ElephantDrive pregled – ažurirano 2020

ElephantDrive pregled

ElephantDrive je svestrana sigurnosna kopija koja pati od nekih ozbiljnih nedostataka. Međutim, za određene ljude mogao bi biti izvrstan spoj. Pogledajte naš kompletan pregled ElephantDrive da biste vidjeli jeste li jedan od njih.


Najbolje sigurnosne kopije putem interneta

ElephantDrive je usluga u oblaku sa sjedištem u SAD-u koja se bori da uskladi usluge blizu vrha naših mrežnih sigurnosnih kopija. To je zahvaljujući nekonkurentnim cijenama, lošem korisničkom iskustvu na radnoj površini, nedostatku obnavljanja datoteka sa desktop klijenta i slabim pravilima o privatnosti.

Međutim, ElephantDrive ima nagore. Osim što omogućuje sigurnosno kopiranje datoteka, može ih sinkronizirati na uređajima i dijeliti ih s drugima. Pored toga, možete sigurnosno kopirati datoteke na lokalnu pohranu, uključujući mrežne uređaje za pohranu i vanjske pogone. Bez dodatnih troškova možete i sigurnosno kopirati svoj poslužitelj. Ima jaku sigurnost i nudi zaštitu nula znanja.

U ostatku ovog pregleda ElephantDrive, ući ćemo u pojedinosti kako bismo vam pomogli odlučiti je li ElephantDrive usluga za vas..

prednosti & nedostaci

Alternativa za ElephantDrive

Značajke

Kao i druge usluge s našeg najboljeg sigurnosnog sigurnosnog popisa, ElephantDrive može zaštititi vaše datoteke od kvarova na tvrdom disku, neželjenih promjena i slučajnih brisanja. Povrh toga, nudi više značajki, čak i one koje su češće za usluge pohrane u oblaku. Korisnici koji trebaju dodatne značajke smatrat će da je ElephantDrive solidan spoj.

Pored izrade sigurnosne kopije računala i mobilnih uređaja, ElephantDrive može sigurnosno kopirati vaše NAS uređaje i poslužitelje. Usluge izrade sigurnosnih kopija, kao što je Keepit, obično naplaćuju dodatno za sigurnosnu kopiju na poslužitelju, ali to nije slučaj sa ElephantDrive. Njegov početni plan uključuje sigurnosne kopije poslužitelja i vanjske diskove. U tom slučaju, ako želite naučiti kako Keepit to radi, pročitajte našu Keepit recenziju.

Slon-pogon-svuda

ElephantDrive može učiniti više od sigurnosnih kopija datoteka. Također ih može sinkronizirati i dijeliti. Sinkronizacija je kratka za sinkronizaciju, što znači da možete sinkronizirati datoteke na različitim uređajima. Omogućuje vam uređivanje datoteke na jednom uređaju i vidjeti promjene koje se odražavaju na drugom u gotovo stvarnom vremenu.

Da biste to postigli, morate datoteke povući u mapu koja se zove “svugdje”, a nalazi se unutar mape ElephantDrive. Čim dodate datoteke, one će se kopirati na druga računala i uređaje na kojima imate ElephantDrive. To vrijedi i za promjene koje unesete u vaše datoteke.

Slon-pogon-sink-lokacija

Broj uređaja je ograničen, pa ako vam se sviđa ova značajka, ali trebate sinkronizirati mnoge uređaje, ElephantDrive neće raditi. Vaš najbolji kladiti je IDrive, koji je jeftin i može sigurnosno kopirati i sinkronizirati neograničene uređaje. Više o tome pročitajte u našem pregledu IDrive.

slon pogonska udio

ElephantDrive vam također omogućuje dijeljenje podataka. Datoteke možete dijeliti s prijateljima i suigračima generiranjem i slanjem URL veza. Ako želite biti sigurni da im treća strana ne može pristupiti, možete ih zaštititi lozinkom. Postoji opcija dijeljenja mapa.

