standardnih sigurnosnih kopija, BigMIND Home uključuje i neke manje uobičajene funkcionalnosti, uključujući moćne alate za upravljanje fotografijama koje pokreće AI, kao i integracije u oblak za pohranu i druge usluge trećih strana..

U pogledu samih sigurnosnih značajki, BigMIND Home podržava hibridne i mobilne sigurnosne kopije. Na iOS-u to znači vaše fotografije, videozapise, kalendare i kontakte, dok aplikacija Android također može sigurnosno kopirati zapisnike poziva, tekstualne poruke i razne datoteke.

Nažalost, ne postoji sigurnosna kopija utemeljena na slikama (nešto što dobijete, primjerice, s IDriveom), što znači da ne postoji način da klonirate cijeli sustav. Nadalje, ne postoji sigurnosna kopija ili usluga vraćanja putem kurira jer su one ograničene na BigMIND Business.

BigMIND Streaming Videos

Jedna sjajna značajka koju bismo željeli uključiti u više rezervnih usluga je mogućnost strujanja video zapisa izravno iz pohrane. Nažalost, to možete učiniti samo u standardnoj definiciji, osim ako se ne odlučite za najskuplju pretplatu, koja vam omogućuje i pristup streamingu visoke definicije..

BigMind-video-streaming

Kao što smo ranije spomenuli, Zoolz BigMIND Home odlikuje se impresivnom integracijom s drugim uslugama. Možete povezati svoje račune za pohranu u oblaku, poput Dropboxa ili Google diska, kako biste stvorili dodatnu razinu suvišnosti za svoje datoteke pohranjene u njima. Možete i povezati račune na društvenim mrežama, poput Facebooka i Instagrama, kako biste napravili sigurnosnu kopiju svega što ste spremili ili objavili na tim platformama.

BigMind-linked-usluge

AI-ovi alati za upravljanje fotografijama koje smo spomenuli na početku ovog odjeljka zanimljiva su mogućnost. Ako to uspije, to bi bio sjajan način organiziranja vaših fotografija jer biste mogli pretraživati ​​slike na temelju ljudi ili predmeta. 

Pokušali smo prenijeti nekoliko fotografija ljudi, a nažalost BigMIND nije uspio identificirati većinu lica.

BigMind-lica

Čini se da značajka “objekti” djeluje malo bolje, a vi možete odabrati s popisa kategorija za traženje stvari poput “tekst” ili “elektronika”, koji će od BigMIND-a prikazati fotografije koje sadrže jedan od tih objekata.

BigMind objektima

Kada je u pitanju inačica – što znači zadržavanje promijenjenih i izbrisanih datoteka – BigMIND Home radi u redu. Izbrisane datoteke čuvaju se zauvijek, ali sačuvat će se samo posljednjih 10 verzija promijenjene datoteke. Vjerojatno je dovoljno većini ljudi, ali to ne drži do neograničene verzije usluga poput SpiderOak ONE.

BigMind-Otpad

Pregled značajki kuće BigMIND

BigMIND logotip (autor Zoolz)www.zoolz.com

Započinje od 299 dolara mjesečno za 100 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu
SSL

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba

cijena

Zoolz BigMIND Home model cijena je prilično uključen, pri čemu različiti planovi nude različite značajke, razine podrške i broj uređaja. Kada je riječ o tome koliko prostora za pohranu dobijate za svoj novac, BigMIND Home definitivno nije idealan, tako da ako želite dobiti najviše novca za svoj novac, čisto u odnosu na prostor, možda biste trebali potražiti negdje drugdje.

Prvo je besplatni plan koji nudi 1 GB prostora za pohranu za jednog korisnika raspoređenog na tri računala, dva mobilna uređaja i jedan vanjski pogon. Iako cijenimo besplatni plan, 1GB neće biti dovoljno ni za najosnovnije rezervne planove i nemate korisničku podršku.

Slijedi osobni plan koji za 35,88 USD godišnje nudi 100 GB prostora za pohranu za jednog korisnika na do tri računala, tri mobilna uređaja i neograničen broj vanjskih pogona. 

U međuvremenu, obiteljski plan koštat će vas 83,88 USD godišnje i uključuje 500 GB prostora za tri odvojena korisnika, devet računala, šest mobilnih uređaja i neograničen broj vanjskih pogona. Oba ova plana dobivaju ono što BigMIND naziva “standardnom podrškom”.

