Memopal Online Backup Review – ažurirano 2020

Memopal Online Backup Review

Iako su namjere iza toga očito dobre, Memopal Online Backup pati od neprijateljskog sučelja kao i da ima sve pogrešne značajke na pogrešnim mjestima.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

Memopal Online Backup, smješten izvan Italije, nudi usluge za kućne i poslovne potrošače. Iako ćemo se u ovom Memopal pregledu fokusirati na njegovu osobnu pretplatu od 500 GB, većina naših otkrića odnosi se i na njegove poslovne planove. Nažalost, to je loša vijest za sve.

Iako ima pristojnu podršku za platformu i ne cijeni se toliko puno više od internetskih sigurnosnih kopija kao što su Carbonite, Backblaze i IDrive, Memopalov frustrirajući nedostatak fleksibilnosti čini da se osjeća precijenjenim. Stvaranje rezervnog plana ometa klijent koji se osjeća previše upakiranim, iako njegove ključne funkcije nedostaju poput isključenja vrste datoteke i vraćanja datoteka na izvorno mjesto.

Sigurnost je još jedna briga. Datoteke su šifrirane, ali privatna enkripcija se ne nudi onako kako je bolje s mrežnim rješenjima za sigurnosno kopiranje. Da sve nadoknadim, Memopal jednostavno nije brz.

Nijedan od njegovih nedostataka nije umanjen ni od strane Memopalovih značajki sinkronizacije i dijeljenja datoteka. Iako uslugu možete isprobati, ako želite s besplatnim računom od 3 GB, možda bi vam bilo bolje da započnete s nekim prijedlozima koji su spomenuti u našem najboljem mrežnom pregledu sigurnosnih kopija. Ako tražite rješenje za rad, imamo i vodič za najbolju sigurnosnu kopiju na mreži za poslovanje.

Ako tražite sigurnosnu kopiju s značajkama za pohranu u oblaku poput Memopala, naš alat za usporedbu također vam može pomoći. Pogledajte našu SpiderOak ONE recenziju za jednog od naših favorita.

Alternativa za Memopal Online Backup

prednosti & nedostaci

Značajke

Memopal je internetsko sigurnosno kopiranje s nekim značajkama pohrane u oblaku. To je danas pomalo neobično, jer se većina službi drži za jednu ili drugu. Imamo članak o razlikama između sigurnosne kopije i pohrane ako niste sigurni što su.

Značajke pohrane u oblaku koje dobivate uz Memopal uključuju dijeljenje datoteka i sinkronizaciju. Međutim, kao rješenje za pohranu u oblaku ne približava se jamstvu da je riječ o jednoj od najboljih opcija za pohranu u oblaku.

Zatim se ne čini puno bolje kao mrežni alat za izradu sigurnosnih kopija, čiji je cilj oporavak od katastrofe u slučaju pada tvrdog diska ili izgubljenog računala. Naša najbolja internetska kopija sigurnosnih kopija za dom za korisnija rješenja.  

Memopal ima dobru podršku za platformu, koja može sigurnosno kopirati Windows, MacOS i Linux računala. Ne postoji ograničenje koliko računala možete sigurnosno kopirati i s jednom pretplatom. Međutim, sa samo 500 GB za rad, ionako ćete možda morati kupiti dodatne licence.

Memopal HD Backup

Memopal se također može koristiti za izradu sigurnosnih kopija vanjskih tvrdih diskova i za klijenta postoji sigurnosna kopija sustava Windows Server. U oba slučaja, međutim, ne svrstavamo ga među najbolje sigurnosne sigurnosne kopije pogona ili najbolja rješenja sigurnosne kopije Windows poslužitelja.  

Izrada sigurnosnih kopija pametnih telefona nije značajka, ali postoje aplikacije za Android i iOS pomoću kojih možete pristupiti svojim datotekama.

Naš glavni problem s Memopalom, osim ograničenog prostora za sigurnosne kopije, jest taj što on nije baš tako fleksibilan uprkos pristojnoj platformi.

Mi ćemo se detaljnije dotaknuti nekih njegovih slabosti u ovom pregledu, ali neke od najzanimljivijih su te da sigurnosnu kopiju možete napraviti samo po mapi, ali ne i po datoteci. Ne možete isključiti određene vrste datoteka iz sigurnosne kopije, ne možete vratite datoteke na njihovo izvorno mjesto i nema mogućnosti privatne enkripcije ili dvofaktorske provjere identiteta.