Ako su vam potrebne značajke ali ne volite ElephantDrive, provjerite SpiderOak ONE. Ima jaku sigurnost na vrhu značajki sinkronizacije i dijeljenja. Više o tome pročitajte u našoj recenziji SpiderOak ONE.

Inačica slonaDrive

Verzija datoteke omogućuje vam preuzimanje prethodnih verzija datoteka za poništavanje neželjenih promjena. Također pomaže u zaštiti od ransomwarea, koji šifrira vaše datoteke i zahtijeva plaćanje za njihovo dešifriranje. Pomoću web klijenta možete odrediti koliko inačica i za koliko dana želite da ih zadržite.

Kada iz web-klijenta izbrišete datoteke ili mape, one se ne trajno brišu. Umjesto toga, oni su poslani u mapu „smeće“ kompanije ElephantDrive. Da biste trajno izbrisali podatke, morate ih izbrisati iz te mape. Ako želite odrediti kako funkcionira zadržavanje izbrisanih datoteka, možete koristiti „kontrolu arhiva“ u klijentu radne površine.

Izbrisane datoteke prema zadanom ostaju na vašem računu 30 dana. Možete ih zadržati dulje postavljanjem određenog broja ili odabirom da ih zadržite u nedogled.

ElephantDrive također može zakazati sigurnosne kopije, uključujući kontinuirano izradu sigurnosnih kopija, i može zaštititi vaše datoteke pomoću privatne enkripcije. O tome ćemo više govoriti u odjeljku “sigurnost”.

ElephantDrive također ima nedostataka. Postavlja ograničenja za prijenos veličine datoteke: 2 GB za početne planove i 15 GB za poslovne planove. To nije puno, posebno za kućne korisnike jer su filmovi visoke razlučivosti preko 2 GB. Povrh toga, ElephantDrive ne dopušta vam da se obnovite sa desktop klijenta. Umjesto toga, morate koristiti web klijent.

Ako želite saznati više o značajkama izrade sigurnosnih kopija, pogledajte našu mrežnu biblioteku sigurnosnih kopija.

Pregled značajki ElephantDrive

ElephantDrive Logowww.elephantdrive.com

Počinje od 833 USD mjesečno za 1000 GBAll planova

rezerva

Rezervni planer

Kontinuirana izrada sigurnosnih kopija

Postupak izrade sigurnosne kopije

Sigurnosna kopija na temelju slika

Sigurnosna kopija vanjskog pogona

NAS sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija poslužitelja

Hibridna sigurnosna kopija

Sigurnosna kopija mobilnih uređaja

Neograničeno sigurnosno kopiranje

Neograničeni uređaji

Brzina gasa

Kopiranje datoteka na razini bloka

Multithreaded Backup

Vratiti

Kurirska služba za oporavak

Pristup pregledniku

Pristup mobilnim aplikacijama

Verziranje

Izbrisano zadržavanje datoteka

sigurnosti

Privatna enkripcija

Šifriranje u mirovanju

Šifriranje u tranzitu
SSL

Protokol šifriranja
AES 256-bitni

Dvofaktorska provjera autentičnosti

Otvrdnuti centri podataka

Postavke proxy servera

Sukladan za HIPPA

podrška

Podrška 24/7

Podrška za chat uživo

Telefonska podrška

Podrška putem e-pošte

Korisnički forum

Baza znanja

Razno

Dijeljenje datoteka

Sinkronizacija uređaja

Besplatna proba

cijena

ElephantDrive nudi tri plana pretplate: Besplatno, dom i posao.

Besplatni plan vas neće koštati ni sekunde, ali osigurava samo 2 GB prostora za pohranu. To nije puno, ali dovoljno je dobro testirati ElephantDrive. Možete isprobati većinu značajki, uključujući sigurnosnu kopiju, sinkronizaciju i dijeljenje NAS-a i poslužitelja. Svoje datoteke možete zaštititi i pomoću end-to-end enkripcije. Besplatni korisnici dobivaju FAQ i podršku putem e-pošte.