Na kraju, plan Family Plus nudi vam 1TB prostora za pohranu za pet korisnika, 15 računala i neograničeno mobilnih uređaja i vanjskih pogona za 12,99 USD mjesečno ili 155,88 USD godišnje. Dobivate i pristup streamingu video datoteka visoke razlučivosti iz svoje pohrane (za razliku od ostalih planova koji nude samo strujanje standardne definicije) i premium podršku.

Vrijedno je imati na umu da i osobni i obiteljski planovi zahtijevaju plaćanje cijelu godinu, dok se Family Plus plan može naplaćivati ​​mjesečno. Nema suđenja, što je šteta jer 1GB koji nudi besplatni plan možda neće biti dovoljan za adekvatno testiranje usluge.

Sve u svemu to čini prilično skupu uslugu koja vam ne nudi puno prostora u odnosu na to koliko plaćate. 

Ako vam je potrebno puno prostora za pohranu, bolje bi vam bilo s jednom od najboljih neograničenih internetskih sigurnosnih kopija, kao što je Backblaze, koji nudi sav prostor koji bi vam ikada mogao trebati za nižu cijenu od svih BigMIND-ovih planova, osim osobnog jedan, koji nudi samo laganih 100 GB prostora za pohranu u oblaku.

Jednostavnost korištenja

BigMIND Home ima vrlo dobro dizajnirano korisničko sučelje koje je lako razumjeti i koristiti, poput svog rođaka Zoolz Home. Iako mobilna aplikacija ostavlja nešto za poželjeti, i klijent i desktop i web nadzorna ploča izvrsni su i lako ih je shvatiti.

BigMind-Uvod-postavljanje

Nakon što preuzmete klijent za radnu površinu, od vas se traži da odaberete datoteke za izradu sigurnosnih kopija. To možete učiniti pomoću „pametnog odabira“, koji je podijeljen na hrpu kategorija: pošta, glazba, radna površina, videozapisi, dokumenti, oznake, Microsoft Office, financijske datoteke, slike i e-knjige i PDF-ovi.

BigMind-Uvod-Smart-Izbor

U većini ovih kategorija BigMIND Home jednostavno skenira radnu površinu i mapu dokumenata za određene vrste datoteka. No za neke kategorije, uključujući poštu i Microsoft Office, skenira se čitav uređaj za te vrste datoteka.

BigMind-Uvod-My-računala

Ako radije pretražite svoj uređaj i ručno odaberete mape, možete se prebaciti na karticu “moje računalo”, gdje ćete vidjeti standardnu ​​strukturu stabla vašeg pogona, omogućujući vam da odaberete točno koje datoteke i mape želite zaštititi , Nakon što odaberete datoteke, od vas se traži da postavite svoj raspored i ostale postavke sigurnosnih kopija.

BigMind-Uvod-Backup-postavke

Glavna ploča klijenta za radnu površinu govori vam većinu onoga što trebate znati. Razina zaštite prikazana je na vrhu, što govori o tome treba li neka od vaših datoteka pokrenuti još jedno sigurnosno kopiranje.

BigMind-ne-Zaštićena

Malo dalje ćete vidjeti podatke o sljedećem zakazanom sigurnosnom kopiranju, vašem najnovijem prenosu i koliko vaših datoteka pohranjenih na BigMIND-ovim poslužiteljima. Dno prozora nalaze se tri gumba: “odabir podataka”, “postavke” i “vraćanje”. Prva od njih jednostavno prikazuje isti dijalog za odabir datoteka koje ste dobili kad ste prvi put instalirali klijent.

BigMind-Main-ploča

Gumb “restauriraj” vodi vas do prilično standardnog izbornika za vraćanje koji predstavlja padajući popis vaših uređaja i glavnu ploču na kojoj se prikazuje sve sigurnosno kopiranje s odabranog uređaja.

BigMind-Vraćanje-Main-izbornik

Konačno, izbornik “postavki” je mjesto na kojem se nalazi većina mesa klijenta. To je podijeljeno u sedam kategorija: raspored, optimizacija resursa, veza, hibridni +, napredne postavke, mobilne aplikacije i postavke.

Rezervno zakazivanje

Izjašnjavajući očigledno, u izborniku “raspored” možete postaviti rezervni raspored. Možete birati između satnog ili dnevnog rasporeda, ali nažalost, ne postoji opcija za ručno izrađeni pričuvni plan. Iako bi ručni plan bio dobar, barem BigMIND Home pruža obilje mogućnosti za vaš raspored, u usporedbi s uslugama poput Backblaze-a.