Memopal također nije sposoban za sigurnosnu kopiju slike s diska. Pogledajte naš najbolji članak za izradu sigurnosnih kopija za neka rješenja.

Barem imate neograničenu verziju s Memopalom, koja vam omogućuje vraćanje na prethodna stanja datoteka u slučaju slučajne promjene ili oštećenja datoteke. Datoteke izbrisane s vašeg računala također se ne brišu iz oblaka ako ih ne izbrišete zasebno.

Cijena

Memopal ima besplatan plan koji možete koristiti da biste ga isprobali. Za samo 3 GB, to bi bilo sve dobro, jer većina ljudi ima mnogo više podataka na tvrdom disku od toga za sigurnosnu kopiju.

Nakon toga možete skočiti do Memopal Pro-a, koji vam daje 500 GB rezervnog prostora za rad. Međutim, imamo nekoliko problema s ovom ponudom.

Za jedno, 500 GB nije mnogo rezervnog prostora za rad. Iako će oni s malim SSD pogonima vjerojatno biti u redu, korisnici s većim čvrstim diskovima i vanjskim pogonima koji se trebaju sigurnosno kopirati možda će biti prisiljeni ostaviti neke datoteke iz sigurnosne kopije..

Drugi problem je što oko 97 dolara godišnje (79 eura) to također nije baš dobra stvar. To stvara dodir preko osam dolara mjesečno.  

Možete i bolje napraviti sigurnosne kopije kod kuće. Na primjer, backblaze vam daje neograničen sigurnosni prostor za vaše računalo i vanjske pogone, a košta samo 5 USD mjesečno. Pročitajte našu cjelovitu Backblaze recenziju ako i vama to zvuči dobro.

Naravno, Backblaze nema podršku za Linux, što Memopal ima. Stoga ćemo vas usmjeriti na naš najbolji sigurnosni sigurnosni kopija za Linux vodič, umjesto toga, ako je to potrebno. Poanta je u tome da se tamo može pronaći bolji dogovor.

Jednostavnost korištenja

Memopalna prijava i instalacija traju samo nekoliko minuta. Ako se prvo registrirate za besplatni račun, možete se prijaviti putem desktop klijenta nakon što ga instalirate.

Otkrili smo da je samo sučelje radne površine malo učinkovito za učinkovito korištenje. To se posebno odnosi na pregled mapa koje su uključene u sigurnosno kopiranje. Što možete vidjeti sa snimki zaslona u sljedećem segmentu pregleda.  

Veći je problem to što prilikom izrade prilagođenog plana sigurnosnih kopija možete istovremeno odabrati samo jednu mapu. To čini stvaranje sveobuhvatnih planova za zaštitu vašeg tvrdog diska mnogo duljim i mnogo većim postupkom sklonim pogreškama nego što bi trebao biti.

Ostale usluge, poput IDrive i Carbonite, mnogo su jednostavnije za korištenje zahvaljujući velikim sučeljima koja vam omogućuju upravljanje više dodataka mapa i datoteka odjednom. Iako biste jednostavno mogli dodati puno mapa najviše razine u svoj sigurnosni plan, činjenica da vas Memopal ograničava na samo 500 GB sigurnosne kopije može učiniti taj težak zadatak za upravljanje.

Svojim datotekama možete pristupiti i putem web GUI-a, koji je, iako nije lijep kao neki koji smo vidjeli, mnogo bolje dizajniran od klijenta Memopal desktop.  

Navigacijske veze dolje s lijeve strane omogućuju vam da preskočite između sigurnosnih kopija i sinkronizirate mape. Također možete brzo pristupiti nedavno prenesenim datotekama, favoriziranim datotekama i zajedničkim datotekama.

Memopal doživljaj pametnih telefona, kako za Android, tako i za iOS, također je dobro napravljen, sa sličnim mogućnostima kao i web GUI.

rezerva & Vratiti

Memopal desktop klijent automatski označava vašu “mapu s dokumentima” radi sigurnosne kopije (ako ste korisnik sustava Windows). Međutim, možete prilagoditi sigurnosnu kopiju.

Ako želite izraditi rezervni plan, samo kliknite gdje piše “prilagođeno”.

Zatim kliknite “dodaj”.

Moći ćete pregledavati vaš datotečni sustav i odabrati mape za sigurnosne kopije. Imajte na umu da datoteke ne mogu biti odabrane ili isključene za sigurnosne kopije; možete dodati samo mape, što je pomalo neobično i ograničavajuće.