Rijetko je vidjeti sigurnosnu kopiju s besplatnim planom. Većina nudi samo suđenja. Besplatni planovi su češći među uslugama pohrane u oblaku, a možete vidjeti koji ih nude najviše u naših prvih pet pružatelja usluga s velikim člankom o planovima usluge..

Slon-pogon-više-skladište

Većina osobnih korisnika morat će nadograditi na početni plan. To je 9,95 USD mjesečno. Ako se odlučite platiti za godinu dana unaprijed, cijena će se spustiti na 99,95 dolara. Plan povećava pohranu na 1TB i povećava ograničenje datoteke na 2 GB. Možete sigurnosno kopirati najviše tri uređaja.

Pored značajki Besplatno plana, dodaje mogućnost sigurnosnog kopiranja vanjskih pogona i zaključanih datoteka i mapa. Dostupna je planirana podrška za chat. Ako ne nudi dovoljno prostora za pohranu, možete ga povećati za 1TB za 10 USD mjesečno. Maksimalna količina prostora za pohranu je 10TB, a broj uređaja koje možete sigurnosno kopirati je 10. Plan omogućava tri podračuna.

Poslovni korisnici će dobiti najviše od, dobro, poslovnog plana. Korisnicima omogućuje 2TB prostora za pohranu za 39,95 USD mjesečno. Ograničenje veličine datoteke je 15 GB. Ako trebate više prostora za pohranu, možete je dodati u koracima od 1 TB. Svaki priraštaj koštat će vas 20 dolara mjesečno. Maksimalni prostor za pohranu do kojeg možete postići je 50TB.

Možete sigurnosno kopirati 20 uređaja pomoću 25 računa. Planom se dodaje i izravna telefonska linija za ElephantDrive te mogućnost da se uspijeva obnavljati.

Ako se poslovni plan ne smanji, možete kontaktirati ElephantDrive da biste dobili cijenu za prilagođeni plan. Omogućuje 5TB prostora za pohranu, povećava ograničenje veličine datoteke na preko 50 GB i ne postavlja ograničenje količine prostora koji možete kupiti. Ako kupite dodatni prostor za pohranu, plaćate po osnovi GB. Također omogućuje sigurnosno kopiranje više od 100 uređaja i preko 100 podračuna.

Kao prilagođeni korisnik, dobit ćete prioritetnu podršku i posvećenog upravitelja računa.

Spomenuli smo da IDrive ima slične značajke, ali i njegovi planovi imaju bolju vrijednost. Početni plan ElephantDrive iznosi 95,99 USD godišnje i nudi samo 1TB, dok IDriveov osobni plan od 5TB iznosi 74,62 USD godišnje.

Ako samo želite 1 TB za jeftine, a istovremeno možete sigurnosno kopirati vanjske uređaje, pogledajte našu recenziju Zoolz Home. Obiteljski plan Zoolz Home-a iznosi 39,95 USD godišnje u vrijeme pisanja, a nudi 1 TB rezervnog prostora.

Jednostavnost korištenja

Klijenti ElephantDrive dostupni su za Windows, macOS, Linux, iOS i Android. Lako je postaviti klijenta. Trebate unijeti samo adresu e-pošte i lozinku za registraciju računa. Nakon što ga stvorite, možete preuzeti klijent za vaš operativni sustav i instalirati ga.

Slon-pogon-postavljanje

Tijekom postavljanja, ElephantDrive vam daje mogućnost stvaranja sigurnosnih kopija uobičajenih mapa, poput vaših “radne površine”, “glazbe” i “dokumenata”. Nakon toga od vas traži da odredite gdje želite da postavite mapu “ElephantDrive”. Unutar nje će se stvoriti mapa za izradu sigurnosnih kopija i mapa za sinkronizaciju.