BigMind-Postavke-raspored

Izbornik “Optimizacija resursa” omogućuje vam da omogućite multithreading kao i postavite BigMIND Home da automatski pauzira prijenose ako dajete prezentaciju, gledate film, igrate videoigru ili ako je razina baterije na vašem računalu niska..

BigMind-Postavke-resursima

Također možete omogućiti prigušivanje bilo općenito, bilo u određeno doba dana. Ako imate ograničene podatke o svojoj vezi ili koristite starije računalo s niskom procesorskom snagom, ove su značajke vrlo korisne jer vam štede od potrebe da ručno pauzirate ili zatvorite aplikaciju kada vam trebaju resursi za druge zadatke..

BigMind-Postavke-priključak

Izbornik “veza” sadrži poveznicu na postavke proxyja na vašem uređaju, kao i kontrole za želite li da se prijenosi izvode na određenim vrstama mreža. Možete omogućiti ili onemogućiti sigurnosne kopije putem LAN, WiFi i mobilnih podataka, što je lijepa stvar ako imate veze s ograničenjima podataka na vašoj vezi..

BigMind-Postavke-Hybrid +

U odjeljku “hibrid +” možete omogućiti hibridne sigurnosne kopije. To znači da će svaki put kad napravite sigurnosnu kopiju u oblaku, BigMIND Home spremiti i kopiju datoteka na lokalno odredište, primjerice na vanjski pogon.

BigMind-Postavke-Advanced-postavke

U izborniku “Napredne postavke” možete odlučiti koje će vrste datoteka BigMIND Home koristiti svoj VSS protokol i algoritam na razini bloka. “VSS” je kratica za uslugu “volume shadow copy” koja omogućava BigMIND-u da izrađuje sigurnosne kopije datoteka dok se koriste. Ovo morate postaviti ručno, jer u to polje podrazumevano nisu uključene vrste datoteka.

Ažuriranje datoteka

U međuvremenu, algoritam na razini bloka u osnovi znači da umjesto ponovnog učitavanja cijele datoteke kada dođe do promjene, BigMIND skenira datoteku za promjene i prenosi samo one dijelove (ili „blokove“) koji su promijenjeni. Prema zadanim postavkama ovo se odnosi na PST datoteke (što znači datoteke podataka Microsoft Outlook), ali možete i ručno dodati druge vrste datoteka.

BigMind-Postavke-Mobile-aplikacije

Odjeljak postavki “mobilnih aplikacija” nije previše zanimljiv, jer sve što radi jest dati vam vezu do stranice za preuzimanje BigMIND-ovih aplikacija za iOS i Android.

BigMind-Postavke-Auto-Isključi

Posljednja kategorija postavki – “postavke” – otvara zaseban prozor s dvije kartice. Na prvoj kartici možete uključiti sigurnosnu kopiju za skrivene datoteke i modificirati popis za izuzeće da biste zanemarili određene mape, bez obzira jesu li uključene u vaš odabir podataka.

BigMind-Postavke-a

Na drugoj kartici s oznakom “općenito” možete omogućiti naprednu evidenciju i promijeniti predmemoriju, a tu BigMIND Home pohranjuje datoteke koje čekaju prije prijenosa u oblak.

Web klijent i mobilne aplikacije BigMIND

Uz desktop klijenta, Zoolz BigMIND Home nudi i izvrsnu nadzornu ploču koja se temelji na pregledniku koja vam daje veliku kontrolu nad sigurnosnim kopijama podataka. 

Web klijent podijeljen je u četiri područja, od kojih je prvo nadzorna ploča. Ovdje možete vidjeti puno korisnih informacija o svom računu, uključujući uređaje koji su zaštićeni, podatke o vašem računu i grafikone koji detaljno govore o vrstama datoteka koje ste pohranili i prometu za prijenos..

BigMind-web-ploča

Slijedi kartica “Otkrivanje”, gdje možete pregledavati svoje uređaje i datoteke prenesene s njih, kao i sve vanjske račune koje ste povezali s BigMIND Homeom, poput Dropboxa ili Instagrama. Ovdje ćete naći i spomenutu značajku prepoznavanja lica s AI napajanjem.