Izrada sigurnosnih kopija zadano je kontinuirano. Ako ne želite kontinuirano sigurnosno kopiranje, možete stvoriti dnevni ili čak tjedni plan sigurnosnih kopija klikom na gumb “Napredno”, a zatim pomoću padajućeg izbornika “Postavke rasporeda”.

Opcije zakazivanja sigurnosnih kopija programa Memopal nisu ni približno tako široke kao većina naših omiljenih sigurnosnih rješenja. Međutim, neprekidno izrađivanje sigurnosnih kopija pruža najbolju zaštitu vašeg računala, tako da je općenito najbolje to nikako ne dirati.

Uticaj više od njegovih nedostataka u zakazivanju je što ne možete isključiti određene vrste datoteka za sigurnosnu kopiju. Na primjer, pomoću značajke Backblaze možete unijeti proširenja za vrste datoteka koje ne želite uključiti u sigurnosnu kopiju.

Međutim, možete prilagoditi maksimalnu veličinu datoteke koju je Memopal prenio. U stvari, prema zadanim postavkama samo je iz nekog razloga postavljeno na 500 MB, pa ćete vjerojatno htjeti (10 GB je gornja granica).   

Također možete prilagoditi brzinu sigurnosne kopije. Prema zadanim postavkama postavljeno je na automatski, što znači da će klijent prilagoditi brzinu sigurnosne kopije na temelju dostupnih računalnih resursa.

Nakon što ste postavili sve svoje postavke onako kako želite, kliknite “primijeni” kako biste započeli prvo sigurnosno kopiranje.

Klijent će vas stalno informirati o svom napretku. Također vam pokazuje koliko se brzo izrađuje sigurnosna kopija i koliko vam je preostalo vremena prije nego što se dovrši. Brzinu sigurnosne kopije pokrivamo u sljedećem dijelu ovog pregleda.

Jednom kada su vaše datoteke sigurnosno kopirane u oblak, možete im pristupiti putem klijenta klikom gdje piše “pristup”. Ovo će otvoriti web GUI.

Možete pregledati određene vrste datoteka u web GUI-u (iako je to samo zato što Memopal ne koristi privatno šifriranje) i preuzeti pojedinačne datoteke. Ako želite, možete i prenositi datoteke.

Ako želite izvršiti potpuno oporavak, pritisnite “vrati” u klijentu radne površine umjesto “pristupi”. To će vam omogućiti da oporavite više datoteka odjednom. Također možete vratiti na prethodne verzije datoteka.

No ne možete vratiti datoteke na izvorno mjesto. Možete ih preuzeti samo u odabranu mapu, poput mape za preuzimanje ili vanjskog pogona. Mi preferiramo izbor, poput vašeg Acronis True Image, mnogo svestranijeg mrežnog sigurnosnog rješenja (pročitajte našu recenziju Acronis True Image).   

Ubrzati

Proveli smo Memopal kroz neke testove brzine da bismo stekli osjećaj koliko dugo mogu trajati sigurnosni postupci i postupci oporavka. Ovi su testovi provedeni preko WiFi mreže s brzinom prenosa od 25 Mbps i 12 Mbps.

Rezultati nisu bili sjajni:

Prvi test: Drugi test: Prosjek:
Učitaj:02:30:0002:20:0002:25:00
Preuzimanje datoteka:00:40:0000:25:0000:32:00

Prosječno dva i pol sata izrade sigurnosne kopije jednog gigabajta znači da možete čekati dane ili sedmice da se dovrše početne sigurnosne kopije.

Iako je to ono što možete očekivati ​​od IDrive-a tokom sigurnosnog kopiranja, barem IDrive nudi besplatnu sigurnosnu kopiju za kurir kako bi se prilagodio njegovoj sporosti, o čemu možete pročitati u našem pregledu IDrive..

Dio problema s brzinom je da Memopal ima prilično ograničenu infrastrukturu, s jedinim podatkovnim centrom koji se nalazi u Italiji. Vjerojatno ćete postići bolje brzine ako ste sa sjedištem u Europi.