Klijent nema kontrolni centar kao što to čine klijenti drugih usluga, ali ima ikonu programske trake pomoću koje možete postaviti postavke, otvoriti sigurnosne kopije i sinkronizirati mape, pokrenuti web klijent i još mnogo toga.

Slon-pogon-backup-povuci

Možete izrađivati ​​sigurnosne kopije i sinkronizirati datoteke pomoću nekoliko metoda, ali najčvršće je putem vašeg OS-a. Trebate samo povući i ispustiti datoteke u mape koje ElephantDrive stvara i čekati da se prijenos završi. Ako morate napraviti sigurnosnu kopiju mape, možete je samo desnim klikom kliknuti i odabrati “sigurnosnu kopiju ove mape” na izborniku ElephantDrive.

Slon-pogon-web-klijent

Također možete napraviti sigurnosnu kopiju s telefona ili preglednika. Web klijent je jednostavan za korištenje, ali se osjeća pomalo zastarjelim.

Kad se prijavite na svoj račun, vidjet ćete popis svojih uređaja s gumbima radnji i trakom za pretraživanje na vrhu. Gumbi vam omogućuju preuzimanje, preimenovanje, brisanje i izvršavanje drugih radnji na mapama i datotekama. Značajka pretraživanja je brza, ali može je pretraživati ​​samo kroz trenutne mape. Datoteke možete prenijeti u oblak putem web klijenta, ali nema povlačenja i ispuštanja.

slona pogonska mobilni

Mobilna aplikacija može izraditi sigurnosne kopije fotografija i kontakata s vašeg telefona, ali to je sve. Možete postaviti sigurnosnu kopiju da se izvodi svakodnevno ili mjesečno. Ako ne želite automatsku izradu sigurnosnih kopija, možete prebaciti na ručni način rada. Mobilna aplikacija omogućuje vam pristup fotografijama, audio datotekama i video datotekama pohranjenim na mreži.

ElephantDrive je jednostavan za upotrebu kada ne morate ništa mijenjati, ali nije toliko ugodno kad trebate promijeniti postavke sigurnosnih kopija. To uključuje pristup izborniku “radnje” na programskoj traci, navigaciju do željene sigurnosne kopije, odabir i klikanje na gumb “uredi sigurnosnu kopiju”. Nije teško, ali osjeća se nespretno i zbunjeno.

Radije bismo vidjeli kontrolni centar koji na prikladniji način prikazuje status vaše sigurnosne kopije, zajedno s ostalim opcijama. U skladu s tim, neki će možda više voljeti ElephantDrive “tanki” pristup.

Sigurnosna kopija datoteke & Obnova

Primarni način stvaranja sigurnosnih kopija je onaj koji vam aplikacija prikaže tijekom postavljanja. To uključuje povlačenje i ispuštanje datoteka u dvije mape koje klijent klijent radne površine stvara na vašem glavnom pogonu.

Postoji mapa za sigurnosnu kopiju i mapa za sinkronizaciju, ali krajnji rezultat bit će isti. Možete izraditi sigurnosnu kopiju mapa iz vašeg datotečnog sustava izvođenjem postupka desnog klika o kojem smo razgovarali u prethodnom odjeljku.

slona pogonska mapa

Tijekom prijenosa mape prikazuju plavi simbol prijenosa tijekom prijenosa i zelenu kvačicu kad završe. Nećete dobiti više uvida u ono što se događa osim ako ne otvorite prozor aktivnosti. ElephantDrive može sigurnosno kopirati uobičajene vrste datoteka zajedno s nekim rijetkim.

Slon-pogon-uredi-kopija

Promjena postavki sigurnosne kopije nije jednostavna. Morate koristiti ikonu alatne trake da biste upravljali postavkama, uključujući uređivanje sigurnosnih kopija. Iz postavki sigurnosne kopije možete postaviti izuzeće za sigurnosne kopije. To mogu biti određene mape, vrste, datoteke veće od ograničenja koje ste postavili ili stariji od određenog datuma.