BigMind-web-Otkrijte

Treći unos u izbornik web klijenta namijenjen je upravljanju korisnicima. Za razliku od mnoštva sigurnosnih rješenja, BigMIND Home omogućuje vam postavljanje pojedinačnih korisnika koji ne mogu pristupiti jedni drugima podacima, što je izvrsno rješenje za obitelji, posebno.

BigMind-web-korisnika

Konačno, odjeljak “izvješća” omogućuje vam generiranje svih vrsta izvještaja o vašoj upotrebi, uključujući upotrebu propusne širine, povijest naplate i informacije o uređaju.

BigMind-web-izvješća

Nažalost, aplikacija za mobilne uređaje nije toliko impresivna kao desktop i web klijenti. Iako ga možete koristiti za izradu sigurnosnih kopija mobilnih uređaja, prilično je nefleksibilan u pogledu odabira datoteka.

BigMind-Postavke-Mobile-aplikacije

Umjesto da dopuštate odabir pojedinih datoteka, morate prenijeti cijelu kategoriju (kao što su fotografije ili kontakti), što je nevjerojatno nezgodno, pogotovo ako imate puno fotografija ili videozapisa i nemate prostora (ili trebate) za sigurnosna kopija svih njih.

BigMind-Mobile-Data-Izbor

U skladu s tim, mobilnu aplikaciju možete koristiti za upravljanje sigurnosnim kopijama podataka, promjenu postavki računa, korištenje funkcija AI fotografija i strujanje video datoteka spremljenih u vašu pohranu u oblaku.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Iako određene značajke sigurnosnih kopija – kao što su snimanje diska i sigurnosne kopije na poslužitelju – nedostaju u Zoolz BigMIND Home, i dalje se dobro slažu u ovoj kategoriji. Dali ste veliku kontrolu nad sigurnosnim kopijama, a BigMIND vam točno kaže što se događa dok je u tijeku preuzimanje ili prijenos.

Iako birate datoteke koje želite sigurnosno kopirati, možete i dalje postaviti filtre kako biste ograničili datoteku na temelju mjesta, veličine, vrste datoteke ili dobi. Iako filteri lokacije nisu previše korisni u ručnom postavljanju, ostali su sjajni jer ih možete izbjeći da slučajno ne prenesete neke ogromne datoteke ili nešto s čime niste radili godinama.

BigMind-datoteka filteri

Pri postavljanju rasporeda sigurnosnih kopija možete postaviti BigMIND Home da izvršava novi prijenos u intervalu (od svakih pet minuta do svaka 24 sata), a također odlučite koliko često bi program trebao izvršiti potpuno skeniranje svih odabranih datoteka. Ako se sigurnosno kopiranje svakog dana čini pretjeranim, možete odabrati i određeni dan u tjednu za pokretanje sigurnosnih kopija.

BigMind-kopija u tijeku

Dok je izrada sigurnosnih kopija, pružili ste obilje informacija o tome kako se radi. Klijent vam govori koje se datoteke trenutno prenose, kao i koliko je podataka (i koliko datoteka) već sigurnosno kopirano..

BigMind-čekanju-Files

Za svoje prijenose možete prelaziti između “turbo” i “pametnog” načina. “Turbo” način rada BigMIND Home klijentu daje maksimalan prioritet za vašu mrežnu vezu i procesor, dok “pametni” način rada promatra ono što se radi na računalu i prilagođava njegovu potrošnju resursa..

Ako želite još veću kontrolu nad prijenosom, možete omogućiti multithreading i ispuštanje u postavkama, a također postaviti BigMIND Home za prijenos datoteka pomoću algoritma na razini bloka. Iako većina servisa izrade sigurnosnih kopija to radi prema zadanim postavkama, BigMIND zahtijeva od vas da je omogućite za pojedine vrste datoteka, što predstavlja veliku muku.

Vraćanje datoteke je jednostavno, jer sve što morate učiniti je da kliknete gumb za vraćanje na glavnoj ploči klijenta. Kad to učinite, otvorit će se novi prozor u kojem možete odabrati svoj uređaj s padajućeg popisa. Odavde možete odabrati pojedinačnu datoteku ili mapu ili odabrati vratiti sve sigurnosne kopije s uređaja.

BigMind-vratiti-Opcije

Nakon što odaberete što želite vratiti, sljedeća stranica sadrži vam hrpu opcija. Prvo, možete odabrati lokaciju koju želite preuzeti i koju možete odabrati ručno ili BigMIND Home vratiti datoteke na izvorno mjesto.