Ako niste, najbolja opklada za brza sigurnosna razdoblja najbolja je ponuda davatelja oblaka s globalnijom prisutnošću. Cloudberry Backup uparen s Amazon Web Services ili Acronis True Image oba su dobra izbora za nestrpljive (pročitajte naš pregled CloudBerry Backupa za više o ovoj usluzi).

sigurnosti

Datoteke sigurnosno kopirane na Memopalu šifrirane su prije napuštanja računala i ostaju šifrirane dok ste u mirovanju u oblaku. Korišteni kriptografski protokol je 256-bitni AES, što je isto što koristi i većina drugih mrežnih sigurnosnih rješenja, osim banaka i vojnih institucija.

Prijenosi datoteka između vašeg računala i Memopal oblaka zaštićeni su i pomoću TSL-a koji će elektroničkim prisluškivačima onemogućiti dešifriranje datoteka koje mogu presresti putem javnog WiFi-a (iako biste trebali koristiti i VPN da biste javno osigurali privatnost; pogledajte naš najbolji VPN vodič za preporuke).  

Iako je to dobro, Memopal vam ne daje mogućnost privatnog šifriranja. To znači da sama tvrtka uvijek upravlja vašim ključevima za šifriranje koji su pohranjeni na poslužitelju u njenom podatkovnom centru.

Svako internetsko sigurnosno kopiranje koje preporučuje Cloudwards.net barem vam daje mogućnost privatne enkripcije. Naziva se i enkripcijom nultih znanja, a s privatnom enkripcijom znate samo vaš ključ za šifriranje, tako da samo uvijek možete dešifrirati datoteke.

Još jedan pogrešni korak Memopala je nedostatak dvofaktorske provjere autentičnosti, način zaštite vašeg računa, čak i ako vam ukrade lozinku. Iako nije tako uobičajena kao privatna enkripcija, to je još uvijek značajka koju volimo vidjeti u sigurnosti u oblaku.

Podaci pohranjeni u Memopal oblaku distribuiraju se u komadima i pohranjuju suvišno na više poslužitelja. Metoda koju Memopal koristi je RAID 5, što je prilično standardno za većinu cloud usluga.

Općenito, Memopal bi mogao osigurati puno bolji posao sa sigurnošću. Čak i ako niste u redu s ostalim njegovim nedostacima, to je dobar razlog da se obratite drugoj usluzi.  

podrška

Memopal ima adrese e-pošte i za prodaju i za tehničku podršku. Poslali smo testnu e-poštu tehničkoj podršci za mjerenje vremena odgovora. Odgovori su primljeni za nešto više od jednog radnog dana.  

Nudi se i telefonska podrška, iako u vrlo ograničenim satima. Do Memopala možete doći od 10:00 do 16:00, po srednjoeuropskom vremenu od ponedjeljka do petka.

Na web-lokaciji Memopal dostupna je i opcija za internetski chat. Čini se da se ipak ne održava dovoljno dobro Postavili smo pitanje i čekali sat vremena, a da nismo dobili odgovor.

Ako biste radije shvatili stvari, ne čekajući odgovor s Memopala, možete se poslužiti web-mjestu tvrtke za podršku. Web mjesto se može pretraživati ​​ili možete pretraživati ​​po kategorijama.

Obavili smo nekoliko pretraživanja tema poput “šifriranja” i “verzije”, a nismo pronašli nijedan članak koji se bavi njima. Čini se da je sama stranica prilično plitka. Međutim, oni članci koji su dostupni su barem razumno dobro napisani.

Web mjesto za podršku također sadrži neke osnovne video vodiče ako ste više vizualni učenik, iako je tema osnovna.

Konačna presuda

Teško je izbjeći osjećaj da se Memopal osjeća napola pečen. Umjesto uključivanja značajki pohrane u oblaku poput sinkronizacije, razvojni je tim trebao potrošiti više na stvaranju sposobne sigurnosne kopije.

Udobniji klijent za radne površine, bolje raspoređivanje funkcija, mogućnost izrade sigurnosnih kopija određenih datoteka, a ne samo mape, izuzeci tipa datoteke i vraćanje datoteka na prvobitno mjesto sve su značajke koje bismo željeli dodati. Možda je još važnije, pa su i privatna enkripcija i dvofaktorska provjera autentičnosti.

Do tada, ne možemo opravdati preporuku Memopala, osim da napominjemo da postoje barem lošije opcije koje su uključene u našu mrežnu biblioteku recenzija. Norton Online Backup, bilo tko?

Naravno, otvoreni smo za druga mišljenja. Ostavite nam svoje misli o Memopalu u komentarima ispod i hvala vam na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map