Možete i prilagoditi učestalost izvođenja sigurnosnih kopija. Klijent vam omogućuje njihov raspored svakodnevno, tjedno, mjesečno ili kontinuirano. Preporučujemo upotrebu sigurnosnih kopija. Ako ga upotrebljavate, ne morate se brinuti da li ste napravili sigurnosnu kopiju svega, jer automatski stvara sigurnosne kopije novih datoteka i mijenja postojeće datoteke.

Slon-pogon-vratiti-mapa

Nažalost, datoteke ne možete vratiti putem klijentovog računala. Umjesto toga, morate koristiti web klijent. Postoje dvije mogućnosti za vraćanje datoteka s njom. Prvo je preuzimanje mape ili datoteke, a drugo je vraćanje mape. Da biste to učinili, morate pronaći mapu koju želite vratiti, kliknite je desnom tipkom miša i odaberite “vratiti mapu”.

Slon-pogon-vratiti-mapa-settings

Vidjet ćete prozor u kojem se traži unos informacija i podešavanja postavki. Možete odabrati uređaj na kojem želite da obnavlja, unesite put vraćanja, odaberite kada ćete pokrenuti posao, prebrisati ili spremiti postojeće datoteke i uključiti ili isključiti arhivirane datoteke.

Slon-pogon-vratiti-posao-aktivnost

Jednom kada stvorite posao, klijent za radnu površinu će se pokrenuti i početi raditi na njemu. Nismo vidjeli obavijesti o postupku. Umjesto toga, morali smo otvoriti prozor aktivnosti. Da biste to učinili, kliknite ikonu programske trake, a zatim postavite pokazivač miša iznad “akcije” i odaberite “aktivnost”. Posao nam je potrajao neko vrijeme, ali dosje je sletio tamo gdje je trebalo.

Drugi pristup zahtijeva da pronađete datoteku ili mapu koju želite vratiti, kliknite je desnom tipkom miša i odaberite “preuzmi”. Zatim će se pokrenuti ElephantDrive Transfer Manager i tražiti od vas da odaberete gdje želite spremiti svoje podatke. Jednom kada to učinite, započet će preuzimanje.

Oba su pristupa naporna i komplicirana u usporedbi s načinom na koji se obnavljaju druga rješenja. Mi bismo željeli značajku obnove jednim klikom koju možete izmijeniti ako je potrebno.

Ubrzati

Početne sigurnosne kopije mogu dugo potrajati, ovisno o količini podataka koje želite sigurnosno kopirati.

Brzina prijenosa ovisit će o tome koliko ste udaljeni od podatkovnih centara ElephantDrive, koji se nalaze u SAD-u, vašeg davatelja internetskih usluga i koliko brzo ElephantDrive upravlja šifriranjem i udvostručavanjem vaših podataka.

Za testiranje brzine prijenosa i preuzimanja koristimo mapu sa 1 GB komprimiranom. Za ovaj pregled koristili smo WiFi vezu izvan Beograda, Srbija, sa brzinom prenosa od 6 megabita u sekundi i brzinom prenosa od 100 Mbps..

Prvi pokušaj: Drugi pokušaj: Prosječno:
Vrijeme prijenosa:00:25:2000:25:1600:25:18
Vrijeme preuzimanja:00:04:5300:04:4700:04:50

Kao što možete vidjeti iz tablice, prijenos je prosječno trajao 25 ​​minuta i 18 sekundi. To je blizu 21 minutu koji bi u teoriji trebao imati. Većini usluga potrebno je oko jedan sat da bi prenijeli mapu od 1 GB, tako da je ovo izvrstan rezultat.