BigMind-Vraćanje u tijeku

Ubrzati

Brzina je ključni element dobre sigurnosne kopije u oblaku, posebno za početne sigurnosne kopije, koje često mogu potrajati jako dugo, možda čak i nekoliko dana, ovisno o tome koliko sigurnosnih kopija stvarate. BigMIND se prilično dobro snalazi u ovoj kategoriji, posebno u pogledu brzine preuzimanja, premda bismo željeli malo brži prijenos.

Da bismo testirali brzinu prijenosa i preuzimanja BigMIND-a, napravili smo sigurnosnu kopiju i vratili mapu 3,51 GB ispunjenu različitim vrstama datoteka. Nakon što smo to učinili dva puta, uspoređivali smo rezultate. Koristili smo vezu sa brzinom preuzimanja od 20Mbps i brzinom prijenosa od 10Mbps. Teoretski, to znači da bi prijenos trebao trajati oko sat vremena, a preuzimanje otprilike 30 minuta.

Zbog toga su veze rijetko potpuno stabilne, a brzine će se razlikovati ovisno o opterećenju mreže i količini prometa koji idu na BigMIND-ove poslužitelje. Realno, voljeli bismo da prijenos bude završen za otprilike tri sata, a preuzimanje za sat i pol.

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa04:23:0003:40:0004:01:30
Vrijeme preuzimanja00:41:0001:03:0000:52:00

Kao što vidite, ovi rezultati uopće nisu loši. Konkretno, brzina preuzimanja je izvrsna, ali prijenos je mogao biti malo brži. Omogućili smo multithreading za sve naše testove i omogućili BigMIND-ov “turbo” način prijenosa, što klijentu daje maksimalan prioritet.

Vrijedno je napomenuti da smo testirali iz Azije, povezujući se s podatkovnim centrom na istoku SAD-a, pa ako ste locirani bliže jednom od BigMIND-ovih (ili Amazonovih, jer BigMIND koristi AWS) centre podataka, vaši bi rezultati trebali biti bolji.

sigurnosti

Kad god pohranjujete datoteku u oblak, važno je biti siguran da je zaštićen od vanjskog pristupa ili slučajnog gubitka. Sigurnost Zoolz BigMIND-a je pristojna, a sadrži izvrsnu – iako ne posve privatnu – enkripciju i solidnu sigurnost podatkovnog centra.

Svi sigurnosno kopirani podaci zaštićeni su AES 256-bitnom enkripcijom i u mirovanju i u tranzitu. To je poprilično najbolja enkripcija koju možete zatražiti pomoću sigurnosne kopije, jer bi bilo potrebno nekoliko godina da se pukne s velikom grubom silom, kako objašnjavamo u našem opisu šifriranja. 

Kad se vaši podaci nađu na poslužiteljima, Zoolz BigMIND koristi SSL kako bi se osigurao da je siguran od napada “čovjek-u-sredini”.

Nažalost, ne postoji način da stvorite svoj privatni ključ, što znači da Zoolz ima moć dešifrirati bilo koju datoteku ili mapu koju želi. To je velika briga, ne samo zbog sigurnosti, već i zbog privatnosti, kojeg ćemo dotaknuti u sljedećem odjeljku.

Za svoje podatkovne centre Zoolz BigMIND – kao i mnoge druge korporacije – iznajmljuje poslužiteljski prostor u Amazonovim podatkovnim centrima AWS (Amazon Web Services)..

To ne samo da znači izvrsnu fizičku sigurnost, već također omogućava BigMIND-u da proširi vaše podatke među nekoliko podatkovnih centara – slično kao i za postavljanje RAID-a – radi zaštite od slučajnih gubitaka, primjerice u slučaju prirodne katastrofe ili požara.

BigMind-Two-Factor-autentičnosti

Na kraju, BigMIND vam također omogućuje postavljanje dvofaktorske provjere identiteta. To znači da vam je potrebno da unesete jednokratni kôd koji vam je dostavljen tekstualnom porukom da biste se prijavili na uslugu, što pruža dodatni sloj sigurnosti od hakera ili drugih cyber-kriminalaca.