Isto se ne može reći za vrijeme preuzimanja jer bi u teoriji trebalo biti malo više od minute, a malo više kada uočimo u opće procese. Približavanje pet minuta je loš rezultat. ElephantDrive nedostaje algoritam prijenosa na razini bloka da ubrza prijenos već učitanih datoteka slanjem samo promijenjenih dijelova.

sigurnosti

ElephantDrive kriptira vaše datoteke prije nego što napuste vaš uređaj koristeći AES 256-bitnu enkripciju. Za vrijeme prijenosa, 128-bitni SSL protokol štiti ih od napada čovjeka u sredini.

slona pogonska šifriranje

Možete prilagoditi svoju enkripciju ovisno o vašim potrebama. Kodiranje je prema zadanim postavkama na strani poslužitelja, što znači da ElephantDrive automatski generira i upravlja ključem za vas. ElephantDrive će dešifrirati vaše datoteke kada ih preuzmete, tako da se nećete morati baviti unošenjem ključa.

Ako odlučite upravljati svojim ključem, uživat ćete u prednostima enkripcije od kraja do kraja, što znači da zaposlenici ElephantDrive neće moći pristupiti vašim podacima. To također znači da ako zaboravite svoju lozinku, ElephantDrive neće je moći resetirati umjesto vas. Nazovite jednog od naših najboljih upravitelja lozinki kako biste bili sigurni da ne zaboravite zaporku.

Treća je mogućnost da nema enkripcije za ubrzanje sigurnosnog kopiranja. To ipak ne preporučujemo, s obzirom na broj mrežnih prijetnji vašoj sigurnosti.

Šifriranje neće pomoći ako netko pokuša ukrasti vaše vjerodajnice za prijavu. Dvofaktorna provjera autentičnosti će je imati, ali ElephantDrive nema. Ono što možete učiniti da zaštitite svoj račun je stvoriti jaku lozinku.

ElephantDrive čuva vaše podatke u učvršćenim podatkovnim centrima kojima može pristupiti samo ovlašteno osoblje. Objekti kontroliraju temperaturu, imaju višak snage, povezanost i štite od poplava i požara. Osim toga, koriste zaključane kaveze za zaštitu poslužitelja.

Dizajn sigurnosnog sustava je transparentan kako bi omogućio neovisnim stručnjacima za sigurnost da ga pregledaju i daju povratne informacije o ranjivosti. Možete pročitati više o tome i drugim sigurnosnim značajkama koje ElephantDrive koristi na ovoj stranici.

Privatnost

Odlučili smo provjeriti politiku privatnosti tvrtke ElephantDrive jer sumnjive klauzule mogu naštetiti vašoj privatnosti, čak i ako imate privatnu enkripciju.

U skladu s tim, ustanovili smo da ElephantDrive ispunjava zahtjeve EU-a. i Swiss-U.S. okviri zaštite privatnosti. Okviri upravljaju prikupljanjem, upotrebom i čuvanjem osobnih podataka koje su iz Europske unije i Švicarske prenijeli u SAD.

Kada kreirate svoj račun, ElephantDrive kombinira podatke koje ste unijeli s podacima trećih strana da biste stvorili profil. Za neke se usluge ipak možete isključiti.

Podaci uključuju vaše ime, adresu i adresu e-pošte. Također pohranjuje podatke o vašoj kreditnoj kartici u šifriranom obliku. Iako je šifriran, to je i dalje zabrinjavajuće.

Kad je u pitanju pristup vašim podacima, stvari nisu baš tako jasne. Pravila o privatnosti kažu da ElephantDrive neće pristupiti vašim podacima bez vašeg dopuštenja, ali postoji iznimka. Taj dio pravila glasi:

„ElephantDrive neće nadzirati, uređivati ​​ili otkrivati ​​nikakve podatke o vašim podacima o trezoru bez vašeg dopuštenja, osim u skladu s ovim Pravilima i našim Uvjetima pružanja usluge. ElephantDrive može pristupiti vašem računu, uključujući podatke o trezoru, kako bi odgovorio na zahtjeve kupaca ili tijekom revizije, istraživanja i analize radi održavanja, zaštite i poboljšanja naših usluga. “

Usluga može pristupiti vašim podacima i nije dovoljno jasna o tome u pravilima o privatnosti.