Privatnost

Kao i u pogledu sigurnosti, BigMIND-ova privatnost je pristojna, ali ima ozbiljnih nedostataka. Lokacija njegovih podatkovnih centara predstavlja malo rizika u tom pogledu, ali ovo je uobičajeno pitanje za usluge sigurnosne kopije u oblaku općenito. Ozbiljniji je nedostatak privatne enkripcije, što Zoolz BigMIND-u daje snagu za dešifriranje bilo koje datoteke koju želi.

Zoolz – tvrtka koja stoji iza BigMIND – u skladu je s HIPAA i GDPR, kao i s nizom drugih propisa o zaštiti privatnosti. Iako je tvrtka sa sjedištem u Londonu, većina podatkovnih centara koja koristi za pohranu podataka nalazi se u SAD-u, zahvaljujući iznajmljivanju prostora poslužitelja od AWS-a..

BigMind-sukladnosti

To je problematično jer SAD ima neke od najgorih internetskih zakona o privatnosti, s zapaženim i sramotnim primjerima, uključujući Patriot Act i skrivene programe poput PRISM-a.

Ovaj se problem još više pogoršava činjenicom da ne postoji način postavljanja vlastitog privatnog ključa. Bez obzira na Zoolzove namjere, ako je NSA primio snažan uzorak u skladu, mogao bi vidjeti sadržaj bilo koje datoteke pohranjene na BigMIND poslužiteljima, a vjerojatno ne biste ni otkrili da se to dogodilo.

BigMind-Pravila-politika

Nadalje, BigMIND sprema malo metapodataka i na vas i na vaše datoteke, uključujući vaše ime, adresu, e-poštu i određene metapodate datoteke, poput veličina datoteke, iskorištenog kapaciteta za pohranu i imena datoteka. 

To nije neuobičajeno, ali ostavlja otvorena vrata za ove informacije koje vlasti traže. Osim toga, Zoolz tvrdi da nikada neće prodavati vaše podatke nikome i da će podatke dijeliti samo interno ili s pouzdanim partnerima koji mu pomažu u pružanju njegove usluge.

Služba za korisnike

Unatoč tome što ne nudi telefonsku podršku, Zoolz svojim korisnicima nudi izvrsnu korisničku uslugu, uključujući obrazac e-pošte, internetski chat i opsežni centar za pomoć u obliku wiki stranice.

Ako imate problem sa Zoolz BigMIND, možete započeti pretragom na wiki stranici, koja uključuje najčešće probleme i upute kako ih riješiti. Ako tamo ne možete pronaći ono što tražite, morat ćete poslati zahtjev e-pošte ili kontaktirati podršku za chat.

BigMind-Zoolz-Wiki

Prilikom slanja zahtjeva za e-poštu od vas se traži da navedete prilično malo informacija, uključujući i proizvod koji Zoolz BigMIND koristite i koju pretplatu imate. Potonje je posebno važno ako ste član Family Plus-a, jer korisnici s ovim planom pretplate primaju prioritetnu podršku, što znači da su naletjeli na prednji dio čekanja.

BigMind-e-obrazac

Da bismo testirali reaktivnost Zoolzove e-adrese za podršku, poslali smo zahtjev i dobili odgovor u nešto više od 24 sata. Ovo je bilo bez „premium podrške“, tako da ako se odlučite za pretplatu Family Plus, možete očekivati ​​još brže vrijeme odgovora.

Iako vam podrška putem e-pošte može pomoći u bilo kojem pitanju, chat je malo ograničeniji. Osnovna mu je svrha prodaja, ali može pomoći i u manjim tehničkim problemima. Nadalje, jedini način korištenja chata u svrhu podrške je zakazivanje sastanka, što predstavlja velike poteškoće.

Presuda

Sa time smo došli do kraja našeg pregleda Zoolz BigMIND Home. Iako je usluga jednostavna za korištenje sa značajkom funkcionalnosti, nedostaje sigurnosti i privatnosti, uglavnom zbog nedostatka privatne enkripcije.

Visoka cijena godišnje je još jedan problem, posebno ako uzmemo u obzir ograničenu pohranu u oblaku s računom. Ako vam je najvažnija zarada za novac, vjerojatno ćete htjeti razmotriti druge usluge s nižom cijenom godišnje ili većom naknadom za pohranu.

Što ste pomislili o našoj recenziji Zoolz BigMIND Home? Slažete li se da je nedostatak privatne enkripcije i relativno visoka cijena godišnje problem ili mislite da su ovi problemi prihvatljivi kompromis za nove i zanimljive značajke koje su uključene u proizvod? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me