Da stvar bude još gora, ElephantDrive je smješten u SAD-u, a čini se da ne bi imao problema s rukovanjem vašim podacima američkoj Nacionalnoj sigurnosnoj agenciji. Tvrtka određuje što treba proći sljedećom metodom:

„U dobroj vjeri smo da je pristup, upotreba, očuvanje ili otkrivanje takvih podataka razumno potrebno da (a) udovolje svim primjenjivim zakonima, propisima, pravnim postupcima ili izvršnim vladinim zahtjevima, (b) primjeni primjenjive Uvjete pružanja usluge, uključujući istragu (c) otkrivanje, sprečavanje ili na drugi način rješavanje prijevara, sigurnosnih ili tehničkih pitanja ili (d) zaštita od neposrednog oštećenja prava, imovine ili sigurnosti ElephantDrive-a, njegovih korisnika ili javnosti kako to zahtijeva ili dopušta zakon.”

Kao i kod većine usluga, ElephantDrive u svojoj politici privatnosti ima odredbe koje se tiču ​​dijeljenja vaših podataka s trećim stranama izvan tijela za provođenje zakona. Osobne podatke dijeli s trećim stranama samo ako ima vaš pristanak i to čini samo sa podružnicama, povezanim tvrtkama ili drugim pouzdanim tvrtkama ili osobama za obradu osobnih podataka u njegovo ime.

Kad ElephantDrive prenese informacije, osigurat će da se takvi podaci mogu obrađivati ​​samo za posebne svrhe i da će treća strana pružiti istu razinu zaštite kao ElephantDrive i obavijestiti je ako to ne može učiniti..

Povrh svega, ElephantDrive u skladu je s Općom uredbom o zaštiti podataka. GDPR je zakon koji pomaže u zaštiti osobnih podataka građana EU-a. O tome možete saznati više u našem GDPR vodiču.

Pravila o privatnosti ne upravljaju vašom privatnošću na najbolji mogući način. Da biste osigurali da su vaše informacije sigurne, preporučujemo vam da rukujete svojim privatnim ključem koji bi vam pružio zaštitu nulte znanja.

podrška

slona pogonska podršku

Vrste podrške koju dobijate ovise o vrsti računa koji imate. Početni plan je zakazao chat, ali trebate eskalirati svoju kartu da biste je pokrenuli. Poslovni plan dodaje podršku zakazanih telefonskih brojeva, dok vam prilagođeni plan daje prioritetnu podršku. Svi planovi, uključujući besplatni, imaju pristup zahtjevima e-pošte i centru za pomoć.

Možete potražiti u centru za pomoć odgovor na svoje pitanje ili ga možete odabrati iz odjeljka FAQ. Mnogo je odgovora i njih je jasno i lako slijediti. Oni koji objašnjavaju kako nešto učiniti imaju i snimke zaslona koji će vam pomoći. Korisnički forum mogao bi pomoći pri neobičnim problemima. Video bi također bili dobrodošli.

Podrška putem e-pošte ne radi 24/7, ali zahtjev možete poslati u bilo kojem trenutku. Odgovorili smo i dobili odgovor za manje od jednog dana, što je brzo.

Presuda

ElephantDrive ima puno nagore, ali ima i ozbiljnih nedostataka. Usluga izvrsno funkcionira ako želite sigurnosno kopirati više računala i drugih uređaja, uključujući vanjske pogone, NAS i poslužitelje. Međutim, korisničko iskustvo oštro treba popraviti, jer ne odgovara najboljim uslugama na tržištu. To vrijedi i za model određivanja cijena.

Jednom kada stvorite sigurnosne kopije možete koristiti uslugu za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka što vam omogućuje da oponašate neke funkcije uobičajene na usluzi pohrane u oblaku. Budući da je sigurnosna kopija usluga, nije čudo što ElephanDrive ne može usporediti usluge u našoj najboljoj usporedbi pohrane u oblaku.

Što mislite o ElephantDrive? Javite nam u komentarima u nastavku. Hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map